Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik a jobb választás szerintetek:
Corsair vagy Corsair GT vagy a Samsung?
-
Jack@l
veterán
-
shteer
titán
10 perccel ezelőtt a vertex3-am megállt - restart után nem volt a meghajtók között, nem volt boot-eszköz
kivettem, usb-n megy. visszatettem megy.az utolsó event:
The OMSCAN service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified.mindenesetre egy mentést csinálok a rendszerről...
-
Geri8
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
ssd life szerint is van TRIM:
http://kephost.hu/image-D6B7_4F1C5B1F.jpgköszi szépen a válaszokat.
Akkor ezek szerint nincs nagy gáz, csak sokkal lassabb mint amilyen lehetne
Egyébként a AHCI-t meg kell találnom így kiírva a Biosban valahol a SSD beállításokban? lehet hogy csak én vagyok láma...
-
Geri8
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
öcsém új gépébe menne, azon már tuti van ilyen izé.

És az élettartamát is jelentősen csökkeni az AHCI hiánya? mert később fejlesztek én is, de addig nem akarom "tönkretenni"
-
Geri8
tag
Sziasztok.
A minap meghalt a hdd-m, ezért minimális utánaolvasás után vettem egy OCZ Agility3 60gb-os MLC ssd-t. 500MB/s-es olvasás/írásra mondják.
Régi alaplapom van, (Asus m2n4) Sata II-es.Most olvasgatok utána dolgoknak, és én ezt a AHCI átkapcsolást seholsem találom a BIOS-ban, úgyhogy enélkül lett telepítve a win7 (ezzel formáztam le telepítés előtt az ssd-t)
Semmihez nem nyúltam még, csak megnéztem a TRIM-et cmd-ben, elvileg 0 át ad vissza, tehát van.
Így a következő értékeket kaptam CrystalDiskMark-al:
A Seq írás és olvasás alacsonynak találom az átlagos értékekhez képest amiket itt láttam a fórumon (SataII-ben persze)
Kérdésem az lenne, hogy az AHCI hiánya rontja le az értékeket? Illetve ettől jelentős mértékben romlik majd az ssd-m élettartama és megbízhatósága, mert akkor kiveszem, és veszek egy normál hdd-t.
-
bizi990
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Akkor itt a válasz, hogy miért sataIII-ast veszek

Köszi! -
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem baj, ez is valami, legalább a nyomkövető sütik, meg flash sütik meg egyéb cookiemonster-ek is letakarodtak legalább a partícióról.

-
ricshard444
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
+400mb

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha használnád a CCleaner Free-t, akkor szerintem még pár giga-t is felszabadíthatsz akár, mert nem csak a temp-ekben van szemét, hanem máshol is, pl programdata-ban vagy amit egyes alkalmazások hagynak maguk mögött
2 egyszerű dolgot kell/célszerű betartani:
1. Alapbeállításon is teljesen jó, egyetlen beállítás, amit eszközölni célszerű, az a Beállítások/Haladó és a Csak a 24 óránál régebbi fájlok törlése a windows temp mappából lehetőség elől szedd ki a pipát.
2. Csak a Tisztító funkcióját futtasdHa ezt a 2 egyszerű javaslatod megfogadod, akkor nem lesz felesleges szemét a rendszerpartíción. (A TEMP mappák, akkor is takarítva lesznek, ha esetleg ki vannak helyezve bárhova is)
-
Bodor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Szivesenkabanka : javaslom a saját kis szösszenetemet. Nekem sosincs ismeretlenül lefoglalt területem...
-
kabanka
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
nekem akkor sincs. Mindegy újrahúzom, már megint:S
-
-
Bodor
veterán
válasz
kabanka
üzenetére
Ha a hibernálás engedélyezve van,akkor a hiberfil.sys fájl is foglalhat sok helyet, és érdemes átnézni a TEMP és TMP mappák tartalmát, nagyságát.
Rendszervisszaállítás-nál ha egyszer be volt már kapcsolva, akkor ha jól emlékszem, akkor nem elég csak kikapcsolni azt, hanem törölni kell az addig létrehozott visszaállítási pontot, pontokat is. Nem 100% , hogy így van,de ennek is utána lehet nézni.
Nem utolsó sorban, a lomtárat is üríteni kell néha. -
kabanka
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
de előtte volt rendsze ugyanígy és akkor nem volt ilyen ugyanezek voltak fent mégsem hiányzott 10 gb. Ha minden nappát a rejtetteket is összeszámolom nem számol össze annyit mint amennyit a meghajtó mutat, 50 GB:S 9 szabad. a !gb-t értem ami lejön ssd-nél. nem értem
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok! 64Gb-s ssdmen van a rendszer ami úgy kb 10 gb-t eszik emeléé pár giga program és ennyi. Mégis 9 gb szabad helyem van... lapozófájl ki van kapcsolva. Rendszervisszaállítás is, töredezettségmentesítés is. Mégsem értem hova tűnt a szabad helyem. Ötletek?
-
válasz
bizi990
üzenetére
A laptopodban sata2 vezérlő van ha jól olvasom a leírásában, ezért ne számíts ~280MByte/s -nél nagyobb szekvenciális írási/olvasási értékekre sata3 ssd-vel sem. Persze egy átlagos sata2 portra kötött ssd is sokkal gyorsabb lesz a mostani merevlemeznél.

-
bizi990
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Köszi, igen ezt néztem már és fentebb vki írta, hogy a 4k olvasást, írást érdemes nézni. Sima 4k-nál kicsit jobb Agility3, QD32-ben (mi ez?) és az összes többiben Samu sokkal jobb.
Nagy fájlokat nem másolgatok illetve ki tudom várni. Sok kicsi fájl a lényeg és itt is abban a viszonylatban, hogy most egy átlagos 2,5"-os vincsi van benne.
Van érezhető sebesség különbség a kettő között?szeva000: GT alig olcsóbb, céges notiba, számlára veszem, így a különbség még kisebb, így ezt akkor választanám, ha ez jobb. Jobb?
davidsz: thx!
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
bizi990
üzenetére
Amit írnak, soknál kamu... itt vannak ph-sok által tesztelt ssd-k eredményei.
-
bizi990
senior tag
Sziasztok!
HP EB 6930p Core2Duo-os notebookba szeretnék SSD-t Linux alá. Csak ez lenne benne.
128GB-osok közül ezeket néztem:
Samsung 830 N-es: ~58e
Corsair Force GT 120GB: ~52e
OCZ Agility 3: 43e
Adatlapokon szerint mindegyik sata III-as, olvasási sebesség kb mindegyiknél ugyanannyi, írásra samunál 300-at írnak, míg többinél 500 körül, de ez gondolom, csak elírás vagy másfajta tesztre vonatkozik. Általában a 830-at ajánlják, csak kérdés, hogy a kb 33% felár megéri-e az Agility3-al szemben.
Notebookot webes fejlesztésre (+Oracle, Postgres adatbázis) és irodai munkára használom.
Mit ajánlanátok? -
DeadMeat
nagyúr
Használtat csak bolti garival, tesztelve szenmélyesen!
Samu 830 az ajánlott, (30-35K) mindenhol jól teljesít.Ha olcsóbb árszegmenst nézel és csak Os alá kell, akkor még szerintem az ocz agility3 vertex3 corsair gt és társaik is szóba jöhetnek.
Ezek közül a legolcsóbb az agility3 25K és a leglasabb is, de használat közben a másolgatásokon kívül nem fog feltűnni. -
Najz
tag
Sziasztok!
A napokban elgondolkodtam és arra a döntésre jutottam ,hogy szeretnék gyorsítani a rendszeremen.
nem szeretnék sok pénzt költeni a dologra 15-30ezer keret körül terverztem
- A kérdésem az lenne hogy manapság mi számit best buy-nak?
melyik gyártót/kat ajánljátok és mire érdemes figyelni vásárlásnál?
- érdemes újat venni vagy esetleg körbenézni a használt piacon? -
Formaster
addikt
Ezt érdemes megnézni. Eddig gondolkodtam, hogy milyen SSD-m legyen, ezek után úgygondolom szinte bármi megteszi.
Íme a Caviar Green, szerintem ettől bármi jobb lesz, még egy Vertex Plus is

-
Atke
senior tag
Hülye kérdés,de csak most jutott eszembe, az hogy SATA2 vagy SATA3-as kábel van a SATA3 SSD-n mennyit nyom a latba?
-
ThodEE
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Okés köszönöm

-
-
Bodor
veterán
válasz
keszegduda
üzenetére
-
keszegduda
őstag
Az samsung SSD-hez mellékelt SSD Magician aggódik állandóan hogy frissítsem a frimeware-t. Érdemes vagy jó így ahogy van? Nem szeretném ha letérdelne a gép, mert szükség van rá.
-
Bodor
veterán
Egy kis szösszenet az indexelés témához.
Vettem a "fáradságot", és töröltem az indexelés adatbázisát, beállítottam, hogy a "C" meghajtón kívül az összes háttértárat is indexelje. A következő adatok születtek mikor végzett:
Összesen 2822 GB adat, 148000 elem indexelve, ez összesen 752 MB helyet foglal el. Vagyis ez mindössze 752 MB írást jelent az SSD-n, mely méret ezek után csak akkor változik minimálisan, ha új fájlok kerülnek tárolásra, ami valljuk be nem jelent sok írást.
Akkor miért is kell kikapcsolni? Hogy lassabban találjuk meg amit keresünk? -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
ThodEE
üzenetére
Ha a SATA 3-as portot szeretned mindenkepp igenybe venni a sebessege miatt, akkor igen, ajanlottabb a Samsung. Meg ugy latom, olcsobb is durvan ket ezressel a boltban, amire hivatkoztal. Ellenkezo esetben meg mindegy, csak akkor a SATA 2 lehet egyfajta korlat a 3-as SSD-knel.
-
ThodEE
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
-
Zlin50
senior tag
Csak akkor lesz látható a sata2-nél nagyobb sebesség ha 2.0-ás portba rakod. Most már gyakorlatból tudom. Na persze túlzott elvárásunk azért ne legyen...
Íme:
Ja, ez Delock vezérlőn van. (érdekessége a dolognak hogy a HDD-is jobban szerepel rajta, főleg ha 2.0-ás slotban van)
A megbízhatóság meg majd kiderül mert éppen hogy csak kipróbáltam.
-
Zsadi
őstag
Asrock SATA3 CARD 2 portos 6Gb/s PCI-Express 1x 2.0 adaptert tervezek venni, amire Sata3 SSD kerülne, egyelőre 1db.
Mennyire megbízhatóak ezek a vezérlők, és az így rájuk kötött SSD-k?
-
Érdekesség!
Asus P8Z68-V/Gen3 sata3-al + corsait force gt 120gb, újrahúztam hiba miatt a rendszert. Még nem került fel az intel rst driver addig annyira gyorsan bootolt a gép, hogy a logo ki sem alakult, amint felkerült megnőtt a boot idő lényegesen, de a rendszer alatt maradt mindkét esetben a sebesség. HA törlöm a drivert nem segít mert marad a lassú boot. Tehát ha feltelepült már mindegy nyoma marad!
-
Bodor
veterán
-
syler123
veterán
Már lassan egy hónapja tervezek ssd-t venni, mire rászánom magam felmegy az ára, ilyen már komolyan nincs. Ahelyett hogy lejjebb menne az áruk, fentebb megy...
Most egyedül OCZ agility 3-at találtam 60 gigásat 24900ért... Sata2-es lapba menne, de nem tartom elég jónak... Crucial m4 meg Samsung 830 ami a legjobb lenne, de nem lehet kapni jó áron. Crucialt majdnem megvettem 26k-ért, de elvitték előlem... -
Bodor
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen, elég. Szóba jöhet még az OCZ Vertex2, vagy a Samsung 470. Sebességbeli különbözetet nem fogsz tapasztalni egyiknél sem a másikhoz képest a valós felhasználásban, vedd azt amelyiket szeretnéd, vagy amelyik olcsóbb.
-
Bodor
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha SATA2-es gépbe lenne, akkor ezeken nem kell gondolkodni, de ha a későbbiekben fejlesztesz, akkor igen. A különbségbeli tapasztalatokat pedig elmesélik a tulajdonosok.
Érdemes itt megnézni, hogy egyes SSD-k hogyan viselkednek SATA2-es és SATA3-as csatolóval, illetve össze is hasonlíthatod a különböző SSD-ket. Hozzá kell tenni, hogy ha csak rendszernek használod az SSD-t és nem mozgatsz rajta nagyobb fájlokat, akkor a szekvenciális olvasás és írási teljesítmények indifferensek, nézd inkább a 4K olvasást.
-
hanog
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors és érthető válaszokat!
-
Gyártónként, de ezen belül is más-más lehet a felállás. A konkrét példánál maradva (azaz Vertex 3 120G-ről beszélünk) nincs szükség OP alkalmazására, mert a 120G-s az valójában 128G-s. Ehhez még hozzájön, hogy a formázott (tehát a valós, felhasználható) kapacitása ~112GB és így 128-112=16G áll rendelkezésre a FW-nek. Ettől függetlenül azért tökig ne írd tele, legyen 2-3G szabad hely rajta. (legalábbis Én nem szoktam fullra teleírni eszközöket)
Ott, ahol külön OP-t célszerű alkalmazni, azt is érdemes megtenni, 2 okból
1. Így nem kell mindig azt figyelni, mennyi szabad hely van a meghajtón
2. Az elkülönített rész biztosan kevésszer van írva, csak akkor használja a FW, amikor kell -
Bodor
veterán
Teljesen mindegy, hogy azt a 10-20 % üres helyet particionált, vagy particionálatlan helyen hagyod. Az a lényeg, hogy üres legyen az SSD teljes kapacitásának kb. a 15%-a. Nem találtam arra vonatkozó információt erre a típusra vonatkozóan, hogy a gyártó alapból lefoglalta volna ezt a területet, szóval neked kell a 120 GB-ból KB 18GB-ot szabadon hagyni!
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Említették itt többen hogy a Corsair force 3 / 3 GT-vel járnék a legjobban.
Akkor is ha szembe állítom ezeket egy OCZ Agility / Vertex 3-mal?Mi előnye van a Force 3 GT-nek igazából? Gondolom, SATAII-nél még a sima Force 3 is sok, nem?

Üdv. core2
-
hanog
csendes tag
Sziasztok guruk!
Srácok lenne egy kérdésem. Kerestem a fórumon és többféle nyilatkozatot láttam, így nem tudom mi az igazság. Hátha aki már régebb óta használja az tisztában van vele.
Szóval a kérdésem az Over Provisioningal (továbbiakban OP) kapcsolatos, de elég összetett.
Adott egy OCZ Vertex 3 120GB SSD.
Windows 7 és Ubuntu 11.10 dual boot.
Ugye a wear leveling miatt, hogy tudja tologatni a dolgokat ide-oda egy 10-20%-ot szabadon kell hagyni. Ha jól értelmezem ez az OP helye. Na most olvastam valahol, hogy ez az ssd azért 120GB mert 8GB alapból le van foglalva külön OP számára. Tehát nem kell külön ügyelni, szabadon hagyni területet.
Máshol azt olvastam, hogy ennek ellenére is érdemes szabadon hagyni területet.
Valaki azt mondja, hogy ez a terület egy olyan rész mondjuk mintha nem laknám be a teljes C particiót, tehát megvan formázva csak épp ügyelek rá hogy ne teljen be.
Megint máshol azt láttam, pl a Samsung Magician-nél, hogy Unallocated részt hoz létre, kvázi mintha meg se particionáltam volna azt a "kis területet" (nem történik betűkijelölés sem).
A harmadik része a kérdésemnek:
Befolyásol-e bármit is ha mondjuk több partició van és az egyiket szinte csurig telemásolom, persze úgy hogy
a.) többin van szabad hely
b.) megvan hagyva külön az op terület
Hogy egy élő példát hozzak fel.
Ez a terület mondjuk linux alatt a csere hely (swap). Mivel használom a hibernálást és azt akarom, hogy gyors legyen ezért ssd-n tartom, de nem akarok neki pluszban sok helyet hagyni pláne ha nem muszáj.Szóval ez lenne így a kérdésem, vagyis, hogy mi az igazság, hogyan használjam? Bocsi elég összetett és biztos pofon egyszerű de nem találtam rá megnyugtató választ.
Köszi előre is! -
LángVágó
csendes tag
Üdv !
Már napok óta próbálok win7et telepíteni az új ssdm-re de nem sikerül. A gépemen lévő win7 látja, a bios szintén. Viszont ha elindul a win7 telepítő betölti a default win7 hátteret meg az egérkurzort és ennyi. Semmilyen ablak nem ugrik fel hogy tovább vagy valami. Van valami ötletetek hogyan oldjam meg ezt a problémát ?
-
fairi
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
az a program mot csinál????
-
fairi
őstag
vettem egy OCZ agility 3-at 120 gb-ost. Alaplapom Asus m4a89gtd pro.
Elvileg mindketten támogatják a sata3-at.
Ám a sebességmérések szekv. tesztrész 205 olvasás 133 MB/sec írást ad eredményül(SSD banchmark). olyan mintha sata2 módba lenne.Alaplapon elvileg mindegyik csatlakozó sata3-as...
Mi lehet a probléma? AHCI módba van már kapcsolva.
Bár még csak adattárolóként van gépbe, még nem tettem át rá a windowst. lehet ha majd rátelepítem teljes sebességre lesz képes?
Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- TCL LCD és LED TV-k
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Kuponkunyeráló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Billentyűzet gondom van
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 24 core GPU, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0382AR)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szivesen