Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totalZ
csendes tag
válasz grabber #23750 üzenetére
Pontosan, nyáron a nyári gumi a legjobb, októbertől áprilisig meg mehet fel egy téliesebb nyégyévszakos (a Vector erre tökéletes). Így legalább egyenletesebben kopnak a gumik is, mert kb félév-félév megvan, nyári-téli párosnál inkább olyan 7-5 8-4 nálam a felállás. Alföldre tényleg ez a legjobb párosítás.
-
Qru
MODERÁTOR
Most az Árpádhídon 70-nél nyomtam egy kövéret (nem padlóztam le) és az asr közbeszólt. Azt hiszem ez az utolsó szezonja ennek a téli guminak...
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
válasz grabber #23750 üzenetére
akkor tavaly ilyenkor már feltaláltam a spanyolviaszt
nyárra "UHP" gumi (Bridgestone RE002, 205/55R16-ban ez már UHP ), télire 195/65R15 Apollo négyévszakos. amúgy utóbbi az igazán téli időben nyilván nem tudja azt, amit egy frankó téli, de némi józan ésszel túl lehet élni vele bármit
-
Kornel
veterán
válasz molnarpeter #23756 üzenetére
Cáfolom.
Teszt gyanánt elmentem egy havazáskor Hollókő felé (lásd videót korábbi posztomban), voltunk SK-ban Zakopane felé, fogalmam sem volt merre megyek, a GPS vitt, át egy számomra elég nagy hegyen, szürkületben, hóesésben, és 10-15 cm havas úton, és még előztem is.
Hétvégén Eger felől hazafelé inkább eljöttem Pétervásárának, hátha lesz egy kis izgalom, szerencsére volt egy kis hó most is.
Nyilván aki csak ilyen körülmények között használja, annak jobb egy dedikált téli gumi, de a téli gumi sem szentírás, lásd a korábbi tapasztalataimat egy középkategóriás Falken HS449-el, ami semmire való volt szárazon is, vizen is, jégen is havon is.
Ja és sajnos csak 2WD az autó, amit néha sajnálok, ilyenkor még egy plusz biztonságérzetet adna. -
-
addikt
-
Carvus
senior tag
Újra akciós az osztrák oldalon a Michelin Pilot Sport 4 225/45ZR17 94Y EL, ha esetleg valakit rajtam kívül még érdekel!
93,82 € / db
#ps4 #225/45
divi#2208
-
veterán
válasz Carvus #23767 üzenetére
Ránéztem a Geizhals.at-re; így végül az atu.de-ről rendeltem, itt 90,19€*4+4,98€ posta = 365,74 lett a vége. (PayPal, Amazon kontó, kártya, átutalás - ahogy tetszik.)
@ rbalint88: Elegem lett az agyalásból, ill. ma 4 különböző autót vezettem -> a cimborám Golf7-ese városban egy álom az enyémhez képest, aztán az enyémen csak 16" a téli. (Az övé Comfortline, téli 15")
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz focvis #23770 üzenetére
Igy a 10. Jäger utan megkerdeznem, hogy buzi-e vagy, de sajnos egyreszt meg nem artott meg elegge, masreszt van alibid (feleseg), meg oreg is vagy , ugyhogy csak annyit mondok, hogy jo valasztas. 270-et vsz meg szejjelcsippelve se lepne tul, ugyhogy boven jo lesz
btw ma elfogy a literes jäger sogor altal es altalam
-
alázógyík
addikt
Találtam pár gumitesztet 4 évszakosra, Magyarul, ha valakit érdekel.
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Citroen Xsara Picasso.
Most készülök új nyárigumit venni rá.
A méret 195/60 R15 (nem érdekel más méret).
Melyik lenne jobb választás ezek közül:
- Uniroyal RainExpert 3
- Toyo Proxes CF2
? -
Kornel
veterán
válasz LantosBerry8 #23778 üzenetére
Uniroyal.
-
tylerddd
veterán
Hello! Suzuki Vitarához (2015-) szeretnék majd valami mutatós felnit, de lehetőleg úgy, h a nyári gumit ne kelljen kicserélnem. A jelenlegi szett adatai: 6,5 x 17", 215/55R17. A probléma az, h nem igazán találok ilyen felniket. Ez valami speckó méret lehet?! Az összefoglalóban sem láttam 215/55R17-es felnit. Illetve valami TPMS-szelepesek a kerekeim, nem tudom, h ez számít-e?! Eléggé laikus vagyok ezen a téren, úgyhogy megköszönném, ha nem oltanátok Köszönöm a válaszokat előre is!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
rbalint88
addikt
válasz tylerddd #23780 üzenetére
Gyári alunál nincs jobb választás gyári méretben. Ha fellépsz 18-19"-ra, ott vannak eléggé mutatós dizájnok, de gyári méretben egy aftermarket diszkós dizájnú felni kb olyan, mint ha nagyot akarnál fingani, aztán beszarsz...
A gyári 5 küllős fekete egyébként eléggé mutatós (ami az S változaté gyári szerelésben) -
tylerddd
veterán
válasz rbalint88 #23781 üzenetére
Nekem GL+ -om van, annak ugyanolyan gyakorlatilag a felnije, mint a Sport-é, csak ugye szürke. Suzuki szinten ezt néztem ki, így maradhatna a gumi és szerintem a szürke/fekete kocsihoz is illene ezzel a színnel. Lehet akkor maradok ennél.
Ha méretben lépnék, akkor gumit is kellene vennem, az esetleg egy távolabbi vásárlás lenne akkor. Lenne-e valami hátránya annak, ha nem gyári felnit használok?!
[ Szerkesztve ]
-
sharp4
őstag
-
tylerddd
veterán
válasz Kornel #23784 üzenetére
@ sharp 4 Nekem tetszenek Ugyanebből a típusból van egyébként ezüst és matt fekete is. Mondjuk lehet ez utóbbival se nézne ki rosszul, az ezüst meg talán kicsit nagyobbnak hatna (nem mintha ez lenne a lényeg).
@ Kornel Egy 17 éves Swiftet cseréltem most le, azon Michelin nyári és valami noname téli volt, amit a gumis ajánlott anno. Nem volt velük gondom. A Vitarához Continental nyárit adtak és Yokohama télit. Ez utóbbi 215/60R16 99H BluEarth Winter V905, árakat nézve nem tűnik a leggagyibbnak. Bár tényleg nem értek hozzá és nincs még sok tapasztalatom vele.
-
Kornel
veterán
válasz tylerddd #23786 üzenetére
Continental Eco contact 5.
Próbálj egy kigyorsítást vele (óvatosan!) egy autópálya felhajtónál, vagy pl. a megyeri hídra felvezető kanyarban.
Először azt hittem, hogy az autó futóműve olyan gyenge, hogy esik le az útról...
Mondjuk az 1.6 euro 6 szívóhoz lehet elég lehet, de az 1.4 Boosterjet-hez kevés volt, nem kicsit. -
tylerddd
veterán
válasz Kornel #23787 üzenetére
Értem, köszi az infót! Decemberben hoztam el a kocsit a téli szettel, még használatlan a nyári, de majd figyelek arra, amit mondtál. Mondjuk az 1,6 nem egy erőgép, de kíváncsi leszek, h mit mutat majd. Ha nyári gumit kellene ajánlani a gyári felnire, mit mondanál?!
-
Kornel
veterán
válasz LantosBerry8 #23789 üzenetére
Uniroyal a Continental B brand-je, személy szerint volt RainExpert2-m, nevéhez híven vizen nagyon jó volt, szárazon sem volt vele semmi gond. Van itt aki a Continental C brand-jet használja (Matador), és azzal is meg van elégedve.
Toyo-rol meg vannak jó, de rossz vélemények is.
-
bump3r111
tag
Hali! 1.8 Civicre keresek nyári gumit 225/45 R17 méretben.
Kollega által előbb linkeltMichelin Pilot Sport 4 225/45ZR17 94Y EL
ajánlott gumi? Ez már árban az elképzelt határ fölött van de nekem a legfontosabb a tartósség, tehát a lényeg az lenne hogy ne kopjon el hamar.
Hankook W320 Winter i*cept evo2 XL 225/45 R17 94H téli van rajta jelenleg és teljesen meg vagyok vele elégedve, csak a tartósságról nem olvastam jókat. Ezt szeretném elkerülni nyári esetében, van e valami best buy ár érték arányban?[ Szerkesztve ]
-
-
kunberci
senior tag
válasz tylerddd #23782 üzenetére
Szép az a felni amit kinéztél, de a Suzuki honlapján 56 eFt/db.
Miért nem hagytad meg a nyárit az alufelnin, télre meg vettél volna lemezfelnit. A TPMS szelep csak műszaki vizsgán kötelező, tehát abban a garnitúrában, amelyikkel viszed a vizsgára, abban feltétlen kell. Sokan mind a két garnitúrába tesznek, ha nem akarják nézni az alacsony keréknyomás jelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest