Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #16551 üzenetére
átjöttem ide, ne ott offoljak, ami engem elbizonytalanít ez a része a dolognak:
"A Michelin valóban nagyot alkotott a CrossClimate kifejlesztésével, bátran ajánljuk mindenkinek, aki meg akar szabadulni az őszi-tavaszi kerékcserék nyűgétől, nem használja nagyon nagy utakra az autóját és főként biztonságban szeretne közlekedni. Kis és közepes gépjárművekhez, vagy akár elektromos autókhoz is. Mi kipróbáltuk és nem csalódtunk! Persze ne felejtsük el, hogy ez nem egy téli abroncs, nincs is értelme hozzá hasonlítani. A saját kategóriájában, normál használat mellett viszont a CrossClimate kimagaslóan teljesített, akár forró aszfaltról, akár hideg, havas útviszonyokról legyen szó. A tesztautó egy Opel Vectra B Caravan volt, egy 101 lóerős dti erőforrással 195/65R15 gyári méretben. Azt azért még érdemes megemlíteni, hogy szerintünk ez a körülbelüli autó méret a maximális, amin még igazán jól működik ez az abroncs."
Jelenleg continental ts 850-et használok mindkét kocsira, nyárra meg continental ecocontact 5-öt.
Mondjuk második autóra gondoltam, amivel szinte csak helyben járok (golf 4 1,6 16v 105ló, 205/55 r16)
most tavasszal kell vennem rá valamit mindenképpen.Még abban tudnátok segíteni, hogy melyik oldalon lehet könnyen eladni használt gumikat?
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz svedmalac #16603 üzenetére
itt speciel, ma esett egy kis hó, most is esik
1 napra előre nem tudják eltalálni....
Amúgy valahol nem is csoda, egyik nap Bogláron volt 15 fok, Siófokon 5 fok, visszaérve Boglárra 17 fok és 30 km-re vannak egymástól
dannyl: "Régen a diagonállal is elmentünk" na ja, csak voltak 600-800kg-ok az autók és mentek max 120-at
Qru: egyre jobban érdekel ez a CC gumi, a golfra 90%, hogy veszek, mert tavasszal mindenképpen kell rá venni valamit.
Már csak azon agyalok, hogy lehet most kellene, mert akkor a téli gumit most könnyben el tudnám adni, mint tavasszal.
Aztán, ha beválik, menne az i30 cw-re is, de arra még kellene vennem valami 16" gyári felnit ócsóért[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
Ha ez így van, akkor el kell adnom 3 garnitúra Continental gumit és venni helyette 2 garnitúra CC-t és 1 garnitúra 16" gyári alufelnit Kár, hogy sacra, a 3 garnitúra árából 1 garnitúra fog kb kijönni
Mennyit lehet elkérni 1000-3000km futású Continental TS850-ért (2015 év végi) és ugyanilyen Continental Ecocontakt 5-ért? mindegyik 185/65 r15 (garanciásak)
Na meg van egy 50%-os Continental TS850 garnitúra, szintén 185/65 r15 méretben[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz spiky03 #16624 üzenetére
találni találtam, de belinkelem megveszed, nem igaz?
HYUNDAI SANTAFE 16" ALUFELNI
GYÁRI HYUNDAI 16" ALUFELNI
nem sajnálta a szilikont[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
ez egy nagyon gyenge teszt, nem derült ki belőle kb semmi, az eredeti teszt hol lehet vajon?
eredeti teszt
film a tesztről[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
4 évszakosokat kérdezem, hogy viselkednek ebben a hidegben?+ hóban, ha van
itt csak 2-3 cm volt, ts 850-et nem tudtam rendesen nyektetni, mert már szortak kis homokot így semennyre sem csúszott, igazából i30 cw miatt tesztelném, mert kia proceeden 5 évet hassználtam[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz xEon1337 #17149 üzenetére
most nem csak kornelka véleményére lennék kíváncsi, hanem minden 4 évszakost használó tapasztalatára pl Qru CC-jére meg minden tapasztalatra, mondjuk 95% hogy a golf 4évszakost kap tavasszal, csak nem tudom melyiket vegyem (második autó)
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
köszi mindenkinek jöhet még
a CC sanszos, mert többet lenne használva nyáron, de még az ára miatt győzködnöm kell magam.más: na most délután találtam egy érintetlen havas parkolót (már nem az ), egy régi élelmiszerbolt parkolója volt ~100m x 100m-es, már tudom mire jó a menetstabilizátor , eddig egyik kocsimban sem volt, most leteszteltem rendesen, azért nem gyenge, hogy padlógázzal megcsúszás nélkül el lehet vele gyorsulni, én mindig azt hittem a seggét szedi össze a kocsinak, de ezek szerint az csak hátsókerekesekre vonatkozik Azért ez a ts 850 tapad rendesen, 90 fokos kanyarok kellettek, hogy kicsit megússzak oldalra, de akkor is simán lehetett uralni, pedig azért 1,4 tonna a kocsi és relatív hosszú (i30 cw)
Ja és satuféknél is csak 1x úsztam meg kicsit, mert valami nagy gödröt elkaptam, de pillanatra leléptem és vissza a fékre már simán egyenesben megállt, a fékerő elosztó is egész jól produkált[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #17207 üzenetére
na most akkor ennyiből lehetne nyári gumid is, latyakban az is jó, hóban az is csúszik
Tegnap mellékutakon szórakoztam ts 850-el, 60-80 satufék 90fok másik utcába be, teljes volt a kontrol a kocsi felett, minimális abs darálás, kicsi oldalcsúszás, kigyorsításnál rendesen kellett tolni, hogy kipörgésgátló beavatkozzon.
Meredekebb dombok alján is simán megállt és dombnak felfelé is padlógázzal el lehet indulni, mondjuk ott már villogott a sárga visszajelző rendesen
Asszony nem értette mit vigyorgok amikor hazaértem
Egy tükörjeges stop táblánál azért volt darálás, de vissza kapcsolgatva meg tudtam állni[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
nekem a végén mégis csak nyári gumi lesz (nem 4 évszakos) és majd én pakolgatom, az asszony 485 km-ert tett meg az autóval október óta!!!! így most 168,5e km van a 2003-as autóban (előtte apósé volt 2 másik autó mellett)
Szóval arra jó lesz egy linglong szett 35 eFt-ért 205 55 r16 méretben és megtartom a ts850-et télre.
Amúgy hihetetlen számomra, hogy ennyi használat mellett is mindig pöcre indul az autó, semmilyen idegen hang nincs a motorból.Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz szabonagyur #19258 üzenetére
az egy szükség kerék, még ha teljes értőkű is, max nem mész vele 60-nál gyorsabban, ha rendőr megállít akkor a defektes kerék úgy is ott lesz nálad, vagy te arra gondolsz, hogy megállít és belenéz a csomagtartóba?
-
kisza25
félisten
válasz focvis #25196 üzenetére
Ja beszéltem vele, 80k odaadná, itt van több kép is
Kornel: igen szépnek tűnnek, nem tudom, mit mutatna egy majdnem azonos színű autón[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Valahogy így festene, ez nem alufelni, csak tárcsa, de a színe kb ez, hát nem is tudom, szerintetek?
[kép]
[kép]
fehéren már jobban festene[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #25212 üzenetére
juj, akkor lehet a 15 is felejtő, ez meg ugy 16" a 17" amúgy csak 8 eFt drágább a 4db
Gyári Könnyűfém keréktárcsa 15", Busan 55 000 C8400ADE00
Gyári Könnyűfém keréktárcsa 15", Halla 55 000 C8400ADE01
Gyári könnyűfém keréktárcsa 16" 64 700 LP52910C8100
Gyári könnyűfém keréktárcsa 17" 66 900 LP52910C8200de ennyit nem szándékozok rájuk költeni, ez a 80eFt ezért is tetszett meg, mert szép és gyári és lista ártól jóval olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #25216 üzenetére
próbáltam rákeresni súlyra, de nem találtam
rbalint88: az nekem is szimpi, de 15"-ba inkább venném a 80eFt-os gyárit, amúgy azaz 1-el régebbi i20-é (video)[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #25228 üzenetére
akkor leméretem a gyerekkel, csak van otthon egy szoba mérleg
Mennyi lehet egy 15" gyári vas felni?
Lehet lecserélem a golfon aztán lemérem
ezt találtam, olyan 8-9kg a lemez felni 15", bár elég kevés az adat[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Egy 300 lovas autón nem bír ki 9-10 évet egy gumi
Na lemértem a 2015 i20 gyári lemezfelniét.
Eszembe jutott, hogy teljesértékű a pótkerekem,
az kereken 15kg (michelin energy saver 185/65 r15), mondjuk ez zsír új gumi és felni.
A nyári gumim már futott 2 szezont ~30e km (ugyanúgy michelin energy saver 185/65 r15) az pedig 7,2kg
Szóval a felni maximum 7,8 kg, viszont a kopás miatt valahova 7-7,5 kg-ra mondanám a felnitEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz MPowerPH #25236 üzenetére
Nálam még egyik gumi sem kopott el 5-6 év alatt sem
A barum polaris és barum brilliants viszont úgy megkeményedett 5-6 évesen, hogy csúszkáltam velük, pedig bőven volt még rajtuk futó
Golf megörökölte a 2011 kia téli ts 830 gumijait, pincében van tárolva nyáron és időben le van cserélve, még mindig puha és van profilja is, kb 35e km van benne. Helyben járásra még teljesen ok.
A mostani i20-on lévő ts 850 2016-os és kb 10-12e km van benne. A nyári michelin energy saver az a gyári 2015-ös, saccra 30-35e km van benne, nálam még 2 szezont elmegy szerintem, de én feleanyit megyek, mint az előző tulaj[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Motion_Blur #25241 üzenetére
Én csak kézzel mosom, de 2 évesen vettem
molnarpeter: igaz[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
A TPMS-t azt átlehet műteni a lemez felniből az aluba, vagy vehetek 4db-ot abból is?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kisza25
félisten
Na most lemértem a golf 4 gyári 16"+ infiniti 205 55 r16
17,5 kg, a téli meg 15" 185 65 r15 conti ts 830 15kg
Itt van 2,5 kg kerekenként, 1,6 16v 105 ló, annál nem érzek egetverő különbséget
Most megmértem újra mind a 4db nyári gumit, mindegyik 7,1kg a felnivel meg 15 kg
Megveszem, aztán max eladom az autóval együtt, 3M alatt úgysincs alufelnis 2015 i20Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz focvis #25334 üzenetére
ki tudják, pont tegnap voltam bent a szerelőmnél, hogy megnézze át tudja e rakni a TPMS-t az alufelnibe és azt mondta igen, de ugye akkor a lemezben nem lesz, de hozzátette, hogy akarom nem fog jelezni, hogy nincsen benne.
Már arra is talált okosságot a gumiszelepesnél (van fém szelepes), hogy ne 15eFt legyen a csere, hanem 5eFt, ha csak a szelep bacodik elEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz focvis #25355 üzenetére
Megkérdezem, ma viszem 4-re a Golf-ot, de faterja autójából is kiütötte (pontosan nem tudom, hogy mit csinált), mert az örege is vett alut, de nem akart pénzt kiadni tpms-re, de zavarta, hogy világít.
Amúgy autómentős+ gumis, márkafüggetlen.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
köszi! pár kisebb használati karctól eltekintve hibátlanok, normál 55eFt/db (hyundaitól) így megy 80eFt volt a 4db
csak a színe miatt csináltam egy képet, a kocsi mellé helyezve, szerintem jó lesz ez
[kép][ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz forceberg #25503 üzenetére
Elég 1x elszállni/elakadni/balesetezni 1 évben
Amúgy nem csak hóban jó, mondjuk én kb 10-15 napot havasban, 5-10x jeges úton mentem idén télen.
Akkor köteleztem el magam, mikor még az alpokban dolgoztam, napi 10-50cm hó esett, sose akadtam el, mondjuk az még ts 830 volt.
Hasonló úton kellett felmenni a lakhelyemre és volt benne egy 90 fokos törés
Gondolom te nagyobb vároaban laksz?
Itt a mellékutak mimden hóesés után napokig havasak voltak[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- OpenMediaVault
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest