Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16296) pethob válasza madgie (#16293) üzenetére


pethob
aktív tag

"Én elhiszem, hogy kellemetlen ez az eset, de a gyártó szemszögéből nézve az az első, hogy a saját cuccaival működjön a rendszer."

Szépen be lehet zárkózni ezzel a gondolkodással egy mindennel inkompatibilis zárt rendszerbe, ami aztán saját magában elsorvad.

A Fuji egy rendszert menedzsel, nem csak a saját termékeit. Számára ez elsődleges a Fuji X rendszer marketingje kell legyen, és ha sok ilyen kompatibilitási probléma lesz az komoly gondokat fog okozni.

Ezen belül nyilván a legfontosabb, hogy a saját cuccai menjenek, de a 3rd party kompatibilitás egyáltalán nem másodlagos. És emiatt sem a milliós számban már eladott filléres kioldóra nem érdemes szarni, mert sok usernél ott van a fiókban, sem az eddig reverse engeneering módban hekkelő konkurenciára (Nissin, Cactus), mert ők meg pont azoknál lesznek ott, akikből az első Fuji EF-X500 vásárló lesz.

Sajnos nem egyedülálló ez az eljárás a Fuji X-en belül. Azért nincsenek igazán 3rd party objektív gyártók Fuji X-re, mert ott sincs más számára megismerhető protokoll. Lényegében, tudomásom szerint csak a Zeiss csinált 3 lencsét ami bármilyen elektronikus kapcsolatban áll a vázzal. Azt is még az elején, amikor szinte semmi nem volt még Fuji X-re, és szemmel láthatóan lekattantak a témáról szinte azonnal. Pedig nyilván semmiből nem állna bármelyik másik ASP-C-re tervezett modelljüket Fuji X-re áttenni...
Sigma, Tamron már meg se próbálta.

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.