Hirdetés
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
Üdv mindenkinek.
Rég jártam erre, de bedobok egy apró kis javítást, hátha más is lesz majd ilyen gondban .
Adott egy Aldi-s fúrókalapács, aminek sajnos a fogantyút szorító elkopott a menet. Mivel nem tudom, hogy lehet-e kapni ilyen fejű csavart, illetve a csavarboltban nem is volt nekik, ilyen így vettem 30 ft-ért egy kapupánt csavart és flex-be rakott csiszolókoronggal 5 perc alatt megmunkáltam a fejét .
https://ingatlan.com/33821564
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írok de itt azért sokat látott emberek vannak
Adott egy laptop ami bekapcsolt állapotban összecsukást követően ismét visszanyitás után kijelző kikapcsolva maradt.
Azóta a gép bekapcsol de kijelző sötét.
Gondolok kijelző vezeték szakadásra de esetleg bga hibára is.
Külső monitorra kötve semmi kép de gondolom ezt külön be kellett volna állítani.
Ötlet esetleg hogyan deítsem ki a hiba okát?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
MrDerekas
addikt
válasz dewil666 #61152 üzenetére
Újraindításkor a biost legalább látnod kellene külső kijelzőn. Ha nem látod, akkor alaplap cserés szerintem. (Ha régi MSI széria, akkor az igpu döglött meg.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
dewil666
őstag
-
MrDerekas
addikt
-
dewil666
őstag
válasz MrDerekas #61155 üzenetére
Teljesen szétszedtem hogy kitakarítsam és újra pasztázzam. Elsőnek melegedésre gondoltam de nem oldotta meg.
Akkor kukaKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
MrDerekas
addikt
-
Trash
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olcsóbb árkategóriába tartozó hasító fejszét venni.
Elsőre egy hecht márkájú fejszét néztem ki. Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel?
Vagy ti mit ajánlanátok esetleg ebben a max 5-6000 Ft-os árkategóriában?
[link] -
veze
őstag
Ha nem sok fát kell hasítani és azok is 30cm-es darabokban vannak akkor használható, bár inkább kétszemélyes a dolog mert ha egy ütéssel nem hasítasz el valamit, ( már pedig erre van esély ha nem szálegyenes max 15cm átmérőjű rönkökről van szó ) akkor szépen megáll benne és aztán valamivel ( pl egy 5 kilós kalapáccsal) ütni kell a másiknak, miközben tartod a nyelét. Így jól használható , hasogattunk vele kemény fákat ( kőris, akác, gyümölcs) görcsös, elágazásos mindenféle rönköt elhasítottunk vele. Viszont sikerült rövid idő alatt kettőt leamortizálni így. nem tört el a nyele , csak időnként beleszaladt olyan görcsös hasításba is ahol nem szálegyenesen hasadt a fa hanem csavarodva, olyankor a nyele(nyaka) is kapott rendesen mert beleakadt a fába, kirojtosodott, repedt az öt kilós kalapács nyomatéka alatt, műgyantával kellett javítanom és kb 10cm hosszan 1mm hogy es dróttal szorosan felcsavartam , hogy védje a nyél fejsze mögötti részét( apám tekerte így fel a fanyelű fejszéjét)
Nem könnyű munka, egy két erdei m3 fát sem felhasogatni így, kettőt szét is vertünk és elég volt.
Rájöttem hogy évi kb 8 erdei m3 ha hasogatásához( ennyi elmegy egy télen a családban, két háztartásban) nem ez a megoldás, ez így nem ok, Ráadásul méteres 20-25cm-es rönköt esélytelen széthasítani ilyennel.( ezért láncfűrésszel előtte rövidebbekre kellett vágnom) pedig én pont azért akarom elhasítani méteresen, hogy ne kelljen láncfűrésszel darabolni, hanem beférjen a rönkvágóba (ez max 18 cm)
Egy erdei m3 kalodás kész keményfa errefelé 50k. méteres rönkben 30k. ( fenyő 20k )csak simán osztottam szoroztam 8m3-nél ez 8x20k, már ez is jelentős érv, mellesleg ha még arra gondolok hogy 5kilos kalapáccsal egész nap ütni a hasítófejszét..Hát bizony olyankor kevés a műzli reggelire ezért beruháztam néhány éve egy ilyenre [link] Azóta már jó pár m3 fát megevett és kutya baja.. egy erdei m3 méteres kemény rönköt másfél óra alatt szét lehet vele hasogatni ugy hogy a vékonyabbakat (15cm alatt) ketté a vastagabbakat négy( esetleg hat) felé. Az amit írnak a gép leírásában hogy max átmérő 20cm.. az szerényen elhallgatja a gép teljesítményét. 25-30cm -est is elhasít, csak tudni kell hogy hogyan. Nem szabad ráengedni a közepére, hanem először egyik oldalt végig, már attól megroggyan a derék, aztán 180fok fordít és szembe vele a másik felén, és kész akkor szétesik hiába 30cm .Akkor a fele már csak 15 cm : A talpát a legalsó állásba teszem akkor kb 50cm lemegy a rönkben, mivel van még a rönkböl olyankor kb 50cm, ezért beleszorul ott. Akkor felemeli megint és alátszek egy kb 5cm-es rönköt ami a felemelt végét meg si támasztja szinte, vagy alatta van 5 cmre , arra megint ráengedem , megint lemegy 50cm és a végére is ért.. kész a méteres hasítás. Egyszerübb így mint a talpát rakosgatni fel le
Tehát, ha nem kell sokat hasítani két ember (egyik üti ,másik tartja) el lehet vele dolgozgatni, közben vigyázni nagyon a nyakára, amikor beleszalad az ütés hatására a feje a rönkbe.. érdemes feltekerni dróttal.. az sokat véd rajta ![ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Akkor rossz a fejsze. A fahasogatás egy emberes meló. Tavaly a fiam két nap alatt hasogatott 33-35 cm-re vágott kőrisből 5-6 köbmétert és még be is stócolta. Pár darab maradt fűrészelésre meg ékelésre, mert szinte teljes csomó volt. Nem mondom, hogy nem fáradt el, de nem esett le a körme, pedig fél évig szinte a lakásból nem mozdult előtte ott ahol lakott
Szóval. Elszántság, kitartás, jó fejű fejsze meg némi szabadidő és le lehet mondani kér fittness belépőt.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
veze
őstag
válasz MrDerekas #61165 üzenetére
a mostanság hasítófejszeként emlegetett szerszám [link] majd 10cm széles a vállánál , ha egy ütésre nem kapja el, és nem szalad végig , onnantól szívás. ütni kell egy másiknak..
Van egy másik tipusú fejsze,(szerintem ez a klasszikus) ami hosszú vékony [link] ( én régen csak ILYEN fejszét ismertem) ezzel lehet hasogatni rendesen, keskeny, hegyes szögben áll , egy rendes csapással végig szalad a fán.
Kézi munkára szerintem ez a második a használhatóbb, ezzel egy emberes , de az első.. persze ha valaki egy tonnával tud odacsapni vele, az tuti hogy ez a széles is belemegy :-D[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Igaz.
A 3 kilós fejű fejsze volt a bejövős. (Meg nem mondom milyen féle.) Én vettem egy 5,5 kilósat, azt nem szereti a gyerök Mondjuk én se nagyon, de még mindig jobb, mint mikor kis-baltával kellett két köbméter kőrist hasogatnom. Az hülye játék volt, de szükség nagy úrwww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék az ajtómra (a szúnyogok, repülő állatok ellen leginkább) egy olyan függönyt, ami függőleges fonott csíkokból áll, és vagy 20-40 ilyen puha fonott kötél lógna egymás mellett, ezáltal ha valaki ki-be jön, nem hangos, mint a műanyag szalagok, de mégsem az egyben szúnyogháló ajtós megoldás lenne.
Azon túl nem is lehet belátni ezen a "falon", mert elég dagi, és sűrű a látványa.A balatoni utazásaim során sok nyaralón láttam ilyet, de az aliexpress nem dob találatot a door curtain soft stripe-s keresésemre.
Ki hogyan keresne rá, vagy oldaná meg a helyemben a keresést?A fonott keresésre a találat sem jó, mert rájöttem, hogy nekem nem csak fonott kell, hanem olyan, mint amikor a fonás közé kereszt irányúan be volt húzva egy-egy szál, mint amikor pom-pom-ot készített nagymamám, csak itt nem volt a rövid szakasz elvágva (lecsomózva), hanem meghagyjuk a fonást 2m-esre.
Ez már majdnem az, amire gondolok, de nem akarok külön pom-pom leválasztást, lehetne egy szál az egész...
Érthető a vágyam?
Mindennemű segítséget előre is köszönök! -
törölt tag
Be kell gumizni a nyakát. 40-es lefolyóba való körprofilú gumit szoktam húzni duplában a baltára, samura, meg minden kétkezes ütőeszközre, mert bár egykezes dolgokkal tűpontos vagyok, de a kétkezesekkel meg jellemzően olyan vagyok mint a villám. Nem ütök kétszer ugyanoda. Cserébe nem is kell gyújtóssal bajlódnom, mert alakul menet közben....
-
Samus
addikt
Kb. egy hónapja zajlik a házfelújítás, de tegnap észrevettem valamit a szelektív (kék) kukánkon (ebbe megy a papírcsomagolás és a sörösdobozok ). Szóval a kérdés, hogy mióta van egy kukának zajkibocsátása, ami ráadásul magasabb, mint a benzinmotoros fűnyírómé (90 dB)?
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Pete55555
addikt
Fürdőszobai elszívóhoz akarok időkapcsolót felrakni. Ilyen e-bay-est meg merjek venni?
Vagy esetleg itthon is van ilyen olcsón? Esetleg Debrecenben?[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
talpas
aktív tag
válasz Pete55555 #61177 üzenetére
Marha drágán láttam utoljára itthon mikor kerestem (idő) A linket amit adtál el is mentettem. Ahol jó áron láttam annó az a bolt 1900Ft.-ért postázott egy kis nyamvadt pár dekás nyáklapos időzítő elektronikát (ami a házban elfér) erre vettem egy új olcsó időzített ventit. A páraérzékelős lengyel ment 3-4 évig azt meg USA húzókapcsolóra cseréltem. Ha rendelsz, egyet átveszek költségeiddel együtt ha nem okoz gondot
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Pete55555
addikt
Benne vagyok a Genius 1250-es kis szettem D osztályúsításában. Meg is van az erősítő, a képen látható dolgokat kötöztem össze teszt jelleggel.
Na, ez így nem csinál semmit. (értelem szerűen tápkábel be votl dugva, 3,5mm jack csati forrásra csatlakoztatva, forrás ellenőrizve, illetve tápcsati polaritás ellenőrizve.
Ötlet?Valami nagyon amatőr hibát vétettem szerintem, vagy esetleg hibás a panel.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz vlaci79 #61184 üzenetére
Azóta sem jutottam előrébb...
Rámértem a kiemnetekre, 0V, semmi. Hátul van rajta ugye egy jack aljzat, az lenne a fejhallgató kimenet, oda is próbáltam fülest, semmi.
Betáp megvan. Illetve ha a multimétert hozzáérintem a kimenetek ágaira, a kis Genius 1250 szet-em pattan egy minimálisat (ugyanazon 230V-ra vannak kötve, gondolom földhurok, vagy ilyesmi) tehát valamilyen összeköttetés van, de áramot nem kapnak a kimenetek...
Selejtes lenne? Mit tudnék még megnézni?
Más hangszóróval is próbáltam ami 8 Ohmos, azzal se csinált semmit.Na még annyi jutott eszembe, hogy max 14V és 2A írnak rá. Én meg 12V 2,9A-el hajtom, lehet sok neki? Kipróbálom kisebbel, de szerintem nem kéne, hogy gond legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
válasz Pete55555 #61187 üzenetére
Az amper nem lehet sok mert annyit vesz fel amennyi neki kell. Sőtt jobb is ha a tápban van némi tartalék.
A 14 volt helyett a 12v miatt kicsit halkabban fog szólni, de nem ez a hiba oka.A tápot ha rámérsz amikor be van kapcsolva minden az erősítő csatiján megvan a 12V?
Amikor a kimeneten mértél váltóáram állásban volt a multi?
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Pete55555
addikt
válasz Czimby #61188 üzenetére
Az amper nem lehet sok mert annyit vesz fel amennyi neki kell. Sőtt jobb is ha a tápban van némi tartalék.
A 14 volt helyett a 12v miatt kicsit halkabban fog szólni, de nem ez a hiba oka.Így gondoltam én is, de megnéztem a biztonság kedvéért.
A tápot ha rámérsz amikor be van kapcsolva minden az erősítő csatiján megvan a 12V?
Igen, azt írtam is, a panel csatijánál is megvan a fesz.Amikor a kimeneten mértél váltóáram állásban volt a multi?
Persze, természetesen....NEM
-
Inhouse
őstag
válasz Pete55555 #61186 üzenetére
Amikor áram alatt van és rajta a hangszóró, érintsd meg a bemenet meleg pontját (RCA közepe), ha búg, akkor jó a cucc, csak nem kap jelet.
Mérj testhez képest DCV állásban a hangszóró kimeneteken! Féltápnak kellene lennie, mivel szinte 100%, hogy híd kimenetű a cucc.Üdv Inhouse
-
Pete55555
addikt
válasz Inhouse #61190 üzenetére
Amikor áram alatt van és rajta a hangszóró, érintsd meg a bemenet meleg pontját (RCA közepe), ha búg, akkor jó a cucc, csak nem kap jelet.
RCA alatt itt jack-et értesz ugye? Akárhol fogom meg, semmi...
Amúgy a jelet is ellenőriztem, telefonról, és régi MP3 lejátszóról sem szól, mindkettő tökéletesen működik mással.Mérj testhez képest DCV állásban a hangszóró kimeneteken! Féltápnak kellene lennie, mivel szinte 100%, hogy híd kimenetű a cucc.
Ha jól értem betáp GND-t mérjem a kimenetekkel egyenáram állásban?
Megmértem DC/AC módban, semmi...Szóval ez selejt lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
válasz Pete55555 #61191 üzenetére
Mivel ez úgy fest DOA, szerintem legközell más fajtával próbálkozz.
Ha marad a 12V-os táp akkor ezt ajánlom, bár ez nem egy high end cucc, de MP3, film, játék célokra teljesen jó.
Ha be tudsz szerezni 19V-os vagy 20V-os laptop tápot akkor pedig ezt ajánlom, azon kívül, hogy erősebb sokkal minőségibb is, igényes minőségi zenére(FLAC) is tudom ajánlani.
Mindkettő van nekem idehaza, a kicsivel 16cm-es hangszórókat, a nagyobbal 25-ösöket hajtok.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
-
Pete55555
addikt
válasz Czimby #61192 üzenetére
DOA= Dead On Arrival?
Sajnos,,,
Meglesem amiket írtál, de nekem jó lenne, ha egy fejhallgató kimenet lenne rajtuk. Nem létszükséglet, de jól jönne.
A Yamaha chip, és a 3,5mm kimenet miatt esett erre a választás, egyébként egy Genius 1250 szett D osztályúsítása lenne a projekt. Elég régi már, pufferkondik, hangerő poti is lett rajta cserélve, most megint kezd zúgni, búgni, nem akarok vele kínlódni. Szóval a 2x50W az bőven sok lenne, elég lenne a kicsi is. Lehet bepróbálom, 2$-ért ajándék.Ezt meg refundolom...
-
Pete55555
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest