Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16710) taranis válasza madgie (#16704) üzenetére


taranis
addikt

Fú hát a Videó DSLR-el topicba már írogattam, de dióhéjban a lényeg: 4K-s hibridet akartam, ami egyaránt jó fotóra és videóra is. Nikon D5200 volt előtte (ill. megvan az is). Fő prioritásom a színvilág, és a sok teszkép/videó alapján a Fuji tudott elbűvölni a legjobban. Sajnos internal F-LOG nincs, azzal kb 12FÉ használható dinamikaátfogás van, anélkül szemre max 11 körülit lehet elérni a leglaposabbnak tűnő beállításokkal, azaz: Pro Neg STD emuláció, -2 shadows/highlights, és -3 (vagy -4) sharpening. (A Pro Neg STD nem kötelező, a többi emulációval is szinte ugyanakkora a DR.) A színek nagyon jók, de videónál kritikus, hogy jól be legyen lőve a WB. Valamint vigyázni kell a csúcsfényekre, inkább legyen kicsit alulexponálva, elég jól fel lehet húzni az árnyékos részeket. A zaj sem kromatikus, inkább ilyen grain szerű, nem zavaró.
De hogy legyen pár negatívum is, egyrészt IBIS nincs, nem is lesz, tehát valahogy stabilizálni kell a gépet. Amúgy a 18-55-ös kitobi stabija meglepően jó! Állítólag nem volt ez mindig így, az egyik firmware frissítés óta jó. (Ha nem írják, eszembe sem jut, hogy az obinak is van firmware-e).
Aztán videó alatt nincs visszajelzés az expozícióról, egyedül peaking van manual focus módban. Face tracking nem működik 4K alatt. A mobilos appot videóra nem érdemes használni, mert 720p a maximum amit ilyenkor a kamera rögzít. Valamint ez apróság, de zavaró, hogy a single shot módból nem lehet egyszerűen átkapcsolni movie módba, tekergetni kell a bal oldali pöcköt.
Aztán ha valaki beruház az F-LOG miatt külső rögzítőbe, ott sem fenékig tejfel az élet. Egyrészt csak 4K módban van F-LOG, ami számomra érthetetlen, remélem firmware update ezt orvosolja. Mint ahogy azt is, hogy a kamerán is el kell indítani a rögzítést, anélkül alacsonyabb minőségű jelet tol át HDMI-n. Amúgy a Fuji azt mondta, hogy fontolgatják az internal F-LOG lehetőségét, ami már csak azért is jó lenne, mert a tesztek alapján a külső rögzítő hiába 4:2:2-ben vesz fel a belső 4:2:0-val szemben, szinte zéró a minőségbeli különbség.
Hát egyelőre ennyi, de szívesen leírok bármit, ha esetleg lenne valakinek kérdése a témában.

colorizer.net

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.