Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FatalEror #29300 üzenetére
Egyrészt az csak egy irányba működne, másrészt nem tartaná a nyomást. Fecskendőket nem méretezik komoly nyomás megtartására.
Dehogy bonyolultabb. Még csak nem is jobb! Pneumatikának ugyanúgy megvannak a maga jellegzetességei, mint a hidraulikának.
Ribi: Azokkal az a baj, hogy a csomagtartó súlya -pláne akkora erőkarnál, amivel a gázrugók dolgoznak- összehasonlíthatatlanul nagyobb egy monitorénál. Az akkor működne, ha maga tudná beállítani a gáznyomást.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29301 üzenetére
Ha elég nagy erőkart rak bele akkor nem lesz annyira erős. Csak jól kell méretezni és nem lesz belőle hajítógép
Ricsmex szerelj az asztal lábaiba is pneumatikát mint a kocsikba és nem csak felnyílik, de az asztalt is tudod ugráltatni.
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz TESCO-Zsömle #29301 üzenetére
Hát azért hidraulikába elég komoly váltószelepek autómatikák stb található.
szab.tam:Legó Techniket nem ismered?
HardCore is my LifeStyle
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Ricsmex #29302 üzenetére
Pneumatikával annyi a nüansz, hogy a kompresszor miatt puffer kell az állandó nyomáshoz, ami plusz helyet foglal. Illetve a munkahengerek sebességét fojtásokkal (reduktorokkal) kell beállítani, különben úgy kapja meg a tartályban levő X bar nyomást, mintha a légpuska ravaszát húznád meg... Ezt a munkahenger biztos kibírja (amíg X<Pn), de a monitort tartó mechanika nem biztos.
Nekem is van egy őrült tervem pneumatikára, de eddig még csak egy ember tud róla...
FatalEror: Ezen a téren mindkét rendszer megegyezik. Ugyanúgy nyomás alatt levő közeg áramlását kell szabályozni mindkettőben. Egyik se veszélyesebb vagy bonyolultabb a másiknál, vagy úgy általában bármilyen áramló közeg szabályozásánál. A bonyolultság -szvsz- az adott rendszer összetettségén múlik. Mit akarsz elérni... Hidraulikánál kellenek végálláskapcsolók, pneumatikánál meg kellenek reduktorok, hogy a munkahenger ne tépje szét a saját csatlakozását, mikor hirtelen ráeresztik a nyomást... Ettől egyik se lesz jujdebonyolult... Szabályozás kell és kész. Ennyi. Pneumatikánál is kell nyomáskapcsoló, hogy a kompresszor ne fújja túl a tartályt, vagy ha erre nem képes, mert gyengébb, akkor ne járjon ott teljes fojtás alatt...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29307 üzenetére
Mondjuk otthoni barkácsolgatásnál a pneumatikus kicsit egyszerűbb. Légtelenítés kicsit egyszerűbb és nem is annyira "mocskos". Mondjuk ha ott elszáll valami az nagyobb kárt tesz röptében.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pneumatikus rendszerben légtelenítés? Ez nagyon jó!
Jutalmul tekintsd meg a víztakarékos csapot.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29310 üzenetére
Őőő, mi a vicces?
-
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29313 üzenetére
Most nem értem. Tudom, hogy azzal működik. Vagy te mondod, hogy nem azzal?
Nagyobb ipari cuccok mással mennek, de alap cuccok azzal, de akkor most még mindig nem értem a dolgot. -
mrterminator
aktív tag
válasz Ricsmex #29268 üzenetére
üdv a clubban de jól néz ki a cuccod már most is
-
Ribi
nagyúr
válasz FatalEror #29317 üzenetére
Most te totál hülyének nézel? Hogy légtelenítem és utána akarom használni? Kösz a bizalmat ...
A szerelésre értettem, hogy ha valamit változtatni kell, akkor egyszrűbb légteleníteni, mint egy hidraulikusat leereszteni. Kb mint a vízhűtés, csak ott ugye nincs nyomás se és nem is olajjal megy. Ami még rátesz egy lapáttal, mert nem szárad fel ha kipocsolod. -
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29321 üzenetére
Ó anyám kössé má bele. Biztos arra gondoltam, hogy kiszivattyúzom belőle, míg 1 levegő molekula sem marad benne
De biztos igazad van nagy szagtekintély, akkor helyesbítek, leereszteni.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #29323 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy gondolatolvasó vagy, csak nem vallod be, így el kell hogy ássalak a kertben. Bár akkor ezt is tudtad előre. Hmm, hondban leszek...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz imibogyo #29309 üzenetére
tudjuk. 5 perc alatt dobtad össze az "elnagyolt" vázlatot.... ( )
(#29328) FatalEror
az élvédőről csak addig hittem, hogy drága, amíg nem láttam rosszabbat 450/m-ért....(#29325) TESCO-Zsömle
ennek 2x nekifutottam.....****
megjött a mine2. már kopaszodik.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #29325 üzenetére
Ez hatalmas.
-
-
Ricsmex
tag
válasz mrterminator #29316 üzenetére
Köszönöm
-
szab.tam
nagyúr
délután megjött. (nem a nyári mikulás, hanem a mine2...)
egy épeszű ember ilyenko rmegörül, kibonja, simogatja, majd pasztáz, szerel, és hűt.
én most egy kicsit azért a fejemhez kaptam, mert sokaknak elég irritáló lehet, amit művelek, mert ők esetleg egy nehezen megvehető, áhíott hűtőt gyakolatilag lélektelenül, 2 óra alatt szétcincálok, az esetleges tönkretétel esélye mellett.ezen szégyenkező sopánkodásomat kb. fél perc alatt legyűrtem, jött a villáskulcs, és a nagy kérdés: ragasztva van-e a kupak és a felső lemez. (scythe-éknál ezt nem lehet előre tudni...)
nem volt....így megkopaszodott ez is....
ezt célirányosan valakinek tervezem. (személyre szabott, upgrade pepita.)
álló lapra lesz, ahol ferdítve fölfelé fognak állnia csövek és így a bordák is.
mivel jobb a csövek pozíciója, így a csövek végre nemcsak 20x20-as, hanem light profile 30x30-asakat is fel tudok rakni. még maradt itthon néhány darab, amit próbára fel tudok tűzögetni. (most már rendelnem kell, de piszok drága...)
amennyi hely van a ház tetejében, annyira lesznek felhajtva a csövek.
így talán jobban értehtő a pozíció:de még átgondolom a méreteket, bodákat. szerintem jobb lesz egy picit, mint a pepiták.
ugyan így ez még kissé kusza, de már hozzánéztem alaplaphoz. csak natúr elox aluból lesz. felöltöztetve jól fog kinézni, már látom....fekvő lapra is jól használható. viszont mivel ilyen "viharvert féloldalas", ezért ha valamelyik oldalon az alaplavon lévő eszköznek útban van, el kell forgatni valamelyik lehetséges irányba.
ugye a szimetrikus hűtőknél ez a forgatás sokszor nem segít.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
mr_ricsi
veterán
válasz imibogyo #29257 üzenetére
(#29257) imibogyo:
"Milyen érintésvédelmet szegek meg a szigetelő faházammal, ha minden más alkatrész hozzá van kötve a táphoz és egymáshoz is?"
A fa házad nem tesz eleget a "kettős szigetelés" követelményének, hiszen hátul egy csomó olyan fém rész van, amit meg lehet érinteni.
A házad érintésvédelmét meg kellene tervezni, és adott esetben egy vastag rézdróttal össze kellene kötni ezt-azt a táp burkolatával. (Ahogy erre Gyíkac is utalt.)(#29261) Gyíkac:
"Oldal lap nélküli gépeknél meg aki úgy használja oka van és nem fogja a micsudáját beledugdosni."
Nem csak a hűtés javítása miatt szedik le a gép oldalát. Egy csomóan a haverok HDD-it így csatlakoztatják a gépükhöz, vagyis a belsejében nyúlkálnak.(#29257) imibogyo:
"Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy mióta ti ketten itt vagytok, csak az """anyázás""" megy ebben a topikban?"
Nem jól figyeltél, mert a korábbi esetben nem vele vitatkoztam. Akkor viszont én egyedül lehetek a destruktív személy.Egyébként szerinted a balesetveszélyes megoldásokat szó nélkül kellene hagyni, csak a jó hangulat kedvéért
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
FatalEror
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest