Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
Agro
senior tag
Véleményetekre lennék kiváncsi.
Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy pontosan milyen ssd-t veszek de nézegettem egy-két tesztet meg árakat és ár/érték arányban a legmeggyözőbb számomra jelen pillanatban a Samsung. Most már csak azt kéne eldöntenem, hogy 470 vagy 830 a tárkapacitás tuti 64GB (az bőven elég az én szokásaimhoz, Win7x64, alap progik + 1 játék)
Na most a teszt amit PH-n is találtam a 830-as 128 Gigás tesztje. Ahhol az alkalmazások betöltődési idejét mérik, ott csak prá seces különbség mutatkozik a 470 és 830 között. Egyedül a nagy fileok másolásánál mutatkozik kicsit több. 20 sec abba nem hiszem, hogy bele lehet halni
Amúgy se tervezem hatalmas fileok mozgatását rajta.Viszont a teszt első részében ahhol 1MB irás olvasás meg 1 KB véletlenszerü olvasás meg ehhez hasonló tesztek vannak ott majdnem 2-szeres eredményeket hoz a 830. Ennek az én felhasználási szokásaimat tekintve van jelentősége? Én úgy gondolom, hogy nem mert őszinten megmondom azt se tudom, mik azok a tesztek
Én csak annyit látok, hogy ugyan olyan gyorsan töltődik be mind2 ssd-vel minden.Fontos lenne mert a mai világban nem mind1 már 6 ezer forint sem.
64GB 470-es már 26k-tól van 64Gigás 830-as meg 32k-tól
-
Yany
addikt
Én perpill egyedül a lapozófájlt kapcsoltam ki, de azt sem azért, mert kímélni akarom a kis esesdécskémet, hanem mert perpill a 8GB tökéletesen elég mindenhez. BF3 és Adobe Premiere jellegű terhelésről beszélek és még semmi nem panaszkodott, hogy kevés a RAM. Amint kevéssé válik, kapcsolom vissza... és mérget lehet rá venni, hogy az SSD-re teszem, nem a vinyóra. Ha kímélni akarom, majd a polcra teszem és csak nézegetni fogom.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Vki egyébként csak boot időért vesz, hogy elmondhassa, hogy ő már 14 sec alatt elindíthatja a játékot, egyébként szerintem is, ezért felesleges...
Épp ezért vettem 128-ast, hogy a nagyobb programok is, pl visual studio rohadt gyorsan elindul, várakozási idő, stb sokkal kevesebb.

-
jim_raynor70
aktív tag
Ez egyaltalan nem ironikus filozofalgatas. Jomagam tobbszor elmondtam, hogy tok feleslegesnek tartom ezt a sok maceras allitgatast, csak mert SSD-m van. A logoutos leirasokat egyetlen egyszer csinaltam meg a 80-as Intelnel, csak hogy tudjam, mirol van szo, vagy eppen mirol maradok le. A temp mappakat is csak azert helyeztem ki a gyokerkonyvtarba, hogy konyebb legyen torolnom a sok zagyvasagot, ami oda kerul, mert felzabal 2-3 gigat, vagy ennek tobbszoroset, de ezt megejtettem HDD-n szintugy. Szerintem ha athelyeznek a lapozofajltol kezdve az ilyen mappakig mindent a winchesterre, vagy ha kikapcsolnek minden "elettartam-ronto" szolgaltatast a Windowsban, eppen az SSD nagy elonyet veszitenem azzal el.
Persze, ha valaki figyeli minden egyes bajtjat, hogy hova kerul es le ne terhelje veletlenul se a meghajtojat, az csinalja, ha neki jol esik, lebeszelni nem fogom rola. -
Bodor
veterán
Hogyha erröl az ssd-ről van szó, akkor sokkal jobb értékeket kellene kapnod, még CDM-el mérve is. Mérj ATTO-val ! SATA3-as csatolóra dugtad?
Processzorodnak szerintem 3.4 GHz-en kellene mennie, ha nem így megy , az visszafoghatja az ssd teljesítményét.
"letöltöttem a legújabb AMD AHCI-t az AMD oldaláról és a gigabyte oldaláról is,"
Elég lett volna az egyiket feltenni.
Javítsatok ki ha nem így lenne, de mintha az SSD-k nem igazán szeretnék az AMD-s chipseteket, drivereket. Úgy tűnik, mintha az Intel-lel jobb lenne a kompatibilitás... -
-
NFree
addikt
Sziasztok lenne egy lama kérdésem, sata3 as ssd visszafele kompatibilisek ?
mondjuk veszek egy sata3 mas ssd ráköthetem sata 2 re ? mivel alaplapot mostanába nem fogok cserélni az ziher.???s amostai 30gb os kicsi nagyon de ha már vesz az ember akkorvegyen sata3 ast nem max lelessz korlátozva a sebesség.A másik mitajánlanátok 60gb körül érdekelne
-
Ringman
félisten
valaki erre tud választ?

-
Jack@l
veterán
Nem merek rá megesküdni, hogy elég csak az ütemezőben kivenni a pipát a vinyó elől, hogy egyáltalán ne defragoljon, lehet rosszul tudom, de mintha idle állapotban is szépen tekergetné a lemezt(csak nem full defragot nyom), bár lehet csak a hülye fetch-ek meg a rendszervisszaállító dolgozik. (már vinyónál is rohadtul bosszantott, örültem végree hogy service-estől dobhattam a kukába
) Fajtája válogatja, nem szeretem, ha nekem kell várni a beépített hülye szutykára, mikor épp sürgősen dolgoznék a géppel. -
Yany
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Szerintem nem olvastad el pontosan, amit írtam. Azért nem kell a Defrag időzített indítását lelőni, mert (legalábbis nekem) eleve nem is futott le az SSD meghajtón, csak a vinyóra volt kipipálva már eredetileg is. De itt a fórumon is mindenki és a Samsung programja is csak akkor nyugodt, ha lelövi szerencsétlen júzer az időzítést is, aztán meg sasol, hogy enélkül az amúgy tök jó kis háttértakarító dolog nélkül hogy belassulnak a vinyói, pedig a szomszéd gyereké még mindig milyen kis fürge. Persze erre jöhet az a tudatos júzer imidzsét erősítő reakció: hogy de így én akkor futtatom, amikor én akarom, amire a fentiekben már szintén említett problémámat idézném: az egységsugarú kockák körében lehet, hogy boldogító tevékenység a számítógép ápolása, de aki szeret inkább szórakozni, vagy dolgozni a géppel és a maradék időt a családjával tölteni, annak drága dolog a töredezettségmentesítő szoftver jelentésének szótárból való kikeresése is. Én érdeklődőbb ember vagyok, azért töltöm veletek is az időmet itt az SSD topicban, de ezzel együtt a fölösleges kockulást, az úgy elkerülhető tevékenységeket, melyek nem járnak egyéb kompromisszummal, azokat elkerülöm, amennyire tudom. Szerintem azért elég jól körbeírtam a lényeget, tovább nem szaporítom ezt a félig offtopicot.

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
kukinyo
üzenetére
Itt a masik pelda a Corsair mellett. Az Agility aszinkron, mig a Vertex szinkron NAND-ekkel van szerelve, s utobbi valamivel gyorsabb, innen a tobblet sebesseg es az arkulonbozet. Ugyanez a helyzet all fenn a Force 3-nal es a GT-nel is. Most az, hogy valamelyik gyarto feltunteti ezt az informaciot, valamelyik nem, mas kerdes. Erre valok a tesztek, amit ezek a bizonyos oldalak lelepleznek es kifejtenek, noha reszrehajlo is neha, fel szoktak fedni ezen adatokat. Aki meg addig nem hajlando venni SSD-t, vagy nem a kiszemeltje mellett dont, pusztan mert a gyarto nem tunteti fel a szinkron, aszinkron dolgot, vessen magara.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Atticus85
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Na ez az,vajon miért pont annyit?Ki van ez találva

-
Jack@l
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Igen, de mi az ami a dobozra van rakva nagy betűkkel?
Vegyél ssd-t, adunk ingéy progit hogy átklónozd a régi wint 10 perc alatt 
Tudom hogy kikapcsolja alapból, de amellett még van nagyon sok dolog amit bizony nem tesz meg. (mondjuk rendszervisszaállító meg temp, browser cache irkál a legtöbbet a defrag után ) -
Jack@l
veterán
Nincs sazzal se gond ha bent hagyod a töredezettség mentesítést, sőt futtatod hetente direkt a c-re, bizonyára gyorsabb lesz az ssd-d kicsivel, egy ideig, amig lassan csendben 1-2 év alatt szépen ki is pusztul amiatt. Szóval a mérnökök nem hülyék, de az már nagyon sok esetben bebizonyosodott, hogy (valószínű nem önszántukból) bizony nem aztcsinálják meg neked ami a usernek a legjobb, magyarul ha tudsz gyártani egy éppen még megfelelőt, ami neadjisten gari után egy kicsitvel, vegy fél évvel bekrepál valami véletlen folytán, akkor bizony az lesz árulva, hogy később ki kelljen cserélned újra. Lehet csak 1-2 dollárral kerülne többe egy 2x jobb cuccot legyártani, mégsem azt teszik. (épp multkor láttam egy 50 ropis joy moddingot, ahol remegett az axis közepe, mert alapból egy gyenge szutyok mágnest pakoltak bele a "szakemberek", a srác pár 100ft-ból vett bele sokkal erősebbet és teljesen pöpec lett a cucc)
-
Yany
addikt
Skacok, kicsit jobban megnéztem ezeket a Win7-es "SSD beállítások" témát és vagy én értem nagyon rosszul a dolgokat, vagy szinte butaságba forduló dolgokról terjed itt, hogy "az jó, azt kell csinálni, ha ssd-d van".
Gondolok itt pl. arra, hogy mindenki eszetlenül kapcsolgat ki mindenféle Win7-es szolgáltatást, miközben nekem a még csak nem is SP1-es telepítőm automatikusan kikapcsolta az indexelést és a rendszeres töredezettségmentesítést. Ráadásul a Samsung varázsprogramja tovább fokozza a vásárlókban a téveszméket, mert az is úgy jelzi, hogy ki kell kapcsolni (direkt megnéztem, hogy mit mond rá).
Nagyon röviden leírom, hogy én mit vettem észre és kérlek javítsatok ki, ha én néztem be valamit: töredezettségmentesítés témában már épp kezdtem követni az elterjedt eszmét, de a kisördög ott bújkált bennem, hogy ellenőrizzem, hogy mi is történik. Igen... a Win7 valóban bekapcsolva hagyta a töredezettségmentesítő ütemezését, de... de csak a másodlagos merevlemezemre, amin adatokat tárolok és nem is az oprendszer fekszik rajta. A listában SSD-m melletti pipa ki volt szedve, vagyis azon nem futott sosem az ütemezett defrag. De persze a Magician, vagy micsoda úgy jelezte, hogy az egy kiiktatni való program.
Ugyanez igaz az indexelésre is. Melóhelyen vagyok és most nem tudok screenshotokat mutatni, de egy apró kutakodással mindenki láthatja, hogy a Win7 már a telepítéskor tisztában lesz azzal, hogy SSD-t fog üzemeltetni. Én semmilyen külön utilityt, semmilyen spéci drivert nem telepítettem fel, a Samsung progiját is csak kíváncsiságból tettem fel később (nemrég, amikor a 830-as Firmware-ről ment itt a témázás), csak simán a Windows frissítéseket és az intel chipset driverét. Semmi mást, ami az SSD-vel kapcsolatos lehet.
Megmondom őszintén, az ilyen utánajárásaimat az motiválja, hogy nem teljesen hülyék csücsülnek a szoftver/hardvergyártóknál sem, és se az Indexelő, se a Defrag nem poénból maradnak benn szolgáltatásként. Ugyanígy balgaságnak tartom (persze ez már inkább szubjektumba hajló magánvéleményem) a temp könyvtár áthelyezését és a hasonló mozdulatokat. Nem azért vesz az ember SSD-t (és bármi mást), hogy csak egy újabb törődést igénylő tamagochival játszadozzon. Ezeknek az eszközöknek az a feladata, hogy dolgozzon az ember helyett, ahogy a lehető legjobb. Nyilván vannak finomhangolások, és nyilván vannak kényesebb eszközök, amik tényleg meg is követelik az ilyen törődgetéseket, de ez utóbbi esetben meg amondó vagyok, hogy drága dolog az idő és az a +5-10e Ft, amit spórolok egy ilyen eszközön, majd (erős túlzással) a fél életem a kütyü ápolgatásával telik, akkor értetlenül a tükörbe kérdezem: mi a ****on spóroltam? Tényleg jobban jártam? Tényleg csak ennyit engedhettem meg magamnak? Tényleg nem bírtam volna várni pár napot/hetet, és esetleg a leendő törődésbe fektetett időmet pénzzé alakítsam?
Elnézést az iróniába hajló filozofálgatásért, már régebben meg szerettem volna írni, csak mindig féltem kicsit a felületesen olvasók kritikájától, de remélem kiolvasható az írásomból a jószándék, mert nem a piszkálás, sokkal inkább az elgondolkodtatás volt a célom.
Jó hosszú lett, offba tegyem?
-
Atke
senior tag
Konfig: Corsair F3 60 GB+AMD 965BE+FXA-UD3
feltettem a windowst, letöltöttem a legújabb AMD AHCI-t az AMD oldaláról és a gigabyte oldaláról is, végig csináltam a z ajánlott beállításokat,TRIM-et is ellenőriztem, de ennél nem lett jobb eredményem:

CPU-Z alatt a procim elég ritkán ment 805 MHZ fölé. Olvastam a processzorok hatását hogy nagyban befolyásolhatja az SSD teljesítményét. Ez okozhatja a problémát?
-
samu74
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
OCZ is feltünteti a memóriát meg a Corsair is . Már ha van benne.

-
zserbox
őstag
az normális h. rádugom az ssd-t a gépre a vinyó(ezen van a win7) mellé és a sajátgépbe nem látom mint meghajtót?
-
kukinyo
addikt
Mi az a nagy különbség a kettő között hogy 5k-val drágább az egyik?
OCZ 2.5" Agility 3 Series 60GB 25000.-
OCZ 2.5" Vertex 3 Series 60 GB 30000.- -
Formaster
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ennyi pénzért újat is vehet, de csak 128 gigásat. Viszont az mindenre elég.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Igen... 256gb-ost lehet venni használtan 50-ért.
Samsung 830 256gb. 
-
Atticus85
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Vegyél Samsung 830-at,sokan azt ajánlják,azzal nemigen jársz rosszul,de majd írnak még biztos

-
rayoliviero
veterán
50 000 Ft körül szeretnék venni SSD-t. Sata 3 csati van az alaplapomon. 64 GB méret az a minimum, de 128-nak jobban örülnék. Mit ajánlanátok?
-
Ashooka
tag
Hi
Nekem van egy force3 60gb ssd-m nos sehogy se akar felmenni rá az új 1.3.3 firmware!Kérdés eddig olyan gépbe volt benne amibe volt másik ssd is. Nos így nem ment fel! a zöld pipa helyett piros x adott be és valami download error-t írt ki! Achi be volt kapcsolva! És formázva is volt előtte!
HA megpróbálom olyan gépbe tenni amibe sima sata vinkó van és nincs achi akkor fel megy rá?
-
Clemi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Sata3on nem is megy?
Szerintem a gyártó nem véletlenül írja, hogy át kell tenni egy Sata2-es portra az SSD-t FW frissítéskor, úgyhogy pontosan követtem az utasítást, és nem is lett semmi probléma. Egyébként még a Sata2 4-es porton sem találta meg az SSD-t a frissítő program, ami a CD-n van, úgyhogy a Sata2 1-3 sem véletlenül van a leírásban.
-
Formaster
addikt
-
kukinyo
addikt
válasz
zserbox
üzenetére
Ezt csináld meg és látni fogja.
-
zserbox
őstag
azzal mit lehet csinálni hogy eddig IDE-be volt a stata vezérlő de az ssd miatt achi kéne de ha átrakom akkor a vinyót nem érzékeli.
-
zserbox
őstag
hol található egy leírás h. ssd-re hogyan telepítsek win7-et?
bios beállításoktól, win7-es beállításoktól kezde minden?
én nem találtam -
Atticus85
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Azért mondom.Jó sokan mondják,hogy így kevés,úgy kevés,meg hogy valakinek 80 giga a program files mappája,meg,hogy gondolni kell a jövőre,én emiatt megyek el max 64 gigáig,már ha a jövőre kell gondolni.
Én nem használom a gépemet millió,ramzabáló több gigás programokra,hanem csak az alap használatra.Ha ez tényleg így lenne,hogy kevés nekem a 60 gigás akkor miért van az,hogy az 1 terrás vinyómból 32 gigát hagytam a C-nek,és elférek rajta szépen,érted.Szóval nekem tuti elég a 64-es,vagy ha nagyon is a jövőre kell gondolni 90 gigás a nagyon max,de még azis rengeteg nekem vagy 40-50 giga szabadon állna belőle biztos,mert én tudom,hogy milyen programokat használok. -
Atticus85
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Csak az alapokra,egy 32 bites win7,plusz az alap programok.
-
Atticus85
tag
Egy 60-64 gigás SSD megformázása után mennyit látunk belőle windows alatt?
Kb 55 giga körülit? -
válasz
adnoctum18
üzenetére
Az 1.8"-as méret eléggé leszűkíti a lehetőségeket, de az alábbi kettő szerintem jó választás lehet:
- Intel X18-M 80GB
- Kingston 64GB SSDNow V+180Hasonló áron beszerezhetőek 3 év garanciával, a tesztek alapján a Kingston kicsit lassabban olvas de bő kétszer gyorsabban ír, viszont a Intel +16GByte területtel rendelkezik.
-
zetecR
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
Igen, a GT mellé került a 830, de a fent vázolt ok miatt eladtam a GT-t.
Majd rakok fel CDM képeket, de osztom Gorneck23 tapasztalatát, miszerint még a régi 32-es SLC Samuhoz képest sincs a mindennapi használatban egetverő különbség, a másolási tempó pedig egzakt módon mérhető/kimutatható.
-
Anfänger
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ugyan azok az adatok amik a 25-nél!

Bocs a dupláért ,nem figyeltem!
Ja,és azon kívül a program verzió 3.0.1.11
És a win7 32 bites!
Üdv. -
_ak_
addikt
Sziasztok!
A KingSpec márkájú IDE-s SSD-ről tudni vmi gyakorlati tapasztalatot?
Az árát figyelembe véve biztos? H jmicron, de a vezérlő pontos típusát nem tudom. Azt ígérik a homlapon, h 40 az írás és 80 Mb/s az olvasás. Lehetséges-e ez egyáltalán vagy csak vmi csalogató reklám szöveg ez? Árban nem akarok többet költeni a kérdés, h egy WD hdd legyen vagy egy ilyen SSD. Csak az első jmicronosokról olvastam, h nem csak hogy nem feltétlen gyorsabb, de még laggol is. Változott-e a helyzet? -
Anfänger
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
[link]
A táblázatban a 25.és a 27. az enyém!
Üdv. -
Gorneck
legenda
válasz
Formaster
üzenetére
Én egy 32es Samu SLCvel kezdtem 2-3 éve...mivel OS alá lett véve így kb letojtam mi van ráírva...több, mint két évig azt használtam. Ha nem olyan áron kaptam volna a Micronom, mai napig nem cseréltem volna le, pedig volt nálam revodrive is...általános használat mellett semmit se vettem észre abból, hogy mi van a gépembe. Persze, ha melóznék/tömörítenék/másolnék vele/rajta biztos más lenne a szitu, de csak használtam.
Soha semmit nem kapcsoltam ki (hibernáció és lapozófile kivétel, de ezt hddn is kikapcsoltam), ahogy a M4nek megfelelő Micronon sem...
Szal használom, mint egy vinyát és ennyi...de amit itt egyesek tudnak bohóckodni az már vicces...pont ezé hagytam fel ennek a topiknak az olvasásával anno, mert túl van az egész misztifikálva...mostanában benézek néha néha egyáltalán nem bántam meg, hogy távolmaradtam tőle... -
Atticus85
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Hát figyelj,persze,hogy mindenkit megterhel ez az összeg,de sokan írják,hogy rendszernek tökmindegy melyiket veszi az ember,az ugyanolyan,de adatmozgatásra,munkára,inkább Samsung 830.Szóval ha már vagy 3-an elmondták ezt legalább szerintem felesleges ezen agyalni,de a legegyszerűbb,ha felhívsz telefonon,egy pár boltot,elmondod,hogy milyen SSD-ket akarsz venni,és hogy nézzék már meg,hogy szinkron/asszinkron stb.
-
Anfänger
őstag
Ö kinyomozta volna,hogy mizu az ssd-k terén!

[link] -
Formaster
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Az a 30 ezer nálam 50-60 lenne. Persze más egy ország sorsán sem agyal ennyit. De az más. Számomra ez a pénz, család mellett megterhelő. Nyilván nem veszek olyat, amiről nem tudom, hogy mi az.
Vettem már így egysmást és mindig kiderült, hogy amit elhallgatnak, azzal bibi van. Szinte biztos vagyok én is, hogy a Force GT és 830 a király, vagy hogy alig van különbség.
Neked van mindkettő? Mert csak az az adat mérvadó, akinél ugyanabban a konfigban volt mindkettő tesztelve.
-
zetecR
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
B+, nem mindegy, hogy hány mag, mekkora cache, MLC, aszinkron, stb?
Nézd meg, hogy melyik milyen tempót tud valós alkalmazásban és DÖNTS.
Más 20 milliós autón nem tipródik ennyit, nem te/ti egy 30ezres SSD-n...Hidd el, nagyon jó a Samu 830, de a Force GT-vel sem nyúlsz mellé.
OS-nek mind a kettő hibátlan, nagy adat mozgatásánál gyorsabb a Samu.Ennyi.
Többet nem tudok elmondani.
Kérem kapcsolja ki.

-
Formaster
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Kezdek a samu felé hajlani. Sem a Corsair, sem az OCZ nem tünteti fel, hogy hány mega CACHE van az SSD-ikben.
Szerintem gyalázat, de itt egy másik dolog. Corsair honlapja írj a Force 3-nál, hogy asynchronous. Kérdem én, hogy ugyanebben a sorban a Force GT miért írja azt, hogy technology: NO?
Kezd ez az egész teljesen elszomorítani. Nem Gornecknek szántam a kérdést, hanem mindenkinek. (csak félre nyomtam)
-
Clemi
veterán
Egyszerűen nem értem mi ez a para a Crucial M4 FW frissítés körül. Megycsináltam a leírás szerint (ISO kiír CD-re, gép kikapcs, kábel átdug 1-3 SATA2-re, bekapcs, boot a CD-ről, kikapcs, áramtalanít, gép indul) és pár perc alatt kész is voltam. A rendszer tökéletesen megy tovább, és talán egy kicsit gyorsabb is lett, legalábbis az ATTO és az AS benchmarkok szerint, bár igaz nem számottevően.
-
Anfänger
őstag
Jó reggelt fórum függök!

Nekem a Vertex 2-esemmel semmi gond,pedig most csak az van a gépben!Pedig elég sokat megy! Kb. 6-7 hónapos,és 2 hónapja egyedül van a gépben,mint adattároló! Ès használva is van ám rendesen!
Üdv. -
Viktoár
addikt
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Na ez az,pontosan ilyenre gondoltam.Köszi szépen.

-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Nekem a 120 gigások értelmetlenek lennének,azért veszek 64-est,nem sok program van a gépemen,a 64-esnek is a fele biztos,hogy üresen lesz állandóan szinte,nem azért nem veszek nagyobbat,mert azt gondolnám,hogy a 64-es olyan gyors,mint a 120-as,hanem,mert kihasználatlanul ott lebegne állandóan abból vagy 80 giga szabad hely,szóval az meg abszolút felesleges nekem.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Nekem az itteni felhasználók véleménye többet ér a teszteknél,mert a tesztekbe teljesen más konfigokkal csinálják,pl: Sata 3,i7-es proci,meg 8 giga ram.Persze nézegetek teszteket is,de a végső döntésnél az itt lévő véleményeket veszem figyelembe,akkor nem fog meglepetés érni szerintem.
Amúgy meg ezzel nem mondtál újat tisztába vagyok vele,hogy pl: egy 128 gigás SSD-é sokkal gyorsabb mint egy ugyanolyan 64 gigás,hogy a kisebb SSD-é nem lesz olyan gyors,mint a nagyobb testvére.De azért köszi,hogy próbálsz segíteni
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50
üzenetére
ebben a gyönyörű világban minden lassan csak arról szól hogy hogyan verhetik át az embert, mert tisztességesen nem megy a bolt.
Azért ez nem teljesen igaz,mert akkor minden vásárlás orosz rulett lene,csak kicsit kell információval kell lenni vásárlás előtt,és mások tapasztalataira kell jobban figyelni,mint a számokra,persze ez se jelent 100%-os garanciát,de azért mégsem zsákbamacska,ha már az embernek van kellő információja arról,hogy mit is fog venni.
-
Atticus85
tag
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
A gyártó a minap vonta vissza a saját fw frissítését rá. Miért kellett azt vajon kiadni? (hogy visszavonni miért kellett azt már tudjuk) Miért intézte el valakinek a meghajtót win alól frissítve? Eddig a 64GB-osnál tapasztalták az 5184 órát. Akkor milyen véleményen leszel ha 128-asnál egyáltalán nem jelentkezik majd a későbbiek folyamán sem senki részéről a probléma?
Iagazad van ha azt mondod hogy így akkor sem járja SSD-t venni, de egyelőre ebben a gyönyörű világban minden lassan csak arról szól hogy hogyan verhetik át az embert, mert tisztességesen nem megy a bolt.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Én most az üzemórára gondolok,de amiket te akarsz mondani az elég kis százalékba fordul elő,ami bármibe előfordul szinte.Például csak egyet mondok,olyat még nem mondott nekem senki,hogy Samsungot ne vegyél,mert xy baj van velük,és csak egyet mondtam.Az meg kicsit furcsa,hogy te ezek ellenére mégis az M4-et választottad, dehát a tied nem az enyém,nálam ez már kizáró ok,hogy ilyet vegyek.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Akkor olvass vissza pár ezer hsz-t (vagy elölről az egészet) és mond meg nekem melyik fajta volt az amelyiknél nem volt probléma. Múlt hétfőig egy volt ilyen: az M4.
Pontosan ezért választottam. (persze néhány tucat tesztet is azért megnéztem előtte)
Természetesen megértem hogy mindez nem meggyőző most már. -
Atticus85
tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Mint például?
Ezt most komolyan kérdezed????
Most ezt nem oltásként írom,de az M4-es 64 gigás-on kívűl,még nem hallottam,egyről sem,hogy van még más gyártónak is ilyen SSD-je amin egy bizonyos üzemóra határ után kékhalál áradatok várhatnak óránként,ha csak erre alapozunk akkor majdnem mindegyik gyártóé stabilabb. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vásároltam használtan egy ssd-t.
Mivel ez az első ssd-m tudnátok egy részletes írást linkelni vagy pár tanácsod adni hogy beszerelés után mit kel bekapcsolni illetve beállítani/telepíteni?

Az ssd tipusa buffalo shd-nsum30g.
A lap egy asrock 970 extreme4 és win7-et szeretnék rá tenni. -
Zlin50
senior tag
-
Formaster
addikt
Egy kis vidámság
Árban és tudásban nekem ez verhetetlen és azok a csodálatos szürke-babakék árnyalatok. Tud valaki ócsón?
Ennél jobb áron a hülye se adná.
Aktív témák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux felhasználók OFF topikja
- Renault, Dacia topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy se tervezem hatalmas fileok mozgatását rajta.
Én csak annyit látok, hogy ugyan olyan gyorsan töltődik be mind2 ssd-vel minden.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) az SSD-re a deefragot.