Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13978) DeFranco válasza Jenne (#13975) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nagykönyv: 2-3 évente ellenőriztetni kell a rendszert és olajat cseréltetni mert mint a motorolaj, fárad, és nem ken rendesen aminek nagy gebasz lehet a vége. 12 év gondozásmentesen elég extrém már.

sztori:

én erről egészen a közelmúltig nem tudtam, kb. egy éve került ez szóba, a kocsit 5 éve vettem tavasszal, akkor volt klímatöltés (a kezdő nagyszervíz alkalmával, preventív jelleggel) értelemszerűen olajcserével. a klíma egyébként jól hűtött, téli átforgatások is megvoltak. tartottam attól hogy mi lesz ha megkínálják a rendszert egy vákuummal, nyomáspróbával, de már megérett a dolog, így elvittem, jól tettem.

májusban vittem töltésre, a 740g gázból megvolt 610g ami teljesen normális veszteség ennyi idő alatt, az olajból viszont fogyott rendesen, 19g helyett csak 9g volt a rendszerben ami édeskevés, épp még elkaptuk. volt némi parány reszelék is az olajban ami szintén nem jó ha csak ott forog a rendszerben. maga az olaj amúgy színre szép volt. egyszerűen a rendszer megette az olaj felét, különösebben el nem szivárgott hiszen a gáz megvolt.

szerencsére a nyomáspróbán simán átment, kapott új olajat és mindenből a névleges töltést így most OK, de nagy gázt kerültem el azzal hogy megnézettem mert a kenés hiányát a kompresszor nem köszöni meg.

érdemes nem sufni klímást választani aki érzésre tölt és bikára nyomáspróbáz mert annak könnyen sírás lehet a vége, én igyekeztem egy megbízható szerelőt választani akinek a honlapja és a gépe is szimpatikus volt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.