Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9551) MrChris válasza madgie (#9541) üzenetére


MrChris
nagyúr

Jaj, az még drága, majd ha az is 2parci lesz. Amúgy om-ből 24/2.8, 35/2.8, 50/1.4, 50/3.5macro, 100/2.8, 135/2.8, 180/2.8
Ezekből az 50/1.4 és 100/2.8 ami csúcskirály, a 24-es elmegy, de inkább egyet rekeszelve, macro is elég gyó. Viszont a 4/3 vágáson kívüli részüket nem ismerem :D

(#9552) MrChris válasza FEDman (#9544) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na, ez biztató. Engem főképp a színek fogtak meg, aztán az iso emelést milyen jól bírja, itt is főképp a színtartás, a zaj kevésbé érdekel. Tőlem szemcsés is lehet mint egy olcsó ilford film... Meg úgy tűnik hatékonyak lehetnek a fókuszsegédek.

(#9553) arn


arn
félisten

xt1nel a szimpla belenagyitas, vagy a nagy kep melletti kicsi kep a legjobb nalam manualnal. a peaking loturo.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#9554) #01758976 válasza Parci (#9536) üzenetére


#01758976
törölt tag

Nálam már töltőn van.

(#9555) silmatauki


silmatauki
őstag

Kihozta a DPR a legújabb 24 Mpixeles Rebelek dinamika & ISO invariancia-tesztjét. Már az azonos szenzortechnológiát használó 7DII minapi tesztje alapján sejthető volt, hogy nem tudott a cég felnőni a feladathoz: csapnivaló a két új belépő váz dinamikája és ISO invarianciája a konkurenciához (inkl. Fuji) viszonyítva.

[ Szerkesztve ]

(#9556) lugosi válasza silmatauki (#9555) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szvsz (!) a Fuji milc-ei ezeknek a gépeknek nem konkurenciái.

(#9557) silmatauki válasza lugosi (#9556) üzenetére


silmatauki
őstag

Pedig árban igen – elég drágácska ez a két új DSLR (215-nél, ill. 239-nél indulnak nálunk csak a vázak)...

(#9558) Stauffenberg válasza lugosi (#9556) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ne viccelj, egy három számjegyes belépő Canon EOS váz ugyanannyiba kerül, mint egy X-E2 vagy X-T10.

Forintban is, dollárban is. Ha meg már itt tartunk, akkor az ötössel kezdődő Nikon belépők is.

Ezt érdemes a DSLR fanboyok arcába vágni, mikor arról nyafognak, hogy milyen túlárazott a Fuji... :)

(#9559) Parci válasza Stauffenberg (#9558) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk a nikon d5500 nekem jöhetne is, de jó, ha százat ér, tényleg nevetséges az árazása.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9560) lugosi válasza Stauffenberg (#9558) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én nem az árát értettem, arról fogalmam sincs. A felépítése, a méret, koncepció, a rendszer nagysága stb mind egészen más.

(#9561) silmatauki válasza lugosi (#9560) üzenetére


silmatauki
őstag

"Én nem az árát értettem, arról fogalmam sincs. A felépítése, a méret, koncepció, a rendszer nagysága stb mind egészen más."

Sajna egy kezdőnek nem – márpedig azoknak a márkanév a legfontosabb.

(#9562) FEDman


FEDman
addikt

(#9563) jmakk válasza FEDman (#9562) üzenetére


jmakk
őstag

Távozz tőlünk sántán! :D

(#9564) lenan válasza FEDman (#9562) üzenetére


lenan
aktív tag

Hát nem kicsi, de legalább tűrhető képe van - kéne:-))

(#9565) FEDman válasza lenan (#9564) üzenetére


FEDman
addikt

Tényleg nem kicsi, de reálisan nézve pont azt hozza amit várni lehetett.

A Fuji szereti az obijait vastagra megépíteni, de amúgy ezen a képen is látszik, hogy maga a frontlencse kb pont ugyanakkora. Ezen felül a Fuji bázistávolsága a Leicához képest is rövidebb. Ha meg az érdemi összevetéshez a Leica alá tennénk egy Fuji - Leica M adaptert, akkor hamar kiderülne, hogy hosszra is nagyon hasonló a két objektív.

Szóval nagy, de egy 90mm-es f2-e objektív már csak ilyen. :)

(#9566) Stauffenberg válasza lugosi (#9560) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A lényeget már elmondta silmatauki. Teljesen mindegy, hogy milyen méret, koncepció és rendszer van mögötte, az átlagos vásárló, aki ebben az árkategóriában nézelődik, azt marhára nem ez érdekli, nem ilyen szempontok alapján választ.

A legnagyobb öldöklés egyébként pont ebben az ezer dollár körüli sávban van. Innen kerül ki a világ legnépszerűbb cserélhető objektíves fényképezőgépe (szám szerint), ami mindig az aktuális három számjegyes EOS. Elég megnézni a nagyobb kereskedők (pl: Amazon) rangsorait meg a Flickr statisztikáit. Fölényesen mindenki fölé emelkednek.

Az EOS 600D, 650D, 700D, 750D meg pont annyiba kerül, mint egy Fujifilm X-E2, X-T10, Sony A6000, Panasonic G7, Olympus E-M10, miközben összehasonlíthatatlanul butább. Az összehasonlítás teljesen jogos, mert kitűnik belőle, hogy a MILC gyártók mennyivel többet adnak ennyi pénzért.

(#9567) lugosi válasza Stauffenberg (#9566) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Teljesen mindegy, hogy milyen méret, koncepció és rendszer van mögötte, az átlagos vásárló"

Szerintem teljesen el vagytok tévedve. Az átlagos vásárló nem hülye. Le kéne már szokni arról, hogy a magukat állati nagy pro-nak gondoló de alapvetően lelkes amatőrök lenézzék azokat az embereket akik közé nem is olyan régen ők is tartoztak.
Nektek se mindegy, másnak se. Bármilyen hihetetlen, az átlagos vásárlónak is van internet, tud keresni, meg tudja nézni stb. Üzletben meg tudja kérdezni. Az 'átlagos vásárló' se úgy vesz fényképezőgépet mint 15 deka parizert.

Szóval más se egysejtű, olvasni tud, látja hogy milc, meg dslr.

(#9568) gorgo


gorgo
őstag

Holnap csütörtökön 17:30-tól lesz egy kis m43 topikos sörözés a Sladek cseh sörözőben (Erkel utca elején). Mivel a fél banda itt is megfordul, gondoltam szólok a másik felének, hogy amúgy Fujiból is van felhozatal szép számmal... (nomeg a sör sem rossz).

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#9569) arn válasza lugosi (#9567) üzenetére


arn
félisten

persze, nem hulye, es korulnez azok kozott a gepek kozott, amit nikonnak vagy canonnak hivnak, es slr. az, hogy tukros az fontos, mert kb innen kezdodik a dolog, ami nem az, az nem is lehet a kompaktnal jobb.

en szamtalanszor tapasztaltam - nem lenezesbol irom, a tukros gep is ugyanolyan jol hasznalhato - de valoban van az emberek fejeben vmi, ami a canon-nikon-slr buvos szavak nelkul mar nem fenykepezogep, de legalabbis vmi alantasabb dolog. es ez amolyan huszonkettes csapdaja, hiszen egy mediamarkt miert is tartana olyan gepet, amit ugyse keresnek. itt meg bezarult a kor, marad az, amit venni lehet, az atlaguser a fotos boltig sem jut el, inkabb csak az elektronikus uzletig, ahol az elado jo, ha a fotos alapfogalmakkal tisztaban van, a piaci trendek addig terjednek neki, amik eljutnak a boltba.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#9570) madgie válasza arn (#9569) üzenetére


madgie
titán

Ez kábé így van :K

(#9571) Fandango válasza lugosi (#9567) üzenetére


Fandango
veterán

Te gondolsz túl sokat az átlag vásárlóról. A nagy átlagnak az a szempont, hogy kell egy fényképező, van rá X összegem, megnézi abban az ársávban mi van. Látja, hogy Canon, Nikon, na akkor az a tuti, mert a profik is azzal nyomják, és még komolyan is fog kinézni vele. Ja meg a megapixel ami a döntést befolyásolja. Ennél többet nem fog vele foglalkozni. Aztán ha már megvan a gép, akkor már a nagy átlag kis része gondolja tovább, hogy hát ez cserélhető objektíves, akkor lehet valami másik obit nézni kéne rá.
És a nagy átlag megy kattingat fényes nappal mókusvillantóval, mert az kell (nem baj, hogy mondjuk a Budai Várból a pesti oldalt fotózza).

(#9572) Stauffenberg válasza lugosi (#9567) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ki hülyézte le az átlagos vásárlót? Attól, mert nem olvas utána, nem azt jelenti, hogy hülye, hanem úgy gondolja, hogy egy ilyen (ha nem is bagatell, de nem fájdalmas) beruházás kedvéért nem fog lázasan utánajárni, hanem többnyire szimpátia alapján fog dönteni (ezt meg leginkább a fotós ismerősök véleményére, reklámokra és prekoncepciókra alapozza, ami szintén a Canon-Nikon felé húz).

De én bármikor benne vagyok egy vitában ha nem próbálod a számba adni az el nem hangzott kijelentéseket. Volt egy témába vágó firkálmányom még tavaly év elején ami a 2013-as év gyenge teljesítményének okairól szólt. Szerintem sok tekintetben még mindig helytálló.

[ Szerkesztve ]

(#9573) jmakk válasza Stauffenberg (#9572) üzenetére


jmakk
őstag

Meg különben is, már hárásó kolléga is megmondta: "Fujit az érett, bölcs fotós használ". :DDD
Egyébként megtanulni a fotózást tökéletes a belépő kanyikon is. (Sokkal) Jobb képeim úgysem attól lesznek, mert fujival nyomatom.

[ Szerkesztve ]

(#9574) Stauffenberg válasza jmakk (#9573) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem arról volt szó, hogy alkalmas-e fotózást tanulni a belépő Canon, mert egyértelműen az. Arról volt szó, hogy ugyanabban az árkategóriában egy nagyságrenddel komolyabb, felkészültebb, fejlettebb fényképezőgépet is kapsz, csak éppen tükör nélkül. Ennek ellenére nem azok fogynak jobban. Ezt viszont nem lehet csak a "több az objektív, van olcsóért is" gondolatmenet számlájára írni. Okok az általam linkelt írásban.

(#9575) lugosi válasza Stauffenberg (#9572) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Van sok jó gondolat a cikkedben.
Viszont szerintem (!) nem egy kategóriáról beszélünk. Mármint user értelemben. Szerintem az átlagos vásárló mint kategória nem egységes. Van az az átlagos szerintem aki nem fotózni akar (abban az értelemben, ahogy ti, illetve az "advanced amateur" kategória), hanem 'képeket csinálni'. Azaz lefényképezni a gyereket, aki elfújja a gyertyát, nyaraláskor hogy az asszony ott áll a szálló előtt stb. Szerintem ők is egy átlagos kategória, de ők szerintem dslr/milc kategória alatt választanak, kompakt, bridge gépeket (bár tény, hogy ez a gépkategória - kompakt - a telefonok miatt lassacskán tűnik elfelé).
Az eggyel komolyabban fotózó 'átlagos vásárló' az, aki feljebb akar lépni, mert nem feltétlen csak emlékképeket akar csinálni (bár nem akarom degradálni ezt a kategóriát), hanem ki akar fejezni valamit a képeivel. Szerintem tipikusan az ő dilemmája, hogy dslr/milc. Ez a fajta átlagos vásárló (azaz a nem otthoni fotós, hanem fejlett amatőr) szerintem sokkal tudatosabb, mint ahogy leírtátok.
Más user kategóriákban gondolkozunk.

(#9576) jmakk válasza Stauffenberg (#9574) üzenetére


jmakk
őstag

Igen, de pont ezek, akiket leírtál, hogy kik veszik nagy részben ezeket a kanyikon belépő csodákat. Akiket nem érdekel annyira az egész dolog, hogy komolyabban utánajárjon és ezért a reklámokra, meg haverokra alapoz. Vagy akit érdekel a fotózás és most kezd bele. Az lenne érdekes, ha lenne olyan statisztika, ami tényleg a kvázi "haladó amatőrök" DSLR-MILC arányát mutatja.

(#9577) Stauffenberg válasza lugosi (#9575) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Szerintem az átlagos vásárló mint kategória nem egységes."

Persze, hogy nem az, de kár ezt agyonboncolgatni, mert főként a marketingben van jelentősége a mélyebb ügyfélanalitikával foglalkozni, ahol komplex kampányokat és üzleti terveket alapoznak az innen kinyert adatokra. A mi szempontunkból (mivel nem alakítói, hanem megfigyelői vagyunk a folyamatoknak), bőségesen elég csak azt megnéznünk, hogy mit tesz a nagy többség.

Szerintem azért beszédes, mikor a Nikon marketing igazgatója is elismeri a kudarcot, hogy a saját vásárlóival nem tudja rendesen megismertetni a Nikon 1 sorozatot, mert a nagy többség ("átlagos vásárló") csak a DSLR-el foglalkozik.

(#9578) lugosi válasza Stauffenberg (#9577) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Amennyi ismeretem van a Nikon 1 szériáról, az alapján én is azt mondom, hogy inkább dlsr (szinte bármelyik mai), mint a Nikon 1 széria. Pedig dslr-ben nikonom van, filmesben is nikonjaim vannak, van komplett ai-s szettem filmeshez, komplett obisorom dslr-hez, vaku stb., de amit az 1 széria kapcsán kihoztak, az szégyen. Ennyi erővel az is lehetne a dobozán, hogy kihoztuk, mer' kötelező, de direkt olyat csináltunk, hogy eszedbe ne jusson megvenni, inkább a dslr-jeinket.

(#9579) MC Pite válasza lugosi (#9567) üzenetére


MC Pite
veterán

De, átlagos vásárló alig gondolkodik. Azt veszik ami akciós, meg amire rábeszéli őket az eladó. És eleve canon/nikonból indulnak ki, meg nagy legyen és fekete, sok megapixellel és nagy zoommal.
Jó kép=cserélhető obis gép=dslr, már ki is okosodtak. Képeket csinálni csinálni remek lesz, fotózni (alapokat megtanulni) általában nincs kedvük/affinitásuk.
Fogalmuk sincs melyik rendszernek mi az előnye, a hátránya, nem érdekli őket. Ha téged kérdeznek, mondasz pár támpontot amiben döntsön, azok után meglesz melyik rendszer fekszik neki, 0 energiát fordít a kérdések megálaszolásába. 'Neki csak egy jó gép kell'.
Canon és nikon között a boltban majd eldönti melyik kell. Amúgy is szinte mindegy, mert setétzoommal, zöld piktorgramra tekerve állandóan flenyitott vakuval tolják a ... képeket, és büszkén mutogatják hogy milyen jó lett. Persze esetleg egy evf-es géppel sokkal kevesebbet hibáztak volna, de ezekre a képekre is roppant büszkék. Pár hónapig tart ez, majd utána alig veszik elő a gépet (mert nagy, körülményes vinni, és nem is olyan faszák mégse a képek mint gondolta). Esetleg 1-2 év múlva megint jön egy fuvallat, egy új váztól majd jobb képeket fog csinálni, és esetleg felmegy egy kütyüs fórumra, vagy bemegy a 'szakértőkhöz' és rámelegítenek egy drágább vázat, majd el akarja adni a régit majdnem annyiért amennyiért vette.És ő már haladó dslr-es, a fiatalabbak még egyből fotografik is lesznek....

Az ilyen kütyübuzi fórumokon körbenéző vásárlók talán 1-2%ot tesznek ki. Különben szerinted azok lennének piacvezetők akik, azokkal amikkel? Nem rosszak, de nem a legoptimlisabbak kezdőknek.
Kevés a cucc a nikon1-hez? Az. De kit izgat olyankor, amikor egy zoom obival akarnak mindent megoldani, esetleg egy tele zoomot veszenk még mellé?

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#9580) arn válasza lugosi (#9578) üzenetére


arn
félisten

pontosan errol van szo... pedig ficsorszinten a nikon 1 sok szempontbol tulmutat nem csak a sajat slreken, hanem a legjobb milceken is. de bizonyos parametereket ugy szabtak, hogy ne legyen hazon beluli konkurencia. kb azert csinaltak, hogy legyen nekunk is ilyen, mert a usernek megis csak szamit, hogy nikon.

es amugy ez az egesz magyarazat arra is, hogy miert nem valtoztak semmit se szinte az slrek az elmult ot evben, adjak ki evrol evre a szinte semmiben eltero vazakat, es miert van oriasi fejlodes milc teren. az slr gyartoknak kenyelmes, nem kell fejleszteni, sok ember meg ugyis megveszi, mert nem tajekozodik eleget. tudnanak (a nikon biztosan) olyan vazat epiteni, ami siman verne a piacon levo milceket, es ratekerhetned a meglevo uvegeket, de az slr az slr... ezt sulykoltak evtizedeken keresztul, nem keveset kellene markatingelni, hogy a vevok megemesszek es rakapjanak a masfele megoldasra.

pedig ez a jovo, es ezt ok is tudjak - addig lehet huzni, amig a plusz ficsoroketnel tobbet er a userek szamara, hogy slr es nikon/canon. amikor mar akkora lesz a kulonbseg, hogy csak a hulye szamara nem nyilvanvalo, majd akkor fognak valtani, eddig szepen raulnek a piacra.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#9581) madgie válasza arn (#9580) üzenetére


madgie
titán

Azért a MILC kategória sajátja is egy ideje a mesterségesen visszatartott fejlődés, fícsörök apránkénti csöpögtetése.

(#9582) jmakk válasza madgie (#9581) üzenetére


jmakk
őstag

De szerencsére azért van kaizen is! Ugye Mr. E-Shutter?! :))

[ Szerkesztve ]

(#9583) madgie válasza jmakk (#9582) üzenetére


madgie
titán

:DDD

(#9584) lugosi válasza arn (#9580) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

És mcpite:

Sokmindenben egyetértek veletek. Sajnálom, hogy olyan gyártók sikeresek, akik el tudják sütni minden évben a 'megugorjuk a kötelezőt'.
Pl évekkel ezelőtt beszélgettem egy canonos barátommal, hogy annak idején mikor AF vázra váltottam a filmes korszakban, akkor volt új a Canon 50E. Abban volt az a feature, hogy szemvezérelt AF. Kérdeztem az ismerősöm pár éve, hogy ez melyik váztól felfelé van benne a Canon dslrekben, és kiderült hogy egyikben sem. Az volt a véleménye, hogy majd beleteszik ezt a fiókban már meglevő fejlesztést, ha kelleni fog a piac miatt. Valahol ez tök szomorú.

(#9585) FEDman válasza jmakk (#9582) üzenetére


FEDman
addikt

Nem publik, de amúgy madgie titokban elhajlás kutató!

(#9586) arn válasza madgie (#9581) üzenetére


arn
félisten

Lehet, de nezz meg egy 2010es slrt meg milcet, meg a mostaniakat. Amugy mi hianyzik? :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#9587) #01758976


#01758976
törölt tag

Átlag user? Az én leszek. 2005-ben kezdtem ezt az egészet. Ősszel temetőben ért egy csoda, olyan nyílván való volt, annyira giccs, h szemet szúrt. Be is mentem az ósanba :K , tessék mondani melyik a világ legjobb fotó masinája? Hát a panaszkodik fz 30. Oké, qrva boldog voltam, kistáska minden. Majd egyszer mikor már kezdett érdekelni is, láttam egy tükrös képeit. Pá Pana. Majd egy milám ment Nikonékhoz. Volt pár őrűlt húzás. Későn érő típus lehetek. Tíz év kellet,mire kiismertem magam. Most x30-am van. Fikázva imádom. Ez elég átlag?

(#9588) MC Pite válasza #01758976 (#9587) üzenetére


MC Pite
veterán

Ez már a tanulni képes, kicsivel átlag feletti már :)

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#9589) madgie válasza arn (#9586) üzenetére


madgie
titán

Live Bulb, Live Composite (Sony-ban is van már alternatíva ezekre), érintőképernyő, 60 másodperc záridő a Bulb előtt, most hirtelen ennyi jut eszembe.

(#9590) Parci válasza arn (#9580) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ebben bár lehet valami, de vegyük észre, hogy az mft-t anno a szenzorméret miatt ugyanígy hisztizve temették, aztán ma már akkorát léptek a szenzorok, hogy a kurrens mft lapka bőven jobb, mint pár éve az összes aps-c volt. ugyanez lesz a sorsa az 1"-nak is, ha azzal is tudsz vidáman iso 6400-ban is fotózni, egész biztosan olyan lesz, ami gondosan a kukának lett tervezve?

a nikon 1 szerintem a legfélreértettebb fotós dolog jelenleg :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9591) madgie válasza madgie (#9589) üzenetére


madgie
titán

Kicsit sietve írtam: a mostani vázamból ez hiányzik. Meg mondjuk az, hogy paraméterezhető legyen, hogy Time Lapse közben milyen "hirtelenséggel" kövesse le a fényviszonyváltozásokat.

Alacsonyabb kategóriában meg ugye nem kell ecsetelnem, miket butítanak. Értem én, hogy valahol meg kell húzn ia határt a kategóriák között, de például az X-A1/X-M1 féle "van Wi-Fi, de csak képátküldésre használhatod, vezérlésre nem" elég ótvar húzás.

[ Szerkesztve ]

(#9592) hegyimorc válasza Parci (#9590) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Elég sokan vannak, akiknek fontos, hogy a mélységélességről is dönthessenek. Ők egy szenzorméretnél meghúzzák a határt. Akinek már az aps-c is kicsi, azt nem hatja meg, hogy mit tudnak az mft lapkák sem, az 1" meg pláne. Nem olyan nehéz ezt érteni, hogy mindenki félreértse.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#9593) madgie válasza hegyimorc (#9592) üzenetére


madgie
titán

"Akinek már az aps-c is kicsi..."

... azok bőven túllépnek a hétszámjegyű összegen. Persze egyik hobbi sem olcsó, de itt a fórumon elég sokan vannak vele úgy (én is :D), hogy egy ideje nem a cucc a leggyengébb láncszem :DDD

(#9594) Parci válasza hegyimorc (#9592) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szívesen seggberúgnálak az utolsó mondatodért, de van elég bajom most enélkül is

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9595) #74459392 válasza lugosi (#9584) üzenetére


#74459392
törölt tag

En azt hallottam, a szemvezerelt af biztonsagi okobol nem is lesz fotogepekben. Tul konnyu kiszerelni es fegyverekhez felhasznalni.

(#9596) lugosi válasza #74459392 (#9595) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

De hiszen már volt fényképezőgépekben (50E, Eos 30).
Egyébként egy fegyverben mire mennének vele? Maximum a távolság meghatározása és a ballisztika emiatti módosítása jöhetne szóba, de erre van ennél sokkal jobb céleszköz is, amit vadászati célokra használnak is. Tehát polgári célokra létezik legális alternatíva. Nem tudom hogy nem ellentétes-e a fórumszabályzattal így nem linkelem be, de érdekességképpen mondom hogy létezik polgári használatra olyan változata is, amelyik a kalibert és ezzel összefüggésben a lövedék tömegét is számításba veszi. Tehát nem szükséges a házibarkács.
Hozzáteszem, hogy ezzel már valószínűleg tényleg nullára redukálódik a vadászat sport jellege (egyébként sem tartom annak, pláne nem fair playnak).

[ Szerkesztve ]

(#9597) rumos14 válasza Parci (#9594) üzenetére


rumos14
nagyúr

én igazat adok a kollégának abban, hogy sokan hajlamosak a szenzorokat a magas iso zaj meg a dinamika alapján megítélni, holott sokan azért veszünk nagy szenzoros gépet, hogy szépen elmoshassuk a hátteret és ugyebár minél kisebb a szenzor, ez anál nehezebb (ceteris paribus). (mondom ezt én, egyetlen fényerősnek nevezhető 35/1.8-cal...)

(#9598) Parci válasza rumos14 (#9597) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akinek pont az aps-c kell ahhoz, hogy megoldja a háttérmosást, az akkor ne vegyen kisebb szenzoros gépet. aki a nikon 1-gyel is meg tudja oldani, az meg vegyen. van korlát a kisebb szenzorral, persze. de azért látnám azt a sok-sok képet már, amikor valakit egyértelműen a technika korlátozott...

amúgy meg tényleg deja vu, a 4/3-os szenzorral kapcsolatban már többször lement ez a kör. aztán most meg mégis csak mosódnak a hátterek azzal a 45/1,8-cal, a 75/1,8-ról nem is beszélve. a nikon 1-nél sem a szenzorral van a baj, hanem azzal, hogy nincs se 45/1,8, se 75/1,8...

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9599) konyi79 válasza Parci (#9598) üzenetére


konyi79
addikt

Én kérlek, számtalan példát tudnék mutatni, mikor a saját technikám korlátozott :DDD

(#9600) arn válasza Parci (#9598) üzenetére


arn
félisten

A nikon sose fog epkezlab rendszert csinalni az 1bol, ahogy az apscbol se.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.