Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Természetesen vaild. Én is csináltam ilyen videót kíváncsiságképp. Nálam egyedül a RAID BIOS vesz el sok időt a boot során, ha az nem lenne, akkor 10-12s lenne kompletten.

-
Jack@l
veterán
Atticus kérésére találam ilyet, nem merek rá megesküdni, hogy full valid, de arra se hogy fake

Crucial M4 128GB boot time 6 seconds -
válasz
tupacamaru
üzenetére
Lesz olyan témakör amire mindig a jövőben is teljesen felesleges lesz az SSD.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Termi16
üzenetére
Nekem is ilyen van, igaz SATA2-es porton. Az eredményeimet megtalálod az első hsz linkjei között, de kb hasonlókat mértem. Szerintem játékra és filmre felesleges SSD-t venni, a legjobban rendszermeghajtóként jön ki az ereje, még a játékok csak-csak gyorsabban töltődnek be, de filmehez olyan mindegy. Ennek ellenére én is erről indítom a játékot amivel jászom azon kívül hogy ezen van a rendszer is.
-
Bodor
veterán
Nem értem ezt a boot mizériát!
Egy átlag felhasználó napjában hányszor indítja be , vagy újra a gépét? 3-4x ?
Nem mindegy, hogy 15 vagy 18 mp? Lehet nyerni vele napi 16 mp-et? De minek? Mi a gyakorlati haszna az egésznek?

-
Atticus85
tag
Lehet,hogy inkább csak veszek még 4 giga ramot a gépembe,és 6 gigával is gyorsulni fog már a 2 gigához képest a boot idő,nem?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ha nem frissítetted Win telepítés után akkor tuti nem a legfrissebb van fent.
Itt megtalálod.Reméljük segít...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
A legújabb ahci driver fent van?
-
h1ght3chzor
őstag
Vki erre vmit?

-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, átraktam oda ill engedélyeztem Biosban is, mikor eszembe jutott, hogy Sata3-ként vettem.
Rendben, akkor a többiektől is kérdezném, hogy szerintetek a fenti adatokhoz mérten megérné-e egy másik, szintén 128gb-os de Sata 3as SSD, vagy játékra/filmezgetésre ez is kihozza a maximumot a gépből?
Thx!
-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Akko feleslegesen parázol rajta, ssdlife egy vicc, főleg ahogy megtippeli mennyi a hátralévő idő ...
-
-
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Mért nem nézed meg részletesen a smart-ot, hogy mi a baja? Százalékokat nem a levegőből veszi, és annyira nem is számít szerintem, mert az egy hasraütés kb, smart kiírja a döglött sectorokat meg olvasás/írás faultokat asszem. Betehetnél ide is egy képet róla, hogy okuljunk(hard disk sentineleset)
-
Atticus85
tag
Az létezik,hogy egy Corsair Nova 32 GB SSD-vel működő gép,a bekapcsoló gombtól számítva 17 másodperc múlva már betölti teljesen az asztalt windows 7 alatt?
És nem i7,hanem egy Athlon-II X2 260 proci van benne meg 4 giga ram -
Gorneck
legenda
válasz
Termi16
üzenetére
Sztem meg, ha az egy C300, akkor az pedig sata 3-as lesz.
Típus alapján meg tudod nézni még mielőtt bármit is csinálnál...
És mi alapján erősítette meg? A címkén van egy típusszám ami alapján beazonosítható a termék, ha az alapján sata 3, akkor az sata 3...hacsak nincs elcímkézve.
Nekem Micron M4em van...vagyis Crucial.
-
Bodor
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
Hát igen. Meg kéne nézni, hogy milyen hibákat orvosol az új firmware! Minek is adták ki.
Volt itt valaki, aki ócsárolta az OCZ-ket, hogy annyira rosszak, hogy új firmware-t kellett kiadni rájuk, bezzeg a Samsung SSD, az az igazi, mert az úgy jó ahogy van....
Na ennek az időnek is vége!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
A hirdetésben ennyi volt:
1db Micron 2,5" 128GB SSD, Használt C300 32000.-
TRIM support
SATA2 3Gb/sÉs ez alatt egy link, Spec névvel.
Mivel ott volt a link, ezért nem néztem hogy Sata2, a linken viszont csak és kizárólag Sata3-as verzió volt és arról adatok. Azóta már módosítva lett a hirdetés, lehet, hogy amikor én néztem, akkor még a SATA2 3Gb/s sor nem is volt benne.Úgy derült ki, hogy az eladó maga is megerősítette, miután rákérdeztem.
Itt a link, ezen is egyértelműen Micront írnak, amin én is csodálkozom...
De ezen kívül korrekt volt az eladó, mint írtam vissza is veszi a cuccot, ha arra jutok végül. Ezért érdekelne, hogy van-e érezhető gyorsulás egy sata3-as SSD-vel rendszerlemezként használva, vagy ez is bőven tökéletes erre a célra.
-
Bodor
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
Beírom ide a közösbe is, hátha lesz még valakinek ilyen gondja!
Én már csináltam ilyet!
Ha nincs másik gép kéznél, amire ráköthetnéd egyesével az SSD-t, akkor a következőket kell tenni!1. Csinálsz a rendszeredről egy Norton Ghost mentést, belefoglalva a 100MB-os partíciót is ha a tömbön van.Leellenőrzöd, hogy tuti jól sikerült-e!
2.Bios-ban szétszeded a Raid tömböt.
3. Minden HDD-t és SSD-t lehúzol az alaplapról.
4. Feldugsz 1 SSD-t, formázod a Win 7 Telepítővel és feltolsz rá egy Oprendszert.
5 Feldugod a másik SSD-t majd firmware-t frissítesz rajta.
6. Utána ugyanígy megcsinálod a másik SSD-n is.
7. Feldugod mindkét SSD-t és semmi mást, biosból létrehozod a RAID tömböt, ahogy volt.
8. WIN7 telepítővel elkezdesz egy telepítést ( ez létrehozza a 100MB-os partíciót, helyesen alignálva, + a "C" ) Amikor elindult a "fájlok kibontása" , akkor megszakítod a telepítést. Így ugyanolyan partíciók lesznek a RAID tömbön, mint firmware frissítés előtt, és látja a Norton Ghost.
9. Ha mindent jól csináltál, akkor visszaghostolva a rendszert, nem kapsz hibaüzenetet, csak zöld lámpát.
10. Örülsz az új firmware-rel felszerelt rendszerednek.Lehet, hogy egyszerűbben is meg lehet csinálni ( főleg ha a a rendszerindító 100MB-os partíció nincs meg vagy más meghajtón van), de nekem még nem sikerült, pedig pöcsöltem vele eleget.
A nagy kérdés az, HOGY MINEK FIRMWARE-T FRISSÍTENI, ha minden jól működik?
Csak azért mert kijött egy új?? -
-
SG3rg0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia 830as szérián belül hol lehet ezeket a típusokat megnézni?
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Vettem itt az aprón egy 128gb-is Micron C300 SSD-t.
A hirdető belinkelt egy 2010 eleji cikket róla, amiben sata3-as csatolóról volt szó meg arról, hogy az egyik leggyorsabb akkkori ssd.
Nos itthon kiderült, hogy "csak" Sata2-es, de egyébként ugyanaz, mint a Sata3-as változat.. Mivel első SSD-m és nincs tapasztalatom ilyen téren, az lenne a kérdésem, hogy ugyanezen típus Sata3-as változata vajon gyorsabb-e, illetve mennyivel? Az eladóval megbeszéltem ,hogy visszaveszi a cuccot, ha úgy gondolom, és akkor nézek egy ilyet vagy hasonlót Sata3-as interfésszel, de ha csak "parasztvakítás" az egész, akkor megfelel nekem a mostani is, főleg hogy már rajta van a win.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hi! Nálam nem nyitja a linket!
-
válasz
Dictator^
üzenetére
1. Title
Latest Firmware File Ver. CXM02B1Q (zip file)
2. Applicable Model
- 830 Series: MZ-7PC064* MZ-7PC128* MZ-7PC256* MZ-7PC512*
3. Carrier or Corporate Customer
- Improved stability when waking up from hibernation mode (Blue screen, Hang problem solved)
- Improved compatibility with some external hardisk vendors (partition error problem solved)
- Solved compatibility problem with some laptop vendors (partition error problem solved)
- Improved reliability (Increased SPOR related stability - Power loss management)
4. Description
- Windows XP/Vista/7Ha érintett vagy, csak akkor és akkor is ezt először alaposan átolvasni és megérteni: [link]
-
Anfänger
őstag
Aki szemfüles,észreveszi a megoldást!

-
Dictator^
veterán
A kérdés látom felmerült párszor. Pár napja kérdeztem, hogy van-e Samu 830-ashoz firmware update, akkor még nem volt, ma viszont jött az értesítő nekem is, hogy van firmware.
Esetleg valaki felpattintotta? -
Anfänger
őstag
Kis javítás!

[link] -
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem volt vele egyelőre semmi bajom, eddig kb. 3 órát ment összesen
Csak nekem van ilyen beütésem, hogy szeretek mindent a legújabb firmware-vel/szoftverrel használni. Eddig nem is volt belőle probléma, most ijesztett meg így valami először 
-
válasz
Formaster
üzenetére
Van különbség. | Teljesítményben is.
malisonX #30536
Érintett voltál a hibákban és ezért szeretted volna frissíteni, vagy csak azért mert megjelent frissítés? -
Anfänger
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem nyomtam Print Screen-t.
euzsolt! Nem manipuláltam a progit!
Na ,jó részben manipulálásról van szó! 
-
Formaster
addikt
-
malisonX
aktív tag
válasz
malisonX
üzenetére
Huh, egy mezei áramtalanítás segített... Viszont utána megpróbáltam a CD-ről bootolható programukkal is frissíteni. Az is hibát dobott, utána szintén megint nem látta a BIOS. Megint áramtalanítottam és most hagyom addig, míg ki nem javítják a hibát, remélem nem én vagyok a hülye

-
Anfänger
őstag
Uffff! Ki jön rá,hogy hogyan csináltam?

[link]
Üdv. -
malisonX
aktív tag
Hát... Megpróbáltam feltenni az 64 gigás 830-ashoz a FW frissítést, windows alól. Nagy hiba volt, firmware update failed hibaüzenetet kaptam és nem látja a BIOS. Vissza tudom hozni valahogy?
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Nekem még sose volt ssd-m de most lehet vennék egy 64GB-ost.
Annyi kérdésem lenne hogy az Adatáról mi a vélemény, a 64gb-os sata 3-ról?
Vertex 3-at vagy Samsung 830-at néztem de egyéb okokból lehet hogy Adatát tudok szerezni... -
Pala
veterán
Köszönöm a válaszokat!

Végülis nem élet-halál kérdése, inkább csak kíváncsiság.

Bár már három napja megvan az SSD-m (Samsung 830 64GB), de még csak ma fogok eljutni oda, hogy rendszert telepítsek rá.
Kíváncsi vagyok tényleg, mert a Velociraptorom is elég gyors, érezhetően fürgébben indulnak még ezzel is a programok és a windows, mint "hagyományos" HDD-vel. Persze tisztában vagyok vele, hogy az SSD még ennél is gyorsabb lényegesen. -
Pala
veterán
Emberek, a Win7 boot logó kikapcsolása gyorsít valamit a rendszerinduláson, vagy csak annyi történne, hogy az animáció helyett feketeséget látnék ugyanannyi ideig?

-
válasz
Formaster
üzenetére
én úgy tudom a GT szinkron csipes, a 3-as meg aszinkron,az meg hogy ez mit jelent keress rá! Telefonról ennyi telik. Az fix,hogy nálam a sata2 után a 3 as érezhető volt,főleg pl ilyen téren mint van egy nagy exe fájl, pl 800mega,addig nem indul még a vírusirtó nem nézte át,igenám,de nem mindegy mennyivel olvassa! Apróságok. Most azzal küzdök h olyan gyors a boot,hogy az usb portok másodpercekig nem működnek betöltés után,van fesz benne de nem megy,majd hipp hopp elindulnak,a hdd sentinel sem bírja,késleltetett inditással indul h észhez tudjon térni.nem gondoltam volna.
-
shteer
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
ha lesz újra lapom meg cpu-m, csinálok

-
h1ght3chzor
őstag
Vki help!
h1ght3chzor Samsung 470 128 Sata2 HM55 Sony Vaio VPCEB2Z1E 255 72
Nem tudom miért ilyen kevés lett a seq írás
Mi lehet a probléma? Nekem csak 72..., holott ennek 150-180 között kellene lennie, a többi eredményem az megfelelő.
Jelenleg a 10. sorban van az eredményem: [link] -
shteer
titán
megválok a kingston v+100 96gb ssd-mtől, apróban megtalálja akit érdekel

-
Formaster
addikt
Csak mert láttam azokat a bizonyos teszteket, de őszintén szólva még a corsair oldaláról sem tudtam megerősítést nyerni, hogy a aszinkron vagy sem. Az egyiknél írja, hogy aszinkronos, de a másiknál már nem ír semmit. Egyébként pedig, azt a tesztoldalt megnéztem és kicsit sem hiteles a számomra. Szerintem egetverő különbség nem lehet a kettő között, csak max annyi, mint árban. De szerintem azt észre sem lehet venni. Egyébként is, akkor már vehetne az ember Revo Drive-ot is, mert 6szor jobb egy sata 3-as ssd-nél. De szerintem 20 év pc-zés távlatából, már az is nagy dolog, ha megszabadulok a HDD-s rendszertől.
Persze köszönök minden véleményt! Alapvetően az érdekelne, vannak e Firmware gondok a Force 3-as szériával, vagy milyen chipsetet nem szeret. Olvastam fentebb, hogy a raid-et nem szereti pár vezérlővel, de azt úgysem tudja a lapom

-
Formaster
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Köszönöm SymbianOS! Sajnos nekem nem lesz pénzem a GT-re, főleg, hogy még Sata 3-am sincs, csak 2-őm. Úgy gondolom egy sima force 3-al is elég jól járok és árban elég nagy különbség van, főleg hogy ki sem tudnám használni azthiszem. Sata 2-őt nem akarok, mert IOPS értékben is fele annyit tud, mint a 3-as szériások, és egyszer biztos váltok sata 3-as alaplapra. Nagy a különbség a GT-nél?
-
xcbiker
addikt
Ma kaptam értesítőt hogy újabb firmware jött ki a 64gb-os Samsung 830-asomhoz.
Tudja valaki, hogy mit változtattak? -
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
PÜ ment
-
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Elég a gyorsformázás is. Utána valószínű, hogy jobb értéket mutat az SSD Life.
Csak hát akkor újra kell telepíteni az egész oprendszert....Tapasztalat alapján mondom, hogy Ghostolás nem oldja meg ez ta problémát.
Sokkal egyszerűbb rendbe tenni Diskeeperrel, működő Windows alatt is lehet, és nem kerül. többe 15 percnél.Ha kell segítek , akár távsegítséggel is ( TeamViewer )
Ennyi. -
fenergie84
addikt
Azzal tisztában voltam, h romlani fog, csak nem gondoltam, h ilyen ütemben.
Egy éves lesz a cucc, előtte 1,5 évig egy 30gb Kingston volt, azt 100%-os SSDlife állapotban adtam el...
A Trim szerintem működik, mert a CDM kiírja...
Firmware frissítésnek utána nézek, mert nem tudom, h van-e újabb mint amit rajta van, mert már egyszer frissítettem.
Köszönöm ismételten a válaszodat
-
Bodor
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem értem, h miért romlik, hiszen csak OP van rajta, és az alapvető dolgokat beállítottam.
Lefuttattam egy CristalDisk testet és az írás kevés lett, valami 80mb a 150mb-al szemben. Ez abból fakad, hogy használatban van az SSD és tele van "szemetelve"?Idővel minden SSD-nek romlik az írási sebessége és a kondíciója.
Ez abból adódik, hogy használod, illetve nem jól vagy egyáltalán nem működik a Trim.
CristalDiskMark tesztelésnél tényleg vigyázni kell, hogy ne menjen alatta a háttérben semmilyen program. Vírusírtót, netet érdemes kilőni, akkor biztosabb, hogy nem molyol valamivel a háttérben a Windows...
Két megoldás létezik. Formázás, vagy Secure Erase/ Firmware frissítés.
A másik az általam ajánlott Diskeeper program. -
fenergie84
addikt
Köszönöm a válaszod!
Amikor megvettem az SSD-met (Kingston SV100S2/64Gb), akkor 100%-ot mutatott, majd egy hét múlva 98%-ot, akkor elkezdtem aggódni, de itt megnyugtattak, hogy nem kell adni a programra.
Később, kb 2 hónapra rá, mikor újra elindítottam a programot, akkor már 93%-ot mutatott, tegnap pedig 89%-ot....
Nem értem, h miért romlik, hiszen csak OP van rajta, és az alapvető dolgokat beállítottam.
Lefuttattam egy CristalDisk testet és az írás kevés lett, valami 80mb a 150mb-al szemben. Ez abból fakad, hogy használatban van az SSD és tele van "szemetelve"? -
válasz
S.O.S.
üzenetére
teljesen mindegy,mert gond van a gyors boottal(pl az usb portok terén, hosszú történet),lehet méregetni,de a tény az,hogy annyira gyors minden reakció,hogy félelmetes! Egyedül a boot logo az ami többet látszik mint régen. Innentől meg kit érdekel...
euzsolt! Nekem GT van, olvass utána mi a kül gt és a 3-as között!
-
jim_raynor70
aktív tag
-
malisonX
aktív tag
Hello! Én is a napokban kerestem hasonló összegért SSD-t. Nem szerettem volna használtat, de azt igen hogy jó gyors legyen. Végül is az itt olvasottak alapján 2 esélyes maradt nálam, az M4-es Crucial és a 830-as Samsung. Az utóbbi mellett döntöttem a kínálat miatt. Itt egy eladó új példány jó áron, hátha érdekel

-
Atticus85
tag
Hali!
Szerintetek ez jó vétel lenne?Kb ennyi pénzem lenne rá használt cuccokból.Az OCZ Vertex boot idejéről nagyon jókat hallok.
Még ezeken gondolkozok: [link]
[link]
[link]Melyik az ami nagyon gyorsan boot-ol és amelyiket nem fogom megbánni ez a 4 közül?Én mint mondtam az OCZ-re hajlok meg az Intel X25-re,de annyira nem értek hozzá,gondoltam kikérem egy szakértő véleményét.
Köszi
-
válasz
ben-csab
üzenetére
nekem is V200 van, leveleztem Kingstonékkal a problémákról
ezt írták az utolsó levélben:
Please note that we have recently discovered a sequential write slowdown affecting our V200 series drives.
We have identified the issue and are diligently working on a solution.
While performance benchmarks may seem slow in certain environments, real world drive performance should still reflect that of an SSD with swift application loading, quick boot times and shutdowns.
It is important to note that the drive's data integrity remains uncompromised and is unaffected by this slowdown.
We apologize for any inconvenience this issue has caused.
Rest assured that we are working to resolve it as quickly as possible and we greatly appreciate your patience while we do so.
If you have questions or concerns related to this issue, please do not hesitate to contact our Technical Support Team at 0044 1932 73 8888.
As soon as the V200 Firmware Update becomes available, it will be located here: http://www.kingston.com/us/support/technical/products?model=sv200s3
Thank you for your understanding and co-operation.magyarul már megtalálták a hibát és dolgoznak a javításon, kitartás
-
Bodor
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
"komyol teljesítmény különbségek" tényleg nincsenek is, maximum komolyak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De viccet félretéve azok a komolyak sem olyan komolyak, csak a tesztekben....
Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)