Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77501) Z_A_P


Z_A_P
addikt

Sziasztok,

Radiator csere van, a regi csovek maradnak.
Namost, a radiatorhoz kapott konzol nem all ki elegge a faltol hogy egy sikba hozza az uj radiatort a csovel.
Meg legalabb 1-1.5 cm kene. Az acel csovet nem lehet hajlitani, mert tomor falbol all ki, nincs mozgasa.
Vizes voltban neztunk univerzalis konzolt, de az sem tartotta el jobban a faltol mint a gyari.
Mondtak tegyek esetleg moge egy lecet :)

Valami mas otlet esetleg?

[ Szerkesztve ]

OK

(#77502) macilaci78 válasza pjen (#77498) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A modellező akkupakknak gyakorlatilag nincs semmi védelme, a vékony balancer vezeték vékony szigetelése, csatlakozóban az érintkezők tömött sorban. Egy villanyborotva, ami vízmentes házban, többszörösen van biztosítva, kicsit más.
Ráadásul egy akku nem minden előjel nélkül adja meg magát. Egy napi szinten használt eszköznél ezt észreveszed a lakótérben, mígy a pinceszinti tárolóban, sufniban egy hetekre, hónapokra magára hagyott készülék esetében már nem biztos.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77503) macilaci78 válasza Z_A_P (#77501) üzenetére


macilaci78
nagyúr

10 és 15 mm méretben is lehet kapni alumínium zártszelvényt és marad a nyers fémszürke szín.
Lamellaparketta 10 mm vastag, bambuszparketta 15 mm vastag, pár szálat lehet kunyerálni és falszínre festve felhasználni.
Műanyag, vagy fém távtartó perselyeket lehet esztergáltatni, ami szerintem ízléses megoldás, legalábbis látszik rajta, hogy foglalkoztak a kérdéssel, már ha a radiátor mögé néz valaki is.
Vízsugaras vágó kivág neked új konzolt, amit már csak a megfelelő helyen le kell hajtani.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77504) inf3rno válasza pjen (#77500) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Mennyivel nagyobb az esélye, hogy a bosch behajtóm robban fel."

Gondolom ez költői kérdés akart lenni, bár pont van a végén. A biztosítók statisztikájából talán kijön, hogy mennyivel nagyobb az esély. Ezeket az aksikat azért komolyan tesztelik mielőtt forgalomba kerülhetnének, szóval kicsi az esélye, hogy valamelyik kigyullad, de egyáltalán nem lehetetlen. Egyébként nem is csak ez a szempont, mert a mobilt berakod egy fazékba vagy kidobod az ablakon, és jó eséllyel nem lesz gond, ha van 10 Bosch aksid, amik felgyújtják egymást, akkor meg garantáltan leég a ház. Függetlenül attól, hogy éppen látod, hogy füstöl a szekrény vagy úgy jön ki, hogy alszol a hálószobában.

Ami szerintem itt érdekesebb kérdés, hogy az idővel hogyan változik annak az esélye, hogy egy ilyen aksi kigyullad, mert a mobilt 2 év után eldobod, a gépeket meg akár 5-10 évig is használhatod. Ugye ezek az aksik közben púposodnak, degradálódnak, stb. Úgy sejtem, hogy az idővel nő az ilyen meghibásodás esélye. Azt hiszem ez meg is válaszolja a kérdést: [link]

Ha már szóba jött, ami a gyakorlatban érdekes lehet, hogy van e értelme használt aksis dolgokat venni, illetve van e értelme több éves használt elektromos autót venni. Nem is feltétlen a hatótáv csökkenés, hanem inkább a tűzveszély vagy a teljes aksi pakk cserével járó meghibásodás, ilyesmik miatt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#77505) Inhouse válasza Z_A_P (#77501) üzenetére


Inhouse
őstag

Gondolom ha úgy fordítod, hogy nagyobb távot adjon, akkor is kevés...
Valamit mögé kell rakni. Mivel van súly, én is inkább a zártszelvényt mondom.

Üdv Inhouse

(#77506) pjen válasza macilaci78 (#77503) üzenetére


pjen
félisten

Van pár darab régi mobilom csontra merülve, akkor elviszem őket a veszélyes hulladek tárolóba. Akkor a Bosch fűnyíró aksikat hol kéne tárolni. Azt mondják hidegben tönkre megy.

[ Szerkesztve ]

(#77507) Z_A_P válasza macilaci78 (#77503) üzenetére


Z_A_P
addikt

+Inhouse

Masik topicban kaptam ezt a tippet is: Két 45 fokos ívet beiktatsz a cső és a radiátor közé.
Igazabol nem en fogom csinalni, hanem a "szaki", szoval meglatjuk mi lesz neki szimpatikus!

OK

(#77508) lemmy71 válasza pjen (#77498) üzenetére


lemmy71
őstag

Ez a nejem "sziamiaú" telefonja, vagyis ami maradt belőle :D

(#77509) pjen válasza lemmy71 (#77508) üzenetére


pjen
félisten

Pont ezt mondom, mindent nem lehet tűzálló ládába zárni. Ahányszor elmegyünk a porszivókat rakjuk ki az udvarra? Panelban mi a megoldás?

(#77510) Barret001 válasza pjen (#77509) üzenetére


Barret001
addikt

Be kell venni a leszarom tablettát. Az ember nem arra született,hogy átaggódja az életét! Aki csinálja,lelke rajta...

(#77511) inf3rno válasza pjen (#77509) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mondjuk nem kell mindenből aksisat venni, amiből nem muszáj. Én is rühellem, hogy a billentyűzetemben aksi van, amikor sosem használtam vezeték nélkül, és nem is fogom. Manapság valamiért divat lett teljesen feleslegesen mindent megszórni vele. A másik, hogyha már van ilyen cucc, akkor olyan helyen tároljuk, ahonnan nem tud továbbterjedni a tűz, ha esetleg kigyullad, mert nincs éghető anyag körülötte. Ez fokozottan igaz az olyan eszközökre, amikben nagy kapacitású aksi van. Ezt manapság mondjuk nem egyszerű megoldani, mert már a falat is műanyag festékkel és alapozóval kenjük le, ami éghető, szemben a régi mész alapú festékekkel. Aztán persze, ha már valami nem kell, csak porosodik, és aksi van benne, azt jobb kidobni vagy eladni és a használt elemeket, aksikat sem gyűjteni éveken át, hanem leadni őket a gyűjtőben, addig meg fém dobozban tárolni őket az érintkezőket leragasztva szigszalaggal.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#77512) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Megszívtam a ház hűtővel, mert a CPU hűtő vezetéke, amit találtam a szemétben túl rövid volt. Kénytelen voltam megtoldani és gányolni rá egy csatlakozót valahogyan abból, amit itthon találtam. Igazság szerint használhattam volna az eredeti csatlakozót is, de már nem volt kedvem azzal is bíbelődni, inkább összeragasztottam azt kész. Zőccsárga nem volt itthon, úgyhogy fekete lett.
:C :C :C



Menni megy, de a minimum 2500-as fordulatszám, amit el tud érni, szemben a CPU hűtővel, ami most 2100-on pörög. Szóval halkabb nem lett a gép, de legalább komoly légáramlás van benne. Szerintetek hagyjam így, vagy szedjem ki a ház ventit, és inkább legyen halk de könnyen melegedős?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#77513) inf3rno válasza inf3rno (#77512) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt hiszem vagy kiszedem, vagy egy harmadik opció, hogy manuálisan szabályozom le. Van tekerős fordulatszám szabályozóm, megnézem, hogy azzal milyen hangerőt hoz. Ha azzal sem jó, akkor inkább kihagyom, mert túl hangos. Intel core i5 gyári hűtője, úgyhogy nem lepődtem meg annyira, hogy nagyon tekeri.

Buliban hasznos! =]

(#77514) Grave_444 válasza inf3rno (#77513) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Most konkrétan a hátsó házhűtő ventilátorról van szó?
Miért nem kötöd be egy molex csatlakozóra fix 5V-ra? Fekete-piros kábel elég hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#77515) pjen válasza inf3rno (#77511) üzenetére


pjen
félisten

Egy Dyson, Philips álló porszívót vagy egy robotot hol tudnál tárolni. Panasonic dect teló, nem a töltőn a helye. A vérnyomáasérőben is aksi van. A 2 laptopban és a 2 tabletben szintén. Ezeket Te hol tárolnád. Föleg a porszívót hisz abban elég nagy aksi van és a robor mündíg ott ül a töltőn. Sajnos ez a kockázat az élet része, mint régen a robbanós Tv.

(#77516) inf3rno válasza Grave_444 (#77514) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Akkor minek van rajta a 4 pin, ha állandóra kötném? Legalább erre is választ kaptunk, hogy miért volt rágányolva az előző molexre ahelyett, hogy a cha_fan-be lett volna dugva.

Buliban hasznos! =]

(#77517) #21346560 válasza inf3rno (#77512) üzenetére


#21346560
törölt tag

Elrontottad, ződsárgával kell szigetelni! ;]

(#77518) Grave_444 válasza inf3rno (#77516) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Nem az a cél, hogy halk legyen? Így értelemszerűen nem lenne fordulatszám szabályzós, ugyanazon az rpm-en forogna végig. A többi kábel emiatt lenne szükséges.

(#77519) inf3rno válasza #21346560 (#77517) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez van, vissza is bontottam emiatt. :D De zőccsárga továbbra sincs. Még esetleg az a kérdés, hogy vezérelt vagy szabályozott a 4 pines, mert ha az utóbbi, akkor a kéket tök felesleges rákötni. Az előbbinél van értelme, hogy letekerem, aztán azon belül még elvezérelgeti magának hőfok alapján is. Kipróbáltam közben és vezérli, mert ha BIOS-ban változtatok a profilon, akkor változik a fordulatszám is. Jó lesz ez.


Már csak a memóriát várom bele. A wifi kártyáról már letettem, kétszer átkutattam mindent, de nincs sehol, csak az antennáit találtam meg.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#77520) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Hali,

megérett a cserére a 30 éves dugalj, viszont az még a vakolás előtte lett betéve, így amikor kiszedtem jött vele a vakolat is. Tippek, hogy hogyan kéne ezt helyrehoznom? Mit kell hozzá vennem?

[ Szerkesztve ]

(#77521) alcsa válasza lsebestyen (#77520) üzenetére


alcsa
senior tag

Tegyél dupla/tripla dugaljt, hogy eltakard :D

(#77522) pjen válasza inf3rno (#77504) üzenetére


pjen
félisten

Még valami. Vannak árúházak, boltok, kis üzletek ahol rengeteg akus kisgép, haztartási eszköz van, mégsincs tele a hiradó árúház tüzekkel.

(#77523) lsebestyen válasza alcsa (#77521) üzenetére


lsebestyen
addikt

Kösz. :C

De viccen kívül eléggé zavar. Ilyen javítóhabarcs jó lenne nekem? Vagy totál vakon vagyok?

(#77524) Barret001 válasza lsebestyen (#77523) üzenetére


Barret001
addikt

Persze hogy jó lesz,csak megmarad belőle 4,9 kg :D

(#77525) lsebestyen válasza Barret001 (#77524) üzenetére


lsebestyen
addikt

Hátha másol is lehullik még. ;]

Ehhez mit szóltok? Bár nem résbe kéne, de ha szépen elkenegetem? :B Soudal vakolatjavító

(#77526) lemmy71 válasza lsebestyen (#77525) üzenetére


lemmy71
őstag

Az nem arra való :N
Nincs a közeledben egy festő vagy kőműves szaki, akitől tudnál kérni egy maréknyi nemesvakolatot, lehet még valami hasonló színt is kapnál. Ennyiért nem vennék bolti anyagot tuti :N

(#77527) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

A segítségetek szeretném kérni ötletekkel kapcsolatban.
Sajnos ebben a hideg időben a bit fejem beletört a csavarbehajtómba. olyan szerencsétlenül (a véknyított nyakánál fogva pattant el) hogy nem férek hozzá. mágneses is ráadásul a befogó rész, próbáltam wd40 és kipiszkálni de esélytelen. Fúrni kobaltos szárral, de alig vitt valamit, nagyo kemény anyag. Sajna ha szétszedem sem férek hozzá.
Gondoltam hogy egy szeget hozzáheggesztek de csak 2.5 elektródám van, meg féltem is hogy valami kárt tesz a gépben. Valakinek valami ötlet?
[kép] [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#77528) tupacamaru válasza fulton (#77527) üzenetére


tupacamaru
veterán

Valami nagy szilárdságú ragasztóval próbálnám meg.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#77529) macilaci78 válasza fulton (#77527) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ragasztópisztoly ragasztórúdját olvaszd hozzá!

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#77530) Tibor_560sec válasza fulton (#77527) üzenetére


Tibor_560sec
aktív tag

1, 1,5 szarral probalj furni/zenkelni valami peremet neki , ha van perem ott mar tudsz forditani egyet a csavaron azt meg kihuzod.
Meg ez a leg egyszerubb vagy ragasztani pillanatragasztoval valamit a ra ha jol felfekszik meg az is ki tudja huzni
De szvsz az a legegyszerubb ha befogod satuba es nyomsz neki egyet

Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™

(#77531) #21346560 válasza fulton (#77527) üzenetére


#21346560
törölt tag

(#77532) PROTRON válasza #21346560 (#77531) üzenetére


PROTRON
addikt

A vékonyak szerintem túl gyengék, nem tud velük ráfogni, az erősek meg túl vastagok, nem férnek valszeg bele.
Inkább valami az ifixit settben lévő kanyarított csipesz kéne...vagy ragasztóval hegeszteni azt a szeget, vagyis 1 pötty a szegre, gyorsan odanyomni annyira hogy ne fojjon szét aztán hagyni megdermedni.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#77533) Barret001 válasza fulton (#77527) üzenetére


Barret001
addikt

Erős ragasztó,és kijön. No és türelem :)

(#77534) fulton válasza Barret001 (#77533) üzenetére


fulton
addikt

Köszönöm mindenkinek. Hasznosak voltak. :R

(#77535) inf3rno válasza pjen (#77522) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, de ott nem használják a gépeket, és az aksik is viszonylag újak. Úgy kisebb az esély, hogy kigyullad. Az átlag fogyasztónál amúgy is kicsi az esély, hogy ilyen történik, ha európai terméket veszel, mert itt rendesen bevizsgálják. Ettől még nem árt az óvatosság.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#77536) imibogyo válasza fulton (#77527) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem is pont a napokban volt ilyen gondom, de egy régi merevlemezből kiberhelt baromi erős mágnessel (amivel még egy kisebb síndarabot is fel tudtam emelni anno :DDD ) ki bírtam szedni...

(#77537) cinemazealot válasza Z_A_P (#77501) üzenetére


cinemazealot
addikt

Csaptelep/vízvezeték excenter a radiátor és a cső közé?

(#77538) Inhouse válasza fulton (#77534) üzenetére


Inhouse
őstag

A pillanatragasztóval óvatosan, könnyen közé folyhat és akkor már tényleg nagy bajban leszel.

Üdv Inhouse

(#77539) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Amúgy ilyen vékony kábeleket hogyan lehet korrekten szigetelni? Létezik rá zsugorfóliás hőlégfúvós megoldás? a szigszalaghoz túl vékonyak, és elég ocsmányul néznek ki vele.

Buliban hasznos! =]

(#77540) #21346560 válasza inf3rno (#77539) üzenetére


#21346560
törölt tag

(#77541) fulton válasza Inhouse (#77538) üzenetére


fulton
addikt

Na mindent kipróbáltam, szkeptikus voltam a ragasztóval de annyia tanácsolták mondom egy próbát megér. Esélytelen!! Volt.
Szereztem neodinium mágnest, de sajna használhatatlan volt mivel nem fértem hozzá a beletort bithez vele. Kifurni nem lehet ezt az öntvény acél vagy mit...vettem kobaltos szárat zéró. Végül csak az lett amit gondoltam eredetileg, ismét neki álltam, egy szeget heggesztettem óvatosan a bithez. Hat nem volt egyszerű mert ha kicsit is hibázok szétcseszi a csavarbehajtó fejet, eldeformalodik stb a heggesztéstöl. De sikerult pont ott megpöccinteni h csak ahhoz érjek, persze csináltam egy vékony fából furatot ami pont akkora volt amin át csak a bitet látom, igy gondoskodtam h ne érjek véletlenül sem a gép részéhez. Siker. Sikerült (kioperalni:D). Sose jártam még így..olyan bénán tudott törni bele, h sikon belül volt, és pont a nyakánál tehát semmivel nem tudtál ráfogni sem. Gondoltam leírom hátha segít valakinek a jövőben.

[ Szerkesztve ]

(#77542) fulton válasza macilaci78 (#77529) üzenetére


fulton
addikt

Ezek nudlik ide. Eleve 4mm ha van a bit átmérője, magneses tokba megy bele...esélytelen ragasztoval kihuzni ezt az öntött acélt úgy mondom h próbáltam azt is. Furni meg nem lehet semmit.

(#77543) inf3rno válasza #21346560 (#77540) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Majd lehet visszaszedem a zőccsárgát, és lezsugorcsövezem inkább. Olyat még úgysem csináltam. Gyakorolni jó ez a gép.

Buliban hasznos! =]

(#77544) gergo5991


gergo5991
őstag

fél-1 év várakozás után végre sikerült berendelni (nem volt készleten)
[link] ezt a jóságot.
90 euróért úgy gondolom jó vétel, 3 év gari is van rá tudtommal.
régóta akartam, de makitában ez a teljesitmény sokkal drágább lett volna, ezért vártam ezzel. Itthoni barkácsolás butorösszeszerelés stb a cél vele, ezért se akartam ilyen célra 120-150 eurót bele költeni a makitába
akinek esetleg van ilyenje, meg tudná mondani, maga a gép, kuffer, töltö aksin kivül van egyébb is a dobozban? pld bitkészlet vagy valami?

(#77545) Barret001 válasza inf3rno (#77543) üzenetére


Barret001
addikt

Sokat zsugorcsövezek,nekem nagyon bevált! Ennél vékonyabb kábelek is szigetelhetőek vele.

(#77546) inf3rno válasza Barret001 (#77545) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A mérettel nekem lehet gondjaim lesznek. Vissza kéne bontanom az egészet, hogy egy kicsi zsugorcső rámenjen. Bár nem tudom mennyit zsugorodik, csak érzésre mondom.

Buliban hasznos! =]

(#77547) #21346560 válasza inf3rno (#77546) üzenetére


#21346560
törölt tag

Ha elolvasod az oldalt, amit linkeltem, sokat okosodhatsz a zsugorcsövekről! ;)
(többek közt a méretváltozásáról is)

[ Szerkesztve ]

(#77548) inf3rno válasza #21346560 (#77547) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Oké, beleolvasok.

Buliban hasznos! =]

(#77549) do3om válasza do3om (#77476) üzenetére


do3om
addikt

Gumikerékkel.
Kb. 20mm el nagyobb az átmérője így gyorsabb lett, csak ez már igen sok, de használható. Fához viszont sokkal kisebb sebesség is jó lenne. Kéne egy fordulatszám szabályzó.
Mivel ezt késznek minősítem már kezdem is amit még akartam. Körfűrész-tuskóhasító kettő az egyben. Csak ékszíjat kell átrakni a megfelelőt és azonnal váltható mi menjen.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#77550) Barret001 válasza do3om (#77549) üzenetére


Barret001
addikt

Ott helyben leesztergálod kisebbre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.