Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Sziasztok,
205/60/15 méretben milyen nyári gumit javasoltok, ami ár/érték arányban jó?
-
barnam_
nagyúr
válasz Motion_Blur #12763 üzenetére
Végül Falkenre esett a választás, kíváncsi vagyok milyen lesz.
A téli garnitúra 195/65/R15, a nyári pedig 205/60/R15.Egyelőre kettőt cserélek csak, aztán ha elkopott a másik kettő is, akkor majd azokat is cserélem.
-
barnam_
nagyúr
Mercedes W124 300D-re akarok venni két új gumit (205/60/R15)
Kb. egy hónapja került fel hátra két új Falken ZE-914. Csak kettőt cseréltem, mert nem akartam egyszerre négyet. Elöl most két 2007-es Dunlop SP Sport van fenn. A futófelület még megfelelő (4-5 mm), de jobban belegondolva régiek ezek a gumik már, nem bízok annyira benne... Plusz 140 km/h óra felett jelentkezik némi vibráció a kormányon, ilyet a télinél nem vettem észre (vagy csak nem emlékszem). Lehet, hogy csak centrírozni kéne, vagy már kuka amúgy is a gumi. Mindenesetre kisebb sebességnél nincs semmi gond.
Nem feltétlenül akarok előre is Falkent, a Vredestein SporTrac 5-t szemeltem ki, de ha tudtok ajánlani jobbat 20e/db árig, akkor hallgatlak titeket.
Olyan évi 15000 Km-el számolok, megyek városban (BP), meg autópályán is.
-
barnam_
nagyúr
6.5" széles kerékre fel lehet tenni 205 szélességű gumit?
Pótkeréknek akarom, az acélfelni (jelenleg 195/65/R15), a 205/60/R15 7"-s alufelnin van. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Érdemes a kerekeket szezononként fordítva felrakni? Tehát akár csak úgy, hogy az oldalanként előre-hátra, vagy keresztbe.
A gyártó oldalán azt írja, hogy kb. 8000 km-ként ajánlja a fordítást, bár nem tudom, hogy az ábrát szó szerint kell értelmezni-e. Ez esetben az elsők hátra mennek keresztbe, a hátsók meg oldalanként előre.Van a gumin indikátor is erre, nálam még a karika látszik, tehát nem kopott annyira.
Tegnap néztem, nem láttam eltérést az elsők és hátsók között, de én szeretném az elsőt és hátsót megfordítani, mert általában az elsők jobban kopnak (fékezéskor oda helyeződik a súly). -
-
barnam_
nagyúr
válasz BigBlackDog #18941 üzenetére
Autós topicban keress rá, több ajánlás is volt
Ha a kettő közül kellene választani, hát nem tudom. Inkább oda, ahonnan van is tapasztalat. -
barnam_
nagyúr
válasz BigBlackDog #18948 üzenetére
Itt voltam már, igaz nem állításon, csak rázópadon nézték a kocsit.
Korrektek voltak, egy első-hátsó futóműállítás amúgy 10500 Ft náluk.Ugyanakkor ha jól emlékszem, az autós topicból volt egy embernek olyan tapasztalata, hogy csak másodjára sikerült beállítani. Nem tudom, ki kellene próbálni
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Kerékcsavarnál mi az a minimális menethossz, ami kell?
Mercihez két fajta csavart kapni, egyik rövidebb, alapvetően acélfelnihez, a másik hosszabb, alufelnihez.
Mindkettőnek 20 mm a menete, csak a másik 2 cm-vel hosszabb. Nekem a rövidebb csavar van, az alufelnin 12 mm-t lóg át. Maga a menet a kerékagyban 2 cm. Tehát az egyik variációban 12 mm-t fog a csavar, a másikban kb. ugyanennyit lóg túl. (Ami mondjuk nem jó hátul, mert ott van a rögzítőfék.) Jól gondolom, hogy ha túllóg, akkor semmivel sem fog többet? Mentem már tavaly a nyáriakkal vagy 10 ezer km-t, eddig sem esett le a kerék... (feleslegesen sem akarok csavarokat venni, mert 12 ezer a garnitúra, és macerás a visszavétel, ha nem jó.)Remélem érthető amit akarok mondani
-
barnam_
nagyúr
195/65 széles gumi elfér 7"-os felnin?
Az összefoglalóban 6,5" van írva ehhez a mérethez.
A lemezfelnim 6,5 * 15-ös, de alufelnin gondolkozom, ami 6,5" vagy 7"-os. A nyári kerekek 7"-os felnin vannak, de a 205/60/15 egy elég el**ott méret, nem akarok téli gumit ilyenben, mert drágább, mint a 195/65/15. -
barnam_
nagyúr
Szerintetek 4 db 15-ös Mercire való (6,5 x 15 ET49) lemezfelni, rajta 195/65-ös Hankook téligumival mennyit érhet? A profilmélység nem tudom pontosan mennyi, de jónak tűnik, szerintem 5mm minimum megvan még. Viszont régi a DOT, 2009 lehet.
Idén ezeket már nem raknám fel, inkább újat veszek.
-
barnam_
nagyúr
De akkor se értem, miért zavar ez téged ennyire. Vagy az irigység beszél belőled?
Felőlem aztán azt hoz ki a szalonból amit akar, nem lesz nekem se jobb, se rosszabb.szerk (#21163): na de érted, ha azt írta volna, hogy "márciusban vett új autóra", vagy "idén márciusi X5-re keresek gumit" azt se lehetne leírni?
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Szerintetek? 195/65/R15 méret.
A Hankook van a legjobb árban, eddig Nokian-t akartam, de a Continental sem sokkal drágább.[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz Motion_Blur #21292 üzenetére
Igen, 18k-val olcsóbb, ami soknak tűnik, de igazából 3/4 tank gázolaj.
A Hankook felé még hajlanék is, de mivel többen is említették, hogy hangos, ezért hezitálnék rajta.
A Nokian-ra többen mondták, hogy halk, de az ADAC teszten nem szerepelt túl jól a méretemben.
Ha azt nézem:
1. Continental WinterContact TS860
2. Goodyear UltraGrip 9 (5.)
3. Hankook i*cept RS 2 W452 (6.)
4. Nokian WR D4 (14.)(#21293) nesa: Szerencsére ez egy elég népszerű méret, ezért jók az árak. A nyári nekem is más, 205/60 R15 méretben 20 ezer alatt nincs jó gumi.
-
barnam_
nagyúr
válasz Motion_Blur #21308 üzenetére
Korrekt volt nagyon a cég, visszajeleztek hogy a hét második felére lesz 2017-es.
-
barnam_
nagyúr
válasz Bazsee71 #21340 üzenetére
Szerintem meg vedd a TS860-t. Nem olyan drága ebben a méretben a gumi, 15600 Ft a különbség egy garnitúra esetén.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz Motion_Blur #21440 üzenetére
Ez a Lidl-ös? Jó cuccnak néz ki.
Én is vettem egyet, majd ha felkerülnek a téliek, a nyári erre kerül. -
barnam_
nagyúr
válasz Motion_Blur #21449 üzenetére
Kíváncsi vagyok a Lidl-féle milyen.
(#21450) F_Zolee: én is a tartozékok miatt választottam ezt
-
barnam_
nagyúr
válasz focvis #21751 üzenetére
Nekem meg rá kellett jönnöm, hogy az állványhoz ki kell szedni a kerékkupakokat... azzal pedig sokat szenvedtem a kínai vacak (egyébként jól kinéző) kupakokkal, úgyhogy inkább nem szedtem ki. Így most csak a takaróját használom az állványnak
(#21752) tope: ebben a méretben jó áron vannak a gumik, 12k körül van Hankook, de Bridgestone/Continental is van 17k körül. Én utóbbit vettem, de szerintem a Hankook-al sem jársz rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz BigBlackDog #21966 üzenetére
Ez van sajnos, parasztok mindenhol, nem érdekli őket a másik cucca...
Kinizsi utcai AKH-ban voltam én is egyszer, ugyanezt tapasztaltam. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz molnarpeter #22864 üzenetére
Néztem, amikor felraktam, de nem jegyeztem meg
3 ezer km van eddig a gumikban, holnap megnézem a profilmélységet. -
barnam_
nagyúr
válasz molnarpeter #22889 üzenetére
9-10 mm-re emlékszem.
A 8 kevésnek tűnik nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Kami Doorbell wifi csengő arcfelismeréssel - foxpost az árban!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest