Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24130) pethob válasza hegyimorc (#24118) üzenetére


pethob
aktív tag

PayPal mellett SZVSZ nincs jelentősége a biztosított szállításnak, mert ha a feladó nem tudja a futáros log-al igazolni, hogy megkaptad a csomagot, a PayPal adni fogja a refund-ot. Ha szállítási sérült a cucc, kb. akkor is ez a helyzet, de csak akkor egyértelmű, ha a futárral jegyzőkönyvet vetetsz fel. Ha jegyzőkönyv nincs, akkor a biztosítást is a füledre kenheted.

Ha van biztosítás és reklamálsz, valószínűleg nem kell végigbokszolni egy PayPal refund-ot, mert az eladó is inkább kifizet, és lehívja a biztosítást. (Ha kötött. Ha én lennék az e-global nem kötnék, hanem zsebre tenném a 2%-ot.)

Ha mondjuk simán kártyával, vagy banki utalással fizetsz és ellopják a csomagod, biztosítás nélkül neked bukta 100%-ban.

Azaz biztosítás PayPal fizetésnél ajánlott, ha gebasz van könnyen meg fogtok egyezni, minden más fizetési módnál meg kötelező!

"International version" a Fujinál teljesen értelmetlen, 1 firmware verzió van, az megy minden kamerára wordwide. (Más márkáknál lehet eltérés)

Ősszel még az első napon megdöglött az X100F. Én az e-infin.com-on rendeltem. Reklamáltam, visszaküldtem, bevizsgálták (2 nap alatt) és visszautalták a pénzt, sőt a visszaküldés díját is. Ők DHL-el szállítanak.
Én azóra sem rendeltem újra...

A számla egyik helyen sem felel meg semmilyen kritériumnak. Még az sem derül ki, hogy ki az eladó fél, szóval még magánszemélyként is necces a vétel (vám csalás miatt?), nem hogy cégre.
(Ne legyen igazam, de egyszer borulni fog a bili, és aki akkor benne lesz mint vevő, nyilván az sem fog jól járni...)

A cuccod kb. akkor ér Európába, amikortól lesz DPD, vagy DHL követés. Ha raktárban volt, akkor persze azonnal feladják, DHL 2-3 nap, DPD 5-7 nap alatt van itt. Hogy előtte mennyit kell várni amíg csak ilyen hasbaakasztós saját log van, az lutri, de úgy tartják általában nem vészes...

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.