Hirdetés
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Már régi a rendszer, és a PH! leírás alapján csináltam meg (valami sSD beüzemelés topicban leírtak alapján).
A superfetchnek akkor nem lesz köze az outlookomhoz?Registry alatt , amit a kollega írt 3-3 van, akkor azokat ki kéne vennem 0-ára?
Maga az outlook levelek olvasása közben nagyon lassú, értem ezalatt azt, hogyha ugrálok a levek közt, legalább 2-5mpet várok, mire betölti az adott levelet (se kép semmi nincs benne max 2-3 hosszú sor).
De mivel mindent átállítottam annó azalapján ami a topicba volt, így már nem tudom, mi kell és mi nem kell nekem.. lehet reinstall kéne. -
Dictator^
veterán
Annó elég sok mindent kikapcsoltam regeditben, amik az SSD beüzelemése topicban le volt írva.
Viszont ugye ezzel megszívattam magamat, mert az outlook (windows) keresőmotor is le van állítva.Érdemes még mindig az SSD-k miatt egy csomó szolgáltatást kilőni..?
Amit a SSD magician írt (Samu 830ról van szó)
Superfetch
Defrag
IndexingEzen kivül ha jól emlékszem, jópár dolgot letiltottam.. (bár a superfetch az nem ez a windows keresőmotor, ami az outlookhoz is kéne?)
És érdemes firmware cserélni rajta?
CXM01B1Q van fent jelenleg.
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Csak kíváncsiságból, a Samu 830-as SSD-je (128gb) változatban mennyire van még a toppon, azaz ár-érték arányban van ami már jobban megéri? -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazából annyira nem izgat.
WU-t használom, sőt most is frissített.. bár nem tudom mennyit, mert a napi írt adatnál már nem látszik.. programindítás után kezdi el jegyezni.Böngésző cache maradt az SSD-n, többiről nem tudok, amit tudtam, hogy ír, átraktam máshova.. de gondolom ez nem annyira gáz még , bár legalább 2-3 évig még nem cserélném le

-
Dictator^
veterán
Lenne egy kérdésem, nem tudom ez jónak számít:

Se játék, nincs fent, pár alap program, 119GBből 94,8GB szabad.
Temp áthelyezve, Photoshop cache-e áthelyezve, virtuális memória áthelyezve.
Tudom, hogy lóf@sz az a 118gb 3 hónap alatt, csak mi írthatott ennyit rá?Hogy is számoltátok annó? Napi 20GB-al számolva, 25évig kéne elélnie egy SSD-nek?

-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hibernálás nincs bekapcsolva.
Külső merevlemezem nincs.
Nem Laptopba van.
SPOR-t nem tudom mi, power loss management .. -
Dictator^
veterán
A kérdés látom felmerült párszor. Pár napja kérdeztem, hogy van-e Samu 830-ashoz firmware update, akkor még nem volt, ma viszont jött az értesítő nekem is, hogy van firmware.
Esetleg valaki felpattintotta? -
Dictator^
veterán
Miért van az AHCI driver frisebb, a http://www.station-drivers.com/ -omon, mig az intel.com-on nincs, és ezt megéri felrakni (jelenleg látom az eltávolításnál a merevlemezeimet, illetve az ssd-t, nem zavar már , de sebességet nővelhet az új ahci driver? (csak szeretném a frisset felrakni, de nem értem a hivatalos intel oldalon miért nincs ez fent.)
Intel_rst_10.6.2.1001whql(www.station-drivers.com).exe
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megvolt, tényleg, bár amikor rányomom a Yes-t, akkor még nem látja az SSD-t, csak ha az FW gombra kattintok, amugy igen látom, a legfrissebb van szerinte rajta.
Köszi! -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam, ahogy rámegyek, hogy FW update bejön, hogy data loss lehet a firmware update közben, és hogy elolvastam-e a figyelmeztetést, és folytatom: Igen-nem.
Szóval nem tudom melyik a legfrisebb, nekem itt nem írja ki, ennél a lépésnél meg nem mentem tovább, mert nem akarok egyelőre data loss-t.
(Csak olvastam, volt olyan SSD, aminél FW update gyorsulás volt látható, gondoltam, hátha itt is lesz valami)
-
Dictator^
veterán
Samsung 830-hoz Magician nevü programból lehetne Firmwaret frissíteni, illetve nem tudom, hogy van-e, meg meg-e éri felrakni, ha nincs problémám, de amikor rányomnék, hogy nézze meg, már azzal kezdi, hogy minden adat törlődni fog.. namármost nem tudom, hogyha nyomom, már formázná, vagy még van valami üzenet, hogy ilyen firmware lesz rajta..
A samu oldalán nem találom, hogy lenne, csak a program van fent a support része alatt. Szóval valaki tud valamit róla? -
Dictator^
veterán
Most van előszőr AHCI módban a gépem,1 SSD és 3 SATA2-es vinyó is be van kötve.
Viszont véletlen eltávolitottam az egyik 2TB-s vinyómat, hogy kapcsolom ki, hogy ne lehessen eltávolítani? -
Dictator^
veterán
Melyik programmal írathatom ki a napi írt adatmennyiséget? Ami nem csak úgy mér, hogy program bekapcsolás után? Esetleg , ami win indulás óta mér, ha nincs a progi bekapcsolva, akkor is.
-
Dictator^
veterán
Crystalmark ami kiirja a napi írásodat bekapcsolás óta?
Vagy erre van valami más program?(Megállás nélkül megy fel az írt adat, HD Sentinelnél , bár lehet a winupdate ami még fut...Ha kész azért ránézek megint.
/Most restartoltam a gépet és már 1.2 Gb-nél tartok 3 perc alatt és csak a Net Framework 4.0-át szedte le.
-
Dictator^
veterán
Windows 7 saját gép , SSD tulajdonságainál van lent egy ilyen rész: "Allow files on this drive to have contents indexed in additiion to file porerties" - ezt is ki kéne kapcsolnom?
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kicsit be vagyok lassúlva, de a másik topicba válaszoltam közbe

-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nehéz volt kihámozni , hogy mit akarsz ezzel, bár lehet a pár sörnek van köze hozzá, amit magamba tettem.
Most akkor aztmondod, hogy akkor érdemes meghagyni ezt, ha outlookzol, meg ilyesmi?
Pl Outlookot használok. -
Dictator^
veterán
Nod32-nél mit ajánlotok, mit állítsak be, illetve le lehet kapcsolni, a folyamatos scannelést a háttérbe?
-
Dictator^
veterán
válasz
jookomak
üzenetére
9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.
itt erre gondol? turn off windows write cache buffer flushing on the device.
(to prevent data loss, do not selec this check box unless the device has separe power supply ....)
ennek mi értelme lesz konkrétan?-Superfech is szóba került:
A Superfetch-hez én szintén nem nyúlnék, nagyjából csak olvas és a RAM még
mindig gyorsabb, mint az SSD, igaz, hogy ír statisztikát magának, de hát ez
a legkevesebb. Mondom, azért annyira nincs ez kicentizve. Tudom, hogy a
fórumokon az übertuning a menő, de aki felnőtt fejjel gondolkodik, az
beláthatja, hogy ezek a rendszerek a legoptimálisabb teljesítményre vannak
hangolva gyári állapotban. A Vista pedig már az SSD-k használatát is szem
előtt tartva készült, tehát nem nagyon igényel extra beállításokat.üdv
--
Szabó Levente
Microsoft MVP"Köszönjük a válaszod / véleményed ezúton is moonman!
illetve, moonman szerint akkor ez felesleges, most akkor kapcsoljam le, vagy ne?
-
Dictator^
veterán
Tudom összefoglaló (mármint kikereshetném), de mi a legfontosabb SSD-re telepítés után?
Defrag kikapcsolva,
Hiberfil kikapcsolva,
mi kell még? illetve virtuális memóriát is dobjám át HDD-re (4gb fizikai memó van) -
Dictator^
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Te is beújitottál egyet?

Csak jöjjön már a desktop verzió
Szerk: hogyan mondanátok el, egy hozzá nem értőnek, a képedről lévő adatokat?
Seq? 512k, 4k...? Mik azok, stb?
/Egyik ismerős is szemezget mostmár az SSD-vel, mióta küldtem neki a képeket a tesztekről, cska nem tudom, hogy mondjam el, neki mi a mérvadó.../Szekvenciális, nagyobb fájlok másolásánál, a többi, kisebb fájlok másolása (írásnál)..?
-
Dictator^
veterán
válasz
shteer
üzenetére
jólvan akkor, kicsit megijedtem , ugyanis a héten, vagy jövö héten szerettem volna megvenni a samu 830-ast, csak még nem került amugy se boltokba..
aztán épp beszéltem egyik cimbivel, aki mondja, hogy szerinte alaplapot kéne előszőr vennem (csak akkor procim nem lenne) és ssd-t utána..
csakhogy, akkor meg lenne egy lapom, amin van sata 3 vezérlő és mellé ugyanugy nincs ssd-m.
szóval elsőkörben jön az ssd, és utána rá valami lap a későbbiekben.. csak a szar forint miatt tényleg felmentek rendesen az árak. amikor nézegettem a i7 2600k-t akkor volt talán 64~ környékén.. most meg 70+.. szóval inkább egy kisebb előrelépés az ssd-vel, minthogy a lap porosodjon
-
Dictator^
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Picit lemaradtam, Sata 2-ön nem megy alapból a Sata 3-as SSD?! (azt tudom, hogy nem azt a sebességet hozza)
Gigabyte GA-EP45 UD3R alaplapom van és a Samu 830 128GB SSD-t néztem ki.
Ezekszerint nem fog menni vagy miért kérdeztél ilyet?Trim supportot bukom?
-
Dictator^
veterán
Samsung 830 SSD-s topicba egy hozzászólás..
Ez így van? Van valami alapja?
-
-
Dictator^
veterán
üdv
egykét helyen már látom a 830as samu ssd-t.
de mi a különbség ezek közt?Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128N/EU)
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128D/EU) -
Dictator^
veterán
Intel 320 8mbos problémáit 100%osan javitotta a legutolsó firmware?
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pff... én valahol láttam 65ért, de ez.. 80... hát kicsit soknak tartom én is..
A 830, ha 55 lesz mint írták, akkor az bestbuy mi?Az 520 meg gondolom efelett lesz...
De mindig ennyi volt az 510?
Tényleg mintha legalább ilyen 65 környékén láttam volna pár hete, csak akkor még a töke nem volt meg rá... -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem tudom, Én intel párti lennék, HDD-be, amugy a Samut csipáztam, de visszaolvasva itt a Samu nem rossz.
Viszont az Intel ami adná,csak az 510 igy is 60000 felett van, az 520 ami kijön, gondolom drágább lesz és nem viszi le az árát az 510nek sem.
Nem tudom eldönteni , hogy melyiket vegyem... -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ár-érték-teljesítmény arányban akkor nagyon a 830 128gigás lesz a nyerő mi?
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A legjobb , hogy Én se értem.

Mind1, megvárjuk 128gb-st, de ezekszerint akkor a Samsung 830 128gb az Intel 510 120gb alatt kell legyen, ugye?
-
Dictator^
veterán
Samsung 830 100e felett lesz? azthittem az intel 510éhez lesz közel.... ez így...
-
Dictator^
veterán
Srácok, szerintetek mennyire éri meg kivárni az intel 520-as ssd-jét?
510 ugye alig alig, és egész magas áron kapható, mi várható az 520-ról? Letolja a régi árát?
Esetleg normalizálodik az ára, a sok veszteséges 320 miatt? -
Dictator^
veterán
És az intelt mennyiért látod és hol?
Én most kérdeztem meg alattad, mert jön az 520 series intel ssd év vége fele.
Lehet több kerül a boltba, normalizálódik az 510 ára, vagy még az 520 is esélyes lehet.OCZről én eddig túl jókat nem hallottam, főleg az első szériás SSDitől.
Többiben passz, az intel párti vagyok én is.. -
Dictator^
veterán
Most olvasom, hogy az 520-as intel SSD-t már az idei év végére tájolták be, mármint a sorozatgyártás pörög meg ilyesmi.
Talán megéri ezt megvárni, vagy az 510-re annyira rá lehetne vetődni?
520- gondolom több boltba kerül be, mert az 510, gyk alig kapható normális helyen. -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez igencsak meggyőzőtt engem, már csak az intel 510-en érdemes filóznom.
Elvileg ezévben jönne ki az 520, gondolom az 510 árát levinné, de az 510 igy se kapható mindenhol.
Lehet megprobálok valami nagykeres cuccból halászni, hátha jó áron jön. -
Dictator^
veterán
első hszben ami az élettartam alatt van, hogy érdemes kikapcsolni
:Setting: Startmenu - Show "run"
ennek mi köze hozzá? -
Dictator^
veterán
válasz
Zlin50
üzenetére
Hát a 200 terra elég finomnak bizonyul, főleg, egy rendszer eseténél.
Mennyire kötelező amugy a cache-lős programoknak a cache részét átdobni egy másik vinyóra?
Pl: Böngésző, Photoshop ideiglenes fileai, stb..?
Mondjuk a böngésző talán nem, de a photoshoppét javasolt a nagyobb fileokkal való melózás miatt.. -
Dictator^
veterán
válasz
föccer
üzenetére
Tényleg egy olyan kérdésem nekem is lenne, gondolom SSD és SSD között is van különbség, az Intel 510, mennyire birja ezeket? Mármint minden photoshop, meg ilyesmi mehet rá? Vagy könnyen fárad? Mennyi ideje van egy olyan SSDnek , amire az összes progi átmegy, igaz a munka nem arra lesz renderelve, de maga az SSDről fut..
Tudom, hogy nem számolható ki olyan könnyen, de egy sacc?
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Nézegettem egy ideje az SSD-ket, már az X szériától érdekelt az Intel, viszont a 320 - 510-től meg parázok.
Illetve 320-at akartam, de , hibásak voltak, legalábbis nagyrészénél előjött ez a 8mb hiba.
510-at meg nem találom csak pár boltba, miért nem árulják ezt?megérné kivárni az 520-at?de az árról még semmi..
olyan 60 körül áldoznék rá.
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Hobby elektronika
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- Beszámítás! Asus TUF VG249Q 24 144Hz FHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest