Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
-
Nowhereman
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem, ott kell hagyni őket. Azért mondom őket, mert ezt a szarháziságot börnivel agyalták ki. A csapatok aláírnak, mózli visszatér/mert lemondását utólag lehetetlen feltételhez köti/, aztán rádiktálnak mindent, ahogy rég volt - plafonnal együtt. Aztán börni meg lobogtathatja a papírt a lelépöknél a bíróságon, mert hogy aláírtak. Az egész karcsúsítás meg arra megy ki, hogy a végén a csapatoknak még kevesebbet kelljen csepegtetni, mondván úgyis csak ennyit költhettek... Ezek igazi hétpróbás zsiványok!
más...
[nők és a forma1] -
DopeBob
addikt
Ezt kb igy meg kéne már mondani mosleynak is ... kár hogy nem távolították el már most... idióta. az állandó szabályváltoztatások miatt ilyen szar az f1. Rallybol pl el akarja torolni az AWD-t az milyen már?
-
brownus
veterán
jópofa kép: born to run
ns cikk -
Hát nemtudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Megnéztem volna egy külön bajnokságot, de azért az örömteli, hogy nem szakad szét a jelenlegi széria. Mosley-nak meg adjon már valaki egy headshot-ot, mert rohadtul nem bír magával
Hihetetlen egy ember 
-
brownus
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
-
Nowhereman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Bocsásd meg, de Mózlitól mit vártál? Én azon döbbentem meg, hogy ilyen olcsón beadta a derekát a FOTA. börniék továbbra is élősködnek, mózli meg csak szavát adta. Egy ilyen ember szava - hát ez olyan dolog, ami egy centet sem ér. És figyeld meg, újra ott lesz a FIA élén.
-
Jadro
veterán
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem,..egyszerűen nem igaz hogy a FOTA sosem volt egység...2008 szeptemberében alakult meg a szövetség, így azt gondolom téged befolyásol az évekre visszamenő huzavona a csapatok között..Azóta folyamatosan tudnak együtt dolgozni, javaslatokat dolgoztak/dolgoznak ki, és fel tudtak lépni egységesen az un. éremrendszer ellen is.
A csapatok között természetesen van feszültség, de ahoz képest hogy nincsenek egy évesek sztem jól haladnak.A Williams nem szegett meg semmit? Azt írod hogy a FOTA rugta ki őket....híííj

Sztem a kép egyszerű...:
az egyik oldalon a FOTA mint csapatok szövetsége-a másik oldalon az FIA.
Aztán a Williams kiáll erről az odalról és beáll arra az oldalra.Dobja magát a sorrendiség és az egyértelmű ok-okozat.
A sz@rban hagyáshoz: Az új sorozat beindításaként a kereskedelmi bevételeknek nem csak a felét kapták volna a csapatok....azaz az az 1 milliárd amit a megmaradt FOTA tagok összedobtak (volna)..kb. 120 milla csapatonként. az kifejezetten nagy haszonnal kecsegtet.
Az alkalmazottaknak ehez semmi közük, bár emberileg értem miért hoztad fel attól még szerintem ez egy olyan üzleti húzás ami a jövőbeni tervek miatt született volna meg, kontra a jelenlegi helyzet előirányozta jövő előnytelensége miatt.A Brawn dologban valszeg nem értetted meg amit írtam..nem nekem szimbolum hanem az FIA-nak, a költségcsökkentés oldalán.
Az én véleményem továbbra is az hogy a Williams gyengítette a FOTA egységét (legfőképpen azért mert előleget kapott a FOM pénzből, míg más csapatoknak tartozik a szervezet), aztán mikor a FOTA megharcolta a maga harcát akkor szeretne visszatérni a döntéshozók közé.
..A szponzorok oda mennek ahol a nézetség van...amennyiben a FOTA sorozat megalakul és az F1 érdeklődés átvándorol abban az esetben a szponzorok érdekei nem csorbulnak.
Mert ettők függ az egész...és ebben benne van a többi csapat is, ahogy a Ferrari vagy a McLaren illetve a többi érdeklődési szintje befolyásolja egy sorozatban szereplő EGY csapat értékét is. -
hunnylander
őstag
válasz
DopeBob
üzenetére
Na és akkor mi van? A FOTA végigvitte és elfogadtatta a feltételes nevezése feltételeit, nem lesz kőccségtökfödő, ez volt a fő céljuk.
Én sejtettem, hogy Max nem lesz boldog attól, ahogy a sajtó és a FOTA interpretálja a dolgokat. Mindenki Max bukását szajkózta, közben meg nem is lett megbuktatva. Érthető, hogy nem tetszik neki, ha mások beleferdítenek a dolgokba.
Ha Max indulni akar a következő ciklusra, joga van hozzá. A Világtanácsnak kéne okosabbnak lenni nem megszavazni.
-
DopeBob
addikt
-
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Gondolom emiatt: "After Baldisseri's performance as strategist during the 2008 and 2009 years, Ferrari's management has decided to remove Baldisseri from his strategist's role in the organisation. Since the 2009 Chinese Grand Prix, Baldisseri has moved to a different role, in Ferrari's factory."
Arra is kíváncsi vagyok hogy Zander hol köt ki. Ő sem egy kétbalkezes figura... remélem Norbi lecsap rá.

-
-
Nowhereman
őstag
válasz
grabber
üzenetére
Szerintem még nem olyan vészes a szerző, vannak ennél répább alakok is. Lapaj is olyan volt, Palik detto. A>B oszt annyi. Talán Wéber Gábor az egyetlen, aki tényleg arról beszél, amit lát, s nem pedig bele próbálja dumálni mit komál. A húzósabb az, amikor egy csapatfőnök csinálja. Amit linkeltem Tostról: minden válasza = Buemi szuper! Az hogy amióta kilökte kispikét, azóta még nem mozdult el az abszolút utolsó helyről, miközben Bourdais folyamatosan néhány hellyel előrébb keringőzött. Tényleg csodálom, hogy Speed nem nyomta anno kupán egy franciakulccsal...
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Jogilag én nem tudok ilyenről. A szó meg elég vicces amikor eurómilliárdokról van szó. Vagy inkább komolytalan. Tán ezért választották a szerződéses formát... várjuk ki a részleteket mit ért el a Fota a személycserén kívül. [link] mert itt nagyon el vannak ájulva maguktól, kérdés hogy ha valóban hasonló a helyzet mint a mózli utolsó ajánlat akkor miért. Egy motorbefagyasztás eltörlésnek örülnék pl.
-
Sanya595
senior tag
-
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
Valamit tisztázzunk. A Fota sosem volt egység, kivéve mózli elleni ügyben. Cáfold meg ha tudod példákkal, ami egység a sportot vitte előre. Én csak ezt az egyet ismerem. Semmi többet. Én marakodásokat láttam.
A másik dolog, hogy a Fota tagjai jogilag nem megengedett módon akartak továbbállni. A Williams nem szegett meg semmit a történetben, a Fota felé semmilyen kötelezettsége nem volt hogy velük tartson. Nem a williams lépett ki, hanem a nevezés következményként távolították el őket a Fotából. Jogi vétséget ők nem, a Fota pedig elkövetett. Ahogy felettem is írták, a szponzorok felé is kötelezettségei vannak egy nem gyári csapatnak. Csak a gyáriak és a Red Bull féle tudja megengedni magának azt amit akartak. Átmenetileg brutális önerő kellett volna. A Williamsnek ilyenje nincs.
"..hűségesek maradtak a csapatok szövetségéhez" mondj példákat. Mert én írtam ellenpéldákat, amik megtörténtek. Nem hinném hogy bármiben túloztam volna, nem írtam le hasra csapott dolgokat, csak a hosszú listából kiemeltem pár történetet. Illetve az erkölcsös viselkedésben kérdezd meg a gyári csapatok anyacégei által elbocsátottakat, hogy mennyire örültek amikor kiderült hogy egy milliárd euróra és a mosatni költségvetésre lenne zsé a gyáraknak rájuk meg nem. Ha már szarban hagyásról beszélsz.Persze két év múlva újra kell a munkaerő, akkor majd visszaveszik őket de addig költséghatékonyabb kibaszni őket meg felmarkolni a támogatást és kedvező hiteleket.
A Brawn meg mint szimbólumként emlegetni mint új csapat sikeressége, csak gratulálni tudok, ennyire azért sosem rugaszkodtál el a tényektől. De ha neked a Brawn = belép egy csapat és nyer szimbólummal, akkor elfogadom. Végül is más lett a színe.
Nem hinném hogy a Williams megérdemli azt amit indítani akarsz ellene. Sosem volt az a hangadó, a dupladiffúzornál jött elő egy unszimpatikus dolog tőlük, miszerint a Ferrari autója szabálytalan volt ekkor meg akkor, de akkor is reakciót láttunk.
-
madstunt
addikt
válasz
üzenetére
A csapatok minden második szökőévben egységesek amúgy meg megy a hangulatkeltés meg a sárdobálás és fújjolás,az olyan hangulatkeltők által mint Briatore ...
Frank bá'ék szerintem még mindig talán a leghidegvérűbb és a fejükkel gondolkodó bagázs.Ha szvrba vannak nem dobják a másik fejéhez a sz@rt mint pl a mclaren
-
madstunt
addikt
válasz
üzenetére
Bocs de ha hitelezői kötelezettségek és reklámkötelezettségek szorítják a töküket akkor kénytelenek a szorításnak engedni mert reklámbevételek nélkül a mai világban lehúzhatnák a rolót mivel nagy gyári háttér sincs mögöttük ami pumpálná beléjük a pénzt.Szerintem mielött szánalmasnak meg gerinctelennek nevezünk vkit elötte JÓL GONDOLJUK ÁT mi miért történt...
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Az első és legfontosabb dolog, ami eszembe jut, hogy az egységesség el lett felejtve.
Mert a FOTA pozíciója kkor gyengül és lehetetlenedik el, ha nincs meg az egymás mellé állás.
...és a Williams nem hogy oda nem állt......hanem átállt a másik oldalra.Az teljesen mindegy hogy a FOTA sorozata életképes lett volna vagy sem, kinek ez kinek az a véleménye erről. De egyféleképpen biztos elbukik ha nem egységes.
Ezt tudja a FOTA és tudta a Williams is..A másik hogy természetesen nem kell a FOTA csapatoknak egymással puszipajtásban lenniük...még mindig müködik a kémkedés, és még mindig müködik a versenygés minden szinten (ez egyébként szvsz így helyes, egészen addig amíg nincs vagdalkozás).
Ezért is nyílvánvaló hogy bizonyos kérdéseket egy független felügyelő szervezet látna el válaszokkal.
A Williams állítólag teszteli a KERS-t, de ugyen ezt nem látjuk mert nem használja.
Mások viszont egész biztos hogy fejlesztik mivel használják is.A Williams-nek a FOTA-val is volt megállapodása...ezt megszegni sem rózsaszín..pláne egy ennyire nehéz helyzetben, amikor tudvalevő hogy ha megszegi akkor az nehezebb tárgyalási helyzetbe kerül.
Ugyanakkor az FIA szerződése lett a fontosabb, pedig azon az oldalon előfordultak már érdekes dolgok...hiszen az éremrendszer is azon bukott el hogy nem is vettek figyelembe egy megegyezést.Asztem a Williams-t kezded magyarázni nem a többieket sarazni. Mert nálam az egyértelműen negatív hogy sz@rban hagyta a csapatok egységét.
A Brawn azért fontos, mert ők gyakorlatilag jelképe voltak annak amit az FIA el akart érni,...ők szimbolizálták azt hogy a modernkori F1-ben egy új csapat is sikeres tud lenni.
..hűségesek maradtak a csapatok szövetségéhez. -
hunnylander
őstag
Have a good read: FOTA making all the running now
Visszatérhet a szezon alatti teszt, a FOTA pontrendszere is bevezetésre kerülhet...
-
válasz
Nowhereman
üzenetére
A görbe tükörben arra nem tértek ki,hogy a Brawn GP-ben az a lényeg,hogy Button kapja a jobb taktikát és ő legyen előrébb mint a csapattársa Barrichello.
"Button talán nem Clark, nem Senna és nem Schumacher, de aligha véletlen, hogy ő aratott hat győzelmet a Brawn GP autójával, nem Barrichello"Ja amikor a box taktikát Buttonnak módosítoották 3-ról 2-re Barrichellot kihagyták ebből.Button megnyerte Barrichello meg veszített jó pár helyet emiatt.Ezt nem írja

-
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
A Williams nem olyan csapat amely hátat fordít egy olyan sorozatnak, elsődlegesen hatalmi és anyagi kérdések miatt, amiben évtizedes múlttal rendelkezik. Még csak nem is olyan csapat, amelyiknek van olyan hülye a vezetője, hogy hisz a riválisok alkotta szervezet sikeres működésében. Hozzáteszem komolyabb szakértőtől nem sokat láttam olyan véleményt hogy hitt volna benne, maguk a csapatok hittek és állítottak minden szép és jót kijelentő módban a jövőre vonatkozóan. Meg a tévétársaságok, hiszen a pénz ott lett volna és a sok remek szakértő, akiknek annyi hozzáértésük egy versenysorozat háttérinfrastruktúrájához mint nekem a gyantás szőrtelenítéshez. Legfőképp régi pilótákra gondolok.
Számomra a Fota a szánalom, pusztán az indulatok miatt szimpatizálnak vele a szurkolók, aki meg félretenné ezeket akkor tisztán látná az átlátszó dolgaikat. Az idei areot és kerset a csapatoknak köszönhetjük, ne felejtsük el. Nem tudom ki hogy ítéli meg ezek sikerességét. De most hogy megállapodtak az FIA-val, az egyik nagyhatalom másnapi nyilatkozata: [link] egyetlen nap. Ennyi kellett hogy ha lecsitulnak az Fia-val szembeni érzelmek akkor beszóljon két csapatnak. Ez helyettem talán minden elmond. Főleg hogy közös megállapodás volt a kers. Ennyit a Fotáról. A diffuzor kérdés rémlik? "Elvileg" megbeszélték azt is ám az idény előtt. De minden évre lehetne sorolni a hülyeségeiket. Az egyetlen jó hogy elküldték nyugdíjba a másik oldal fő hülyéjét.Így az a véleményem, hogy a Williams a biztos de legalább drága halál helyett inkább választotta azt, ami végül ha jövőre nem is de két év múlva bekövetkezik a hírek szerint. Sőt, állítólag majdnem arra bólintottak rá a mostani csapatok amire a Williams. Ugyanakkor a döntésekben részt szeretne venni. Ha idézel akkor meg tedd teljesen:
"Van azonban még néhány részlet, melyeket tisztáznunk kell: hogy érjük el a kitűzött célt, és pontosan mi is az"
Magyarul a kedves Fota csapatok annyit sem tettek meg, hogy kiadjanak egy nyilatkozatot a nem Fota tagoknak, hogy mi is a megállapodás és kezdeményezzék a közös ülést hogy az apróbb kérdésekben egységes véleményt nyújtsanak be FIA-nak. Pl. lesz-e kers vagy sem. Mert a Williams állítólag fejleszti folyamatosan. Tán nem szeretné kidobni az akár napi szinten is sok zsét miatta.Természetes hogy előnnyel indultak volna, de a nagy pénz a Fotanal lett volna a bevételek "mesés" elosztása végett. Akik úgy nyilatkoztak a költségcsökkentésről hogy idáig nem tettek érte semmit önszántukból, de az 1 millárd eurós alapot, ami csak a kezdetekre lett volna elég valószínű, na azt összedobták volna. A Brawn meg nem is értem miért szimpatizál a Fotával, miközben a talán legerősebb de nem saját motor dübörög a gépükben és vezetik a vb-t, olyan szabályok mellett amik maradtak volna a Fota szériában(valószínű fia-nál is maradnak? asszem), úgy hogy máig a Brawn az amelyiknek sokkalta fejlettebb háttere van mint egy Renaultnak..amit 50 millából sehogy nem tud fenntartani. Nem is értem igazán.
Kinek mi a kispálya, ők kiscsapat manapság és én úgy érzem, hogy a lehetőségekhez képest kulturáltan viselkedtek. Főleg hogy szerződés köti őket az FIA-hoz. Úgy néz ki aki manapság megszegi a szabályokat abból lesz a hős, aki meg kitart mellette az a fekete bárány, hülye a világ.
-
Nunder
őstag
Egyik szemem sír másik nevet. Egyrészről örültem volna még egy sorozatnak, mert akkor legalább többször lehetett volna jó adást látni a TV-ben...
Másrészről pedig az öröm: legalább a régi szellem tovább él F1-ben.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
hát igen mondjuk egy részlet az aktuális görbe tükörből:
"Azon túl, hogy aki egyik vagy másik félnek szurkolt, most ünnepelhet vagy búslakodhat, és az F-1 szerencsére mégsem szakad ketté, nehéz bárminek is örülni ebben a megállapodásban. A pereskedésnél ez is jobb, ebben az értelemben győzött a józan ész. Amíg azonban az alapvető feltételek nem változnak, azaz Ecclestone és a CVC elteszik a bevételek felét, a nagydíjak promótereit kiszipolyozzák, a hagyományos pályákat kiszórják a versenynaptárból, a helyszínre kilátogató közönséget pedig magasról lesajnálják, a lényeget tekintve sajnos minden marad a régiben."
úgy tűnik rajtam kívül még sokan vannak azon a véleményen, hogy ez egy totális kudarccal felérő diadal...
-
Nowhereman
őstag
ha már jobb forma1-et akarnak, akkor mondjuk az ilyen embereket is cserélni kéne...
[link]ez kb. palik szintjét hozza csapatfönökként...
-
30z.Samu
titán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Kár a Hockenheim-i pályáért, pedig jó!
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Renault boss Flavio Briatore also hinted that FOTA would push for a return to some of Formula One's more traditional tracks, that have been dropped in recent years as the FIA looked for more lucrative venues.
"Even if the likes of Turkey are paying more money, we would rather have stadia that are full," Briatore told reporters. "It is better for the spirit of the sport. We want stands full of fans. There is no point spending all that money on an empty cathedral."
Earlier this month, empty stands were an unwanted backdrop at the Istanbul Park Circuit, with only 36,000 tickets sold for the three-day event and a number of drivers complained of a lack of atmosphere and proposed letting in fans for free.
Large banks of empty seats have become normal at F1 tracks in China, Bahrain and Malaysia as F1's commercial rights holder Bernie Ecclestone has branched out to find countries ready to agree to lucrative contracts.
Both the Canadian and French GP were dropped this season after organizers failed to meet Ecclestone's financial demands.Ehhh.... vissza a jó régi pályákat!

-
brownus
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
jogos
-
hunnylander
őstag
-
brownus
veterán
érdekes cikk: so what's next
-
!Overdose!
őstag
Lezárulhat egy fejezet Hockenheim történelmében
Nagy kár érte!

-
Xirtam
veterán
Jean Todt lehet Mosley egyik lehetséges utódja
Személy szerint én ennek örülnék is!
-
puttputt
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szegény Maxi... hogy el van szontyolodva...még a végén megsajnálják
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez az! Örülök!
Akkor azért így már tetszik, hogy minden marad a régiben. A FIA vette az adást, gondolom a jövőben meghallgatja majd a FOTA-t mielőtt be akar avatkozni valamibe. -
Motion_Blur
félisten
Hatalomátvétel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Peat, neked hogy jön le ez?:
A Williams vissza akar térni a FOTA tagjai közé
"..Miután azonban szerdán végérvényesen is pont került a hosszas huzavona végére, a Williams vezérigazgatója, Adam Parr kijelentette, szeretné, ha a jövőre induló 13 csapat kivétel nélkül képviseltethetné magát a csapatok szövetségében. "Úgy vélem, mindnyájan ezt szeretnénk. Rendkívül fontos, hogy mi, a Force India és az új csapatok részt vehessenek a következő megbeszéléseken" - fogalmazott Parr."Mert olvasatra nem úgy hangzik mint valami gerinces dolog,..kerekbe mondva akkor megbontották a FOTA egységet, de aztán most hogy végül a FOTA erős lett, most nem szeretnének kimaradni a döntéshozásból...azaz most újra csatlakoznának.
...a Williams akkor is jól járt volna ha a FOTA kivállik, mivel akkor ők első számú esélyesek lettek volna szvsz.
Amennyire dicsérték a Brawn-t a FOTA nyilatkozatban hogy kiállt a FOTA mellett, most annak a fényében kicsit kispályának tünik a Williams lavírozása.Nem te vagy a Williams term., csak kérdem hogy szted?
-
puttputt
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A "feeling" valóban teljesen más. Én a '96-os mogyoródi futamon voltam kint édesapámmal, mint akkor még Hill törzsszurkoló; ott feszítettem Hilles-Williamses pólóban...
Jobban mondva, csak a pénteki időmérőn...
Akkor is nagy élményt nyújtott, ahogy érezte az ember testközelből a dolgokat, meg a dübörgés szinte mindenkit átjárt. Persze, a célegyenesen kívül nem sokat láttunk a pályából - nem is baj -... Az akkori "betétfutamok" is jól sikerültek. Valamelyiknél a hangosbemondó-figura annyira el volt tájolva, hogy a nézők már kiabáltak neki fel a toronyba, mert kb. 3-4 kör lemaradásban volt szegény
... Aztán, a legvégén - olyan du. 5 tájban - mondta édesapám, h. már induljunk, mert úgysem lesz semmi izgalom. Abban a pillanatban csapódott neki a falnak (épp előttünk) az egyik betétfutamos kocsi - készültek is a képek rendesen -!
-
JColee
őstag
-
válasz
Xirtam
üzenetére
Én ezt úgy szoktam elmagyarázni,hogy elképzeled magad egy tankban,ami becsapódik egy áthatolhatatlan betonfalba 70-el mi történik veled?Azonnal lelassulsz 70-ról 0-ra vagy kicsit repülsz még,mert nem voltál bekötve és 70-el a tank belső oldalához csapódsz.
Most ugyanez egy S osztályú Mercedesben 70-ről 0-ra lelassulsz,de nem azonnal,mert a motorháztető összeroggyan és még sok minden,emiatt lassabban lassulsz ami megmentheti az életed.
Ha a külső nyomokat nézzük a tanknak nem sok baja lesz,de biztos halál,míg a S osztály totálkáros lett mégis az a jobb/biztonságosabb megoldás
-
proof88
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
szvsz nem tört rommá az autó, az természetes, hogy a szárnyak ilyenkor elszállnak meg a kerekek is (vagy a kötél miatt ott maradnak)... szerintem nem is kevésbé biztonságosak, a kötelező teszteket teljesítik, jónak kell lenniük...
igen szép karcsú lett, de összességében a tavalyi szebb... főleg amikor megnézed a kis segédszárnyakat (tudom valakinek ezek nem tetszenek), tudod h mindegyik hoz pár századot . szép kifinomult mind.
-
Xirtam
veterán
Srácok
Ferrari 2008 + f60Hihetettlenül lecsupaszodott! Amúgy figyeltétek, a hétvégi futamon, Sutil mikor nekivágodott a falnak, azért akkora nagy baleset nem volt mégis rommá tört a kocsi!Szerintem ezek az új autók kevésbé biztonságosak mint a 2008-asok nem!?

-
AMD Power
titán
Nem vagyok valami boldog a végeredmény miatt de Mosley távozása +.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
úristen.. ez baromi drága! ennyit nem ér meg nekem.. na mind1.. hát ha tudok ajándék jegyekhez hozzájutni és akkor kinézek, de ennyit nem költök rá egy jegyre..

kösz az infot.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Csabee.
üzenetére
"F1 alatt szokott lenni kivetítő ott is? Oda mennyi egy jegy ár?"
Tavaly volt, pont a tribünnel szemben. A hétvégés jegyet az erős forint miatt meg lehetett úszni 85K körül. Gondolom idén 100K fölött lesz. Én idén nem fogok kimenni, max pénteken egy Gold4-re, vagy SuperGoldra.
szerk: 360 euró a hétvége Gold4-re, ehhez még a 8K-s klubkártyát kell hozzászámolnod
-
Csabee.
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
thank you very much! így már érthető

de mi már nagyon a jövőről beszélünk, és még az idei szezon felénél sem járunk! pedig most kezd igazán izgalmas lenni, pláne akkor ha a következő futamon is tartani fog a RedBull nagy előnye..!
Hungaroringen ki volt már VIP jeggyel? mennyibe kerül? megéri?
mert ott van kivetítő is ahol lehet nézni közbe az eredményt!Ahol most voltam World Seriss By Renaulton a hungaroringen ott voltam a célegyenes végi kanyarnál ültem, de ott nem volt kivetítő most.. F1 alatt szokott lenni kivetítő ott is? Oda mennyi egy jegy ár? tudtok valamit? Töprengek rajta hogy kikéne-e menni vagy sem.. mert lehet tv-ből többet látok, viszont azért mégis csak élmény kimenni.
-
hunnylander
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
A jelenleg elérhető 2010-es Sportszabályzatból:
33) QUALIFYING PRACTICE
33.1 The qualifying practice session will take place on the day before the race from 14.00 to 15.00.
The session will be run as follows :
a) From 14.00 to 14.20 (Q1) all cars will be permitted on the track and at the end of this period the slowest eight cars will be prohibited from taking any further part in the session.
Lap times achieved by the eighteen remaining cars will then be deleted.
b) From 14.27 to 14.42 (Q2) the eighteen remaining cars will be permitted on the track and at the end of this period the slowest eight cars will be prohibited from taking any further part in the session.
Lap times achieved by the ten remaining cars will then be deleted.
c) From 14.50 to 15.00 (Q3) the ten remaining cars will be permitted on the track.
The above procedure is based upon a Championship entry of 26 cars. If 24 cars are entered seven will be excluded after Q1 and Q2U and if 22 cars are entered six cars will be excluded after Q1 and Q2. -
Csabee.
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
ez biztos ? vagy te találtad ki?

-
jakobinus
tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Jogos. Nem írtam, hogy év közben.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
26 autó? az szép, akkor lesz most már Q4 is?
vagy hogy osztják fel? Sok lesz a kőrözés meg a baleset lehet.. a nagy létszám miatt, viszont lehet az előzés is több lesz, és új pilóták lesznek!
biztos izgi lesz. -
jakobinus
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az eszem érti, de a szívem nem. Az F1 a csúcsról szól, nem a "futottak még" kategóriáról.
-
ádyz
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Mi ez a sok cosworth?

-
jakobinus
tag
Én ezt nem értem. Mármint a FIA álláspontját. Ha én huszonharmincezermillió dollárt akarok költeni az autóimra, mert nekem VAN, és én akarok lenni a legjobb, az miért baj? A Forma 1 nem lassulási verseny. Egyszer régen olvastam az árakról, 0,3 mp tartós javulás/kör 1millától 5 milláig terjedő dollárba kerül.
-
ádyz
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Szoval akkor igaz a hir, hogy nem szakad a forma 1?
-
hunnylander
őstag
F1 now has stability - Di Montezemolo (videó)
Hú de kemény akcentusa van di Montezemolonak.

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Elméletben. A gyakorlatban meg úgy lesz csökkentve a költekezés pl., hogy fixálva lesz, hogy hány új verziójú első szárnyat tehetsz az autóra egy szezon alatt stb.
Szóval nem lehet majd ész nélkül és pénzt nem sajnálva gyártani a változatokat, tehát csökken a költség.
Majd ha publikálják az új 2010-es technikai szabálykönyvet, okosabbak leszünk.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Szal akkor jövőre absz. korlátlanul költekezhetnek a csapatok?
-
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
A májusi F1 Racing-ben volt erről szó. '91-ben a Jordan éves költségvetése 10M dollár volt.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Majd elsikkad az addig.

A lényeg, hogy nem lesz sapka. A húsz évvel ezelőtt az 'élcsapatok átlaga' nem lehetett több 50 millánál (dollárban). Egy 94-es adatot láttam egy topikban, 120 millió volt a Ferrari neve mellet, és uralta vele a listát.
-
Peat;)
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Annak a fotának aminek igen nagy szerepe van az idei autók kinézetében? Hehe
. Na meg egy motorbalhé mint tavaly, avagy diffuzor, kers, adatlopás, levágta a pályát vagy sem kaliberű dolog és már bukott is volna a fota. Csak azért van összetartás közöttük mert van egy közös ellenség, aki ha kicseszett az egyikkel utána akkor a másikkal is, évente meg mindenkivel.. e miatt van fene nagy jópofizás a csapatok között. Egyébként ha nem elfogult valaki és végiggondolná látna mekkora gyökerek a gyári csapatok is. Williams féle ésszel megyünk előre politika meg nem nagyon van ma az f1-ben, illetve ők képviselik azt ami az f1 számomra. Csak az elmúlt években végig beigazolódott hogy ahol a pénz ott a siker, az utolsó kivétel a Renault volt, de nekik ott volt a gumi mint plusz támogatás.
Na meg a gyári csapatok akik költségcsökkentésre törekszenek, de az új versenysorozatra egy milliárd eurót előteremtettek volna pár hónap/hét?! alatt..ez 50 milla euró per csapat. Bizonyára mindenki örömmel fizetett volna.Ez az írás nem azt jelenti hogy az fia jobb, de ha kikerülnek az öregapók akkor már azt mondom hogy jobb lesz mint bármilyen csapatok általi magánmegoldás, vagy csapatok által kijelölt szervezet. A folyamat elindult egy mederben, míg a fota féle fenyegetőzés...öö izé..."sok" betonbiztos alapra épített sorozat felvetése annyira lett volna biztos mint a magyar aszfaltjavítás, 1 évig jó. Utána jön a tél és tavasszal már ciki van.
-
DopeBob
addikt
Az, hogy maradnak a mostani szabályok akkor azt is jelenti, hogy nem tiltják be a tankolást?
Ha jövőre is ugyan ezek a szabályok lesznek, az talán azért jó, mert nem éri meg a jövő évi autót fejleszteni, gondolom akkor mindenki a mostanit fejleszti tovább, és jó kis versenyek várhatóak év vége felé
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
A videóban spanky, amikor bejön Senna után, elkezd osztani valakit az összecsavart 'füzetével'...

Ez a nyilatkozata nem nyerte el a tetszésemet.
-
Xirtam
veterán
Minden marad a RÉGIBEN
OLÉ!

"Nem lesz szakadás. Megegyeztünk a költségek csökkentésében. Egy Forma-1-es világbajnokság lesz, de a költségeket két éven belül szeretnénk visszaállítani az 1990-es évek szintjére."

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Spanky?
"és már most is Mosleynak adott igazat és szapulta a FOTA-t."
Hol?
Todt se jó mert ha ő jön akkor pár éven belül az F nem Formula-t hanem Ferrari-t fog jelenteni az F1 rövidítésben. Lauda jöjjön vagy Dennis.

Aktív témák
Hirdetés
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Linux Mint
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hihetetlen egy ember 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem oké

... Aztán, a legvégén - olyan du. 5 tájban - mondta édesapám, h. már induljunk, mert úgysem lesz semmi izgalom. Abban a pillanatban csapódott neki a falnak (épp előttünk) az egyik betétfutamos kocsi - készültek is a képek rendesen -!