Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Vagy Force 3 vagy Force GT...
Én a Force GT-re adok le egy szavazatot, nem mintha valami baj lenne a Samuval, de jól jöhet az az esetenkénti gyorsabb olvasás, és 4K olvasásban is jobb, no meg olcsóbb is!
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Mar csak arra lennek kivancsi, hogy Force 3 GT legyen vagy Samsung 830?

Udv. core2
-
Bodor
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én alul a rendszerváltozóknál, a Windows temp-eket is át szoktam helyezni ugyanoda ahova a felhasználóit.
Így egy helyen van minden, és néha töröm a mappa tartalmát.
Az már más kérdés, hogy én direkt nem rakom hdd-re mert ne lassuljon már ettől a rendszer.
Nálam max napi 1-200 MB, ennyi írás nem számít! Használni vettem az SSD-t nem babusgatni.
Így néz ki! -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Ha nem is ultragyorssa, de gordulekenyebbe tud tenni egy oskovuletet is. En peldaul egy A7V880-as, 3200+-os Barton (4 giga RAM) ala akartam tenni SSD-t, de a VIA-nak sehogy sem volt gyomra befogadni sem a 32 gigas Samsung SLC-t, sem a Vertexet, sem a Kingstont. Pedig szivesen megneztem volna, hogy muzsikal ezekkel egy matuzsalemi szamitogep. Ehhez kepest egy s939-es platform par fenyevvel jobb.
-
Cickánykoma
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a válaszokat, szóval akkor ezek inkább fals riasztások.
-
davidsz
senior tag
válasz
Cickánykoma
üzenetére
SSDLife-ra nem lehet hagyatkozni. Többször tévedett már és ezt már többen is írták a fórumban.
-
válasz
Cickánykoma
üzenetére
A kondíció "romlás" nem automatikusan jelenti, hogy gond van az SSD-vel, az is lehet, hogy egy idő után elkezd növekedni. Természetesen figyelheted, hogy továbbra is csökken-e, de nem hinném, hogy ez lesz a szitu.
Én magam nem használok ilyen progikat, pontosabban egyet, de azt minden Windows felhasználó használja, mert hogy maga Windows az. Sokan nem tudják, hogy a Windows is monitorozza a SMART értékeket, de csak akkor szól, ha tényleg gond van, viszont akkor tényleg adatmentés, mert ritkán szól, de akkor általában kukázható az eszköz.
-
Cickánykoma
tag
válasz
Cickánykoma
üzenetére
A #31051-es Hsz-emre tudna valaki reagálni valamit?

-
válasz
FireKeeper
üzenetére
1. Hozd létre a mappát, amit temp-ként szeretnél használni
2. WIN gomb+PAUSE
3. bal oldalt Speciális rendszerbeállítások
4. Megjelenő ablakban katt a Környezeti változók gombon
5 A TEMP és TMP környezeti változót kell az új mappára irányítani. Nálam pl így néz ki: [link]Beelőztek...

-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Vezérlőpult => Rendszer => Speciális fül => Környezetei változók
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ez kicsit off a topikba, de a temp mappát át tudom helyezni merevlemezre? vagy
takarodjakfáradjak át a vindóz topikba?
-
Atticus85
tag
válasz
Formaster
üzenetére
A tesztek nem azt mutatják,hogy elavult,nagyon idejét múlt gépekből csinálnak ultrabrutál,hipergyors gépeket,az i7-es gépeket nem hiszem,hogy elavultnak nevezhetnénk.Én az elavult gép alatt kb egy régi 939-es,754-es,régebbi AM2-es platformú ddr1-2-es gépre gondoltam,abból már nem lesz ultragyors masina.
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazából annyira nem izgat.
WU-t használom, sőt most is frissített.. bár nem tudom mennyit, mert a napi írt adatnál már nem látszik.. programindítás után kezdi el jegyezni.Böngésző cache maradt az SSD-n, többiről nem tudok, amit tudtam, hogy ír, átraktam máshova.. de gondolom ez nem annyira gáz még , bár legalább 2-3 évig még nem cserélném le

-
válasz
Dictator^
üzenetére
A Samsung 470 64G-snél van ilyen mérési eredmény, hogy mire megzsibbadt, addig 8212x írták tele, ez annyit jelent, mintha 22 éven keresztül, minden nap egyszer teleírnád.

Hát pl a WU is ír, ha szoktad frissíteni az OS-t, aztán vannak progik, amelyek nem a TEMP mappát használják, hanem sajátjukat a C-n, stb stb...
-
Dictator^
veterán
Lenne egy kérdésem, nem tudom ez jónak számít:

Se játék, nincs fent, pár alap program, 119GBből 94,8GB szabad.
Temp áthelyezve, Photoshop cache-e áthelyezve, virtuális memória áthelyezve.
Tudom, hogy lóf@sz az a 118gb 3 hónap alatt, csak mi írthatott ennyit rá?Hogy is számoltátok annó? Napi 20GB-al számolva, 25évig kéne elélnie egy SSD-nek?

-
Bodor
veterán
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Ennyiért nehéz lesz.
Talán a KINGSTON 32GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2D/32G (21K)
vagy a A-DATA 32GB SATA2 2,5" S596 AS596TB-32GM-C (19.5K)100Gb-ost 30K-ért nem kapsz, de még 90-eset sem.
OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G) (38K)
Vagy CORSAIR 90GB SATA3 2.5" Force GT CSSD-F90GBGT-BK 44K ez elég jó áron van most, de igazából nem használnád ki a SATA3-as sebességet.
Próbálkozhatsz használtakkal is itt az aprón, de arra oda kell figyelni!
-
válasz
traders
üzenetére
Feltételezem, mivel ebben a topikban kérded, így 2,5" kivitelűben keresel. Ha igen, akkor Gyári oldal | Ipon
-
Balage76
senior tag
Nahát... az ember elmegy síelni egy picit és micsoda dráma lett itt firmware ügyben...

-
traders
tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne hogy ti tudtok SATA III-as belső mobile rackről? Már hülyére kerestem a netet és mindenhol csak SATA II-esek vannak

Előre is köszönöm!
-
-
Atticus85
tag
Én mindig figyeltem,hogy ki milyen konfiggal éri el az általa használt SSD-vel egy bizonyos sebességet.Amikor valaki belinkelt egy képet,vagy videót,hogy milyen gyors a gépe,és amikor látom,hogy i7-es proci,meg 4*4 giga ram,nem estem hanyatt,hogy nekem is ilyen kell,ez lesz a legjobb,mert tudtam,hogy ez nálam biztosan nem lesz ugyanolyan,egy SSD meg nem csinál egy elavult gépből ultragyors masinát,ez összetettebb dolog.Nekem ha a videókra kell alapoznom,akkor inkább az olyanok érdekelnek amin látom,hogy gyengébb a processzor,a ramok,mint az én gépembe,(már ha csak erre lehet alapoznom) mert akkor arra számíthatok,hogy kb hasonló eredményt várhatok el a sajátomnál is.Tudom,hogy úgyse lesz olyan gyors a gépem egy ugyanolyan SSD-vel,mint akinek i7 procija van 16 giga rammal,mint nekem a 2 gigával.
Én erre figyeltem,szóval én kivétel vagyok ez alól
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok,
SATA 1-es laptopomba érdemes lenne venni SSD-t? Érezni lehetne a gyorsulást, vagy a SATA 1 túl szűk keresztmetszet...?
-
Bodor
veterán
Ha már ilyen nagy a gyorsaság utáni hajsza, (mindenki a legjobb, leggyorsabb, legmegbízhatóbb SSD-t szeretné megvenni, az adott keretek és körülmények között) , szeretnék megemlíteni egy olyan tényezőt, amit nem nagyon említ itt senki mostanában.
Ez pedig a processzormagok száma, és a processzor teljesítménye.
Beszélünk itt egy bizonyos tipusú SSD esetében firmware-ról, chipset-ről, vezérlőkről, különböző tweak-ekről és beállításokról, csodálkozva azon, hogy miért nem hozza ugyanaz az SSD ugyanazt a teljesítményt, mint másnál, de sosem esik szó arról, hogy neked milyen processzorod van és milyen órajelen fut??
A nagy SSD tesztben van olyan teszt is ,ahol világosan látszik, hogy a magasabb órajeleken futó processzor jobban kihajtja az SSD-ből a szuszt, rövidülnek a betöltési idők, így valószínű a boot is.
Idézem:
" Mint kiderült, az SSD-t a processzor fogja vissza, hiszen az esetek többségében gyorsulást tapasztaltunk a processzor tuningját követően"Az Átfogó elemzés az SSD-k természetéről című cikk egy részében pedig elolvasható, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy 1, 2 vagy 4 magos processzor duruzsol a gépben!
Ezeket többek között azért írom le, hogy talán ezeket a tényezőket is figyelembe kellene venni egyes teszteredmények összehasonlításakor. Lehet nem ártott volna ezeket az adatokat is beleírni a fórumozók teszteredményeibe, talán akkor könnyebben kiderülne, mitől is különböznek a látszóra annyira hasonló konfigurációk eredményei!
Így már talán nem annyira meglepő, hogy laptopok gyengébb mobil CPU-i nem hoznak olyan eredményeket az SSD-vel , mint az asztali társaik .
Üdv -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Formaster
üzenetére
A firmware is egy szoftver, es a szoftverek tele vannak hibakkal. Hiszen nem hiaba adjak ki a javitott, ujabb frissiteseket... Viszont olyan szinten, amit a gyarto ad ki a kezei kozul, nem hinnem, hogy annyira gallyra tudna vagni a hardvert. Ha sikerul, az altalaban figyelmetlenseg es user error. Ettol persze igaz az, amit irtal es a gyarto is nagybetukkel kiemel: csak akkor frissits, ha valami problemad van a mostaniddal, vagy ha gyokeresen erintenenek a valtoztatasok.
A korai EEPROM-ok tudtak csak 10 irasi ciklust elviselni, majd kitolodott szazra, ezerre. A mai, modern ROM-ok kepesek 1 millio irasi muveletet elviselni es letarolni. Szepen is nezne ki az, aki agyba-fobe tuningol es a tizedik save and exit utan pofara esne.
-
ffodi
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
A hármas és hetes nem ugyan az?

Egyébként szinte mindegyik ellen lehet védekezni. Frissítettem már én is FW-t az SSD-men win-ből és nem volt semmi gond. Az UPS véd az áramszünettől, a tuningbeállításokat mindig visszaveszem nehogy azzal legyen gond. Egyszóval, ha az előbbiekre kellően tekintettel vagyunk illetve nem hibás a firmware, és a user esze a helyén van, akkor nem lehet gond.

"És akkor még ott a tény, hogy valójában az EEPROM egy olvasásra kitalált chip, ami korlátozott számban ugyan, de törölhető is. Tehát, ha minden ideális is, akkor sem végtelen a frissítések száma. Egyszer csak meghal a törléstől."
A korlátozott szám az valóban igaz, de nem 10 vagy 50 alkalomról van szó, hanem ennél jóval többről, ha egy általános EEPROM-ot veszünk alapul.
-
Formaster
addikt
válasz
kukinyo
üzenetére
Légyszíves ezt azoknak próbáld bemagyarázni, akik szegények most kénytelenek törölgetni a szemüket és visszaállni a régi hdd-jükre, mert pár okos elhitte velük, hogy egy SSD-nek napi szinten kell legyen frissítve az FW-je.
Néhány arany szabály FW frissítésnél, ami mindig kockázat:
1 Elnézel valamit
2 windowsból csinálod
3 bugos az FW
4 Hibázik a proci
5 Hibázik az alaplap
6 Áramszünet
7 FW BUG...
És akkor még ott a tény, hogy valójában az EEPROM egy olvasásra kitalált chip, ami korlátozott számban ugyan, de törölhető is. Tehát, ha minden ideális is, akkor sem végtelen a frissítések száma. Egyszer csak meghal a törléstől.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
aham, működik a dolog évek/hónapok/hetek óta, aztán egyszer csak elő jön valahonnan valami rejtett bug, mint valami gonosz manó, a semmiből és megeszi a dolgaidat
hihető... 
Nem vitatkozom, részemről téma le is zárva. Csinálja mindenki belátása szerint. Nekem csak jó, mások hibájából jobban szeretek tanulni, mint sajátból

-
Formaster
addikt
válasz
kukinyo
üzenetére
"Valamiért csak kiadták az új FW-t."

Nem sertés, de mindent elmond ez a néhány sor arról, hogyan állnak sokan ehhez. Alap, hogy megnézem a frissítés leírását, mielőtt bármit is csinálnék vele, hogy kiderüljön az én rendszeremet érinti-e egyáltalán a frissítés, vagy mik a kockázatok, mire kell figyeljek.
Azthiszitek olyan az FW frissítés, mint egy új tv bekapcsolása, hogy azonnal tudod hol keresd a csatornákat. Az FW frissítés ideális körülmények között is meglehetősen veszélyes, főleg ha így állsz hozzá.
-
zoleeno1
veterán
válasz
kukinyo
üzenetére
igen, kiadták, kompatibilitási, hibernációs problémák miatt. Se gyorsabb nem lett, se stabilabb (hova már, így is az volt
), semmi. Also akinek működött a konfigjában, nem volt hibernációs gondja, annak tök felesleges. Pontosan ez a gond a legtöbb embernél, hogy azt se tudja mire jó/minek adták ki, de felpakoljuk, mer' új. -
zoleeno1
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
és mi van azokkal az emberkékkel, akik DOS alól csinálták, nem is először (also volt tapasztalat) és mégse lett jó?

De mind1 is, mindenki úgy kockáztatja a cuccait, ahogy akarja
Nekem egy 30k-s eszköz is sokba kerül ahhoz, hogy csak azért piszkáljam, hogy verhessem a mellem, nekem a legújabb fw van fent. Holott semmi gond nem volt a gyárival se. 
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Ünnepek előtt vettem rendszermeghajtónak a Hp Microserverembe egy ADATA S596 Turbo 32 GB-os SSD-t. Rendszermeghajtóként jan 1 óta használom, a feltelepítés előtt megkapta a legfrissebb fimrwaret. Amit furcsának találok, hogy eltelt 2 hét és a HDsentinelben és az SSDlife-ban elkezdett esni a kondíció értéke, állítólagos írási hibák miatt. A Crystaldiskinfo viszont 100%-osnak mutatja (lásd képeken).
Itt a topikban már többször összefoglalt SSD kímélő lépések Win install után megvoltak, böngésző cache áttéve RAMdiskre.... szóval nem igazán van tippem, miért romlik ilyen gyorsan az állaga. A nagygépemben levő OCZ Vertex 2 már lassan 1 éves lesz és hasonló használat mellett azóta is 100%-os.A kérdés itt az, hogy tényleg valami nem oké a meghajtóval, vagy mérési zavar van a programoknál (esetleg SATA/chipset kiolvasási probléma?) mivel ahogy látszik, az SSDlife nem jelez ki írási-olvasási forgalmat....

-
davidsz
senior tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Nem történt semmi különös Samsungéknál.
Körbejárva a dolgokat:
- a firm külön letöltését vonták vissza. User errorok miatt, azaz hogy a felhasználó ne tolhassa el a frissítést.
- két verzió maradt: dos alól frissíteni vagy a saját softal.
- Dos alól 3x kell egy "Y" nyomni és kész.
- egyszerű lett így.Tegnap amin én is mojoltam, az inkább az infó hiánya volt, mint hiba.
Tesztelve és kipróbálva elmondhatom: nincs gond!!! -
Formaster
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hűha, azért ne vegyél semmit se készpénznek. Én még nem tapasztalatból beszélek, csupán sokat olvasok a témában.
Ez a véleményem az alapján amit olvastam, mindenütt. A Corsairre nem láttam FW panaszkodást, sem napi frissítést ez jó. Valamint a Corsair mindenben király amit csinál és ez is jó!
Azért Te is győződj meg arról amit mondok mielőtt bármit megveszel! Fentebb belinkelve néhány SSD kötelező olvasmány. Tessék átnézni mindent!
-
Formaster
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen, 64 az kevés, ráadásul majdnem fele olyan lassúak, mint a 128 gigás modellek. És azt is számold bele, hogy az SSD-nek nem tesz jót, ha 80%-nál jobban teleírod.
-
Formaster
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Így van! 128 GB - abból is ha durvát akarsz akkor Corsair Force GT. Ezek szinkron csipesek, de akad még szinkronos az OCZ Vertex 3 elvileg, valamint kiderült, hogy az ADATA S511 is az (teljesség igénye nélkül). Amelyik neked szimpi, azt vedd és lehetőleg csak akkor frissítsd az FW-t, ha muszály.
-
-
davidsz
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Esetedben nem sok értelme van.
Kell hozzá a legerősebb konfig. Kell mellé Hdd, amire mentesz.
És kell valami amire jó ez a sebesség! Ami ezt használja! - nos nem sok ilyen dolog van.1x128gb elég a usermappáknak, programoknak és játékoknak
-
Neil Watts
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Szia!
- Marvell 88SE9123 / 88SE9120 van a kártyán: ejj
"Raid nagyon drága, ha kettőt összekötöttél (2x64giga), akkor ugye az 64 giga lesz, csak tükrözve. Szerintem ennyit nem profitálnál egy Phenom II-vel, de talán még én sem. (Ráadásul RAID=hibalehetőségek tömkellege)"
Rendben. Bár én RAID 0-ba kötöttem volna. de az úgy meg mint az orosz roulette.
davidsz: Na igen! Én RAID0-t szeretnék kiépíteni. Abból profitálna valamit pluszban a gép?
#31035: Milyen géped van ha szabad tudni?

MOD: Akkor 1x 128G? Oké...

-
Formaster
addikt
Végszó
Cikkünk fő kérdése az volt, hogy megéri-e két kisebb SSD-ből összefűzni a számunkra szükséges nagyobb kapacitást. Mindent együttvéve arra jutottunk, hogy egy otthoni átlagfelhasználó jobban jár, ha egyetlen SSD megvásárlásával szerzi meg magának a kívánt tárkapacitást.
-
Formaster
addikt
RAID- hoz mit sem értek, ez látszik is. Viszont, amit amatőr RAID-osként
is látok, hogy SSD esetében, ilyen konfiggal, csak gondot termelhet, mint hasznot. Ahhoz gép is kell (bocsi), hogy érezzen különbséget, sima vagy raid ssd-között.Alapból tudja-e a lap a RAID-ot, ha RAID van akkor már lehet, hogy úszik a TRIM is stb stb.
Jelen konfiggal, tökéletesen jól jár 1 db 128-as sata 3-as ssd-vel, amit csak bedug, szöszöl és már használ is.
-
davidsz
senior tag
válasz
Formaster
üzenetére
A 3. amit írtál, az amatőrség és pontatlan.
Oprendszernek lehet RAID0-t tenni csíkozással. Ez pl. 2x64GB -ből lersz egy 128GB tömböd 2x-es sebességgel (~ 1db 64GB sebessége x2)
A többi ebben a fórumban: RAID
Nekem 2db 128GB-s van RAID0-ban. Brutális (bár még nem jöttem rá, hogy mire jó)
- Most fogom visszatenni 1 db 128GB-sre a rendszert. Kíváncsi vagyok a különbségre... - Ezt is majd leírom ide a fórumba. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nincs a SandForce-osokkal mar gond, maximum frissitesz egy firmware-t rajta, de valoszinuleg azt sem kell mar megjatszanod vele. Marvell vezerlokre ne dugd, azokat nem komaljak. Es jo esellyel az a bovitokartyad Marvelles...
A Photoshop es a VMWare teszteket nezd meg leginkabb, ha Neked ez szamottevoen fontos: [link], [link], [link].
-
Formaster
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
1, A PCIe x1 slot 500MByte/sec adatávitelre képes maximum vagyis a plafon 4Gbit/sec körül mozog.
2, Ebben a táblázatban nézd meg mondjuk a Force GT-t, hogy alaplaponként mekkorát változik a sebesség. Szerinted, ha még az alaplapod megtoldod egy bővítéssel, akkor az mekkora difit hozhat? Nem éri meg, ráadásul lehet, hogy instabil lesz. Ha nem rendszernek kéne, hanem ide-oda másolgatni akkor még okés is.
3, Raid nagyon drága, ha kettőt összekötöttél (2x64giga), akkor ugye az 64 giga lesz, csak tükrözve. Szerintem ennyit nem profitálnál egy Phenom II-vel, de talán még én sem. (Ráadásul RAID=hibalehetőségek tömkellege)
4, A SandForce-al semmi gond, a mai legmodernebb, leggyorsabb vezérlő.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
256 gigas Samsung 470 (SATA 2) 70 ezerert?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link]
De ezek a kerdeseid mar tavaly is megvoltak.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
No, akkor szép sorjában:
"Inkább dugd Sata 2-re a sata 3-at is, minthogy bővítő kártyába" Oké.

"Amúgy az milyen bővítés? PCI? PCIe x1? PCIe x4 vagy x16?" - Ezt elfelejtettem írni. Pci-E 2.0 x1, 5GBit-et tud, szóval majdnem sata 3, de még így is gyorsabb mint a SATA-II."RAID drága vs SSD-vel már beteges totál tunning. Kétlem, hogy lenne rendszered ami kihasználja." Az adatlapomon lévő Phenom II-höz hülyeség lenne? Illetve a Photoshop/VMWare nem profitálna belőle?

"45 ezer körül gyönyörű Corsair Force 3 - 128gb-ot lehet kapni árgépen, vagy OCZ vertex 3-akat, bár az Corsairre még itt nem jött panasz." - De ez is Sandforce-os nem? Azokkal mintha sok gond lenne nem?

Üdv. core2
-
Formaster
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Így van! Haver jót mond! Csak komoly rendszer mellett vennéd észre azt az 1-2 sec-et, amivel átlagban gyorsulna mindened. (Persze nem a HDD-hez mérten, hanem SSD vs SSD)
Azt vedd, ami tetszik, ami megnyugtat, pénztárcádhoz mért és közel van

Bármit veszel, le fogsz hidalni a HDD-hez képest. És nem a +/- 1-2 sec bootidők miatt. Hanem elérés idők stb.
-
zetecR
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Minimálisak a különbségek, gyakorlatban ki sem igazán jön, úgyhogy azt vedd meg, amelyik szimpatikusabb/elérhetőbb/olcsóbb/garizhatóbb, stb.
core2: ha csak rendszernek kell, elég a 64-es.
Ha olyan intenzíven használod az asztalod, ahogy én is (sok mindent oda másolok, tömörítek ki), akkor a Samusng 830-at ajánlom, a 64-esek között lényegesen gyorsabb a szekvenciális műveletkben. -
Formaster
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Inkább dugd Sata 2-re a sata 3-at is, minthogy bővítő kártyába. Amúgy az milyen bővítés? PCI? PCIe x1? PCIe x4 vagy x16? Nem mindegy, az x1 az pont a sata 2 sebességet tudja és akkor nehogy már bővítő kártyáról menjen egy rendszer.
RAID drága vs SSD-vel már beteges totál tunning. Kétlem, hogy lenne rendszered ami kihasználja.
45 ezer körül gyönyörű Corsair Force 3 - 128gb-ot lehet kapni árgépen, vagy OCZ vertex 3-akat, bár a Corsairre még itt nem jött panasz.
Ha állsz úgy anyagilag, akkor a 64 gigát lődd is ki.
-
ffodi
veterán
Ha már mindenki BootRacer eredményt tesz be, akkor tolok egyet én is. Ahogy már mások is korábban említették, miután bejön az asztal, és egyből minden használható, akkor még tököl pár másodpercet a progi.
Tulajdonképpen a "Time to Logon" 6s, de azután már be is villan az asztal, és használható is egyből minden, szóval a teljes idő, ami eltelik a betöltés, és a használat között az kb 7s.
A rendszer (Win7x64) lassan fél éves, elég sok minden van rajta, indul: Comodo IS, Dtools, Msi AB+On Screen Server, Logitech Setpiont, Creative VoluPanel.
A fent említettekhez képest szerintem nem is olyan rossz eredmény. Ha nem indulna semmi szerintem bekúszna 10s alá a BootRacer szerint is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Neil Watts
veterán
Sziaszttok!
Milyen SSD-t vegyek Win7 Ultimate x64 alá rendszerlemeznek? 64GB elég? Vagy 2x64GB legyen RAID0-ban? Vagy 128 GB? Max 50-et költenék rá.
Milyen gyártó legyen? Láttam kint a ph-n a cikket, így akkor a raid-nek lehet hogy nincs is értelme?
Mit ajánlanátok?

A lényeg az, hogy megbízjható legyen, és gyors, SATA3 is jöhet, ugyanis van SATA3-as bővítőkártyám, így ez sem gond.
Köszi!
Üdv. core2
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Épp ez az, akkor még kevesebbet spórolsz így.

Amúgy nem hangzik rosszul ez az ADATA dolog, de tényleg csak 1-2 ezerre van tőle a tuti befutó, a spíler márka.
Viszont a sima S510 az totál buktának tűnik ma már, a kínálathoz mérten. Az S511 kecsegtető, de azért lehetne árban nagyobb rés is.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Áhhá, szóval, hogy S510 és S511. Nem véletlen keverődnek a dolgok. Az 510 asszinkron az 511 szinkron. Azért valahogy jobban megkülönböztethetnék a kettőt (Mondjuk piros színnel)

Nekem fel sem tűnt, hogy ez nem ugyanaz a lemez, bár az ADATA nálam sosem volt esélyes. Ha ennyi pénzt kiadok (40-50 ezer), akkor inkább egy Corsai vagy egy OCZ "áldásba" adom a fejem, azt a 2-3 ezret meg nem biztos, hogy itt kell megspórolni. Ez csak az én látásmódom, de mindenki lássa a magáét.

-
Formaster
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Amire rákerestél csak címszavak, amiben benne van a sync. szó. Íme egy link, ahol egyértelműen leírja, hogy az ADATA aszinkron csipes, mégis felveszi a versenyt a drágább szinkronosokkal.
Középütt, a táblázatban keresd. Atticus! Megtaláltam a szövegrészt, de nem ír szinkron dolgot, copyzd be, ha máshogy látod. Ott azt látom, hogy TRIM-et támogat.
-
pschio
őstag
A napokban meg lesz az 1 tera írás az Intel 320-as 120GB-os SSD-men.
2011.04.22-én állítottam hadrendbe. Win is ugyan az azóta is. Azt kell mondjam nagyon elégedett vagyok vele. Kifejezetten örülök, hogy le lettem beszélve a Vertex2-ről.
8MB-os bug nálam nem jött elő. Firmware-t nem cseréltem. Soha többet HDD rendszernek
Sentinel szerint is 100/100 -
Z_A_P
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
hozza meg:
-TEMP es TMP kornyzetei valtozok atallitasa a HDD-re (mind a user, mind a system szekcioban)
-Windows NTFS File Last Access update funkcio (habar amelyik windowson en neztem eddig, mindig OFF volt alapbol, de jo ellenorizni)
-SSD Defrag schedule (ez is off volt eddig barhol neztem)
-
Formaster
addikt
Valamint mindenkinek ajánlom, hogy mielőtt napokat égeti itt magát a fórumon buta kérdésekkel, előtte olvasson át néhány alap SSD-anyagot (pár óra alatt).
Teljes SSD elemzés, átfogó, prohardveres független vélemény 17 oldalban (ebből "mindent" tudsz)
Felvonulnak a versenyzők, szintén PH cikk, szintén kötelező olvasmány
Ezek után talán nem buta kérdések, hanem okos vélemények is születhetnek itt. Talán több is, mint eddig!
-
Jack@l
veterán
válasz
Zlin50
üzenetére
Alattad mkifejteték bővebben, ha csak 10 oldalt olvasott volna vissza az első 3 kérdés után, már rég ott csücsülne a gépében, csak hogy ugrál a szutyok novától meg 32-40 gigás vackokról oda vissza a legjobbakra(igen, én is megírtam neki az egyik etalont) meg 128 asokra is kicsit eszetlenül, az tűnt elég "furcsának". Bodor megmondta a tutit, ha annyira körbe akarja járni, olvasson, sokat.
-
malisonX
aktív tag
830 64Gb bootidő, az adatlapomon levő konfiggal. Összes driverem/programom fenn van. De Windowssal együtt csak egy avast indul.
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Touchpad driver kimaradt a telepítettek közül, lehet ezért van megkergülve. Mindjárt felrakom, kíváncsi leszek rá.

-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Értelmetlen kérdés összehasonlítani egy sata 2-es és sata 3-as modellt. Előbbi 2. generációs ssd, az utóbbi pedig 3rd Generation.
Egyébként tökmindegy melyiket veszed, mert valószínűleg a 2 mag és a 2 giga ram, egyiket sem lesz képes kihajtani kellőképpen. Ergo a bootidődet nem a választott ssd fogja meghatározni esetedben, hanem a konfig többi része. Az a 2 giga dual channel-e, az a 2 magos proci milyen is, mit tud az alaplap stb.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azért persze ez így erős, de a számok ... tudod ...

pedig te pont azt nézed, hogy milyen a komplett konfig, legalábbis azt mondod 

)</grammarnazi>
is látok, hogy SSD esetében, ilyen konfiggal, csak gondot termelhet, mint hasznot. Ahhoz gép is kell (bocsi), hogy érezzen különbséget, sima vagy raid ssd-között.