- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
Speeedfire #24798 üzenetére
Pont itt néztem tehermentesítőt, mert az is fog kelleni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Speeedfire #24796 üzenetére
Nem gyári, Momo (Reds) Dark Blade.
-
tboldi
nagyúr
Üdv újra!
Megkaptam a felniket, a napokban fel fogom próbálni őket. Kérdés: most is alufelni van fenn, nagy eséllyel jók lesznek azok a csavarok, amik vannak?
Köszi!
-
válasz
Speeedfire #24790 üzenetére
Meghagynám a gyári dizájnt.
Fordított esetben - fekete felni - azt mondom, legyen egyszínű.
-
Speeedfire
félisten
El lett küldve a felni festésre (ezüst lesz a fekete helyett), meg esetleg görgőzésre. Viszont a felni kupakom fekete, benne ezüst seat jel. Ahogy nézem gyárilag is ilyen volt. Szerintetek egy ezüst alapú kupak nem lenne jobb?
Talán a fekete jobb.
-
trialboj
őstag
Hi,
az érdekelne, hogy ha olyan autóra megy ami szinte csak városban fut, akkor van-e valami olcsó modell ami ajánlott 10k körül?
Köszi
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #24776 üzenetére
Nekem pont ezzel a mintával az a tapasztalatom, hogy igen.
Gumi hotelben tárolt 70-80%-os szettet 5 évesen nem tettem fel, mert láthatóan elkezdett öregedni.
Mondjuk kis pénzért elvitték még, de a vevő is mondta, hogy 1 szezonnál nincs több benne, és nem a profilmélység miatt. -
Tibko8
senior tag
válasz
Motion_Blur #24779 üzenetére
Ezt néztem én is. Csak félek egy kicsit hogy öreg gumit kapok. Ha jól tudom 2012 óta piacon van. Vagy ettől nem kell tartanom? 1-2 éves gumira van esély?
(#24780) molnarpeter Meg van még de már az utolsókat rúgja nagyon. Nem vagyok rá büszke de novemberi a kép és azóta ment egy ~6000 km Kép Matador 2011 01 gyártás ha jól rémlik.
Ez miatt inkább kerültem is inkább a nagy havazásokat. Egyszer indultam elvele nagy havazásban és hát 40-nél küzdöttem vele. Nem fordult és nem is ment 50 felett csak csúszott. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #24776 üzenetére
Az már elég koros de a vizes tapadáson veszed észre leghamarabb, ha ott nem tapad akkor cserés.
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok.
Nyári gumit keresek az aszfalt szaggató gép sárkányra.
Az alany 2002-es Suzuki Swift 1.0 13" gyári acélfelni van alatta. Első autó szóval gumikkal nincs tapasztalatom. De annyi tapasztalatom van hogy a sokat vezetett családi opel vectran Barum gumi van és kevésbé kopnak, mint a Michelin gumik ami előtte volt.
De mivel nem járok évi 16 000 km többet a Suzukival így nem fontos a kopás.
Viszont szeretek tempósan haladni szóval inkább a tapadás a fő szempont.
165/70 13" méretben nézelődök. Ha jól tudom ennek magasabb az oldalfala is a 155/70-nél. Csak a jó magyar utak miatt gondoltam balonosabb gumikra.
Nagyjából max 10 000 Ft / gumi árban gondolkozok.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Motion_Blur
félisten
Téli guminál is így van akkor is ha prémium?
Most van egy szett TS830 amin ugyan 6mm fölötti minta van, de 2011-es gyártású.
Lehet akkor érdemes lesz eladni ősszel és az árát belerakni mondjuk egy új szett Barum Polaris 3-ba?
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #24772 üzenetére
De, elöregeszik.
Nyilván függ attól, hogy pontosan milyen típus, de én bármilyen 5-6 éves gumin csak csúszkáltam.
Persze egyéni vélemény, mindenki azt csinál amit akar. -
Strauss
senior tag
válasz
molnarpeter #24771 üzenetére
36k / db....
-
Motion_Blur
félisten
válasz
nandow #24766 üzenetére
5-6 évesen nem öregszik meg a gumi, ha jól van tárolva akkor 8-10 évet ki kellene bírnia.
Csak egy 6-7 éves gumit még azért el tudsz adni ha van rajta 4-5 mm profil.
Michelin nem játszik?
ha most kéne venni én lehet ez választanám
bár nem ez a perdöntő, de:
Üzemanyag-takarékossági osztály B
Fékút nedves úton A
Gördülési zaj 68 dB -
Strauss
senior tag
válasz
molnarpeter #24769 üzenetére
Azt rádobhatom az insigniára?
-
Strauss
senior tag
Sziasztok! A Pirelli Cinturato P7 nél a * MO jelölés mit takar?
-
nandow
aktív tag
Agyalok itt a nyári gumin még mindig...
A kinézett szett Continental PremiumContact 6, 225/45 R17 méretben.Ami miatt megy a variálás, hogy az előző széria, a PC5 gyorsan kopott. De most jobban belegondolva, ha évente nyári gumikkal 8-10e km-t megyek csak, akkor ezen nem is kéne annyira aggódnom, 5-6 szezont csak elmegy úgy, hogy nem kopik el teljesen, addigra meg már úgyis kb elöregszik. Nem?
-
válasz
Mágus2 #24757 üzenetére
Itt meg a gumi le-fel + centrír drágább, 4 db-ra 9000-et fizettem, tehát kb. 7,2 €/db - 16 és 17" esetén. Ebben nincs benne az autóról le-fel, azt sk. csinálom.
A Saab egyik felnijét kellett tavaly javíttatnom, nem cseszték össze, kb. 5-10 perc, de kell hozzá a spéci gép.
-
elithun
őstag
válasz
trialboj #24758 üzenetére
Szia!
Nekem 2001-es G Astrám van, és szintén városban használom. Én javaslok ilyen használatra egy 4 évszakost, közülük is az Apollo Alnac 4G-t (vagy, ha picit többet is szánnál rá, akkor egy Michelin CC-t). Nekem most a hóban is, ésszel vezetve, jól megállja a helyét, és nem kell a gumicserével sem bajlódni.
Abban, hogy nem gyári méretet használsz viszont nem tudok érdemben nyilatkozni.
-
TheProb
veterán
No, úgy hozta a sors, hogy ma muszáj lesz felraknom a nyári szettet...
Mentem vele egy jó fél-1 km-t, miután észrevettem... Remélem a felni nem kapott sokat.
Az alábbi képek hozatták meg a döntést, hogy nincs értelme javíttatni, hiába van biztosításom:
Az első képen az egy gumi "lófasz", feltételezem nem az okozta a gondot, hanem már egy előző foltozás maradványa. Tiszte repedezett a gumi, profilja is ratyi, stb.
Nyárival csak nem szopomba még.
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nyári gumit szeretnék vásárolni egy 2002 es astra G re. Jelenleg 195/65R15 van rajta, és mivel 2 darab szinte új ezt a méretet tartanám meg, de valaki mondta hogy lehet nem ez az ajánlott abroncs magasság, és ha mondjuk a km óra csak 60 ra van kalibrálva akkor nem mutat majd pontosan... ezen kívül lehet bármi probléma, ha nem a gyár által ajánlott méretet használom?
Ezt a modellt találtam Nexen N BLUE HD PLUS, online megkérdeztem hogy mikor gyártották, és azt mondták hogy DOT 0417 -es. illetve hogy nem különösebben ajánlják, hiába van még belőle raktáron, már kicsit eldeformálódott... Ilyet sem hallottam még (hogy egy bolt lebeszéljen valamiről, anélkül hogy drágábbat ajánljon helyette)
Elsőként az érdekelne, hogy ha olyan autóra megy ami szinte csak városban fut, akkor van-e valami olcsó modell ami ajánlott 10k körül?
Köszönöm
-
Mágus2
Közösségépítő
Hétvégén elvittem centíroztatni a 17-es nyári készletet. A 2 felni belső pereme tojás.
Most egyenesítik. 80 euró lesz a két kerék javítása. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- The First Berserker: Khazan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest