Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
-
Hát akkor ugorj neki még1x, a BIOS-ban a SATA üzemmódot AHCI-re, W7 telepítővel töröld, ,majd hozd újra létre az SSD-n a partíciót, ne telepíts külön AHCI drivert, chipset drivert meg különösen ne...
[link] (idestova 17 éve rakok össze gépeket/telepítek stb, szóval a linkben leírtakat tapasztalatból írtam, nem pedig azért, mert valamilyen fórumon olvastam) -
-
Ottoka
őstag
-
Bodor
veterán
Én azért vitatkoznék, azzal a "Ennyiért kapható 64gigások még nagyon az első fecskék, sajnos nem igazán váltak be." állítással. Nekem nagyon is beváltak a G.SKILL-ek, és semmi bajom vele-velük, lásd tesztjeimet a hozzászólásokban. Attól még, hogy neki egy kell, és nem RAID 0-ban menne , szerintem a célnak megfelelne. Az igaz, hogy 37 ezerért lehet már csak kapni....
-
xtech2
tag
Én azóta használok vistat amióta kiadták (action pack-osak vagyunk így eleve kötelező volt) kb 1 hét használatot követően én kikapcsoltam a pagefile-t, ami azóta is úgy van (több mint 2éve, persze volt többször újratelepítés gépcserék miatt, de a pagefile kikapcsolása a telepítést követően általában az első dolgom volt)
Egyszer sem tapasztaltam kékhalált.
-
Márton
nagyúr
Ezekkel én is mind tisztában voltam a vásárlás előtt, de mégis ennek a 32-esnek az ára már elérte az én lélektani határomat, kipróbáltam és eddig kellemesen csalódtam benne.
Még laggolás sem volt! De nem akarom elkiabálni.
Az I/O értékeken meg MFT-vel lehet segíteni
Az ár/érték arány nálam most nem volt annyira döntő, mert nem egy fél terás vinyót akarok kiváltani, hanem gyors rendszervinyót és programok indulását akartam. Itt pedig a 20e már igen vonzó árnak nevezhető.
Megnéztem a win7 bétát is, annyira nem vonzó (8GB telepítés után!
), nekem már túl csicsás az aero, nagy bezáró X gomb, minek?. Biztos kikapcsolható, de nekem nem kell.. Inkább egy letisztult xp-s rendszer. Majd ha muszáj lesz váltani, a használt progik legújabb verziói el sem indulnak xp-n akkor meggondolom az upgrade-et. Azért csináltam ott is egy hd tune-t, picit többet olvas: 
Ez lehet a natív AHCI mód miatt is, merthogy eddig IDE-ben volt?
-
RiddleR
aktív tag
Igen.
De a sima vertex is új vezérlős lesz. A V2-be bele sem merek gondolni.
Azt olvastam OCZ forumon, hogy a vertex2 az apex működési elvét fogja követni, ergo ha a vertex egy fasza vezérlőt kap, akkor a vertex2 simán raid0-ban lévő v1 lesz egy dobozban.Bodor: köszi a tesztet.
xtech2: eztet szépen olvasd át és csináld meg. Utána lesz különbség. A leírtak amúgy szerintem bonyolultabbak mint ahogy elvégzed.
Én is kipróbáltam csak kíváncsiságból, hogy SLC-ken javít-e valamit (de semmi különbség).
Image készítésre viszont a ghost-ot javaslom. Én annó csináltam disk és partition image-et is (biztos ami tuti).
Ha a partition image-et másolod a ssd tweak után vissza akkor az nem buzerálja el a beállítást, ha az disk image-et, akkor visszaáll minden az eredetibe. -
gprspeter
senior tag
Alakul: 199$ OCZ Apex Series 60GB.
-
Sokkal..Előtte WD Raptorom volt,már az is okozott némi gyorsulást egy normál winyóhoz képest, aztán ősszel Samsung 32GB SLC SSD, amit nem lehetett nem észrevenni, pedig 4Ghz-en használom a Core2 Duo, mellette gyors ramokkal..A mostani rendszert pedig még szokni kell, egyelőre ez az első napom vele, hogy használom is..játék ilyesmit csak hétvégén tudok nézni..
Nézd nem is a feltétlen magas read és write értékek amit nagyot dobnak, jó az is..hanem az access time~elérési idő, ami egy normál winyóhoz képest, ami 10-11s, itt 0,1-0,2s!
-
-
Ottoka
őstag
Amit biztosan lehet tudni, hogy akik kihoztak második szériás mlc ssd-t, azoknál megoldódott a gond.
Másik azt olvastam a cluster méret 8k-ra állításával megszűnt a laggolás ahol volt ilyen probléma.
Én nagyon régóta raid0-t használok, 2005 óta van hardweres karim, de előtte is jó ideig használtam alaplapi raid tömböt, nekem kop-kop-kop nem volt ilyen raid tömb szétesésből származó adatvesztésem.
Sokan használnak alaplapi vezérlőt, egy két esetről tudok ahol volt probléma, de ott azzal hogy elszállt a winyó. De ha a winyó megy el, akkor mindegy hogy tömbbe van vagy külön.
-
Ottoka
őstag
Mondok: nincs lag.
Patriot warp v2-es széria, vagy ocz v2 "core" széria, ezeknél már nincs lag.Olvasd alaposabban a fórumot. Egy intel ssd 120k, 32gb méret, veszel 4db buffalo 32gb-os ssd 80k ért, és bőven lehagyod az intel ssd-t sebességben, méretben meg pont a 4x.
És 4db ssd-vel már nincs olyan winyó a desktop kategóriában ami boldogul.Buffalo 64gb-os ssd 30k, 120k-ért amennyibe az intel kerül 4db-ot kapsz, de méretben 240gb-od lesz nem 32gb, és sebességben is állva marad az intel ssd.
-
-
fsb1000
nagyúr
Semmi sem lényeges. Csak az érzés és a tudat.
Igy van ez nőkkel is, mind megöregszik, de jó tudni hogy mikor elvetted a legjobb volt a placcon. Érdemes volt vele foglalkozni.
De már nem napi kétszer... néha még a heti kétszer is sok.
Inkább fözzön jól, ne veszekedjen és csak ritkán horkoljon.
Igy megy ez SSD-éknél is. -
-
Itt a korábbi eredményem: 170Mb/s átlag
A HD Tach is ennyit mért még akkor, aztán miután elkezdtem használni, ez lett..mondjuk azóta volt alaplapcsere és ugye most win 7-en vagyok, de már XP-n is kezdte ezeket az eséseket.
Speed: Igen, néztem deicide eredményeit, az olvasás kevésnek tűnik..Viszont a fentebb említett OCZ-s teszt igen bíztató..Ma utánanéztem és a jobb MLC-k RAID-be tudják a 250-280MB/s-t.
-
RiddleR
aktív tag
Nos egy kis összehasonlítás:
1db SSD
2db SSD RAID0Természetesen ez csak lineáris átvitel, ami nem minden.
Amúgy pl egy windows bootnál nem sok különbség lett, de egy PS CS4 indításánál eléggé érezhető a difi. Meg úgy általában a programok indulásában.De, ha csak sima winyókról beszélnénk, ott látványos minden téren a különbség.
-
deicide
veterán
nem kell lemondani az MLC-ről, egyrészt, mert ha 2db-ot raidbe raksz, akkor eszeveszett gyors, ha meg csak 1db-ra van pénzed, rendszernek akkor is tökéletes, mert a windows boot és a rendszerhasználat leginkább olvasásra veszik igénybe az SSD-t, abban pedig gyors és az elérési ideje is utolérhetetlen...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ugye az egy fontos kérdés, kinek mennyire "fájdalmas" ez az összeg,de én gond nélkül meglépném.
Megint más kérdés, hogy én inkább vennék (illetve vettem is) egy 32-es SLC-t, mert én bőségesen elférek 32GB-on(valószinüleg betudható annak, hogy nem játszok), illetve nekem csont nélkül megér ennyit már csak a csend is. Ez ugye ember-függő, mert erre kevesen áldoznak komolyabb pénzeket... -
RiddleR
aktív tag
Még mindig az itt linkelt cikk amit érdemes olvasni. Egészen a köv generációs ssd-k érkeztéig.

Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MIUI / HyperOS topik
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Bundle topik
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- TCL LCD és LED TV-k
- Jövedelem
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Shure Podcast mikrofon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

), nekem már túl csicsás az aero, nagy bezáró X gomb, minek?. Biztos kikapcsolható, de nekem nem kell.. Inkább egy letisztult xp-s rendszer. Majd ha muszáj lesz váltani, a használt progik legújabb verziói el sem indulnak xp-n akkor meggondolom az upgrade-et. Azért csináltam ott is egy hd tune-t, picit többet olvas: