Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- norbx: Számítógép.hu
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Szia,
Majd még tán érkezik segítség, én addig beírom, hátha ez is segít

Kezdetnek merem remélni, hogy Win7 van a gépen. Emellett AHCI-re tudod állítani BIOS-ban a sata portok működési módját. Alapjáraton lehet, hogy ez IDE-n van. Ez egy fejlettebb lemezkezelési módszer. (De ha most megteszed, akkor alapjáraton a Win nem fog elindulni, registry-ben restart előtt át kell állítani). Ez egy picit dobhat rajta. Emellett a diskeeper töredezettségmentesítőt, és még 1-2 okosnak mondható funkciót teljesítő szoftvert sokan szeretik. Automatán a háttérben karban tartja a dolgokat, ha netán sikerült széttöredezni a rendszert, ezzel lehet rajta segíteni. Bár ez nem annyira biztos már, mert Win7 is karban tartja azért szépen. -- És - nagy vonalakban - valahol itt véget is érnek a HDD-t maximálisan kihasználó módszerek. Lényegi változást nem okoznak, segítik.Nos, hogy rá is térjek:
1. és 2. egyben: Igen, megoldás lehet egy külön, de nem egy másik HDD, akármelyiket is nézzük. Gyorsulást, igazi továbblépés érzését az SSD adja meg. De, ennek az élménynek ára is van sajnos, Ft/GB-ot véletlenül sem szabad jelenleg összehasonlítani a HDD-vel. Viszont sebességben fordul ez a mutató. Valamit valamiért.
Kérdést Neked kell feltenned magadnak: "ár/érték"-ben Neked mi számít értéknek. A kapacitás vagy a sebesség? Laptopban szempont lehet a fogyasztás esetleg még.
+ SSD: sebesség, fogyasztás
+ HDD: kapacitás, ár
Nyilván az egyiknél a másik pozitívumai a negatívumok.Ha a keret engedi, én mátrix-osan szólva a piros kapszulát, vagyis az SSD rejtelmeibe való mélyedést javasolnám. Többet dob a gyorsaságon, mintha lecserélnéd az egészet egy drága konfigra, és HDD-n futó oprendszerre kötnéd. Ma lehet így fogalmazni már, hogy "vétek lenne bizony". Igazi szárnyakat az új konfigok SSD alatt kapnak csak igazán, mert - teszteket ha nézed kiderül - minél jobb a konfig, az SSD is annál gyorsabbá válhat - persze nem a csillagos ég a határ

Adatlapodon lévő konfigodhoz egy sata3-mas SSD szerintem egészen nyugodtan dívik.
Ezen belül milyen? Szerintem az egy következő kérdés legyen esetleg, ha SSD mellett döntesz. Mert egyelőre ez volt a kérdés.
Valamint, az ne legyen szempont, hogy mit csinál a gép játéktelepítés közben, hacsak nem egész napra ez a hobbid
Értem ezalatt, ha beruháznál egy SSD-re, akkor már azt a pár játékot is - legalábbis a kedvenceket - arra telepíteném, gyorsabb betöltési idők miatt is.Vége, bocsánat a hosszért, meg az esti mese stílusért, ha sok felesleges infó volt benne.
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Highguard
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezen belül milyen? Szerintem az egy következő kérdés legyen esetleg, ha SSD mellett döntesz. Mert egyelőre ez volt a kérdés.