Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReJim
őstag
válasz
kisgabor87
üzenetére
én anno egy audigy 2 live-al értem el minimális latency-t. (alaplapin 100-200ms felett volt, audigynél ~10ms-nél).
asio megette, és tudta használni néhány szoftver a kártyán lévő dsp-t, közel valós időben.(régen volt, lehet kipróbálom majd megint)
-
ReJim
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
vatelin (olyan mint a vatta, csak fel van tekerve) vagy
tolyástartó szivacs (hullámos formájú) néven keresd.
példának itt van pár -
ReJim
őstag
válasz
anonameuser
üzenetére
Meshownak van egy otthoni kis stúdiója, profi hangkártyával, midivel, frankó mikrofonokkal.
Ő szerintem már előre összerakta a számot, feljátszotta a dobot a midi-s szintivel, és amikor a gitárt rögzítette, akkor azt felvette kamerával. (de az sem kizárt, hogy a dobot a videó után vette fel.)
tudtommal nem használ sok pedált. legalábbis szám közben. -
ReJim
őstag
csak spec, studiós hangkártyán (belső, pci...) láttam midi (din5) csatlakozót. a gameport (db15) specifikációja szerint van rajta midi ki/be. filléres elektronika. persze ha nincs a gépben/gépen gameport sem, akkor van a szívás. jöhet az új hangkártya (asztalinál könnyű a helyzet, csak egy 500 forintos sb, notinál meg a külső eszközök ára kicsit magasabb)
akkor ezek szerint csak preseteket tudsz vele írni, olvasni.
az usb-s midi tökéletesen megfelel neked, működni fog vele (mivel a midi egy szabvány). -
ReJim
őstag
eladó bass kombó: http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=rb1 irányár: 25.000 HUF. privi, e-mail.
-
ReJim
őstag
köszi az adatokat. elsiklottam felette, pedig valószínű benne volt az adatok között.
hát otthonra, próbára kellene elsősorban.
próbáltam tegnap. saját gitárral. tetszett a hangja, de igazából szerintem hetek kellenek ahhoz, hogy valaki megszokjon egy effektet, és a kezére álljon. -
ReJim
őstag
mi a véleményetek a korg ax5g-ről? használható, vagy nagyon belépő szintű kiseffekt?
sehol sem találtam adatot, hogy milyen felbontású az A/D konverzió és mekkora a mintavételezés. -
ReJim
őstag
valaki nem tud nekem segíteni?
roy és ádám - az otthon itt van
hogy penget a versszak alatt? az a bontás, nem jön össze
-
ReJim
őstag
meg nagyon szóló gitárt nem szoktak piezózni... van amin van (ha jól tudom) de gyakorlatilag másra való egy sima hangszedő és egy piezo... tehát egy akusztikus, klasszikus gitáron vagy piezo vagy miki van, vagy mindkettő.
elektromoson, szólón meg a sima.no mind1. most szerintem nem mondtam újat.
viszont valakinek nincs meg az "Elektromos gitár kézikönyv" című kézikönyv?
belelapoztam, csak nem tudtam elhozni, (4.500 pénz, nem volt nálam). jó dolgok vannak benne... beállítások, komolyabb leírások, effektekről leírás. stb,stb. szerintem kezdőknek megérné hasonlót lapozni... (akár pdfben...) -
ReJim
őstag
egy kis up:
az LP az a Les Paul rövidítése, ami franciásan ejtve Lö Pól. Így kell ejteni? vagy Lesz Pául?
-
ReJim
őstag
talkbox-ot valaki használt/próbált már?

-
ReJim
őstag
válasz
lakisoft
üzenetére
elég sok helyen lehet kapni.(hangszerbolt, elektro bolt..) minőségi kábel igaz drága, de jobb lesz mint egy gyárilag készült 2-3K-s vacak, ami zajosnak nem zajos, csak mikrofóniás...
a legjobb kábelem klotz + neutrik. kábel métere 600ft csatik 400-500 ft db-ja. cserébe nem törik, nem "csattog"...(nekem nem került ennyibe, de most majd kelleni fog kábelecske... hasonló lesz)
-
ReJim
őstag
ha egy 9voltos lemerül, akkor nem nullára merül le... kb 7voltnál már nem szól a pedál. szóval a 6voltos aksi elég kevés lesz.
a 12voltal pedig nem próbálkoznék...
a zaj meg a kevés szűréstől van.Daneeka:
mint írtam, a külső fele a pozitív a belső meg a negatív... elvileg.
(a 1000mA, meg tök nem számít, csak nagyobb legyen az adapter, mint a pedál igénye) -
ReJim
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
mindenképpen 9V-os stabilizált tápegység kell. de a áramerőssége minimum 100mA-nek kell lennie. lehet nagyobb az nem gond, inkább jobb...
ha jól meg van szűrve az adapter, akkor nincs zavar.ha meg mobilabb, olcsó megoldás kell: 9V-os akku (lehet olcson kapni hol osön, hol plusz, hol pennnyö), ~180mAh-ás. 2db, plusz egy aksitöltő... no meg ha nem használjuk a pedált, célszerű kihúzni a jack dugót (pl a boss kispedálok az input jack aljzattal kapcsolnak be.)
ui: ha a polaritás helyes, és nem túl gagyi, akkor próbáld ki vele... elvileg működik. ha nem szűrt azt hallani fogod...
-
ReJim
őstag
nem találtunk több kábelt, és hangszert az albérletben

[link]enyém a bordó LP (westfield) és a suzuki nylon húros. + a masszív gitár tok, a keverő, a sok kábel, ds1...
a képről hiányzik még ami otthon van: nekem egy marlboro kombó + egy széphangú szarnyaku strato. cimbinek egy orosz bass, egy hohner nylon, meg 2db peavey pro15 énekláda.
-
ReJim
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
azért használják sokan a gitárhoz a fullcsöves gitárerősítőt, mert csöves hangzást szeretnének elérni, ami szép-lágy meleg. no meg azért jó még a cső, mert kompresszál.
igen ám: de a csöves erősítő(előfok) csak akkor fog kompresszálni, ha a tápegység (trafó sekundere és a cső közötti) körében az egyenirányító dióda is cső. ha ez nem az. (ami általában egy kis csöves előfokban, vagy egy olcsóbb hibrid (csöves előfok - ic-s, fet-es végfok) erősítőnél a csö gyakorlatilag földműveslátáscsökkentés és márketing fogás. szvsz.fele annyi pénzért el lehet érni ezt a hatást egy jól megtervezett, minőségi ic-s előfokkal.
kisebb a méret, súly.
(de ez csak szubjektív. mindenkinek döntsön a füle...
)amúgy mire érted, hogy praktikus? (ha egy akármilyen kombájnra akasztod rá a csöves előfokot, az még nem lesz egy fullcsöves hangzású fej+láda)
de gyakorlásra, meg közelebb kerülni a "célhoz", lehet valóban praktikus. -
ReJim
őstag
nem kifejezetten egy line6re gondoltam. nem fogok kombót venni, mert mindegyi gyártó a profitra van kiélezve, és egyre nagyobb hülyeségeket csinálnak (marshall 400W-os IC-s végfok, a sok hangszerboltos által emlegetett "cső szimulátor", meg acsöves előfokos kombók fejek, vicc...)
szóval engem inkább egy SansAmp vagy hasonló pedál-efekt erősítő modellezés ami érdekelne. de sztem ki fogok pár dolgot próbálni...
(Guitar Rig-et nem ajánlom... olyan mint a winamp: külső megjelenésre van fejlesztve a kernel része, a lényeg kissé elmaradott.) -
ReJim
őstag
egyiken 09-es, másikon 10-es dadario. d ez csak úgymond próba. ha megint beindul egy kis folyamatos zenélgetés. (zenekar) akkor megy majd fel az ernie... jobban bírja.
viszont ami érdekelne: az ilyen erősítő modellezéssel lehet kihozni nagyon jó hangzást egy szrabb kombóból is?
-
ReJim
őstag
válasz
painkillerx
üzenetére
mondtad nekik, hogy kell neked gitár? ajánlatot tettél már? (leszoksz a wowról ha kapsz egy gitárt) karácsonyra kérted? születésnapra? diákmunka?

-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
és arra számíts, hogy aktív gyakorlás-sorozat után nem fogod a bal kezeden az ujjaid végét érezni.
(vagy max a fájdalmat.) és ez így lesz, míg meg nem keményedik az ujjad vége...
(ha klasszikussal kezded, akkor könnyebb dolgod lesz, mert a nylonhúr vastagabb, így nem vágja annyira az ujjad, mint a fém... )
a hangszerboltosok meg általában segítenek, és ha látják, hogy nem tudnak rádsózni egy drága gitárt, akkor úgyis az olcsót fogják mutogatni. -
ReJim
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
4/4-es olcsó klasszikus gitárt (nájlon húros) keress... (pl 10k körül a thomann, de azért hallgasd meg)
(Aria AK-20 szerintem jó, de viszont drágább 20k körül van.)
nylonnal kezd, különben egy életre megútálod sztem
(bátyám nagydarab, vastagok az ujjai és elektromos gitáron nem tud lefogni egyszerre csak 1 húrt.
)aztán fog egy-két leírást és elkezdesz gitározni-tanulni, stb.
jó oldal pl: http://www.gitartanfolyam.hu/
vagy külföldi oldalak, tab-okból is lehet tanulni, akord-ok. vagy pedig a Muszty-Dobai féle könyv. (ha nem kapod meg, vagy nem akarsz rá áldozni 4k-t, akkor torrenten keress "termékmintát"
)sok sikert
-
ReJim
őstag
válasz
ipavlidu!
üzenetére
hát, az elöbb linket srác, aki illeti magát egy zeneszámra, közben nem hallani semmit a gitározásából, az szerintem közel jár az egoizmus felé. bár én kissé talán antiszociális vagyok.
sosem szeretem az olyan dolgokat, amit sok ember csinál, és csak azért, mert sok ember csinál... (: hát ez lehet, hogy most nem lett valami jól megfogalmazott 
-
ReJim
őstag
válasz
csumcsing
üzenetére
csak épp nem hallani azt amit játszik... amit hallasz az a zene, tisztán.
(fikázzák is páran a commentekben)amúgy saját érdekedben ne használj ennyi hangulatjelet egy hozzászólásban, mert a moderátorok(meg még sokan mások) nem örülnek ennek! köszi
amúgy pengető meg szinte tökmindegy: egy jó zenész akármivel tud játszani.
(amúgy kék kőporos dunlop (talán 0,72) a zúzós, gyengébb planet waves-t meg a lágyabb dallamokra. meg van egy ződ dunlop furcsa alakú pengetőm, az is fasza. de az utóbbi ~1 évben nem kellett pengetőt vennem
)youtube:
nemszeretem, amikor valaki saját magát felveszi. nekem ez egoizmusnak tünik. no meg ha zene, akkor minőség. és egy webkamerával, vagy pc-s mikrofonnal nem lehet zenét felvenni. minőség nuku.
nem, nem azt mondom, hogy stúdió, csak valami minősége legyen a dolognak. (lsd: HavocS munkái.
) -
ReJim
őstag
válasz
ipavlidu!
üzenetére
próbáld ki új kábellel, vagy másik kábellel...
ha így is fenn áll a hiba, akkor valóban jack-aljazat a hibás.
ha cseréled max ~300 forint és 5-10perc (ha nem kell venni csatit, mert van otthon.).
ha fém, és csak kilazult/elhajúlt az érintkező, akkor max ~0 forint és 2 perc.
(de ha nincs forrpákád, és kedved sincs "gányolni", akkor vidd hangszerészhez, hangszerboltba, stb.) -
ReJim
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
[OFF]nem szeretem a szkájeres kissrácokat...
addig nagymenők, meg vetítenek a fender gitárjukról, amíg meg nem kérdezed, hogy pontosan milyen gitárja van, majd kinyögi:
"fender szkájer sztrató kószter"
nagyon nincs gondom vele, csak nem teccenek... akkor inkább már cort vagy aria. (vagy valami kevés szériaszámban gyártott, olcsó, nem nagy hírű gittyó...)[/OFF]
amúgy kezdő gitárnak inkább egy squier, mint egy beringher...
-
ReJim
őstag
GuitarFx-et próbálta már valaki? ingyenes, bár indításkor reklámoldalakat nyit meg. de jó hangja van. A guitarrig, amplitube számomra kásás szar. pedig zaj nélkül kötöm rá a gitárt...
Gitár -> keverő -> line-in
-
ReJim
őstag
szerintem használtan jobb ár/érték arányban lehet vásárolni, mint újonan. csak figyelni kell, hogy ne legyen kopott, hibás... egy kis festékleütődés, ami mondjuk javítható = olcsóbban hozzájutsz, és a hangja ugyan olyan. pl.
vagy egy márkásabb, profibb gitárt használtan jobb árban megkapsz, mint mondjuk újonan.
a kit-et semmiképpen nem ajánlom... azzal ráfázol, sztem.de álltalában a pénztárca, és a lehetősgéek döntenek... szóval te tudod.
-
ReJim
őstag
valaki nem tudja megmondani, hogy a republikk - szeretni valakit valamiért c. számban milyen bontás van? vagy valakinek nincs esetleg egy GP tabja?:? mert sima mezei tab, akkord még nem elég.

-
ReJim
őstag
szerintem bass márkák ebben az árkategóriában: warwick, peavay. (elitebb márkák: hartke, ampeg, gallien krueger. de ezek már drágák. és nem kombók.)
amire ügyelj: legyen nagy hangszóró minimum 1db 12'-os és legyen mellette ciccegő (magas sugárzó).
mindenképpen próbálj végig több darabot/típust. és ami a legjobban illeszkedik hozzád, a gitárodhoz, azt vedd meg.
(cimbi warwick fejet használ. sztem jól szól. csak sajna a fej 100, hozzá egy normális láda 150-200)
én használtan vettem egy marlboro-t (amcsi, nem kínai). ez fele annyiból volt meg mint amennyit te költenél rá. 70wattos, egy 15'-os hangszóró van benne, csak a magas hangszóró hiányzik belőle. (de mivel szólógitárhoz használtam, így nem hiányzott annyira.)
koncert: attól függ, hogy milyen koncert/milyen zene. ha underground, akkor kocsmába bepakolva a cucc, és a hangszeralapok nincsennek kihangosítva. ha komolyabb akkor meg kivan, de ha egy nem túl jó minőségű kombót kihangosítanak, akkor nem lesz csodaszép hangja.
gyakorlás: ami otthoni gyakorlásra elég, az lehet próbán még kevés, elnyomja a dob, vagy a szólós
(és mint tudjuk próba nélkül nehéz koncertezni). szóval inkább az legyen a probléma, hogy ''halkítsd lejjebb azt a szrt.'' minthogy ''addj rá hangot, krv halk''. 
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
így más.

sztem a MetalZone egy kezdő pedál, amit hamar ki lehet nőni... nagyon fűrészes hangja van, néha jó a zúzáshoz, de máshoz nem használható. (DS-1-et is többre tartom)
a MetalCore-t nem hallottam még élőben - csak mintát - de nem nyerte el tetszésemet. hiába a neve, nem olyan hangja van mint amiről a neve szól. (metalcore-nál, legalábbis undergroundnál nem divat a pedál. inkább egy kurvadrága csöves fej, ütősebb peveay széria, és azon használják a torzítástot)
lakisoft:
sztem boss. valahogy a digitech (kis)pedáloknak a kinézete a gagyiságot sugalja.
bár kecsegtetőnek tűnik a gnx3k, mivel van rajta usb. és mintha jobban lehetne modellezni.
szóval én sem tudnék dönteni. max az ár miatt. (gondolom boss drágább) -
ReJim
őstag
westflake gitárral volt már valakinek tapasztalata?
most készülök venni egy LP kópiát. elég jó súlya van, szépen szól, és árban sem húzos. (42k, használt, de szebben néz ki mint egy új stagg, ami 55k)
amúgy az LP-knek ragasztott nyaka van, vagy csavaros?
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
méééé adod el?
kihasználatlanság? 
-
ReJim
őstag
azt azért belekalkuláltad, hogy az elemnek is lukat kell majd marni a gitártestbe?

----
régi boss be-5m-ekről van rossz tapasztalatok? azt tudom, hogy szarra sem való az overdrive/distortion része, de van DS-em, amit ráfűznék, mert úgy szép hangja van.
ami igazából kell nekem az delay funkció. meg talán a chorus, compressor.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
bassznál szokás a főzés, elektromosnál mi a helyzet?
megéri bíbelődni vele, vagy mivel nem oly drága a húrkészlet inkább egy új ernie készlet?
-
ReJim
őstag
háát.
egy pokróc nem ér semmit, a púpos szivacs sem változtat sokmindent.
ha kitömöd az egész belsejét. (mint én 3 összegyűrt pokróccal) akkor valamivel mélyebb lesz.
próbáld ki. egyébként ha a hátulja a likas, akkor meg ragd be a szoba sarkába a kombót. hangosabb lesz, meg mélyebb.
mellesleg rájöttem, hogy nagyon nem jó az elején az két lik, minél előbb be kell tömni -
ReJim
őstag
hát kúposat ne vegyél bele, mert ami valóban azt csinálja amit kell az ide túl drága. (meg az stúdió hangszigetelésre jó.)
amit hangfalba szoktak tömködni az ilyen vattaszerű anyag, csak kicsit erősebb. de valami keményebb szivacs is elnyeli a hangot.
próbaképpen pokrócot ajánlom
de most hogy így belemerültünk a témába kipróbálom a kúpos szivacsal(van itthon), meg pokróccal
(csak zenével tudom letesztelni) -
ReJim
őstag
akkor sztem elöbb a hátlapra rakj hangelnyelőt. teljesen kitőmni felesleges azt csak akkor szokták, ha kicsi a doboz a hangszóróhoz, és hogy letudjon menni mélyebbre is...
[link] (fosbarna a hangelnyelő, tömés)
a felső a tiedféle. úgykellene megpróbálni (először)
az alatta levő, meg amit mi használunk a próbaterembe. nagydarab, derékig érő láda egy 30centissel (sajnos haldoklik. 1990-es gyártmány, zörög ), alul nyílással. sztem home-made kivitelezéshez képest jól szól. van benne mély.
próbáld meg, várjuk majd az észrevételeket, tapasztalatokat. (én is kipróbálnám, de tátong a lik a csipogó helyén, no meg nincs bass gittyóm, meg a villanygé sincsen itthon
) -
ReJim
őstag
a kitömésnek esetleg hifi cuccoknál van értelme, ott talán észre lehet venni a külömbséget. hangszeralapoknál nem szokás a kitömködés. de megpróbálhatod, sokat nem veszthetsz, ha nem teccik a hangja, akkor kiszeded.
a sub-cső: roland cube 30-as (vagy 60-as) szériájában van hátul lik, és abban van cső.
de amúgy sztem hátra felesleges a subcső. hartke-n elöl van luk, nincs cső. vagy reflexes.
enyémen is reflex nyílás van. (nem hartke) (no meg két luk, ahonnan hiányzik a csipogó).
szóval sztem oda nem kell cső. de azt is kipróbálhatod.
apropó: van magashangszóró a mély mellett?
mert nem tom enyimbe kellene-e az a magas. (gyárilag van benne, de én már úgy vettem, hogy hiányzott belőle) -
ReJim
őstag
tudtok ajánlani valami jó gitárt? kb. 40-ig fér bele, lehet akár használt is, csak ne a világ másik végéről.
a követelmény ne strato formája legyen, ne rikíttó színű.
minimum egy humbi.
nem kell flojdróz, vagy fix húrláb, vagy eccerű tremoló.
ne szkájer legyen, mer ammeg csúnya..
hallottam már aria-t szépen hangzani, olyanról esetleg tudtok?
vagy valami mást, esetleg? -
ReJim
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
de ha nem akarsz halálos áramütést szenvedni, akkor inkább ne földelj - elöbb próbáld ki az erősítőt egy másik gitárral (ha jól emléxem azt még nem tetted). mondjuk vidd vissza a boltba, és mond meg, hogy valami nem jó...
ugyanis ha egy olyan erősítőd van, ami nem földelt dugóval csatlakozik a 230-hoz, (vagy nincs a földelés használva), te meg a gitárodat leföldeled pl a radiátorhoz, akkor előfordulhat, hogy ''kicsit'' megnyaldos az áram...
(egyébként a cserepesvirágba lévő földet nemhinném, hogy tudnád használni földeléshez.
) -
ReJim
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
az olcsó gitárkábel álltalában mikrofóniás! az mondjuk nem szép dolog egy fellépésen, koncerten, vagy felvételen... egyik kábelem sajna ilyen, de különösebben nem érdekel...
a gitár hangját nem befolyásolja, csak csattogás koppanás, zavar keletlekzhet... (ha valaki nem tudná milyen az a mikrofónia)
mod: mellesleg van, hogy egy olcsobb csati jobban bírja, mint a neurotik, stb. drágaság...
meg mint észrevettem ugyanúgy törik egy olcsó noname kábel, mint egy klotz (600huf/m).
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
a hsz-ed első fele okés.
a második viszont hülyeség...
egy tápot nem fognak neked külföldről hozni... elviszik a trafót és megtekercseltetik. (max csöves cuccnak hoznának kimenő trafót, de az meg nem megy szét.)
no meg ha a trafó hibásodik ott más gebasz van.
egyébként meg ilyenkor amit kilehet nyirni az erősítőn az az előfok (ettől szar hangja lenne) vagy a végfok, azt meg em kerül ennyibe javítattni.
ez úgy tünt mintha egyenirányító adta volna meg magát... (vagy a trafó szakadt volna meg, de akkor meg az nem miattunk...)
nem látok gyakran carlsboro cuccot hála az égnek, ritka szarul szól...
egyébként errefelé te annyiért nem találsz próbatermet... a normális próbatermek, ami kifejezetten így van kiadva, az havi 10-20között mozog (méretfüggő), ha olyan helyre mész, hogy van cucc, az 1500. (a legolcsóbb amiről tudok)
a mi próbatermünk egy raktár (volt), különösebbet nem kell fizetnünk érte, mivel ismerőstől kaptuk a lehetőséget...
a levegő a helyen kissé nedves, hideg (füttés nincs), meg régen mindig bent bagóztak az ''X''-ék és ''Y''-ék, szóval ez mind árt a cuccoknak, lehet ez is közre jáccot...
sajnos van aki tud zenélni, de technikailag analfabéta... az ilyeneket nem nevezném jó zenésznek... (''béringer jó, van olyan jó mint a marsal...'') -
ReJim
őstag
történt még nyáron, hogy a próbatermünkbe, ahol nem csak mi próbáltunk, hanem ''X'' zenekar, hoztak egy Carlsboro erősítőt. késöbb kiderült, hogy az ''X'' zenekarnak a szólógitárosának a másik zenekara, ''Y'' is ott próbál, és a ritmusos gyerkőcnek az erősítője. (nem szóltak senkinek, nem kérdezték meg, hogy jöhetnek-e...)
na mivel ha már ottvan, és jobb mint amit eddig a szólósunk használt, miért ne azon játszon. eddig is használtuk néha egymás erősítőit... aztán második alkalommal, mikor használta elszált. két hangerő poti volt rajt, és egy kapcsolóval lehetett váltani a két hangerő között... nos egyik 60%on volt, de halknk bizonyult, így átkapcsoltam a 70%ra állított ''csatornára'' - ekkor kikapcsolt és többet sekép se hang. (nem volt füst, nem volt semmi, csak nem lehetett bekapcsolni)
biztosíték jó volt, és mivel nem kapcsolt be, így valahol a táprészen van a hiba.
nem tagadtuk le, hogy nálunk romlott el, bár terveztük, mivel nem a mi hibánkból keletkezett a hiba. abban is benne voltunk, hogy a felét kifizetjük (4en), gondolván 4-5nél nincs többe a javítása...
azóta kiderült, hogy a cucc már régebben volt javítva, meg 1-2 hónapja vett egy másik erősítőt a gyerek. (valszeg valami full miller) már ''Y'' zenekar sem ott próbál, és ''X'' is ma próbál utoljára. (na meg mi is valszeg befejezzük). de most így novemberben megjavított a gyerek az erősítőt: 18.000 huf...
még nem beszéltünk a sráccal, csak üzentek...
de nem kívánjuk kifizetni, sem a felét - nincs erre pénzünk...
(no meg nem a mi hibánk, meg lehet átverték a javítással ez k..... sok pénz egy javításért, vagy pedig ő próbál átverni minket... )
én bezzeg az énekcuccukat (keverőerősítő) 800ból javítottam meg...
szerintetek mi a teendő? nem akarunk, és nem is tudunk ennyit kifizetni neki...
ha fölb_ssz_ az agyamat, főleg mostanában amilyen vagyok...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
a 12'-es meg nem basshoz való...
de amúgy haver nyomja egy home-made ládával(+warwick profet fej), 40es hangszóró van benne (valami régi), és az is tudja magas hangokat nyomni, nem érzem, hogy hiányozna belőle valami. (még szebben szól, mint a múlt pénteki ampeg fej + hartke láda... bár beállítás kérdése...)
én használtan vettem egy marlboro kombót (198x évjárat), made in use. egyszerű tranyós, nem gagyi, nincs benne zaj se (csak 8-9-es hangerőállásnál kezd egy kis sister belejönni). 80watt, 40-es mély. bass gyönyörűen szólna róla, ritmusgitárhoz használom... teljes a hangzás nem hiányzik belőle semmi magas...
szerintem ha olyan nagyon profit cuccot akarsz, akkor fej+40-es láda+4*10'es láda (driver-rel)... csak ez már 300ropi... a creat-ot meg szeritnem próbáld ki...
én mielött megvettem enyémet, elvittem kipróbálni.. és azt mondta, ha holnap fizetek, odadja 35-ért 40-helyett... nos szeritnem még 50et is megért volna, mert hangja van. (a bandit 112-őt, említett bass cuccot elnyomta.. legalábbis 3m-re a cuccoktól nem hallottam belőle semmit
-
ReJim
őstag
ha már húrnál tartunk

óccsó magyar gyártmányú csiszolt húr... a srác aki a szólógitárosnak kölcsön szokta adni a ''gitárt'', vett a szakadt A húr helyett egy ilyet 150hufért... nemcsak ronda, volt, de szar volt a hangzása, meg két hét után cserélhető volt ismét. szóval nem éri meg spórolni a húron... sztem még ha valki kezdő is, akkor is minimum egy ernie húrra fektessen be...
---
amúgy peavay bandit 112, és studiopro112(?) kombóval van valakienk tapasztalata?
-
ReJim
őstag
válasz
s.e.n.k.i.
üzenetére
nemtudom gitárnál hogyan emelkednek az árak, de cimbi warwick bass-fejet akart venni, de mire eljutott, hogy megrendelje (összejött a pénz) megemelték vagy 10k-val...
-
ReJim
őstag
üdv.
ha csak egyhangszórós, akkor elég a 15-ös. (a 10mm-es már kicsit kevés szerintem)
de hátul ne legyen zárt a doboz, max csak félig. én úgy vettem észre, hogy úgy valami jobban szól, mint zártan... meg nem véletlenül nyitottak a gyári 4x12'-es ládák sem...
és hogy-hogy ki lett bontva a marshal kombóból? cserélve lett, vagy az erősítő megdöglött?
-
ReJim
őstag
hát szerintem 20-as, 25-ös rétegelt lemezből elég... ha keményfából csinálod, akkor ahhoz targonca kell (feltéve, ha 4*12'-est csinálsz.)
a 2centis butorlap, farost lemez(vagy nem is tudom a pontos nevét) sem rossz, de pár hangfalépítő-mesterember szerint a rétegelt lemeznek jobb a hangja.. (ha a rezgéseket nézzük azt nehezzebb szétrázni - jobban bírja -, de az illesztéseknél már macerásabb, csapolni kell az éleket.)
csak nem iylet teszel bele?
[link]
azért nézzed meg a kónuszt, mert ott valami nem teccik, mintha be lenne nyomódva...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
''csak akkor állj neki ha véglegesen tönkre akarod tenni a gitárt'' -> én a gitárhoz nem nyúlok.
mondtam, fogólapot kell cserélni (vagy lehet, hogy csak gyalulni, csiszolni, és újra bundozni)
ha a hangszerész meg tudja csinálni, egy ezermester nagyon jó kezű ember is megtudja... irodalom van hozzá. a hangszerész sem varázsló, vagy táltos...
mérni kell, meg kiszámolni, hogy melyik bund hova való.. aztán ha valamit még állítani kell, arra ott van a húrlábnál lévő finom hangoló...
hidd el, ha lett volna időm nyáron, akkor már lenne egy félkész gitárom... most már elég sokan foglalkoznak diy gitárkészítéssel, nagyon jól le van írva szinte minden lépés...
nekem meg csak fogólap kell, ugyebár...
(meglátjuk mi lesz belőle... egyébként alapanyagnak is jó az a gittyó, mert a pick-up ok is jobbak mint az enyimen..)
ps: a gitárom egy kalap ürülék...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
értelek én. csak nem egyezik az ízlésünk..

szóval amilyen yamahát lehet kapni az RGX szériából az 60-120 között van.
csak ezeknek nem teccik a nyaka, nem teccik az fr tremoló (nem használók tremolót, így meg feleslegessen van bonyolítva a hangolás...)
mellesleg a gitár amit fel kellene újítani az kerülne 10-be (ha drágán adja el.) és ha magam csinálom a fogólap felújítást akkor az nem lenne több mint 15.
tehát mondjuk ha elrontom is: 40ből megvan.
bár ez megint olyan dolog, mint mikor epiphone LP-t akartam venni... (abból sem lett semmi
) -
ReJim
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
ez viszotn valamivel nyerőbb:
Cégünk forgalmaz fogólapokat gitárhoz ében és rózsafából ( rosewood ) több minőségi kategóriában. Ezek a fogólapok nyersek ( nem kidolgozottak ) felhasználásra készek. Bundokat m-re forgalmazunk több méretben.
Áraink: Bund 2000,- Ft / m
Fogólapok: 3200,- Ft-tól 10500,-Ft ig.
Ezen túlmenően számtalan gitár alkatrészt tartozékot tartunk készletan.
a barkácsolási minőség meg idehaza szerintem megüti a mércét, hiszen láttad a pedál dobozát
most még bemegyek a helyi hangszerészhez, rá kérdezek mit mennyiért, hogyan tud adni...
(bár több mint valószínű, hogy nyáron nem lesz új gitárom...
) -
ReJim
őstag
te tudod mi kell neked... amúgy otthoni kategóriába ez nem tartozik bele... (szerintem)
elgondolkodtam rajta én is, miért nincs róla sok infó, de most keresgélve a te típusodra megláttam, hogy valami 1986-os gyártmányú, és ahogy az enyémet szétszedtem, ott sem mai teknika bökte ki a szememet... (szerencsére
) -
ReJim
őstag
erről van szó? [link]
(bizti 60-as? mert mindenhol 100-asnak írták...)
szerintem mindegyi szériája ilyen ''univerzális'' erölködő. olyan bass gitár kinézete van (a 15-ös hangszóró miatt, és a járatos ládától), de szerintem nagyon jó hangja van (ár/minőség) gittyóval is. próbáltam alacsonnyabb árkategóriás erősítőket pl
orque, carlsboro, kustom. ami olya 50-70 között lehet kapni, és egy kiskocsmai zenéléshez elég. hát azoknak olyan lapos a hangzásuk, sehogy sem lehet beállítani a hangszínt, ahogy nekem teccik...
nekem egyébként egy 760A tipusú marlboro kombóm van.
egyébként meg próbáld ki, ha teccik a hangzása, akkor egyértelműen megéri... -
ReJim
őstag
tudtok valami tanácsot adni, hogy hogyan lehetne kihangosítani 3-4 klasszikus gitárt, egy nagyobb teremben?
eddig úgy áll a dolog, hogy vesznek 2 térmikrofont, de azokat valamihez kötni is kell.
nincs valami ötletetek, hogy mégis mit kellene még? valami aktív hangfalat, hangfalakat? vagy netán keverő+végfok+2pár hangfalat kellene venni?
mert nagyon elveszik a gitár és az ének hangja...
-
ReJim
őstag
fel tudtok világosítani, hogy milyen húrt vegyek?
mi tartozik a ''szar'' illetve a közép kategóriába? (ernie ball, stagg, ''magyar gyártmányú nemannyira jó'', stb.) -
ReJim
őstag
válasz
Kephamos
üzenetére
nagyon szépen szól. van rajta három bemenet egy bright, egy flat, és egy deep. az első a közepet, a második a magassakat, a végső pedig a mélyeket emeli ki.
melleselg járatos a hangfal doboza, így a basszusokat is szebben emeli ki.
nem tudom hány wattos (a hátuljánál 115watt van írva, de ez a trafó adata, nem az erősítőjééé.), minden esetre az 15''-os hangszóró a napokban zavarni fogja a szomszédokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kár hogy a bemenetek között nem lehet váltani.
a torzító nem is nagy hiáyn belőle...
(azt hiszem full tranyós, bár lehetséges, hogy az előfok csöves, mert mintha kicsit kompresszálnan, no meg a kialakítása is olyan, mintha az lenne...) -
ReJim
őstag
válasz
Kephamos
üzenetére
szhelyi vagyok, a tulaj is szhelyi, de valami zalaegerszegi boltban van. szóval eddig még nem adódott alkalmam meghalgatni

de megpróbálom behozattatni vele...
egyébként ebbe olyna nagy hangszóró van, nem bass gitárhoz való véletlen? viszi ez a 15''-os hangszóró a magasakat?
-
ReJim
őstag
válasz
Kephamos
üzenetére
ohh, köszi...
amit én ''kinéztem'' az egy 110wattos, szintén nem mai darab. egy 30centis hangszóró van benne. külsőleg (a kép alapján) nincsen lestrapálva. van rajta 3 bemenet, de nincs rajta effekt, torzító...
40ért árulja, anyagi okok miatt...
a neten viszont nem találtam róla semmit... -
ReJim
őstag
hallottatok már marlboro gitár erősítőkről?

-
ReJim
őstag
mikor először meghalgattam, akkor nem teccet, de most másodszorra hallgatva nagyon teccik, grat. (csak nekem lassú, igaz, hogy nem éppen az én műfajom...)
majd szólj ha vasmegyében, vagy környékén fogtok jáccadozni..
egyébként jól hallom, hogy van benne valami vonós hangszer is? az cselló, brácsa?
-
ReJim
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
linket csak akkor kapsz, ha fizecc

cd-t sem kapsz, míg nem virítod a lóvét
töttöm, de nem lesz helyem kicsomagolni...
egyébként milyen zenét is játszotok? vagy valahol lehet olvasni valami ''bio''-t?
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
szóval akkor ezzel senkinek semmi tapasztalata.

akkor mifélét vegyek, ha nekem kell ilyen kis koncertekhez is? pl kocsmába legyen elég kihangosítás nélkül. (ha meg netán nagyobb szinpadra tévednék, akkor meg kihangosítva ne legyen nagyon csúnya hangja)
nem kell a full cső, annyira nem jáccok jól
panzi ajánlotta a vox cambridge 30-at (használtan ~60), de érdekelne akár peavay, akár marshall típus, ebben az árkategóriában. (60-70, de lehet olcsóbb is
)
ötlet? -
ReJim
őstag
van valakinek tapasztalata a hughes&ketner kombókkal?
egy ilyenre gondoltam: [link]
bár valaki azt mondta, hogy a h&k nem csinál valami jó erölködőket... igaz ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

belelapoztam, csak nem tudtam elhozni, (4.500 pénz, nem volt nálam). jó dolgok vannak benne... beállítások, komolyabb leírások, effektekről leírás. stb,stb. szerintem kezdőknek megérné hasonlót lapozni... (akár pdfben...)

létezik ilyen oldal? mármint midi/szinti verzióban már találkoztam ilyennel, meg külföldi gittyóssal is. de van vmi hazai?
![[kép] [kép]](http://www.soundware.co.uk/sc/img/products/product_image_i0PQoMJack%20to%20Minjack%20Guitar%20to%20PC%20lead.gif)

orque, carlsboro, kustom. ami olya 50-70 között lehet kapni, és egy kiskocsmai zenéléshez elég. hát azoknak olyan lapos a hangzásuk, sehogy sem lehet beállítani a hangszínt, ahogy nekem teccik...