Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Megértem, hogy számít a kinézete.
Michelin Primacy 4 van 40 000/ db áron, nem kevés zsé, túlzás lenne.
Friss fejlesztés kevés van ebben az aránylag ritka méretben Autócsere? (Mintha már kérdeztem volna..) Polo vagy Ibiza ugyebár?Kompromisszumot kell kötni. Egy régebbi fejlesztésű prémium szerintem még mindig lenyomja az aktuális középkategóriát.
-
sfefe
addikt
válasz focvis #46201 üzenetére
Azaz csakis a fosvagen csoport.
Másnak nem nekem számít a kinézete. Felnit sem azt veszi az ember ami szarul nézki akkor gumiból miért vegyem azt ami csúnya? Nem is értem ezen miért van vki fennakadva... Engem meg pont a kopás, fogyasztás meg ilyen hülyeségek nem érdekelnek. Tapadjon jól szárazon és vízen, jól nézzen ki az alun azt ennyi...
( Áá autót nem akarok cserélni semmi baj vele) A mai új autók meg marhára hidegen hagynak...[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz rbalint88 #46203 üzenetére
Tavaly már döntöttem meg is rendeltem de a vírus miatt áprilistól elhúzódott egészen augusztusig. Mármint a GY a végén csak augusztusra vállalta a szállítást de akkor már lemondtam akkor ne küldje már minek...( Augusztus végén szállították volna, a egp2-t) De az idén meg nem szerepelt vmi jól ezért került képbe a pc6 meg semp. S-L 3.
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
djbelo
senior tag
Igen valószínű, de ha megnézzük pl. a Dunlop SP Sport Blue Response nyári gumiját az is régi mintázatú. Gondolom nem változtatnak rajta, mert bevált abroncsok. (mintázaton) Nekem is Blue Response volt most kell cserélnem, én nagyon megvoltam vele elégedve. Nagyon jól tapad szárazon és vízen is.
Más:
Dunlop Sport All Season Mivel semmi info róla még, nehéz döntés de nagyon kíváncsi vagyok rá. (És kell valami gumi ) Szerintem holnap megrendelem. Nagyon bízom a márkában. Ez nekik az első 4évszakos gumi ez az ami kicsit dilemma. -
lord_devil
tag
Sziasztok!
Olvasgatom itt, hogy csak gyári méretű felnit szabad felrakni. Ez rendben is van, de a gyári méreteket honnan lehet megtudni? Manualban, ajtóban pl. nem találtam 19"-ra vonatkozó adatokat. Wheelsize.com? Ha a felszerelt felninek van TÜV tanúsítványa, az elég a biztosítónak?
Amúgy DOTZ vállalható 19"-ban? Az új LagunaSeca nagyon tetszik, de 19"-ban csak 8J van, nekem pedig elvileg 8.5J kellene.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz lord_devil #46209 üzenetére
Az EuroCOC a mérvadó, az abban szereplő felnimértek számítanak engedélyezett méreteknek. Wheelsize nem tévedhetetlen de általában azok a helyes méretek amik ott vannak. Ha más nem fel kell venned az importőrrel/márkakerrek a kapcsolatot és ők megmondják ingyen (a COC megvehető de minek).
#nincsbennetarcsi
-
zolee3000
tag
Sziasztok,
4 db 15 ezer km-t futott ContiSportContact 5 235/50R17 96W, DOT 4618, átlagosan 6-6,2 mm profilú gumit szeretnék majd meghirdetni. Szerintetek 15k/db (szállítás nélkül) reális?
Apropó: szállításra tudtok ajánlani valamilyen céget? Nincs tapasztalatom a csomagfeladásban, pláne a gumiabronccsal. A 4 db-ot fel lehet adni egy csomag árán vagy külön kell rájuk díjat kalkulálni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
belaazallat
addikt
válasz zolee3000 #46211 üzenetére
Szia!
Felnit adtam el, GLS csak dobozban visz el bármit, súly és méret probléma. DPD felnik kettesével bubi fóliába vastagon becsavarva, a két csomagot egyként kezelve adtam fel.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
zolee3000
tag
válasz belaazallat #46213 üzenetére
Köszi az infókat.
@focvis! Neked is.
-
-
nagyúr
válasz lord_devil #46218 üzenetére
Én is épp kerékszett vásárlás előtt állok és az egyik fő "kiszemeltem" a DOTZ Suzuka dark - szintén 19-es méretben. Utánaolvastam amennyire lehet, elvileg viszonylag korrekt minőségű felniket gyártanak. A másik (talán jobb minőségű) befutó a Borbet DY dark lehet, de az kevésbé tetszik. Én egyébként minden gyártótól tartok ebben az árkategóriában (és méretben), szval még nem tettem le arról, h valahogy gyári felniket szerezzek az autómra.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz lord_devil #46218 üzenetére
Korrekt kozepkategorias felni. Nem konnyu de egesz jol birja a rossz utakat.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz lord_devil #46224 üzenetére
Jaja. Látom, h komoly készlethiány (mérethiány) van mindenből. Plusz nekem amúgy is kétszéles felniket kell vennem, szval nem vagyok könnyű helyzetben.
[ Szerkesztve ]
-
lord_devil
tag
válasz bulikavagyok #46225 üzenetére
Tudsz valamit esetleg, hogy mi az oka a készlethiánynak? És főleg, hogy mikor oldódik meg?
-
tboldi
nagyúr
válasz lord_devil #46227 üzenetére
-
nagyúr
válasz lord_devil #46227 üzenetére
Passz. Az idejét sem tudom már, h mikor vettem utoljára felnit az autómra. Lehetséges, h ez csak szimplán a magyar piac sajátossága.
[ Szerkesztve ]
-
djbelo
senior tag
Na megrendeltem a Dunlop Sport All Season gumikat. Nagyon kíváncsi leszek mit hoztak össze.
-
polonic
félisten
Két éve, mikor vettem a primacy 4-eket, akkor lettek centrírozva a felnik, tavaly nem. Nem volt probléma, semmi rázás nem volt semelyik sebességtartományban.
Most is feltegyem a kerekeket és ha van rázkódás, akkor centrír vagy inkább most már mindenképpen feltétel előtt? -
nagyúr
Ma sikerült beszereznem egy új (gyári) kerékszettet, haverom most vette meg nekem. Egy kivételével az összes gumi ilyen állapotú:
Az egyik viszont ilyen:
Szerintetek mi lehet ez? Én még nem láttam ilyet. Állítólag mosás közben "sérült" meg a felülete, de rendbe lesz 10-20 kilométeren belül. Annyira nem néz ki jól azért, szerintetek van mitől tartanom?
-
pècsimunkás
addikt
válasz focvis #46232 üzenetére
Ennyi !
Sokszor olvasom, hogy évente, két évente centíroztatni...
De miért? Ha nem ráz, akkor nehogy elcsessze a kerekeket egypékgumis.
Én annyit variálok, hogy az első és a hátsó kerekeket megcserélem mindig, de nem kell centíroztatni sosem a kerekeket, mióta megvettem az Aurist.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
válasz bulikavagyok #46234 üzenetére
Csak tipp: gyártási hiba? Nem hinném, hogy 10-20km múlva eltűnek azok a lyukak, max majd ha annyira elkopott, akkor azok eltűnnek.
Mennyiért egy ilyen szett?<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
nagyúr
válasz FireFox1996 #46236 üzenetére
Az a baj, h a gumis ismerősöm nem elérhető, és haverom egy 120km-es út után szembesült ezzel. Ha tippelnem kéne szerintem sem fog eltűnni 10-20 km után, 1-2000 után talán. Mondjuk ha nem veszélyes engem nem zavar, csak nem lenne jó ha eldurranna alattam. Ráadásul hajtott kerék lesz.
Félár alatt vettem (600k-ért), egy plusz gumi még belefér - ha kapok pont ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Olyan mintha gyártási hiba lenne, porózus, nem sült meg rendesen. Mindjuk nem tudom úgy hogy kerülhetett ki a gyárból. Úgy viszont nem használnám
-
2ozzmexy
senior tag
válasz pècsimunkás #46235 üzenetére
Már sok éve (20+) használunk a családban több autón két szettet, mindig felnin voltak, sosem kellett őket centrirozni...
Ha az ember nem veri telibe izomból a katyukat az alufelnivel, akkor csak a felrakasnal kell egyszer.
Amúgy én még olyan gumissal nem találkoztam aki ne azzal kezdte volna h letepi az összes súlyt a kerekrol, ha felnin van ha nem. Ha szóltam érte mindig ez volt a duma, meg sem próbálták soha súlyokkal betenni a gépbe... De értem én, ebből élnek, így lehet számlázni 4 kerék centrirozasat... Igaz nem kellett volna, de nem baj."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
veterán
Nem láttam ilyent még. Tedd fel, told neki városban, hadd kopjon. Autópályára csak azután menj fel vele, hogy érzed, minden rendben vele.
Sky11: Ennyi, jobb ha nem javítják azt ami nem romlott el.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
Szerény tapasztalatom szerint én hátra tenném, mert ha elszáll mégis akkor azt könnyebb megfogni.
Az első durchdefektel csúnyát lehet taknyolni (tapasztalat), a rutinosak két S kanyart csinálnak mielőtt oldalára boritjak, a kezdők csak egyet. ha a hátsó durran el akkor szépen lassító fekezessel uralni lehet ha egyenesben történik, kanyarban 10-ből 8an fikalnak...a maradéknak a szerencséje van. Ha teheted inkább pótkerék legyen,de ha csak 4 van akkor hátra tedd azt az egyet.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
nagyúr
válasz focvis #46240 üzenetére
Nem merem így bevállalni, biztosra szeretnék menni. Már jelentkeztem a FB-on egy szakmai gumis csoportba, de egyelőre még nem fogadták el a jelentkezésemet.
2ozzmexy: Úgy van, ahogy Qru írta, kétszéles a szett, szval ez mindenképpen hátra megy majd.
"Csak nekem tűnik úgy mintha szogesdrotot tekertek volna rá!? " - én nem is tudom, h mit gondoljak, nagyon furcsa ez így. A gumi egyébként kétkomponensű, a belső rész sokkal puhább mint a szélei. Ez meg is látszik a lyukak méretén.
Qru: Nekem is ez volt az első gondolatom, de akkor jó eséllyel az egyik első gumi is ilyen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bulikavagyok #46246 üzenetére
Azt tudom még elképzelni, hogy megakart fordulni és akkor tolatott bele Y-ozás közben...
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Igen, ez simán elképzelhető. Azóta kicsit utánaolvastam, ezt a gumit elég durva teljesítményű autókra is felrakják, ott azért nagyobb eséllyel okozhatna gondot egy ilyen sérülés. Az én autóm azért nem ez a kategória, ezért lehet, h simán elmennék vele 40-50e kilométert is. Főleg úgy ahogy én általában vezetek. Na mind1, majd egy gumis megmondja a tutit.
Köszi mindenkinek a tanácsokat![ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bulikavagyok #46248 üzenetére
Ha szerekezetileg épp az abroncs akkor szvsz nem para de azt majd egy gumis megmondja. Gondolom nem akarsz 200+ km/h-val vereteni tartósan.
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
Szep a szett, jo az ar. Meg akkor is jo vagy, ha kell venni 1db gumit. A futofelulet erdekesen nez ki. Eeg gyakran mosok autot, de ilyen meg soha nem tortent egy gumival se, az csak valami kamu szoveg lehetett a “nem tudom” helyett
Ha a gumis csoportban megszakertik, oszd meg velunk kerlek a tapasztalatokat! Nekem kozepesen laikuskent az a velemenyem, hogy ha a nyomast tartja, a szovet nem serult, akkor teljes lelki nyugalommal felrakhato. Amit focvis is irt, varosban kuldd meg elso korben, ha ott nem erzel semmi rendelleneset, akkor johet a nagyobb tempo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest