Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
bozig
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
De nekem az SSD most stabilan marad 98% HD Sentinel-el, meg SSD Life-fal is.
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Értem. A hdsentinelnek lehet hinni?
-
Nyuszo01
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Csak azert ereztem lassunak, mert az Iponak a forumjan akinek ilyen ssd-je van ez lett az eredmenye: Vertex 4
Es akkor ahogy megformaztam az ugy jo? -
Faterkam
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Teszi a görcs, azért van, hogy dolgozzon. Meg aztán 3 év Samsung garancia!

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Egon
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem tudom milyen videókat vágsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy inkább a proci a szűk keresztmetszet (meg a szoftver is lehet), nem a háttértár - persze simán lehet, hogy sokkal jobban értesz hozzá mint én...

Én családi felvételeket szoktam vagdalni - már amikor rá tudom rugdosni magam egy ilyen macerás dologra. Alap probléma, hogy MiniDV-s kameránk van, így már a gépre való áttöltés is macera (FireWire kábel, 1 órás kazetta áttöltése 1 óra). A vágással akár heteket is el lehet szórakozni (az anyagtól és igényességtől függően) ugyebár. A harmadik fázis az enkódolás.
Először egy P4 3 GHz-es gépen próbálkoztam, Pinnacle Studio 9 volt a program. Szűk egy órányi felvétel kódolása, a DVD-írással együtt, cca. 3.5 óra volt (így csak éjszaka csináltam). A következő gépen (E8400-as proci) ez leesett olyan bő másfél órára (tehát kevesebb mint a felére), pedig a szoftver környezet változatlan maradt, és a Studio 9 elvileg nem támogatja a kétmagos procikat... Sajnos nem emlékszem már a részletekre: lehet hogy először elkövettem azt a hibát, hogy a forrás és a cél ugyanazon a vinyón volt.
A jelenlegi konfigommal (négy fizikai mag stb.), de még SSD nélkül, Studio 15-re váltva, ugyanez a munkafolyamat mindössze 18 perc (!!!), lemezre írással együtt... Nem hiszem, hogy SSD-vel tovább gyorsulna (szignifikánsan). -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy elcsábultam kicsit a nagy eredményektől, s kacsingatok egy Force Gt felé. Csak nem tudom, hogy megérné-e a csere. A hely nem érdekel, - most is van rajta 20 Gb szabad -, aztán hogy gyorsabb lenne-e kitudja.
Fillérekért nem akarom eladni, akkor már inkább megtartom. Fingom sincs, mit érhet most ez a drive. 878 órával és 1.6 Tb írással, aminek 60 %-át a tesztek tettek ki.
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Most kérdeztetek utána a beárazós topikban. Persze az is csak egy viszonyítási érték, de már én is kíváncsi lettem rá.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Core2duo6600
üzenetére
De rácuppantál arra az SSD-re

Én is hajkurászok már egy ideje ilyet a másik X25E mellé RAID1-be a kis szerverembe. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Váháháhá reménykedtem hogy nem kell újraraknia rendszert, de akkor fákk van... :S Ma több mint fél napot azzal töltöttem hogy "belakjam"...
Van értelme ennek az AHCI-nak? sokkal gyorsabb lesz tőle? :S Már csak azért is vacilálok, mert ha azt nézzük a boot időt meghosszabbítja (tudom, hogy az még a post-hoz tartozik, de akkor is hozzá tartozik ahhoz az időhöz, hogy benyomom a gombot).
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egy kicsit tényleg megkavaró a leírása. Regedit szerint megy, de biosba nincs bekapcsolva.
Legjobb lenne ha újra rakná a rendszert, bekapcsolt AHCI-vel. -
Faterkam
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Akkor az újratelepítés valószínű nem fogja megoldani a problémát?Akkor ebből ennyit tud kihúzni az ssd?
A vga driverrel nincs is gond mert az van a hp honlapján, de külön amd cpu és chipset driver, na olyan nincsen, a régebbi hp laptopomhoz pedig volt külön-külön. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
nekem már nincs az alignálással dolgom, mert a win7 elvégezte automatikusan az új rendszer telepítésekor.,?..tehát akkor nem ebben van a hiba.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Persze, rajta volt-van végig a töltőn a laptop.
Egyébként a driverek közt nincs olyan driver, hogy chipsets és cpu driver, amit letölthetnék a hp honlapjáról, nézz körül légyszíves, mert itt nincs sehol ilyen, szerintem. csak amd video kértyához van driver és kész.
[link] -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
250-es Sata 3-as HDD-re gondolt.
-
worxland
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Jaja, nekem 25 másodperc csak a post (alaplap+SATA kártya+hálókártya), utána jön csak az oprendszer választó képernyő.
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én is azt mondom, hogy bármelyik jó választás lehet.
Gari idő mindegyikre 3 év, árban az Agility 5-el olcsóbb a másik 2-nél.
Azt, hogy a laptopban milyen sata van, lövésünk sincs, mert sehol nem írják le. Most program sem jut eszembe, amelyik ki írná, hogy melyiket támogatja. Sata 2 tuti, de hogy a 3-at tudja-e? X. -
Bébá
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi.
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Mármint mit kapcsoljak be?
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A tápot pusztán vallási okból (Seasonic X560) kizárnám a képből, kimérni meg egyébként se tudom. Igazából valami módszer kéne, hogy egyértelműen kizárhassam (vagy bizonyítsam) az SSD szerepét.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Indilinx Everest 2
-
rob83
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére

Ennyit ver az ocz a samura!
Pedig gyorsabbnak kellene lenni nem?
-
kegyetlen19
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Eléggé hasonló értékek, de sajnos 2.15-ös-el is ki kellene próbálni.
Vissza lehet tenni egy régebbi firmware-t?Az felső kép Win7 régi rendszerem, alaplapi Driver CD /2010/
Az alsó kép Win7 friss telepítés, a legfrissebb AMD AHCI Driver /2012/
-
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez így is van, bekapcsolja, vagyis jelzi, hogy a hyperfast működni tud az SSD-n, de NEM aktivizálja, magyarán nem műkszik, ha nem nyomsz rá az optimize gombra! ( és ha nem állítottad be az SSD-re, hogy automatikusan csináljon dolgokat)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nekem is.De viszont automatikusan csak egyszer futtatta telepítés után ha jól emlékszem.Azóta semmilyen műveletet nem ír a Log fülön.Gondolom a TRIM miatt.
-
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
(#39676) Bodor
Látom a Hyperfast-ot te is használodMár nem használom, amióta van TRIM , mert mellette felesleges. Automatikus le van tiltva az SSD-nél, manuálisan meg nem indítom el.
(#39694) keke69 : 39676-os hozzászólásban lévő kép nem elég? Ott minden beállítás látható.
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azért remélem legalább az időzített töredezettségmentesítést letiltottad az SSD-n...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lehella
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Innen az alábbiakat találtam:
SATA3-2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions
Chipset- Northbridge: AMD 880G, Southbridge: AMD SB710Lehet hogy kéne egy jobb alaplap?
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
És holállítható be az utorrent hogy hova dolgozzon?Most egyenlőre kivettem a pipákat így is villám gyors
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ebbe a gépbe viszont max. ennyit lehet tenni. a win friss, és kell a 64 bit.
-
viktor82
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Igen erről bootol a rendszer,de nem hinném hogy ez a hiba az amd konfigomnal is igy volt és ott nem volt gond a proci hőmérséklet nem magas 40korül,alakul. 3570-es procim volt csak cseréltem sandyra

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azt tudod, hogy az az SSD nem tud TRIM-et.
Kifejezetten szerverekbe szánták, ahol nem minden oprendszer tudja kiküldeni a parancsot.
Az új 710 széria már tudja TRIM-et. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi!
Új installnál gond nélkül felment az a driver amely a létező/használt oprendszerre nem akart. Sajna nem részletezte mi a nyügje így már sosem tudom meg.Nagy igazság: SSD/SSD váltásnál semmit sem érezni a rendszer gyorsulásából, hiába lehet 2x akkor fájlátviteli sebességeket mérni benchmarkokal.
(sőt adat HDD-k lassultak pár százalékot IDE/AHCI váltástól... passz.) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
EZt az RST install problémát hogy oldottad meg?
Z68-al nem csinálta.... P67 lappal meg igen. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azon a 10GB-on nem lesz trim.... nem ebbe fog belepusztulni az SSD.
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
S lesz belőle valami?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Pár napja Win7-et próbálgattam SSD-vel Z86/SATA3 porton.
IDE módban jelentősen kevesebbet mértem tesztprogikkal, mint AHCI módban.
Nem a trimm miatt akarom az AHCI módot XP-re, hanem mert multi oprendszer lesz és szeretném, ha AHCI-ban menne mindkét op rendszer XP@32 / WIN7@64.
A trimelést majd elvégzi a WIN7, de ha XP-hez nem rakok AHCI drivert akkor valószinűleg el sem indul. -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
TM33 kolégánál kérdezz rá a 64es SLC-re. Hátha megtudtok egyezni.
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
szerintem nyugodtan vegyél mlc-t, ha a forrásfájlok lesznek csak rajta, mert akkor inkább az olvasás lesz sok, írás csak amíg felkerülnek a fájlok. és nem a szekvenciális sebesség az érdekes, mert ha le tudod játszani az illető videót, akkor az már elég is, hanem a random access, beletekeréskor. a vinyó is akkor kerreg, amikor a fejet mozgatja, folyamatos olvasásnál alig.
rendernél persze akkor lenne a leggyorsabb, ha egyik ssd-ről a másikra menne

-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
mennyi memória van a gépedben? ugyanarra a vinyóra exportálsz, mint ami a forrás?
nekem (h)dv esetén ha nem ugyanazon a vinyón van a forrás és a cél, már nincsenek komoly gondok.
meg kérdés, hogy effektezel/konvertálsz, vagy változtatás nélkül mennek a kockák? mert ha a proci a szűk keresztmetszet, akkor az ssd-től sem lesz gyorsabb a render.
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
konkrétabban?
azért nem mindegy, hogy hdcam sr meg 4k raw több sávon, vagy mezei dv

-
DonMedve
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Természetesen nem,még nem rendszervinyó,majd csak az lesz.
De nem akar működni. 
-
SentryGun
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Most egy olyan notit vettem, amiben az msatát gyorsítótárnak használja a (32 GB) gép, de lehet rendszernek is használni (ha nagyobbra cserélik), mert tud bootolni róla az alaplap. Ezért jött szóba az esetleges cseréje egy nagyobbra (80gb).
Igen, azt hiszem Momentus XT, vagy mi a neve a notiba való ssd-s hdd-nek. -
bluobluo75
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azt hol tudom?
-
janos666
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez amúgy jó kérdés, mert napok óta figyelgettem, párszor megmértem az olvasási sebességet (nem az írást, hogy frissen rászemeteljek azzal is + feleslegesen öregítsem). Aztán ma rányomtam egy kényszerített karbantartást, amitől hirtelen megemelkedett az üres területek olvasási sebessége.
Szóval jó lenne valahol megnézni erről egy naplót, hogy a Windows mikor küldi ki a TRIM parancsot. Vagy legalább tudni, hogy elvileg mi alapján teszi ezt és mikor. De persze faktor itt az is, hogy a vezérlő ütemezi-e ezt magának "valamikor későbbre" (és a software-es kényszerített TRIM pedig megcsináltatja-e azt, ha későbbre volt beütemezve).
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ha megnézed a gyártó oldalát ott 11.1.0.1006 verzió szerepel, ez való hozzá.

-
ffodi
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
FTeR
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
sata2-es notiba lesz csere, 60g-n nem férenek el az appjaim.
konkrétan azért vettem ssd-t, hogy a visual studio kattra induljon még nagyobb projektnél is, mert hdd-n már agyvérzést lehetett kapni. viszont az összes dev meg ofisz tool felkajál 50g-t, 1-1 projekt önmaga is megeszik 2-3 gigát én meg már csak az utcsó párszáz megán karistolok (holott legalább 6g szabadon kéne hagyni).
ahhoz, h dio3-mazzak fél cuccost le kellet írtani és hetekig külső vinyóról dolgoztam, ami kegyetlenül lassú. sikerült is kinyírni a rendszert, legtöbb appot nem tudom frissíteni vagy törölni, mert nem találja a temp fáljait...szerk: nemtok második vinyót berakni, az optika helyére a rack 50+ehuf (ki szr műanyag darab) és már megjelenéskor sem lehetett kapni, azóta meg már évek teltek el, támogatás is alig van (elitebook 6930p).
-
satyusz
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi szépen!
Igen vissza tettem SATA2-re mert idegesítő volt, h ki be kapcsol!
Így megy rendesen. Csak gondoltam ha már SATA3-mas az SSD-m akkor SATA3-mas portba dugom, de ez nem megy így!
Köszi a választ! -
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Trim - es SSD én van értelme a Hyper Fast nak, vagy nincs ?
Nincs értelme. A TRIM jól teszi a dolgát.
(#38903) bluyoo: Nem értem ezt a ki-be kapcsolt Hyperfas-ot.
A diskeeper programban meg kell adni, hogy melyik meghajtó SSD, és azt időközönként ( 2-3 hét) manuálisan optimalizálni! Hiába állítod be, hogy automatikus defrag az SSD-re, mert nem defragol, hanem optimalizál, azt is csak manuális indításra. Szóval a Diskeeper-nek nincs folyamatos optimalizáló funkciója, mint ahogy a TRIM dolgozik.

-
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Naja, de nem a számítástechnikában.
Engem a következetesség hiánya bosszant. Egy kicsit ilyen "brites" megoldás hogy egyszer 1024-el, egyszer 1000-el kell számolni... -
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi, akkor asszem maradok a Samu-nál, láttam, hogy az szerencsére nem SF chipes, hanem saját.

-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én mikor betettem a samsung 830 128gb a gépbe akkor 128 helyet formázás nélkül már alapból 119gb-írt
akkor ez most hogy van?
"Az ugyanaz a méret, csak a kisebb magától lefoglalja a spare areat, míg a nagyobb az nem, ott hagyni kell valamennyi helyet, hogy a karbantartó funkció müködjön !"
Nem épp a nagyobb foglal le automatikusan,hisz formázás nélkül ahogy írtam 128gb helyett 119gb a samsung
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Igazából én is a Samu 830-at néztem, csak láttam sokan az Intel 330-at javasolják, de persze azt még nem tudni, mennyire megbízható... Az 520-as sajnos már kicsúszik az árból, 40k körül szánnék rá. Pl. a Plextorok milyenek?
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Vista is szóba jött már, de sajnos abban sincs TRIM. Legaláb is én így tudom. A gépemhez nincs Win7 driver. Ezért maradtam XP-nél. Az XP-s driverek meg még jók Vistához.
-
janos666
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egy próbát megér, de már a Vista (már az első bétája óta) is felismeri az ő alaplapi vezérlőjét enélkül is, nem még a Win7 (főleg ha gondolom SP1-es lemez...?).
USB meghajtóról próbálnám telepíteni a Win7-et.
A régi alaplapom nálam sem szeretett DVD-ről bootolni ha RAID módban volt a vezérlő. -
tejeskifly
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az ssd a 0-ás porton van.
A dvd pedig a 3-ason.biosba bállítottam a natív módot, de a natív ide mod-nak írja, ami ha disabled, akkor a legacy ide mod fog menni 0-3-as portig.
Próbáltam úgy, hogy achi-ra tettem, és átdugtam a dvd-t az 5-ös porba, de úgysem jó, próbáltam úgy, hogy a dvd ment az elejébe, az ssd pedig az 5-ösbe de ígysem akart elindulni a telepítés.
Vagy kéri a rendszer diszket, vagy pedig elindul a win7.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A Validate az hol van? Épp nincs bebootolva a lemez, ezért nem tudom megkeresni...
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
ityam
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
hát passz. Talán a win lassabban töltődik most de mivel friss még a win így elég gyors most is.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hasonlóképpen gondolkodunk csak nálam még ott van a játékmánia így az sokszor késztet vásárlásra
Ebben is van valami jó, különben még mindig az A8N-SLI lenne a fő gépem, és abban nem igen lenne SSD 
Köszi srácok, ezt az Anvil's Storage Utilities cuccot még majd megnézem

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ha a szokásos programok nem írják ki, akkor sehogy.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ezt sokkal jobb eredménynek tartom, mint a saját Agility3-as eredményeim.
Főleg az ATTO 4K és alatti méretből indulok ki. (nekem az a fontos) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
HD Sentinelt tedd fel, és a SMART értékeknél nézz rá. Viszont minden márkánál más lehet az elnevezése. Samsung SSD-knél Wear Leveling Count. Az új HDsentinel az adatlapon általában kiírja, hogy melyik értékre kell figyelni. Endurance tesztek szerint egy 8000 ciklust kibíró 34 nm-es chipekkel ellátott meghajtóra kb 470 TB-ot lehet felírni, ebben már benne van a wear leveling plusz írása is. Ahogy számolgattam, kb 60 GB jelent 1 W.L.C érték növekedést. Ez nálam megfelel a meghajtó méretének...Ismétlem, ez csak a Samsung 470-re vonatkozik, amiben 34 nm-es chipek vannak. Az új 25 nm-esek már jóval kevesebb ciklust viselnek el (3-5000?)
-
TeeJay
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ha jól olvastam hamarosan mivel szűk lesz a SATA3 csatlakozó jönni fog valami SataExpress vagy mi és bizony akkor lesz értelme gyorsabb SSD-t faragni
na meg ugye nem otthoni géppel kell csak gondolkozni, bizony szerverekbe nincs olyan hogy "túl gyors"én örülök annak ha fejlődik mert már nagyon ráfért a gyorsulás a háttértárakra
-
Maximum1
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Na még ezt engedd rá, elvileg ezzel menni fog a trim.
AMD SATA AHCI controller verzió: 1.2.1.263 gondolom a 64bites kell. -
vazzz
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Trim-et kellene még megpróbálnod bekapcsolni, hátha javítana a helyzeten.
-
Coolmat
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szerintem használd Intel SATA2 porton és megszűnik minden gondod.
-
Maximum1
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
6mp alatt semmi sem bootol be...
Bootlogó után kb. 25-30mp egy ssd-ről történő win-felállás. -
vazzz
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Most nézem, tényleg csak Marvell van, de attól még gyorsabbnak kellene lennie... Marvell drivere fenn van? Ahci be van kapcsolva?
-
vazzz
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez sata2, egyértelműen, viszont van valami más problémád is, mert elég alacsonyak az eredmények. AHCI engedélyezve van?
Szerk.: látom már, a Marvell vezérlőre kötötted, azért ratyi. Dugd át az Inteles csatira, engedélyezd az ahci-t és egyből mást fognak mutatni a számok.
-
HZoli87
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ha nem akarsz sebességet mérni (AS SSD Benchmark, Crystal DiskMark), akkor ezt a programot ajánlom (Piriform Speccy), van portable verziója is, teljesen ingyenes. A merevlemez fülön megtalálod a számodra szükséges információkat. Nálam így néz ki a Samsung 830 (SATAII).
-
Bodor
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egyszerűen megnézed, hogy melyik alaplapi csatlakozóra dugtad az SSD-t....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként mérhetsz is egyet ATTO-val, és egyből kiderül... -
kertsa
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
igen, hallottam hasonló rémhíreket róluk, de remélem engem nem szívatnak meg... ha mégis, akkor van a fogyasztóvédelem, ha már bukni kell, akkor essünk nagyot, de akkor ŐK sem teszik zsebre
egy-két post ide az aprók közé, és még jobban csökken az amúgy sem nagy hírnevük 
-
kertsa
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
5 db 2 tb os
minek annyi? Azt írják, hogy egy pc-n a HDD-t 70%-ban erotikus tartalommal töltik meg... akkor számoljunk 
-
fenergie84
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
amit én írtam az a V+100 széria...
-
kertsa
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
a méretes HDD-ből nincs hiány
van egy WD Green 1TB 
-
hoolla
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm a választ!
Az ár annyira ebben a kategóriában nem döntő tényező.
Mi a baj az Agility 3- al? Többször olvastam hogy megbízhatatlan. Ez mit takar pontosan? A Crucial m4 az rendben van?
-
soldi3r
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
erősítsen is a samu, nemrég rendeltem egyet

laptopnál akku üzemidőben milyen változás várható? nekem ez lenne a prió
-
tomic
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
De én úgy tudom nála nem indult el a telepítő AHCI módban,csak IDE -ben.
-
jegenye77
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A regeditben átírtam 0-ra ahogy le volt írva.
Utána bios-ban átállítottam AHCI-ra és ugyan úgy nem tud bootolni mint mikor 3-on volt. -
SirRasor
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem tesztelem, az tudom, hogy használja

Egyébként már én is feladtam picit a babusgatást, tegnap este visszatelepítettem rá a rendszert, és normálisan tolom, sőt, még a lapozófájlt is hagytam rajta, mert az MS-esek csak tudják mit beszélnek.
Persze a temp átkerült. Meg a dokumentumok. Meg a Roaming mappa, amin belül valamiért nagyon szeret írkálni
Prefetch szintén off a loggolásokkal együtt. Azért az eseménynaplóban egyesével végigmenni mindenen és kikapcsolni, vagy amit nem lehet, azt áthelyezni, az elég macerás 
-
yOLORO
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm válaszod.
Sajnos így van, besz@rt

Nem tudom a többi gyártó milyen, de a Kington nagyon korrekt.
Visszavittem a forgalmazóhoz, de az elhajtott hogy gar jegy nélkül nem tud gart intézni mert csak a számlám van meg. (én úgy emlékszem nem kaptam, Ő állítja hogy igen....)
Gondoltam nem hagyok egy 4x eft kütyüt az ablakon kidobni.
Írtam a Kingston HelpDesknek. Korrekten vállaszoltak és már uton is van Angliába az SSD, mert szó nélkül kicserélik.Azért hibá élkünk a VADKELETEN, az "igazi" márkák még itt Abszurdisztánba is adnak a nevükre.
ÜDV
-
Zso Ro
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A bootolassal nem lesz baj,de ezert a sebesseg novekedesert felesleges venni meg egy plussz kartyat.A vertex 2 hozza olvasasban a 305-310et SATA2-on,mindennapos hasznalatnal nem venned eszre a plussz biteket.
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ok köszi
-
Predator2
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
hmm ha jól értelek akkor nagyobb teljesítményt nem tudok kihozni vele a gépemből
csak gyorsabb lesz a boot idő és a progik betöltése isén úgytudom h egy ssd sebessége a vezérlőcsipen múlik, honnan tudom meg h az adott ssd-ben milyen van? és melyik jó ezek közül? (nem szeretnék egy régi elavultat választani ha már költök rá)
A várható élet tartam is érdekelne, pl
márkáknál is h mondjuk a Kingston tovább foglya bírni mint az oczés megköszönném ha végül írnátok pár ajánlott 64gb ssd-t vagy linkelnél olyan tesztet ahol a jelenleg jobbnak számított ssd-et tesztelik
-
leonel
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi!
Leginkább a csatlakozó érdekelne - gondolom ebbe a sata2 nem mehet...
-
hermanyi
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Támogatja a TRIM-et Jmicron vezérlős JMF612-es vezérlő van benne, ennyit tudtam kideríteni róla .
Tudom nem a legfrissebb vezérlő de nem is annyira régi.
A-Data S596 ebben is ez van ha minden igaz és az SSD tesztben nem is szerepelt annyira rosszul
szerintem
És az A-Data az majdnem 10 ezerel drágább -
hermanyi
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az az igazság egy új vinyo is gyorsítana a gépemen mert ez egy 1000 éves baracuda

és az az igazság ,hogy 20 nál nem nagyon akarok jelen pillanatban többet költeni rá mert feleslegesnek tartom eget verő különbségek nincsenek és rendszernek szerintem tökéletesen megfelelne
nézegettem az aproban is de ami van megfizethető kategóriában az régi vagy kicsi mert 64 alá nem szívesen megyek le különböző okokbólDV:
a H jelűt nézegettem -
Ist
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az irasbol az nem derult ki, hogy a 8 SSD-t egy gepben hasznalta volna, szerintem nem, marcsak azert sem mert, ugy osszeadva, hogy mennyit mentek, tobb mint 2 ev jonne ki es ketlem, hogy 1 gepbe sok SSD-t tettek volna (8-at), persze, lehet, hogy teszt kornyezet volt es ejjel nappal torrenteztek rajta...

A 3 db. Cruical eseten leirta, hogy nem csak maganak vette 2009 oktobereben.
Azert a Te 2TB-os vinyoid sorsa is erdekes, ha mar mindketton van bad sector, sajnalom.

-
szőröscica
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egy hozzám hasonló amatőrnek nem ilyen egyszerű.

Még annyit jegyeznék meg, hogy az ssd partíció beállításainál primary active-ot állítottam be. -
Zso Ro
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi a választ.Holnap lementem a rendszert,és feltolom megtisztítva az SSD-re.Ha túlszárnyalja az elképzelésem,akkor lehet az asztaliba is veszek egyet.Ennyi pénzért teljesen rendben van,és nem sokkal lassabb,a jóval drágább 320-as vagy felette lévő SSD-ktől..
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az AS SSD Benchmark programja is hasonlóan fordított értéket mutat.
-
varnyú
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Volt jobb,volt rosszabb.A 4k-nál kevés,az mitől lehet?
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azt éppenséggel nem tudom, hogy a trim megy-e vele, mivel az ssd-m nem tudja. Egy Samsung 32Gb SLC-ről van szó. A trim-től eltekintve, tökéletesen megállja a helyét, a többi pedig nem igazán érdekel.
Az AHCI-t csak a Sata Hdd miatt tettem fel. Akkoriban még nem volt ssd-m, s a későbbi használat indokolta, hogy feltegyem a szóban forgó drivert, mivel érezhetően gyorsabb lett tőle a rendszer. Amikor meg lett az ssd, akkor is tettem 1-2 próbálkozást, de ugyancsak arra a megállapításra jutottam, hogy a jelenlegi rendszeremhez ez a driver passzol a legjobban. Űgy hogy ez maradt, s ez is marad amíg nem cserélek platformot. -
cszn
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én nem kérdeztem semmit.
Ha jobban megfigyeled én válaszoltam kérdésre.
-
cszn
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A rendszerről nem kell napi visszaállíthatóság, elég az ha van egy tutijó verzióm image-ben. Lan minek? Gépen belül kell csak. Genie backup végzi a műveletet amúgy és elég a mirror, nem kell incremental.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szerintem a windows 7nek az alap ahci drivere is támogatja a TRIMet és azzal is működik!
Nincs igazam?Ergo nem tök mind1 hogy win7nek az alap ahci driverére bizom a TRIM kezelését vagy az intel féle rst driverre?Mert felraktam először az RST-t de ugy éreztem hogy picit lassabban bootol mint az alap win7 ahci driverrel és ezért inkább letöröltem!
Amúgy egyetértek, valóban gyors a rendszer, a benchmarkot meg valóban leszarom már, nem izgat!
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kifejezetten szerverekbe szánták, ahol nem minden oprendszer tudja kiküldeni a parancsot.

A diskeeper programban meg kell adni, hogy melyik meghajtó SSD, és azt időközönként ( 2-3 hét) manuálisan optimalizálni! Hiába állítod be, hogy automatikus defrag az SSD-re, mert nem defragol, hanem optimalizál, azt is csak manuális indításra. Szóval a Diskeeper-nek nincs folyamatos optimalizáló funkciója, mint ahogy a TRIM dolgozik.
minek annyi? Azt írják, hogy egy pc-n a HDD-t 70%-ban erotikus tartalommal töltik meg... akkor számoljunk