Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3451) MC Pite válasza Parci (#3449) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha jobban tetszik, akkor értelmes felbontás, mindegy minek hívjuk. Mondjuk legyen a 'monitornyinál' 4× nagyobb.
De hogy kevés a monitornyinál , 8× nagyobb, és 12× nagyobb felbontást tolunk, szerintem felesleges.
És nem fekete vagy fehér, de igen, van hátránya is meg előnye is a nagyobb felbontásnak. Tárhelyen és feldolgozásunk kívül egyre jobban kurvulunk is, mert átlaguser egyből zoomol a képekbe, miközben úgy komponál hogy 50-70% sokszor simán kukázható belőle/téma körül.

duplánoff: Hétvégén termékfotózást toltunk, 1 órán keresztül 'értekeztünk' arról hogy honnan, milyen kompozícióval/'croppal'/kitöltéssel kellene fotózni. "Majd bele lehet zoomolni" volt az érv. Igen, lehet; így a kis képeken mindegyiken azt látom hogy ott a babaágy valamilyen takarókkal, nem pedig azt hogy milyen mintájú a takaró, ami a termék. Majd pár (jó) webshop és szemléltető kép után nagyjából elfogadták hogy lehet hogy nem baj ha látszik a kicsiben is hogy ez hercegnős/elefántos/autós takaró, és nem egy kapásból haszontalan képpel kezdünk, amit ráadásul a legtöbben 2/3 arasznyi magasságban fognak látni maxon is.

A nagyobb felbontás persze nem baj, az egyre zsugorodó pixelekkel viszont összefügg. Átlaguser nem profitál belőle, sőt, 'hülyül'. De hát így izgalmas, van akinek tetszik, van akinek kevésbé :)

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3452) szilu7 válasza MC Pite (#3433) üzenetére


szilu7
senior tag

...Az X10 (bőrtokban) meg körberöhög mindent... :)
Azért ebben az XQ1 a nyertes. :DDD

(#3453) OTika


OTika
aktív tag

Fujirumors: X30 2/3 inch szenzor. :(

(#3454) arn


arn
félisten

hat ez eleg nagy bakloves lenne...

***

megjott az 50-230. minosegerzetre rosszabbra szamitottam a kepek alapjan, a gyuruk gumirozottak. szerencsere meg elfer a taskamban a 18-55el, de sulyra ez mar nekem nagyon slr kategoria, jo hogy nem 55-200 lett belole. nem lesz agyonhasznalva, de f1en, allatkertben talan jol jon :) lehet kesobb valtom majd egy 12esre.

a hatso kupakot viszont miert sporoljak le ilyen pattinthato kupakkal? miert praktikusabb ez? a taskaban inkabb a tekerosre szavazok, a masik lehet leesik. azert a fix koriteset megadtak (magneses doboz, barsonyszutyo), onnan jott az egyetlen kupakom is.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3455) Parci válasza arn (#3454) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

NEM! nekem a nap híre, ha nem nő a szenzor, ekkor ugyanis reális egy 24-120/2,0-2,8, meg evf a sarokba, mindezt x10 méretekben és minőségben. csak a baj lenne az 1"-os lapkával, rövidülne a zoom tartomány, mint a sony rx100m3-nál.

ennél már csak az lenne jobb hír, ha x-trans helyett megint exr lenne :DDD, mondjuk 2x10 mp-en.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3456) Freddy76 válasza OTika (#3453) üzenetére


Freddy76
addikt

Én nem igazán bíztam a nagyobb szenzorban a méretbeli korlátok miatt. Az X10/20 nem kicsi, legalábbis kompaktos léptékkel nem. Nagyobb szenzorra ugyanezt a látószöget és fényerőt egy ugyanilyen minőségű obiban kihozni - nyílván nagyobb méretet eredményezett volna.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#3457) arn válasza Parci (#3455) üzenetére


arn
félisten

hat kivancsi leszek, hogy a pana es az oly ellen ez mire lesz eleg :) ok tudnak jo obikat is csinalni. en colos szenzor ala meg egyszer nem adom kompaktban sem (amugy meg mindig gm1et vennek).

ujabb xzrol nincs hir?

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3458) Parci válasza arn (#3457) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

xz-nél volt egy szabadalom még régebben egy ekv. 28-112/1,4-1,8 zoomra. az nyilván ugyanúgy 1/1,7"-os szenzorhoz lenne -- ezzel viszont picit fáziskésésben van az oly, most a nagyobb szenzoros kompakt a menő. ilyen értelemben tényleg nehezen eladható lenne az x30 is a régi szenzormérettel, az az én személyes izém, hogy viszont örülnék neki. meglátjuk ősszel, addigra kijön minden szerintem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3459) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

tanulnom kell még a fujit, 80 képből egy vállalható :DDD [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3460) silmatauki válasza silmatauki (#3410) üzenetére


silmatauki
őstag

Most jött meg egy másik, “SHOOT RS-60E3” típusú vezérlő (innen rendeltem: http://www.ebay.com/itm/111298269959?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 - ez volt eBay-en a legolcsóbb ajánlat); ez tökéletesen megy az X-E1-emmel, szemben az előzővel.

(#3461) _csocso_ válasza madgie (#3450) üzenetére


_csocso_
senior tag

Sorry, hogy pont a tiedre válaszolok, csak tapasztalatból írom, hogy az új 24Mp sony szenzor a Mpx-en kívűl nem jobb a megelőző 16Mpx-nél. Nálam zajosabb, dinamikában jó ha ugyanazt hozza, az üvegek nem követik a szenzor felbontását, jó ha ugyanazt hozza mint az előző széria a kép valós felbontása, vagy minimálisan többet. Igaz nem egy népszerű pro rendszert használok, egy két rendszeren belüli jobb obim van. Nem azt mondom, hogy kár volt váltanom, ( de inkább csak anyagilag érte meg, mivel a két rendszer eladás / vétel kb. azonos volt, később jobban jövök ki belőle, de képileg semmivel. )

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#3462) _csocso_ válasza _csocso_ (#3461) üzenetére


_csocso_
senior tag

[link] Be szerettem volna még ezt is szúrni, hogy milyen "osztályok" fejlesztik a szenzorokat a sonynál. Biztos kitűnő munkát végeznek, tapasztaljuk is, de nem több 10 ember végez egy ilyen munkát valószínűleg, igaz ez az új 1" szenzoruk fejlesztői csapata.

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#3463) Parci válasza _csocso_ (#3461) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

dinamikában jobb, felbontásban értelemszerűen jobb, zajban pedig leméretezve 16 mp-re nem rosszabb. de egyébként mindkét szenzor nagyon-nagyon jó. a legjobb, konkrétan.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3464) Szulita28 válasza Parci (#3463) üzenetére


Szulita28
senior tag

A sonysok pedig kimondottan panaszkodnak a 24 MP-re (ha jól emlékszem, mert már rég nem követem). Mondjuk simán lehet, h pont a Sony nem tudja kezelni rendesen a saját szenzorát :D
Majd idehívom Rumost ;)

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3465) Parci válasza Szulita28 (#3464) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

rég túl van már azon a technikai, hogy a fórumerek igazán reális állításokat tudjanak tenni róla. én is a 16-ost akarnám amúgy, egyszerűen azért, mert úgy sem állványról lövök, úgy sem az optimumra megyek rá, a végerdmény viszont könnyebben használható számomra. ha meg úgy is leméretezném a 24-est, akkor minek. de azt sosem állítanám, hogy rosszabb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3466) Stauffenberg válasza Szulita28 (#3464) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Mondjuk simán lehet, h pont a Sony nem tudja kezelni rendesen a saját szenzorát"

Ez pontosan így van. Tudom itt nem illik DxO-val példázni, de meg lehet nézni, hogy ugyan abból a szenzorból a Nikon vagy a Pentax többet hoz ki. Aztán meg a DxO által nem tesztelt Fujifilmre meg itt vagyunk tanúnak mi, hogy mire képesek ezek a szenzorok egy kis mérnöki mágiával (meg itt-ott egy kis csalással).

(#3467) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

x100T leak?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3468) arn


arn
félisten

ezek vmit tenyleg elcsesztek a firmware korul... jobban zabalja az akkut. shotok szama boosttal:

296 (fuji)
351 (fuji)
323 (patona)
***
254 (fuji)
226 (patona)
251 (fuji)

avg 323 vs 243 (75%)

a patona egy olyan 10%al tud kevesebbet nalam.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3469) Stauffenberg válasza arn (#3468) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem úgy volt, hogy emeltek a CPU órajelen?

Csizmás: Sajnos semmi konkrétum, maximum annyi, hogy most már szinte biztos, hogy a Photokinán ott lesz a gép. Mondjuk a T betű a végén nem tudom mi akar lenni. Az X100 után az X100S teljesen rendben volt, bárminek a neve mögé odateszel egy S betűt az majd eleganciát, magasabb szintet fog sugallni. De mi ez a T mánia náluk?

Mondjuk nagy forradalomra nem számítok, szerintem csak felsorakoztatják a jelenlegi modellek mellé (AF, EVF, Wi-Fi képességek, stb). Azért egy kihajtható LCD-t még elbírna szerintem.

(#3470) arn válasza Stauffenberg (#3469) üzenetére


arn
félisten

azt a boost csinalja elvileg - szvsz mast is csinalhat (pl nem var egyes funkciokra). nekem jobban tetszett vele, viszont ez a 250 koruli kep mar nem acelos... a 300-350 teljesen jo volt egy milctol.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3471) Stauffenberg válasza arn (#3470) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én még nem mértem, hogy mennyit tud az X-A1 a gyári akkuval, de eddig elvoltam egyetlen példánnyal, mert amikor elvittem magammal egy sétára, akkor jellemzően csak 20-30 fotót készítettem, így jó ha hetente töltőre került. Csak az idegesít, hogy sokáig azt jelzi, hogy tele van, de lehet, hogy lősz vele 20 fotót, aztán már csak félig, újabb 20 fotót és már lemerül.. nem túl pontos a kijelzés.

(#3472) Gondwana válasza Stauffenberg (#3471) üzenetére


Gondwana
addikt

Akkuvisszajelzés: Fujiéknál ilyen nincs implementálva.
X100s-nél pl. 4.2V (na jó, 4.18) a teljesen feltöltött akku, 3.6V-on még mindig FULL a visszajelzés, 3.55V-on esik be egy vonalat, 3.49V-on már lekapcsolja a gépet.
Ez így természetesen hátrány. Az egyetlen előnyét abban látom, hogy a Fujik akár telefondrótból, vasszögekből és narancsléből készített akkuval is üzemelnek (másik véglet a Pana retinascanes akkuazonosítása).

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#3473) arn


arn
félisten

requesteltem naluk egy csomagolt rawot meg pixel mappinget. hatha :)

a pixel mapping komolyan nem ertem, hogy miert nem alap minden gyartonal - sajat szervizeiket szopatjak.

engem nem nagyon zavar az indikator, akkor erne vmit, ha azt irna, hogy mennyi kep van hatra kb... igazabol ezt se lenne nagy dolog megcsinalni.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3474) Stauffenberg válasza arn (#3473) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Emlékszem 10 (vagy több) éve mekkora szám volt, hogy ismerősöm képes volt Ausztriába elutazni egy olyan Sony fényképezőgépért, melyben az elsők között volt Info-Polimer akkumulátor, ez százalékos pontossággal mutatta a töltöttséget, mint manapság az okostelefonok. :D

Jó persze nem emiatt vette a gépet, hanem mert amúgy is nagyon fasza volt, de míg én tömködtem az AA ceruzaelemeket az analóg gépembe, addig ő vígan szórakozott az 5-6 megapixeles kis csúcs bridge gépével és pontosan tudta, hogy mennyi az annnyi. :D

(#3475) madgie válasza arn (#3473) üzenetére


madgie
titán

Miért mutasson hátralévő képszámot az akku, ha a képernyő eszi a legtöbbet?

Százaléknak még van értelme, a hátralévő expószám szerintem annyira lehet pontos, mint szélállásból tippelni.

[ Szerkesztve ]

(#3476) Gondwana válasza arn (#3473) üzenetére


Gondwana
addikt

Canon 7D visszajelzés: töltöttség %-ban, utolsó töltés utáni expószám (akkunként), egy becsült érték az akku kapacitáscsökkenéséről, szóval csak három paraméter (Na jó, meg sorozatszám alapján emlékszik az előző akkukra is, és azt is kiírathatod vele, hány %-on szedted ki az előzőt a gépből, mielőtt cseréltél).

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#3477) madgie válasza Gondwana (#3476) üzenetére


madgie
titán

Nekem bőven elég lenne egy normális visszajelzésű háromra osztott akku-ikon. 33%-ot jelentsen egy rész oszt csók.

A pontos százalék meg főleg az android-szerű részeletes exceltábla csak elvonja a figyelmem a képekről :))

(#3478) Stauffenberg válasza madgie (#3477) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem hinném, hogy egy ehhez hasonló százalékos kijelzés beleköpne a fotósok levesébe. :D

(#3479) Parci válasza Stauffenberg (#3478) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

roppantul remélem, hogy a nyomorult ikonerdő megszűnik majd ezeknél a gépeknél, és nem kell leicát vagy mittoménmit venni ahhoz, hogy egy normális live view képernyőm legyen. alul egy sávban mód, blende, záridő, iso, wb és esetleg oda egy aksi ikon, ha már merülőben van. a képernyőn meg gyakorlatilag semmi, ami azt jelenti, semmi.

(én igazából a hisztogrammot és a vízszintezőt is kvázi alul oldanám meg)

talán a panasonic volt igazi ikonerdős anno, hát elmennem a p...ba ezzel! a samsung meg egész jó.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3480) madgie válasza Stauffenberg (#3478) üzenetére


madgie
titán

Aha, ilyen van nekem is, 50% felett nem látod, mert fehér háttérre fehér számmal jelez :D

Parci: rettentő buta gép az X-A1, de még itt is testre szabható, hogy mit írjon ki. WB pölö nekem nincs, mert minek.

[ Szerkesztve ]

(#3481) Stauffenberg válasza madgie (#3480) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Van olyan ahol a fedett rész inverzre vált, meg lehet azt oldani. :D

Amúgy meg ja, valóban egész jól testre szabható, hogy mit jelenítsen meg. Én sem szeretem az ikonerdőt, de C1-re beállítottam, hogy csak a legalapvetőbbeket jelenítse meg. Az alapból kijelzett ikonoknak legalább a felére nem vagyok kíváncsi, nem csak az esetek többségében, hanem úgy kb. soha. Az éppen használt színprofil, WB, JPEG minőség és hasonló marhaságok teljesen hidegen hagynak. Beállítom őket a Q-menüben és viszlát.

Egyedül az zavar, hogy az alsó sáv, ahol az expozíciós értékek vannak, egyszerűen nem tehető átlátszóvá. Van egy félig átlátszó fekete sáv mögöttük és ösztönösen úgy komponálok, mintha ott már a kép széle lenne, holott nem az.

[ Szerkesztve ]

(#3482) arn válasza madgie (#3475) üzenetére


arn
félisten

lehetne loggolni a korabbi hasznalatbol eredo eredmenyek alapjan. nem is azt varom, hogy pontosan jelezze, csak kb, hogy van 50 kepre lehetoseg, vagy 200ra. persze pontosabban csak ugy lehetne, ha mongy minden akku rendelkezne azonositoval, es egyeni historyval. de mehetne szazalekosan is, ha mar ugyis van battery menu.

nyilvan ha te egyszer 300as sorozatot losz, maskor meg feloranyi kepernyohasznalattal komponalsz meg egy kepet, az nem ua, de sok usernel eleg hasonlo szokott lenni a "terheles" hasznalatkor. nem kellene kotelezove tenni, de ha megcsinalnak, en hasznalnam.

***

az ikonokrol... en olyat szeretnek, hogy minden indikatornak lenne egy default allapota, amikor nem jelenik meg (errol tudom, hogy min all). csak akkor jelenjen meg, ha eltero ettol. igy nem fordulhat elo, hogy vmi hulye beallitassal fotozok, mert nem nezem folyamatosan az osszes kis bizgettyut. pl total folosleges az expozicio kompenzaciot vagy az isot folyamatosan szerepeltetni. csak akkor szeretnem latni, ha elallitottam oket, igy feltunik, hogy vmi mas.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3483) madgie válasza arn (#3482) üzenetére


madgie
titán

"lehetne loggolni a korabbi hasznalatbol eredo eredmenyek alapjan."

Érdekel ez bárkit rajtad kívül? :D Ha drasztikusan sz@r egy akku, azt bármikor kiszúrjuk enélkül is.

3-4 akkuval meg személy szerint a világ végére is elmegyek.

(#3484) arn válasza madgie (#3483) üzenetére


arn
félisten

hat nem is azert irom, mert a szomszedot erdekli... :D amugy ennyi erovel minek mutat barmit is? lefog merulni, paff, csere. a jelenlegi allapotaban nekem az is eleg lenne, hogy jelzi, hogy lemerult, aztan kikapcsol. masnak nyilvan nem, de a mostani informacioval semmivel se tudok tobbet kezdeni.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3485) madgie válasza arn (#3484) üzenetére


madgie
titán

De most tényleg, excel táblákat akarsz a logokról vezetni, vagy fotózni? ;] :DDD

(#3486) Parci válasza madgie (#3480) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lóf.szt szabható testre... általában az van, hogy ha akarsz hisztogrammot, akkor az csak vmi típusú képernyőn jelenik meg, ergo mást is kapsz vele. a fuji-féle vízszintezőtől meg konkrétan öngyidepi lettem. mindegyik váz "egész jó", de leginkább "egész hülye". meg lehetne ezt (is) normálisan oldani, egyszer és mindenkorra.

komolyan úgy érzem néha, hogy egyetlen ember elég volna egy gyártónak, aki leül és nulláról rendesen véggigondolja a user interfacét. nincs ilyen. (ahogy egyetlen angolul tényleg tudó sincs tajvanon például, aki lektárolná a gyártók dobozain a feliratokat)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3487) arn válasza madgie (#3485) üzenetére


arn
félisten

Hat persze, hogy excelt, ez az eletem. Az egesz csak onnan jott, hogy hasznosnak talaltam a boost funkciot, es kivancsi voltam, hogy mennyivel csokkenti az akkuidot. A potakkura is kivacsi voltam (sose mertem), ez a firmwire beli elteres csak veletlenul csuszott a kepbe.

Amugy nekem eleg szokott lenni a gyari adat, csak ilyen nincs errol. Azt azert kb szeretnem tudni, hogy 800 kepet tudok loni, vagy 500at se ket akkuval.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3488) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, gyerekek, az van, hogy kéne a pénz felújításra, eléggé. akinek kell x-e1 ezüst váz, 18-55 és anodizélt alu grip közül valami, sírjon rám egyet privátban! ha szemtelen árat szeretne, akkor ajánljon is rögtön valamit.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3489) madgie válasza Parci (#3486) üzenetére


madgie
titán

Persze, hogy nincs tökéletes váz, UI, meg menü, szivatnak ezek minket :D

De a hisztogramos példa pont nem bonyolult még az X-A1-nél, itt van két kép, a display gombbal lehet váltani köztük.

A képkivágás azért más, mert közben felemeltem a fényképezőt és nem ugyanoda tettem vissza :D

(#3490) madgie válasza Parci (#3486) üzenetére


madgie
titán

Ez meg az X-E1 (nem az enyém :D), hisztogram és pucér képernyő alapból, félig lenyomott expógombra elpucolja a hisztogramot a képről.

Nem elég letisztult és egyszerű? :)

(#3491) Parci válasza madgie (#3490) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de, ez elég jó (ismerem, kösz). és most tegyél rá egy vízszintezőt. majd utána nézd meg ugyanezt ricoh gxr-nél.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3492) madgie válasza Parci (#3491) üzenetére


madgie
titán

Ja ,hogy vízszintelő is kell! X-A1-ben olyan nincs :))

[ Szerkesztve ]

(#3493) Parci válasza madgie (#3492) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, az a fujinál pedig egy kvarcjáték a 80-as évekből, durván szaggatós procival :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3494) MC Pite válasza Parci (#3486) üzenetére


MC Pite
veterán

Ez nem szabható testre? Átlagos, off, vagy egyéni mód, ahol mindent egyesével lehet kipakolni. Utóbbi külön talán nincs E1ben, de ami nem kell, le lehet kapcsolni emlékeim szerint. Némileg szaggat a vízszintező, és a retró passzol a képtörlős animációhoz legalább ;]
Van ettől jobban testreszabható? Elsőre nem rémlik sehol sem...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3495) Parci válasza MC Pite (#3494) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a fuji egész jó ilyen téren. a ricoh-val keverve már ütős lenne. utána jöhetne egy értelmes auto iso, azt épp a nikon és a pentax találta ki jól egyes vázainál. stb. stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3496) madgie válasza Parci (#3495) üzenetére


madgie
titán

Auto ISO a régebbi Fuji firmware-ekben gyutávfüggően állította a záridőt, ha jól emlékszem, az újabbaknál viszont már neked kell megadni, meddig mehet el.

(#3497) MC Pite válasza Parci (#3495) üzenetére


MC Pite
veterán

Ezt az auto isot sose értettem. szerk: Hogy miért kérik a nikonos fajtát, vagy miért nincs maradt meg olyan opció hogy 'gyutáv függvényében'.

Korábban minden obinál gyutáv függvényében magától állította a zárat, jó volt.
Berakták a nikonos auto isot, amit obinként kell állítanunk, és kevésbé szeretem. De miben jobb a nikoné? Emlékeim szerint ugyanez - azzal a különbséggel hogy itt profilonként különböző lehet (teléhez meg átlag obikhoz mondjuk) míg nikonnál meg nem. Pentaxé nem rémlik miben tért el...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3498) Parci válasza MC Pite (#3497) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a nikonon is van már olyan (asszem, de lehet, hogy keverem és csak a pentaxon), hogy reciprokszabályra menjen rá. ez kéne, úgy, hogy megadod, hogy a reciprokszabály fele, egésze, duplája stb. mindenki eldönti, hogy mennyire remegős kezű és kész. nem értem, hogy miért nem mindenhol így van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3499) arn


arn
félisten

A vizszintezo xt1ben is szaggat. Viszont itt jol hasznalhato, nalam mindig be van kapcsolva, a raccsal egyutt. Az olympuset utaltam.

A szaggatast gyanitom meg lehetne csinalni folyamatosra, de sok ertelme nem tudom, hogy lenne e, mivel a szenzorkiolvasassal lehet osszefuggesben. Az olympusnal ezt ugy oldottak meg, hogy eleve egysegekre volt osztva.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#3500) Parci válasza arn (#3499) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sokkal jobb a vízszintező, ha nem egy űrrepülőgép-szimulátor a live view közepén, buzi idegesítően, hanem egy sima kis skála lent, mint az expókorrekció. és igen, ilyet lehet oldalra is tenni, és akkor mindkét irány látszik jól és nem zavaróan.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.