Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
Ashooka
tag
válasz
Zollee
üzenetére
Amúgy olvasd végi hogy kell csinálni!
1. ne a saját gépedbe! át kell rakni egy másikba!
2. achi be kell kapcsolni a biosba a másik gépben is!
3. a progit úgy indítsd el hogy jobb click futtatás rendszergazda ként!
4. nekem egy 970 amd chippes gépben nem ment fel! el vitted egy haveromhoz neki z68 as intelje volt ott simán felment!
5. Ha a corsair fórumban lévőt szeded le van hozzá 1 pdf ami leírja hogy kell elég világos! -
h1ght3chzor
őstag
válasz
Zollee
üzenetére
Hát elég neki valójában olyan 10% is, de ezt el is tudod te megad is szeparálni, hogy arra semmiféleképpen se tudjon írni a windows, és akkor utána teliírhatod az egészet ami marad.
Samsung drivere ezt tudja automatikusan, de biztos vmi particiós progi megcsinálja ezt neked.
-
Zollee
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Én is erre gondoltam először.. Feltettem a chipset driver-t, igen és ezt mondja.. :/
Más kérdés: Grafikával foglalkozok és Photoshopot elég aktívan használok. A scratch disk-et az SSD-re rakjam, vagy a tároló merevlemezre? (nagy fájlok is beszaladnak néha, amik brutál temp fájlokat írogatnak lemezre és úgy tudom hogy 20%-ot szabadon kéne hagyni az SSD-nek)
-
Ashooka
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
nekem sima force3 van! És nálam is ilyen volt! Nekem mondjuk a hd sentinel írta hogy 0 a kondíció!
DE meg volt mi a baja! A legújabbat feltettem és jó!Ja és tedd fel a 1.3.3 firmware! utána látni fogod a hőmérsékletet! + nálam a
rajtéjes kékhalálok is megszűntek azóta! -
jim_raynor70
aktív tag
-
royalka
őstag
Van olyan progi ami méri az adatforgalmat hdd-n is?
-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bíztam a tápban, túl drága volt ahhoz h szarakodjon, frissítettem a firmware-t azóta jó, remélem így is marad! Köszönöm a segítséget!!!!

-
Bahama
aktív tag
Sziasztok!
Első SSD-met szeretném megvenni, és hosszas keresgetés után ezt találtam:Corsair Force 3 90GB 36.195 Ft
Gondolkoztam a SAMSUNG 830 64GB-s verzión is, viszont ahogy számoltam az kicsinek bizonyult. 64GB->formázás->60GB->-20%-> kb 50GB.
Szeretnék legalább 60 gigát úgy hogy ne görcsöljek a 20%-on.Szerintetek próbáljam meg összehúzni a rendszerem a samsungra, vagy bőven jó a corsair is?
u.i.: Neketek mekkora a win7 mappája?
-
Landon
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, holnap megyek a 830-as Samsung-ért (128GB).

Elolvasva az első hsz-t azért maradtak még kérdéseim:
1: Ha jól emlékszem akkor a intel-es és nem a Marvel-es controller csatlakozóihoz érdemes csatlakoztatni az SSD-t igaz?
2: Az első hsz-en kívül leírtakon még mit kell bekapcsolni Windowsban/BIOS-ban? Ha jól emlékszem az MLC-s SSD-knél kell külön valamit bekapcsolni Windows alatt?
Közbe nézegetem én is a review-kat hátha találok valami használhatót.
-
Nézd Én első körben azért egy másik táppal próbálkoznék, ha netalántán azzal minden oké, akkor már felesleges is a FW frissítés az SSD-n (Corsair sem javasolja, hogy automatikusan frissítsék, csak ha gond van)
Azt írtad, hogy laptopban mindig elindul, ergó nem hinném, hogy FW gond lenne. -
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most már nincs nagyon működő oprendszer a gépen hogy ki tudjam deríteni ill azt sem tom h lássak hozzá

-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még újabb fejlemény: ha nem újraindítom (reset, újraindítás, stb), hanem teljesen leállítom és bekapcsolom (nem áramtalanítom, csak simán a főkapcsolót hosszan nyomva), akkor is ok
-
-
-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Teljesen lehúztam mindent, még a videó kártyát is, de semmi, ez nem a táp teljesítménye szerintem :/ Szóval ha lehet tételezzük fel ezt. mi lehet a gond még?
-
-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Erre én is gondoltam, de a dolgot megoldotta volna mikor minden mást lehúztam, vagy nem? (Táp Corsair vx 450w)
-
Hát akkor egy nagyobb teljesítményű táppal kell megpróbálni, mert lehet, hogy csak elfogyott a táp a gép alól.
(Ez egyébként gyakori jelenség, mert idővel egyre több cucc kerül a gépbe, de arról szokás elfeledkezni, hogy a több, erősebb stb eszköz kiszolgálásához, nagyobb táp is kellene és bár idővel nagyobb teljesítményű CPU/VGA stb került a gépbe, vagy még 1-2 HDD stb, de még mindig az 5 éves táp szenved a masinában...)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nah új fejlemény: ha lekapcsolom a tápot és vissza akkor mindig látja, de ha csak simán indítom, úgy hogy már be volt egyszer kapcsolva áramtalanítás után, akkor nem ismeri fel
-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ilyet sehol sem találtam: SATA IDE Combined Mode
-
-
Cuf
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ugyanaz már próbáltam, kiírja hogy nincs semmi HDD a gépben néha meg oké
-
Húzd le a 2 HDD-t, meg a DVD meghajtót is és csak az SSD-t csatlakoztasd a deszkára, de az első SATA portra ( SATA1 feliratú, piros portra), akkor mi a helyzet?
BIOS-ban meg ez így legyen
OnChip SATA Channel -> Enabled
OnChip SATA Type -> AHCI
SATA IDE Combined Mode -> Disabled
SMART Monitoring -> Enabled -
Cuf
csendes tag
Sziasztok lenne egy problémám SSD vel!
Most vettem Corsair Force 3 120 Gib SSD-t. Laptopban gond nélkül megy 4-ből 4-szer felismerte a bios, de asztali gépben kb csak minden 10. alkalommal ismeri fel... Frissítettem biost, az összes sata meg tápkábel kombinációt végig próbáltam, de nem segített.
Hálás lennék minden tippért!
A gép
Alaplap: Asus M3A78-EMH HDMI
Memória: 4Gib
Videó: Ati Radeon HD 4850
Meghajtók:
Lemezes meghajtó Hitachi HDT721010SLA360 ATA Device (1000 GB, SATA-II)
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD502IJ ATA Device (500 GB, SATA-II)
Optikai meghajtó Optiarc DVD RW AD-7200S ATA Device -
bb.bocs
őstag
1szer felismeri bios 1szer nem ugye satán
-
Zlin50
senior tag
válasz
bb.bocs
üzenetére
Ha a gépbe berakod akkor a BIOS-nak látnia kell, de ha nem a telepítőnek mindenképp. A telepítőt ha elindítod majd beállít rajta partíciót és formáz is. Persze látnia kell az SSD-t. Kösd be a gépbe hogy legalább azt lássuk ott mi a helyzet. Esetleg HDD-vel is ellenőrizheted hogy a BIOS azt látja-e. Ha igen akkor az SSD-t is illene.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
nincsen satás házam
de ezen usb csati is van 
-
Silentfrog
veterán
Egyszer kétszer én is xarakodtam a formázással,nem látta a gép,sehol sem szerepelet a meghajto csak a biosba.
A lemezkezelő sem látta,a win 7 telepitéskor sem sikerült előcsalogatni. Meguntam kivettem a gépből beletettem egy kűlső satás usb-s rackbe és ugy egyből le tudtam formázni.
Vissza a gépbe,az op. rendszer telepitésénél már szerepelt,ujra formáztam és már kész is volt.
Nem tudom ,hogy ez jó ötlet volt e de azota is igy csinálon ha gondom van egy meghajtóval. -
-
bb.bocs
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
1.10 van rajta. nem merek a biossal szórakozni,félek eltolom. acer aspire 5750 zg
-
Wind-Storm
őstag
Egy gyors kérdés: Sata és Sata III kábel között van anyagi különbség?
Hogy ez utóbbi esetleg magasabb frekvenciát bír? (bár elég rövid a táv..)Kieg.: Okozhat Ultra ATA CRC hibát Sata III-as eszköznél SATA kábel használata,vagy ez a „Sata III" jelölés mánia csak marketing?

-
bb.bocs
őstag
válasz
Zlin50
üzenetére
usb, sata laptopba. ezekivül sima gépekbe ugyanigy
csak ez a furcsa, a gépen belül látszik, de bioszban nem. ez mi 
usb röl milyen kapcsolatvan? ezt nem értem. hát eddig megjelent a sajátgében, kiirta hogy formázzam de nem engedte. most már megsem jelenik mióta diskparttal játszom

-
bb.bocs
őstag
Formázásnál azt irja ki, hogy a kötet nincs online álapotban
(online disk, és online volume meg kiirja hogy olnine állapotban van alapból)
egyszerűen leformázni nem lehet sehogy
aszem feladom és viszem vissza
eleget szórakoztam. használt cucc, de éééééén megpróbáltam megcsinálni 
remélem nem azért nem formáz mert usb kébelen dugtam rá
most már azt irja ki a paraméter nem megfelelő, további infóért eseménynaplót nézzem meg -
bb.bocs
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
a sajátgép nem, a bios nem, ezenkivül a windowson belül minden más látja az ssdt ( usbb röl teszemn most rá) a diskpart is felismeri. egyszerüen formázni nem tudom ntfs re. a rendszer nem találja a megadott fájt hibával és még a lemez nincs aktiv állapotban hibával.
-
bb.bocs
őstag
LETUDNÁ IRNI NEKEM VLAKI, HOGY HOGY KELL SSDT FORMÁZNI DISKPART PARNCSSORRAL? találtam ilyeneket ( bocsi a capsért)
DISKPART> list disk
DISKPART> select disk (id)
DISKPART> online disk (if the disk is not online)
DISKPART> attributes disk clear readonly
DISKPART> clean
DISKPART> convert mbr (or gpt)
DISKPART> create partition primary
DISKPART> select part 1
DISKPART> active (if this is the boot partition)
DISKPART> format fs=ntfs label=(name) quick
DISKPART> assign letter (letter)
DISKPART> list volumemeg ilyet is:
Diskpart > Select Disk 0
Diskpart > Clean
Diskpart > Create Partition Primary Align=1024
Diskpart > Format Quick FS=NTFS
Diskpart > List Partition
Diskpart > Active
Diskpart > Exit -
Najz
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
most állítgatom a dolgokat már amiket látok tesztekben ill leírva
-
Najz
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
ezzel már szemeztem
lehet az a baj hogy ide módban vagyok? -
h1ght3chzor
őstag
Ajánlom a figyelmedbe a teszteredményeket.
-
Najz
tag
Sziasztok!
szert tettem egy samsung 830as 64gigás ssd-re és csináltam egy tesztet
a kérdésem azlenne ez nagyon rosz eredménynek számít?
illetve miket kéne még elvégeznem? pl az ssd-hez járó cdröl telepítsek drivert stb ilyenekre gondolok
a segítséget előre is köszi
-
-
bb.bocs
őstag
ki tud valami formázó programot ssd hez? vagy helyreálli programot amivvel gyári állapotba lehet hozni? mert windows nem engedi formázni. köszi a segitséget ( esetleg még vlmi programot ami megállapitja ,vagy leirja meghalt e az ssd )
-
válasz
Landon
üzenetére
Installatiom Kit-ben (Szerelési tartozékokban) van különbség. Bővebben
-
Landon
addikt
Sziasztok,
SSD vásárlás előtt állok, és már meg is van a kiválasztott elvileg: Samsung 830 128GB de ebből van két fajta minimális árkülönbséggel és egyszerűen nem tudom mi lehet a különbség a kettő közt. A Samsung honlapján tökéletesen egyeznek a kettő adatai.
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128D/EU
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EUEsetleg ha a 128GB-s szegmensbe van valami jobb a fentebbieknél és érdemesebb inkább azt választani akkor szívesen fogadom azt is!

Köszönöm! És köszönöm Jim-nek az eddigi segítséget!

-
bb.bocs
őstag
végül másik gépbe is betettem a vinyót és nem jó
az ssd vel lehet a gond 
kár érte -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem mindegyik jelzi, de szinte mindegyik SSD-nek a S.M.A.R.T.-jaban van olyan tulajdonsag, amit egyik program sem tud megnevezni. Gyarto-fuggo, Uknow attribute... Valoszinuleg innen tudjak.
(#32319) royalka: ugy, hogy ezzel a Dataram nevu programmal lecsipsz a fizikai memoriabol egy tetszoleges szeletet. Azt elkuloniti, particionalhatova teszi es utana ugy kezeli a rendszer, mintha egy kulon taroloeszkoz (winchester vagy SSD) lenne. A particionalas es formazas utan mar csak at kell iranyitanod ra a bongeszo atmeneti tarat (browser cache), amit eddig is meg tudtal tenni RAMDisk nelkul (peldaul masik HDD).
-
Zlin50
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én arra tippelnék például hogy a wear leveling count hol tart...
-
Zlin50
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kérdés hogy honnan veszi például az SSDLife hogy az enyémnek van még kilenc éve hátra?
(Holott tudom, hogy 5184 óra után akár gubanc is lehet...
) -
rayoliviero
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát ezt nem hinném, hogy így lenne, bár a Samsungból kinézem.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Csak nem mindegy mekkora adatforgalom illetve írási ciklus után jön ez elő.
-
Silentfrog
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ugy tudom az elhasználodás egy természetes folyamat.igy arra nincs gari. Itt irta régebben ezt valaki,hogy igy járt a gariztatással.
-
r4z
nagyúr
válasz
jim_raynor70
üzenetére
&hanog
Köszönöm a válaszokat!
Külföldről jön, ennyire jön ki az ár

-
Zlin50
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Gyakorlatilag sok értelme nincs, de akkor ugye azt is meg lehet tenni hogy ramdiskre másolok valamit? Arra gondoltam hogy ha másra nem is de teszt miatt jó lehet, mert ahhoz csak ideiglenesen kell a tár, igaz ha ki nem törlöm a ramdiskről amit oda másoltam akkor megy szépen az imageba, de el tudom ezt kerülni a kitörlöm.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Utobbi a tenyallas, csak nem a bongeszo bezarasakor ment. Be lehet allitani a Dataramnal, hogy a rendszer leallitasakor automatikusan mentse el a RAMDisk (mint meghajto) tartalmat a RAMDisk.img-be. Na, ezt irkalja csak az SSD, vagyis egy darab nagyobb kepfajlt ment sajat magara, amit inditaskor tolt be.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Giovanny
üzenetére
Lehet hogy rosszul értem a dolgot, de akkor tulajdonképpen így is úgy is az SSD-t fogom nyüstölni mert abba az image fájlba fog irkálni? Vagy csak a folyamatos irkálástól mentem meg és csak mondjuk a böngésző bezárásakor való mentést kell kibírnia az SSD-nek? Mert ha nem az utóbbiról van szó akkor nem látom az értelmét.
-
Giovanny
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Így van, RAMDisk software a C-re telepíti az image file-t (meghajtót) És azon belül csinálsz egy mappát (BrowserCache) és a bőngészőnek megmutatod -disk-cache-dir="E:\BrowserCache" hol tárolja,az E az a meghajtó betűje.
-
rayoliviero
veterán
Én nem szórakozok a cache áthelyezésével. Ott a 3 év gari az SSD-re, addig megnyekken úgyis és akkor legalább kapok egy újat helyette. Vagy nem így van?
-
jim_raynor70
aktív tag
-
Bodor
veterán
Kipróbáltuk már itt egy páran régebben, hogy komplett ( nem portable, de az sem gyorsabb) Firefox-ot telepítettünk ramdisk-re. Eleinte egy kicsit gyorsabb, mintha SSD-n lenne, de utána valamiért lelassul az SSD szintjére, szóval nem éri meg. Elég a cache-t a ramdisk-re irányítani.
-
Giovanny
őstag
Parancsolj
Onnan lestem ki én is.
Aktív témák
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyszerűen nem látja hogy lenne a gépben SSD. 

DE meg volt mi a baja! A legújabbat feltettem és jó!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)