Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
válasz
HZoli87
üzenetére
Köszi a képet, pontosan ugyanezeket írja ki nekem is a sentinel csak nekem egy 14 órát dolgozott matuzsálemről van szó.
OFF
Látom a képen, hogy 16:9-es képernyőn alsó tálcát használsz. Próbáld ki, hogy jobb oldalra teszed. Egy ideig szokatlan, de sokkal praktikusabb, nagyobb helyed lesz a képernyő "alacsony" részén, a böngészésre, programokra nagyobb felület marad.
Bocs! -
atala
addikt
válasz
daneeeeee
üzenetére
Ha klónozod a HDD-t SSD-re, akkor értelem szerűen nem kell lehúzni, de ha friss Win7-et teszel az SSD-re, akkor lehúzhatod. Amikor fent van az ssd-n a win7, akkor már visszadughatod a hdd-t, és le tudod szedni a dolgaidat ami kell. így mindkét meghajtón lesz egy-egy op rendszer. Nekem is kettő van, mert meg van még a régi XP is.
-
válasz
daneeeeee
üzenetére
Az SSD-telepítésénél lehúzod, ha rajta van visszadugod, boot sorrendbe az SSD előre, utána Win7 lemezkezelőjében formázod vagy törlöd a partíciót a HDD-n. Nemrég tanultam itt a fórumban Fire/SOUL/CD-től, én is így csináltam, azzal megspékelve, hogy a HDD-re egy XP-t is telepítettem.
-
-
Sziasztok!
Az rendben van, hogy a samsung 830 64 GB, HDSentinel-lel mérve, 14 órás használat, 15 gigás Win7 rendszerrel, minden ajánlott beállítást megcsinálva (kivéve böngészőfájl áthelyezést), TRIM-mel, optimalizálva stb. máris 99%-os kondíción van??? -
daneeeeee
aktív tag
Sziasztok !
Lassan nekem is lesz SSD-m amire szeretnék majd windows 7 tiszta telepítést végezni.
A mostani gépemben egy HDD-n van rajta a win7.
A kérdésem az lenne, hogy ha SSD-re telepítek, előtte le kell-e húznom a HDD-t a gépről(amin a win7 van most)
Csak mert valami olyasmit hallottam ha nem húzom le, a win 7 telepítő automatikusan a korábbi win7-et tartalmazó adattárolóra menti a boot információkat.Segítségeket előre is köszönöm !
-
miki111
csendes tag
HELP!
Köszi!
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_33761-33761.html
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
sztyopa1
üzenetére
Lévén én még nem láttam annyi tárkapacitást, ami ne fogyott volna el idővel, a nagyobbat tenném bele (nem mellékes információ lenne, hogy mennyit szánsz a fejlesztésre).... főleg, ha nagy méretű képekkel dolgozol, mert akkor a psd-k simán lehetnek darabonként 100-200MB-osak.....
-
BiP
nagyúr
válasz
zjuhasz
üzenetére
Függ attól, hogy mennyi programot használsz, és mennyire váltogatod.
Mert itt ugye az SSD+vinyó tartalmából kell nézni a gyakran használtakat, nem csak az oprendszerből.
Ha viszonylag állandó a kör - amit használsz - és jelentősen nem nagyobb 64gigánál (nyilván itt nem az adott program teljes telepítési méretét kell nézni, hanem amit használsz is belőle), akkor totál nincs izgulni való.
Szóval egy MLC-t is elég jól meg lehet kímélni. -
rgeorge
addikt
Bekerült a Samsung 830 256GB a notebookba, egyelőre csak az Ultrabay-be tesztelésre:

-
zjuhasz
aktív tag
igen, pont ezért kérdeztem. Viszont ha az egész oprendszer ssd-n van, akkor minden írás ott történik. Ha SRT-ben használom, akkor az annyival több írási folyamatot generál? Azt gondolnám (olvastam) , hogy az algoritmus megnézni, mit használok, azt írja ki egyszer ssd-re majd onnatól kezdve onnan olvassa be.
olvasásnál:
"Az SRT úgy működik, hogy az SSD meghajtót egyfajta gyorsítótárként használja. A szoftver monitorozza, hogy a merevlemez mely részeit használjuk és azokat a blokkokat felpakolja az SSD meghajtóra is. Ha olyan adatot kell olvasni ami már fent van az SSD-n, akkor a rendszer onnan fogja kezdeményezni az olvasást, ezzel jelentősen lecsökkentve az elérési időt, és egy jó SSD esetében megnövelve az olvasási sebességet is"
tehát ez csak minimális többeltírást jelent szerintem.írásnál:
"az Enhanced módnál többet szeretne kicsikarni az SRT-ből, annak a Maximized módra, azaz a maximális gyorsításra van szüksége. Ennél a módnál az írási műveleteket a rendszer nem hajtja azonnal végre a merevlemezen is, csak az SSD-t használja, és később írja tovább az adatokat, ha épp kisebb üresjáratot tapasztal. A sebességnövekedés még jobb lesz, hiszen írásnál is észrevehetjük majd, cserébe viszont némi veszélyt vállalunk."
itt, ha simán sd-re menne az oprendszer, ezek a műveletek ugyanúgy futnának, nincs semmivel sem több írás.összegezve: a monitorozás miatt lesz plusz írási mennyiség (sztem), ami ha állandó prg-ok vannak a gépen (ugyanazt a 20 alkalmazást nyitom meg rendszeresen) akkor az csak pár alkalmat jelent, onantól csak olvassa minden egyes indításkor.
-
BiP
nagyúr
válasz
zjuhasz
üzenetére
Úgy tudom egyik sem. Az a hátránya, hogy az SLC-s jóval drágább, előnye, hogy többször írható.
De persze ha nincs lehetőség rá, ugyanúgy jó az MLC is, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha vinyócache-nek használod, akkor nagyobb mennyiségű írás lesz rajta, mint pl.sima oprendszer-használatnál. (így nem 10, hanem csak 7évig bírja csak
) -
Casanova*
veterán
szasztok! Lenovo y570 laptopba melyik msata ssd-ét ajánljátok? Intel x25 , ocz nocti vagy kingston s100. Intelnek van a legkisebb írási és olvasási sebessége,de ez a legdrágább. Oczinak a legnagyobb... Ez a legolcsóbb.
-
sztyopa1
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen ssd-t ajánlotok egy :Asus P8Z68-V LX laphoz és I5 2500K procihoz? Photosophoz és rendszerhez és még pár progihoz elég a 64GB v.90GB v.120GB ?
Köszönettel: Sztyopa1 -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
nihill
üzenetére
Igen, eleg jo valasztas lehet, eleg jo arral. Iponban peldaul a 90 gigas verzioja kerul ennyibe, mint ez a 120-as. Annyi, hogy az alaplapod manualjaban nem lattam AHCI-ra utalo beallitast, viszont ez nem zarja ki a TRIM-et. Ellenben, ha XP az eloiras munkahelyeden, akkor masmilyet valasztanek: [link].
-
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
válasz
zotyi85
üzenetére
Szia.
Meg csináltam őket.
A bal oldalon ha megnézed a pirosan keretezett részt az az alaplapom csatlakozásának vezérlő egységének a neve.
A bal oldali felső alsó Sata 3 csatlakozás ami a kékhez közeli azt az Intel kezeli.
A jobb oldalon az alaplapomon a felső alsó Sata 3 csatlakozás a Marvel.
Nem gondoltam volna,hogy ekkora sebesség különbség van a két típusú csatlakozás között.
A kék csatlakozás amit majd az alaplapomon látsz az meg végig Sata 2 es típusúak. -
válasz
HZoli87
üzenetére
Értem, de nem használom, mert Acronis-szal mentek. Eladom, ha kell valakinek féláron!!!
Erre valaki?:
"Acronis True Image 2010-em van, valamit másképp kell-e csinálnom a mentéskor, mint a HDD-nél, különös tekintettel az alignálásra. A most még meglévő, rejtett, 100 megás partíciót ki fogom irtani, azzal nem lesz gond, nemsokára újratelepítek. És az egész lemezt sector by sector, vagy csak magát a rendszert kell elmentenem?"
-
-
Orgi
addikt
válasz
nadragulya
üzenetére
-
@matthew@
őstag
Elolvastam a cikket és az ajánlott SSD-k között volt 2 is amiket írtam, hogy melyiket néztem ki. Az OCZ Agility 3 illetve a Corsair Force 3 a 2 SSD közül melyik lehet jobb döntés szerintetek? 120GB-set vennék belőlük, szerintetek melyik lenne jobb választás?
Amúgy egy Gigabyte MA770-UD3 lapban használnám, SATA 2-es csatlakozóban és nem tudom, hogy kompatibilisek lennének-e (mármint a lap és az SSD jól meglennének-e) ezt honnan tudom megnézni? Illetve jelenlegi HDD-men épp egy teljesen friss Win 7 64bit Prof van, amit szeretnék ghostolni, az SSD-n lehet ilyet csinálni, illetve ha a mostani HDD-mről csinálok egy ghost lemezt akkor minden gond nélkül fel tudom azt tenni az SSD-re?
-
nadragulya
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet, hogy frissítették azóta az árakat, vagy már nem is az az első az árukeresőben aki tegnap volt, de az egy ezres jelenleg három ezres.
Így is javasolt a Vertex 3, vagy csak nem jó helyen keresem.
Köszi. -
jilian
addikt
válasz
IgnisFatuus
üzenetére
Azt gondolom.

Mivel "szinte" 0 a 120 és a 240 -es közt sebességben a különbség...
Nem hiszem, hogy + 40 -et adok még a +120 GB -ért. Inkább veszek rajt egy 2 TB hdd-t.
-
miki111
csendes tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy az alábbi: Samsung mmcre28g8mxp-0vbh1 1,8-as SSD-t szeretném egy ASUS G73-as laptopba betenni. Létezik-e beépítő keret?Köszi: Miki
-
Atticus85
tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Oké,rendbe,lehet tényleg most a legérdemesebb,mert egy srác még azt mondta vagy másfél hónapja,hogy hatalmasat fog zuhanni az SSD-ék ára márciusra,de ahogy elnézem,nem sok változás lett eddig,úgyhogy nemigen várok én tovább,ha te is azt mondod,hogy ettől már csak rosszabb lesz.
-
most kaptam meg a csere V+200-at a sima V200 helyett, UPS futárral küldték Kingstonék, múlt hét kedden adtam fel a visszárut elsőbbségivel, 8 nap alatt meglett a csere
eredmények sajnos csak holnap lesznek, mert mennem kell dolgozni

-
Atticus85
tag
Hali!Mikor éri meg SSD-ét venni?Érdemes még várni rá egy két hónapot az árak miatt?
-
Köszönöm, nem rágódok ezen, csak egy picit zavar, hogy tízezret költöttem el végül is feleslegesen, inkább elittam vóna'. Veszett fejsze nyele, gondolom (meg írtad is) valamiben azért csak jobb! Meg például volt hozzá 300 ft-os beépítőkeret, meg nagyon szép, fényes, kemény dobozban jött. Meg kaptam egy NortonGhost15-öt, amit nem használok, mert Acronis-szal mentek.
Apropó Acronis!
Acronis True Image 2010-em van, valamit másképp kell-e csinálnom a mentéskor, mint a HDD-nél, különös tekintettel az alignálásra. A most még meglévő, rejtett, 100 megás partíciót ki fogom irtani, azzal nem lesz gond, nemsokára újratelepítek. És az egész lemezt sector by sector, vagy csak magát a rendszert kell elmentenem? -
zotyi85
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ.
-
-
Bodor
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Igen, egy kicsit agyon van hypolva a Samsung, de meg kell jegyezni, hogy kiegyenlítettebb teljesítményt ad, mint a Sandforce vezérlős OCZ, amelyik a nem tömöríthető adatokat lényegesen lassabban írja, mint a gyári specifikációkban megadott, de ez a tempó meg egyébként kb. egyezik a Samsung 160-as írásával. A lényeg, hogy rendszerhasználat alatt ebből semmit sem veszel észre, 4K-nál kb. ugyanazt hozzák.
Tényleg nem tartom indokoltnak a 10K-s különbséget... -
Szerintetek mi indokolja a kb. 10.000,-ft. különbséget?
OCZ Agility 3 60GB = kb.22 ezer,
Samsung 830 Series SATA3 64GB = kb. 32 ezer.Nekem már mindegy, én megvettem a samut, de ennyire benéztem volna? Sokan ajánlották a samsungot, teszt is nagyon jót hozott róla, de az OCZ írási sebességben is jobb ahogy nézem, meg jóval olcsóbb is.
Mivel tud többet a samsung?
Köszi!
-
Bodor
veterán
válasz
@matthew@
üzenetére
Ha van időd, először olvasd el ezt a cikket.
-
zotyi85
tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Köszi!
Sajna nekem is
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nézegettem SSD-t és találtam párat ami tetszik. Olyat keresek ami 120GB-s és 40k körül van az ára, ezeket találtam:
Corsair Force 3
OCZ Agility 3
Illetve láttam Silicon Powert és Kingstont is ennyiért melyik lehet a jobb vétel a 4 márka közül? -
fdisk
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Ok.Köszi.
És neked is Fire/SOUL/CD akkor vertex lesz. -
kasa85
őstag
válasz
kasa85
üzenetére
Sata 3 SSD OCZ Vertex 3 60GB
Ezen rajta mertem hagyni mindent Virtuális memóriát a Winfos kezeli a Trima automatikusan be van kapcsolva. -
kasa85
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szia küldöm is a képet ugyan azt.
(#33721) Ashooka
Feltettem a legújabbat,és ugyan az vissza fele is ugyan ez volt régebbi verziókkal.
Érdekes a Vertex 3mas már 1terrát írt,és egy % kondi sem romlott itt 10terra után 1.4 flash biosszal 61% a kondi.
A felet 1.5,és 1.6,és ami a legfrissebb és fent van 1.7. mind három esetében felezte amin a képen látható sőt nem felezte hanem negyedelte.
Régebben amikor az 1.5 megjelent akkor gyorsban leszedtem azt gondoltam bugosna,de hogy 3 egyszerre az szívás,de 61% kondi sem egészséges főleg egy alig egy éves SSD esetében amit óvtam az írás ciklust.
Virtuális memóriát ki kapcsoltam tányéros lemezekre terheltem,Trimet be kapcsoltam,és Windows kereső szolgáltatást,regedit be is turkáltam,Töredezett mentesítőt is kézzel le tiltottam az Msconfig ban,és a Szolgáltatásokban.
Eszköz kezelőben kess ürítést is ki kapcsoltam.
Ez alapján használtam,de ha nem így használtam volna már lehet fele ennyi lett volna a kondi.
Sokszor heti rendszerességgel 5 naponta romlott 1% ot nyár fele.
Nem volt melegben szépen hűtve van a gépem,ha erre gyanakodnátok.Akkor a kép amit csináltam a kért programokkal,ha nem jó küldök másikat.

-
zotyi85
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Most nézem a tesztképet a vertex3-ról, amit belinkeltél, és látom hogy jóval lehagyja a 4k random olvasása az én vertexemet.
Miért lassab ennyivel? A korábbi vertex2-esem gyorsabb volt tőle
-
Black Dragon által javasolt helyen, egy ezressel drágább a Vertex 3-as, akkor inkább azt rendeld, mert az Agility 3 még asszikron NAND-os, míg a Vertex 3 szinkron NAND-os. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy lényegesen jobban (nagyobb sebességgel) bánik el a nem tömöríthető adatokkal is. Agility 3 (bal oldali) vs. Vertex 3
-
jilian
addikt
Háát, ugye most, hogy nincs Revo a 830-on lapul az op.
Igaz sata 2-ben duruzsol, csináltam még annó az egy fizika tömbbel tesztet, (bal revo 1 fizikai tömb/jobb samu 120Gb sata 2)
Nem tudom, de én érzem a lassulást, bár még így sata 2 -vel sem lehet igazán panaszkodni a 830-asra.
A Revóval azért jobban 'átjött a tempó...persze sosem lesz "dupla hatás".
A tárhely meg mindig jól jön főleg ha ilyen tempókról van szó. -
fdisk
őstag
OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB -t melyik boltban érdemes megvennem?Utánvét lenne,mert nem vok bp-i.Van esetleg itt fel nem tüntetett bolt,ami jobban ajánlott?Vagy itt a ph-n vmelyik bazárban?
-
jilian
addikt
-
jilian
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, így már átláthatóbb a dolog.
Bodor
Sajnos a jelenlegi Revo-m gariba van mert elszállt az egyik fizikai tömb.
Ha nem tudják megoldani akkor csere, és ha így lenne, lehet tudnék olyan megoldásra jutni, hogy ráfizetéssel másikat veszek.
És így gondoltam erre a hybrid-re.
Sajna konfigot még nem szándékozom cserélni, a jelenlegi 830-asom is csak "fél" lábon szaladgál...
Akkor maradok a 120 GB -nál csak akkor más váltok X3 -ra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bodor
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Megéri egyáltalán egy ilyet megvenni 120K-ért? Ha csak nem vagy szűkében a SATA csatlakozóknak, akkor egyszerűbb és olcsóbb megoldás egy önálló gyors SSD, háttértárnak meg egy 1-2 TB-os HDD beszerzése. SSD-ből elég lenne mondjuk egy OCZ Vertex 3 Max IOPS SATA III is. A két megoldás közötti érzékelhető teljesítmény különbséget szerintem nem tapasztalnál, de a pénztárcád vastagabb maradna...
-
válasz
jilian
üzenetére
[link] | [link] - Ha csak a sebességet nézzük, akkor lassabb, mint egy SATA3-as SSD, ugyanakkor lényegesen gyorsabb, mint SATA2-s SSD-k, ha ehhez még hozzáveszed, hogy van 1Tbyte kapacitásod is (mert az SSD itt "csak" cache-ként van tartva), akkor együttesen igen szép teljesítményű a kártya.

Kérdés, mennyiért adják?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gtasystem
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ja így már más..

-
jilian
addikt
Tudna valaki egy kis felvilágosítást adni?

Konkrétan erre lennék kíváncsi.
Ez, hogyan működik?
Van egy SSD X Gb-tal meg egy 1 TB -os winyó?
Ennek az 1 TB most akkor mennyi a sebessége? -
válasz
gtasystem
üzenetére
Ha korábban is írtad volna, hogy az acronis migrate easyt-t használnád, akkor nem koptattam volna feleslegesen a biteket, mert az átklónozza SSD-re a rendszert és gondoskodik az eltolásról is, függetlenül, hogy a HDD-n helyes eltolási érték volt vagy sem.
Ha utólag használsz valamilyen alignment tools-t, akkor mindegy mit jelölsz be.
Én is, mióta csak megjelent, a Paragon Alignment Tool-t használom erre a feladatra: [link]
(Ez a progi 2MB-os eltolást alkalmaz) -
Bodor
veterán
válasz
gtasystem
üzenetére
Megnéztem ezt a Paragon Drive Copy 11 programot, és van egy olyan funkció is benne, hogy "migrate OS to SSD" . Gondolom, hogy XP-nél is működik, és a program készítői tisztában vannak azzal, hogy SSD-nél oda kell figyelni a helyes alignálásra, ezek alapján szerintem semmilyen külön beállításra nem kell figyelni a migrációnál. Próbáld meg!
Ha mégsem lenne jó az alignálás a klónozás után az SSD-n, akkor még mindig ott van IgnisFatuus által ajánlott Partition Alignment Tool, amivel meg lehet csinálni utólagosan is.
PÜ ment.
Kérlek számolj be az eredményekről, hogy ha jól működik, akkor másnak is tudjuk ajánlani ezt a programot hasonló esetekre!
Üdv -
gtasystem
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hogy mi van?

nem lehetne kicsit egyszerűbben?
valahogy úgy hogy bejelöljem az MBR visszaállítását xp migrálásakor vagy ne..?amúgy ezt az acronis migrate easyt néztem ki a műveletre ha ez jelent valamit..
-
kasa85
őstag
Sziasztok-
Egy kis segítség kéne.
A további a gondom,hogy van egy SSD aminek rohamosan esik a kondija ,és érdekelne mivel garanciális cserélik e,mert furcsa,hogy a régebbi flash biosal 2x annyi a kondija,de már akkor is kevés,és a mostanival fele annyi.
Teljes formázásnál amit ki jelölök Windowsban lassúként nem megy végig 100% helyet 97% nál megáll,és hibát ír ki,hogy nem lehetséges,és eltűnik az SSD csak újra indítás után jön elő
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem mellékesen létezik Alignment tool is, ami pár perc alatt helyrerázza a rendszert, ha valami megmakacsolná magát költözéskor. Ennek fényében lehet nem érdemes tökölni, hanem csak költöztetni és utólag ráküldeni az Alignment tool-t.
-
*Ropi*
félisten
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Ebben nem voltam biztos, hogy az érzékelő önmagában is működik, vagy csak az oprendszeren keresztül, de ezek szerint önmagában is és az oprendszer csak kiolvassa az adatait különböző programokban való feldolgozáshoz (pl. vízszintesség kijelzése). 
-
*Ropi*
félisten
Sandisk (Ducati - Extreme III) és Extreme IV kártyák a leggyorsabbjaim. Ez utóbbi simán gyorsabb, mint egy 5400-as vinyó (jó, UDMA üzemben). A mozgásérzékelő direktben is működik? Mármint az oprendszer olvassa ki és állítja le a vinyót, vagy enélkül a vinyó saját maga is le tud állni ütődés hatására? Akkor kell vennem egy szenzoros IDE vinyót, mert a mostaniban nincsen érzékelő.

-
hanog
csendes tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Nem lebeszélni akarlak az SSD-ről de ha mondjuk Sandisk Ultra SDHC kártyát használsz az 30MB/sec...a vinyó azért ennél gyorsabb szóval ki kell hogy szolgálja. Vagy a vezérlőd lassú a kütyüben vagy a kártyád lassú, SSD semmit nem gyorsítana a műveleten. A rázkódást megértem bár egy notebook winyót kinyírni (főleg ha freefall szenzoros) nem könnyű. Menet közben vettem ki a dokkolóból és csapkodtam a földhöz ilyen vinyókat és alig akart megpusztulni (azt most nem részletezem ennek mi volt az értelme de megvolt
) sokadikra is simán ment. Szóval ha kicsit is vigyázva van rá semmi baja nem lesz mehet a táskába, zsebbe aztán másoljon, csak szenzoros vincsit vegyél. -
*Ropi*
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére

Az a baj, hogy nem igazán tudok olyan munkakörnyezetet teremteni az eszköznek, ahol biztosítani tudom neki a "lebegés" állapotát, vagy akárcsak a fix, stabil +- 10 fokos dőlésszögön belüli letevést. A notivinyók akármennyire is védettek, nem szeretném tűréshatárig tesztelni, hogy megtudjam, honnantól szánt barázdát egy kis ütődéstől a becsapódó fej a pörgő tányérba...
Azt nem is mondom, hogy ha egy teljes nap anyagát elveszíteném emiatt, az igencsak necces lenne...Ezért akarom kiküszöbölni a mozgó alkatrészes megoldást. 
A másik ok, hogy nagyon lassúak a notivinyók, egy 8 GB-os kártyát 15 perc alatt másol fel...
-
nemdan
senior tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Rendben köszi
akkor eldöntöttem, hogy az lesz. 
Fire/SOUL/CD Őszintén megmondom, hogy a SATA 3-asakat nem is nézegettem mivel az alaplap csak a 2-őt támogatja, de még jó ,hogy szóltál mert ugyanennyi pénzért jobban megéri, gondolván arra is , hogy később lehet kifogom tudni használni. Visszafelé meg úgy is kompatibilis ez is.

-
válasz
nemdan
üzenetére
Én esetleg azon meditálnék el, hogy nem lenne ez si megoldás számodra:
OCZ Agility 3 60GB (AGT3-25SAT3-60G)
Pusztán csak azért, mert egyrészt árban ugyanaz, viszont újabb SF kontroller van rajta, és továbbfejlesztett/újabb technológiák is. (Vertex 2-es is asszinkron NAND-os)De ez csak egy kósza gondolat, majd eldöntöd. (Az adatlapodon szereplő deszka ugyan SATA2-es, de ez sem gond)
-
nemdan
senior tag
Még egyszer megkérdezem hátha most kapok választ valakitől.
Vélemények az OCZ SSD-kről?Konkrétan ERRŐL.
-
mcmike
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, igazat adok, nem az én ingem. Egyébként meg nagyon sok hasznos dolgot lehet tanulni ebben a topic-ban csak sima visszaolvasással is, szóval RESPECT!

Bodor: szintén igazat mondasz, majd újra megkérdezem, de majd csak később ha figyelni is tudom a fórumot (mostanában el vagyok havazva).
No de OFF vége.

-
válasz
gtasystem
üzenetére
Az MBR visszaállítás kérdése, az nem csak az eltolás miatt kulcsfontosságú (és minden Windows-nál ugyanolyan fontos), hanem azért is, mert sok user fut bele abba a jelenségbe, hogy elmenti a rendszerpartíciót, aztán visszaállítja MBR-el együtt és eltűnnek partíciók és/vagy RAW formátumú lesz...
Megpróbálom röviden leírni az okát, de kell egy kis plusz infó hozzá, szóvalWindows alatt 2 un partícióséma létezik, az MBR és a GPT, ez utóbbival most nem foglalkozunk. Az MBR az a meghajtó első szektora és mint szektor, mindösszesen 512Byte méretű. Az MBR-ben több alapvető fontosságú dolog is van, de ami ide vonatkozik az az, hogy a partíciók kezdete és vége (szektorszámban kifejezve, 4byte-on tárolva, ez okozza, hogy max 2Tbyte-os partícióig jó az MBR), a partíció típusa (elsődleges (primary) vagy kiterjesztett(extended) és a státusza is (aktív vagy nem) itt tárolódik.
Ha bármilyen partícióműveletet végzel (pl átméretezés/mozgatás, felosztás, összevonás, típuskonverzió stb), akkor az MBR tartalma is automatikusan megváltozik.
Ha tehát elmented a rendszerpartíciót és ezzel együtt az MBR-t (a legtöbb backup/restore progi ezt automatikusan megteszi rendszerpartíció esetén), majd különböző partícióműveleteket eszközölsz, akkor rendszer-visszaállításkor nem szabad az MBR-t is visszaállítani, mert annak korábban(backup időpontjában) más volt a tartalma, mint amikor visszaállítanád.
Pl Van C (rendszer) és D (adat) partíciód. Menten a rendszert, MBR-el együtt, OK. Valamiért úgy döntesz, hogy jobb lenne egyesíteni a partíciókat, így C-t egyesíted D partícióval, OK. Idő múlásával szükség lehet visszaállítani a rendszert. Ha visszaállításkor az MBR-t is visszaállítanád, akkor újra C és D partíciód lesz(azaz csak lenne), csak épp a D-t nem lehet elérni, RAW típusú lesz, lehet adatmentő szoftverekkel menteni a menthetőt.Bocs, hogy ilyen hosszú lett...
-
*Ropi*
félisten
Szervusztok!
Kingfast IDE (!) SSD-kről tud valaki infót adni nekem? Mennyire stabilak? Egy image tank-ba tenném a mostani 2,5" winchestere helyére (terepmunkánál nem mindig tudom kivárni, amíg a hdd felmásolja a képeket és közben percekig úgy tartani, hogy ne rázkódhasson), szóval fontos lenne, hogy ne sérüljön rajta adat és ne is vesszen el.
Köszönöm!
R.
Aktív témák
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) sokadikra is simán ment. Szóval ha kicsit is vigyázva van rá semmi baja nem lesz mehet a táskába, zsebbe aztán másoljon, csak szenzoros vincsit vegyél.