Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Üdv!
Kaptam egy árban nagyon jó ajánlatot SSD-re. 22E lenne egy OCZ Technology Agility 3 SSD 3rd Generation SATA III. Olvastam, hogy eléggé rosszak az OCZ-k. Még mindig van velük gond? -
student
őstag
kösz guys
-
zoleeno1
veterán
válasz
student
üzenetére
Mivel sehol sincs kiemelve, hogy SATA3-as lenne, ezért 99,9%, hogy SATA2 3GB/s-os.
De szerintem ez a kérdés inkább ide való
: Toshiba notebookok (kiemelt téma) -
-
student
őstag
szasztok
van egy toshiba L500 1XR notim
meg tudná mondani valaki hogy ehhez mien sata sebesség tartozik? nem találok gugliba és manualba semmitegyáltalán van notiban sata3?
-
Z_A_P
addikt
Na ma letoltottem az M4-hez a legujabb FW-t (0309), ami az 5000 oras hibat javitja.
Ezt letoltottem regebben is, par nappal azutan h kijott, epp jan 13-an
Es mit latok?
NEM ugyanaz a 2 file!
Tehat a feb 13 vs jan 13.-ai 0309fw kulonbozo.
Ki rakta mar fel, milyen eredmennyel?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm! Ha nekem lesz egy XP-m a HDD-n és egy Win7 az SSD-n, mi legyen a telepítési sorrend, hogy a Win7 maradjon az alapértelmezett és az induljon elsőnek? Gondolom mindkét telepítés esetében a másik vinyó lehúzása lehet a jó megoldás, de milyen sorrendben történjen? Köszi!
-
válasz
liszi70
üzenetére
Gondolom SATA HDD-ről van szó. Nem, nem okoz semmi gondot, csak a megfelelő BIOS beállításokat OS telepítése előtt kell meglépni, nem pedig utólag, az OS telepítését követően.
A BIOS-ban a SATA vezérlők és az azokhoz tartozó SATA portok "viselkedését" lehet szabályozni, ilyen tekintetben nincs különbség SATA SSD és SATA HDD között. -
Ha az SSD-m végett minden bios és rendszerbeállítást megcsinálok, amit az SSD igényel, az nem okoz gondokat a szintén bent lévő HDD kezelésében?
Köszönöm! -
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Rossz információk jönnek le a meghajtóról, amit nem megfelelő AHCI driver is okozhat.
Milyen programmal nézed a SMART adatokat amúgy? -
Mostly Harmless
tag
az mitől lehet, hogy 2012.februárban telepített SSD-n normál használat mellett a SMART "estimated drive life" paramétere már lement 15%-ra?
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
ment priv.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem, win7 alól néztem és nem is lett volna különösebb meglepetés, ha az üres és friss (+frissen formázott) SSD-met is nem annak látná.
Egyébként IDE módban van a SATA, mert az előző meghajtóm nem igényelte az AHCI-t.Szóval azért nem boot lemezről néztem, mert ahhoz még keresem a megoldást, hogy hogyan lehetne USB-ről boot-olni a norton-t.

Feltettem emitt egy kérdést, esetleg nem tudnál hozzászólni?
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Boot lemezről indítod a Ghost-ot, hogy átklónozz vele egy SSD-t egy másik SSD-re?
Ha erre a kérdésre a válasz igen, akkor átmenetileg, kizárólag a klónozás idejére állítsd át SATA IDE módra a BIOS-t. (Feltételezem most AHCI-n van)
Ha sikerrel jársz, ha nem, utána állítsd vissza a BIOS-t AHCI-re. -
gordonfreemN
addikt
Elképzelhető, hogy a norton ghost 15 nem ismeri az SSD-t? Unallocated meghajtónak ismeri fel a rendszermeghajtót (SSD) és amire majd másolnám a meghajtót (SSD)

-
Bodor
veterán
válasz
Repsol600
üzenetére
A lapodhoz tényleg nem ajánlott Sandforce vezérlős SSD-t venni szerintem neked a Crucial M4 (Marvell 88SS9174-BLD2 vezérlő), vagy Samsung jöhet szóba az ajánlottak közül.
Ha meg minden áron Corsair, akkor ne azt a régebbit vedd meg, hanem válassz a Force 3 vagy Force GT közül. Sata 2-es Marvell vezérlős laphoz Samsung 470 lenne a nyerő..nimba1: Samsungon kívül talán neked is a Crucial M4 (Marvell 88SS9174-BLD2 vezérlő) a nyerő, de majd csak javasolnak a többiek is. A hozzászólások alapján úgy tűnik, hogy még a Samsungot sem tudja meghajtani rendesen az Asmedia SATA 3-as vezérlő, rendszernek használva lehet jobban jársz, ha rákötöd az Intel vezérlős SATA2-es csatolóra....
Fire/SOUL/CD megelőzött, de legalább kaptál hasonlót beszélünk...

-
válasz
nimba1
üzenetére
A Samsung sem birkózik meg maradéktalanul vele ([link] | [link](ugyanolyan alaplap, mint a Tiéd)), viszont az legyen tiszta, hogy SATA2 és SATA3 sebesség közt rendszerszinten nincs érezhető különbség, ergo ha egy vezérlő gyengébben teljesít, azt sem fogod észrevenni az OS alatt. Az eredmények max a sebességtesztekben mutatnak "csúnyán", de attól még villámgyors lesz a rendszered.
Ilyen megfontolásból, ha rendszernek keresel SSD-t, akkor jóformán mindegy mit veszel, bőven jól fog tekerni az OS ASMedia vezérlő esetén is, mint ahogy egy SandForce-os SSD-n sem érződik Marvell vezérlőre kötve, hogy lassú lenne az OS, vagy a boot...A vezérlő és annak teljesítménye(és ezáltal az SSD sebessége) akkor elsődleges szempont, ha nagy mennyiségű adatokkal, gyakran végzel adat- és fájlműveleteket, de ez is csak akkor ha SSD-ről SSD-re zajlik a fájlművelet.
Repsol600
Végül is nem rossz, de vannak jobb lehetőségek is a piacon. A marvell-es kérdést meg feljebb megválaszoltam. -
Repsol600
addikt
Corsair F60 SSD 60GB Sata 2-es SSD-ről van valami vélemény?

A lapomom Sata 3-as Marvell vezérlő van, ez igaz hogy nem szereti a Sata 3-as Sandforce vezérlős SSD-ket?
-
nimba1
aktív tag
Sziasztok!
H61m u3 s3 lapom van, Asmedia vezérlővel, Samsung 830-on kívűl van még olyan ssd, ami megbírkózik ezzel a vezérlővel ?
-
zetecR
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Mi az a tálca?

Az lenne a taskbar?
Ezen látod, az Unpint, ha leszedted, akkor működik a Pin. (tehát kitűzöd, hogy ottmaradjon).
Előtte a Start Menüben, a Google mappában jobb egérgomb, Target (vagy Cél?), és oda írd be.Nem nagy macera, egyszer kell megcsinálni.
Nyilván attól függ, hogy mennyit netezel, mennyi ramod van, de amíg az SSD 30/60MB/s-mal olvas/ír 4k-t, addig (pl nálam) a RAMdisk 1000/700-zal... -
kuzzikan
csendes tag
válasz
IgnisFatuus
üzenetére
posterek, weblapok, szórólapok, ilyenekre céloztam a promoval
a/1-es poster 300dpiben elég kemény tud lenni méretben 
-
válasz
zetecR
üzenetére
Ez Win7 Ultimate 64bit. Én a tálcán lévő ikonra kattintottam jobbegér gombbal, ott a Google Chrome ikonra megint jobbal, Tulajdonságok. Beírtam a saját elérési utamat az általad megadott toldalékkal, de azt írja, hogy helytelen elérési út.
Mi az az Unpin és Pin?
Tőled is megkérdezem, mert ellentmondásos infókat kaptam erről, hogy szerinted is fontos ez a böngésző-cache áthelyező RAMDisc macera az SSD kímélése végett?
-
kuzzikan
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlására adtam a fejem, sajnos a jelenlegi gépemet annyira megfogja a winchester, hogy elkerülhetetlennek tartom az alapvető dolgok (rendszer, valamint a grafikai programokat azon tárolni, ps, flash, dreamweaver, mivel nem professzionális szinten, de promo anyagokat készítek).
nemtudom számít-e, de a configom jelenleg:
i7-2600 cpu, giga h67-es lap sata3-mal, 8giga ram.
Tehát nyilván, sata 3-as ssd érdekelne, árban most hozzám legközelebb a samsung 830-at néztem, 64gigást, ezt 32ezer ft-ért tudnám beszerezni, tehát ebben az ársávban mozognék.
Szart nem akarok venni, tehát vmivel többet inkább kifizetek érte.
Akinek esetleg van tippje, azt nagyon szívesen venném. Köszi előre is

-
Bodor
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Bizony vezérlőfüggő:
1. csoport: JMicron JMF612, JMicron JMF618 és a Toshiba T6UG1XBG
Az első csoportban azok a vezérlők találhatóak, amelyek ténylegesen valós időben takarítják a blokkokat, így a teljesítmény folyamatosan a maximum közelében mozog.Ezek az SSD-k mindig maximális sebességen működnek még Windows XP alatt is, ergo nem kell félnünk a teljesítmény csökkenésétől, cserébe elképzelhető, hogy néha hektikus módon viselkednek.
2. csoport Sandforce SF-1200 és 1500 , Intel G2 (PC29AS21BA0)
A második csoportban azokat a vezérlőket találjuk, amelyeknek a használat közben csökken a sebességük, de ezt a belső takarító algoritmus idővel visszatornássza a maximum közelébe, akár úgy is, hogy a blokkok újraírása után képesek felismerni a még használt és a már nem kellő adatokat.
Na most abban nem vagyok biztos, hogy minden ( 2200-as is?) Sandforce vezérlő beletartozhat-e a második csoportba, de szerintem igen .
Egyébként itt találtam egy nem friss cikket a vezérlőkről és azok csoportosításáról.
-
davidsz
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Gratulálok a cikkhez! Nagyon jó lett!

-
-
danih
veterán
Mivel ott nem lehet hozzászólni, itt szeretném megköszönni Fire/SOUL/CD-nek az SSD-s cikkét, ami címlapot érdemelne

-
Bodor
veterán
válasz
orimate86
üzenetére
"Meg egy esetleges 2 éven belüli upgrade lehetőségét figyelembe véve hajlok az Agility 3-ra a Sata3 miatt. Ez a megközelítés helyes vagy nagyon rosszul látom a dolgokat?"
Helyes a megközelítés, szerintem az általad említettek közül vedd az Agility 3-at.
Fire/SOUL/CD : Köszönöm, akkor beleteszem!
Faterkam: Szerintem minden SSD-hez oda van írva, hogy kompatibilis az XP-vel, mert fel lehet telepíteni rá, de azt már nem írják, hogy a TRIM nem fog menni, persze anélkül is van élet...
-
atala
addikt
Az miért van, hogy ha a mostani HDD mellé berakom az SSD-t, akkor a windows indulása több percet vesz igénybe, és nem is látja az XP az SSD-t?
Viszont ha az SSD-re telepítem az XP-t, akkor az működik rendesen. -
atala
addikt
Köszi a válaszokat.
Akkor azt mondátok, nem kerülök hátrányba sebességileg ha egyenlőre nem váltok Win7-re?
Összefoglalva:
- OP rendszer: Win XP
- SSD: OCZ Agility3
- Alaplap: Asrock AM2NF3-VSTA Sata I AHCI nem támogatott -
-
orimate86
tag
Hello!
Szerintetek a 4 közül mit vegyek? Árban +- 2-3k nem számít!
OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-60G
Kingston SV100S2/64G
Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G
Kingston SV200S37A/64GSata 2-vel lesz hajtva, Windows7-es kizárólag oprendszer meghajtónak kéne.
A V100-as kifutó cucc, a V200-ról olvastam jót-rosszat, a Vertex 2 az ugye sata 2-es ami nekem elég is lenne, de az Agility az olcsóbb és gyanítom a vezérlője is újabb, mivel sata3-as, tehát maga az SSD is újabb kiadás. Meg egy esetleges 2 éven belüli upgrade lehetőségét figyelembe véve hajlok az Agility 3-ra a Sata3 miatt. Ez a megközelítés helyes vagy nagyon rosszul látom a dolgokat? Vagy ha valaki tud ajánlani 60-64GB-os cuccot ebben az árban jobbat, azt is szívesen veszem.
-
Faterkam
addikt
Sajnos ez nincs az Xp mellé ajánlottak között, de vannak itt nálam sokkal okosabbak, hátha mondanak valamit!
Jelenleg a Windows 7 átlagfelhasználói számára ajánlott SSD-k (ABC sorrendben) a következőek:
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozatWindows XP-t és Vistát használóknak ajánlott SSD-k
• ADATA S596
• Kingston V+100
• OCZ Vertex2 -
Faterkam
addikt
Az az SSD-től is függ, hogy milyet is vettél. Ez nem derül ki. Mert ha tudja a Garbage Collection-t, akkor az Xp-n is megy rendesen gond nélkül. Olvasd el Bodor cikkét!
Ez az értékelés része!
Végre még egy ember aki még használ Xp-t és SSD-t vesz/vett! Nem vagyok fehér holló

-
zetecR
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Az elérési utat azért raktam dőlt-be, hogy az nyilván a te saját elérési utad.
Az jutott eszembe, hogy a Start menüben hiába csinálod meg ezt a kiegészítést, hogyha a tálcára már korábban kitűzted a Chrome-ot, és továbbra is onnan indítot.
Unpin, indítás a Start meüből és Pin.
Vagy ez XP?
-
válasz
zetecR
üzenetére
"Start menüben Chrome ikon, jobbegérgomb, Target:
C:\Users\bármi\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --disk-cache-dir="X:\BrowserCache"Már minden formában kipróbáltam ezt beírni így is, magyarul is, idézőjellel, anélkül, BrowserCache-el, Ch_Cache-el stb., mindig azt írja ki, hogy érvénytelen elérési út!
Alapból nekem ez szerepel a Chrome ikon, jobbegérgomb Tulajdonságok-ban:
Cél (vagy Target): "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"
Indítás helye: "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application"Természetesen ez után is kipróbáltam a --disk-cache-dir="X:\BrowserCache" utótagot, de így sem jó. Mielőtt valaki megkérdezi, természetesen R-t használtam X helyett.
Leírná nekem valaki végig a sort mondjuk Kis Béla névvel és R/Ch_Cache célállomással, magyar win7-en, hogy pontosan mit kell beírni a Chrome ikon, jobbegérgomb Tulajdonságok-ba a Cél (Target) mezőbe, vagy inkább vonuljak ideggyógyintézetbe?
-
atala
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy SSD-t, és utólag olvastam róla, hogy nem árt, ha az alaplap, és az op rendszer támogatja a Trim-et. Nos, nekem nem támogatja az alaplapom, legalábbis nem találtam meg az AHCI bekapcsolásának lehetőségét. ( Asrock AM2NF3-VSTA) Ráadásul Windows XP-t használok.
Kérdéseim:
1. Érdemes-e Win7-et feltennem, ha az alaplapom úgy sem támogatja a trim-et? Megjegyzem nem szeretném, mert egyszerűen nem tudok megszokni több programot, mint pl. az outlook expressz helyett lévő Live Mail.
2. Mennyivel lesz rosszabb nekem, ha maradok az XP-nél?
3. Ha maradok az XP-nél akkor lehet-e valamit tenni a gyorsítás érdekében? -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Újabb hiánypótló, összeszedett és korrekt cikk! Gratulálok és köszönet ! Linkelhetem a cikkemben?
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jó és érthető cikk lett, gratula

1 kérdés: SATA Port0-3 Native Mode-nál én úgy tudtam, hogy ha enedélyezve van AHCI, akkor azt le kell tiltani... rosszul tudtam? -
Akiket érdekel esetleg, azoknak egy gyorstalpaló.

Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS
(megpróbáltam változatos, különböző BIOS-al rendelkező deszkákat összeválogatni, így szinte mindenki ráismerhet a saját deszkájában található opciókra, megnevezésekre)
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Na most már kezdek a teljes agytrauma közelébe kerülni. Mi a baj???:
http://kepfeltoltes.hu/120212/2012-02-12_19-48-33_sz_ks_ge_van_egy_tutorial__hogyan_lehet_l_trehozni__s_ramdrive_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ugyanazt írom be, amit az oldal ajánl és ha az Alkalmaz-ra kattintok, érvénytelen elérési utat ír ki! A RAMDiscen a mappa neve Ch_Cache
Mit b...ok el?
(bal oldalon az ajánlott, jobbon az én beállításom)
-
adam0129
csendes tag
Sziasztok tudtok valami jó 90gb ssd-ét ajánlani 40 körül?
-
Bodor
veterán
Szerintem nem érdemes közvetlen RAM-ra irányítani a böngésző cache-t, ahonnan utána gépleállításkor törlődik. Mégpedig ezért. ( Én ezért használok ramdisk-et)
Mire való a cache?
A cache (más nevén gyorsítótár) tulajdonképpen arra való, hogy ha meglátogatunk egy webhelyet, akkor a már egyszer letöltött képek, ill. a webhely részét képező fájlok a merevlemezünkön eltárolásra kerülnek. Amikor pedig a következő alkalommal járunk ugyanazon a weboldalon, a böngészőnek nem kell újból letölteni az oldalt alkotó elemeket, hanem egyszerűen (az internetkapcsolatnál sokkal-sokkal gyorsabb) merevlemezről tölti be azokat, megspórolva ezzel akár több másodpercet, ill. akár több MB hálózati forgalmat is. Jól járunk mi (gyorsabban töltődik be az oldal), jól jár az internetszolgáltató (kisebb hálózati forgalom), ill. jól járnak a szerver üzemeltetői is (kisebb terhelés). Természetesen most itt ne egy olyan oldalra gondoljunk, ami mindennel együtt kitesz 2-3 MB-ot és van naponta 10 látogatója, hanem egy olyanra, ahol van napi százezer oldalletöltés (ez már ugye naponta több száz gigabájtnyi adatforgalmat is eredményezhet).
Én ezt találtam: chrome cache áthelyezése.
Innen pedig letölthető egy program ( ChromeCacheView v1.35 ) amivel meg lehet nézni a cache fájlokat, gondolom nem csak az alapértelmezett helyükön...
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen, az nagyon jó lesz. Nekem ASUS M5A88-V EVO alaplapom van.
-
-
gg72
veterán
Továbbra sem tudom, hogy miért van az a hiba, hogy az OCZ Agility 3 SSD-met többnyire nem látja a CrystalDiskInfo és az SSDLife program, de néha meg igen... Amikor nem, akkor a HDSentinel sem írja ki az Trim-infót a főablakban. Ugyanakkor gondolom, hogy működik a Trim, mert a DriveControllerInfo viszont mindig jelzi. Tegnap este mindegyik program kijelezte szépen az SSD-t, most bekapcsoltam a laptopot és újra itt a hiba, pedig közben semmit sem telepítettem a gépre. Erre mi a magyarázat?

-
Asbee
veterán
OCZ 60GB Solid 3 SLD3-25SAT3-60G -ről mi a véleményetek?
-
Rocky96X
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem....
Találtam még 1-et ami jó lenne, ez egy sata 2-es Corsair F60, 60 gb-os.
Erről mi a vélemény? -
válasz
Rocky96X
üzenetére
Akkor végül is "mindegy" mit veszel, egyértelműen az Agility 3 a 2 közül. Őszintén szólva a Buffaló-val semmi olyan gyakorlati tapasztalatom nincs (talán ha 2-3 darabot tettem be gépekbe), ami kapcsán hasznos infóval tudnék szolgálni róla. Abból a cikkből az látszik, hogy igen lassú a 4K-s szegmensben.
szepsy
Igen, mióta csak megjelent lapozó fájl néven, még valamikor a Win 3.10 korszakában.
(Tavaly adtam el a CAD-es konfigot, ott 32G RAM volt de eszembe se jutott a VM-et kikapcsolni, pedig Vertex 3-ason volt az OS és a CAD) -
Willie
őstag
Sziasztok!
Ti melyik SSD-t választanátok?
OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G
CORSAIR Force 3 60GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F60GB3-BKElőre is köszönöm a választ.
Üdv.
-
szepsy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Te használod?

-
Rocky96X
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win 7-hez kellene.

-
-
válasz
szepsy
üzenetére
A válasz egyszerű: Elhiszed az MS mérnökeinek hogy tudják mit beszélnek avagy sem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
linkelem a blog-ot, ahol sok más is le vagyin írva az SSD-vel kapcsolatban: [link]Rocky96X
Rendszerszinten a 4K szegmens a fontos, pontosabban AHCI esetén a 4KQD32 szegmensben mért eredmények. Ha innen nézem, akkor a Buffalo nem gyors, sőt lassú, én inkább az Agility 3-at venném (persze az kérdés, hogy milyen OS alá veszed/vennéd)liszi70
Nem akartam ilyen dolgokkal fárasztani a topik olvasóit, de akkor összedobok egy logout-os bejegyzést, amolyan AHCI-re kihegyezett, BIOS beállítási gyorstalpalót. -
válasz
Maximum1
üzenetére
Na. Megcsináltam a RAMDrive-ot, át is neveztem meg minden, ez kafa. Az IE internetbeállításainál átirányítottam a böngészési adatokat a létrehozott Ch_Cache mappába és már netezek egy ideje a chrome-al, de semmilyen fájl nincs a mappában. Akkor most mi van?
Egyáltalán megér ennyi macerát ez az egész SSD-kímélés? Mennyivel hamarabb pusztul el? 10 helyett 8 év? Vagy mennyi?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jaj, ne priv-be írd már le, a BIOS beállítás engem is érdekelne!!!!
-
Rocky96X
tag
Értem köszi.

Néztem hogy ennek a sebessége majdnem fele a mostani Sata 3-asoknak (pl egy OCZ Agility 3-ast néztem még az 500mps-el olvas ez meg csak 230 al), de nekem inkább csak rendszernek kellene, itt nagy jelentősége van a sebességnek vagy nem vehető annyira észre?
Vagy milyen alkalmazásokban van nagyobb jelentősége a sebességnek? -
szepsy
senior tag
"A lapozófájl az igazi mumus: sokak szerint kell, mások szerint nem. Egyesek csak azért kapcsolják ki, mert nincs rá szükség, mi ezt nem tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni, inkább nem nem kapcsolnánk ki, hiszen valószínűleg nem véletlenül találták ki, belefuthatunk olyan programba, ami igényelni fogja. Viszont érdekes kérdés, hogy jelentősen csökkenti-e az SSD élettartamát. Egy Windows 7-tel foglalkozó Microsoft mérnöki blogban írtak szerint nem érdemes kikapcsolni/áthelyezni, sőt valójában az SSD-nek fekszik a lapozófájl használata, mert az írások inkább a nagyobb méretű, szekvenciális tartományba esnek, és végülis nem babusgatni vesszük a hardvert, hanem használni szeretnénk."
Akkor most kell lapozófájl vagy nem?
Nekem most 6gb van automatikusan beállítva.
Am meg 6gb ramom van a gépben. -
Rocky96X
tag
Sziasztok,
Most akarok venni egy SSD-t ezt néztem ki: [link]
A 99% azt jelenti hogy már csökkent az élettartama vagy ez normális? 1 éves még 2 év garis. Kb mennyit érhet?
Köszi a válaszokat.
-
-
zeix
senior tag
Hamarosan megjön a Vertex 3 MI SSD-m.
Lehet már lerágott csont, de hogyan álljak neki a win7 telepítésnek?
Az AHCI átkapcsolás miatt is bizonytalan vagyok.
BIOS-ban AHCI-re vonatkozóan ezeket találtam:ICH SATA CONTROL MODE:
-IDE
-RAID
-AHCIONBOARD SATA/IDE DEVICE:
-ENABLED
-DISABLEDONBOARD SATA/IDE CTRL MODE:
-IDE
-AHCI
alaplap: GA EX58-UD5
bios F12 (az F13 nálam bugos) -
fdisk
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok.Köszi.
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Köszönöm!
A létrehozott partíciót meg lehet szüntetni a programmal vagy azt már a lemezkezeléssel kell likvidálni ha valami nem sikerül? (Csak mert nem bízok a képességeimben, hogy elsőre minden flottul megy majd!) És onnantól megint sima RAM-ként fog megjelenni a lefoglalt rész is? -
válasz
ThodEE
üzenetére
Öööööööö...........jaaaaaa........!!! Na erre se jöttem volna rá magamtól! Nagyon szépen köszönöm, tehát az IE internetbeállításainál a böngészési adatokat átirányítom a ramdisc-en lévő mappába és onnantól a Chrome is azt használja? Zsír!
És a RAMDisc Configuration Utility-vel hány megás partíciót csípjek le a böngészési adatoknak a memóból és FAT16 vagy 32? Szóval amint látjátok szükségem lenne alap beállítási adatokra. Segítenétek, hogy ne a saját káromból tanuljak? Köszönöm!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Es ezek kozul mindegyik megoldashoz teljes DOS felulet kell? Vagy van amelyiket Win alol lehet futtatni? Illetve a muveletet elvegezni?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Erre a problemara megoldast jelenthet a Norton Ghost, a Paragon termeke, illetve a par ember altal ajanlott Acronis fele True Image.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t. Éppúgy 64GB-os mint az előző, ami még itt van a gépben és arról fut épp a rendszer. Kérdésem is ehhez kapcsolódna, milyen programmal tudom legegyszerűbben áttükrözni a jelenlegi rendszermeghajtóm tartalmát az új SSD-re?
Illetve a particionálást magam végezzem-e el, vagy a tükrözés ebben is segít?
-
ThodEE
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahogy írtad a "belső" fehéreken az alaplaptól távolabbi fehérbe van most a Samu, és ezt produkálja, alsó 2db fehéren a laphoz közelebbi csatin van egy HDD sata 3as WD, és az egyik kéken van a DVDrom, más satás cucc nincs a gépbe

Mára elég volt, holnap elolvasom majd hogy ez is lassú e még, és majd körüljárom mit rontottam még el

Köszönöm mindenkinek, Jó8

-
válasz
ThodEE
üzenetére
A SATA2-es eszközöket a 6 darab KÉK csatik valamelyikére kösd, a SATA3-as Samut, meg a Marvell-re, ami a KÉK csatikat rögtön követő első FEHÉR csati páros egyike, ha úgy tetszik, nem a szélső fehér csati páros, hanem a 2. fehér csati páros.

zetecR
csak megszüljük azt a SATA3-as sebességet végre...
-
ThodEE
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
4 fehérből a fölsőknél az alaplaphoz közelebbibe dugtam

alsóba pedig a HDD van
Akkor még mindig nézelődjek és akkor lehetne jobb?

-
ThodEE
őstag
válasz
i are robot
üzenetére
SATA Port0-3 Native Mode -> Enabled
ez Disableden volt és az ACHI nemvolt mindenhova bekapcsolva.
-
Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
:

a/1-es poster 300dpiben elég kemény tud lenni méretben

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)