- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Én pl. azt, és még nem is hinnéd milyen sokan, akik megelégedéssel használják. És? Most minden nap írjam be és erről győzködjek mindenkit? Én is olvastam sok mindent, ha mindent figyelembe akarnánk venni, akkor a végén mindig arra jutna az ember, hogy inkább ne vegyen semmit, az a legtutibb. De Te legalább döntöttél és rendeltél is, nem csak lehúzni érkeztél a topikba, manapság már ennek is örülhetünk

Btw nem sikerült leállni ahogy látom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mi5i
aktív tag
Bakker. Már keveredek

Elnézést, erre az első hozzászólásra gondoltam.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Att1la.
üzenetére
Emellett 3-4 napja többek is írták a megoldást, Neked is címezve, ugyanez volt még a gond akkor is. De akkor még egyszer, személy szerint utoljára:
Ne ő legyen a C, azaz egy másik valami alól fusson a rendszer, amin csinálod. Ezen kívül ahogy jól esik, valami biztos módon legyen "slave". Fontos adatok lement, frissít és kész. Legyen már végre 2.15 szerencsétlen ssd.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
USB-vel nem tudom miért szeretnél szórakozni, fogod és átdugod máshova, vagy a másik konfig sata csatlakozójába.(#36343) polgcsabi:
Itt az első hsz. végén megtalálod a linkeket, amiket keresel. -
Mi5i
aktív tag
Egy kis közérdekű, ha gondoljátok az ide betévedőknek lehet linkelni továbbra is.

Köszönet!
-
Mi5i
aktív tag
válasz
pschio
üzenetére
Nem segít semmit a hozzászólásod, viszont nem is igaz. Nyilván többeknek meg működik megfelelően csak nem járnak ide tapsikolni mindannyian, így nyilván ezzel van "tele" a topik, amivel megint nem tudok egyetérteni. No offenz. És most jön a lényeg.
tomgabor:
Idéznék Tőled: "Meg vagyok elégedve az értékeimmel, nem frissítek FW-t." - rendben. Most viszont nem vagy elégedett és máris rossz minden. Én nem értek egyet ezzel, szerintem igenis frissíts, és ha akkor sem jó, na akkor jogosabb a felháborodásféle, mert a képeden bizony ott virít, hogy 2.11 van fent, pedig 2.15 a legfrissebb jónéhány hónapja már.
Mentsd le amit kell róla, és uccu neki, elég esélyes hogy megoldja.Ezzel is tele a topik, hogy frissítsünk mielőtt belakjuk, erre mégsem figyelnek fel annyian eszerint, csak a márkalehúzásokra, de arra rögtön.

-
Mi5i
aktív tag
válasz
Lugi01
üzenetére
Ez egyel jobban megtekert eset, nem merném azt mondani, hogy töröld bátran. Gyanús, hogy már nem kell, mert aktiválva van a partíció biztosan - mert működik - de nem kísérleteztem ilyesmivel. Hogy utólag törölhető-e, vagy ezt csak megelőzni lehet, majd egy nálam rutinosabb megmondja. Nekem is ott figyel, de nem szúrja a szemem

-
Mi5i
aktív tag
válasz
polgcsabi
üzenetére
Sokkal. Persze nem, érzésre elenyésző a különbség, közel nem úgy mint hdd-ssd között.
De első hsz-ben mindenre kapsz választ. Egy kézzel foghatót linkelek külön Neked
De ne szomorkodj, mert ezek még mindig teszteredmények, és nem a valós fíling mérései. -
Mi5i
aktív tag
válasz
lajtika
üzenetére
A V200-akat a posta az országból kifelé viszi, a V+200-akat pedig befelé hozza.
Sorra cseréltetik az előbbieket az elégedetlen júzerek, és az utóbbira cserél a Kingston garanciában. Viszont, mint pár sorral feljebb is olvashattad, nem sok tapasztalat van még a V+200-ról sem hosszabb távon, de ha csak ez a kettő létezik, akkor mindenképp az utóbbival próbálkoznék. -
Mi5i
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem a Vertex 3-hoz pedig volt, szerintem Agility 3-nál van ez a keretmentesség.
Íme egy unboxing (2. kép), pontosan ezek voltak a dobozban. -
Mi5i
aktív tag
válasz
Fornax
üzenetére
Ezek közül az Agility3 és sima Force az egyel lentebbi intervallum tudásban, de azokkal sem fogsz mellé. Ha van pénz, akkor persze Vertex3, GT haddszóljon. HyperX is jó választás lehet, de a felárat majd nálam tapasztaltabbak megírják, hogy megéri-e

Hdd-ről váltva pedig nem fogod érezni mi van ráírva
-
Mi5i
aktív tag
Engem meggyőztél
Nagyon off, de szerintem "korszerűbb" megoldások is lennének ezekre. Most még egyelőre megértem, hogy mumus, de WinXP - bármennyire is szerettük - lassan múzeumban a helye.(#33360) Bodor:
Ha engem is meglesel a mellékelt táblázatban - vagy akár itteni hsz-ek között nem is rég - nekem is 33 környéke volt az a bizonyos érték, én is csak nézek azóta is, hogy mindenkinek 20 körül ketyeg, persze teljes megelégedéssel, mert nem nagy csoda. De valóban picit azért érdekes. Jól sikerült az a sorozat ott úgy látszik
(nekem ugye p45-ud3r) -
Mi5i
aktív tag
-
Mi5i
aktív tag
válasz
randras
üzenetére
Lassabb főképp, és nem annyira tartós - tehát elvileg élettartama rövidebb - mint a nagytesóé. Sima Corsair Force (nem GT) vagy Agility3 alá pl. azért nem adnám.
v+100-as Kingston is javasolt volt nem annyira régen, illetve néhány hsz-t feljebb szkrollozol, akkor láthatsz még listát a javasolt ssd-kről. Szemezgess
(#33085) degec:
Sokan használnak itt raid0-ban ssd-ket, hogy sata2 és ssd sata3, nem sok vizet zavar. Nem ettől lesz gond, ha bármi is lesz. Gyaníthatóan raid1 is simán kell, hogy menjen.
Atom fontos cuccok miatt javasolnám azért egy hdd beszorítását is akár, amire némi időközönként menne az auto backup. -
Mi5i
aktív tag
Pl. itt. kb. két hete még bruttó 50 volt mikor vettem, azóta már 2 lépcsőben lejjebb ment.
Itt szintén, árgrafikonon is látszik.
Jó, nem Samsung-ot néztem - és ezeket sem szabadna már ha már megvettem
- de itteni kérdések miatt is fel-felnézek a listákra. Viszont Force GT, Agility, ugye Vertex, számomra szemmel látható az olcsósodás.. Jó, nem 10-15ökkel lett olcsóbb, de a nettó és bruttó 5 ezer környéke megvan. Pár hét alatt a befagyott hónapokhoz képest szerintem mozdulás 
-
Mi5i
aktív tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Teljesen jó, már csak jó egészséget az ssd mellé
Ismét egy gép, ami szárnyra kapott 
@All:
Pofátlan mód olcsósodnak az ssd-k
-
Mi5i
aktív tag
Szerintem Agility3 újabb termék, de ennyiért picit drága, lehet találni olcsóbban. Ha intel visszatart - vagy majd valaki megcáfolja - akkor azt ne is vedd.
Mondjuk én inkább a helyre szavaznék, de az én vagyok. Ha bőven elég a 80 giga is, akkor ezekben a méretekben is még körbenéznék (90GB-osok). -
Mi5i
aktív tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hátha találkozott már vele más is:
Lett ugye csudiszuper ssd, windows is fent már 2 hete rajta, stb. Azt viszont nem teljesen értem, hogy
1. boot miért lassul azért,mert hdd-k vannak még gépre kötve, valami ellenőrzést csinál rajtuk mindig ilyenkor a rendszer? Jó 10mp-el megdobja a bootidőt
Ez mondjuk a kisebb problem, de azért nem értem ez ilyenkor miért ne érne rá később.2. Ami igazán érdekel: Nem tudom ki mennyire nagy játékos, én mostanság Battlefield3-mal tengetem a szabadidőm. SSD-re telepítve mind a játék, Origin, minden. Emellett, a hdd-k úgy 20 perc után ugye leparkolnak, ha netán sokat csak böngészgetek (meg PH!-zok), akkor nincsenek használatban. Ez rendben is van, mondom tök jó, spórolás

De! Miért van az, hogy indítom a játékot/origint és ha parkoltak a hdd-k, akkor ezeket felpörgeti valamiért
És erre kell várnom, ahelyett, hogy pikk-pakk menne, mert hát ssd-n van minden ugye (temp meg ilyesmik is originnek, lapozófile is). Néha az is előferdül, hogy betöltésnél akad meg minden, és várunk a hdd-re szintén. Mi köze a kettőnek egymáshoz, mit akarhat azokról?
Ok, megoldás kikapcsolni a parkoltatást, de egyrészt szerintem jó dolog, másrészt biztos vagyok benne, hogy feleslegesen kavar origin vagy nem tudom ki és mi a hdd-ken ilyenkor...Ha nem idevaló akkor elnézést, de valamennyire ide éreztem mégis helyén a hsz-t.
(#32954) Jack@l:
Sokak szívéből szólsz. Reménykedjünk
-
Mi5i
aktív tag
válasz
blaca83
üzenetére
Agility3 aszinkron nand flash-eket kapott, míg ahogy néztem a HyperX szinkronokat - ezáltal valamivel gyorsabb is az utóbbi. Itt egy kis összehasonlítás, bár most hirtelen nem találtam, hogy Agility-n maradt-e ez a régebbi SF vezérlő, majd ezt hátha valaki tudja neked.
Emellett felszereltség: Agility-hez beépítő keret sincs feltétlen, míg Kingston-hoz adnak tokot, keretet is.
Ár: Agility olcsóbb, egyikkel sem fogsz mellé, persze kérdés mire is használnád, mert árban nem egy kategória. Ha futja Kingston-ra, akkor esetleg még Vertex3, Samu 830, Crucial M4, Corsair Force GT versenyezhetne gondolatban (a sorrend nem követendő, csak ahogy eszembe jutottak). Aztán amelyik szimpatikus
(#32930) Jack@l:
Ha már megváltó firmware nem jön a V200-hoz, valamivel el kell terelni a témát
De tereljék csak, ha ilyen eszközökkel teszik. -
Mi5i
aktív tag
válasz
Bahama
üzenetére
Miért, hó végén be kell valahol mutatnod?
Ennyire szigorú szerintem ne legyél magadhoz, túlzás ha csak a "kopás" miatt akarod vezetni. Elköltesz ennyi pénzt, lesz egy jó kis gyors rendszered, de kiélvezni én így nem tudnám. Nem fog elhasználódni garidőn belül, de inkább 8-10 év a jóslat ha marhára nyúzod is. Addigra múzeumban lesznek ezek a floppy-val együtt. -
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Nincs mit

Kicsit nagyobbat is ugrottunk, van esetleg jelenleg valami lélektani határ? 50-et nem akarsz, ez rendben van. De alulról így nagyon tág lett az intervallum
Tudom-tudom, mindig ez a "ha még egy kicsit réteszel" központi sport mikor hardvert vesz az ember, de - reális áron szerintem - 38 körül lesz, ott már azért lehet csemegézni, pl. ha erre rákukkantunk. Én úgy 2 hete vettem meg az SSD-t, azóta olcsósodott mindegyik, lehet beesik 40 alá (ismét..) némelyik, már nem sok híja van
SSD GB/Ft mértékben 2-3ezerért +30GB szerintem érték!
De, hogy röviden, csak válaszoljak is: az az SSD is teljesen megfelel ha emellett döntesz, de ping-pong-ozva a GB-okkal és árakkal, lehet nem a best buy - ha már ideugrottunk árszintben.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Hmm. Erre még biztosan fognak mások is reagálni - hogy megerősítsenek remélem
-, de én nem biztos, hogy így járnék el. Hozzátéve 5-6eFt-ot már egy igen tisztességes életminőség javulás lenne a 64-esek között, akár erre gondolva csak, de lehet egy Vertex2 is lenne már jó áron.19 ezer hiába a legolcsóbb, a legolcsóbbra sajnálnám azt a pénzt. De, ha tegyük fel nem váltasz konfigot még egy jó ideig - ssd vásárlás után mondjuk nem ez az első ami az ember eszébe jut talán
- akkor nézhetsz sata2-eseket is akár, de annyira nagy különbség árakban talán manapság már nincs. No, a lényeg, ha már kiadnék ennyi pénzt, akkor egy tisztesebbre áldoznám, és ha úgy alakul, később mikor megint lesz egy kis pénzed - és addig olcsósodik - veszel még egy ugyanolyat, és akkor raid-ben megkapod a 128GB-ot idővel, ami persze nem 512GB, de szerintem annyi nem is kell, ha most beérnéd a 64-el is. Ha ezt a logikát követjük esetleg, akkor sata3-ban gondolkodnék, mivel újabb széria -> később is futnak tán ki.Plus-nak nem csak az a baja, hogy lassú, egyszerűen tényleg teszkó gazdaságos ssd-nek lőtték, hogy kajálja a nép. Ha egy percig is kicsit komolyabban gondolod, és használod a konfigot excelen kívül másra is, akkor szerintem ne azon az árlépcsőn múljon, amit említettem, és még sokan mások előttem.

-
Mi5i
aktív tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Kérdés mi számít olcsónak Neked, ez lesz a döntő. Ha 20 körül tudsz rááldozni akkor azt vedd, hiába is ajánlgatnak csípőből 3x ezreseket.
Ha viszont többet is, akkor egy picit még tennék ehhez az árhoz. -
Mi5i
aktív tag
válasz
prezson
üzenetére
Link gombot plz használd

-
Mi5i
aktív tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Én is így döntenék ebben a helyzetben, ahogy itt sokan mások is

@Shurycen (32776):
Tőlük bátran veheted, én megvettem, és természetesen olcsósodott
..így már csak kerek egész 100Ft a különbség, és Kingston ellenében én is a Vertex3-ra szavaznék.
Ha van rá felesleges pénzed bőven, akkor nyilván árában van a max iops verzió, de nem tudom annyira pró felhasználási körbe veszed-e, hogy megéri-e a plusz pénzt. -
Mi5i
aktív tag
válasz
szeva000
üzenetére
Az én mostani rendszeremet VX450 hajtja, és a világon semmi gondom. Pedig a konfigban lévő cuccok az ilyen pipálgatós kalkulátoroldalak szerint már rég túlhaladták a teljesítményét, a gyakorlatban viszont közel sem.. Cpu is húzva, 3 hdd, egyebek. A max így is ~275w körüli volt, amit kihúzott a falból. Én is csak fenntartásokkal gagyiznám le, és ezt most nem azért mondom, mert rööf nekem ilyen van.
(#32631) Szenya3:
Lényeg, hogy akkor megdőlt a dilemma, és megvan a kiszemelt
-
Mi5i
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem a 60gb vs 60gb is hasonlóképpen alakulhat.

-
Mi5i
aktív tag
válasz
royalka
üzenetére
Nekem így 3-mal 20-25 között változik kb. a boot ideje. Így sem mérhető szerintem egy hdd-hez, ami ~2 percet is elkerreg mire minden "üzemkészen" van és felállt a rendszer.
SSD-vel ez ugye pikpakk, már lehet is nekilátni bárminek, szinte amikor bejön a desktop.Fire/SOUL/CD: oopsz, nekem pl. sata0-n van, gondoltam onnan indul a tömb

-
Mi5i
aktív tag
válasz
Landon
üzenetére
Ez a boot idő "élmény" nekem is megvolt, hogy jéé, hát csak összeáll az a logó, afenébe
Aztán, még régebben írta itt valaki, és mennyire igaz lett, hogy lehúzva az összes hdd-t bizony 23-25 mp-es eredmények ~13 mp-re zuhantak (szemre is, meg bootracer-rel mérve).Innentől, sajnos ennyit dob a gép. Szerintem kotor a Win valamit nyilván a hdd-ken is, mielőtt belép. Kár, hogy utólag nem ér rá neki. Vagy, csak én nem hallottam még róla és beállítható.
De amúgy, ez legyen a legnagyobb gondom. Csak ha már ssd mondom..
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Hogy érted, hogy "használható legyen""
Annak a betérőnek is használható legyen az ormótlan képlinkelésem, aki tömörítés nélküli eredményre kíváncsi sata2-n, és hogy ne csak egy 0x00, 0-fill-el mért dicsekedés legyen, ami nem mindenkinek mérvadó ssd választás előtt.Erre gondoltam.
#32435 zeix:

Nekem a leggyorsabbnak mondható ennyit sóhajtott ki magából. De ez sem volt akadály bizony a vásárlás előtt
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így van, azok direkt random eredmények voltak, hogy használható legyen

Mostani 0fill 0x00, ahogy fejlécben is ott van, ahogy mondod:

Ennyit bír úgy néz ki

Q9300@3200, gondolom ez sem volt hátrány
-
Mi5i
aktív tag
-
-
Mi5i
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hú, akkor igen, sajnos az már gáz. Kíváncsi vagyok mit írnak, de sajnos sanszos, hogy Mo. bolti hozzáállás várható. Reméljük nem így lesz.
Amúgy pedig, tényleg ezen kívül a nevesebb gyártók termékei, esetedben ahogy nézem sata3 mellett, teljesen mindegy. V200-as tesztből is kiderül a júzertesztes csíkoknál
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Ultrazord
üzenetére
Parancsolj, az én csokrom, amire a napokban szükség volt:
Fire/SOUL/CD kolléga #25753 hsz.
scope2007 logout
Bodor kolléga tapasztalatai
Terjedelmes PH! tesztAztán, vonsz egy átlagot, saját szájíz szerint.

-
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Szia,
Majd még tán érkezik segítség, én addig beírom, hátha ez is segít

Kezdetnek merem remélni, hogy Win7 van a gépen. Emellett AHCI-re tudod állítani BIOS-ban a sata portok működési módját. Alapjáraton lehet, hogy ez IDE-n van. Ez egy fejlettebb lemezkezelési módszer. (De ha most megteszed, akkor alapjáraton a Win nem fog elindulni, registry-ben restart előtt át kell állítani). Ez egy picit dobhat rajta. Emellett a diskeeper töredezettségmentesítőt, és még 1-2 okosnak mondható funkciót teljesítő szoftvert sokan szeretik. Automatán a háttérben karban tartja a dolgokat, ha netán sikerült széttöredezni a rendszert, ezzel lehet rajta segíteni. Bár ez nem annyira biztos már, mert Win7 is karban tartja azért szépen. -- És - nagy vonalakban - valahol itt véget is érnek a HDD-t maximálisan kihasználó módszerek. Lényegi változást nem okoznak, segítik.Nos, hogy rá is térjek:
1. és 2. egyben: Igen, megoldás lehet egy külön, de nem egy másik HDD, akármelyiket is nézzük. Gyorsulást, igazi továbblépés érzését az SSD adja meg. De, ennek az élménynek ára is van sajnos, Ft/GB-ot véletlenül sem szabad jelenleg összehasonlítani a HDD-vel. Viszont sebességben fordul ez a mutató. Valamit valamiért.
Kérdést Neked kell feltenned magadnak: "ár/érték"-ben Neked mi számít értéknek. A kapacitás vagy a sebesség? Laptopban szempont lehet a fogyasztás esetleg még.
+ SSD: sebesség, fogyasztás
+ HDD: kapacitás, ár
Nyilván az egyiknél a másik pozitívumai a negatívumok.Ha a keret engedi, én mátrix-osan szólva a piros kapszulát, vagyis az SSD rejtelmeibe való mélyedést javasolnám. Többet dob a gyorsaságon, mintha lecserélnéd az egészet egy drága konfigra, és HDD-n futó oprendszerre kötnéd. Ma lehet így fogalmazni már, hogy "vétek lenne bizony". Igazi szárnyakat az új konfigok SSD alatt kapnak csak igazán, mert - teszteket ha nézed kiderül - minél jobb a konfig, az SSD is annál gyorsabbá válhat - persze nem a csillagos ég a határ

Adatlapodon lévő konfigodhoz egy sata3-mas SSD szerintem egészen nyugodtan dívik.
Ezen belül milyen? Szerintem az egy következő kérdés legyen esetleg, ha SSD mellett döntesz. Mert egyelőre ez volt a kérdés.
Valamint, az ne legyen szempont, hogy mit csinál a gép játéktelepítés közben, hacsak nem egész napra ez a hobbid
Értem ezalatt, ha beruháznál egy SSD-re, akkor már azt a pár játékot is - legalábbis a kedvenceket - arra telepíteném, gyorsabb betöltési idők miatt is.Vége, bocsánat a hosszért, meg az esti mese stílusért, ha sok felesleges infó volt benne.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
csubi8
üzenetére
Én is előtte/közben vagyok, de nem nagyon hemzsegnek az eladó ocz-k, ahogy írod. Aprón "ocz"-re keresve néhány eladót látok, és még néhány bazárjellegű találatot..
Személy szerint Vertex 3 (húha) mellé tettem a voksot, várom már nagyon

Valamint, ha elég nagyot veszel, szerintem is árban elég kicsi a difi a sata2 és 3 között, akkor már érdemes szerintem az utóbbit választani. Elég nagyot a "következő gépnél nem akarom cserélni" esetére értem, én így gondolkodtam

Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 10 millió fölött a NieR:Automata, a Square Enix pedig folytatást sejtet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- World of Tanks - MMO
- Death Stranding (PC)
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050Ti 4GB Nbase Black Midi DeepCool 400W
- Dahua 22" FULL HD IPS LED monitor 100Hz
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/500GB használt, megkímélt 82% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ne szomorkodj, mert ezek még mindig teszteredmények, és nem a valós fíling mérései.

Ez mondjuk a kisebb problem, de azért nem értem ez ilyenkor miért ne érne rá később.
És erre kell várnom, ahelyett, hogy pikk-pakk menne, mert hát ssd-n van minden ugye (temp meg ilyesmik is originnek, lapozófile is). Néha az is előferdül, hogy betöltésnél akad meg minden, és várunk a hdd-re szintén. Mi köze a kettőnek egymáshoz, mit akarhat azokról?