Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adidas4death
aktív tag
válasz fenergie84 #850 üzenetére
Van egyéb ok ami miatt jobban megérné a Corsair?
SSD vásárlás előtt állok ezért kérdeztem[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
Attila17
tag
Helló! Olyan kérdésem lenne hogy SSD-t lehet kettéosztani (particionálni) úgy mint egy HDD-t?
-
fenergie84
addikt
válasz adidas4death #851 üzenetére
Milyen SSD-t vegyek topikban kérdezz rá
radi8tor1: jogos, benéztem
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fenergie84 #853 üzenetére
Az 1. hsz-ban az van benne, hogy ezt nem itt kell(ene) kérdezni.
"Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket."
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
devillike
tag
Értelek és igazad van, csak nekem azért lenne jó ha állandóan benne lenne a HDD is mivel torrenteket arra tölteném és minden mást is. Mivel az SSD élettartamát úgy tudod növelni hogy minél kevesebbet írsz rá.
Tehát ha alapból benne van a HDD, akkor minden letöltést arra tudok irányítani és bekapcsolásnál a torrent is be tudja tölteni róla a dolgokat.jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
-
addikt
Nagyon nagyon jó ötlet az összefoglaló ilyenformán való megjelentetése.
Igen sokan elsiklanak a kérés felett "olvasd el az első hozzászólást".
"Aki ad,az nyer"
-
Yany
addikt
Nem feltétlen. Leveleket nem csak én kapok, hanem 3-4 ember között random osztja el, hogy ne egy ember tolja 24 órában a felvitelt. Szóval rajtam kívül mások is megkaphatják, valószínűleg ott csücsül a levél. Az is lehet, hogy nekem jött, de akkor elveszett az éterben.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
devillike
tag
válasz Ice&Lime #861 üzenetére
Hali!
Igen így tűnik logikusnak, hogy benne legyen a HDD és azt használja írásra az OS és az SSD-ről csak olvasson. Így is rengeteg a frissítés win7 alatt, szóval elég az szegénykének
Még alternatíva volt egy hybrid meghajtó Seagate 750GB Momentus XT 2.5" Hybrid SSD/HDD - SATA-III 7200RPM 32MB Cache, de sajna csak 8GB az SSD rész ami win7-nél kevés lenne (most hogy lefrissítette magát, a 60GB-ból 28GB a szabad terület).
Marad a szervíz. Egy kérdést megér.
Minden jót nektek és köszönöm a segítő hozzászólásokat!jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
mennyire kell komolyan venni,ha a HDsentinel kiírja hogy meghibásodás várható?
ez a szöveg:
ha újratesztelem akkor meg jó minden[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azt írd le, hogy mi történt ma 11:31 és 11:39 közt eltelt 8 percben. (Ha normális AHCI driver-t telepítettél, akkor nincs gond)
UI: Erről a progiról dobj képet.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tomama
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #875 üzenetére
BF3-al játszottam,és folyamatosan kifagy a játék.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A progim legújabb verziójáról dobj képet ha kérhetném, ne erről a régi verzióról. (A régiből hiányzik az, ami pont érdekelne és fontos lehet)
Amúgy a 11.0 IRST drivernek (amit használsz) vannak gondjai, azt le kellene cserélni mindenképp vagy 11.2 vagy 11.7-es IRST-re.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tomama
aktív tag
AHCI drivert külön felkell telepíteni?[ Szerkesztve ]
-
félisten
"AHCI drivert külön felkell telepíteni?"
Igen. Ezt a mostani(11.0) is te telepítetted fel (pl chipset driverrel), ezt magától a W7 nem rakja fel(kivéve ha moddolt a telepítő és integrálták bele). Itt megtalálod a 11.2 vagy 11.7 IRST linkjét.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Malanrion
tag
Itt a kép SSDOK-ról ez így rendben van, vagy kell valamit csinálnom még vele?
-
tomama
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #879 üzenetére
letöltöm a fájlt,kicsomagolom,de semmi exe-t nemtalálok közte.
megvan közbe[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Malanrion #880 üzenetére
Gondolom a BIOS-ban nem volt AHCI üzemmód... Akkor minden a legnagyobb rendben.
tomama
Ha nem azt töltöd le, amit írtam, akkor persze, hogy nincs exe.
Nem azt írtam, hogy ZIP-et tölts le, hanem a STOR_Win7_XP_11.2.0.1006.exe vagy STOR_Win7_8_11.7.0.1013_PV.exe van linkelve a leírásomban.UI: ZIP is letölthető, csak azt manuálisan kell telepíteni az eszközkezelőből miután kitömörítetted. Ha számodra az nem gond, azt is megteheted.
[ Szerkesztve ]
-
tomama
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #882 üzenetére
így már jónak kéne hogy legyen? -
félisten
"így már jónak kéne hogy legyen?"
Amit SSD ügyben meg lehetett tenni, az megtörtént(friss a BIOS, friss FW, AHCI driver oké minden szempontból stb stb). Az, hogy BF3 továbbra is kifagy vagy sem, azt nem tudom, de ha csak a BF3 fagy le, az nem feltétlenül az SSD hibájából fakad.Természetesen figyelembe véve az előzményeket, Hard Disk Sentinel-el azért nézz rá időnként.
[ Szerkesztve ]
-
tomama
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #884 üzenetére
Köszi a segítséget!
Ilyen online support kéne minden cégnek! -
kalap12
tag
Egy nagyon fontos és pontos adatra lenne szükségem akkor, mert addíg másolok szigorúan ameddig szabad csak az SSD-mre, tehát van egy 64 gb-os SSD-m (eleve 59-nek látta de ez más tészta). Kérdésem az lenne, mennyi helyet kell kötelezően hagynom rajta, hogy ne károsodjon, mennyi szabad hely maradjon, köszönöm nagyon válaszotokat, szakértőkét főleg!
-
CarrGomm
aktív tag
Én is kérdeznék akkor már valamit:
sokáig nem volt normális VGA-m, így játékok kapcsán eléggé el vagyok maradva, de most néhányat kipróbálnék. Szóval a kérdés, mennyire érdemes játékot SSD-re telepíteni? Mert az a sok játék amit bepróbálnék elég sok írással járna, hiszen 15+ GB-okról beszélhetünk egy-egy játék kapcsán és lehet nem is mindegyik maradna huzamosabb ideig a gépen.
Szóval megéri azt az előnyt, ami egy ssd-re telepítéssel járna, vagy inkább tartsam jobban szem előtt az élettartamot és csak azt telepítsem oda, amit nem törlök pár nap után? Vagy tökmindegy, mert nem oszt nem szoroz? -
bgabi1
aktív tag
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy OCZ Vertex 4 mennyire felel meg komoly játékokhoz és Full HD videószerkesztésre.
Illetve azt kérdezném még, hogy ez az SSD mennyire High End a jelenlegi SSD piacon?
Eddig CorsairForce 3-at használtam, amivel meg voltam elégedve.
Más tipus is megfelel, a lényeg, hogy felső kategóriás legyen. Az OCZ-re az Indilinx vezérlő miatt gondoltam.
Előre is köszönöm a választ.
További szép estét mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Én mint amatőr, házi felhasználó, érzékelnék-e valami különbséget Vertex és Vector között, vagy egyéb más előnyök, megbízhatóbb, hosszabb élettartam? Ha ténylegesen van előnye, amiért megéri befektetni, akkor ennyi pluszt rászánnék. Corsair márkából van-e versenytársa ennek a két típusnak, vagy felejtsem és maradjon az OCZ. Drága készülékem van, ezért akarom, hogy a lehető legjobb és legmegbízhatóbb SSD kerüljön bele.
Persze mindez egy elfogadható határig, úgy 60-70 ezerig. 256-os, vagy 240-es.
Ha valaki megerősít a választásban azt megköszönöm és nem kérdezősködöm tovább.
További szép napot mindenkinek![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- A fénynél gyorsabban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Bestbuy játékok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest