Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi a választ, a lapomon elvileg csak az SB710 féle sata vezérlő van, de akkor ha a corsair mellett döntök, akkor figyelek erre a dologra.
egyébként várható, hogy észlelek valami gyorsulást a kingstonhoz képest? mert azért szintetikus tesztekben elég durván jobb a corsair (meg a samu is egyébként), persze azzal tisztában vagyok, hogy a szintetikus értékek önmagukban nem perdöntők. -
malisonX
aktív tag
válasz
SG3rg0
üzenetére
Fire/SOUL/CD kolléga becopyzta a changelogot. Szerintem semmi érdemleges nem történt. Azt viszont észrevettem, hogy a CrystalDiskInfo a Standard mellé azt írja, hogy ACS2 ACS-2 Revision 2, eddig pedig azt írta, hogy ACS2 ATA-ACS version 4c. Kérlek nézd meg, hogy nálad mit jelez. Nem tudom, hogy a firmware frissítés következménye-e, vagy valamit nekem sikerült elállítgatni. -
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mindkét SSD jó választás lehet, a Corsair-nél annyi megjegyzés, hogy ne marvell vezérlőre kerüljön, FW gondról nem tudok. A Samsung-hoz épp pár napja adtak ki FW frissítést és ahogy olvashatod, amolyan orosz-rulett hogy sikerül-e frissíteni, viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az új FW-ben javított hibákkal nem találkoztam (meg szerintem itt a topikban sem írtak róla a 830-as tulajok), szóval személy szerint nem tartom szükségesnek/kötelező jellegűnek az új FW felrakását.
malisonX #30686
Kedvelem az olyan versenyzőket, akik nem hagyják magukat...
Viszont az lehangoló, hogy ilyen tortúra árán lehetett csak kivitelezni, főleg, ha ehhez még hozzávesszük jNk #30689 hsz-át is... Elég szomorú, hogy pont az a Samsung allergiás FW frissítéskor a chipsetekre/vezérlőkre, aminek amúgy meg szinte mindegy milyen vezérlőre van kötve OS alatt... (Bocs, hogy csak most írok, csak közben régebben ígértem pár emberkének egy logout bejegyzést, W7 x86 és x64 az egyben telepítő készítéséről, aztán most gyorsan megcsináltam, ha már megigértem...)(B)jNk #30689(/B)
Tehát az SSD-n van az OS, erről indítottad a gépet, és a futó OS alól frissítetted a FW úgy, hogy nem is takarította le az adatokat? Ha igen, akkor nem értem miért nem tudják ezt kiírni a Samsung honlapján, mint anno a 470-esnél...(ott is volt olyan FW frissítés, hogy ha bizonyos FW-ről, bizonyos FW-re frissítettél, akkor nem vesztek el az adatok, de ezt le-/ki is írták...) -
SG3rg0
őstag
-
malisonX
aktív tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Azt onnan az elejéről egy normális partíciókezelő programmal el tudod tüntetni és összeolvasztani a rendes partícióddal. Azt hiszem, hogy a beépített windowsos cucc nem képes rá, mert nem a "végén" van az üres terület. Én az EaseUS-t használom és ajánlom. Ellesz vele egy darabig, arra készülj fel...

-
samu74
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Használtan vetted az ssd-t? Mert ha laptopba volt eredetileg, azokon szokott lenni előre telepített rendszernek egy külön partició.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem simán engedte; friss w7, a magician szólt hogy van új verzió, majd hogy van új firmware, letöltöttem, a magician pedig frissítette is az egy szem 64Gigás 830as samut, majd restart/off után már az új fw működött (W7 újra megtalálta).
Viszont az egyébként nagyon jó ár/érték arányú asrock h61m/u3s3 asmedia sata3 controllere nem izzasztja meg teljesen a ssd-t :
Samsung 64GB 830 : alaplapi asmedia sata3 port és az alaplapi intel sata2 port.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Igen, vszínű
De le sem tudom így törölni, bár progival biztos, azt írja, hogy Helyreállítási partíció... Nem lehet, hogy akkor került az oda, amikor klónoztam egy másik vinyóról erre a vinyóra, nem lehet valahogy egybeolvasztani? 
De egyébként 128gb-ból nem rossz hgoy 108 marad... tehát az a 11gb végülis lehet, hogy az elvesző vmi, vagy ssd-nél nincs úgy mint a hdd-nél?
-
zoleeno1
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szerintem az a 10.95Gb-os partíció kavar be, amit továbbra sem értünk hogy került oda

-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pendrive-ról is probáltam frissíteni, úgy sem működött. Viszont annyira felcseszte az agyam, hogy átraktam a notebookomba és ráeresztettem a windowsos frissítőt, ami aztán lefagyott
Utána szintén a notebookomba beraktam a DOS-os frissítő lemezt és szépen elsőre felment az új FW
Úgyhogy csak nem fogott ki rajtam. Látszik, hogy nem sok tapasztalatuk van Samsungéknak az SSD frissítésekkel... 
-
Majd 1 terát írtam már az ssd-re, pár nap alatt közel 400gigát. uuuuu jaj mi lesz most.

-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Thx! Vannak érdekes értékek, sztem az enyém barátságos.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
immár néhány hónapja tulaja vagyok egy 96GB-os kingston V100+-nak, de úgy érzem egyelőre ez a kapacitás felesleges nekem (az OS és a progik 18GB-ot foglalnak, és alig van olyan app, amit esetleg fel fogok rakni a közeljövőben). az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes lenne-e lecserélni ezt a kisebb (60 vagy 64GB-os) de gyorsabb darabra? és ha igen, milyenre?
amiket néztem: samu 830 64GB, corsair force 3 gt 60GB
mindenképp olyan kéne, amivel nincsenek mindenféle firmware-es gondok, még akkor is, ha cserébe lassabb. -
válasz
h1ght3chzor
üzenetére

-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ment mail címre. jó lesz úgy?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát én komoly nem értem mi a **** van... 32gb-ot felszabadítottam, windows szerint annyi helyem van, erre ez a samsung ssd magican ver. 3.1 azt írja 10.95gv unkown, 0.1ids c: 100,19gv ntfs...
Winfos szerint: 108gb a teljes abból 32.6gb a szabad...
Lehet csak újra kéne telepítenem, vagy nem lehet vhogy megformázni, vagy nemtom

-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
szia! Mi a mail címed? nem tudom hova küldjem a képet mert nem gmailes vagyok. programot akar indítani.... Amúgy odaért az eredmény?
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Mondjuk azt a 0,1..-el kezdődő partíciót még értem, mert az a W7 100 megás rejtett partíciója, de az a 11G-s ismeretlen fájlrendszerrel megáldott partíció, hogy hogy került oda, meg mi az, azt nem tudom. Erre szoktam mondani, hogy format c...

malisonX
Tényleg nem tudom mi lehet, mert ha ha kiírja, hogy Updating FW, aztán dolgozik, majd azt írja, hogy minden rendben lezajlott és xxxxxxx az új FW verziója, akkor valami gebasz van, ha mégsem az új FW kerül rá.
Szerintem a pendrive-os frissítést lehetne még megpróbálni, hátha a nagy sietségeben valamit elxartak a CD.ISO-ban...
Kíváncsiságból letöltöttem a 830-as FW, és létrehoztam a boot-os pendrive-ot, látszólag minden fájl rendben van rajta, biztosan rajta van a legújabb FW fájlok is...De mindegy, majd ha kezembe kerül egy, akkor majd élesben minden kiderül.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Atticus85
tag
Erről mi a véleményetek,megéri?
-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze, próbáltam úgy is, hogy másodszor is a yes-re nyomtam. Olyankor bedobta ugyanazt a hibaüzenet, mint amit alapból az AHCI-val. Most jelen esetben végül is nekem lényegtelen, de ha lesz valami teljesítménynövelő javítás is, akkor az ne így működjön már
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem is igaz.
Nem értem magam sem...Itt a kép, nézd meg: [link]
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ööö, miért, most csak 5G szabad helyed van a meghajtón? Mert akkor jól telepakoltad a 128-as Samut...

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, megcsinálom, csak kell rajta helyet csinálnom, mert most 5 gb-ot enged, és azt írja, hogy 11.9 kéne neki

-
.:Kristian:.
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elfelejtettem írni, laptopban használom.

Akkor megnyugodtam, köszi a választ.
h1ght3chzor: Közben megtaláltam, nézegetem.

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
üzenetére
Nézd meg a tesztek között, hogy más milyen értékeket kapott.

-
válasz
üzenetére
Ha asztali gép, akkor a seq és 512k egy kicsit alacsonyabb a "megszokottól". Azért írtam, hogy ha asztali, mert ilyen eredmények laposokra jellemzőek.
Ettől függetlenül, alapvetően jó eredmények. Ilyen volt az enyém, még nem teljesen belakott rendszernél -
addikt
Sziasztok!
Most vásároltam egy Samsung 470 64gigás SSD-t és ezeket az eredményeket kaptam:
Reális a kapott eredmény? Sajnos ilyen téren nem értek az SSD-hez. Lehet valamilyen progival még jobban optimalizálni?
-
válasz
malisonX
üzenetére
Ott voltál egy lépésre tőle, csak másodszorra is meg kellett volna nyomni a Yes-t..
(aztán ha az is kész, akkor megint leállítani a gépet és akkor okénak kell lennie, az első generációs 470-eseken is így ment)
Persze nem akarlak rábeszélni
, mert lehet, hogy pár nap múlva meg azzal lesz tele a net, hogy ez az új FW bugos, aztán az az igaz morgendudli... 
-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát nekem engedte
Csak az a frissítés sem lett sikeres -
-
malisonX
aktív tag
válasz
malisonX
üzenetére
IDE módot beállítva CD-ről Bootolva először megkérdezte, hogy akarok-e frissíteni. Kiválasztottam hogy igen, villogott kettőt az ablak dolgozott kb. 1 percet, aztán megint megkérdezte, hogy akarok-e frissíteni. Rámentem, hogy nem. Kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam. Bekapcsoltam és ugyanaz a szoft van rajta, mint eddig. Most hagyom a fenébe, majd kipróbálom az intel chipsetes notebookomban, ha az AMD-t ennyire nem szereti.
-
Atticus85
tag
Tudom egy páran írtatok már ebbe,de azt akarom megkérdezni,hogy vajon megérné-e Sata 3-as SSD-ét vennem ha csak Sata 2-es csatim van?Mert azért amit kinéztem van vagy 50 Sata 3-ba,Sata 2-be meg jóval olcsóbbat is lehet kapni,attól,hogy nem lesz olyan gyors mint a Sata 3,még gyorsabb lesz,mint egy Sata 2-es??
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
5. Simán windows-ból a Magiciannal frissíted a firmware-t és bízol a csillagok állásában hogy nem lesz fagyás/áramszünet
-
zoleeno1
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
itt van 2 kép, hogy hogyan állítsd be: by Fire/SOUL/CD
OS Optimization
Over Provisioningszerk: megelőzött a szerző

(#30650) SymbianOS: ne is mond, én is feszt rányomok
de hát valamiből meg kell élni/fenn kell tartani az oldalt gondolom 
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
-
h1ght3chzor
őstag
Egy kis segítséget kérnék, hogy tökéletes legyen az ssd-m, illetve hogy mire való pontosan a shrink, és az OS opt.-nál mik azok?

http://www31.zippyshare.com/v/66815826/file.html
http://www31.zippyshare.com/v/12883909/file.html
http://www31.zippyshare.com/v/47800561/file.html -
SG3rg0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbáltam cdről a frissítést nem engedte! Nem próbálkozom többet majd ha valakinek sikerül elmondja hogy csinállta!
Köszi azért az infot!
-
Atticus85
tag
Még így is megérné egy Sata3-ast vinni,mint egy sima Sata2-est?
-
malisonX
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"AMD chipset-et nem szereti a FW frissítő, ezért a frissítés idejére IDE módba kell állítani a SATA üzemmódot. (ha majd rendben lezajlik minden, akkor meg vissza AHCI-re)"
Na én ezt nem tettem meg, rápróbálok még egyszer...

-
válasz
SG3rg0
üzenetére
Mivel még nem frissítettem FW a 830-ason, így "csak" a Samsung leírására tudok támaszkodni.
1. Ha boot-os pendrive-ot hozol létre, akkor azt a legutolsó elérhető Magician-al tedd
2. Nem mindegyik AMD chipset-et szereti a FW frissítő, ezért a frissítés idejére IDE módba kell/célszerű állítani a SATA üzemmódot. (ha majd rendben lezajlik minden, akkor meg vissza AHCI-re)
3. A CD-t vagy pendrive-ot a BIOS-ban a boot sorrend elejére kell tenni, nem pedig a deszka boot menüjét használni
4. CD-ről vagy pendrive-ról indítva először csak egy árnyékmásolat készül a FW-ről, csak ezt követően alkalmazza a FW-t. Feltételezem (de csak feltételezem) a gyakorlatban azt jelenti, hogy amikor először látszólag csinál valamit, akkor ezt követően le kell állítani a gépet (nem elég újraindítani), majd a bekapcsolást követően automatikusan megtörténik a tényleges FW frissítés, ezért volt fontos a 3. pont.A 4. ponthoz még annyit, hogy ez másképp is értelmezhető, azaz egyszerűen arról van szó, hogy a FW frissítés előtt ki kell kapcsolni a gépet és úgy bootolni CD-ről vagy Pendrive-ról.
Persze mivel ezt 830-ason még Én sem követtem el, ezért csak saját felelősségre frissítgetni!!!
UI: Egy előny származik a dologból, mert ha most tömegesen leamortizálják a 830-as tulajok az SSD-ket, akkor tudom, hogy nem fogok nekiállni mostanában frissíteni.

-
Atticus85
tag
A Kingston HyperX 120 gb SSD az csak Sata 3-as?
Hogyha nekem nincs Sata 3-am mit tudok tenni? -
Osynho
addikt
Köszönöm a válaszokat!

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Osynho
addikt
Hy!
SSD vásárlását tervezem. A best buy-nak tűnő Samsung 470, vagy 830 között gondolkodom 64bg-os méretben.Ahogy nézem, a 470-esnek 3 kiszerelése van, van amihez gyakorlatilag semmi sincs a csomagban, van amihez meg kapnék 3,5-es keretet, kábelt. A 830-as viszont egyféle csomagban létezik, kerettel, sata kábellel, stb. A legolcsóbb 470-es 27 körül van, a 830-as meg 32 körül mozog. A jobban felszerelt 470esek meg alig olcsóbbak, mint a 830-as. Szóval lehet, hogy érdemes lenne a gyorsabbat megvennem?
Azért is kérdezem, mert jelenleg nincs sata3 csatlakozóm, ráadásul amd 785g chipsetem van, ami nem a legjobb, ahogy olvasom.
A mostani konfigban lenne különbség a 2 ssd között? Nem tervezem csak ezért lecserélni az alaplapot, procit, ramot, szóval marad a mostani felállás egy darabig, de az ssd meg hosszú távra kellene. Esetleg egy pci-e sata 3 vezérlő jó megoldás? Csak az is 4-5e. 
-
ffodi
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Írtam, hogy nem ramdisk.

Die Lösung ist: FancyCache.

-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hibernálás nincs bekapcsolva.
Külső merevlemezem nincs.
Nem Laptopba van.
SPOR-t nem tudom mi, power loss management .. -
malisonX
aktív tag
-
SG3rg0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor te azt javaslod hogy frissítsem?
Itt a forumba valaki frissítette windows alól és valami nem úgy sikerült! Mit javasolsz? -
zoleeno1
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
ja, köszi, elkerülte a figyelmemet
Ennek értelmében csak akkor fogom megcsinálni, ha valami gond van. Thx 
(#30612) Atticus85: sorry, gyorsabb voltam

Kérdés:
Olvasgattam mit érdemes megcsinálni az SSD-vel, ezt a 2-t találtam a leghasznosabbnak:SSD optimalizálása, beállítása by scope2007, logout blog
Ezeken kívül van még valami, amit érdemes megcsinálni Samsung 830 64G esetében?
-
davidsz
senior tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_30554-30554.htmlItt írták már.
Sebességben nem történt változás. Sőt eddíg semmit nem vettem észre.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Én mindenképpen Samu-t akartam, arról még nem olvastam rosszat
Tegnap kérdezősködtem itt, végül a SATAII-es 470 mellett döntöttem, mivel nekem csak rendszer lemez lesz és nem igazán adna pluszt a 830. Viszont éjjel dobtak ide 1 vatera linket, új 830 64G 26K volt, így lecsaptam arra 
(#30610) davidsz: és mit javítottak vele? Érdemes megcsinálni?
-
davidsz
senior tag
Samsung 830 SSD firmware frissítése RAID módban
Megcsináltam a firm frissítést.
Hagytam mindent RAID módban és nem szedtem szét a tömböt. - Ezt nem ajánlom mindenkinek!!! Ez ebben a formában nálam működött, de másnál nem biztos hogy igen!!! - csak saját felelősségre!
1. Samsung oldalról firmware letölt.
2. Samsung Magicannal boot cd létrehozása
3. Boot CD-ről.
4. Hagytam Raidet mindent, ahogy van
5. Dosban elindul a frissítés
6. Látja az SSD-ket külön-külön.
7. Y - Yes
8. megint Y végzett látja a következőt is hogy frissíteni kell
9. Yes ...
10. kilép parancssorba, akkor siker
11. Power off.
12. Áramtalanít.
13. Viszakapcsol
14. örülNálam hiba csúszott a 12. pontnál, mert restartoltam és úgy nincsenek sehol az SSD-k. Le is vert a víz egy pillanatra.
Frissítés végén power off!!! és Áramtalanítás, máskülönben nem fogja látni az SSD-t - ez vonatkozik akkor is, ha csak 1 SSD-d van!!!
Az új firm ugyanazokat az értékeket hozza.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fire/SOUL/CD kolléga

De le sem tudom így törölni, bár progival biztos, azt írja, hogy Helyreállítási partíció... Nem lehet, hogy akkor került az oda, amikor klónoztam egy másik vinyóról erre a vinyóra, nem lehet valahogy egybeolvasztani?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem értem magam sem...
, mert lehet, hogy pár nap múlva meg azzal lesz tele a net, hogy ez az új FW bugos, aztán az az igaz morgendudli...

A mostani konfigban lenne különbség a 2 ssd között? Nem tervezem csak ezért lecserélni az alaplapot, procit, ramot, szóval marad a mostani felállás egy darabig, de az ssd meg hosszú távra kellene. Esetleg egy pci-e sata 3 vezérlő jó megoldás? Csak az is 4-5e.