Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Leginkább sehogy nem kell értelmezni. Az áttekintés fülön szöveges értékelést olvashatsz, ha ott minden rendben, akkor a SMART adatok csak érdekes információk az átlagfelhasználók számára.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Daszkalosz19
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem!
Elég sokat torrentezek. A cuccokat hdd-re töltöm. viszont a torrent kliens az ssd-n van!
Befolyásol ez valamit a ssd-n? -
zeix
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1952 üzenetére
Köszi, tehát nem kell vele foglalkozni.
Áttekintésnél minden rendben van 100%-100%. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Valdez
őstag
Így néz ki a plextor tlc-s ssd-je:
[link]Úgy néz ki, új marvell vezérlőt is kapnak.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Vásároltam egy Samsung 840 PRO 128gb-os ssd-t egy dell inpiron 7520-as(i5,8gb,hd7730 2gb) notebookba és sajnos nincs meg az az " hű de gyors" érzés számomra. Biosban AHCI be van kapcsolva, bár ugyan ezen a részen van intel smart..... választási lehetőség. Kérdésem az lenne, hogy ezt érdemes bekapcsolni vagy mire jó?
Ha jól nézem SSDOK-ban a beállításaim jók.
Samsung magicianban vissza adott teszt eredmények
Esetleg ezek közül érdemes valamelyiket használni?Mit kellene még beállítanom azért, hogy kicsit gyorsuljon ( legalább érzésre ) a gépezet?
Teljesen friss, újra telepített jogtiszta windows 8 van a gépen jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
Cartmenn
tag
Nekem is Asrock a lapom csak abban van AHCI,de rosszul IDE-ben lett telepítve a Win7, akkor nekem is hasonló értékek voltak,csak sikerült átállítani itteni segítséggel AHCI módra,és így már megfelelő értékek lettek(nekem is Nforce vezérlős,csak nem annak a drivert-ét használva)De amúgy semmi gyorsulásbeli változást nem érzek igazán vele.
-
Zoleee89
aktív tag
-
félisten
-
Bodor
veterán
-
balazs022
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kis segítségre lenne szükségem, vettem egy OCZ Agility 3 120GB-os SSD-t itt ph-n, és nagyon nem azt a sebességet hozza amit elvárnék tőle. Alaplapom Asrock N68 GS-3 UCC (igen tudom hogy SATA-2es, de a közeljövőben váltok SATA 3-asra). Nem AHCI módban van mert ugye ez a jóképességű lap nem támogatja de azért szerintem ez nagyon lassú még akkor is.(javítsatok ki ha tévednék) Nos a kérdésem az lenne hogy lehet ezzel valamit kezdeni? Esetleg egy driver vagy firmware vagy tudom is én bármi. Mert ha lenne akkor lehet nem cserélnék alaplapot.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz balazs022 #1966 üzenetére
Erről a progiról dobj még képet.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
balazs022
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #1967 üzenetére
Ezt írja ki Sorry de nem nagyon értek hozzá.
-
félisten
válasz balazs022 #1968 üzenetére
1. Légy szíves, még mielőtt bármit tennél, küldjél nekem hibajelentést(Azon a linken találod a mikéntjét, ahonnan az SSDOK progit letöltötted, köszönöm!)
2. Ez -így látatlanban- az NVidia chipset nyűgje lesz. Hard Disk Sentinel-ben az Információk fület nézd meg, ott kiírja, hogy milyen üzemmód és milyen driver teljesít szolgálatot. Ha ott NVidia nforce akármilyen driver lesz kiírva, akkor azt cseréld le az OS (amit nem tudok mi) alap IDE driver-ére.
5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?Ezt követően próbáld újra futtatni az SSDOK-ot és mérhetsz is egyet újra.
-
tecsu
addikt
Sziasztok!
- ASUS P7P55D-E alaplapon bár van Marwell SATA 3 csatoló, mukodik is, csak nem bootol be róla a Windows.
Az Ami Biosban állítgattam majdnem mindent, de semmi. Pedig a leírasban bootolható portnak írja az ASUS. Sot, még prioritást is állíthatunk, hogy az legyen gyors(abb), vagy az USB3.
Csak a SATA 2 -es portról mukodik a Samsung 840 Pro 128 MB -os SSD, annak kb. megfelelo értékekkel.- Az SSDOK régi AHCI drivert ír (6-4-2009), de a Windows eszkozkezeloje minden drivert a lefrissebbnek ír és amúgyis frissítené magát automatikusan, beállítás szerint.
Habár konkrétan az SSDOK által írt drivert nem is találom.-Szerintetek lehet SATA 3-ról bootolni valahogy ezt a konfigot?
-Hogyan tudom frissíteni ezt a drivert?Koszi.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
félisten
-
tecsu
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1973 üzenetére
Mivel a Prohardver lekicsinyiti:
[IMG]http://i50.tinypic.com/2wmjtyg.jpg
[IMG]http://i46.tinypic.com/ng5xmq.jpg
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Itt nem biztos, hogy van értelme több dolognak, mert
1. Marvell vezérlőn, Marvell driverrel nincs TRIM
2. Marvell vezérlőn az OS AHCI drivert kell használni, Marvell nem fogja kihajtani úgysem az SSD-t (magasabb eredmények lennének, de OS alatt nem érzel ki belőle semmit)
(Az OS-t már úgy kellett volna telepíteni, hogy a Marvell vezérlőre kellett volna kötni az SSD-t, majd utólag lecserélni az AHCI driver-t)Jelenleg csak annyit tehetsz(nem kötelező), hogy a leírásomban szereplő 11.6-os IRST drivert feltelepíted.
UI: Jobb egér a képen/kép megjelenítése és máris nagyban látszik.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Ma tettem be a gépembe egy Samsung SSD-t rendszermeghajtónak, mellé pedig a "régi" 1 TB-s HDD-met.
Azt vettem észre, hogy a jobb alsó sarokban, az óra mellett megjelenik az a kis usb ikon, pedig semmilyen usb hardver sincs csatlakoztatva. Ha rákattintok, le tudnám választani az SSD-t és a HDD-t is. Ha rákattintok, hogy leválasztom valamelyiket, azt írja, hogy használatban van, zárjam be a futó alkalmazásokat.
Tehát végülis gond nincs, mert nem tudnám véletlenül sem leválasztani, csak fura, hogy így kezeli a háttértáraimat a rendszer.
Miért lehet ez?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
félisten
válasz lordjancso #1976 üzenetére
A SATA AHCI üzemmód egyik szolgáltatása a Hot Plug/Hot Swap. Ez azt teszi lehetővé, hogy -mint pl pendrive esetén- a gép kikapcsolása nélkül lehet leválasztani meghajtókat(kivéve rendszermeghajtó(k)).
Szóval ez egy természetes dolog. Ha "zavar", akkor -alaplap BIOS-tól függően- a BIOS-ban is van lehetőség a kikapcsolására(tipikusan Gigabyte deszkák ilyenek) vagy feltelepíted az alaplapod chipset-jének(és OS-nek) megfelelő AHCI driver-t. Ha az adatlapodon szereplő ASUS P8H61-M LE/USB3
REV 3.0 deszkáról van szó, akkor Intel Rapid Storage Driver-t(röviden IRST) telepítheted, viszont -lévén nem írtad milyen OS-t használsz- így neked kell ezt tudni. Itt megtalálod a megfelelő IRST drivereket [link]Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lordjancso
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1977 üzenetére
Áhh értem.
Ez csak annyi "előnnyel" járna, hogy nem jelenik meg az usb-nél leválasztható meghajtóként a merevlemez? Mert ha csak ennyi haszna van, akkor inkább hagyom.
Egyébként sem zavar, csak furcsa volt.
Szóval azt mondod, hogy tiltsam le a BIOS-ban az ACHI-t (állítsam vissza IDE-re), majd telepítsek fel ACHI drivert Windowsból? Win7-et használok egyébként.[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
félisten
válasz lordjancso #1978 üzenetére
"Szóval azt mondod, hogy tiltsam le a BIOS-ban az ACHI-t "
Áááá, dehogy! Rakd fel az IRST driver-t és kész.
(Az AHCI alapértelmezett Vista óta, a magas 4K és 4KQD32 sebességek az AHCI üzemmódnak köszönhetőek(NCQ). IDE-ben ez bukta)W7-t esetén a 11.6 vagy 11.7-es IRST drivert tedd fel.
[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1979 üzenetére
Oké, felteszem. (csak hogyan?
És utána mi a teendő? Magától eltűnik az usb-k közül az ssd és a hdd?
Milyen egyébb előnnyel járna a másik driver?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
félisten
válasz lordjancso #1980 üzenetére
Letöltöd a megfelelőt és futtatod EXE fájlok ugyebár)
"És utána mi a teendő?"
Leírtam, hogy megy végbe a dolog, utána semmi teendő" Magától eltűnik az usb-k közül az ssd és a hdd?"
Igen. (de egész eddig erről brekegtem(brekk)"Milyen egyébb előnnyel járna a másik driver?"
Azon kívül, amint épp imént írtam, SSD kapcsán nem feltétlenül jár előnnyel. Bizonyos HDD-k esetén(itt nagy kapacitású HDD-kről van elsősorban szó) lehet előnye, sőt kötelező (gyártó írja elő, csak ezen a userek átsiklanak)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lordjancso
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1981 üzenetére
Akkor az 1 terrás hdd-mhez jól fog jönni szerintem. Nagyon jó, köszönöm a segítséget.
Már csak egy utolsó kérdés. Hol találok ilyen IRST drivert? Mert a linkelt cikkedben nem találok letöltés linket, csak iata és stor kezdetűeket.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
félisten
válasz lordjancso #1982 üzenetére
"Mert a linkelt cikkedben nem találok letöltés linket, csak iata és stor kezdetűeket."
Igen, azok azok. (iata_enu_11.6 vagy 11.7 kell neked)[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1983 üzenetére
Szuper, fel is tettem a 11.7-et. Köszönöm szépen a segítségedet!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
tecsu
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1975 üzenetére
Szia!
4 link van a driverhez, ebbol ketto W8-as, a masik ketto pedig W7-es ha jol latom.
A 11.7 es a 11.6 tunik W8-asnak, viszont te az utobbit ajanlottad, miert?
Ha meg a W7-hez is jo, akkor miert nem a legujabb 11.7-est? Miert vannak regebbi verziok is linkelve?
(stor?)Masreszt azt sem ertem, hogy a Windows miert nem frissiti a drivert? Az update be van alitva. Miert frissit bizonyos drivert, es miert nem mindet, ha van jobb, frisebb.
Az eszkozkezeloben MINDIG azt irja ki mindenre, hogy up to date, es hogy a legjobb megoldas van telepitve...
Szal nem ertem.Ja, es a Biosban, ha csak Intel csatolot hasznalok, a JMicront es a Marvellt nem kell bekapcsolni, es AHCI-be tenni, ugye?
Koszi a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
hali ez nem gáz, hogy a kondíció már csak 98%? kép
-
madkiller
őstag
Tönkre, ment az ssd-m OCZ Vertex II.
4 hónapos. Nem érzékeli a gép. Sata csatit cseréltem, tápkábelt cseréltem.
Lehet itt még valamit tenni vagy csak garanciális ügyintézés.
És ez meddig tart? -
madkiller
őstag
válasz lordjancso #1994 üzenetére
Nekem is 100%-on volt mégis meghalt 4 hónaposan.
-
prus
csendes tag
Sziasztok
Van 1 Gigabyte B75 D3V alamplapom es egy samsung 840 120Gb-s SSD-m. A bios-ban beallitottam a sata mod-ot ahci-re es utanna feltelepitettem a 64 bites win7-et. A problemam a kovetkezo: nem latja a windows ahci modban az ssd-t, probaltam a registriben is atirni a msahci start-ot 0-ra de az sem segitet, csak ide modba megy. Bios es ssd firmware update sajnos nincs uj. Mi lenne a megoldas[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz madkiller #1992 üzenetére
Amolyan "biztos, ami biztos" alapon egy másik konfigban is próbáljátok ki, ha az a másik alaplap sem látja, akkor gariztatható. Az, hogy ez meddig tart, az attól is függ, hogy hol vetted az SSD-t.
Ha ugyanilyen Vertex 2-re cserélik, akkor az első dolgod az legyen, hogy megnézed, milyen FW verziója és ha nem a legújabb, akkor kötelezően frissíted a FW-t rajta.prus
Erről progiról dobj képet: SSDOK (a régebbi Magician egyes chipset-ek esetén hibásan jelenített meg infókat)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
madkiller
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1997 üzenetére
Köszi, pedig az elején már gondolkodtam az FW-n, de nem hittem, hogy ilyen fontos
-
apollo12
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1997 üzenetére
hali fw frissítést hogy lehet elvégezni??
samsung 840 lenne, de wint nem akarom újra rakni
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Politika
- SkyShowtime
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen monitort vegyek?
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs