Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
rigo88
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
nem, nem. mindig mindenből a legújabbat használom. ha nem létfontosságú, még a bétákat is megkockáztatom.
btw kipróbáltam ezt az achi drivert, és 80% a hds szerint. az elején még ok volt amíg meg nem csináltam azt a pár lépést a ssd optimalizálása érdekében
)
mellékeltem a scrshotot. semmi ötlet? -
rigo88
aktív tag
-
Coolmat
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Valóban, csak amit először linkeltél neki az egy másik driver verzió (1.2.0.1020) a HDSentinel oldalán pedig az 1.0.00.1034-est ajánlják, lehet azzal működik a TRIM. Ha ezzel sem megy a TRIM akkor le kell kaparni mindent Marvell drivert és használni a gyári MS AHCI driverét. Az AMD SATA AHCI controller drivere továbbra sem értem mit segítene rajta, ha nem AMD-s verézlője van

-
Coolmat
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Inkább a Marvell 9128 SATA 6 Gbps controller-el próbálkozzon, mert az van az alaplapján.
-
attila9988
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Én most sem figyelek az ssd-re, és nem pakolgattam semmit sehova.
5 hónapja megy, pedig OCZ.5 hónap az nem valami nagy idő. Nem jelent semmit. Bár mint mondtam, mindegy is, mert van ezekre már 3 év gari. Nekem az volt a lényeg, hogy semmi fontos ne legyen rajta, illetve hogy azt gyorsítsam, amit kell is. Pl ha pár sec -el hamarabb boot -ol a gép. (kicsit túloztam is a 10 -el az előbbi hsz -ben) de közben várnod kell egy kicsit a programokra amiket a hdd -re tettél, akkor semmire nem volt jó az ssd. Ugye a boot után az os gyakran használt állományai berántódnak a ramba, tehát ezt követően amúgy is kevesebbet nyúl a rendszer a hdd -hez, ellenben a több gb méretű programokat gyakran töltögeted be, valamint a swap is azért jó ha rajta van, mert akkor ramhiány esetén gyorsabban olvassa vissza a kilapozott dolgokat a rendszer.
A telepített programokról meg nem is kell backup se...
Én meg elég lusta vagyok ezekben a dolgokban, vagy legalábbis amit lehet automatizálni, azzal megteszem, és a kevesebb eshetőségre készülök fel. Pl a programkönytárak is csak át vannak linkelve, hogy ne kelljen beállítgatni mit hova... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Maximum1
üzenetére
Egy nagyméretű SSD.
Nemrég cseréltem le a 80GB-os SSD-t 160GB-osra. Sikerült akciósan 47k nettóért venni vadi új Intel 320-ast. 
-
HIJ
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Az Intel -be van. A biosba meg nem turkálok, mert új a lap és vmi nem stimmel vele. Kikapcsoláskor nem kapcsol ki, csak pörög tovább minden és megpróbál újraindulni. Csak tápkapcsolóval tudom kikapcsolni utána meg minden BIOS beállítás fail safe, szóval majd visszaviszem és utána szórakozok csak a BIOS -al...
-
Zotya21
senior tag
válasz
Maximum1
üzenetére
hát énse vártam tőle pont 550/500 at de azért 440/400 körülit igen

jah vinyonál sokkal jobb nem 80 megával ir meg olvas

de azért bosszantó hog a haverom sata 2 es ssd -je 260/240 et hoz

ezmeg ha épp ugy mérem akkor néha néha ennyi XD
még valaki nem tud valamit még plusszba ?

mondjuk kapcsoljam be a turbót rajt ?
amúgy csak ennyivel jobb mint a HDD-m

-
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Elnézést, megkeveredtem, mint vasorrú bába a mágneses viharban... Hát ha W7, akkor tényleg egyszerű lesz a dolog, gyári oldalon minden drivert megtalálsz hozzá, csak annyira kell ügyelni, hogy ne az IMSM drivert tedd fel, hanem az IRST-t. (vagy a W7 alap AHCI driverét használod)
-
válasz
Maximum1
üzenetére
A BIOS-ban van lehetőség IDE és AHCI mód beállítására, csak nem így nevezik, hanem (rendre) Compatible és Enhanced-nek (Advanced/IDE Configuration/SATA Operation Mode)
Compatible(IDE) üzemmódban simán felmegy az XP, Enhanced (AHCI) módban természetesen nem. Mivel a laposhoz alapban az Intel Matrix Storage Manager-t lehet letölteni, ezért ezt lazán lehet helyettesíteni az Intel Rapid Storage Driver-el is.
Ha tehát az XP-t AHCI-ben szeretnéd használni, akkor 2 lehetőséged lehet
1. IDE módban telepíted, majd OS alól feltelepíted az IRST-t, gép restart, BIOS-ban AHCI üzemmód beállít. (Ez a módszer magában rejti, hogy esetleg így nem jön össze és nem fog indulni az XP)
2. AHCI üzemmódban telepíted az XP-t, ehhez előtte integrálnod kell az AHCI driver-t, ami nem nehéz, főleg mivel már tudod, hogy az IRST-ben található x86-os Intel AHCI text mode driver-t kell integrálni (hogy mi is ez a text mode driver, az kiderül a cikkemből) -
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Mi? Mindent az SSD-re telepítek.
Megvan ez a kép szóval állítgattam itt valamit de nem segített.Így csak a ramot fogja zabálni, de a procit békén hagyja.
Mi? A torrent? mert az eddig is békén hagyta a cpu-t, a böngészők terhelték állandóan.Ha érdekel és remélem érdekel és kapok választ, ezt nyomja a képembe.
Az opera nem válaszol ---> befagy a kép és nem reagál semmire ---> kékhalál. -
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Mi az az IRST mert nem találkoztam még vele.
Ha már itt tartunk mi a véleményed az AMD ahci driverről?Amúgy böngészés közben hal mindig be, játszani meg nem szoktam. Cache áthelyezve HDD-re, lapozófájl meg az SSD-n van (mert ha azt is átrakom akkor 10 perc böngészés után 100%-on megy a cpu)
-
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Itt álljunk meg egy kicsit.
A felállás: Intel P45 chipset+ Win7 ahci driver is ugyanazokat a hibákat produkálta az SSD-vel mint a mostani AMD970+ Win7 achi driver.
Szóval nem az alaplap a ludas szerintem, vagy probáljam ki VIA meg nvidia chipsetesel is hogy mi a helyzet? -
Att1la.
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Kifogás mert figyelmeztetett hogy nem lesz bootolható, a régi Nokia 3120c telefonommal és egy 512-es microSD-vel megcsináltam: gép újraindít, boot from usb-hdd, rámentem az FW update-re, megcsinálta, gép kikapcs és vár, bekapcsolás, a rendszer felállt és szólt hogy indítsam újra, újraindít megint feláll a rendszer és lám 2.22fw az SSDLife szerint.
Elvileg nem vesztetem adatot a beállításokat még nem néztem át.Remélem most már jó lesz.
2.11fw volt rajta és ezek voltak a hibák: A meghajtó böngészés közben egyszerűen leállt, és nem működött tovább. Előfordult még olyan hiba is, amely kékhalállal végződőt és a BIOS sem tudta érzékelni az adattárolót, addig ameddig ki nem kapcsoltam a gépet.
Magyarul leválasztotta magát a gépről önállóan. -
Tomics
addikt
válasz
Maximum1
üzenetére
Igen, és ment is bios frissítés után gond nélkül ugyanúgy.
Úgy emlékszem volt aznap reboot is és jó volt, de másnap 12 óra kikapcsolt állapot után mikor kapcsolnám be már nem látta sem a bios sem a boot menü szóval nem tudtam használni. Rádugtam ma reggel SATA2-re is az sem látta, meg egy régi gépben is próbáltam ott se volt jó... Szóval szerintem az SSD ment tönkre, nem a bios frissítés miatt nem látta. -
-
válasz
Maximum1
üzenetére
"...hogy az M4 jobb az Agilitynél..."
Ha sebességeredményekre gondolsz, akkor igen, mivel az M4 nem használ tömörítést, Agility 3 meg igen, így ha ssd-ről ssd-re másolnál, akkor az M4 gyorsabbmr.brumi
IMSM nem támogatja a TRIM-et... Olvasnivaló, amiből a korábbi kérdésedre is választ kapsz. -
F34R
nagyúr
-
Mankó
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Ha seedelgetsz állandóan visszafele akkor érdemes hdd-re telepíteni. De ami még fontosabb, hogy az ssd-n tiltsd le az indexelést! Szerintem esetedben azért ír olyan sokat a winyóra. (Illetve attól is lehet, hogy egyfolytában ég a winyó leded.) Nekem egész héten nem ír annyit az ssd-re a rendszer, mint neked egy nap alatt.
-
Mankó
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
strebacom, Maximum 1:
Nem tudom ti hogyan lőttétek be a rendszert, de nekem szinte fel sem villan a led. Pedig netezgetek rendesen, meg még a winamp is megy, igaz netradio.
Másrészt ahol 40-50 gb-t ír csak a netezgetéssel, ott valamit nem ártana átállítani. Indexelés le van tiltva? Ha rendszeresen töltögetsz, a torrent file-kat tedd át a hdd-re, mert az a háttérben tényleg írogathat 40gb-kat. (Nálam az írási folyamat napi max. 1-3 Gb, igaz amint lejöttek a cuccok, ki is lövöm a klienst.) -
nimba1
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Még egy gondolat.
Ha internetezünk nő a böngészési előzmények, de mindig csak olvassuk, illetve ha új oldalra megyünk akkor írjuk az adatokat és így lesz több.
Namost ebben az xfast programban nem látom, hogy ram drive tartalmát hova tölti be kikapcsoláskor. Ha ssd-re tölti akkor bekapcsoláskor kiolvassa az adatokat ramba, majd kikapcsoláskor az egészet ssd-re. Így az összes adatot írjuk, míg ha nem tennénk sehova akkor csak az új oldalakkal írnánk többet a meghajtóra. -
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Nálam is elindul, de nálam sem talál OCZ meghajtót. Mondjuk talán azért mert Samsung van...

Amúgy most olvastam a ToolBox infójában, hogy a legújabb verzióban már javítva van az IRST driver hiba, szóval az sem lehet ok. (Főleg AMD-s deszkán, mert azt az egésznél is nagyobb eszemmel nem néztem)
Mondjuk ennek a deszkának van az a hirhedt 350 megás chipset-je, ha az felfigyelt egyben, akkor nem csodálom, hogy nem találja az OCZ meghajtót... -
válasz
Maximum1
üzenetére
Na most már kezdek a teljes agytrauma közelébe kerülni. Mi a baj???:
http://kepfeltoltes.hu/120212/2012-02-12_19-48-33_sz_ks_ge_van_egy_tutorial__hogyan_lehet_l_trehozni__s_ramdrive_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ugyanazt írom be, amit az oldal ajánl és ha az Alkalmaz-ra kattintok, érvénytelen elérési utat ír ki! A RAMDiscen a mappa neve Ch_Cache
Mit b...ok el?
(bal oldalon az ajánlott, jobbon az én beállításom)
-
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Na. Megcsináltam a RAMDrive-ot, át is neveztem meg minden, ez kafa. Az IE internetbeállításainál átirányítottam a böngészési adatokat a létrehozott Ch_Cache mappába és már netezek egy ideje a chrome-al, de semmilyen fájl nincs a mappában. Akkor most mi van?
Egyáltalán megér ennyi macerát ez az egész SSD-kímélés? Mennyivel hamarabb pusztul el? 10 helyett 8 év? Vagy mennyi?
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Köszönöm!
A létrehozott partíciót meg lehet szüntetni a programmal vagy azt már a lemezkezeléssel kell likvidálni ha valami nem sikerül? (Csak mert nem bízok a képességeimben, hogy elsőre minden flottul megy majd!) És onnantól megint sima RAM-ként fog megjelenni a lefoglalt rész is? -
zoleeno1
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
nálam wd caviar blue 1T van a samu 830 mellett, de hdd sentinel szerint a valaha mért legnagyobb hőmérséklet 35 fok volt. (((pedig erről is szaladnak a torrentek szinte állandóan
))) Jelenleg 30 fokos, az ssd meg 25. De nálam 2 db 12 centis venti szívja rá a levegőt elölről. Tudomásom szerint 45 fokig nincs gáz, utána soknak mondható. -
Maximum1
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Javítom, nem seagate hanem WD caviar blue 500gb és azóta melegszik ennyire amióta Ahci-ben használom 43 fokos volt úgy hogy csak a torrent használta.
Letettem alulra de ott is elérte a 43 fokot csak lassabban ekkor kapta a félkiló alumíniumot.
40 fok felett kattogott rendesen, most sincs csendben, a HDS azt mondja minden jó.
Ez normális?
Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
)
mármint most is pl van egy jó meg egy általánosan rossz vélemény aztán döntsön az ember..
Legalább valamilyen szinten tesó.. amilyen winyó most benne van annál csak jobb lehet.. borzalmas lassú..

Nemrég cseréltem le a 80GB-os SSD-t 160GB-osra. Sikerült akciósan