Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
Aktív témák
-
-
-
miresz
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
AHCI szerintem rendben,de valami akkor sem ok,mert a crystal disck info sem látja a meghajtókat. FW-t nem frissítettem mert nincs itthol a pendrivom win alól meg nem engedi.

Biosban van egy olyan opció,hogy AMD AHCI BIOS ROM az ki van kapcsolva. Az nem tudod esetleg,hogy mi?
-
Colos1
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor alighanem igazam volt
(
)Meg írták is néhányan - pl. a linkelt hozzászólásomra is válaszban -, hogy megy a Trim.
Csak volt némi kavarás az AMD -nél, ez a driver a 10.9 -es csomagba csak szeptember vége felé került bele, előtte a 210 -es verzióval volt letölthető. És a 10.10 -ben is a 210 -es volt, de azt már levették, és újra a 10.9 -es csomag van fent, a 263 -as driverrel.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez a pontos típus: Samsung SLC SSD SATA MCBQE32G5MPP-0VA
Nem kell sok mindent állítani. Én az indexelést letiltottam rajta, a környezeti változókat a áthelyeztem a hdd-re a böngészők munkamappájával együtt (temp, stb...), ütemezett töredezettség mentesítés kikapcsolása, rendszer visszaállítás kikapcs az SSD-n és a virtuális ram tiltása. Ezeket a beállításokat tettem meg az elején ami megvan max. 5 perc alatt.
Ez nem ismeri a TRIM-et, de a Diskeeper telepítője a gépen van, így ha esetleg még is éreznék valamikor valami lassulást, csak elindítom és kész, de amióta megvan minden ugyanolyan gyors mint az elején.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
"Félreértettél. Arra próbáltam utalni hogy én pénzt fogok áldozni rá akkor nem adom SLC alá. Ilyen jmicron jellegű cuccokat pedig messziről kerülni fogom.
"hajrá.
ilyen jmicron jellegű cucc pedig ez az egy volt, az ezután megjelent vezérlőkkel már nincs ilyen gond. ezek már csak annyiban különböznek egymástól, hogy egyik gyorsabb/lassabb mint a másik.
az SLC-ket szerverekbe gyártják, olyan az áruk is."Abban nem kételkedek hogy lehet érezni a hatását de ez a sok után hangolás meg kapcsoljuk ki ezt meg azt meg még amazt is hogy ne lassuljon be egy hét után, számomra annyira nem tűnik bizalomgerjesztőnek."
az újabb SSD-k már támogatják a TRIM-et szal nem kell lassulástól tartani (az MLC-sek is).
az ilyen prefetch/index/stb kikapcsolásokat meg az összes SSD-nél érdemes végigzongorázni. -
Dr. Romano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Annyira nem vészes az ára (a korábbiakhoz viszonyítva). Én 32GB-os Samsung SLC-t itt a PH-n 20k+pk-ért szereztem. Nagyon lehet érezni, ha a rendszer SSD-n és nem a merevlemezen helyezkedik el, sokkal pörgősebb az egész.
Egyébként én még semmiféle akadást, lassulást nem tapasztaltam. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
normális MLC SSD-ket lehet kapni, ez pont nem olyan.
egy Intel X25-M Intel vezérlővel vagy mondjuk egy Indilinx vezérlős akármilyen márkájú SSD agyonveri az összes létező vinyót. az SLC-nek ehhez semmi köze.ezzel a szenvedéssel most csak arra szeretnék rájönni, hogy a JMicron vezérlővel mi a gond, a cache hiánya vagy vmi más? és ha a cache hiánya, akkor érdemes ezzel a flashfire progival próbálkozni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
a prefetch is szokott defragelni (és ugye az alacsony elérési idő miatt nincs szükség a defragre, meg ez a cellákat is fárasztja). elvileg a win7 alapból kikapcsolja ha SSD-re települ, de ezt nemtom megerősíteni, mert már nem emléxem rá.
btw a microsoft oldalán az van, hogy a pagefilet nem szükséges átrakni vinyóra.
Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- SAMSUNG EVO 860 500GB
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

És mit kellene csinálni,hogy jó legyen? 
A frissítés amúgy 5 sec volt kb. 36,7GB adat ellenére is.

(