Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16601) Clemi


Clemi
veterán

Aki pontosan érti miről van szó, légyszi homályosítson fel :) Fujifilm KAIZEN Firmware Coming in January

(#16602) Fandango válasza Clemi (#16601) üzenetére


Fandango
veterán

Lényegében az, hogy minden pletyka amit közöl az oldal, azt nem kell teljesen komolyan venni, mert a hozott példákban bemutatja, hogy hiába írták le biztosra az infót, a Fuji az utolsó pillanatban variált valamit.
A jelenlegi pletyka az, hogy megint jön 1 vagy több masinára új firmware, de semmi nem biztos.

(#16603) Gercsa


Gercsa
senior tag

Megtaláltam nemrég a régi Zenit gépem egy Helios 44M-4 társaságában, és ezt az obit szeretném kipróbálni adapterrel Fuji gépen.

Gondoltam mielőtt rendelek egyet vakon az ebayről megkérdezem, van itt valakinek tapasztalata az olcsó M42 adapterekkel, melyiket érdemes megvenni?

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#16604) rbalint88 válasza Gercsa (#16603) üzenetére


rbalint88
addikt

fotga, kipon, sokféle van. de sajnos az olcsónál nagy a gyártási szórás, lehet a tiéd pont nem lesz jó, ami az alábbi módokon jelentkezhet:
-nincs végtelened
-túl tudod tekerni a végtelenen
-ferde az adapter, olyan, mintha decenteres lenne az obi.

(#16605) Clemi válasza Gercsa (#16603) üzenetére


Clemi
veterán

Nekem a K&F Koncept bevált, kettő volt mindkettő hibátlan.

(#16606) DonRazzino válasza Parci (#16599) üzenetére


DonRazzino
senior tag

Hiszi a piszi! ;]

(#16594) konyi79 Én a D750 után használtam D500-at (pár napig volt csak nálam kölcsönben). Brutál gyors gép, működésében(!) a T2-höz képest is, egy N70-200 F2.8-at rárakva, gyakorlatilag folynak ki a telibetalált képek belőle. Low light AF-ben is határozottabb, valamit elég erős előnye van ISO-ban is. Megnéztem egy-két karácsonyi képem a T2-vel 6400-on (XF35F2), a D500-on 50 1.8G-vel még ősszel egy bulin készültek zajtalanabbak, bár ahogy Madgie is írta már nem egyszer, itt más fajta, sokkal filmszerűbb/szemnek kellemesebb zajosodásról beszélhetünk. Ennek ellenére a Fujis képeimre OOC valahogy jobb ránézni. Ezt nem tudom megmagyarázni.
Ettől függetlenül a T2 handlingjét, az EVF-et, a Fuji üvegeimet már nem szívesen adnám oda semmiért. Megtehettem volna, hogy mindent dobok, elég ütős Nikon szettet rakhattam volna össze, de a Kaizen nem enged :D
AF-C követésről még nem tudok nyilatkozni, mert még nem szorítottam a T2-t a falhoz, de a tesztek azt mutatják, abban igencsak ott van a D500 mellett, és nekem ez a legfontosabb, hogy egy sportolóra rászórt 5 képes sorozatból hány éles kép közül tudom a legjobbat (arckifejezés/testtartás) kiválasztani. Megvettem a Lexar 2000x 300MB/s-es kártyáját, úgyhogy amit innentől ezzel a szettel nem tudok megoldani, az user error :D

Mindenesetre az kiderült: Csodák márpedig nincsenek. Hiába a hiperjó szett, a képeim minősége messze nem fejlődött annyit, mint a pénz, amit elköltöttem, így még mindig nincs más, mint tanulni-gyakorolni-tapasztalni-elbukni-még gyakorolni... Egy ismerősöm átküldte a családi albumát, amit egy Nikon D70 + 35 1,8G-vel meg egy 15 éves Nikon vakuval csinált, egyenként mind elmehetne egy képeslapnak. Na ilyenkor egy kicsit mindig a helyemre kerülök. :B

(#16593) madgie
Sajnos a T2 gépvázában, ajánlatos a NPW-126S-t használni. Nem akarlak a kedvenc youtube-os fazonom videóival borzolni, de elég alaposan letesztelte ezt. Szerencsémre, a markolatomba mehet az ócó Patona is, így meg vagyok mentve. :DDD

(#16607) Parci válasza DonRazzino (#16606) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez volt a terv, de közben lett canon 10-18, meg 22/2...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16608) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

A pletykák nem utalnak olyanra hogy esetleg beépített GPS lenne az új x100-ban, vagy x70-ben?

(#16609) papaya válasza madgie (#16590) üzenetére


papaya
senior tag

Köszi a választ.

Sajnos a 2. ponttal vagyok még mindig nagyon meglőve, pedig már 5x pontról pontra átnéztem az összes beállítást. Tehát a záridőt, és az isot is átállítom pl iso 200 és 1/8000-re, a rekesz f4, de mind az evf, mind az lcd világos marad, az elkészített kép persze teljesen sötét lesz, de ezt sehol sem jelzi előre, hogy nem lesz jó, a hisztogram is azt mutatja amit az lcd/evf.
Amúgy amit írsz az a screen set-up > preview exp/wb in manual mode lehet de arra sem reagál semmit sem.

Amúgy videó módban viszont jó, tehát ott ha ezeket a beállításokat használom sötét képet is mutat alapból, de amint visszalépek a fotó mód valamelyikére, megint megvilágosítja.. :(((

(#16610) pethob válasza papaya (#16609) üzenetére


pethob
aktív tag

"Amúgy amit írsz az a screen set-up > preview exp/wb in manual mode lehet de arra sem reagál semmit sem."

Pedig arra kell neki. 3 állás van! Ha minden ON akkor mutatja a keresőben (és az LCD-n is) azt a képet, amit el fog készíteni. Persze ehhez értelem szerűen manuál módban kell lenni, azaz fix ISO, fix záridő, fix rekesz. Hiszen ha bármelyikben auto-ban vagy, azzal próbál korrigálni a váz. Persze a lehetőségeken belül...

Ilyenkor az expozíció korrekció tárcsa nem működik, mivel ugye te adod meg a paramétereket manuálisan, de a fénymérés megy és a tárcsa keresőben lévő skáláján mutatja, mennyivel fogsz alá vagy fölé lőni.

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#16611) papaya válasza pethob (#16610) üzenetére


papaya
senior tag

:C :R :R :R

Na végre :D Köszi!!! A rekesz autó módban volt ezért nem mutatta.. bakker, na hál ég, hogy user error :B

(#16612) pethob válasza Zilko87 (#16588) üzenetére


pethob
aktív tag

Egyenlőre még mindig több az igény X-T2-ből, mint amit szállítani tudnak, így a legtöbb helyen nincs raktáron.(Külföldön sem, itthon szerintem sose lesz.) Ez kicsit csökkenti az esélyét annak, hogy a valószínűleg februárban induló tavaszi cash-back akcióban X-T2-re is lenne cashback. X-PRO2-re már biztosan lesz , ha marad készlet szerintem X100T-re is. (X-T1-re most is van 90eFt...)

Itt tudod követni: https://fuji-promotions.com/hu/hu/pages/promotion

A kereskedőknek kb 10%-os mozgásterük van. Azt szokták elengedni 1-1 bolti akciónál. Ilyen volt karácsony előtt is szinte mindenhol. Lesz tavasszal is szerintem. Fel kell iratkozni a levelezési listákra...

Esetleg lehet próbálkozni azzal, hogy bemész, és megpróbálsz alkudni. (Nekem annó 5%-ot adtak X-PRO2-ből és 8%-ot a mellé vett objektívekből. 35/f2 és 56/f1.2 A hazai megjelenés napján hoztam el, még nem volt hozzá magyar használati, utólag mentem érte vissza... Szóval nem feltétlen kell kivárni az akciót, persze az segített, hogy rengeteg pénzt hagytam ott.) Boltot direkt nem nevezem meg, de az árrések mindenhol egyformák.

Cashback akkor is jár, ha kedvezményesen vásárolsz. Lényeg, hogy hivatalos kereskedő legyen.
Cashback-ben szerintem 5%-ra lehet számítani, mint írtam bolti akciónál 10%-ra, tehát kb 15%-ra számíthatsz a lista árból. Meg persze érdekes a forint árfolyama, ha az beerősödne, olcsóbb lenne, mint minden import...

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#16613) pethob válasza lugosi (#16608) üzenetére


pethob
aktív tag

"A pletykák nem utalnak olyanra hogy esetleg beépített GPS lenne az új x100-ban, vagy x70-ben?"

Sajnos nem. Nekem már az is elég lenne, ha a mobilos app tudná, hogy mondjuk 3-5 percenként frissít egy pozíciót. Ehhez persze vagy bluetooth kapcsolat kéne, vagy az, hogy a gép a mobil hotspotjára másszon fel. Nem tudom ez utóbbi mennyire akkugyilkos, de számtalan egyéb lehetőséget villantana fel. Pl képek szinkronizálása felhőbe, social appok, stb. Kíváncsi vagyok melyik fényképezőgép gyártó jön rá először, hogy neki kéne adni a tárhelyet a géphez, meg persze az erre épülő szolgáltatásokat... (Sonyra tippelek...)

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#16614) #31733248 válasza pethob (#16613) üzenetére


#31733248
törölt tag

Ilyesmire gondolsz? Számomra ez nem túl érdekes... Van NFC is a vázban, át lehet "adni" egy mozdulattal mobilra, ha valakit az ilyesmi érdekel.

(#16615) _csocso_ válasza pethob (#16613) üzenetére


_csocso_
senior tag

Kíváncsi vagyok melyik fényképezőgép gyártó jön rá először, hogy neki kéne adni a tárhelyet a géphez, meg persze az erre épülő szolgáltatásokat... (Sonyra tippelek...), Pananak már van, nevét nem tudom, de gépről wifin keresztül konfigurálás, ( meg előfizetés? ebben nem vagyok biztos ), után közvetlenül lehet feltölteni a képeket felhőbe.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#16616) Gercsa válasza Clemi (#16605) üzenetére


Gercsa
senior tag

Köszönöm, akkor ezt kipróbálom.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#16617) madgie


madgie
titán

Tényleg, van itt debreceni fórumtárs?

(#16618) Zilko87 válasza pethob (#16612) üzenetére


Zilko87
tag

Végül én is arra jutottam, hogy hétfőn nekiállok és kigyűjtöm a partnerboltok számát, majd sorban felhívom őket, annyit megér. Az a 10% azért jól esne, sok kiegészítőre elkölthetném. :)
XF50mmF2-ről lehet tudni már valamit? Nikonon nagyon szerettem az 50est, remélem hamar kiadják, akkor talán megúszom a 35mm nélkül.

(#16619) Mercutio_ válasza madgie (#16617) üzenetére


Mercutio_
félisten

Van.

:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#16620) madgie válasza Mercutio_ (#16619) üzenetére


madgie
titán

Bahh. Itt vagyok most Debrecenben, gondoltam ha valaki T2-t szeretne nyomorgatni egy kis dumálas mellett, összefuthatnánk.

(#16621) Mercutio_ válasza madgie (#16620) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nyáron megyek családlátogatni :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#16622) madgie válasza Mercutio_ (#16621) üzenetére


madgie
titán

Megvárlak ;)

(#16623) Mercutio_ válasza madgie (#16622) üzenetére


Mercutio_
félisten

Épp írni akartam, hogy addig ne menj sehova ;]

Egyébként JohnnyBlue debreceni, de mostanság nem látom Ph-n :(

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#16624) Clemi válasza pethob (#16613) üzenetére


Clemi
veterán

A Canonnak is van online tárhelye... ha jól emlékszem WiFi kapcsolaton keresztül fel lehetett tölteni.

(#16625) m72 válasza Clemi (#16624) üzenetére


m72
csendes tag

A Nikonnak is van, igaz amikor próbáltam, szinte használhatatlanul lassú volt.

(#16626) lugosi válasza madgie (#16620) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Néha én is megyek Debrecenbe, de csak egy-két filmes gépet tudnék vinni. :/

(#16627) berobi78


berobi78
tag

Sziasztok, én vettem meg az irányjelzősön árult jóárasított X-T1-et. Azért látszik rajta, hogy volt használva, de működik szépen.

Egyből lenne egy-két kérdésem.

Most még nincs hozzá objektívem (Jelenleg egy canon kitobi van rajta egy adapterrel, az mennyire szentségtörés? :DDD ), de egy XF 18-55 LM OIS beszerzése folyamatban. Eddig 600D-t használtam egy Tamron SP-AF17-50 F/2,8 XR Di II LD obival. Jól gondolom, hogy a fuji kitobi hozza a Tamron szintjét? Nem lesz csalódás?

Illetve azt tudom, hogy nem nagyon van rá mód az expószám megállapítására, de a filenévből lehetne rá következtetni? Tudom ezt bármikor le lehet nullázni, de most "121_Fuji" könyvtárba menti a képeket 1500-as sorszámmal. Ebből ötlet, hogy mennyinél járhat?

Köszi, mindenkinek

(#16628) berobi78


berobi78
tag

Még egy kérdés (lejárt a szerkesztési idő)

Használ valaki lcd-re védő fóliát/üveget?

Találtam egy ilyet, kettő van benne, X-T1-re és T2-re jó. Akar valaki betársulni? Vagy inkább a tempered glass ajánlott?

Köszi

(#16629) 3YEW válasza berobi78 (#16628) üzenetére


3YEW
tag

nekem ilyen van/volt, szóval nyugodtan használd, nem hiszem, hogy az üveg sokkal jobb lenne.

T

(#16630) Kaji


Kaji
tag

Valaki próbálta már az Affinity Photo programot fuji képekkel? Mit tudtok róla?

(#16631) cousin333 válasza berobi78 (#16627) üzenetére


cousin333
addikt

Tudom ezt bármikor le lehet nullázni, de most "121_Fuji" könyvtárba menti a képeket 1500-as sorszámmal. Ebből ötlet, hogy mennyinél járhat?

21500-nál.

"We spared no expense"

(#16632) Clemi válasza berobi78 (#16627) üzenetére


Clemi
veterán

A hátrány a Tamronnal szemben a szűkebb blende, de előny a stabi. A rajzolat? Nos azt majd úgyis eldöntöd, de egy dolog biztos, nincs olyan Fuji X obi aminek a rajzolatára bármi panasz lehetne. A 18-55 nagyon jó obi, szeretni fogod.

(#16633) berobi78 válasza cousin333 (#16631) üzenetére


berobi78
tag

Köszi, sejtettem, hogy több van benne, mint a hirdető által állított 13000...

A 350D-mben jóval 50e felett jártam, gondolom, ez a 21e nem vészes az X-T1-ben.

Egyébként hogy jön ki a matek? A három számjegy közül a középső mondja meg, hogy hányszor 10e, a fileok sorszáma pedig az e feletti rész?

(#16629) 3YEW - Köszi, már meg is rendeltem. Ha majd megjön és kell valakinek egy szóljon.

(#16632) Clemi - Köszi, ez jól hangzik.

(#16634) pethob válasza berobi78 (#16628) üzenetére


pethob
aktív tag

Én már rendeltem X-T2-re. (Nem pont ezt a fajtát, nem tudom melyik volt.) Január első hetében jön. Ha érdekel (vagy valaki mást) a fele BP XI kerületben tudunk találkozni...

(Bocs, ezt benéztem, látom már rendeltél...)

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#16635) pethob válasza berobi78 (#16633) üzenetére


pethob
aktív tag

Amikor ki lehetett próbálni az új X-T2-t egy tesztelésen átraktam a kártyámat, lőttem párat, majd vissza a saját vázamba. Mivel a teszt váz már jóval előrébb járt expóban (nyilván nem volt benne annyi, csak az is átvette valahonnan) 985_FUJI-tól folytatódott a számozás a saját vázamban is...

Kinulláztam és átneveztem egyedire. Azóta azt használom és csak üres kártyát teszek a vázba.

Szóval a számozás semmit nem jelent.

ps: 18-55 vélhetően hozza a Tamron szintjét, én legalábbis 60D+Canon 17-55/F2.8-ról váltottam és nem csalódtam. Nyilván nem lesz fix 2.8 emiatt buksz kevés fényt és némi mélységélességet, de nyitva picit élesebb és legalább olyan jó a stabi. Ráadásul fényévekkel könnyebb és kisebb méret. Na jó, F4-ig képszéleken talán kicsit jobb volt a Canon, de lehet, hogy csak az idő szépíti.

Óriási lesz a különbség az érzékelő miatt is, mert bár a 350D nekem "all time favorit", azért sokat fejlődtek azóta az érzékelők is.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#16636) madgie válasza pethob (#16635) üzenetére


madgie
titán

Kábé ennyi, nekem is a T1, A1, T10 keveredett, majd jött a Pro2 is, aminél belefutottam abba a hibába, hogy 999 mappa után képtelen újrakezdeni a számozást, azt kézzel kell resetelni. Na azóta nekem is mindig újrakezdi a számozast, meg eleve a Lightroom importálásnál átneveztetem pontos dátum_géptípus alapúra, így a két váz képei szép sorrendben vannak, idő szerint.

(#16637) cousin333 válasza berobi78 (#16633) üzenetére


cousin333
addikt

Igen, valahogy úgy, ahogy írod.

A képek először a DCIM/100_FUJI mappába kerülnek. Innen számozza őket DSCF0001-től DSCF0999-ig. Érdekes módon az egész ezresek nálam mind hiányoznak (DSCF1000, DSCF2000...) :F

Ha eléri a következő ezrest, akkor nyit egy új mappát 101_FUJI néven és abba kezd el menteni (DSCF1001). A fájlnév 4 számjegyet tartalmaz, ami 9999 felett átfordul, de a mappanév ugyanúgy emelkedik tovább.

Ha törölsz egy képet, akkor is tovább folytatja a számozást a következő képnél, kivéve, ha az utolsó képet törölted (legalábbis ez rémlik). Ha RAW+JPEG-et használsz, akkor mindkettő fájlnak ugyanaz lesz a neve, csak a kiterjesztésük különbözik.

Ha pedig a RAW-ból a belső konverterrel új JPG képet állítasz elő, azt úgy veszi, mintha fotóztál volna, tehát megint eggyel növeli a számlálót a maximumhoz képest. Szóval amennyiben a hirdető minden második képéből konvertált egy plusz JPG-t, még igaza is lehet. Egyébként meg ott van még az e-shutter, ami nem gyilkolja a zárat, de természetesen növeli a képszámot.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#16638) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Szerintetek mennyire gáz 2017-ben x-pro1-et venni újonnan? Látom hogy olyan 158+ÁFA áron megy.

Kb egy 18mm-es vagy egy 23mm-es fix obival használnám, nem hiszem hogy rendszert építenék.
Vagy ez, vagy az x100t/f.

[ Szerkesztve ]

(#16639) rbalint88 válasza lugosi (#16638) üzenetére


rbalint88
addikt

Szeretheto vaz, a 35/2-vel egesz gyors az af is. 18/2 helyett inkabb kitobit vegyel, egyetlen obinak kicsit keves az szerintem. De foleg azert, mert elessegben nem olyan atuto, a kitobi azonos rekeszen elesebb.
Xpro1 melle 23/2, 35/2 es kitobi a nyero szerintem. Bp-en tudok adni egy ujszeru vazat kitobival probara akar tobb napra is.

Btw ha nem akarsz rendszert epiteni, akkor x100. Legfokebb azert, mert arra nem tudsz rendszert epiteni, nincs kisordog a valladon, aki sugdossa, hogy obit kellene venni. Meg ugye kisebb is es talan gyorsabb is.

[ Szerkesztve ]

(#16640) madgie válasza rbalint88 (#16639) üzenetére


madgie
titán

Én azért szeretem a 18/2-t is, kellőképpen gyors, megvan a saját kis karaktere is. Persze nem 16/1.4, de árban a töredéke.

(#16641) rbalint88 válasza madgie (#16640) üzenetére


rbalint88
addikt

Az oke, de a kitobinal nem tud tobbet, cserebe one track show, hasznalt ara meg ugyanannyi. Oke, kicsi, de azert nem annyira... zsebre rakni azzal se tudod a gepet, szoval ez se igazan valid erv. Nem azt mondom, hogy rossz, de szerintem nincs olyan nagy dobas benne, amiert racionalisan megerne megvenni a kitobi melle/helyett. Ha fix sort epitesz vagy adjak a vazhoz az mas. De 80-90 ezer ftert egy pillanatig nem lenne kerdes, hogy 18/2 vagy a kitobi.

[ Szerkesztve ]

(#16642) berobi78 válasza cousin333 (#16637) üzenetére


berobi78
tag

Huhh, nem egyszerű ez matek fujiéknál. Na, de mindegy, akkor ezt a kérdést átugrom ;)

(#16635) pethob - 600D-ről váltottam, régebben volt 350D-m, de a vázban így is óriási a különbség, a canon nem egy ISO bajnok :K

(#16643) madgie válasza rbalint88 (#16641) üzenetére


madgie
titán

Nekem se kérdés: a fix. A fényerő az fényerő, első generációs CDAF mellett pláne.

Persze ha kültérre, sokfényes mászkálósnak kell, akkor megértem a kitet.

(#16644) pethob válasza lugosi (#16638) üzenetére


pethob
aktív tag

Szerintem sokkal jobb egy x100s vagy x100t, ha nem akarsz objektívet cserélni. (Kisebb méret, leaf shutter)

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#16645) hegyimorc válasza lugosi (#16638) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"Szerintetek mennyire gáz 2017-ben x-pro1-et venni újonnan? "

Jóval kevésbé, mint hónapokon át csak várni-várni-várni ... pláne ha valójában olyasmit szeretnél amit már rég megvehettél volna ;)

Ha viszont 18 vagy 23mm-es obival használnád, akkor meggondolandó az X70 vagy X100(valami)

(Nálam most épp van mindhárom: X70, X100s és 18-as obi is, de nem mernék másnak tippet adni, hogy melyiket válassza :) Az aktuális kedvencem az X70, de ha csak egy lehetne akkor inkább az X100s lenne, ha viszont rendszer akkor az obi)

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#16646) lugosi válasza rbalint88 (#16639) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi, nagyon rendes vagy, de szegedi vagyok.
23/2? Megnézem, de szerintem mivel ez egy ilyen "egyszer kell megvenni" és utána nem cserélgetném dolog, lehet hogy simán jó lenne az 1.4 inkább.
Egyedül azzal nem vagyok tisztában, hogy mennyire lenne rendben a nagyobb méret (x100 a pro1+ obi ellenében), mert korábban úgy gondoltam, hogy ha veszek digitális gépet akkor azt mindig, mindenhova viszem fotózgatni (elég sokat járok vidékre, van is egy-két célirányos elképzelésem), de ma már meginogtam és úgy gondolom, hogy úgyis külön "műsor" lesz a fotózás, vagyis egy kis táskába be kell tenni úgyis a cuccot és célirányosan vinni magammal, ilyentén pedig egy valamivel nagyobb gép is rendben lenne.

hegyimorc: igazad van a várakozással kapcsolatban, csak annyiban nem égető nekem a probléma, hogy filmessel szoktam fényképezni, ha arról van szó, illetve telefonnal eléggé elvagyok. Szóval nekem a gép csak nagyon hobbi, "nagyon felesleges" dolog lenne / lesz. Azaz, remélem jól fogalmazom meg a gondolataimat, alapvetően nincs rá "szükségem", nem hiányzik, csak vonzanak a lehetőségek, és az a koncepcióm, hogy egy jó gép+obival kiváltanám a filmes gép + telefon felállást. Ezért is gondolkoztam olyan gépben, amit magammal tudok vinni szinte állandóan. Régen, még a digitális fényképezés elején volt ilyen kisebb méretű gépem (3 megapixeles újdonság korszaka), valahogy nekem ez vált be a legjobban, az volt a legklasszabb, hogy mindenhova mindig vittem, és rengeteg olyan képet csináltam, amik semmi különöset nem jelentettek senki másnak, viszont én nagyon sajnálnám, ha nem lennének meg.

Az X70 nagyon szimpatikus lenne, de kereső nélkül állandó hiányérzetem lenne. A külön kapható vakupapucsos keresőjét pedig nevetségesnek érzem. Lehet, hogy 100-as lesz végül. Sajnos ismerem magam, ha váz + obi lenne, akkor állandó nézelődés és vásárolgatás lenne, feleslegesen. Persze az is egy kíváncsiságbeli dolog, hogy kibírnám-e.

[ Szerkesztve ]

(#16647) Mercutio_ válasza lugosi (#16646) üzenetére


Mercutio_
félisten

Filmes gépet milyen obival/(kal) használod?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#16648) lugosi válasza Mercutio_ (#16647) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

50%-ban 35mm-essel, a maradékban 28-assal és 85-össel. Ez igazából sorrend is, a 85-öst használom a legkevesebbet.

(#16649) rbalint88 válasza lugosi (#16648) üzenetére


rbalint88
addikt

Elso korben megrozikoznek egy hasznalt x30-at a helyedben, annak legalabb tenyleg nem kell kulon taska, nagyobb kabatzsebben elfer. Az x100 van annyival nagyobb, hogy azt mar nem vagod zsebre, onnantol meg borul a "viszem mindenhova" elmelet.
Hozzateszem 158+afaert eszembe nem jutna PRO1-et venni. Hasonlo ar lehet a T10 vagy az E2 is, amik sokkal potensebb gepek. Kezbe venni kevesbe jo erzes oket -mivel en naggggyon hobbista (se) vagyok, nekem a hasznalat orome tobbet szamitott, ebben ketsegtelenul jobb a PRO-, de fw4.0 es tarsai miatt napi hasznalatu, amortizalodo celeszkoznek biztos azok kozul valasztanek.

(#16650) Dolphin válasza rbalint88 (#16649) üzenetére


Dolphin
tag

+1, PRO1-et (ennyiert) biztosan nem, azert nem mai darab mar. T10 vagy E2 :K vagy sokkal olcsobban PRO1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.