Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az SSDLife az egyetlen célprogram létezik, amelyik az SSD-k élettartamának meghatározására lett kifejlesztve, de sajnos még az sem tökéletes. Neked mit mutat? HD Sentinel, mint a neve is mutatja merevlemezekre lett kitalálva, SSD-re nem használnám.
Ccleaner egy népszerű operációs rendszer takarító program, amely ha nincs jól beállítva, több galibát okoz, mint hasznot, de semmiféleképpen nem nevezhető SSD karbantartó programnak.Ha rendszert szeretnél takarítani Ccleaner-rel akkor itt egy hasznos írás vele kapcsolatban.Az egyetlen általam ismert SSD hatékonynak nevezhető optimalizáló program a Diskeeper With Hyperfast. Érdemes megpróbálni. Írtam vele kapcsolatban ebben a topikban 48 hozzászólást Ha érdekel olvasd el!
QwErTy42: Volt már szó a topikban erröl az SSD-ről, nem nagyon ajánlott
Vannak ennél már modernebb, jobb SSD-k! -
fenergie84
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Köszönöm, de mit célszerű beállítani a progiban?
Ezt arra értem, hogy mit engedhetek neki törölni és mit nem?
-
ben-csab
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Kingston V200 128GB-os SSD-t. Át is tettem a rendsezeremet, beállítottam minden szükséges paramétert, alignáltam a partíciót. Általános esetben elégedett is voltam a teljesítményével, leszámítva, hogy úgy éreztem, hogy néha akad a gépem. Ha másolok az ssd-re, vagy programot telepítek, akkor a nete szinte nem is tudom böngészni, egyéb esetben csak néha van kis akadás. Ekkor kezdtem a netet bújni, és már látom, hogy belenyúltam sajnos egy rossz modellbe.
Kinek mi volt még a tapasztalata, esetleg van rá megoldás? Garanciális cserélvel érdemes szerintetek próbálkozni másik típusra? Állítólag Kingstonék már javítják a problémát. Ráadásul HDSentinel szerint 3 hét alatt már 2 adatátviteli hiba volt rajta, emiatt a kondíciója csak 98%. Ez normális lehet?
Üdv: Csaba
-
QwErTy42
addikt
Hali!
Egy gyors kérdés:
A Corsair Nova 60GB-os SSD-je mennyire ajánlott vétel?
Mik a tapasztalatok?
Köszönöm!

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
CCleaner!
-
válasz
fenergie84
üzenetére
SSDLife, HDD Sentinel, CrystalDiskInfo ..... Hirtelen ennyi.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Rég voltam már itt, a kérdésem a következő:
Van már valami program, amivel érdemi információt lehet szerezni az SSD állapotáról, élettartamáról, valamint van-e, olyan progi ami karban tartja nekem?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Ez az ssd ennyit tud, egy Asus E35M1-M Pro lappal, nem feltétlen a géped hibája.
-
dim dim
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ha par het mulva 70% alatt lesz, es ha esetleg erezhetoen sem stimmel vele valami, akkor kezdhetsz aggodni, addig felesleges.
PÁR HÉT ÉS 70%?
A HD Sentinelben a majdnem 8 éves (igen annyi!) HDD-m 98-%-os!
8 év alatt 2 % esés, SSD-nél meg pár hét alatt 30%?
Na ne. -
degec
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen tudom, csak itt másrol kapok számlát
psszt megne halja az apeh.. amit jobban tudok elszámolni...
imádom itt mindere rákérdeznek
tehát mondjuk léKkondiról pl
nyilván nem csak ssd.t veszek... stbstb kösz mégeccer.. -
malisonX
aktív tag
Samsung 830 64GB, ASRock 870 Extreme3 lappal: [link] Nagyon tetszik a sebessége...

-
dim dim
tag
Helló Fórum!
Kingston 128 GB V+ SSD drive van a laptopban.
Feltelepítettem az SSDLife free versiont.
Az SSD statusz 100%-ról kezdett, két héttel ezelőtt. Most 97%-on áll. 3 % két hét alatt. A PH-n van egy cikk az SSD optimalizálása, beállítása témában. Az abban levő összes tanács, tipp beállításra került, már a kezdetektől. Még a Chrome cache is ramdrive-on van.
Mégis esik a státusz.Kell ezzel foglalkozzak? Van jelentősége?
Mert tenni ellene nem tudok, hiszen már minden optimalizálás beállításra került, nincs mit tenni. Ja, és a laptop egy sima netezős gép, a legmezeibb feladatokra (web, office, filmek néha).
Garanciára se vihetem vissza: ennyi esés édeskevés ahhoz, hogy foglalkozzanak velem.Köszönöm
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na hoho! [link]
U.I.: közbe ment a CPU teszt.... nem baj marad ez, sztem jó!
-
Jack@l
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Pedig igény lenne rá...
Meg igénytelenség is sajnos, amiért elkerülnek minket :S -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a válasz!

zetecR: Nem pont az kéne, csak érdeklődtem.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ja Én azt hittem, hogy csak a 4KQD32 szegmenst tesztelted, de akkor ezek szerint az ALL-ra nyomtál és ennek ellenére ott a csomó 0-ás eredmény?

h1ght3chzor
Hát azért van, akiknek mindegy, hogy Mo. vagy Kamcsatka, vagy Himalája teteje, mert még serpát is bérelnek ha kell...
De viccet félre téve, van egy-két nagy shop ami szállít, viszont műszaki cikkeket nem célszerű kintről rendelni, mert ha gond van, akkor a gariztatás az rémálom kategória...
Mondjuk szoftvereket viszont csak a gyártótól veszek kint, mert idehaza 1,5-2x szorzóval dolgoznak, de ott nincs is gariztatási gond ugye...Recon666
Nem tudom miért hagyták abba, szvsz talán más termékek iránt lényegesen nagyobb kereslet mutatkozott és ennyire egyszerű az oka. Nekem úgy rémlik (de ez lehet, hogy jó nagy hülyeség lesz), de mintha eleinte a Corsair is forgalmazta volna a Mushkin meghajtókat. Hogy mi végből, az meg passz... -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
[link] - HOl a gond? Szted! Mert sztem van, de én azt nem érzem, villan, kész. Kb ennyi a boot, meg úgy minden.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valljuk be, hogy magyarországra senki sem szívesen szállít...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ, amúgy valami baj volt vele. vagy abbahagyták a gyártásukat, vagy mi az oka, hogy nem nagyon lehet kapni?

-
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
NewEgg-ről szállítanak hazánkba is? (esetleg valakinek tapasztalata róla?)
-
válasz
Recon666
üzenetére
Nehéz ügy újat találni itthon, már valamikor 2010 év végén sem nagyon forgalmazták a webshopok. Tavaly (valamikor az év elején nagyon) 1 darabbal találkoztam, a user a hardverker-nél vette meg az utolsót.
Külföldön persze még kapható, pl NewEgg-en, de gondolom nem rendelsz külföldről szívesen... (Ha gond van, a gariztatás rémálom bír lenni) -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy hazánkban valahol még forgalmaznak Mushkin ssd-t, régebben láttam, most nem találtam sehol.

-
válasz
jilian
üzenetére
Ezt pontosan nem lehet megmondani, mert gyártótól és típustól is függ, no meg a vastól/vezérlőtől is. Az biztos, hogy az elméleti SATA2 sebességet(300MB/s) csak megközelítik, el nem érik, hiába mennek 300 felett SATA3-on.
Az is változó, hogy a SEQ sebességek mennyire esnek vissza, és az is változó, hogy a 4K-s szegmens sebességek mennyire esnek vissza.
Talán annyi támpont lehet, hogy ugyanazon típus SATA2-es változatát megnézed, hogy ahhoz mekkora sebességet ad meg a gyártó, avagy keresel teszteket.
Ahogy épp korábban írtam, rendszerlemeznek használva egy SSD-t, nincs érezhető különbség, szóval ha leültetnének 2 teljesen azonos gép elé, amikben csak az a különbség, hogy az egyikben SATA2-es, míg a másikban SATA3-as SSD van, akkor nem tudnád megmondani, hogy melyikben van SATA3-as SSD vagy melyikben megy ugyanaz az SSD SATA3-as porton és melyikben SATA2-esen.
(nyilván ha tesztet futtatnál, avagy nekiállnál fájlokat másolni, akkor igen...
) -
jilian
addikt
% -ban mennyit csökken egy SataIII ssd sebessége SataII aljzaton?

-
Csak abban a kiskerben vásárolhatsz, sehol máshol, pl webshopokban sem?
(Nem csak magánszemély vásárolhat, vállalkozás is, és teljes értékű számlát mellékelnek) -
zoleeno1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
értem, köszi, ezzel meg is kaptam a választ, mivel nekem csak 1db lesz rendszer vinyónak

-
degec
senior tag
Fire/SOUL/CD : KÖSZÖNÖM ! szépen ! mögfogadom

----------------Köszi választ ! SEMMI gondom nincs csupán annyi ahol én kiskerben vásárolok nem tud abbol a nagykerből hozni ahol volt - lenne - van, mert nemvan
nem is lesz mert kifutó így abból nem választhatok sajna.. de samsung tetszik... -
válasz
zoleeno1
üzenetére
"De eléggé paraszt vakítós ez a SATAIII amennyire tudom"
Kizárólag rendszerszintem nincs különbség, ha viszont valakinek több SSD meghajtója van és nagy fájlokat vagy sok fájlt mozgat gyakran, akkor a 830-as, bár a 64G-s 830-as lényegesen lassabb, mint a 128G-s változat. (seq-ban és 4K-ban is 2x gyorsabb a 128G a 64G változatnál)A 470-es 2010 novemberében debütált, azóta sincs vele gond. a 830 még új fiúnak számít, de eddig ezzel sincs különösebb gond.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi Vágom, hogy ha már 1x tudja a lap a SATAIII-at. akkor illene azt venni. De eléggé paraszt vakítós ez a SATAIII amennyire tudom, ezért is kérdeztem meg
Végül is te sem tudtál felhozni semmi érvet mellette
Esetleg 830 megbízhatóbb/strapa bíróbb, mint 470? Erről tudtok vmit, vagy ebben sincs előny? 
-
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
tegmap este írtam egy hszt,két linkkel. Telről vagyok nem tudok linkelni.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
A #30448-as hsz-ban mit is kellett volna olvasnom?

Vagy inkább erre gondoltál?
Ha igen, akkor túl kicsi tesztfájllal tesztelsz, 500MB legyen és 2x...
Amúgy a 4K-s szegmensben az jónak tűnik (elméleti érték, elérni sosem fogja) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
xted mi van akkor nálam?olvastál?
-
Atticus85
tag
Igazad van,nem tudtam,hogy ezis ekkora jelentőséggel bír,most pótolom.
Asztali gép.Intel 775-ös platform,egy Core2 Duo procival.Sata 2-es
Windows 7 ultimate x86 van most,és azzal is menne.
Az OCZ Vertexeket nézegetem,meg az Intel X25-ös SSD-ket,bár ehez még annyira nem értek szóval lehet,hogy ezek nemis pont a legjobb SSD-ék.A pénzt meg hát írjál\Írjatok valamit,kb 32-40 gigás SSD-re van szükségem,ezek közül melyik az ami jó vásár lenne? -
davidsz
senior tag
válasz
davidsz
üzenetére
Rendszeresen mentem HDD-re (az RAID1), így a teljes friss Norton Ghost 18 perc, a napi mentés hozzá meg már csak 3 perc.
Az SSD-n van mindenem. User mappa és programok is. A mappákban képek, melós cuccok stb.Tovább tart mire feláll az alaplap biosa és a Raid menü, mint a Win betöltése.
Volt már szerencsém egy két adatvesztéshez az évek során, most már minden 3 példányban van meg. Szerencsére a helyem és a HDD-k száma engedi. Így viszont bármi van 1 órán belül hadrendben van a gép és lehet dolgozni.
Ez kimaradt és lejárt a szerk. idő
-
"Ha "degec"-nek elég lenne a 80 vagy 120 GB-os, akkor hiába olcsó a Samsung 470 256GB, még annyit is kár kiadni érte."
Igen, ez igaz, csak mivel azt írta topiktárs, hogy "hdd-t szeretnének kiváltani vele", ezért javasoltam a nagyobb kapacitást, ár/kapacitásban meg az most a legjobb talán.
(Mondjuk az OS-t jó lenne tudni mi, mert TRIM nélkül a Samu csak "félkezű óriás"...) -
Bodor
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Ha szükség van az elméleti 450-es szekvenciális írásra, akkor Vertex3, vagy Corsair Force GT. Ha nem,akkor SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU Gondolom SATA3-van a lapon. Nem értem, hogy a csere hogy függ össze azzal, hogy hány partícióra van osztva a jelenlegi SSD?
davidsz: Bátor vagy, mondjuk rendszer ghost-tal a hátam mögött én is megtenném.
Na és tudja RAID-ben a TRIM-et?degec:
ADATA 599-esell volt valami gondod? Mitől nem megbízható?
Samsung 830 egyelőre megbízhatónak tűnik, de nincsenek róla régebbi adatok, nemrég jött ki. SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EU ( kb. 61.500Ft)
Szóba jöhet még az Adata S511( 4K olvasásban az egyik legjobb) , vagy a Crucial M4, de abból csak a 128 GB-os mert a 64-essel gond van egyelőre.Fire/SOUL/CD:
"Igazabol minden sandforce vezerlosrol lebeszeltek itt"
Igen, pont ez a legnagyobb gond itt a topikban, az ilyen ökörségek...
Erről próbálom én is leszoktatni itt az embereket...többek között az ajánlásaimmal.
Már nem tudom hanyadszorra írjuk már le, hogy az új firmware-rekkel már nincs gond a Sandforce vezérlős SSD-kel..!Ha "degec"-nek elég lenne a 80 vagy 120 GB-os, akkor hiába olcsó a Samsung 470 256GB, még annyit is kár kiadni érte. ( Mondjuk én is 128-ast ajánlottam, hehe..
) -
HarryPotter
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
így van, érzésre gyors, lényegesen gyorsabb, mint egy hdd. Szóval egyelőre belenyugszom, és várom, hogy az amd vagy a lenovo jobb drivereket hozzon ki. Köszönöm a támogatást!!
-
"Igazabol minden sandforce vezerlosrol lebeszeltek itt"
Igen, pont ez a legnagyobb gond itt a topikban, az ilyen ökörségek...
degec
Mivel a sebesség lényegtelen egy irodai gépnél, ezért az SSD paletta szinte összes versenyzője alkalmas a feladatra, igazából a kapacitás/ár arány lehet mérvadó.
Ebből a megfontolásból, talán jelenleg a Samsung 470 256G-s lehet jó választás, mert olyan 70K-ért dobálják őket... -
degec
senior tag
Sziasztok !
Kérdezni szeretném tisztelettel a hozzáértőket, hogy irodai gépbe ahol a megbizhatóság a legfontosabb, miylen SSD-t ajánlotok, (vinyorol akarunk leszokni) raidezni nem akarnék, ADATA 599 -es van otthon az nagyon szuper..de tényleg olyan kellene ami megbizható széria és gyors is.. INTEL 320 ra gondoltam vagy samsung ?...? ár annyira nemszámítana 120 as 80 as is elég méretben...
(sata2 képes gigabyte intel p45 ös csippes lapba menne), sata3 ssd gondolom nem akadály...Köszönöm szépen !
-
jilian
addikt
Helló!
A "sima" 120 Gb -os RevoDrive -om van felosztva 2 partícióra (rendszer/game) , ezt szeretném kiváltani egy kisebb 64 Gb ssd-vel.
Tudnátok nekem ajánlani valami hasonló teljesítménnyel bíró kis csodát? -
Z_A_P
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
Pont ilyen van nekem is i7-860, egy asus p7p55ws-ben.
Par napja vettem egy M4-128G-t, ami Sata3-as, de a lap ugye Sata2. Ebbol abszolut semmi gond, visszafele kompatibilis.
Vertex3-rol lebeszeltek, mert jopar emberkenek problemaja volt vele. Kulfoldi forumokon is sokan panaszkodnak az OCZ-re.
Igazabol minden sandforce vezerlosrol lebeszeltek itt
, ugyhogy maradt a Crucial es a Samsung.
Az M4 64G valtozata-t ne vedd, van benne egy bug ami 5000 ora utan kek halalt okoz bootnal, bar erre mar jon az fw frissites. -
válasz
HarryPotter
üzenetére
Akkor a legutolsó FW van rajta, nincs szükség FW frissítésre. Az a "gond"(ahogy alinken is látszik), hogy elég válogatós SSD szempontjából a thinkpad, Intel/Samsung/Micron SSD-ket is csak bizonyos FW felett támogat (pl a Samsung SSD-k, amik fel vannak sorolva, azok nem a 470/830-as, hanem az előző széria. Ilyen Samuja talán Gorneck-nek van a topikban)
Az AMD SATA rendeben van, az is AHCI, csak így jelenik meg az eszközkezelőben is, azaz AMD SATA Controller.
Sajnos úgy tűnik, hogy minden rendben van, mégis gyengébbek az eredmények, de ettől függetlenül azért szerintem gyors a laptop, mert mé így is nagyságrendekkel gyorsabb, mint egy HDD...
-
BiP
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én innen szedtem, a station-drivers-ről. Több helyen is erre hivatkoznak, máshol nem találtam.
Persze a biztonság kedvéért én is megvárom, míg felkerül az intel oldalára. Az a biztos.szerk: látom, közben Bodor is linkelte.
-
Bodor
veterán
Egyébként ezen az oldalon van fent a 11.0.0.1032-es WHQL NEM HIVATALOS Intel RST Driver. Csak saját felelősségre!
-
Bodor
veterán
Én is már alig várom ezt az új 11.XX-es RST drivert a RAID-ban való TRIM támogatás miatt, de nem merek feltenni nem hivatalos innen-onnan letöltöttet, amíg nincs fent az Intel oldalán az eredeti, addig marad a régi.
-
Bodor
veterán
válasz
bigrock
üzenetére
Mivel úgy látom A chipset SATA2-es, neked az alábbiakat javasolnám:
OCZ 100GB SATA2 2.5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX100G ( kb.51.500)
OCZ 120GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX120G ( kb. 65800)
Talán a legjobb ár/érték arányban a :
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EU ( kb. 61.500Ft) Ez SATA3-as, később még jól jöhet.
Ha szánsz rá egy kicsivel többet, akkor szerintem neked az alábbi 256 GB-os a "Bestbuy!"
SAMSUNG 256GB SATA2 SSD 2,5" MZ-5PA256C/EU (kb.69.500 Ft) -
Formaster
addikt
Akkor én is pontosítanék. I7 860 proci mellé szeretnék egy ssd-t, csak a 120 giga jöhet szóba. Sata 2 csatim van, de egyszer biztos váltok a 3-as felé.
Ha most sata 3 csatisat veszek, akkor rendeltetésszerűen fog működni sata 2-es sloton? Nyilván megvannak a korlátai, de ezen kívül nem lesz rendellenesség? IOPS így elérheti a 70-80k-s értéket, vagy az marad ami a sata 2-eseknél jellemző (40-50k)??
Köszi mindenkinek, elég sürgős lenne!
Eddigi választások Corsair Force és Vertex 3, vélemény?? -
HarryPotter
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia! Igen, ilyen ssd-m van. Azt nem tudom, hogy a job alsó sarkán mi van, de a crystal disk info szerint ez az ssd fw száma. a lenovo link érdekes, ezek szerint nem supportálja a lenovo a kingston ssd-t???? Ahogy nézem, az eszközkezeő szerint egy microsoft driver van hozzá telepítve.
még vaéami: annak mi a jelentősége, hogy az ass szerint nem ahci, hanem amd sata az ssd interface-e? Ez nem gond? -
bigrock
addikt
Én is jó ajánlást kérek, megpróbálok megfelelő információkat adni:
Acer TravelMate TM8172 notebook-ba szeretnék min. 90 GB, max 128 GB SSD-t. Az ár másodlagos, fő szempont a sebesség és a megbízhatóság. A noti paraméterei: CPU: Intel Core i3-330UM 1.3 Ghz, Intel HM55 chipset, 4 GB DDR3 RAM, Windows7 Prof. x64 op.rsz.
Köszönettel! -
Bodor
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Jó ajánláshoz kicsit több információ kellene.
Asztali gép, vagy laptop? Alaplap AMD vagy Intel? SATA2-es vagy SATA3-as, ha 2-es akkor tervezed-e a jövőben SATA3-asra való fejlesztését? Max. mekkora összeget szánsz rá? Milyen Oprendszerrel menne? Méretet úgy érdemes választani, hogy oprendszer + programok ne foglalják el a teljes területet, 10-15% szabad helyet kell hagyni az SSD-n, szóval ki kell találni, hogy így mekkorán férsz el. ( Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a boot gyorsítása a legkisebb, és legkevésbé számító előny, amit az SSD használatával nyersz a HDD-hez képest... ) -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
zetecR
üzenetére
Na jo. Valoban nagy baromsagot irtam azzal a tizszeres sebesseggel, nem tudom, milyen gyogyszert vehettem be aznap, vagy eppen mit sem, de akkor is keveslem azokat az irasi eredmenyeket, miutan a 128 GB-os 170 MB/s korul teljesit seq-ban, a Force 3 pedig 140 korul. Nekem a 70 akkor is furcsa.
-
Atticus85
tag
Üdv!
SSD-ét akarok venni,hogy meggyorsítsam a gépem boot-olását.Tudom,hogy van itt erre is topic,de 2010-be írtak oda utoljára,ezért írok ide.Max. 40 gigásig akarok egy SSD-ét,csak nem értek az SSD-ékhez így nem tudom,hogy milyet vegyek ami nagyon gyors?
Köszi előre is. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Formaster
addikt
Mi van akkor ha egy sata 3-as ssd-t sata 2-re dugok? Persze az értékek 250mb/s körül lesznek max azt tudom, de stabil marad a rendszer? Illetve a max IOPS által nyújtotta nagyobb értékeket így ki tudom használni? Ergo akkor csak gyorsabb lesz, mintha sata2-es lenne. Pl vertex 2 helyett vertex 3-at vennék, csak ugye nincs sata 3-am. Van így értelme, eredménye? Úgy tudom az IOPS-nagyon sokat dob, rendszer esetén sokat-sokat.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
gyárilag 555/515 van megadva, így meg 546/470-et mértél, végül is ez elfogadható, csak a 4KQD32 szegmensben is kellene mérési eredmény....(Crystal-al mérj Fill 0x00-val)
HarryPotter
Ebbe a kütyübe, nem biztos, hogy ez az SSD volt a jó választás, mert nem véletlen ez: [link]
Ezt elkerülendő, meg kellene nézni (nyilván ehhez ki kell szedni az SSD-t), hogy a jobb alső sarkán lévő azonosító, az egyezik-e ezzel: D110225a
(Ugye Kingston SV100S2/64G-ről van szó?) -
HarryPotter
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
zoleeno1
veterán
Üdv,
SSD vásárlás előtt állok. Rendszer vinyónak kellene, ezért nekem bőven elég a 64GB.
Olvasgattam a fórumot és Samsung mellett döntöttem, arról rosszat még nem írtak
A kérdésem az lenne, hogy megéri 5k-val többért megvenni a SATAIII-as MZ-7PC064D-t a SATAII-es MZ-5PA064B-vel szemben?
Fogok tapasztalni bármilyen gyorsaságot pl bootolás, program indulás terén, ha a III-at veszem? Vagy sima/átlag felhasználásnál ez semmit nem jelent?
Thx előre is -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
HarryPotter
üzenetére
Megtennéd, hogy mérsz egyet a Crystal-al, hátha csak az AS szívatja valamiért a buksinkat.

SymbianOS
De a Sentinel nem javult meg a W7 driverétől ?
(Szvsz azért ír ki hülyeséget, mert rossz adatok jönnek az SSD-ről, a drivernek köszönhetően) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Feltettem a win7-est de semmi, minden pont ugyan annyit ad mint intel driverrel.
Hát ja, és a jó az egészben az, hogy induláskor keresi az IDE eszközöket + az alaplapon nem HDD led van, hanem IDE LED.

-
HarryPotter
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát, drivert frissítettem, de alig lett jobb, ráadásul az ahci eltűnt, helyette amd sata szerepel, de ez is OK a program szerint. [link]DE mégis: ez mit jelent? Nem kellene a ahci?
-
zed1983
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a kimerítő és hasznos választ

-
Maximum1
őstag
Az asrock oldalán nézd meg hogy frissítettek e valamin.
Én sem szoktam hozzá nyúlni, de az utolsó 3 gép ami elém került kipróbáltam.
PL.Négy éves G31 lapomon a négy éves chipsett driverrel jobban ment minden mint a mostaniakkal. Élményindex a procinak gyárival 4,8 mostani driverrel 4,4. -
Pala
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Furcsa ez, bár ha jobban működik vele, akkor kipróbálom. Eddig igazából hozzá sem nyúltam a cd-hez mondván, hogy úgyis mindenből, ami kell, leszedem a legújabbat a hivatalos oldalról vagy az Asrocktól (Eddig ez kizárólag az Intel Chipset drivert és a Realtek lan drivert jelentette, de most az SSD miatt kell az AHCI-val is foglalkoznom). Szóval ne zavartassam magam a gyári lemezen lévő 2010-végi/2011-eleji driverekkel!? Mert kb. abból az időből származhat.

-
Maximum1
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A Hard disk sentinel nem jól kezeli az ssd-t!
Nézd megEzel.Pala: asrocknál használd a lemezen lévő drivereket.
Pl. felraktam a legfrissebb intel vga drivert és szarabb adatott mutatott mint ami a lemezen volt, sőt kerestem azt a számozású drivert az intel oldalán ami a lemezen volt, de nincs!
Vagyis az asrock belenyúl és a saját lapjaira beleirkál. -
válasz
zed1983
üzenetére
"Miért is érdemes ahci-ban és nem ide-ben használni egy ssd-t?"
Az AHCI üzemmód, az nem csak az SSD-t érinti, hanem az HDD-ket, meg magát az OS-t is (Vista óta, illetve manapság már az XP-t is, mert mai AF HDD-k igénylik). Az AHCI üzemmód/driver számos egyéb szolgáltatást is tartalmaz/elérhető általa, ami nem köthető pl az SSD-khez kizárólag, speciális/kibővített energiavezérlési sémákat/funkciókat is támogat. (Számos gép AHCI hiánya miatt nem tud lemenni alvásva vagy onnan visszajönni)Az AHCI üzemmódnak az ismert 2 szolgáltatása a HotSwap (egy hdd/ssd a gép kikapcsolása nélkül leválasztható, kb mint egy pendrive) illetve az NCQ. Ez utóbbi a lényeges, mert általa valósul meg, hogy a meghajtó, a felé irányuló kérelmeket sorba tudja állítani, egyszerre 32-t. A sorrendet a meghajtó úgy állítja fel, hogy a lehető leggyorsabban tudja kiszolgálni a kérelmeket, ezáltal a lehető leggyorsabban mennek végbe a lemezes műveletek (írás/olvasás). Innen származik a 4KQD32 tesztmetódus is, ennek köszönhető, hogy a "sima" 4K méréshez képest magasabb eredmények születnek. A gyártók is a random 4KQD32-re adják meg "IOPS-ban" az elméleti max sebességet.
IDE módban nincs NCQ, ilyenkor általában a 4K szegmensben lassabb eredmények születnek.
Szóval az MS, a HDD és SSD gyártók is nem véletlenül recommended kategóriáa sorolják az AHCI használatát.
-
Pala
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Nah ezt majd az 1-2 napon belül esedékes friss win7 install után lecsekkolom azt hiszem! Köszönöm!

Mi a helyzet az Intel chipset driverrel amúgy? Azt érdemes felrakni egyáltalán? Én már használtam vele és nélküle is hónapokig Win7-et, nem éreztem különbséget, hogy bármibe beleszólna.

-
Maximum1
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Nekem meg pont ezzel a vezérlővel jobb.
"IDE vezérlő Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Controller"
A Windowsos ahci-vel rosszabbat mutatott.SymbianOs: A SATA3 drivered írja felül, legalábbis nálam "asmedia 106x sata conroller" [link]
Nekem más lapom van, de hátha segít, próbáltam mindent, de csak a gyári lemezen lévő cuccokkal volt a legjobb. -
traders
tag
Valaki tud ezzel kapcsolatban tanácsot adni nekem? [link]
Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Arc Raiders
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Gaming notebook topik
- EAFC 26
- LEGO klub
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

psszt megne halja az apeh.. amit jobban tudok elszámolni...
Ez már nem fog megoldódni a közeljövőben az biztos.

)
konfig az adatlapomon olvasható.
Működik.