Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
bezony, ha jól hallottam talán ő is fog rajtoltatni. Mondták azt is hogy az ACO szivesen venné h jönnének kicsit az LMS-be, elsősorban persze Le Mans-ba.
A Ferrari nagyon hiányzik a prototipusok közül, talán most megtörhetne a jég.utoljára GT-1-ben volt McLaren vs. Ferrari csata: de akkor még Bmw volt az erőforrás..
-
Markgx10
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is, idióta, szenilis, perverz vén majmokkal nem alkudoznék.
Mosley-t szimplán nyakonszúrnám, hogy egy ilyen múltú és hagyományú sorozatot tönkretesz. 
-
Male
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Ne gondold... most majd feltételesen elfogadják a nevezésüket például... Csinálnak egy listát, de nem 13 csapattal: az elejére odapakolják a régieket megcsillagozva, és ha ez meg az nem teljesül, akkor őket leveszik, és mindenki előrébb kerül, így még páran becsúsznak a 13 csapatos limitbe.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Max és Bernie elszakadhatna már végre a Forma-1-től.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Én szakadáspárti vagyok

-
válasz
venember83
üzenetére
Tudom, de a forma 1-es csapatra gondoltam
Egyébként meg az euro2-n beszélték a dolgot.. -
hunnylander
őstag
Holnap. Ugrik.
Vízbe. 
-
Most mondták euro2-ön, hogy Luca di Montezemolo ott van Le Mans-on.. Megy oda a ferrari?!?

-
lacos001
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Az nem is baj,hogy semmi sem érdekli,csak az amikor autót vezethet......ez a dolga.
Gondolom van neki kötelező pofamutogatása,mint látható ez nincs is inyére és azthiszem ezt szóvá is tette már,vezet,azt ennyi,többi letojva magas lóról. -
madstunt
addikt
Én csak annyit kérek a mikulástól hogy Fisico jövőre versenyezzen még egy uccsó szezont egy ütőképes kocsiban és legyen VB
. Ennyi -
Motion_Blur
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
És miért baj az, ha valaki nem egy pléboj? Miért kéne ezt a szemére vetni? A jó öreg Kocka az F1 pléboja és bohóca is volt egyben, neki külön grat..
-
Nowhereman
őstag
válasz
madstunt
üzenetére
No azt inkább ne! Akkor valszeg a F(IA)-1-et fogom smúzolni, mert már amúgy is lúdbörzik a hátam a 3 pilótástól! Egy csapat kibérelheti a pódiiumot! Veszekedés a csapaton belül ki az 1. a 2. és a 3. pilóta! Kell ez? 2 Pilótát minden csapatba, és csábítsák vissza a Williamset és a Force Indiát, meg még néhányat a hasznavehetőbb jelentkezők közül - biztos lenne akinek a 100M-t kapsz a közvetítésből jobban tetszene, mint a 40M-t költhetsz!
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Meg negyediknek még berakják a mestert.
-
Nowhereman
őstag
válasz
madstunt
üzenetére
Jó kiborulni ki is lehet. Heidfeldnél is ki tudta verni a biztosítékot Sato, pedig Nick egy eléggé acélsodronyidegű úriember.
Lonzi egy primadonna, viszont tegyük hozzá, a vacak verdában a nyavajgás mellett 100%-ra oda is teszi magát, míg mondjuk az ifjút titánok nagy része... -
lacos001
senior tag
válasz
wildrain
üzenetére
Konkrét példám nincsen,csak amit Massa suttogott a sajtónak,hogy nem igazi csapattárs,Schumacher jobb volt,vele mindent megtudott beszélni,összejártak,Kimivel ilyesmit nem lehet,ha van is vmi banzáj,megjelenik és el is megy kis idő után,nem marad ott bandázni.Nagyjából ennyi ami rémlik,erre értettem.
-
lacos001
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen,durva lenne,Massa 1 pillanat alatt kitúródna onnan
....... a távolságtartás elég nagy lenne ...
Lehet rosszul vagyok tájékozódva,de Raikkönen és Alonso nemigen kaptak még hajba,ellenben Massa mind2ővel legalább már szócsatában részt vett........de lehet tévedek
-
Motion_Blur
félisten
Alonso, Raikkönen, Massa trió a Ferrarinál?
Durva lenne

-
törölt tag
válasz
raczger
üzenetére
Na, most sikerült csak megnéznem az 1. futamot..elég terjedelmes

Szvsz az időmérőt lehetett volna összefoglalóban megcsinálni max mindkét tábor legjobb körét betenni, és inkább a két futamra koncentrálni.Na de a lényeg,..maga a futam az nagyon jó volt. Valóban komoly színvonalú pozicióharcok voltak, megfelelő egymásrafigyeléssel egy 'szimes összecsapásnak' kikiáltott verseny ellenére.
Kifejezetten csak egy-két olyan megmozdulást láttam ami kifogásolható. Jó volt na...és még csak most nézem meg a fordított 2. futamot
Norbi meg...ismerjük mint a rossz pénzt
...tetszett amikor még Astra-ban valóban [LFS]Norbi volt 
-
madstunt
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez jó megintcsak
Gergello:
-
madstunt
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
komolyan mondom, sok ifjú titánnak hiányzik az egy év minardi személyiség fejlesztő tréning.
Én evvel csak egyett tudok érteni a legtöbnél.Ott megtanulnak küzdeni is meg értékelik ha később kapnak pontot

gV: Gondolj bele hogy utánna az egy év tesztpilólaként elfelejtette,meg mondjuk ha fiatalkorban egy briatore tömi az ember fejét....
Meg volt amikor kiborult hogy fisico nem engedi el NO COMMENT -
Motion_Blur
félisten
-
Gergello
addikt
-
gV
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ehhez képest ez a hiszti - komolyan mondom, sok ifjú titánnak hiányzik az egy év minardi személyiség fejlesztő tréning.
alonsonak megvolt és mégis sok a rinya tőle, pl kanada 2005, monza 2006, usa 2007
-
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral
üzenetére
-
Iron Funeral
őstag
Épp olvastam az f1hirek.hu-n hogy Bourdais utolsó lett, Buemi meg 15.
Az idei toro nem = idei Red Bull? Tavaly ugyan az volt ha jól emlékszem és a Ferrari motor miatt ráadásul szanaszét gyapálta a Red Bullt a kistesó. Vagy az áll a háttérben, hogy ez a kasztni nem műxik olyan jól a Ferrari motorjával mint a Renaultal?
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor nem, ha csak este nyolckor ültetnék be az autóba. Tudod, ő éjjel élénkebb, szingapúrban is inkább akklimatizálódott.

-
laci666
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lenne kóla meg jégkrém adagoló a kocsiba

-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
De már itt is megy a feljelentgetés. Bepanaszolták az Audit. Úgy látszik ez a trend.

Az Aston meg az Audi nagyon pofás.

-
venember83
nagyúr
Euro2-n megy most is a Le Mans 24H, ott bratyizik Prost, Mansell, Panis, Verstappen, igazi F1 alakulat.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Kis Le Mans-nal nyugtathatjuk magunkat

...gyönyörűek az autók...a P1-s Aston a Gulf-s festéssel pff. -
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Hát igen szarháziaknak áll a világ!
Gondolj bele! Elöbb a törököket szidta a gyenge marketinggért és az üres helyekért, most meg azt akarja előadni, hogy még a hamburgerest a parkolóba is ő intézi. Hát ehhez kell pofa! Mint amikor a stricik két új vastag aranylánccal a nyakukban megpróbálják előadni, hogy ők lényegében önzetlenül és szerény fizuért istápolják a lányokat, mert azok nélkülük elvesznének! Ő csak licitáltat és a pízt szedi - és őszintén szólva ezt a munkát még én is szivesen el tudnám látni...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"Ha megpróbálnak létrehozni egy saját szériát - amire, úgy vélem, nem képesek -, hatalmas problémák fognak tornyosulni előttük. A csapatokkal kötött szerződésemen kívül nagyon komolyan fogjuk venni, ha bármely kontraktus alatt álló emberünk vagy TV-csatornánk távozik" - mondta a brit a Daily Express-nek.
...
Bernie kemény, de egyenlőre nem minden csapattal van szerződése, viszont a Ferrari valszeg arra kényszerülne, hogy mindkét sorozatban szerepeljen.
Bernie-vel szemben nem fogják megnyerni a pert, mert bármilyen megállapodása volt a Ferrari-nak, sz szinte biztos hogy Bernie ügyelt arra hogy az érdekei védve legyenek..elvégre ebből él.
Az új szériának viszont kell a Ferrari, sőt a Ferrari is erre akar menni, tehát párhuzamosan kell szerepelniük. Az az írány amit Mosley képvisel (pl. egyenmotor) az nem a Ferrari iránya..a többi gyáriaknak sem, de a Ferrari motorja van olyan legenda mint a neve vagy az emblémája.Szal Bernie kemény dió lesz,..semmiképpen sem szabad aláírni sztem, az FIA-nak viszont de...egy röhej hogy az alapján hozhattak szélkakas döntéseket hogy eddig általuk nem volt aláírva egy rájuk vonatkozó egyezmény....ez egy vicc.
-
Nowhereman
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Itt az a gond, hogy a szezon elején csak a Red Bull és a Toyota volt hozzá képest lövési távolságban. A Toyotánál nem volt DDD patron, a Red Bull-t meg nem vitte előre.
A Red Bull esetleg balsors(lefulladásgátló-váltó-sebességleszabályozó egy verseny alatt!) Barikát tudja megfogni, és hát azt se Vettel stilusával, aki habár rendre 7x elöbbről indul, de csak 2x(!) sikerült még a csapattárs elött célba érnie, és 3x dobta el az autót. Ehhez képest ez a hiszti - komolyan mondom, sok ifjú titánnak hiányzik az egy év minardi személyiség fejlesztő tréning. -
D@ni88
addikt
Izgalmakat akartak nem? de a tiszttilalom el is vitte az izgalmakat, mivel ha van 1 jó konstrukció azzal végig lehet verni a mezőnyt egész évben (Brawn)
Eddig legalább annyi izgalmunk volt hogy fejlesztettek a csapatok, futamról futamra voltak előrelépések, és most, csak próbálgatások vannak.
Ha jól tudom, jövőre nincs kers, de akkor minek fejlesztették ki a csapatokkal? Ha már kifejlesztették, akkor azok csinálják, legyen duplaerős kers, mivel erről volt szó az éve elején hogy jövőre dupláznak.
Nemtudom, de annyi az ellentmondás, az a baj hogy ők se tudják mit akarnak.
Igen egybe lett a mezőny idén az új aero szabályokkal, és milett? Semmi, kb ugyan annyi az előzés. De ha most valaki mögött vagy akkor is max boxban tudsz előzni, mert nincs senkinek annyi előnye hogy tisztán erőből tudjon előzni... -
copin
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Mindenki tudja hogy le van futva a meccs. Majd jövőre rájönnek hogy a teszttilalom hülyeség.
-
puttputt
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Mondjuk, a célegyenesben félreállhatna a következő pár versenyen, a leintés előtt, aztán azt mondja, hogy megint "rossz helyen parkolt"

#44331: Én elirányítgatnám vele a szeméttelepre a szomszéd tragacs, környezetszennyező Skodáját, az ziher
#44226: Azért ez egy durva nagy rekord! -
hunnylander
őstag
Megszakadna érte a szivem, ha utoljára Silverstoneban nyerne.
7 győzelem, meg folyamatos pontszerzés, az már bőven elég a címhez. Akárhogy paráztok, ez az év már le van futva. A nagy csapatok nem tudnak hatékonyan fejleszteni a teszttilalom miatt, Vettel meg pancser, 7-ből 4 szarvashibával, neki még magas ez a feladat, többre mennének, ha Webbert tolnák. -
copin
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez csak az utolsó sártenger futamra vonatkozik, nem az egész idényre.
-
Oliverda
félisten
Ezt max. 2005-re lehet rámondani ha a 2000-től 2006 végéig tartó időszakot vesszük.
Amúgy:
Ecclestone szerint nem unalmas a Forma-1 (2004. szeptember 6.)
A Száguldó Cirkusz "porondmestere" Bernie Ecclestone szerint nem unalmas a Forma-1 - legalábbis annyira nem, mint azt a média beállítja. "Azt hajtogatják, hogy a Forma-1 unalmas - ezért az emberek is ezt mondják. Az emberek azt akarják gondolni, hogy unalmas." Valójában Ecclestone szerint Michael Schumacher dominanciája nem árt a sportnak, sõt: "Én azt szerettem volna, ha minden versenyt megnyer, mert az emberek arra kíváncsiak, hogy valaki meg tudja-e verni." -
copin
őstag
A Ferrari nem éppen privát csapat és ilyen jó éve soha többé nem lesz. Kétlem hogy ugyanolyan pénzeket tudnak ordítani a jövő évi gépre (már ha lesz), mint tavaly. Disznósajt lemarad magától, ha nem idén, akkor jövőre. Mondjuk ezt a teszttilalmat el kéne elejteni, az év eleji erőviszonok nagyon lassan változnak, nem csoda hogy nem tudja megverni senki a legcsóróbb csapatot senki. Ezt én is unom.
-
Integra
titán
[link]
na, gombos sem fog hamarosan versenyt nyerni... -
hunnylander
őstag
F1 teams set to end FIA dispute
Talán... reméljük.. végre...
...mert már kezd nagyon unalmas lenni ez folytonos politikai csatározás.

-
törölt tag
hááát....sztem Bernie a legnagyobb kolonc a csapatoknak, amugy is akart a FOTA tárgyalni a FOM pénzek újraosztásáról. ..szvsz nem adhatnak oda Bernie-nek 50%-t, hisz most is ez a helyzet.
Én nem vinném semmiképpen, van egy csomó élő szerződés a birtokában a pályákkal, és elég komoly befolyása van sokfelé (ISC pl.), de szvsz meg lehet töle szabadulni.
..és meg is lehet, hisz a pályák szerződéseket fognak bontani amennyiben érdektelen lesz a sorozat, pláne ha az új viszont egyértelműen erősődik.Mosley szvsz nem tétel Bernie-vel szemben..az FIA sok sorozatot felügyel, de a vezér és kirakatsorozatuk egyértelműen a Formula One, és a WRC mellett ez a sorozat is nagymértékű presztizsveszteséget szenved, akkor az komoly problémájuk lesz.
Az ahogy Bernie most hallgat az a legjobb amit tehet,..ha nem kötelezi el magát egyik oldalra sem akkor a végső szó jogán bármit mondhat....addig pedig képviselje és vigye Mosley a hátán ezt az elég népszerütlen feladatot. Amennyiben maradnak a gyárak, és még tudnak jönni újak is akkor Bernie egyértelműen jól jár...a végén pedig lesummázhatja azzal hogy a csapatoknak rá kell jönni hogy blabla, Mosley-nak meg be kell látni hogy blabla...különben sem érdekli ez az egész mert blabla

Viszont ha Mosley elbukni látszik akkor neki be kell szólnia, mert nem veszítheti el az F1-t, még maradt is benne részvénye, és szvsz az új helyzetben sokkal kiszolgáltatottabb lenne. Az F1 pedig egy nagy értékű név, nem lehet csak úgy kikukázni.
A Ferka is ziher be van rágva Bernie-re hisz statisztált ahoz hogy bukjanak a gyárak, sztem belső berkekben nyílvánvalóbb kinek milyen érdekeltségei vannak...
..és az én különbejáratú 'összeeskűvés elméletem' szerint az hogy a KERS nem lett kötelező, és a súlyhatár nem változott, a tesztilalom bevezetése az nem egy sima átgondolatlan döntés. Sztem csapásirányt jellemez.
Az hogy a Brawn ennyire jó lett arról kevésbé tehetnek (sőt már nem is kényelmes nekik ez a helyzet annyira), de kicsit megborítani az erővisonyokat és szorosabb tabellát kialakítani az valószínűleg nem ellentétes Bernie és az édekcsoportok kívánalmaival.
Egyébként a mienkel sem azt gondolom, csak kicsit túl jól sikerült.
-
lenox
veterán
válasz
üzenetére
Nekem meg osszeeskuveselmelet kapcsan pont az jutott eszembe, hogy Bernie mar eladta az f1 nagy reszet, ezert pont o szervezi az ujat a csapatokkal, szepen lejatszak a szinjatekot, szakadas, uj ceg, es hopp a csapatok is 50% meg Bernie is 50% tulajdonos, a mostani tulajok meg ki vannak rugva. Nem gyanus, hogy mindig Mosley kemenykedik, Bernie meg hallgat?
-
copin
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Blackberry Storm?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
atyaég, ezt most láttam először.
nagyon komoly a cucc, nekem is kell egy ilyen játékszer itthonra
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem sem szabad semmiképpen bedőlni Mosley dumájának. Hogy a fenébe is lehetne belemenni abba, hogy majd megváltoztatják közösen a szabályokat... Aztán ha valaki nem egyezik bele?
Nyilván most Mosley saját magával baltázott ki, hiszen ha netán megváltoztatják a szabályokat, akkor a sapka alá nevezők teljesen jogosan mondják azt, hogy most ezt mégis hogyan képzelik... Tehát valamiképpen őket is kárpótolni kell majd. Persze lehet azzal, amit a FOTA mond, hogy kapnak ezt-azt olcsón, de ez csak időleges. Nyilván a legtöbben azért neveztek, hogy versenyképesek is legyenek, és a sapka alatt talán nagyobb eséllyel indultak volna. Kérdés, hogy ki hogyan látja ezt...
Én úgy látom, hogy lassan egyszerűbb lesz, vagy kb. ugyanolyan nehézségű lesz újabb szériát indítani, mint elsimítani a nézeteltéréseket F1-ben. -
Pompi
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerinted nem volt még?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Szembe kell állítani Mosley-t azzal hogy neki már létezik a sorozata: Formula Two.
Legyenek 700LE Audi motorok, ne a jelenlegi 450Le-k, a csapatok meg legyenek Brabham, March, Lola..Aston Martin(??)..stb.
versnyzők: Andy Soucek, Jens Höing, Kazimieras Vasiliauskas..stb. ..és már kész is. hipp-hopp lehet örülni.
Mert kb. ez néz ki eddig, ezek a régi nagy nevek már nem azok amik voltak..és nem is arról szólnak már.
Példálódznak a régi F1-l mert hogy mennyi privát volt...ez volt, de elmúlt. ..és nem véletlenül múlt el...
Szvsz most is lehet pattintani a tűzet, csak ma már van öngyújtó....persze így-úgy rá lehet kényszeríteni hogy én mégis köveket csapkodjak össze, de nem az igazi.
Pláne ha átnézek és ott már a második ciginél tartanak.
Kellenek az új csapatok, de ahoz egyfelől beton szabályrendszer kell (a jelenlegi alulmúlja a kártyavár mutatóit), Több pénzt kell szétosztani a csapatoknak (sokkal), és segíteni az érkezőket ahogy eddig is..motorral, váltóval...megtartani azt ami az FIA alatt jó sült el..stb.Amennyiben az F1 körideje lassabb lenne mint mondjuk az IFM vagy akár az LMP autóké, akkor sokat vesztene a varázsából. ..és ahogy Alonso mondta, ő is a gyors autókat akarja vezetni, amíg ide nem jutott addig csak a 4-3-2 leggyorsabb sorozatokban szerepelt, most miért legyen újra az. Csak mert mondjuk az Audi egyenmotoros verdáját Brabham-nek hívják? ...ehh

-
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
A kérdés, hogy a FOTA mennyire hisz Mosley szavainak.
Add hozzá, hogy ő kérte a feltételekkel ellátott nevezést és hozzá se szagolt, hanem azzal felelt, hogy ha ti akarjátok alakítani a szabályokat, csináljatok magatoknak saját szériát. Nos, szerintem a csapatoknak van miért paranoiásnak lenni Mosley miatt, mert nem ez volt az egyetlen negatív húzása számukra.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Most ugye elég közel kerültek az érdekek..legalábbis szerintem, mindkét oldal megtette a maga tétjét, ...számomra nem is Mosley a lényeg már. Hanem hogy mit lép a FOTA.
Mert Mosley a kisebb akadály,...amiért jó lenne ésszel szerződni egy új sorozatra az Bernie.
Mert eddig ő kivül maradt (legalábbis a köztudatban) az FIA vs. FOTA vívásban, de ő az aki rengeteg pénzt legombol mindenhonnan, és ezért meg kell töle szabadulni ha lehet.
Szükség volt rá (valószínűleg), de már nincs...nincs arra szükség hogy nagy hagyományokkal bíró pályák kényszerüljenek mellékvágányra mert nem tudnak eleget fizetni Bernie és az érdekelteknek. Nem kell több hangulattalan verseny, csak mert ők kicsengetik.
Mosley még a kisebb probléma szvsz, akitől igazán szabadulni kellene az Bernie.Amennyiben kilépnek a gyáriak, azt nagyon okosan kell csinálniuk és most.
Egyébként külön örülök hogy legalább a Dorna is látja hogy nem lehet végletekig játszani a gyári csapatokkal, mert a MotoGP sem mentes teljesen a hülyeségektől.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
AMD Power már Mózli nélkül is annak született.

-
hunnylander
őstag
válasz
stvnppp
üzenetére
Nem értesz te ehhez.
Raikkönen, Alonso, Button, Hamilton, Massa, Vettel stb. Ők is mennének, márpedig ők adják el a showt (akárhogy is hívják a szériát) a szurkolótáboraikon keresztül. Úgyszintén a Ferrarinak, McLarennek, Renaultnak pilótákon felül és azoktól függetlenül is óriási szurkolótábora van.És a tv társaságok világszerte jelezték, hogy érdekelné őket az új széria, a pályákat úgyszintén, mivel sokkal kevesebb pénzt kérnének a szervezőktől. A teltházas futamok is garantálva lennének ugyanis a FOTA a GPDA-val együtt sokkal ésszerűbb, mint a FOM az árak kialakításánál. Bernie meg horribilis összegeket kér a szervezőktől, felsrófolja a jegyárakat, ha meg nem jönnek a nézők, számonkéri a szervezőket, hogy miért nem marketingeltek aggresszívebben. Az nem esik le neki, hogy a problémákat ő is indukálja a mohóságával.
Grand Prix World Championship

-
stvnppp
senior tag
-
Oliverda
félisten
Vettel kritikát kapott a sajtótól
Már várom hogy mikor kezdik el Vettel-t is úgy szapulni mint anno Hamilton-t 2007ben Monaco után...
Amúgy ez a 3 kiállás alapból nagy hülyeség volt. Ha nem hibázott volna akkor az első helyet veszítette volna el vele.
-
stvnppp
senior tag
A FOTA már az új sorozat jogairól tárgyalnak
Ez így szerintem merész
Alapból kevés esély van a sorozat sikerére... (Kicsi ismertség, nem neve a sorozatnak az F1hez képest, futamok tv-s közvetítések megszervezése, ez mind igen költséges, stb.) Ráadásul ilyen válságos időkben, mikor amúgy is sok autógyár örülhet, hogyha nem deficites, vagy nem kell bezárnia. -
!Overdose!
őstag
válasz
AviatorTomi
üzenetére
Szia!
Van pár magyar futamom a 2002-es évadból.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
na erre még akár fogadást is mernék kötni

-
proof88
addikt
-
raczger
őstag
Szombat este volt egy igen izgalmasra sikeredett szimulátoros verseny, melynek mindkét, wtcc rendszerű futamát Kiss Norbert nyerte: [link] Akit érdekel a verseny közvetítéssel az írjon, nekem jobban tetszett mint a hétvégi f1

-
bdav
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
"ezekben nagyrészt a motor tölti az akkumulátorokat"
ez mondjuk pont nem igaz, fékezésből is szed sokat; városban, dugóban állva nem is kapcsol motort jó ideig
"nem utolsósorban nagyon drágák"
annyira azért nem drága, legalábbis a kocsit relative olcsón is tudják adni, F1-es mértékkel nézve fillérekbe kerül.
"de legalább a méretüket nagymértékben lecsökkentették"
az utcai hibridekben is az akkuk foglalják el a nagy helyet, de ott élettartam/ár követelmények keményebbek. Hunny nem tudod hogy mennyi időnként kap új akkut (és az mennyibe kerül nagyságrendileg) a merci pl?
"Már az elején úgy kellett volna bevezetni, hogy vagy nagyon nagy mennyiségű, vagy akár korlátlan energiát vissza tudjanak vele nyerni."
ezzel egyetértek
-
wildrain
addikt
A Prius és az egyéb hibridek más lapra tartoznak, ezekben nagyrészt a motor tölti az akkumulátorokat, amik olyan nagy energiát tárolnak, hogy önmagukban tudják mozgatni az autót, emiatt óriási a tömegük és méretük, és nem utolsósorban nagyon drágák.
Ugyan az F1-es technológiával megegyező cucc természetesen ugyancsak hihetetlen drága lenne a közúti autóba, de legalább a méretüket nagymértékben lecsökkentették, továbbá megfelelően kompakttá és bármilyen autóba beszerelhetővé téve az ára is nagyot zuhanna a sorozatgyártás miatt.A Toyota szövegének eleinte én is bedőltem, de szerintem inkább arról van szó, hogy ők más irányba mentek eddig a hibrid rendszerekkel, mint a különálló KERS, és ezt a méretet, ezt a tömeget nekik is majdnem annyi fejlesztési munkába kerül kidolgozni, mint másoknak.
kétlem hogy az utcai kers-ekre a mostani f1-es komoly hatást tett volna (ha nincsenek az idióta korlátozások akkor igen, de így pff)
Jövőre már egész használható lenne a cucc F1-es szinten is, a megnövelt energiamennyiség miatt. Már az elején úgy kellett volna bevezetni, hogy vagy nagyon nagy mennyiségű, vagy akár korlátlan energiát vissza tudjanak vele nyerni. -
bdav
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
Toyota már vag egy évtized óta gyárt "kers" autót, csak hibridnek hívják (prius ugye), és a többiek sem ma kezdték. sőt továbbmegyek kétlem hogy az utcai kers-ekre a mostani f1-es komoly hatást tett volna (ha nincsenek az idióta korlátozások akkor igen, de így pff). Toyotások asszem azt is lenyilatkozták hogy nem akarnak olyan primitív hibrid rendszert csinálni ami megfelel az előírásoknak

-
adi mester
aktív tag
-
wildrain
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Szerintem is komoly veszteség.
Valami már el is indult, a Ferrari és a BMW már berakta/berakja egyes közúti autójába is. Olyan ez, mint a vezetési segédletek, eleinte csak a csúcsautókban, sportkocsikban volt benne, és szépen lassan beszivárgott a középkategóriásokba is. Ha egy ilyen cuccot 80-100 kilósan bele tudnának rakni egy átlagautóba, és csak 40 LE-t ad le, az már óriási fogyasztásbeli különbséget adna...
Remélem, hogy legalább az új csapatok közül valaki megveszi a már elkészült technikát, és eredményesen tovább használja, így a FOTA csapatok is rá lennének kényszerítve, hogy visszatérjenek hozzá.Azzal van a fő baj, hogy idén még úgy le van szabályozva (meg a súlyhatárt sem tolták fel), hogy nincs egyértelmű, köridőben megmutatkozó előnye, mert akkor nem döntöttek volna ilyen könnyedén a kuka mellett.
Aktív témák
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mosley-t szimplán nyakonszúrnám, hogy egy ilyen múltú és hagyományú sorozatot tönkretesz. 

Egyébként meg az euro2-n beszélték a dolgot..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
7 győzelem, meg folyamatos pontszerzés, az már bőven elég a címhez. Akárhogy paráztok, ez az év már le van futva. A nagy csapatok nem tudnak hatékonyan fejleszteni a teszttilalom miatt, Vettel meg pancser, 7-ből 4 szarvashibával, neki még magas ez a feladat, többre mennének, ha Webbert tolnák.

Valami már el is indult, a Ferrari és a BMW már berakta/berakja egyes közúti autójába is. Olyan ez, mint a vezetési segédletek, eleinte csak a csúcsautókban, sportkocsikban volt benne, és szépen lassan beszivárgott a középkategóriásokba is. Ha egy ilyen cuccot 80-100 kilósan bele tudnának rakni egy átlagautóba, és csak 40 LE-t ad le, az már óriási fogyasztásbeli különbséget adna...