- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- thesound: Segítőkészség
Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
válasz
fortune
üzenetére
szvsz Samu a legjobb választás, minden féle szempont szerint. 28k-ért meg ne gondolkozz sokat, mert azon az áron, a jelenlegi helyzetben nagyon jó vétel ha újonnan veszed.
Kérdés: SSD Magician-ben nem lehet vhogy kikapcsolni a fw update felugró ablakot? Kezd idegesíteni, hogy játék közben is bevillan és leb@asz a tálcára

-
fortune
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Újban gondolkozok de a használt ajánlatokat is megnézném. Rendszer lesz feltelpitve illetve officce ps meg lehet játék is. Bár játékot nem hinném h telepiteni fogok rá mivel igy elvileg gyorsabban hal meg a winchester :S
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez is bizonyítja hogy a számítógép füsttel működik.

-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ajjj, a hülye
El sem hiszem 
-
fortune
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen. Esetleg valami másik márkától ssd-t nem tudsz ajánlani ami szintén megéri és jobb mint a samsung. Kb 30eft szánékozok költeni rá és rendszernek lesz

-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Dehogy olvasok, épp elég "mesébeillő userrel" találkozom a hétköznapokban, ha nem látnám el sem hinném. (Most a közelmúltban az egyik agyhugyköves unalmában leszedte a gép oldalát, hogy mégis mi van benne. Az volt feltűnő számára, hogy a CPU venti, mintha állna, mert az AMD felirat-ot simán el tudta olvasni. Fogott egy ceruzát, és beledugta a cooler-be, amely persze megállt, majd amikor a cerkát kihúzta ismét pörgött de megint megállt az AMD logó, megint bedugta a ceruzát... Hát a gép így távozott az örök vadászmezőkre, ahonnan a Nagy Manitu füstjelekkel üdvözölte érkezését.)

-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"végül is teljesen elképzelhető és igazad lehet/van"
Nem, kérlek:
1. Biztos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. Olvass jó kis történeteket pl a HUP-on RAID témában, s csodát fogsz látni. -
-
Cadal
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A sandforce vezérlős SSD-ket All 0x00, 0Fill módban kell futtatni, hogy a gyári értékeket megkapjuk. Tudom, hogy ha nem tömöríthető adatokkal dolgozik a meghajtó akkor alacsonyabb értékeket kapok.
Ezt amúgy is csak érdekesség képen tettem be, mivel nem nagyon találni ilyen meghajtóról itt cdm tesztet. 
-
fortune
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy melyik ssd-t érdemesebb lenne megvenni. Samsung 830-as 60 gb 28000ft-ért vagy esetleg egy ocz agility 3-at 27000-ft-ért. Melyikről milyen tapasztaltok vannak. Az ár megéri???
Üdv Fortune -
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ebben az esetben végül is teljesen elképzelhető és igazad lehet/van, mert az egyik marvell vezérlős és nem tömőrít, a másik meg SF-os, meg még a méretük is különbözik.

Azt azért halkan megjegyzem, hogy egyik haveromnál egy ADATA meg egy Vertex 3-as megy RAID0-ában tökéletesen, igaz, byte-ra egyforma méretű partíció van kialakítva mindkét SSD-n. -
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na de kérem! RAID-et nem építünk teljesen más diszkekből, s itt ez a gond!

-
Cadal
őstag
Mivel nem sok eredmény van (legalább is nem találtam) még ezzel a meghajtóval így betennék egy Kingston HyperX 120 GB -al készített benchmarkot. Az AHCI driver a korábban említett 10.8.0.1003 verziójú. SATA III 6 Gbps-es aljazaton van a meghajtó.
-
válasz
Jack@l
üzenetére
Nem duplája, hanem összege a 2 eszköz sebességének a RAID0-ás sebesség. Nyilván, ha 2 teljesen egyforma HDD vagy SSD alkotja a tömböt(és ez a gyakori/célszerű eljárás), akkor a duplázás szó is megállja a helyét.
Az, hogy ott miért olyan eredmények születtek, az passz. Valami el van baszarintva, ami adódhat abból, hogy különböző méretűek a meghajtók (nem minden RAID vezérlő/driver szereti ezt), a deszkán (amit nem tudok, hogy mi is pontosan) lehet, hogy vannak megkülönböztetett portok RAID-hez és nem oda van kötve stb stb. Az biztos, hogy az az eredmény sehogy nem van jól...
-
Maximum1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hátha segít: Agility 3 sata 3 porton
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na, kicsit vissa kellett mászni a fában, de ez volt eredetileg ,amiről beszéltetek: [link]
Raidben nem nagyjából duplájának kéne lenie az olvasásnak? -
Agro
senior tag
Megfogok őrülni, 1 hete 26k volt a 430 64 GB most meg 28k tudom ez csak 2 k különbség, de az istenit csökkenie kéne.
Sose lesz így ssd-m :S
-
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Szia,
Majd még tán érkezik segítség, én addig beírom, hátha ez is segít

Kezdetnek merem remélni, hogy Win7 van a gépen. Emellett AHCI-re tudod állítani BIOS-ban a sata portok működési módját. Alapjáraton lehet, hogy ez IDE-n van. Ez egy fejlettebb lemezkezelési módszer. (De ha most megteszed, akkor alapjáraton a Win nem fog elindulni, registry-ben restart előtt át kell állítani). Ez egy picit dobhat rajta. Emellett a diskeeper töredezettségmentesítőt, és még 1-2 okosnak mondható funkciót teljesítő szoftvert sokan szeretik. Automatán a háttérben karban tartja a dolgokat, ha netán sikerült széttöredezni a rendszert, ezzel lehet rajta segíteni. Bár ez nem annyira biztos már, mert Win7 is karban tartja azért szépen. -- És - nagy vonalakban - valahol itt véget is érnek a HDD-t maximálisan kihasználó módszerek. Lényegi változást nem okoznak, segítik.Nos, hogy rá is térjek:
1. és 2. egyben: Igen, megoldás lehet egy külön, de nem egy másik HDD, akármelyiket is nézzük. Gyorsulást, igazi továbblépés érzését az SSD adja meg. De, ennek az élménynek ára is van sajnos, Ft/GB-ot véletlenül sem szabad jelenleg összehasonlítani a HDD-vel. Viszont sebességben fordul ez a mutató. Valamit valamiért.
Kérdést Neked kell feltenned magadnak: "ár/érték"-ben Neked mi számít értéknek. A kapacitás vagy a sebesség? Laptopban szempont lehet a fogyasztás esetleg még.
+ SSD: sebesség, fogyasztás
+ HDD: kapacitás, ár
Nyilván az egyiknél a másik pozitívumai a negatívumok.Ha a keret engedi, én mátrix-osan szólva a piros kapszulát, vagyis az SSD rejtelmeibe való mélyedést javasolnám. Többet dob a gyorsaságon, mintha lecserélnéd az egészet egy drága konfigra, és HDD-n futó oprendszerre kötnéd. Ma lehet így fogalmazni már, hogy "vétek lenne bizony". Igazi szárnyakat az új konfigok SSD alatt kapnak csak igazán, mert - teszteket ha nézed kiderül - minél jobb a konfig, az SSD is annál gyorsabbá válhat - persze nem a csillagos ég a határ

Adatlapodon lévő konfigodhoz egy sata3-mas SSD szerintem egészen nyugodtan dívik.
Ezen belül milyen? Szerintem az egy következő kérdés legyen esetleg, ha SSD mellett döntesz. Mert egyelőre ez volt a kérdés.
Valamint, az ne legyen szempont, hogy mit csinál a gép játéktelepítés közben, hacsak nem egész napra ez a hobbid
Értem ezalatt, ha beruháznál egy SSD-re, akkor már azt a pár játékot is - legalábbis a kedvenceket - arra telepíteném, gyorsabb betöltési idők miatt is.Vége, bocsánat a hosszért, meg az esti mese stílusért, ha sok felesleges infó volt benne.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Este van mi?

-
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De csak nem 12-13 megával olvas egy agility?
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen az, P5B a legfrissebb Bios-szal.
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De nem kéne a 4k readnek is jobbnak lennie 1 lemezhez képest? A 4k írások viszont igencsak jók lettek. (ha nem fo*nék, hogy szétesik a raid tömb, beraknék én is még egyet párba)
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az az alaplapod van, ami az adatlapodon szerepel?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, de mivel AHCI egyik erénye a hot swap, gondoltam megnézem, hogy hogyan működik.
több percig is eltart a felismerés => ezt a BIOSra érted? Mert a Win7 felismerte rendesen. De a probléma a BIOSban jelentkezik. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem felismeri, csak van amikor AHCI-re váltást követően ez több percig is eltart, Te meg nem voltál elég türelmes és fél perc után, azt hitted, hogy nem történik semmi. (Ha megtörténik, akkor a W7 újraindítást fog kérni és azt meg is kell tenni)
Az, amit meg most produkáltál, arról sürgősen leszokni, mert ez Mekk Elek kategória...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Dupla
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Következő sikeres kísérletet követtem el; bios boot WD Black nélkül AHCI módban, majd win7 betöltés előtt gyorsan rá a winyót a lapra. Így tökéletesen betöltött.
De mégis mi a *#*-ért nem ismeri fel a BIOS AHCI módban a winyómat? -
Balage76
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
ki kellene találniuk egy "Nagyon nem ajánlott!" plecsnit is.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Megpróbáltam, WD Black nélkül tökéletesen működi AHCI-val, sebességben szinte mindenhol ráver 10-15 %-ot az IDE-s beállításra.
Viszont ahogyan rádugom a WD Black winchestert minden jónak vége, a bios megáll "Detecting AHCI 2 port..." felirattal és nem akar továbbmenni. Mi a fene lehet azzal a winyóval? Mit kéne másképp csinálnom? -
d@minator
addikt
Sziasztok! Egy 1TB-s vinyóm van kétfelé particionálva és elég sok a lemezművelet. Játék telepítés közben is ha internetezni szeretnék lassan nyílik meg a böngésző 2és 4magos procival is amit én az egy db HDD-nek tudok be.
A kérdésem az lenne, hogy:
1. A rendszernek külön adathordozót használva ténylegesen lenne e jelentős gyorsulás?
2. Ha igen akkor mit válasszak rendszereszköznek? HDD, Raptor HDD vagy SSD? A legjobb ár/érték megoldást szeretném. -
zetecR
addikt
-
Sziasztok!
Manapság milyen SSD -be érdemes pénzt fektetni? Melyik a jó vétel / ár kategória?
-
PoPeC
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy Samsung 830as SSD-t ajándékba. Az a problémám, hogy desktop verziót kaptam és nekem notebookom van. Sikerült beleraknom az SSD-t a notiba, de nincs rögzítve, ezért szállításkor kimozdul. Ebay-en kerestem hozzá keretet notiba, de csak olyat találtam, amivel PC-be lehet belerakni (azt meg én is kaptam hozzá). Nem tudjátok, hol tudok beszerezni SSD keretet notebookhoz?
Köszi a segítséget!
Ádám
-
Giovanny
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen,bocsi,úgy értettem ahogy leírtad,csak én nem úgy kérdeztem
Jelenleg csak egy SSD van a gépemben,szóval még nagyon friss felhasználó vagyok ssd terén.Este csinálok egy mérést MS és Intel driver-ekkel. -
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Addig húzd le a WD Black HDD-t a SATA portról,úgy állítsd át a registry-ben,aztán restart,biosba be,ott is AHCI-re állítod,és megint restart! Aztán megnézed,mizu. Ha müxik,akkor gép kikapcs,és visszadughatod a HDD-t a SATA portba!
De elvileg jónak kellene lennie,ha követed amit feljebb linkeltem.
Üdv.
Egyébként Win 7-ed van?
Elvileg a HDD-k támogatják az AHCI-t,azzal nem lehet gond. -
válasz
Giovanny
üzenetére
Ez biztosa. Nagyon régi driver-nek kell lennie, ami nem támogatja a TRIM-et.
(Amire meg esetleg Te gondolsz, az a RAID0 üzemmódban a TRIM támogatása, de ahhoz is van már egy 11.0.0.1032-es driver. Ha nem használsz RAID tömböt(aminek az SSD is tagja), akkor ez lényegtelen) -
BigBlackDog
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Windows alatt át is állítottam. BIOSban ha átteszem, a következő újraindításnál megáll a BIOS boot, amikor megpróbálná a második sata eszközt (WD Black) észlelni -a Samu SSD-t felismeri-.
Jelenleg a Sata0 porton van az SSD, Sata1-en van a WD Black, Sata2-ön pedig a ODD-m.
Lehetséges hogy a WD winyóm nem támogatná (??
??) a AHCI-t? Vagy csak máshova kéne dugnom a lapon az SSD sata kábelét? -
h1ght3chzor
őstag
Jaa, értem. Hát sajnos így kisebb városokba nem hinném hogy tartanának polcokon, mondom itt Bp-en sincsen nagyon raktáron, még azért drága, hdd-ből van inkább raktáron.
De sztem mind1 hogy látod-e a polcon nem? Előre eldöntöd, és megrendeled, most max a csomagolás más meg kinézet, bár sztem nem ez számít egy ssd-ben bár biztos ez is számít vkinek.

-
Giovanny
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bocsi kétszer ment,szar az egér a melóhelyen...
-
Giovanny
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi,az SSD miatt akarom,hátha valamennyivel dob a sebességen,tudtommal az már támogatja a Trim-et?
-
válasz
Giovanny
üzenetére
Igen, az. Ha esetleg csak az AHCI driver-t szeretnéd lecserélni, akkor elegendő a megfelelő változatú (x86 vagy x64) "F6-os" (floppy-s) verzió letöltése, mert azt csak kicsomagolod valahova (egy mappába) és az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésénél betallózod neki ezt a mappát.
-
smiti
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szóval mikor azt írom hogy vâros akkor szolnokot tessék érteni. Ha hazaérek majd beszámolok a tapasztalatokról!
-
Giovanny
őstag
Ez lenne a legfrissebb Intel Ahci Driver?
-
shteer
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
ipon webshop, nincs raktárkészlete
-
smiti
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ebéd után bemegyek a városba megnézni a kínálatot, de eddig még csak a MM-ban láttam Samsungot ~ 40k magasságában.
De eddig még a boltok polcán egyáltalán nem is láttam semmilyet.

-
Balage76
senior tag
válasz
Balage76
üzenetére
Nos akkor mégegyszer a CHIP magazinos támáról:
Mivel hivatalosan mindenki a kiadótól vásárolta, hozzájuk kell fordulni meghibásodás esetén.
Függetlenül attól hogy kaptál-e garjegyet vagy sem, először nekik kell jelezni a meghibásodást. Ha nem kaptál garjegyet, akkor ilyenkor pótolják (ha szeretnéd, akkor egyébként is bármikor elküldik a náluk lévő garjegyedet).
A garanciális ügyintézéshez szükséges az előfizetői számla és a kitöltött garjegy. Ezekután lehet menni az általuk megadott Bp, XIII kerületi címre. A mai nappal minden kérdéses dolog egyeztetve lett, szóval senkinek sem lehet problémája.

Ha bármikor bárki elakad a magazinos SSD-vel (meg úgy amúgy is), akkor érdemes felhívni a Samsung ügyfélszolgálatot (06 80 SAMSUNG), ők a helyi iroda szervíz részlegével konzultálva 1000%-os, megoldást tudnak ajánlani.
-
jim_raynor70
aktív tag
Akkor meg mindegy, hogy a harom kozul melyiket veszed. A Force GT gyorsabb valamivel a Force 3-nal, helyenkent a Samsungnal is talan, viszont hogy megeri-e a felarat ahhoz kepest... Ezt dontse el mindenki maga. De en tovabbra is tartom a voksom a Samsung mellett. Masreszrol nem raknam a programokat a winchesterre, mert igy pont az SSD elonyebol veszitenek...
-
Giovanny
őstag
HDSentinel,CrystalDiskInfo,SSDLivePro ezekkel néztem eddig,de egyik sem mutatja az írás/olvasás mennyiségét...Létezik még valami amivel lehet megnézni? Illetve miért nálam nem mutatja?
-
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jogos, benéztem.
-
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,van egy Kingston SSDNow V+100 96 SSD,mivel lehet megnézni mennyi van rajta írás/olvasást? Próbáltam SSDLive de mindent kiírja csak ezt nem.
-
datatomm
tag
Az usb memóriák miért nem olyan gyorsak mint az ssd-k?
-
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hi! Ez szerint állítsd át AHCI-re.
[link]
Üdv. -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Most látom sikeresen elírtam
Nem ACHI hanem AHCI. -
CocooN-z
őstag
Sziasztok!!
Segítségre lenne szükségem, egy OCZ vertex 2 120GB os új SSD és egy Asus P5KC -s alaplappal kapcsolatosan:
Crystal Disk Mark 180 / 80 és a HD tune (Read) max 200 / avg. 180 / min. 150 -es tempó fölé az istennek nem akar menni.
a Lap csak IDE mósot tud, de egy ICH10 es AHCI s lap ban is pontosan ugyanezt a tempót diktálta. Megformáztam 4K-s mérettel, ami egy kicsit segített a dolgon, de még mindig csak 185 / 85 ös a tempó.
Az OCZ oldalán van fent egy step by step (amit hirtelen nem találok), az egyik fórumban, ami alapján végig mentem, de semmi pozitív eredmény.
Köszönöm szépen előre a segítséget, mostmár 4K-s formázással fel van telepítve egy Win7, amit már újra nem telepíthetek (céges, timelimit is up...
)Üdv:
Z -
-
Balage76
senior tag
Nem feltétlenül rossz ez.
1, Mivel mindkettő tömörítős ráadásul 64GB-osak, nem fogsz olyan eredményeket kapni mind davidsz a 2x128GB Samsunggal.
2, Bár az olvasási eredményeid csökkentek az M4-hez képest, az írási eredményeid nőttek, tehát érzésben valószinűleg gyorsabb a rendszer, mert kiegyensúlyozottabb.
3, Az Agility3 önmagában milyen eredményeket hoz, valószinűleg az a gyengébb láncszem..?
4, most van 128GB tárhelyed egyben a korábbi 2x64GB helyett és ugye alapvetően ez volt a cél.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én ilyeneket kaptam samu 470 128gb-ra:
261 255 200 237 18 51 128 71
-
Bodor
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
SATA2-eshez szerintem teljesen jó értékek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Teljesen jó eredmények szerintem.

-
BigBlackDog
veterán
Az alábbi eredmény mennyire mondható reálisnak egy sata2-es rendszerben (P965)? Az ssd egy Samu 830, 128 Gb.

-
Bodor
veterán
"A programok egy 500-as WD Blue-n"
Miért kell a programokat a lassabb HDD-re rakni? Az SSD-nek pont az a lényege, hogy gyorsan indulnak róla a programok. 500 GB-ot foglalnának el??
Clemi: Igazából a 10.8.0.1003-as driver a a hivatalos, de valószínű, hogy nem avval lesz a baj, hanem a kétfajta vezérlővel. legújabb chipset driver fent van ?
-
shteer
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
attól függ melyik értéket nézzük
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Megcsináltam a RAID0 tömböt az említett Crucial M4 64GB és az OCZ Agility 3 64GB lemezekből. Feltettem a W7x64-et, és a friss eredmények szerintem katasztrófálisak.
Felment az a bizonyos 11.0.0.1032-es Intel RST driver, abban bekapcsoltam az irási gyorsítótárat, és semmi mást nem piszkáltam íme az eredmények:
Crucial M4 64 GB a már belakott rendszerrel:

RAID0 tömb:

Mi az a jóbüdös ......
-
smiti
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Elvileg Csak a rendszer lenne rajta, a szüksêges driverek és a norton antivirus. A programok egy 500-as WD Blue-n ès egy 1.5TB-OS hâttértáron lenne az adathalmaz.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingston DDR3 ramok 4GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4513
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Latutide 7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

El sem hiszem 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ne "csalj".

Jelenleg csak egy SSD van a gépemben,szóval még nagyon friss felhasználó vagyok ssd terén.Este csinálok egy mérést MS és Intel driver-ekkel.
??) a AHCI-t? Vagy csak máshova kéne dugnom a lapon az SSD sata kábelét?