Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proof88
üzenetére
"Azonban a fékek mérete nem olyan meghatározó a teljesítményük szempontjából, mint a hőfokuk. Ha a versenyzők nagy sebességről keményen lefékeznek, a fékek hőmérséklete akár 1.000°C fok fölé is emelkedhet kevesebb, mint egy másodperc leforgása alatt. Ám 400°C fok alatt a karbon fékek semmire nem jók, szinte használhatatlanok, így a fékezés nehézkessé válik. Körülbelül 650°C fok körül tapadnak optimálisan.."
[link]Van az F1híreknek egy Formula One belülről rovata is, ott tuti van sok okosság.
Az utcai autón sok mindentől függ hogy mi a helyes fékezés...szvsz a legjobb ha van ABS.
ha nincs akkor viszont jó tárcsa/betét kombó, jó gumi..tapadási viszonyok..stb.
F1 az pályaverseny, ez sok esetben nagy előny
-
proof88
addikt
válasz
üzenetére
csinálhatna már valaki egy G25-höz hasonló rendszert, de a pedálok is állíthatóak lennének, mármint a szimulátorokba rakhatnának olyat is, hogy a pedál mozgása is változzon menet közben, persze ehhez először kéne ilyen pedálos cucc...
a másik, hogy G25-ön miért csak 2 gomb van, és kéne rá kis kijelző is... bezzeg billentyűzetre tesznek kijelzőt, pff... de ez már túlságosan is off
-
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Hát Wild'...óriási különbség van a karbon és a fémfék között..teszem azt a karbonfék csak bizonyos módosításokkal hozható a közútra, mivel a pályán használt fékrendszer teljesen alkalmatlan. Iszonyatos fékteljesítményt tud nyújtani, de csak egy bizonyos hőtartományban, alatt szinte nulla (értsd ahogy mondom), felette meg talán a fémfékkel megeggyező.
Baumgartnert idézve (csak hogy hozzánk kössem
) :
[L:http://telesport.origo.hu/auto/20020822baumgartner.html]D-007: Volt BLACK-OUT-od a Hondában a hétvégen? Komolyabb megterhelés volt, mint amit a F3000-es tapasztalatok alapján vártál volna?Baumgartner: Nem volt. Nagyjából hasonló megterhelés. A legfurcsább a carbonfék hatása volt.[/L]
Leszimulálni meg azért nem lehet (szvsz) mert a pedál amit használunk egy sima rugóút..nem szimulál elmelegedést sem, így nem alkalmas a fékek közti hatások érzékeltetésére sem.
-
proof88
addikt
válasz
üzenetére
a karbonfékeket ilyen nagy egyenes után az első pillanatban nyomják a legerősebben és fokozatosan engedik fel - fém fékkel hogyan kell? Mármint engem az oktató erre tanított, hogy erősen, aztán finoman fel. Szimulátorban is így csinálom és így nagyon nehéz állóra fékezni a kerekeket, persze 80 fokos gumi hőmérséklettel könnyű.
Tudja valaki, hány fokosnak kell lennie a gumiknak, hogy tuti legyen? F1C-ben ugye 80 körül van melegítve, gyors körökkel 90 fölé tudom vinni, persze aszimmetrikusan, ha mondjuk a jobb első van leginkább terhelve, akkor lehet 110 körül is, persze állítgatni kell, hogy belül-középen-kívül is kb uannyi legyen, akkor tapad a legjobban. Ez a valóságban is kb ennyi?
Meg a másik, hogy talán Massa-nak mondták tavaly SC alatt h 100 fok körül vannak a fékjei, melegítsen jobban, erre Palik azt mondta, hogy 500 fok körül kéne lenniük... persze én nem olvastam utána időhiány miatt, de F1C-ben 1000-1500 fok körül szoktam meg, hogy kb ekkor fog jól, de 2000 foknál már nem olyan jó, persze ehhez mérten kell állítani a hűtést.
szerk.: Celsius fokban értettem a fentieket. -
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Na igen, pont ezt a bejátszást kérdőjeleztem én meg... mert baromi nagy különbség van a 2 fékezés között... lehet, hogy látványra nem, de vezetve igen... persze ez csak egy szimulátor, de általában nagyon sok mindenben hasonlít arra, amit a tv-ben látok... kíváncsi lennék, hogy egy rFactoros F1 modos ember mit mondana erre, ott mi a helyzet...
A másik, hogy mi ez a 295 km/h? Én nem hiszem el, hogy ennyivel mennének ilyen gyors pályán... jó tudom kell a leszorítóerő meg a meredek szárny állás, de 295, hmm...

-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
A végseb számít mivel a karbonfékeket ilyen nagy egyenes után az első pillanatban nyomják a legerősebben és fokozatosan engedik fel.
Az szerintem nem a karbonféktől, hanem a leszorítóerőtől függ. Amúgy meg értelmezési kérdés lesz ebből, mert ugye itt arról volt szó, hogy hol fékeznek a legnagyobbat. Mit jelent a legnagyobb? A g-erőket nézve, vagy a legnagyobb sebességbeli különbséget (előtte-utána) nézve?Azt sem értem, hogy miért ne lehetne leszimulálni a karbon és a fémfék közötti különbséget. Miben mások? Melegedésben, optimális hőmérsékletben, adott hőmérséglethez tartozó tapadásban, stb. Ezek mind legalább annyira számolhatók, mint az autó egyéb viselkedése. Nem azt mondom, hogy tutira olyan lesz, mint az életben, de ha az egyéb viselkedési jellemzők nagyjából jól szimulálhatók, akkor ez is.
-
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
A végseb számít mivel a karbonfékeket ilyen nagy egyenes után az első pillanatban nyomják a legerősebben és fokozatosan engedik fel.
A motorosok most is 331km/h mentek az egyenesben, az F1 is itt a leggyorsabb...nem annyira mint régen, de azért még ott van.

Hunny: a szimlátorokban sok minden nincs leszimulálva..pl. el nem tudom képzelni hogy hogyan oldanák meg a karbonfék és a fémfék közti különbséget...ami pedig használatban nagyon is lényeges. Készültek moddok olyan szériákról is ahol a fém fék a szabvány..és term. készültek moddok a hipertechnikával szerelt szériákról is..
...és a különbség nem fedi fel magát csak a felszínen..azaz sebesség, grafika..stb. -
hunnylander
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
A régi pályarajz. Ilyen lusták ezek a brembós srácok updatelni a videójukat.
De attól ez még az idei közölt értékük, még ha pontatlan is a pályarajz.Ezek hivatalosan tőlük közölt értékek, ennél pontosabbat nem tudok. Szerintem a jelenlegi pályavonallal is az 1 kanyar előtt fékeznek a legnagyobbat. Szimulátortapasztalatra én nem alapoznék.
-
wildrain
addikt
Ha ennek hihetünk, akkor a célegyenesben 15-tel többet mennek, de ránézésre a kanyarívek között nem 15km/h különbség van.
-
wildrain
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Én úgy érzem, hogy valóban a célegyenes végén van nagyobb lassulás.
A célegyenesből elég gyorsan el lehet fordulni, de a 10-es kanyar F1-es szemmel nézve szinte megállítja az autót.
Szerintem kb. így lehet:
1-es kanyar: 300-ról 130-ra (lassulás: 170)
10-es kanyar: 270-ről 90-re (lassulás: 180)hunnylander: Ez nem aktuális, nézd meg a pályarajzot.
-
hunnylander
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Nos a Brembo Brake Facts Barcelona kiadásába az 1-es kanyar került, tehát ott fékeznek a legnagyobbat.
-
wildrain
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Barcelonában legfeljebb az előző verzión, a gyorsabb első kanyarral lehetett ez igaz, de amióta ott a sikán, már lassabb a célegyenes is, és szerintem is inkább a hajtű előtt fékeznek legnagyobbat.
Silverstone-ban viszont közel egyforma sebességgel mehetnek a kettes és a hetes kanyar előtt, mert a célegyenes majdnem padlógázas (nehéz autóval, kopott gumival nem az, de időmérőn igen), így az azt követő kis egyenes is nagyobb sebességről indul. Az ötös kanyar viszont lényegesen lassabb, mint az első, viszont hosszabb az egyenes és egy kissé lejt is. Nagyjából egyforma lehet a végsebesség, de szerintem is inkább a hetesnél gyorsabbak a hosszabb egyenes miatt.
-
!Overdose!
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Barcelona: Ideális beállítással a célegyenes végén majdnem a maximumot forogja a motor 7-ben, míg a 10-es kanyar előtt éppen csak fel tudsz váltani 7-be és már jön a féktáv. Én úgy érzem, hogy valóban a célegyenes végén van nagyobb lassulás.
Silverstone: Mivel a Copse kanyaron hatalmas sebességgel esel át (287 km/h), így valóban a Maggots előtt van a legnagyobb sebességed, de annyiból jól látod a helyzetet, hogy majdnem ekkora a sebesség a Stowe előtt is.
-
proof88
addikt
Én most kicsit másról szeretnék beszélni, néha furán hallgatom/olvasom a pálya bemutatókat.
Már múltkor is feltűnt, hogy a spanyol pályáról azt mondták az RTL Klubon, hogy a legnagyobbat a célegyenes végén fékeznek. Sajnos már nem néztem meg, hogy szimulátorban ez mennyi is, de emlékeim szerint 7-es fokozatról 3-ig váltok vissza, ott egy jobb-bal kanyarkombinációról van szó. Emlékeim szerint sokkal nagyobbat kell lassulni a 10. kanyarban, ott szintén 7-esből fékezek, de 2-esig váltok vissza, és ott azért 90 foknál jóval nagyobb a kanyarodás... úgy gondoltam, jó elhiszem, biztos igazuk van... most itt nézem a pálya rajzot, ami szerintem engem igazol.Na most van ez az angol pálya, sajnos még mindig nem mentem rajta (ebben az évben), de most pont az F1Hírek mondata érdekes (oldal közepén a rajz). Az 1-es és 2-es kanyar között van az első Infopont, asszondja "a pilóták itt érik el a csúcssebességet, itt 295 km/h-s sebességgel is száguldhatnak.". Hangsúlyozom, hogy még nem néztem meg, tehát beállításom sincs a pályára, de érdekes lenne, ha pont ott érnék el és csak 295-öt, mi van akkor a 7-es kanyar előtt?

-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én nem hinném, hogy olyan nagy balfaszkodás volt az. Schumacher durván védekezett, és csak egy száraz ív volt, de la Rosa meg nem akart forrófejűsködni, mert minek... sok idő volt még, az első helyre meg amúgy is esélytelen volt már. Heidfeld hamar letudta a dolgot, de meg is lehet nézni, hogy hogyan, ütközés nélkül nem is ment neki sem.
Nem akarom felmagasztalni de la Rosát, mert szerintem inkább középszerű versenyző, de azért bele kell venni azt is, hogy azon a futamon nem sok értelme volt vagánykodni, mert nem nyert volna vele semmit, ha 1 kör alatt letudja Schumachert, csak kockáztatott volna.Amúgy meg ha jól emlékszem, azon a futamon Kimi mögött autózott, tehát a sebességére sem lehet panasz. Más versenyeken mondjuk néhány hellyel hátrébb autózgatott, de nem volt olyan nagyon hulladék a teljesítménye. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy valószínűleg a csapat inkább Kimire koncentrált, nem a beugrósokra.
De la Rosa egy új csapatnak főnyeremény lenne, lévén, hogy diplomás gépészmérnök a végzettsége, és nem kevés évig volt egy élcsapat tesztpilótája. Wurzhoz hasonlóan mindent tud arról, hogy egy autót hogyan kell fejleszteni, tesztelni, tökéletesíteni. Az igazi teljesítményt meg úgysem éri meg, mert mire az autó jó lesz (ha az lesz valamikor), már úgyis aggastyán lesz.

-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Én még egyenlőre nem reformálnám meg, lehet hogy zsázalékosan finomítanék...ahoz persze pontosan ismerni kellene a jelenlegit, de úgy gondolom hogy igen is ki kell mutatni hogy az elhivatottság értékelve van, márpedig ha elvonatkoztatunk is a Ferrari-tól az ha valamely csapat 10-20 éve áldoz arra hogy az F1-ben kűzdjön a legjobbakkal és megmérje magát akkor azt sztem értékelni kell...
Jelenleg Berni ha jól emlékszem 40-50%-t nyúlja le a FOM pénzeknek, ha az felszabadítható lenne, már több is jutna a kiscsapatoknak....és akár egy 100millás költségvetési határral az is előfordulhat hogy valóban nyereségesen is lehet üzemeltetni az F1-s csapatokat..ebben (is) igaza van Bernie-nek és Mosley-nak..abban apillanatban ahogy nyereséges is lehet egy F1-s részvétel akkor teljesen megváltozik a helyzet.Szal sok dologban igazuk van...nem is lehet másként, hisz az egyik jó üzletember a másik meg sok dologban jól látja a fényt a sötétben.
Csak az egyik rengeteg pénzt nyúl le...és kinyírja a pályákat ha nem tudnak eleget fizetni. A másik meg a megoldáshoz vezető úton közlekedik birodalmi lépegetővel..rossz irányba (szvsz). -
-
proof88
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Látod, erről nem tudok, mondom csak 2006 óta nézem, úgyhogy visszaszívom, hogy de la Rosa milyen über pilóta, de lehet fejlődött 2006-ra.

-
puttputt
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ugye jól emlékszem, hogy volt ő VB 3. meg VB esélyes is valamikor (fénykorában)?
/Egy mondat maradt meg tőle abból a sorozatból, amit gyerekeknek tartott (autóvezetés c.): "Úgy lehetsz a leggyorsabb, ha minél tovább nyomod a gázt és csak az utolsó pillanatban fékezel a kanyar előtt"
/
Tény, hogy a "kiebrudalt" pilóták közül messze az egyik legtehetségesebb, Villeneuve mellett... ő sem igen találta a helyét a VB címe után. (Mit szóljunk mellettük pl. Kubicáról vagy Heidfeldről - aki végképp "régi motoros" -.) -
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem pedig a közvetítési díjakat egyenlően kellene elosztani, mert a nagy csapatok amúgy is több szponzorpénzt kapnak, és az csak kiegyenlítettebb versenyt eredményez, ha a költségvetésben 5x helyett csak 3x a reláció a leggazdagabb és a legszegényebb közt.
Az, hogy az STR és a Force Inda nincsenek annyira reménytelenül lemaradva, mint a Minardi egykor, abban az is benne van, hogy már nem tizede pénzből köröznek, mint az élcsapatok.A többivel kb. egyetértek...
-
Nowhereman
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Mondjuk Kimi mellé Montoya helyére is beültették. Hát, ha én a meki szponzora lettem volna, vertem volna az asztalt pénzvisszatérítésért, mert amit rózsa művelt, ahhoz képest kova és kispiké is remekül helytáll. Rohadttul nem értettem, miért kellett Montyt kiebrudalni, de az, hogy rózsa hogyan maradhatot év végéig - arról már fantáziálni se tudnék...
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Az új csapatoknak amugy sem jár a közvetítési díjjakból csak a következő évben, a Ferrari meg tök jogosan kap több pénzt...ezt már Stoddart is kifogásolta, de most látni igazán hoy milyen jogosan kapnak többet.
-Egyfelől a sorozatban legrégebben szereplő csapat, ez mindenek felett mutatja az elkötelezettségüket...dumálni meg ígérgetni sok mindent lehet, de ezeket az éveket kétségbe vonni nem.
-Másfelől valószínűleg nekik van a legnagyobb szurkolótáboruk, ahogy Alonso is lenyilatkozta, a srácok már a homokozóban piros autóval játszanak, és ő is szivesen vezetné az autójukat.Azért egy belépő csapat ne akarjon már olyan leosztást a kereskedelmi pénzekből mint a Ferrari, ..Hamilton kapcsán is ez volt az egyik legnagyobb kifogás, mármint miért ülhet ő kapásból nyerő autóba.
Az FIA nyilatkozta hogy a sorozat kibírná bármely csapat elvesztését, beleértve a Ferrari-t is.
...hát nem azért én nem vagyok Ferrari drukker, de azért kicsit több tiszteletet sztem.
Egyenlőre Mosley csak egy sportág 'megmentését' tudja példaként felhozni...és az a WRC..hmm, na az pedig nem túl jó ajánló. Ahogy Loeb is nyilatkozta ahogy megszünik a 4wd ő már vissza is vonult.
De akár a WTCC-t is meg lehet nézni hogy meg van mentve.
Nem, ők egyből az F1-t akarják megmenteni saját magától...pedig csak pénzt akarnak spórolni a gyáraknak hogy azok ne költhessenek olyan sokat.
Aham...eddig jó volt a gyártók pénze, aztán ahogy kikoptak a privátok és kilépett egy nagy gyár egyből ingatag lett az F1 helyzete. Most már nagyon kell több csapat.
Az eddigieket nem kellett megmenteni.
...komoly vizsgálatnak vetik alá a jelentkezőket,..kiváncsi lennék ha elmennek a gyárak és hirtelen fel kell tölteni a helyeket, mennyire lenne komoly ez a vizsgálat.Kerek perec az F1 a jelenlegi versenyzői nevek nélkül és a FOTA csapatok, legfőképpen a Ferrari nélkül nem lenne több mint az F2...csak itt mindenkinek a Cosworth adná a motorokat, azaz megvalósul az egyenmotor.
..egyenlőre a kasztni lenne különböző.Amennyiben megvalósul a második sorozat, ahol nem lenne Berni aki lehúzza a pályákról a pénzt és a nagycsapatok motort és hajtást adnának a belépőcsapatoknak, valmint megszavaznak egy 100millás költségvetési határt...azaz az FIA fegyverét használnák csak a saját kezükben. Már meg is valósulna az GP1...és nem hinném hogy az F1 40millából tudna versengeni azokkal a köridőkkel...azaz szvsz vonzóbb lenne a feltörekvő versenyzők és a nézők szempontjából.
Aztán a helyükben felkérném az FIA-t felügyelő bizottságnak...de csak mint mondjuk a V8 Supercar szintjén az Ausziknál. A FOTA saját szabályainak tisztaságát felügyelhetnék

De semmi döntéshozás..meg a szabályok szelleme... -
proof88
addikt
-
Fortissimus
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
erzsike, egy malomban orlunk
frankllal semmi bajom -
hunnylander
őstag
válasz
Fortissimus
üzenetére
Elvesztettem a fonalat.
Andrew Frankllal mi a bajod?
Senki sem jöhet szóba, mert Mosleynak esze ágában sincs lemondani, ő a Forma-1 megmentője!

-
wildrain
addikt
válasz
Fortissimus
üzenetére
Bajnai

-
Fortissimus
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Frankl- gondol
Mozli- visszavonul
de ennek egyebkent csak ebben a sorrendben van ertelme
ki johetne szoba , mint estleges utod, ha lekoszonne? -
hunnylander
őstag
válasz
Fortissimus
üzenetére
Mármint Mosley.
-
proof88
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
mi a baj a delarózsával? Én úgy emlékszem, egyszer elég jól ment esőben...
-
Fortissimus
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
frankl
meg az elmult par ev is ezt mutatja
igazan visszavonulhatna, foglalkozzon tobbet a csaladdal akkor nem tortenne talan ilyen
"A boncolás során kokain, ketamin, ecstasy és heroin nyomaira bukkantak a 39 éves közgazdász szervezetében."
mar csak egy kis lsd hianyzik a listarol -
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
A gond ott van mint nálunk Mo-n. A fota sem sokkal jobb. A pénzügyi tárgyalásra úgy mentek el a fota küldöttjei, hogy még felhatalmazást sem kaptak semmi megállapodásra a csapatoktól. Innentől kezdve mit tárgyaljanak. A szabályokat a jelenlegi csapatok úgy akarták/akarják alakítani hogy a jövőre indulók szívjanak, mivel ők a nevezést későbbre akarták tetetni, a vakvilágba ilyen kis csapatok meg nem kezdik el a fejlesztést (bár 1-2 valószínű már régóta tudja hogy indul, nem csak a múlt héten tudták meg..igen ez meg a pénz beszél a másik oldalon). Mindezt azért, hogy hátul kullgojanak és nehogymár részesüljenek a jogdíjakból. A ferrarinak és mclarennek jóval 100 milla feletti a bevétele a buliból, szponzor meg jogdíjak. A korlátozott költségvetésről kiderült hogy az a 40 milla felkúszhat 100 fölé is, mert vannak ilyen meg olyan kikötések (konkrétan szerintem senki sem tudja hogy miről is megy a vita és mekkora engedmények vannak). Innentől kezdve én csak ovisokat látok és nem számít melyik a hülyébb nekem nem kéne egyik sem vezetőnek. Egyik sem hajlandó engedni. Illetve fia most leült volna(valószínű csak látszólagosan), de akik elmentek a fota nevében csak bárgyú vigyorgásra kaptak engedélyt és hogy elmondják azt hogy nekik is fontos a költségcsökkentés...fia adta is ki a nyilatkozatot mutogatva rájuk. Látjuk, a kisembereket küldik el az autógyártók ezerszámra, az kevésbé brutális szerintük mint pl 100 szerelő és mérnököt elküldeni meg eladni egy két ingatlant/szélcsatornát akiknek több is van (Brawn hehe)..ja illetve a kirúgottak nagy részét vennék is fel az új csapatok. Talán a létesítményeket is. Álszentek a gyári csapatok és az a baj hogy mindenki csak az fia-t látja feketének. Lesz itt még koppanás. De legyen két sorozat, de az leghamarabb két év múlva jöhetne össze szerintem. Fogadok hogy az fia féle tovább húzná. Bármilyen hülye is a szervezet kívülálló. A fota meg szétbomlik első 1-2 év után, mert konkurenciák alkotják pályán kívül és belül is.
-
-
hunnylander
őstag
válasz
Fortissimus
üzenetére
Ki? Mosley? Vagy Frankl?
A vele folytatott tárgyalásokra, megbeszélésekre utal Frankl a szövegkörnyezet alapján.
De a tegnapi és mai FIA sajtóközlemények abszolút igazat adnak Frankl megállapításának.
-
Fortissimus
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
es ezt o beszelgetesnek nevezi??
LOL -
-
puttputt
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Okos gondolat a "druszámtól"! Valóban így van. Azért a striciért [link] (már bocsánat a rajongóitól...) kiadnak ennyi pénzt, holott egy józan F1 pilóta (
); pláne a gárdája, sokkal jobban megérdemelné. /Némileg "közhasznúbb" célokra költenék, még "így is"./
Lehet tudni a teljes csapatbeosztást (pilóták-vezetők) az újonnan érkező csapatoknál? -
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
..ez van.Azért a Ron Dennis-nél visszaszívom a 'kicsiben'-t..így visszagondolva nem méltányos, sokkal többet letett az asztalra mint Max Mosley.
De egyébként még messze vannak ettől, Mosley még mindig megeggyezhet, csak most már szvsz vékonyabb jégen táncol, mert amennyire az ő pziciója gyengül úgy erősödik a FOTA pozicíója.
-
Integra
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
igaza van
de az is ijesztő, hogy egy 60-as iq-jú hisztis tiniért ilyen bődületes összeget fizetnek ki felelősség teljes, komoly 50-60 éves emberek.. -
dokar
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
utálom a focit, ezután pedig még jobban

-
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
Amennyiben eljutnak odáig akkor mindenképpen....vannak előnyei annak ha valaki sokat szerepel a médiában,..amennyiben siker a vége akkor az ő arcához és nevéhez kötődik a tömegek fejében.
De amennyiben 'bukás' a vége akkor is....nagyon valószinű hogy ha nagy lesz a cirkusz akkor neki mindenképpen mennie kell, akár kicsiben ezt láthattuk a McLaren-nél. Ron Dennis leköszönt a hazugságügy után...az már sok volt. -
P00By
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
És milyen igaza van...
Ez tetszett!
-
hunnylander
őstag
válasz
JJános
üzenetére
Ha már Mark Webber, ma olvastam tőle egy kis okosságot, ami nekem is egyből megfordult a fejemben a Real Madrid húzásakor, de már korábban is.
It's got to a point where £80m is paid for one footballer but you're asked to run a whole F1 team and travel the world for £40m (Mark Webber rovata, BBC)
'Ott tartunk, hogy 80 millió fontot fizetnek egyetlen futballistáért [Christiano Ronaldo], de téged arra kérnek, hogy futtass egy teljes F1-es csapatot és utazz a nagyvilágban 40 millióból.'
Webbo 4 president!!

-
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
Szvsz nem biztos,...sztem igen hülye helyzetbe hozta magát az FIA, mert ha valóban elmennek a gyártók akkor nem az F1 megmentője lesz, hanem az aranytojást tojó tyúk nyakonmészárolója.
Jelenleg a Brabham és a March nem valószinű hogy jöhet ezzel a névvel, márpedig akkor nulla a médiaértéke. A Superfund-nak megkérdőjelezték az anyagi stabilitását és lógnak közel 4 milla euro-val, az USF1 aláírt volna akkor is ha nincs költségvetési plafon, viszont a legjobbak mezőnyével akarnak kűzdeni.....stb.
Szal ha lelépnek a gyárak, akkor egyfelől a Cosworth-ra igen nagy nyomás hárul, másfelől feltöltődik a sorozat ilyen-olyan csapatokkal a jobb jelentkezők mellé, és csak a Williams-nek és a Force India-nak lesz médiaértékű versenyzője...bár sztem Rosberg eljön a Williams-től.
Ez nagy lófüty...szvsz.
Ezt kínálni a tévétársaságoknak, pályáknak...embereknek, szemben egy esetleg megszülető új szériával.
Bármennyire is nagy nehézségeik lennének a FOTA csapatoknak a bajnokságuk beindításával, az érdeklődés melletük áll.Szal sztem az FIA akár borulhat is a megkevert vizükbe

-
JJános
addikt
A pilóták is bizonytalanságban vannak, amíg tart a mizéria.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ők már ismerik a jövő évi szabályokat?
Amúgy ez még nem biztosíték semmire szerintem (már ha így van és nem csak duma). -
madstunt
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Hát lehet jövőre nem esnek visza mint azt néhány kolega vízionálja
-
hunnylander
őstag
"We've been working on the new car for about a month now," revealed team principal Ross Brawn. "About a third of our wind tunnel time at the moment is spent on the new car." (telegraph.co.uk)
'Már egy hónapja az új [jövő évi] autón dolgozunk. A szélcsatorna-használat egyharmada az új autóra van fordítva' - Ross Brawn
-
ktg3
őstag
miért nem lehet az ilyen elemeket kivenni a pályáról?

-
törölt tag
ACEA múlt pénteki közleménye szerint "arra a következtetésre jutott, hogy az FIA-nak megújított, átlátható vezetési politikára van szüksége, beleértve szervezetének teljes megújulását is, hogy híven képviselhesse a tagságát alkotó szervezetek, az autósok és az sportolók álláspontját."
..hát de nem igazuk van?..pláne az "átlátható'-ban szvsz. -
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Tényleg?

-
JJános
addikt
Kész a török futam! (dióhéjban)
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Vagy csak állják az éves olajcserét meg a szűrőt.
-
hunnylander
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Ebből én arra következtetek, hogy a Mercedes felirat/logó is rátelepszik végre az autóra, mivel a két hazai nagydíj következik, ami a legfontosabb reklámterület a Mercedesnek a jelenlegi versenynaptárban.
A mocit eddig is Mobil 1 cuccal használták, ebben 100%-ig biztos vagyok, merthogy ez való/jár a Mercedes motor mellé. Ezzel van összefejlesztve. De most már a Mobil 1 is fel akarja használni eme közreműködésének gyümölcsét, és ezért hajlandó is fizetni a reklámfelületért.
-
Integra
titán
-
PazsitZ
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Korábban úgy tudom 500 volt a motoGP nagy kategóriájába a motorok köbcentije.
-
JJános
addikt
Most találtam. Tv közvetítés. F1 futamot rendeznek szimulátorokkal, és azt közvetítik. Nekem tetszik.

-
stvnppp
senior tag
Még mielőtt teljesen áttérnénk a Le Mansra:
(az első már biztos volt, a másodikat nem tudom, ha volt bocsi)
Mindkettőt meg kell nézni, a sorrend is fontos! -
Sanya595
senior tag
Aztááá mindenitt!!!
Mit csinált Rossi. -
puttputt
őstag
válasz
SaNyEe
üzenetére
Ja, csodálkoztam is, amikor a franciát olyan szépen levágta az egyik. Mondjuk, a váltásnál az egyiken jót röhögött a társaság, mert az egy dolog, hogy azt nem tudta kiolvasni, hogy hívják a pilótát, szerintem azt sem tudta, hol van (ti. a kialvatlanságtól)
; aztán ezen sztoriztak perceket.
Amúgy, jó a közvetítés, várom a végkifejletet!Eurosport HD, amúgy: [link] - english stream
-
Bermi
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
tényleg, ezt eddig meg se néztem.
akkor hazai pálya neki

csak eurosporton találtam közvetítést.
van valahol steam? -
törölt tag
válasz
venember83
üzenetére
..hát nagyon egy időket mennek, amikor írtam akkor azt hittem az SC miatt közel lesznek hogy lehessen támadni, de ezen a pályán kicsit más az SC

Az Audi most így járt, bár még mindig nincs vége..nem rossz a verseny így sem, bár sztem a szombat reggeli Le Mans Legends futam volt a szenzációs...ott az első két helyezett kegyetlen nagyot csatázott ezekkel a régi verdákkal.
Riszáltak féktávon, faroltak kigyorson, és megúsztak a tempós kanyarokon...nagyon szép volt.
Ami pénzt összesen kerestem eddig sem lenne elég egyik autónak az árára, ők meg ott nyomták...Ferrari és a Jaguar.
Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De attól ez még az idei közölt értékük, még ha pontatlan is a pályarajz.
/
.Hogy hoztam ide wurzot? Szerintem ezt diszkréten töröltetem.Ezek a nők annyira meghülyítenek hogy ilyeneket csinálok/írok