Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy SSD-vel ki lehet-e használni a SATAIII-as sebességét? Nemrégen beújítottam a configom egy Asrock 880G Pro3-as lappal, meg egy 1TB-os WD SATAIII-as Winyóval, no meg + 2X4GB rammal, de a sebessége a gépnek nem sokat változott. Azt tudom hogy a HDD-k képtelenek kihasználni a nagyobb sávszélességet, de mi a helyzet manapság az SSD-vel? Kinéztem egy ADATA 60-as SATAIII-ast, de olcsóbb lenne a Kingston 96-osa, csak az SATAII. A sebesség a legfontosabb, de félek kevés lesz a 60 GB, többet meg nem szeretnék költeni rá egy harmincasnál. Jóval gyorsabb vajon az ADATA? Az írási olvasási adatai alapján legalább kétszer gyorsabb. A valóságban hogy néz ez ki?
Előre is köszi a választ. -
Müszi
senior tag
válasz pschio #22269 üzenetére
Gondolom, hogy sokkal gyorsabb lesz, de a száraz adatok alapján Kingston olvasás:230MB/s írás:180MB/s, ADATA olvasás: 550MB/s írás: 500MB/s. Ez azért nagy különbségnek tünik, vagy ezt általános használt közben nem lehet észrevenni? Persze ezt az tudná igazából megmondani, akinek volt ilyen is, meg olyan is.
-
Müszi
senior tag
Sziasztok
SSD beszerzésén gondolkodom. Volna is két kiszemelt. Az egyik egy OCZ Agiliti3, a másik kicsit drágábban egy ADATA S511. Mindkettő 60GB Sata3 csatolós. Nem tudom bevállalható-e az OCZ, mert olvastam itt vele kapcsolatban hibákról. AMD-s SB850 csip van a lapomon Sata3 csatikkal. Vagy esetleg tudtok ajánlani harmadik tipust a kategóriában? -
Müszi
senior tag
Szevasz!
Én is hasonló problémával küzdök és én sem kaptam bíztató választ. Szerintem vedd meg az újabb konstrukciós 60Gb-osat. Ugyan a Sata3 nem hoz látványos gyorsulást hiába jóval magasabbak szekvenciális írási olvasási értékek, a véletlenszerű elérés normál használatnál fontosabb és az közel ugyan az, legalábbis nekem ez jött le a topik olvasgatása közben..Ettől függetlenül én is Sata3 csatolósat veszek mivel mégiscsak modernebb, ugyan nálam az OCZ Agiliti3 is számba van véve/ most olcsóbb egy ötössel mint az ADATA/ bár itt-ott olvastam gondokat vele kapcsolatban. Mindenesetre megnyugtatóbb hosszútávon számomra mint egy 1-2 éve kiadott modell. -
Müszi
senior tag
Miresz kolléga problémáiból okulva megrendeltem egy ADATA S511 60GB SSD-t. A Corsair- okról már régebben olvastam nem túl jókat és eredetileg is ezzel szemeztem. Majd ha megjött és beüzemeltem beszámolok a tap.-ról.
Köszi az infokat! -
Müszi
senior tag
-
Müszi
senior tag
Sata3- as csatolású SSD tulajoktól kérdezném, milyen pontszámot ad rá a Win7 élményindexe?
-
Müszi
senior tag
válasz SpongyaBob #22843 üzenetére
Kiváncsiság. Miért, te még nem kérdeztél olyat ami csak téged érdekelt?Mellesleg miért fontosak a bootidők? Ahány konfig, és szoftverkörnyezet, annyiféle indulási idő még SSD-vel is. Tehát beszélünk itt lényegtelen dolgokról bőven, de ez talán nem baj?
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz SpongyaBob #22850 üzenetére
Miért, miszámit reálisnak? Mint tudjuk a tesztek nem.
-
Müszi
senior tag
válasz SpongyaBob #22852 üzenetére
Kár, hogy csak 7,9 ig pontoz. Ez is lehetne egy hasonlítási alap.
-
Müszi
senior tag
válasz 5ent1nel #23537 üzenetére
Szerintem legkevésbé az SSD-vel lesz nálad a probléma. SATA kábel ok? SATA3-as?Ha igen, akkor a lapod SATA drivereinek régebbi változatait kellene megpróbálni. Esetleg, ha van lehetőség az SSD-t másik lapban megnézni, vagy a tiédbe másikat belepróbálni.
Különben meg a szekvenciális írási-olvasási sebesség nem sokat számít rendszer SSD-nél. Kár izgulni rajta, ha egyébként meg gyors lett a gép tőle. Ja és a mérést célszerűbb lenne egy másik meghajtón lévő rendszer alól végezni. Persze lehet, hogy akkor sem változik sokat a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz 5ent1nel #23550 üzenetére
Hogy megnyugtassalak, én sem vagyok maradéktalanul elégedett az enyémmel. Bár az Atto tesztem ok-nak mondható, Cristall tesztnél randomban gyengécske az írási sebesség.
Mondjuk ez sem igazán fontos mert rendszernek használom és az olvasás ami a leglényegesebb, az rendben van. Ezek a SandForce vezérlők ilyenek: -
Müszi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #23556 üzenetére
Hát igen, így már jobban néz ki a dolog. És az sem mindegy mekkora a tárkapacitás. Ez csak egy 60Gb-os.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz 5ent1nel #23590 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ezeknél a teszteknél nagyon nem mindegy milyen tipusú a SATA3 vezérlő és milyen a drivere, a kábel meg olyan amilyen. Elméletileg az erek anyaga jobb minőségű a SATA3-asnál, a valóságban ebben nem lennék biztos. Mondhatnánk úgy is ahogyan te, parasztvakítás. Ide kábelek közt biztosan volt anno különbség, itt már nem hiszem. Fogyasztói társadalom érvényesül, kispórolunk mindent amit csak lehet. Tisztelet a kivételnek, bár azt biztosan külön kellene megvásárolni és nincs a cucchoz csomagolva. Ez viszont lehet hogy már szőrszálhasogatás kategória és nem éri meg a plussz pénzt.
Nem néztem utána milyen a lapod vezérlője. Lehetséges hogy ott van a probléma.
Igazából ugyanazon vezérlő sem biztos hogy ugyanazt tudja különböző tipusú lapokban véleményem szerint.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz zetecR #23612 üzenetére
Ki kell próbálni hogy itt van -e. Én nemigazán tapasztalok különbséget a lapomhoz adott SATA3-as és egy régebbi laphoz kapott SATA2-es kábellel készített teszt között.
Ha a HDMI kábelekre gondolsz, hát ott is van parasztvakítás bőven aranyozott csati ide vagy oda[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz zetecR #23612 üzenetére
Most kiváncsiságból csináltam mégegy tesztet SATA2 kabellel és szinte hajszálra ugyanazokat az értékeket produkálta mint SATA3-mal.Ha nem baj, most nem töltök képeket. Az is lehet hogy az átlagnál jobb a minősége a SATA2 kábelemnek és az átlagnál rosszabb a SATA3-nak és igy lettek egyformák
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Titusz77 #23623 üzenetére
Nekem ez van és meg vagyok vele elégedve, bár kétség kívül mint minden SSD-nél ennél is van szórás a teljesítményben de szerintem ez inkább a hardver és szoftverkörnyezeten múlik.
Van még pár ajánlható tipus PL Crucial M4 de hosszabb távú tapasztalat még nem nagyon lehet róluk. Szerintem 30 alatt biztosan megérheti bármelyiket beszerezni az OCZ Agiliti3 kivételével.
Milyen laphoz menne? -
Müszi
senior tag
válasz Ronin- #23717 üzenetére
Bár nekem nem OCZ-m van, de a vez. nélküli egerem néha nekem is akadozott, most nem is használom. HDD-nél nem tapasztaltam. Én valamiféle interferenciára gondolok amikor dolgozik az SSD. Lehet hogy jobban le kellett volna őket árnyékolni gyárilag. Azért egy HDD a vastag fém tokjában ilyen szempontból bizalomgerjesztőbb. Persze nálad komplikáltabb lehet a probléma, de azért a SATA kábeleket meg kéne nézni, hol futnak a házban és ha lehet, máshová tenni őket.
-
Müszi
senior tag
Nagyjából ennyit tud a SATA2. A 300Mb/s értéket soha nem fogja elérni. Kábellel meg ne törődj. Én 3 félével is teszteltem anno /SATA2-SATA3/ és semmi érdemleges különbség nem volt.
Tesztek is különbözö eredményeket produkálnak. Lényeg hogy gyors a gép, tesztekkel meg nem kell foglalkozni. -
Müszi
senior tag
Ezt csak két tökugyanolyan telepítésnél és csak a háttértárban különböző konfignál lenne értelme összehasonlítani szerintem. Nálam HDD-ről 48sec, SSD-ről pedig 18sec alatt jut el a teljes használhatóságig/ WD 1Tb caviar blue- ADATA S511 60Gb/. Bár HDDről még ezután is gondolkodóba esik pl. böngésző megnyitásakor, míg SSD-ről szinte egyből ugrik a kezdőlapra. Bocs ezek az idők a bios betöltődésétől értendők. A bios nálam kb 10sec plussz.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz zetecR #25063 üzenetére
Valóban nincs rajta sokminden még és ramdisket sem használok. Nincs 1 hónapos a telepítés és be sem laktam még igazán. Mostanában kevés időm van rá. Előtte a HDDs telepítést is csak 3 hétig használtam és egy-két teszten kívül azóta sem, úgyhogy 5-10 másodpercet még biztosan romlanak az időértékeim.
-
Müszi
senior tag
Bármennyire is magasak a HDD árak az SSD-k ft/Gb arányát messze nem érik el, tehát csupán adattárnak költséghatékonyságból én nagyon nem javasolnám egyiket sem. Ha oprendszer is lesz rajta, már más kérdés. Akkor minden képpen. Viszont az adatokat én akkor is HDD-n tárolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz GreenAtis #25809 üzenetére
Mint írtam az MS driverrel és az ÚJABB / tavasz óta megjelent és általában friss lapokhoz használható/ SATA driverrel van az AMD-nél trim. Mellesleg itt a topikban is többször írták, hogy Win7-nél felesleges a SATA drivert frissíteni. Teljesen megfelelő az alapból feltelepített.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest