Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz villifog #51650 üzenetére
Igen, köszönöm, jól látod a lényeget!
Kedves Fórumtársak! Én tényleg nagyon hálás vagyok minden segítségért, de tisztelettel megjegyzem, hogy a segítség csak akkor segítség, ha racionális, amit javasoltok.
Ne haragudjatok, de ötletek szintjén már milliós felniszettnél járunk, és használt felni maratásnál... Ugyan már!
Egy keveset használt, 12 éves Seat Cordoba személyautóra szeretnék új felnit, mert a gumis is már 2-3 éve mondogatja, hogy nem tesz jót az abroncsoknak, hogy állandóan cserélgetem őket az egy szem felniszetten.
Adatok:
- Sajnos az acélfelni szélességét nem tudom, soha nem volt abroncs nélkül, nekem pedig nem jutott eszembe leméretni, amikor cseréltettem rajta a gumikat.- A nyári gumim jelenleg egy 195/50 R15-ös, és annyira jó állapotban van, hogy előbb kell majd cserélnem az öregedés miatt, mint a kopás miatt. Tehát pár évig marad még ez.
Ez "alá" van szükségem egy új felniszettre. A források 5,5-7 col közötti szélességű felnit írnak ehhez megfelelőnek.
A Seat gyári gépkönyve a szakszervizhez irányít, városunk két egykori hivatalos Seat szervize pedig vevőátrázó, szóval maradnak az internetes források annak kapcsán, hogy milyen széles felni legyen ehhez az abroncshoz.
Gondolom 6-6,5 col széles lenne a legideálisabb...!? (És elvileg 5x100 az osztókör.)
- A használtat elvetettem; nem lehet tudni, milyen előélete volt. Nem fogom maratgatni, a dupláját rákölteni, aztán pedig kidobni, ha kiderül, hogy 4 részből hegesztették össze.
- Szeretnék 40.000 forint alatt maradni a felnik darabárát illetően. Nyilván fontos a TÜV megfelelőség, és az európai forgalombahozatali engedélyek valamelyikének megléte.
(Egyébként utánajártam, és az OXXO "brand" felni.)
Ilyeneket találtam még: auto.maxigumi.hu - Cordoba kompatibilis felnik 15
Greencarshop.hu - Silverline, MOMO Rim és Sparco felnik Cordoba-hoz
Alu-felni.EU - Eredeti, gyári új SKODA Fabia felni
--> Ez egy szlovák oldal, nem tudom, mennyire megbízható...!?Az "eredeti Seat felnit" állítólag szalonos bemutató autóról szedték le, de a fotó alapján én sok sérülést látok a felnin. Kizárt, hogy a kamionról le-fel gördüléskor ilyeneket szerzett volna....
Ha a fentiek alapján van konkrét ajánlat, azt hálásan megköszönöm!
(És felhívom a Porsche Hungária Kft-t is, hátha van nekik készleten gyári felniszett.)
"Aquila non captat muscas."
-
Reggie0
félisten
válasz villifog #51646 üzenetére
Uj felnit venni azert kell valakinek, hogy bekeruljon a rendszerbe. Ertelme meg csak akkor van, hogy ha a hasznaltba befektetett munka(utana tobbe kerul vagy alig kevesebb), mint a kulonbozet. Vagy ha nem kapni mashogy. Olcso felniknel (kis meretnel) ez nyilvan eltolodik az uj vasarlas iranyaba.
Az mindegy miert veszed, hasznalni hasznaltat hasznalsz. Vedd ugy, hogy minden nap megvetted sajat magadtol. De attol meg, hogy hasznalt a felnid nem lesz rossz. A kerdes mar csak az, hogy mikor eri meg mastol is venni, nem csak magadtol.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz villifog #51632 üzenetére
Egy gyari felni darabja akar parszazezer forint is lehet. Nem hinnem, hogy ugy altalaban megerne. No meg a gyakorlatban minden felni hasznalt, ami nem a polcon all, megsem esnek szet tomegesen.
"Felni adás-vétel esetén vegyi úton maratnád a felnit, gondolom itt már a megvásárolt felnire gondoltál, és ha hegesztve van, akkor reklamálnál?"
Nem, csak megneznem mekkora a serules. Ha nagy, akkor inkabb nem hasznalnam. Reklamalni kb. felesleges, bar lehet van aki ilyen feltetelek mellett is hajlando eladni.
"Ezt a hülyeséget honnan vetted?"
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest