Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Anfänger
őstag
válasz
Matyó83
üzenetére
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. -
Anfänger
őstag
Korábban a Crucial M4-em nem ment max sebességen,igaz érzetre gyors volt akkor is.Rájöttem a balfas.ságomra,nem a helyes Sata portra volt dugva. Most csatiztam az intel portra és változott elég sokat a sebesség. Ìme:

A korábbi eredményt pedig itt láthatjátok![link]
Nem gondoltam,hogy ennyit jelent egy apró figyelmetlenség.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok! Köszi!
mzso! Töredezettségmentesítés magyarul. -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Feltelepítettem,de nagy változás nem lett sajna.De köszi.

Lehetséges,hogy valami hiányzik még?
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a tanácsot,meglesem.
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
A crucial M4-hez melyik jelenleg a legfrissebb FW? Mert nekem a 000F van rajta.
Ès hogyan érdemes frissíteni? Win alól,vagy usb-röl?
Egyáltalán kell-e frissítenem,vagy hagyjam ezt ? Ezen van épp a win7.
Segítségeteket elöre is
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Tegnap megvettem a 128GB-os Crucial M4 -et,azelött egy sata II-es OCZ Vertex 2-en volt a win7 OS és azt kell mondjam,hogy érezni a külömbséget mind boot idönél,mind programok megnyitásánál.
Már azt sem mondhatom,hogy sok szabad hely van rajta ( 37 GB/119)-nél járok.A bootidö hidegindításnál a win felállásig 17 sec-re csökkent ez a Vertex 2-nél 21 sec volt. Restartnál 13-14 sec. ez az idö,a Vertexnél 19-20 sec.-hez képest. Tudom,nem eget verö külömbség,de mégiscsak tempósabb az M4. Nem bántam meg a vételt,igaz,csak tegnap óta van a gépemben,de a párom gépében is ilyen tesz szolgálatot hibátlanul immár egy éve,szóval csak ajánlani tudom.

-
Anfänger
őstag
Hi!
Nekem is 100 %-osra mutatja az OCZ Vertex 2-öt 16,56 TB írás és 252 nap használat után.
Biztosan el lesz még egy jó darabig,- (pedig pár ember ócsárolja a Vertex-eket)- de hamarosan lesz egy másik is,mert ezt kinöttem.
De az elöre láthatóan egy M4-es crucial lesz.
Ez megmarad progiknak,a másik meg OS-nek és játékoknak. -
Anfänger
őstag
válasz
Jok3r1985
üzenetére
Hi! Az OS. nem ACHI-ben van telepítve.
1. Lépj ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtasd: regedit
3. Navigálj ide:
4. Jobb oldalt kattints duplán a Start elemre, módosítsd a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsd újra a gépet és állítsd be BIOS-ban az AHCI-módot.(magyarán a registry-ben átírtuk, mintha achi módban lett volna eleve telepítve a rendszer)
Majd a biosban csak a sata modot állítod AHCI-ra a többihez nem nyúlj!!
Remélem ez megoldja.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem is faja kis progi a Free Space Cleaner. Kb. 3 hete bukkantam rá,és 1x 2x lefuttattam a kicsikét.

-
Anfänger
őstag
válasz
vizirider
üzenetére
A Crucial,amit pár napja vettem,is létre hozott egy 100MB-os partíciót,de az rendben van úgy sokak szerint,bár,ha 101,akkor nem tudom biztosan.

A Vertex 2-nél én úgy csináltam,hogy egy HDD-n volt a win 7,és ott töröltem a Vertex-röl a 100MB-os partíciót,létrehoztam egy teljes kötetet,majd megformatáltam,aztán a HDD-t lehúztam,Vertex-et be a PC-be és telepítettem rá a win7-et.
Igy nincs 100MB-os partició rajta. Az AS SSD progi msachi1024K- OK-ot ír rá! Így minden rendben.Hd sentinellel ellenöriztem ,hogy megy-e a TRIM,az szerint müxik,tehát minden faja.
Remélem,sikerül megoldanod!
-
Anfänger
őstag
válasz
e00dgy
üzenetére
Azzal sajna nekem is amd sata-t mutatott az OCZ Vertex 2 -nél, Gigabyte GA-MA785 GMT UD2H alaplappal 785 chipset-el,ezért az eszközkezelöben visszaállítottam az eredeti ACHI-drivert,azzal jól müködik. Ès azután ellenörizni kell megint a progival (AS SSD -vel pl),hogy ACHI-ban van-e.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen,nekem is van egy 100 MB-os rejtett partíció! Akkor rendben van úgy? Akkor királyság! Köszöntem a segítö készséget! És elnézést kérek e00dgy-töl a félrevezetésért!
Neked is köszönöm Bodor -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz!
Erre az idöre érdemes a HDD-t lehúzni a lapról? Az adatok nem fognak veszni az SSD-röl,ha ezzel a progival ezt megcsinálom? És egyébként,elég veszélyes progi,ahogy utána olvastam,vagy nem? -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hi! Leírnád nekem a Gparted progi használatát,vagy a teljes folyamatot,esetleg egy link-kel ha kisegítenél,akkor megköszönném,és nekiugranék eltolni a partíciót,amennyiben nem túl bonyolult a program használata.
Bár gondolom angol progi,(ami nem az erösségem)de ha lehet német,vagy akár magyar nyelven telepíteni,használni,akkor faja lenne!Esetleg e videó alapján csinálhatom,?
-
Anfänger
őstag
válasz
e00dgy
üzenetére
Vagy esetleg kövesd ezt:
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.
Ez után ACHI-ban kell,hogy müködjön.Bár nálad az alignálás(partició eltolás kezdete) sincs rendben,nálam sincs,de most azért nem dobom újra a wint.
-
Anfänger
őstag
Sziasztok! Legutóbb vaciláltam a samsung 830 vs crucial m4 között! Végülis a samsungot rendelni kellett volna,az m4 pedig volt az üzletben,és abból választottam egy 128 Gb-os példányt.
Pár tesztet lefuttattam. Sajna az alaplap csak sata 2-es csatit támogat. (MSI lap,intel P55-ös chipset-el.
Kérdésem az lenne,hogy megelégedhetek-e ezekkel az eredményekkel,vagy lehet rajta javítani,bár gondolom,sok különbséget nem éreznék sata 2-re csatizva.
Ìme a kép.:Válaszaitokat elöre köszöntem!

-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Okés! Köszönöm a megerössítö választ! Már érzem is a Samsung illatát! Valószínüleg az mellett fogok dönteni!
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen! Rosszul emlékeztem!
Bár a Crucial írási sebességben eléggé elmarad a Samsungtól. Játékra lesz föleg használva,na meg azért néha kis Photoshop meló,internet,egyebek.
És persze az sem ártana,ha a win boot gyorsan történik,bár gondolom,nemigen van a 2 közt egy sec-nál több idö eltérés.
Ès megbízható a Samsung vagy akadnak gyíkjai?
Ja,igen biztos számít,a késöbbiekben a deszka cserélve lesz vagy Z68,vagy Z77 chipset-esre.
Ennek ismeretében te melyiket ajánlanád? -
Anfänger
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
Igen,nézegettem róla teszteket! Jól teljesít,de mégiscsak jobbnak láttam,ha itt is megkérdezem a hozzáértöket a megbizhatósággal kapcsolatban,esetleg negatívumot,pozitív dolgot is mondanak róla!
Ezután merném csak nyugodt szívvel megvenni!Esetleg még a 128GB CRUCIAL m4 SSD jöhet számításba,ha már nem jelentkezik az a bizonyos problémája (500 üzemórás).
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
SSD vásárláson töröm a fejem! Egy Samsung 830, 128-GB-os a kiszemeltem!
Intel P55 chipset-es laphoz! Vajon szeretni fogják egymást? Megbízható ez az SSD?
Esetleg tudtok jobb alternatívát ahhoz a chipset-hez?
Késöbb tervezek majd deszkát cserélni,de egyenlöre még e kettöt házasítanám.
Véleményeket,javaslatokat szívesen fogadok.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oksa! Nem megyek ezért a sentinel topikba. Elég,ha itt megkérdem! Köszi a válszokat!
Kösz Normi01.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a megnyugtató választ! Nem kell megerösítés,elhiszem neked! Te nem most kezdted ,értesz hozzá,ennyi nekem elég! Mégegyszer köszi!

Még egy kérdést engedj meg! A Raw Read Error Rate-nál írja,hogy a Küszöb várható elérése 2012.04.07. Milyen küszöb? Ez mit jelent pontosan? Mi fog történni akkor?
Ez jó vagy kevéssbé jó? -
Anfänger
őstag
Sziasztok! Meglestem a Vertex 2 SSD-met a Hard Disk Sentinel progival! Van olyan érzésem,hogy lehet hamarosan kakukk van az ssd-nek? Szerintetek kellene valamit tennem,egyáltalán tudok valamit ez ellen tenni?
Nagyon szarok ezek az értékek?A hozzáértök segítségét,és válaszait nagyon megköszönném!
Ìme néhány kép! :

-
Anfänger
őstag
válasz
danger85
üzenetére
Igen! Értem én.
Nem mostani lap a tiéd sem! Enyém is kiment már a divatból! 
Amikor a Win-t telepítetted,akkor csak az ssd-volt az alaplapra csatlakoztatva? Egyáltalán van HDD is,vagy csak az ssd ? Ha van,akkor esetleg próbáld meg,hogy a HDD-t lehúzod,hogy akkor is jelentkezik-e a probléma.
Esetleg próbálj más SATA portot,és azokat a BIOS beállításokat nézd át,amit pü.ben küldtem. -
Anfänger
őstag
válasz
danger85
üzenetére
A BIOS a legújabb van fent? P5K Premium/WiFi-AP BIOS 1101 <--- Ez?
Milyenek a sebesség teszt eredményeid?
Mert panaszkodtál rá,hogy többet vártál ettöl az ssd-töl!
Sata 3-as SSD de a lapodon SATA 2 portok vannak,ez valamennyire azért visszafogja!Csinálnál egy AS SSD tesztet?
Szívesen megnézném.
Alignálás rendben van? -
Anfänger
őstag
Olcsóbb lett!

-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt hogy érted? Miért kell újradobni a wint,ha Nvidia chipset-et telepített fel? Nem elég csak újra az ACHI-drivert telepítenie?
Üdv. -
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Érdekes! W7 ACHI-drivered van fent? Esetleg próbáld meg másik SATA porton,de nem hiszem,hogy segítene.
Nem tudom,miért nem akarja az igazat!?
De ha végképp nem sikerül megoldanod,akkor told újra a Wint,de elötte állítsd a SATA módot AHCI-ra a biosban! De akkor is csak az SSD legyen a lapra csatizva,a HDD-t húzd le.Úgy tuti,hogy jónak kell lennie!
Üdv.
Bocs a dupláért! -
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Érdekes! W7 ACHI-drivered van fent? Esetleg próbáld meg másik SATA porton,de nem hiszem,hogy segítene.
Nem tudom,miért nem akarja az igazat!?
De ha végképp nem sikerül megoldanod,akkor told újra a Wint,de elötte állítsd a SATA módot AHCI-ra a biosban! De akkor is csak az SSD legyen a lapra csatizva,a HDD-t húzd le.Úgy tuti,hogy jónak kell lennie!
Üdv. -
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Addig húzd le a WD Black HDD-t a SATA portról,úgy állítsd át a registry-ben,aztán restart,biosba be,ott is AHCI-re állítod,és megint restart! Aztán megnézed,mizu. Ha müxik,akkor gép kikapcs,és visszadughatod a HDD-t a SATA portba!
De elvileg jónak kellene lennie,ha követed amit feljebb linkeltem.
Üdv.
Egyébként Win 7-ed van?
Elvileg a HDD-k támogatják az AHCI-t,azzal nem lehet gond. -
Anfänger
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hi! Ez szerint állítsd át AHCI-re.
[link]
Üdv. -
Anfänger
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ugyan azok az adatok amik a 25-nél!

Bocs a dupláért ,nem figyeltem!
Ja,és azon kívül a program verzió 3.0.1.11
És a win7 32 bites!
Üdv. -
Anfänger
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
[link]
A táblázatban a 25.és a 27. az enyém!
Üdv. -
Anfänger
őstag
Ö kinyomozta volna,hogy mizu az ssd-k terén!

[link] -
Anfänger
őstag
Jó reggelt fórum függök!

Nekem a Vertex 2-esemmel semmi gond,pedig most csak az van a gépben!Pedig elég sokat megy! Kb. 6-7 hónapos,és 2 hónapja egyedül van a gépben,mint adattároló! Ès használva is van ám rendesen!
Üdv. -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem! Köszi a kielégítö választ!
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hi! Miért tiltottad a TRIM-et?
Üdv. -
Anfänger
őstag
-
-
Anfänger
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Igaz! Csak ennek jobb a hütése!

-
Anfänger
őstag
[link]
OCZ
-
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hi! Nálam nem nyitja a linket!
-
Anfänger
őstag
Aki szemfüles,észreveszi a megoldást!

-
Anfänger
őstag
Kis javítás!

[link] -
Anfänger
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem nyomtam Print Screen-t.
euzsolt! Nem manipuláltam a progit!
Na ,jó részben manipulálásról van szó! 
-
Anfänger
őstag
Uffff! Ki jön rá,hogy hogyan csináltam?

[link]
Üdv. -
Anfänger
őstag
válasz
Dreco89
üzenetére
Hi! A pályabetöltési idön javítanak az SSD-k,és sok esetben a minimum fps is javul,bár ez lehet game függö dolog! De itt egy link!
[link]
Egyébként nekem is Vertex 2-esem van,nálam semmi gond nem volt még vele! A boot idö is qrva jó,(18-21 sec) és nekem azon vannak a gamék is! Meg vagyok elégedve vele!
Üdv. -
Anfänger
őstag
Eröben, egészségben,szeretetben gazdag, Boldog új évet mindenkinek!
-
Anfänger
őstag
Békés,Boldog Karácsonyt mindenkinek!

-
Anfänger
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hi! Pótolni fogom a késöbbiekben!
-
Anfänger
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Hi! Gratulálok az ssd-hez! Jó eredmények!
Üdv.
Aktív témák
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest