Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Annak, akit érdekel: a Sennheiser CX400 a pólusban lévő "mert hülye azért nem vagyok" áruházban 8000 Ft. Ez szerintem kiváló ár, mivel kifutott termék, már nem lesz belőle több, én pár napja vettem, még kb 10-15 volt (szürke, fehér, kék és vörös színekben). Ez legalább tuti eredeti és 2 év garis. Remélem van, akinek ez hasznos lesz
-
Dave™
nagyúr
válasz themebuilder #9432 üzenetére
Kire gondolhattál?
-
Dave™
nagyúr
Semmit sem számít, hogy mélyebben ül a füledben, ettől nem lesz káros. Ami káros lehet, az a hangerő, legyen szó akármilyen fülesről, hangfalról, repülőről, motorról stb. Amiért az in-ear jobb választás ebből a szempontból is, az az, hogy mivel kizárja a környezeti zajok zömét, ugyanahhoz a zenei élményhez (=hangerőhöz) jóval kisebb hangerő is elég, mivel nem kell "túlkiabálnia" a környezeti zajokat. Persze ha eszetlen módjára hallgatod, akár károsabb is lehet, hiszen itt nem sok minden veszik el, szűrődik ki, tehát max hangerőn sokkal ártalmasabb lehet egy in-ear, mint egy sima. De ha nem vagy a füled ellensége, és szeretnéd konzerválni a hallásod a későbbiekre is, sokkal jobban jársz az in-ear-el. Próbáld ki mekkora hangerő kell csendes környezetben a kényelmes és kellemes hatáshoz, mondjuk este, és annál napközben se vedd sokkal feljebb, így nem lesz később problémád.
-
Dave™
nagyúr
Nyilván fárasztóbb valami, ami fizikai kontaktusban van, mint ami csak körbeöleli. Alapból nem is otthonra van kitalálva, a fejhallgató meg nem utazásra. Ami miatt túl fárasztó lehet, az pl. a túl sok mély, ez ugye fülhallgató/zene/eq függő dolog. Az in-earek mélyben általában sokkal többet tudnak produkálni a "vákuum" miatt, szóval ha túl sok, akkor kompenzálj pl. eq-val.
-
Dave™
nagyúr
Az elsőt alapul véve a mindennapi hallás is árt, hiszen ingerli a szőrsejteket. Nyilván úgy kell érteni, hogy egy bizonyos hangerő esetén káros a folyamatos igénybevétel. NAGYON oda kell figyelni a hangerőre, akinek van AVLS (hangerő limit) a lejátszóján, annak javaslom a használatát, így még véletlenül sem tudja túl hangosan hallgatni.
Amúgy érdemes kipróbálni a csodás 20 éves Ikarus buszokon mekkora a zaj, meg egy jól szigetelő fülessel normál (nem túl hangos) hangerő mellett. Némi zenehallgatás után vedd ki a füledből, és inkább vissza fogod tenni, mert a busz és a forgalom hangosabb. És akkor még nem is beszéltünk a metróról, vagy ami még azt is überelni tudja, a kisföldalattiról. Személy szerint a második véleménnyel értek egyet, az első közhely, és egy bizonyos hangerőre vonatkozik, ha halkan hallgatod ugyanaz, mintha pl. beszélnének hozzád, attól sem romlik a hallásod.
#9448 Ákos97: Ugyan nem ezt kérdezted, de ott a lejátszó a szűk keresztmetszet, egy olcsóbb Sony vagy Sandisk lejátszó hallhatóan jobb hangot produkál, ezt a fülhallgatóval kompenzálni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #9451 üzenetére
Ó már megint te... legalább tudom, hogy elég röviden is válaszolni
Igen, azért azzal értek egyet, mert én is így gondolom. Meglepő. Meg az is, hogy nincs egységes állásfoglalás, ha mindkettő szakmabeli. Hogy miért csak egy bizonyos hangerőre? Mert ha 30-as a skála, és 5-ös hangerőn hallgatod, vagy 10-esen, vagy 15-ösön és így tovább akkor szerinted egyforma a hatása? Vagy már 5-ösön is rongálja a hallásod, amikor szinte nem is hallani? A fülhallgató nem csodaszer, lehet ártalmas is, de ennyi erővel a hangfal is lehet, meg egy autó vagy motor is.
Nem, azt mondom, hogy sosem lesz olyan, amilyennek lennie kellene, mert a forrás középszerű. Nyilván mindig javul egy jobb fülhallgatóval, de lehet jobban tetszene a végeredmény egy kategóriával lentebbi fülessel és egy minőségi (hang szempontjából) mp3 lejátszóval. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz értelmezni ezt a mondatot.
Persze az sem mindegy, hogy eredeti fülhallgatóról van szó, vagy egy jól sikerült hamisítványról
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #9454 üzenetére
Na akkor a kedvedért, részletesen:
eredeti idézet:
"Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas."
válaszom:
Az elsőt alapul véve a mindennapi hallás is árt, hiszen ingerli a szőrsejteket. Nyilván úgy kell érteni, hogy egy bizonyos hangerő esetén káros a folyamatos igénybevétel.
a te reakciód:
Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy az első miért közhely és miért csak egy adott hangerőre vonatkozik?
a válaszom:
Hogy miért csak egy bizonyos hangerőre? Mert ha 30-as a skála, és 5-ös hangerőn hallgatod, vagy 10-esen, vagy 15-ösön és így tovább akkor szerinted egyforma a hatása? Vagy már 5-ösön is rongálja a hallásod, amikor szinte nem is hallani? A fülhallgató nem csodaszer, lehet ártalmas is, de ennyi erővel a hangfal is lehet, meg egy autó vagy motor is.
Kiegészítem, hogy megértsd: azért csak egy adott hangerőre és felette értelmezhető, mert egy bizonyos szintig egészen biztosan nem káros. Ugyanis ha suttogásnyira hangosítod fel, akkor alig fogod hallani, és pont olyan lesz, mintha suttognának a füledbe. Attól sem romlik ám a hallásod, még akkor sem, ha pár órán keresztül folyamatosan suttognak. A hangerő növekedésével rövidül a bevállalható időtartam, van egy szint, ami folyamatosan már káros, akár pár percen belül is. Azért nem mindegy milyen hangerővel hallgatod, mert ettől függ, hogy káros-e vagy sem. De nem minden fokozat káros. Remélem így érted.
"De maga a fej/fülhallgató nem ártalmas, csak ha nagy hangerővel párosul, de nagy hangerővel minden ártalmas."
Pont ezt írtad Te is és azt, hogy amit írtam az csak bizonyos hangerőre igaz. Paradox picit számomra.
Azt nem te írtad, hanem csak hivatkoztál rá, és csak egy bizonyos (vagy azt meghaladó értelemszerűen) hangerőre igaz, ha nem hallgatod túl hangosan, akkor nem lesz igaz. Ennyire egyszerű. Bemásolom azt is, hogy mi nem lesz igaz, még mielőtt másra gondolsz: "Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas.". Itt az orvos bácsi azt mondta, hogy bármelyiket választja, káros. Ez ugyan igaz is lehet ugyanakkora zajterhelés mellett, de valójában faszság, mert ugyanakkora hangerőhöz egy in-ear jóval kisebb fokozatot feltételez, mivel kizárja a környezeti zajokat, így nem kell túlkiabálni a lejátszónak.
A tácsos dolgot már nem tudom ilyen óvodás módon leírni, ha nem érted, szimplán mindig lemaradásban lesz, mert hiába a jobb füles, ha szar a forrás, és ha egy kategóriával alatta nézel egy 30 ezres fülhallgatónak, nem lesz olyan szignifikáns a különbség, hogy jobbnak hallja a touch + x-et, mint a sony + x-1-et. Néha ugyanazon a lejátszón sincs nagy különbség közel egy kategóriás füleseknél, és ha a forrásban jelentős eltérés tapasztalható, akkor a fülhallgatóval önmagában nem tud kompenzálni. Nyugodtan válaszolj rá, részemről game over, már megismertelek a másik topikban, nem strapálom magam feleslegesen.
#9455: ok, csak furcsa volt, hogy az a viszonyítási alap. De utánaolvasva jobbnak írták egy fórumon (nem személyes tapasztalat, de az nincs, csak a HPM-70-el). Amúgy Sennheiserek nem jöhettek szóba?
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #9457 üzenetére
Megesik a legjobbakkal is. Nyilván romlik folyamatosan, csak a mértéke nem mindegy. Amiről itt szó volt az mérhető, érzékelhető különbség rövid időn belül, amiről te beszélsz meg éveken át zajló romlás. Nem kell mindig túl okosnak lenni, ezzel szerintem a többség tisztában van. Amúgy ha ez a szakmája, akkor azt is tudhatná, hogy zajmentes környezetben ahhoz, hogy valamit x hangerővel hallj zajosabb környezetben x+y hangerő kell, ez pedig már önmagában is károsabb, plusz még ott a környezeti zaj is, ami csak el van nyomva, de nincs kizárva. Ehhez talán nem kell orvosi diploma. Persze mindkettő lehet káros, ahogyan egy kés is vagy egy gyufa is, ésszel kell használni és nem lesz gond.
Az, hogy te vagy más másként értelmezi, egy dolog, én úgy értettem ahogyan írtam, és az meg is állja a helyét kompenzáció címen. Nem lesz ugyanaz a hang, ha szar forrás plusz jobb füles (vagy hangfal) szól, mintha egy jó forrás és egy fokkal szarabb füles (hangfal). Nyilván egy szar fülessel bármi szarul szól, a Sony is, lehet így is érteni, akinek így jobban esik, értse így. A kompenzáció alatt csupán arra gondolok, hogy totál értelmetlen dolog a hangminőség hajhászása jegyében venni 30-ért egy Denon fülest, amikor a jel forrása szarul szól. Persze ha anyagi lehetőségek engedik, van értelme, mert jobb lesz, mint egy rosszabb fülessel, csak logikailag faszság a dolog, amikor egy töredékébe kerülő Sony vagy Sandisk lejátszóval sokkal jobb minőséget érhetne el ugyanazzal a fülessel, de állítom, hogy még egy kategóriával lentebbivel is. Lehet ezen vitatkozni, ki kellene próbálni.
Ha értelmesen beszélsz, én is úgy válaszolok, de a sok lehülyézés nem ebbe az irányba terel...
-
Dave™
nagyúr
Persze, hogy erről van szó, csak az elsőt elolvasva egy anyuka kihajítja a kukába a gyermeke fülesét, mert a doktor bácsi szerint káros. Lemaradt a lényeg, hogy bizonyos körülmények között káros (vagy inkább fordítva igaz manapság: bizonyos körülmények között nem káros). A másik meg legalább leírja, hogy az in-ear okosabb választás, bár ahhoz tegyük hozzá, hogy ugyanakkora hangerőn simán lehet károsabb, mint a sima, tehát ésszel kell használni. Érdemes megnézni csendben mekkora hangerő kell, és annál nap közben sem szabad sokkal többet ráadni, mert csúnya vége lesz. Az EU sem véletlenül szorgalmazza a limiteket a lejátszókba, néha úgy hallgatják, hogy jobban hallom, mint a sajátom.
Szummázva: az in-ear-el jobban jársz mindenképpen, egyetlen egy dolog szólhat mellette: van, akit zavar a viselése, és nem tudja megszokni. Nekem idáig egy ilyen ismerősöm volt.
Személy szerint a Sennheiser CX200 II-t venném, amennyiben eredeti. Azzal már futottunk pár kört, hogy ennek milyen esélyei vannak itt a fórumon, ezt neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #9462 üzenetére
A romlásos dolog szimpla kötekedés, de nem veszem fel. Legyen igazad. Nem deklaráltuk egzaktul a romlás definícióját, shame on me.
Persze, lehet mindenesnek vette, szíve joga. Nem is azt mondtam, hogy rögtön dobja ki a kukába azt a szart, hanem csak annyit bátorkodtam elhamarkodottan megjegyezni, hogy nem fog tudni vele kompenzálni egy jobb hangminőségű lejátszót (és akkor most ezt értsd ugyanazzal vagy csak egy kicsit rosszabb fülessel). Továbbra sem tartom következetes dolognak, mert ha ennyit számít a hangminőség, akkor a touch alapból kiesett, ha meg nem számít, akkor minek egy 30 ezres Denon. A középút meg nem a touch + Denon lesz, mert a forrás doboz hangját semmivel sem fogja tudni érdemben kompenzálni, az sajnos natívan szar. Ha egy SE530-al használná, akkor sem lenne olyan, mint kellene, bár nyilván sokkal jobban szólna, mint most. Főleg, hogy most nem szól sehogy
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #9464 üzenetére
semmit, leírtam mindent fent, értelmezd, befejeztem az offot
Közérdekű közlemény:
Sokan vannak, akik a fórumon vásárol(ná)nak Sennheiser fülhallgatókat, mert fél, akár harmadáron van, mint boltban. Még mielőtt belelendültök, érdemes pár dolgot megfontolni: a Sennheiser szerint semmiféle szállítmány nem érkezik tőlük Kínából, viszont az ebay tele van 10-15 dolláros fülhallgatókkal, eredetiként reklámozva, természetesen Kínából. Vannak feltűnően olcsó példányok Európából meg Amerikából is, jellemzően 20-30-40 dollár körül, a forrása eredetileg annak is bármi lehetett. A Sennheiser állásfoglalása alapján külsőre gyakorlatilag teljesen megtévesztő lehet a dolog, a hamisítványok rengeteget fejlődtek az elmúlt időkben. A Sennheiser tanácsa mindenképpen az, hogy hivatalos forgalmazótól vegyétek a fülest.
Miért fontos ez?
A Sennheiser nevével nagyon durván visszaélnek, és hatalmasat kaszálnak rajta Kínában, viszont még ennél is nagyobbat a világ minden táján, ahol az olcsó hamisítványokat adják el eredetiként. Ezekre nem lesz gyári garancia, ha beviszed a Sennheiser szervizbe ki fog derülni, hogy hamisítvány és elhajtanak a lecsóba. Minőségre nem ugyanaz az utánzat, hangminőségre lehet, hogy közelíti (OEM partnerek gyártják a fülesek hangszóróját, bármi lehet), de a minősége nem lesz olyan. A 2 év garancia meg felejtős.
Miért érdemes résen lenni?
Nagyon sokan foglalkoznak új, dobozos Sennheiser fülesek viszonteladásával, tehát van benne pénz. Amikor egy bolti CX400 II 13-14.000 Ft, akkor gyanúsnak kell lennie egy aprós 6000-esnek. Főleg, hogy ha elfogy, akkor 2-3 hét beszerezni. Honnan érkezik ilyen sokáig, mi van ennyire messze?
Legalább ezt a gondolatsort fussátok végig: a Sennheiser hivatalosan csak a hivatalos forgalmazóknak ad el. Magánszemélyeknek közvetlenül nem. A forgalmazók kereskedőknek adnak el, magánszemélyeknek nem. A füleseken a haszon nem pár száz Ft lesz, mert annyiért nem érné meg foglalkozni vele. Az biztos, hogy nem itthonról veszik, tehát a fajlagos szállítási költség elég magas, kivéve ha ingyen van bizonyos ajánlatoknál. Ha 6-6500 Ft-ért árulják, szerintetek mennyiért vehetik? És milyen forrás az, ahol ennyire olcsó, és ennyien ennyire könnyen hozzáférnek? És most érdemes vetni egy pillantást az apróra, hányan foglalkoznak ezzel, hogy mennyire hasonlítanak az árak, hogy ha elfogy, mennyit kell várni az új szállítmányra, hogy semmi papír nem igazolja az eredetét és így tovább. Nem konkrét vád, csak figyelemfelhívás. Az ellenkezőjét ha bárki tudja érdemben bizonyítani, akkor tuti hatalmas reklámértéke lenne, én is vennék tőle. Csak annyiban szokott kimerülni ez a dolog, hogy nézd, nincs a fake képek között. Hát ez önmagában karcsú, elég sokat fejlődtek a kínaiak ezen a téren.
-
Dave™
nagyúr
Ha rajta van a hivatalos magyar forgalmazó (audiopartner) címkéje, akkor eredeti. Ha nincs, akkor simán lehet hamisítvány, bár boltokban sokkal kisebb az esélye ennek, ugyanis nekik tudniuk kell igazolni mindent pl. egy apeh vagy vpop ellenőrzés során, és a kínai replikáknál ezt nem tudnák megtenni. Boltban elenyésző az esélye a hamisnak, netes (csak webshopként funkcionáló) áruházakban már nagyobb lehet, a fórumokon meg annak kicsi az esélye, hogy eredetit kapsz.
Ja meg természetesen a hivatalos 2 év garancia csak az eredetikhez dukál, ahol ilyen egy hónapos cseregarancia van, azt inkább nem minősítem, nem nehéz kitalálni miért.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9482 üzenetére
Azt jó ha tudod, hogy a Sennheiser szerint ők nem szállítanak
Kínából, főleg nem 15 dollárért. Elég nagy eséllyel hamisítványt vásároltál. -
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9491 üzenetére
Külsőre nem biztos, hogy ki fog derülni. Még hang alapján sem biztos, hacsak nincs viszonyítási alapnak eredetivel tapasztalatod. Ha gyanúsnak találod, 7 napon belül visszaküldheted. Viszont ennek a költségét te állod. Nem tudom mennyi lehet, de nem sokkal kevesebb, mint 15 dollár.
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #9502 üzenetére
Miért pont Pioneer? Én is nagyon szeretem a márkát, bár fülessel még nem volt tapasztalatom. Kíváncsi vagyok a drágábbik hogyan szuperál pl. egy Sennheiser CX400-al szemben.
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #9507 üzenetére
Nekem egy CX300-am meg egy CX400-asom van, plusz egy Sony EX82. A CX400 már kifutott modell, csak árban ilyesmi volt az is, azért hasonlítottam hozzá.
Egyébként a Sony MDR-EX82 szerintem marha jó, és viszonylag olcsó is, egy picit jobban szeretem, mint a CX400-at (csak minőségre a Sennheiser jobb, a Sonym egy megtört kábelű darab volt, nem szólt a bal oldal, javítottam, most remek). A Sony-nak több a mélye, teltebb a hangzása, a Sennheiserben több a közép és a magas, de oda szerintem kell egy minimális mély kiemelés. Összesítve viszont jobbnak tartom a Sony-t, csak ezt szereztem utoljára.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #9507 üzenetére
Helyesbítenem kell: szerintem érezhetően jobb a Sony Ez bele is férne az olcsóbb Pioneer árába, csak az a gond, hogy már nem gyártják, csak Kínában a hamisítványokat, és szinte lehetetlen eredetit találni, max. használtan. Bár anno több Sony mp3 lejátszóhoz is ezt adták, szóval lehet van akinek a fiókban hever. Jó tanácsom, hogy ha olyat akarsz venni, amit erősen hamisítanak (ebayen ellenőrizhető), akkor lehetőleg legyen róla valami papír (számla vagy garancialevél). Én ezek hiányában biztos nem mernék fülhallgatót venni, pedig találtam itt a fórumon eladó EX082-t, írtam is az eladónak papír ügyében, kíváncsi leszek a válaszra. (azért akarnám cserélni, mert kicsit leharcolt külsőre).
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #9513 üzenetére
Igen, azt. Szerintem is jobb az a változat, bár tény, hogy a szimmetrikusnak is van előnye.
-
Dave™
nagyúr
Csak most tűnt fel, hogy az MDR-EX082 gyakorlatilag egy normál méretű, akasztós füles rendes méretű hangszóróval, csak leszűkítve in-ear méretre. Azért van ekkora tere. Gondolom sokaknak egyértelmű volt, én csak most vettem észre
-
Dave™
nagyúr
Van valakinek tapasztalata Sony EX82 vagy EX85 után EX75-tel vagy EX300/500-al?
-
Dave™
nagyúr
válasz Krisztian101 #9524 üzenetére
Nem nehéz elhinni, hiszen gyakorlatilag egy zárt teret képez a füleddel, szinte minden zajt kívül tartva. Attól függ mekkora a keret rá. Fórumokon, vaterán meg aprókon általában féláron lehet venni őket, szerintem ezek mind hamisak, van aki szerint van köztük eredeti is, boltban a kifutó modellek csíphetőek el akcióban. Slágertermék pl. a CX400 II, de rengeteg féle van, elég különböző árakon. Nem csak a Sennheiserek jók, ezek zöme az alsó-közép kategóriában domborít, de középen azért akadnak jobbak is, persze az már drágább szegmens (~30). Szerintem érdemes még bevenni a Sony-kat is, nekem nagyon pozitív csalódás volt, árban még valamivel kedvezőbb is, csak a kábele nem a legjobb.
Azt viszont ne feledd, hogy gyakorlatilag mindent hamisítanak, így ha biztosan eredetit szeretnél, akkor boltból, számlával garanciával.
-
Dave™
nagyúr
válasz JustSimple #9525 üzenetére
A térhangzás visszaadása a Sennheisereknél nem lesz a legjobb, mert nincs túl nagy terük. Nagyon szépen és tisztán szólnak, csak viszonylag kis térrel, ez nem csak filmeknél, de (hangszeres) zenénél is erősen észrevehető. Rock-ra éppen ezért szerintem van jobb választás is (mondom ezt úgy, hogy nem hallgatok rockot). Trance-re meg D&B-re jók lesznek. A Denonokat nem ismerem.
-
Dave™
nagyúr
válasz Krisztian101 #9530 üzenetére
Az in-ear Sennheiserek elég jól tartanak, ha pont megfelelő méretű szilikonnal használod. Az asszimetrikusnak sokkal jobb a tartása értelemszerűen. Nem tudom mit és hogyan csinálsz velük, az én CX300-am minimum 3 éves, de semmi baja (ha valakit érdekel, eladó ). Az erdetei Sennheiserek nagyon minőségiek, ha rendesen meg vannak tisztogatva semmi gond nem lehet velük, a kábelük kifejezetten jó (a Sonynak pl. a kábel a leggyengébb pontja). Ha nem eredeti, az persze más tészta. Szóval évente tuti nem kellene cserélned. Ha szuperolcsósított változatot veszel 4-5-ért, azt jó eséllyel viszont igen. Én a CX400-amat kifutó modellként 8-ért vettem anno, az pl. akkor jó vétel volt. Mindig lehet kifogni boltokban is jó vételeket, nyitott szemmel kell járni. Még annyit, hogy nem tokban hordom, nem egyszer volt már a zsebembe is begyűrve, szóval elég masszív cucc, nem kell félteni túlzottan, hogy megtörik.
-
Dave™
nagyúr
válasz Krisztian101 #9532 üzenetére
Az MX-ek azért jóval olcsóbbak, főleg a 160-as. Szerintem a CX-ek nagyon minőségi darabok, soha semmi gondom nem volt velük, és nem is nagyon olvastam megtört kábelről. Azt azért tudd, hogy teljesen más dimenzió egy in-ear meg a sima, szóval ha egy MX160 hangja meggyőzött, nem tudom mit szólsz majd egy CX.hez Megy privi.
-
Dave™
nagyúr
Legelsőre kicsit fura, de semmiképpen sem kellemetlen. Vákuum nem keletkezik, ha arra gondolsz, legalábbis én nem tapasztaltam soha. Nem fog 100%-osan légmentesen zárni, tehát "szellőzik" mellette a füled. Főleg, ha valami ritmusosabb zenét hallgatsz sok méllyel
Viccet félretéve nincs semmilyen kellemetlen hatása, bár már egyszer találkoztam egy olyan emberrel, aki bebeszélte magának, hogy őt zavarja a fülében és ő ezért csak simát hajlandó használni. Mondjuk szerinte egy ipod jobban szólt bármi másnál, szóval nem volt mérvadó a véleménye
-
Dave™
nagyúr
Vegyél hozzá fülhallgató erősítőt (2-3 ezer Ft-ért már van), és meg van oldva a problémád.
-
Dave™
nagyúr
válasz Krisztian101 #9539 üzenetére
Passzolom, nekem AKG-ból csak fejhallgatóm van.
-
Dave™
nagyúr
pl. SE W880, kellően hangos és elég jól szól, látatlanban jobban, mint az alcatel. Ha eladod azt és innen az apróról veszel, talán meg is úszhatod 5-ből. Tudom, hogy nem ez volt az eredeti kérdés, de nekem így racionálisabb, a nagy érzékenységű fülesek általában minőségibb darabok, nem biztos, hogy jó párosítás hozzájuk egy halk alcatel.
-
Dave™
nagyúr
Elvágtam a kábelt (valamivel az elágazás után tört meg), de nem akartam, hogy nagyon gányolós legyen, ezért félbevágtam a műanyag elágazást, itt vannak a csatlakozások, és újra megforrasztottam az egészet. Egyelőre még nem fér maradéktalanul be a kis műanyaghengerbe a javított csatlakozás, de majd még agyalok rajta. Ha sikerül, visszaragasztom a hengert és észre sem lehet venni, hogy javítva volt. Mindenesetre türelem kell hozzá, ugyanis a kábelek be vannak vonva festékkel (szigetelés), ezt a forrasztáshoz le kell kapargatni, elég idegtépő dolog. Sajnos időközben alkalmam volt forgalomban is kipróbálni, és ott nem szigetel kellő mértékben, szóval csak csendes környezetben van szép hangja. Ott viszont nekem nagyon tetszik. Lehet leszigetelem a fülhallgatót, és akkor elég jól fog zárni, most sajnos a kis lyukakon elég rendesen beszökik a zaj.
Ha neked a dugónál tört meg, akkor könnyebb lesz javítani, csak látszódni fog a nyoma.
-
Dave™
nagyúr
az EX82 valójában egy normál méretű fülhallgató, csak le van szűkítve egy kis csőre és így lesz in-ear. Az átlag in-earekben sokkal kisebb a hangszóró. Ha megnézed a kis cső (amin a gumiharang van) mellett némileg lyukacsos a borítás, ezt kell szigetelni. Nem, dehogy szigszalaggal, fóliával kell Legalábbis ezt javasolják, no meg utána húztak rá egy sima fülesről származó szivacsot. Annyira tetszik pedig az ötlet, hogy a nagy hangszórót használva leszűkitik in-earre, de a szigetelést jobban is megoldhatták volna.
-
Dave™
nagyúr
válasz krisztianAMG #9555 üzenetére
Erősíti a jelet, így a nagyobb impedanciájú fül/fejhallgatók is kihajthatók akár egy gyengébb lejátszóval is. Egy normális erősítő végeredményben tud jobb hangot produkálni, de nem a jellel művel csodát, hanem az erősítés révén jobban meghajtja a fejhallgatót, mint a gyári, rendszerint kis teljesítményű kimenet. Ha gyenge a kimeneted nagyon érzékelhető lesz, ha nem, akkor nem igazán/kevéssé.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz horvathdan #9557 üzenetére
Én első körben azt, hogy bármit is veszel, számlával és garanciával tedd (így tuti nem hamisítványt veszel) Ugyanis szinte mindent hamisítanak. A többiek majd mondanak márkát és típust ebben a kategóriában, én sajnos csak valamivel feljebb tudok.
-
Dave™
nagyúr
válasz themebuilder #9559 üzenetére
Kiragadott példa, lehet van ahol olcsóbb a szállítás. Az Fiio kínai márka, gondolom a sajátjukat nem hamisítják, ellenben a fülhallgatókkal, amit meg erősen. Szóval szerintem pszt, mert még mindig nem válaszoltál a korábbi kérdésekre. Én továbbra is következetes vagyok.
-
Dave™
nagyúr
válasz themebuilder #9559 üzenetére
Itt van szállítással együtt >3300 Ft-ért. Anno te is árultad őket, nem? Ezeket simán lehet venni onnan, mivel ők gyártják, de a fülesekről továbbra is változatlan a véleményem. Semmi közük a Sennheiserhez/AKG-hoz/Sony-hoz stb., szépen lassan teszik tönkre ezeket a cégeket a gátlástalan másolásukkal, egyrészt mert nem az eredetit veszik, másrészt mert előbb-utóbb csalódni fognak a márkában a rosszabb minőség miatt. Remélem lépni fognak valamit a gyártók, mert ez már most tarthatatlan állapot.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz themebuilder #9564 üzenetére
A lényegre nem válaszoltál (mi bizonyítja állításod). Amit linkeltél meg önmagában nem értelmezhető, visszaolvasva azért kicsit más képet festene, de nem érdekel, dudika10 kiélte magát, lelke rajta. Én is tudnék elég sok mindent linkelni, amire elfelejtettél válaszolni, de azokat valahogy sosem veszed észre. Előbb-utóbb be fog záródni ez a kiskapu, mert a végtelenségig nem tartható ez az állapot - mármint a gyártók részéről. Üdvözölnék valami egyszer használható egyedi regisztrációs számot vagy hasonlót, ott egy pillanat alatt kiderülhetne, hogy mi eredeti s mi nem. Nem hobbim, csak lejárt a szerkesztési idő. De én inkább nem szeretnék veled beszélgetni, meg a témával foglalkozni a jövőben, mindenki azt csinál amit akar. Azt meg nem értem, egy ennyire kényes témánál miért nincs valami szűrés/szabályozás a hardveraprón, de már nem célom keresztesháborút vívni. Aki aprókon vásárol fülhallgatót, viselje is a vonatkozó kockázatait.
#9565: miért nehéz a beszerzés? Amúgy Sennheiser CX400II, vagy Sony MDR EX300.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz themebuilder #9569 üzenetére
Már sokszor leírtam miért gyanús a dolog, hogy mindannyian kb. ugyanazon az áron áruljátok, ami félár a boltihoz képest (na meg a beszerzési áron szöveg, muhaha, úgy biztosan nagyon megéri vele foglalkozni), hogy nincs semmi hivatalos garanciapapír vagy számla, ami bizonyítaná, hogy CSAK a külső alapján mondod, hogy eredeti, amikor már egzakt másolatokat készítenek, hogy akárhonnan is veszitek, kellően olcsón teszitek, ugyanis nektek kicsiben arányosan több hasznot kell rátennetek, ennyire olcsón viszont NEM hozzáférhető, hogy igazadat semmivel sem tudod bizonyítani és a többi. Az eredetiség garanciád, ami három nap mire jó? Külsőre tök egyforma, tehát megállapíthatatlan. Rosszul sem szól, OEM hangszórókat használnak gondolom, tehát nem triviális a dolog. Bevizsgáltatni meg senki sem fogja, mert nem is nagyon lehet, meg nem is ingyen lenne. Garanciában is az 1 hónap cseregarancia mindenkire jellemző, aki ezzel foglalkozik. Szerintem ezek mind-mind magukért beszélnek, de már lesz*rom, csak te kérdezted, azért válaszoltam rá ismételten, utoljára. Azt csinálsz amit akarsz. Meg az is, aki itt/vaterán/teszveszen/expresszen vásárol füleseket.
#9570: szerintem idő kérdése, ha nem lépnek, komolyan meg fogják érezni a dolgot. Na majd utána meglátjuk mennyien maradnak eredeti terméket árulók az aprókon...
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz themebuilder #9586 üzenetére
Most őszintén te elvárod, hogy adjanak neked eredeti terméket, legyen róla hivatalos papír, számla, érvényes garancia, hologramos matrica, áfa vám, nagyker - kisker haszna, szállítási díj és mindezt még olcsóbban (féláron) is tegyék.
Erre még utoljára reagálok, aztán a továbbiakban már hanyagolom ezt a dolgot. Nem igaz, hogy ezt várom el, sehol sem mondtam. Ez lehetetlen. Pont ezért gondolom, hogy az eredeti féláron lehetetlen. Ha -20% lenne, az még hihető is lenne, de ez szintén mese kategória. Na de majd csak lesz hologram vagy egyéb, aztán valakinek igaza lesz kettőnk közül.
Leírtad, igen, de ez mit bizonyít? Én is leírom, hogy tuti hamisítvány minden új és félárú, de ez sincs bizonyítva. Szóval kb. pont ennyit ér. Meg a többi állítás is, pont annyira van alátámasztva, mint az enyém. Tehát bármelyik lehet igaz.
-
Dave™
nagyúr
Jobban jártál volna egy eredeti EX300-al, állítólag alig van differencia az 500-hoz képest, és majdnem fele annyiba kerül (~11.000). A 700-as nyilván sokkal jobb (amennyiben eredeti), de gondolom az a többségnek kívül esik az elérhető kategórián. Viszont ez a 300-as egyre jobban foglalkoztat
-
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9618 üzenetére
Szerintem eredeti, egyrészt arra alapozok, hogy soha nem küldenek fake terméket eredeti csomagolásban, leírással a másik pedig, hogy hallottam már utánzatot, majdnem elhánytam magam
A hamisítvány pont attól hamisítvány, hogy úgy néz ki minden szempontból, mint az eredeti. A csomagolás is, meg a leírás is. Hangminőségben is hatalmas nagy a szórás, van ami borzasztó, de vannak egészen kiemelkedőek is.
Szép az a mandarin leírás
-
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9621 üzenetére
15 dollárért, Hong Kongból nyilván nem lehet eredeti. Ha sokat mondogatod azt, hogy "megnyugodtam", akkor sem lesz az. Elhiszem, hogy csábít az alacsony ár, de néha nem ártana vásárlás előtt gondolkodni is. Meg olvasni.
You should be alarmed if the products are being offered at an extraordinary low price or if the location of the article is in Far East because Sennheiser-products are not shipped to the customer from Far East!
Since a very big percentage of consumer goods being offered on online-auction platforms are counterfeits, you cannot be sure that Sennheiser products being advertised as „new“ are originals.Kiemelések tőlem.
szerk: de azért hasonlítsd össze a linkelt fake teszttel, legalább kiderül mennyire naprakészek ezek.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9630 üzenetére
Mondtam, olvass és gondolkodj. Ott van világosan leírva, hogy ha nagyon olcsó, távol keleti a forrás, és aukciós portál akkor jó eséllyel hamis. Nem én találtam ki, a Sennheiser írja azoknak, akiknek ez önmagától nem egyértelmű. Nálad minden feltétel teljesül. Szerinted fizikailag meg tudná oldani valaki Hong Kongból, hogy eredetit árul töredék áron, haszonnal, folyamatos utánpótlással, nagy választékkal? Komolyan mondom, nem értem ezen mit kell magyarázni. Én is örülnék, ha eredeti dolgokat lehetne venni ebayről töredék áron, vadi újonnan, csak ez nem a valóság. És látod pont ennyit érnek az összehasonlító képek. A kínaiak sem hülyék, ők is nézik hol bukhatnak le, és javítják a külsőt, addig, amíg gyakorlatilag felismerhetetlen nem lesz. De ha szerinted továbbra is eredeti, akkor használd egészséggel, és legközelebb is onnan vásárolj.
Már csak higiéniai okokból sem lehet ezeket kipróbálni sehol. Az eredeti sennheiser minőség (hangban és felépítésben is), azzal befürödni nem igazán lehet, persze a hamisítványoknál ez nem igaz.
Szerk: lehetne szavazni, hogy ki szerint eredeti és ki szerint nem az. Jól reprezentálná a fogyasztói jóhiszeműséget/naivitást.
Szerk2:
Elgondolkodtam. Ha az ebayről rendelt CX380 15 dollár, jelenlegi árfolyamon 3400 Ft, és a képek alapján eredeti, akkor simán lehet eredetiként árulni mondjuk 6-7000-ért, hiszen semmi sem bizonyítja (külsőre), hogy ne lenne az. Ha sokat rendelek, a szállítási költség elenyésző. Lehet, hogy ez már másnak is az eszébe jutott.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9640 üzenetére
Na, becsülendő, hogy elismered a tévedést, sajnos kevesen jutnak el idáig (addig is, hogy rájöjjenek, továbbá, hogy elismerjék). Elvileg szokott lenni return policy, csak az a gáz, hogy a visszaszállítás költségét neked kell állnod, így az oda-visszaszállítással együtt már jó eséllyel többet buksz, mint magával a termék árával (15 USD), amit vagy visszakapsz, vagy nem. Ki van ez találva sajnos... Azt meg persze, hogy nem írják, hogy fake (sőt, sokszor ott van a genuine jelölés is), mivel akkor úgy kivágnák őket onnan, mint a macskát... Az is ott van, hogy mindenki saját felelősségére árulja az adott dolgot, tehát ha bukta van, jogi következményei is lehetnek (elvileg), bár nem tudom mennyire mennek ennek utána Kínába. És most legalább látszik, hogy a netes fake összehasonlító képek semmit sem érnek, mert gyorsan korrigálnak Kínában.
Fel a fejjel, tanulópénznek jó volt, remélem levonod a megfelelő következtetéseket az aprókra/fórumokra fülhallgatók szempontjából.
üdv.
-
Dave™
nagyúr
válasz ludsimon #9645 üzenetére
Do I need to send the item back to the seller?
If you've opened an item not as described case for a purchase covered by eBay Buyer Protection, then you must typically send the item back to the seller before getting a refund. You must also provide eBay with the return shipping tracking number, and for items valued over $250, we also require signature confirmation. Once we've confirmed the item was returned to the seller, you'll receive a refund into your PayPal account.Vissza kell sajnos küldeni, és be is lehet mószerolni, hogy fake-et árul, azt különösen nem szeretik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest