Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#33285) Frawly válasza ubyegon2 (#33261) üzenetére


Frawly
veterán

A Linuxos topikba megírom a dd paraméterezését és a cache letiltását. Az utóbbit nekem is meg kell nézni, mert állandóan elfelejtem hogy kell letiltani.

Közben a 860 EVO beüzemelve. Majd holnap csinálok CDM 6.0.1-es mérést, megnézem az SSDOK és a HDS mit ír rá. Egyelőre még csak beszereltem, meg feltoltam rá a Win10-et. A telepítése egész gyorsan ment volna, SSD-ről SSD-re, de egy csomó időt nem is a telepítés vitt el, az megvolt 3-4 perc alatt, hanem az első boot után a sok idióta kérdés, felhasználói fiók, itt még az offline fióknál is egy csomót kérdezett, be kellett állítani 3 biztonsági kérdést, privát hálózatot, Wi-Fi-hoz csatlakozás, a telemetriával kapcsolatban vagy 10 kérdést feltett, Cortanát legalább 2x kellett kikapcsolni (egyszer a mikrofon kikapcsolásával, másodszor, hogy ne az legyen a személyi asszisztens), utána még frissítéseket is feltett, ami a telepítőbe volt integrálva. OMFG. Nagyon kell bele, hogy teletolják ennyi szeméttel, és egy 3-4 perces telepítés tartson vagy 10-15 percig. Pedig hivatalos 1803-as lemezkép volt a MS oldaláról letöltve. Ráadásul egy csomó kérdés felesleges, mert utólag is lehetne ezt állítgatni, plusz a regionális, nyelvi, billentyűzetkiosztásos beállításokat kétszer kérdezi meg, egyszer a telepítés legelején, másodszor meg az első boot után a felhasználói profil kialakításánál, igaz ott csak jóváhagyást kér. Sok értelme van.

A 860 EVO eddig csendes, van ugyan ennek is egy nagyon halk, elektromos gerjedéses hangja, de olyan halk, hogy csak akkor hallani, ha intenzív terhelésen van és a laptopra ráteszem a fülem. Csendesebb, mint az Adata SU650, és sokkal csendesebb, mint a Crucial MX300 és a Samsung PM800. Melegedni sem melegedik, azt nem néztem mennyiről indult, de intenzív terhelésnél sem ment 41 fok fölé egyelőre. Sebességérzetre nem tűnik gyorsabbnak a felsorolt SSD-knél, de ez várható is volt.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.