Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Mik76 #130192 üzenetére
a sunaszaft és a morzsolt mogyoró kapható a mozi büféjében.
TD elején a trélerek zsenik voltak, mi is bekajáltuk anno. a Rekkenő is odaver, de a Sátán sikátora valami elképesztő. írtam már korábban, hogy tuti megnézném a tréler alapján : D az ötszörös oszkár díjas Körk Lázárusz és az mtv legjobb csókért járó díjának győztese, Tobi Megvájer főszereplésével. nembírom :d
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Viszlát
addikt
válasz emiki6 #130195 üzenetére
Még szép! Szinkronosan, csilissajtospopkornnacsoszt majszolgatva, cserrikólát szürcsölgetve és telón megy közben a mérgesmadarak sztárvórz edisön meszindzsörrel. Meg kell adni a módját...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
atike
nagyúr
Joker
Többet (vagy épp picit mást?) vártam tőle, de tetszett. Nagyon is... Joaquin Phoenix egyszerűen félelmetesen jó volt. A sztori rendben volt - kikacsintások Batman felé, Gotham városképe, szereplők... A látvány itt "alap", jól kitalált környezet, hangulat és kb ennyi. Sokan írták róla, hogy társadalomkritika - valahol az szerintem is... És igen, elgondolkodtató, hogy a negatív szereplőt ("gonoszt") tünteti fel jóként (bár ez így azért erős )... Viszont a karakteréből nem éreztem azt, hogy belőle lesz Batman egyik legerősebb ellenfele... (és itt volt az, hogy "mást" vártam)...
Akárhogy is - tetszett... Phoenix vitte a filmet, kíváncsi vagyok ér-e ez egy Oscart...
8/10
#értékelés
----
Scorsese.... Megint. Csak most már a Joker kapcsán:
"Láttam belőle pár részletet. Tudok a filmről. Szóval úgy vagyok vele, hogy minek kéne megnéznem? Így is megvan a lényeg. Rendben van."
port.hu [link]
cinematrix [link]Önreklám-troll lett az öregből...? Szerintem leállhatna, de tényleg. Nem méltó ez hozzá, szépen rombolja lefelé a róla kialakult képet. Kár érte. Szerintem.
-
atike
nagyúr
Gretel & Hansel - trailer [link]
(ja, hogy már volt Jancsi és Juliska címen... Úgy nem kerestem rá... )
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz Mik76 #130190 üzenetére
Nem volt előtte még egy reklám is, az Alpa Chino srác az energiaitallal? Mondjuk mindegy igazából, mert rögtön az első trailer örökre beégette magát az emlékeimbe, ahogy Stiller áll a vulkán vagy mi szélén a csecsemőkkel, teljesen kész volt.
Azt hiszem be is ütemezem egy újranézésre, ideje feleleveníteni az élményt, néhány részlet már erősen homályba veszett.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Mik76
senior tag
-
törölt tag
Most erősítette meg a Freeman Film Facebookon, hogy az Úriemberek kap feliratos kópiát is!
-
emiki6
veterán
válasz V.Stryker #130186 üzenetére
Épp nemrég jutott eszembe és arra goltam milyen kellemes film volt ez.
Egyetlenhibája talán, hogy nem csak egy antagonista van, ami miatt kevés a játékidő a megfelelő karakterkidolgozásokhoz.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
V.Stryker
nagyúr
Atya vilag! Hat ez nagyon gagyi. Ha asszony nem akarta volna nezni, husz perc utan kikapcsolom. Minden téren egy gagyi fos.
Igaz, elfogult vagyok. 99%-ban minden szuperhos filmrol ugy tartom, hogy max 15 eveseknek csinaljak. Igaz, Vasember 1-2, Deadpool eleg oke volt.-
-
Ispy
veterán
válasz bagyulajuve #130170 üzenetére
A paródiák manapság nem tartoznak a mainstreambe, sorry.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
salesman
őstag
válasz Peterhappy #130171 üzenetére
Azért a Top Secret nagyon ott van!
Mág az átkosban láttam először...Türűűűdrááá!
-
bagyulajuve
addikt
Rambo - Last Blood - Extended
hááát, nem tudom mit mondjak, az tuti, hogy atomvéres/darabolós/hentelős volt a filmA történet ismerős lehet az Elrabolva című filmből,
és emiatt tulajdonképp egycsak most nem volt menekvése a lánynak film lett, és annak pedig nem rossz. Akciók rendben voltak: azért Rambo valami tudást hazavitt a Chu-chi alagutakból, bár itt azért nagyobb alagutak voltak, mint a Vietnam-ban. Stallone hozta a szokásosat, de azért nyilván látszik az öregedés, a többi színésznek lényege nem sok volt. A végefőcímnél lévő korábbi címekre való visszaemlékezés érdekes volt. Sajnos a világ tényleg gonosz amúgy és hát Latin-Amerika ebben élen jár. Van mexikói, kolumbiai ismerősöm, van brazil hallgatóm, akik ezt megerősítik.bosszú #értékelés
legyen egy 6/10Resistencia eterna
-
Viszlát
addikt
válasz bagyulajuve #130170 üzenetére
Hű, nagyon nem az én műfajom, az utolsó amit láttam és tetszett az a Tropic Thunder volt, de azért az is másképp paródia mint az itt általában favorizált szkeccsekre épülő burleszk klasszikusok.
-
válasz Peterhappy #130180 üzenetére
Pedig az a trilógia is megérdemli a "szuperlatívusz" jelzőt a Disney-féle kreálmányokhoz képest.
https://www.coreinfinity.tech
-
Peterhappy
őstag
válasz emiki6 #130177 üzenetére
Jujjjjj. Mammut lő, gól.
@Gyula: én nyuszi voltam és már a Baljós árnyak után megfutamodtam. Azóta egyetlen új SW rettenethez sem volt szerencsém(?).
Most így belegondolva, mennyire találó cím volt már az, hogy "baljós árnyak"???
Még hogy rosszak a magyar címek[ Szerkesztve ]
-
-
emiki6
veterán
válasz bagyulajuve #130165 üzenetére
Paródia kell? Ott az új SW trilógia.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #130175 üzenetére
- De szép kis szőrös.
- Ugye? Tegnap tömték. -
bagyulajuve
addikt
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Peterhappy #130171 üzenetére
-
BITBOYS
addikt
Imádom
"-Van ilyen bézsben is?
-Nincs uram, csak nálunk van." -
Viszlát
addikt
A jó paródiához jó filmek kellenek, nem? Azt meg ugye tudjuk, hogy Hálivúd halálán van, a Dizni ural mindent és mindmeghalunk egyébként is, te meg a jó paródiákat hiányolod?
-
bagyulajuve
addikt
hogy ez a Haláli fegyver mekkora film még mindig
miért nem készülnek már jó paródiák?Resistencia eterna
-
Tegnap volt szerencsétlenségem megnézni a Star Wars-t... Ez egy fos.
https://www.coreinfinity.tech
-
Ispy
veterán
Jancsi és Júliska kicsit másképpen.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Pitterix
őstag
John Wick után szabadon.
Bérgyilkosos, kalózos, lövöldözős, véres, drámai, érzelmes, végtagtrancsírozós, komor arcú főhősös, egyszer nézős akció.6/10
talán---#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Miklós315
aktív tag
(#130153) emiki6:
hatalmas "+1"(#130155) Viszlát:
Költői túlzással éltem, szerintem jó színész (pl. szerintem az istenített Fassbendernél fényévekkel jobb).Afrika csúcsai
Nagyon szépen köszönöm ezt a tippet, nagyon élveztem.
Igazi tartalmasan szórakoztató, régivágású "családi film", melyet gyönyörű helyeken forgattak, és a zenéje is csak hozzáad. Nagyon jók a karakterek, és Kevin Bacon is jól játszik. Hiányoznak az ilyen típusú darabok, kár hogy (valamiért) kikopott ez a "műfaj".
Mindenki bátran menjen rá, ha könnyed, tanulságos kikapcsolódásra vágyik."Szerintem."
-
törölt tag
Ha mar szinkron. Mivel mostansag tul sok szabadidom volt megneztem a Gyuruk urat eredeti nyelven (egymás után kétszer, bövitett). Regen nagyon sokszor lattam magyarul, mivel akkortajt, tizenpar evesen nem érdekelt máshogy. Hat azt kell mondjam, sokkal jobb mint az eredeti. Hogy a legszembetünöbbeket említsem: Aragorn, Théoden es Éowyn vagy Arwen. Legolas eseten picit furcsa az enyhen magasabb hangszín, de szerintem igy is tökeletesen illik hozza. A többiek eseteben egyaránt jo mindket hang.
Ezzel szemben pedig ott a Hobbit. Valamiert azt vartam hasonlo lesz a színvonal, de nem. Azt viszont keptelen voltam nem eredeti nyelven nezni. Tipikusan hozza azt, amiert nem erdemes szinkronos filmeket nezni mostansag.
-
Pitterix
őstag
válasz #42308056 #130148 üzenetére
Veszprémben nem igazán van választási lehetőség.
(#130150) Bad Pritt:
Ennek kifejezetten jó volt a szinkronja---szerintem.
Mivel az angol tudásom meg hagy némi kívánnivalót maga után az ilyen (vígjátékokat még) filmeket általában szinkronosan nézem.(#130152)Miklós315:
Szerintem megéri megnézni.
Ehhez tudnám hasonlítani:
-Murder on the Orient Express
Ennek is nagyon várom a következő részét:
-Death on the Nile(#130154)enginev3.0:
Igen, mikor Marta néha az anyjával beszélt."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Viszlát
addikt
-
emiki6
veterán
válasz V.Stryker #130151 üzenetére
"Ha előjön a téma, folyamatosan szégyenérzet kavarog bennem."
Nincs erre okod:
1) A származási helyednek köze nincs ahhoz a néphez, mely ilyet tett.
2) Később is születtél, tehát megint csak nincs közöd hozzá.Két okból lehet indokolt a szégyenérzet:
1) részt vettél a kegyetlenségben
2) nem vettél részt a kegyetlenségben, de nem is tettél ellene, noha lett volna rá lehetőséged.
Minden egyéb esetben nem.Úgy gondolom, hogy mindenféle jóvátétel és bocsánatkérés tévút, hogyha nincs ok a szégyenre. Ennek ellenére persze lehet támogatást adni, de csak és kizárólag jó szándékból, semmiképp sem kényszeresen vagy képmutatóan, netán (hamis) szégyenérzettől vezérelve.
Nem indokolt bocsánatkérés lehet indokolt, hogyha a sérelmezett megnyugvásához pont az hiányzik, hogy a kegyetlenséget elkövető nép egy ártatlan tagja bocsánatot kérjen.Azzal, hogy szégyelled magad, azzal kollektivizálsz bőrszín alapján.
Jussanak azért eszedbe a szovjetek is, akik talán mennyiségileg a legnagyobb kegyetlenséget követték el és ott nem volt szempont a bőrszín, de még a származás sem.[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz gbors #130147 üzenetére
No igen, azért nyilván szubjektív műfajról van szó. Én imádom. nagyra tartom e remekeket, ám van ismerősöm, aki pl. szenvedős-forgolódós-telcsizős negyed óra után egy hetyke "unalmas" benyögéssel letudta a ...bébit. Aznap már nem beszéltünk többet.
(#130146) Pitterix:
Hmm, ez viszont pont a fenti (majdnem "leendő ex-")ismerősnek valónak tűnik, az ilyenekért rajong. Én meg pont nem. De felhívom rá a figyelmét, hátha elkerülte.(#130141) Tibiajax, (#130144) bagyulajuve:
Köszönöm a pozitív visszacsatolást(#130149) Viszlát:
Egy ideje nekem is feltűnt ez a trend, de szerintem, ami a 3d volt az Avatar után, az ez a keszekusza, művészieskedő borzalom (nem-lineáris forgatókönyv) a... nem tudom, mi volt az első sikeres, kiváltó mozzanat, ami után "kötelező sikerelemként" rácuppantak.
De pl. a 6 Underground is őrjítően feleslegesen töri szét a filmet ezzel (legfrissebb vonatkozó élmény).Ja igen: Willem Dafoet szidni! Hááát, kevesebbért is büntettek már...
Tessék ezt megnézni: A vámpír árnyéka (jó film, zseniális alakítás), és még lehetne sorolni más filmjeit...[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Tibiajax #130145 üzenetére
Köszönöm, már láttam. Tényleg jó.
Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy ezért a sok szarért a fehérek kértek-e bocsánatot a feketéktől, indiánoktól valaha. Az, amit ott csináltak, simán vetekszik a nácik tetteivel. Ha előjön a téma, folyamatosan szégyenérzet kavarog bennem.-
-
Viszlát
addikt
Togo 6/10
Egy újabb film, aminél teljesen felesleges volt az időben oda-vissza ugrálás. Mi lett a lineáris történetvezetéssel, ciki talán? Továbbmegyek, nem csak felesleges, hanem árt is neki, illetve olyan jeleneteket eredményez, amelyekben magyarázni kell, hogy mi mit jelent és miért történt. A művészi szabadságot természetesen hagyni kell érvényesülni, de nem tudom elhessegetni a gyanút, hogy a forgatókönyvírók fejében ez valamiféle drámaiságot nővelő eszközként tárolódott el, ezért választják egyre többen, pedig nagyon, de nagyon kevés filmnél ad bármiféle többletet, többnyire inkább csak elvesz. Főleg egy olyan történet esetében mint a Togo-é, ami bőven szolgáltat drámaiságot önmagában is.
Azért is háborgok, mert amúgy jónéhány elemében tetszetős, a kutyusok tündériek és okosak, a táj gyönyörű, a szereplőgárda is egész jól összeállt. Willem Dafoe messze nem a szakma csúcsa, de ez a szerep kifejezetten jól állt neki, bár még mindig azt gondolom, hogy valahol felsír egy kisgyerek valahányszor ő elmosolyodik. De le a kalappal előtte, hogy szinte mindent ő csinált, ha valakit érdekel, érdemes megnézni a
, néhány jelenetnél látszik, hogy tele a gatya, ami érthető, nem egyszerű móka ez még jól betanított kutyákkal sem.werkfilmet Összességében tehát nem volt ez rossz, de a fentebb említett buta húzás megnehezítette az érzelmi részét a filmélménynek. A végéről még csak annyit, hogy
(kifejezetten jólesett a pozitív befejezés. Tudom-tudom, a happy end az snassz és unalmas, de azért néha igenis helyénvaló). #értékelés
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Miklós315 #130137 üzenetére
Hát nem aprózod el
Az első két filmről írtakkal kb. egyetértek, talán egy kicsit kevésbé szuperlatívuszokban.
A Million Dollar Baby 9/10-es nálam, de lehet, hogy felmenne 10-re, ha még egyszer megnézném.
A Wrestler szintén 9/10, bár az inkább alulról közelíti a 9-est - sok kifogásolnivalót nem látok benne, csak Aronofsky megelőző két filmje markánsan erősebb volt (azaz nekem a The Fountain is nagyon tetszett). Ja, és Marisa Tomei nálami is igen jól szerepel, bár érdekes módon elsősorban mellékszereplőként.Mindezek alapján értelemszerűen a Warriornak is utánanézek
#értékelés, piggybacking
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pitterix
őstag
Már nagyon vártam ezt a filmet, abból kifolyólag is, hogy mondhatni krimi könyveken nevelkedtem fel (a sok régi hülye akciómozi mellett).
Üde színfolt volt a sok szuperhíró és ilyen-olyan reboot filmek mellett.
A jelenetek, a zene,a helyszín, a szereplők mind mind magával rántott ebbe a kis nyomozós játékba---ha lehet így nevezni.
Bárcsak több hasonló filmet csinálnának, értem ez alatt azt, hogy van egy gyilkosság, vagy rejtély, amit tök jól megcsavarva-tekerve lehet csak kibogozni. Végig fenntartva az izgalmat, hogy ki a tettes-elkövető.
A Benoit Blanc-ot alakító Daniel Craig mindenkit lemosott a színről, szerintem hihetetlen jót alakít és ehhez még Stohl Buchwald szinkronja is nagyban hozzájárult.
Azt azért hozzá kell tegyem, hogy se Craiget, se Stohlt nem komálom annyira, de ebben a filmben tökéletes párost (ha lehet így mondani) alkottak.
Aki bírja Poirot, vagy Miss Marple történeteit, ne hagyja ki semmiképp.
Biztos lehetne itt is kliséhegyeket keresni, de erre a filmre szórakozni-beleélni magamat mentem(nem tudom, így helyes é a mondat)., ennek a szerepkörnek tökéletesen megfelelt.8\10
#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
V.Stryker
nagyúr
Úgy látszik ez egy ilyen jó filmes nap. Habár 2018-as,de most jutottam el a Zöld könyv - höz. Huhh, hát erős film. Jó kis érzelmi hullámvasút. Most meg nem bírok aludni. Simán jár neki a 10/10.
Ma megvolt Az ír is... hat, nagyágyúk ide vagy oda, az előző két filmhez képest sehol nincs.
A pápához visszaterve... nagyon kellett egy ilyen ember a katolikus egyháznak. Megnyit olyan kapukat, amiket eddig senki. Megszólít olyanokat, akiket elvesztettek. És talán ami a legfontosabb... önkritikát gyakorol.
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Miklós315 #130137 üzenetére
Érzelmes, de sohasem giccses, szerethető karaktereket kínáló, egyszer sem unalmassá váló történet, mely gazdagíthatja befogadóit, és ráébresztheti arra, mi fontos valójában, hogy – hőseinkkel ellentétben – ne kelljen kapkodva a megbánás zsákutcáiban vergődnünk.
azért.... szal ez azért már mondat, az ilyen azért nem egy sűrűn előforduló dolog így leírva, a sok jóvót meg egynek jóvót de többet vártam 10/10-es topikban -
Miklós315
aktív tag
válasz Luissimo #130139 üzenetére
Nos, röviden (mert ez itt masszív off):
Benedek "tudós teológus"volt(magas szinten művelte), Ferenc jezsuitaként szintén nem kéne, hogy gagyi legyen (pongyolán fogalmazva), nagy koponyák ők. Ám olyan módon megy szembe a katolikus tanokkal (pl. az áldozás kérdése: többek között pont ebben különbözik a katolikus és a protestáns teológia, hisz még a mozzanat neve is más, a jelentőségében is, kiszolgáltatásában is eltérnek), továbbá a hagyományokkal (pl. női papság kérdésköre: szintén teológiai érvekkel alátámasztott, kiforrott dolgok), stb., hogy nem véletlenül merültek fel az eretnekséggel kapcsolatos kérdőjelek az Egyházon belül, magas szinten is. Sokakat lesokkolt, nem véletlenül, hiszen ezeket senki nem várta, csak kb. az online nyitást vagy hasonló dolgokat. Az nyilvánvaló, hogy nem "buta", tehát nem tévesen/rosszul tudja, netán nem tudja ezeket, hanem valami szándékolt dolog kell, legyen az ilyen jellegű dolgai mögött. De innentől már konteo szint, off az offban, szóval most ennyit.Hogy ne legyen csupa off, írok egy gondolatot arról, hogy az is gyanús számomra, hogy sorra jelennek meg Ferencről a nagy formátumú, mozikban közölt, pozitív (propaganda)filmek. Még nem tett le semmi olyat az asztalra, amiért "kijárna", ellenben mindeddig nem volt ez jellemző a Vatikán/pápa viszonylatában (arányok, mértékek szintjén). Érdekes...
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Luissimo
veterán
-
Miklós315
aktív tag
-
Miklós315
aktív tag
Önök kérték ("sportfilmek"), 1. rész
Million Dollar Baby
Egy barátom ajánlotta ezt a filmet kb. mikor megjelent, mondván, hogy nagyon jó. Ránéztem, hogy mi ez, láttam, hogy Clint Eastwoodos boxfilm, és tovább is léptem. Nekem ő akkor még csak az az érdektelen pisztolyhős volt, akit korábban sikerült az általam fabrikált skatulya mélyére vetnem. Telt-múlt az idő, és ugyanez a barátom írt egy recenziót a Gran Torinoról, de olyan lelkesítőt, hogy egyből rá is mentem a filmre. Hogy ezt milyen jól tettem! Rájöttem aztán a végén, hogy Eastwood volt a rendezője is. Egyből dobtam a skatulyát, és belevetettem magam a filmográfiájába (ezt amúgy másoknak is ajánlom, nagyon sok jó filmet rendezett – ahogy a …bébit is).
No, eme vargabetűvel jutottam el tárgyalt film megtekintéséig.
Csak szuperlatívuszokban tudok írni, beszélni e műremekről, páratlanul hibátlan alkotás. Nem sok olyan filmkedvencem van, melynek egyetlen másodpercén sem módosítanék. Az Eastwood által írt finoman csordogáló, kiválóan funkcionáló aláfestő zene, és a történet narrációja azonnal beszippant, és nem enged. Clint filmjeinek szokásos kollégái, az operatőr és a vágó aprólékos, valóságos, élettel teli látványt tárnak elénk. Kiváló színészek kimagasló beleéléssel játsszák imádnivaló és/vagy gyűlöletes karaktereiket – de a legutolsó utáni mellékszereplők is! Frenetikus, intelligens szövegkönyv emeli a mű fényét, sokszor megnevettet, többször megríkat. Igazi hullámvasút, amelyről le se akarok szállni, de sajnos, egyszer mindig véget ér az utazás. A forgatókönyv mesterien építkezik, s jó ritmusban adagolja az új szereplőket, fordulatokat. Tempója lassú, ráérős – igazi mesélő alkotás. Kapunk időt és lehetőséget megismerni a karaktereket, hátterüket, könnyedén kötődünk hozzájuk, vagy viszolygunk tőlük. Földhözragadt, valóságos, emberi jellemek táncolnak egymás körül a ringben, sportszerűen felemelik egymást, ha lerogynak, vagy bicska nyitogatóan sunyi húzásokkal pancsolnak be egymásnak. Család, barátság, hit, halál – felfoghatatlanul nehéz döntések kerülnek elő a sarkokból, és hőseink győznek vagy elbuknak, de mi mindig ott vagyunk velük, és velük éljük meg a pillanatot. Rendkívül érzelmes, de soha sem válik oktalanul giccsessé; szívmelengető darab.
A történetetről annyit: Eastwood karaktere egész életében a boksz körül lebzselt, s most, megöregedve, saját edzőterme – kissé hanyag vezetése – révén sem tesz másként. A boksz az élete. Régi, hű barátja, akit Morgan Freeman hoz nagyszerűen, kisegít a működtetésben. Hilary Swank magával ragadó figurája pedig egy nap váratlanul rájuk töri az ajtót, hogy álmai, vágyai – mindent egy lapra téve fel – beteljesülhessenek. Összeáll hát a banda, és egy csodaszép lelki- és karrierutat járnak be együtt, melynek során velük együtt magvas tanulságokat, életbölcsességeket, prioritásokat tanulunk mi is. Nem könnyed darab, de megéri minden momentuma.
Eastwood és Freeman, vén rókák remekbeszabott átéléssel játszanak, ám Swank természetesen őszinte, elbűvölő alakítása kirí közülük is. Itt került közel a szívemhez, és ennek számos más filmjét is köszönhetem, miután (akárcsak Eastwood esetében) rárepültem az életművére (ajánlom mindenki figyelmébe). Továbbá kiemelnék még két színészt, nevesen Margo Martindale-t (amúgy rengeteg filmben mellékszerepelget), aki nagy tehetséggel, emlékezetesen hozza a figuráját, s hozzá hasonlóan Jay Baruchel is felejthetetlen.
Mindenki, aki nem látta még, feltétlenül vesse magát a képernyő elé, hogy megtudhassa, mit néz annyira Veszély, vagy, hogy mit jelent a „mo cuishle”. Hasizmokat, zsebkendőket elő, a lábmunkára most nem lesz szükség.A pankrátor
Ugyanazt az utat jártam be vele, mint a Milló dolláros bébivel: ugyanaz a barátom ajánlotta, de ugyanúgy nem hittem neki, és skippeltem. „Kit érdekel az a műmájer amerikai bunyó, pláne valami kivénhedt alakkal a középpontban?” Nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Darren Aronofsky rendezte (vele hányattatott kapcsolatom van: a Pí és a Rekviem egy álomért megnyert, szerettem őket, de A forrást nem vette be a gyomrom - nagyon giccses, pedig jó az alaptörténete. Későbbi filmjeiből a Fekete hattyú és a Noé szintén nem győzött meg, de a Mother! rabul ejtett), Mickey Rourke (semleges számomra) és Marisa Tomei (imádom!) pedig főszerepelnek benne. Igazából a két színész és a tökéletesen megragadott hangulat viszik el a filmet a hátukon. A zene és a látvány aládolgozik a lineáris forgatókönyvnek, mely egy egykori legendás pankrátor és egy lassan kiöregedő sztriptíztáncosnő lelki násztáncát vázolja fel. Mindketten szembekerülnek a kérlelhetetlen idővel, ám más motiváció hajtja – elmúlás felé tartó – porhüvelyüket. Rourke karaktere egyszerűen képtelen kiszállni, neki a pankráció nem sport, munka vagy hobbi, hanem életmód. Úgy tűnhet továbbá, az egyetlen kötődési módja ez a többi emberhez, innen nézve persze egyfajta kényszerpályán mozog. Ahogy Tomei figurája is: bevallottan a pénz miatt végzi munkáját, neki ez nem öröm, hanem szükség. De, ahogy az öreg harcos érzi, hogy a teste mindinkább cserbenhagyja, a bártáncos biztosan tudja, hogy lejár az ideje, mivel egyrészt fia lassan felnő, másrészt egyre több elutasítást kap vevőkörétől. Talán megérzik egymásban a hasonló lélekállapotot, mindenesetre közel kerülnek egymáshoz, egy kitörési pontot remélve eme kapcsolattól szorult egzisztenciális helyzetükből.
A film legnagyobb erőssége – a két színész természetes játékán túl – a hangulata. Olyan jól elkapott jelenetek teszik átélhetővé, mint amikor A kamera elkapja a valaha szebb napokat látott ikonok tekintetét, ábrázatát, és világossá válik, milyen érzések kavaroghatnak bennük. "Egy kép többet mond ezer szónál." Másik pozitívuma, hogy beenged annyira a kulisszák mögé, hogy egy eme sportműfaj iránt egyáltalán nem érdeklődő nézőben is felkelti a figyelmet – a fizikai megterhelés, a trükkök, az előkészületek láttatása által –, és teljesen más hozzáállást képes kialakítani ily módon. Meglepő és sokkoló volt megismerni a műfaj csínját-bínját.a régi legendák – mintegy nyugdíjkiegészítés gyanánt – nyílt napot, dedikálást tartanak, de alig kíváncsi rájuk pár lézengő rajongó…
Egy látványában realista, szép emberi dráma, melyben főhőseink megpróbálnak kapaszkodókat találva dacolni az elmúlással, valamint a magánnyal. Érzelmes, de sohasem giccses, szerethető karaktereket kínáló, egyszer sem unalmassá váló történet, mely gazdagíthatja befogadóit, és ráébresztheti arra, mi fontos valójában, hogy – hőseinkkel ellentétben – ne kelljen kapkodva a megbánás zsákutcáiban vergődnünk.Warrior – A végső menet
Egy darabjaira hullott roncshalmaz – melyet máskülönben a család fogalmával jellemeznénk – újrakovácsolódását követhetjük figyelemmel ebben az MMA-bajnokság köré felépített, meglehetősen érzelmes drámában. Feszes forgatókönyv, jó rendezés, és lehengerlő színészi alakítások várják a szerencsés nézőt. Gavin O'Connor, író-rendező már A zsaruk becsületével meggyőzött arról, hogy érzékenyen tudja megírni mind a történetet, mind a karaktereket, és színészeit is képes csúcson járatni. Itt sem okoz csalódást.
Adott Nick Nolte, az „önmagát” alakító ex-alkoholista apa, valamint Joel Edgerton és Tom Hardy testvérfigurái, akik hárman háromfelé szakadtak a régmúltban. Ilyen-olyan okokból, de végül egy ketrec köré szerveződnek és ez szembenézésre készteti hőseinket.
Hardy hatalmas tehetség, sok filmben meggyőzött (kiválóan képes hozni a szétrobbanás közeli dühöngő őrültet), itt kifejezetten magas lángon ég az egész cselekmény folyamán. Edgerton is kedves színészem, meggyőzően hiteles, de amit Nolte letesz ebben a filmben az asztalra, arra nehéz szavakat találni. A visszafogott, megbánó próbálkozásoktól a teljes kifakadásig a teljes skálát bejárja. Hihetetlen élmény egy vásznon nézni ezt a három tehetséget. A mellékszereplőkre sem lehet panasz, senki nem rontja az összképet, de ők viszik a prímet.
Küzdősport rajongóknak kihagyhatatlan darab, mivel egészen kivételes, ahogy követhetően, jól felépítve, a feszültséget ügyesen emelve vezeti végig (a felkészüléstől kezdve) a bajnokságot, s azon belül a meccsek egyikét-másikát . Ügyes a versenyzők sajátos stílusának hangsúlyozása is, így nem válik unalmassá az összecsapások sora.(bár némely meccseknél erre nem jut idő, de ez pozitívum; ha megnézed, megérted)
Mindazonáltal a küzdelem nem csak a ketrecben zajlik, sőt, sokkal fontosabb az a belső harc, amit fő figuráink önmagukban és önmagukkal vívnak. Nagyon könnyedén kötődünk hozzájuk, hála az őket alakító aktorok elképesztő beleéléssel ábrázolt játékának, és a történetüknek, melynek fordulatai még közelebb húznak hőseinkhez. Mindhármukat megértjük, ami élvezetes érzelmi hullámvasútra ültet fel, ugyanis egyrészt az egyes szereplők motivációi mentén velük együtt neheztelünk a többiekre, másrészt később – nézőpontot váltva – módosulnak ítéleteink. A film rendkívül jól megragadja a jogos harag, veszteségérzet, csalódás és a megbocsátás körüli lélektáncot. Felemelő, tanulságos, és minőségi szórakoztatást nyújt.
Nem gondolom, hogy kevéssé ismert darab, de ki tudja: talán tétovázva kerülgetik, esetleg kimaradt a látókörből, így most bátran ajánlom mindenkinek, csak nyerhettek.#értékelés
"Szerintem."
-
Luissimo
veterán
válasz V.Stryker #130133 üzenetére
Láttátok az Ifju Pápa sorozatot ?? (HBO GO) (énsemvagyok vallásos, bár ha lenne isten, meggondolnám hogy higgyek-e benne )
Vele ment az új film beharangozoja, Jude Law, januártól lesz a 2. évad...
-
V.Stryker
nagyúr
Zseniális. A film, a hangulata, a zenék. mind telitalálat nálam, pedig nem vagyok vallásos. Az utóbbi hónapok talán legjobb filmje.
10/10
-
-
Viszlát
addikt
válasz Viszlát #129380 üzenetére
Saját kérdésemet válaszolnám meg, hátha mást is érdekel: a megoldás a Letterboxd, ahol lehet naplózni filmet értékelés nélkül is. És beállítható specifikus megnézési dátum is a naplózás, illetve értékelés időpontjától függetlenül, sőőőt, szuperül működik az importálás is IMDb-ről, csak a dátum formátumát kellett módosítani a CSV exportban.
-
Luissimo
veterán
Más,
"Nem kell mindig korea" jeligéreTegnap csiptem el a Dunatévén egy dokumentumfilmet Delonról.
1936-os kölyök, több mint 80 filmet forgatott életében, nemakármilyeneket, ez tegnap kiderült.Hja, és a szerelmei sem most jöttek a hathuszassal
Nekem ez uj info volt,
Ti láttatok belőle 10-15-nél többet? -
Farkassacred
őstag
válasz fant0mi #130124 üzenetére
Azokból sohasem elég..
Egyébként meg teljesen korrekt film lett ez a Hollywood idén, sok helyen alaptalanul kapja ezerrel a fikázó kritikákat. A 2019-es filmek között igenis a nagyon jók között van, legalábbis szerény véleményem szerint.. Egyébként meg nem volt egy erős év ez, konkrétan a nagy nevű rendezők tartották életben az idei szintet, hogy ne süllyedjen a béka..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
fant0mi
őstag
Fuh, jo, hogy beszeltunk a koreai mozikrol. Betaraztam most 3-4 nekem uj filmet, koszi.
-
Miklós315
aktív tag
Még egy koreai csoda:
Cyborg vagyok, amúgy minden oké(valamint +1 a Bin-jip – Lopakodó lelkeknek)
"Szerintem."
-
válasz Viszlát #130069 üzenetére
Nem tehetek róla, hogy rajtam kívül senki sem tudja pontosan megfogalmazni, hogy mi a mainstream. Vagy ott az értelmező szótár, nézd meg mit jelent, s az alapján eldönthető, hogy mi a mainstream.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Mik76
senior tag
válasz emiki6 #130109 üzenetére
Igen, en is valahonnan innen kozelitenem meg a mainstream fogalmat. Ami elfogadotta es konvencionalissa valik az elozo evek vagy evtizedek uttoroinek munkajabol, formalja a kozizlest. A mainstream meg maga a kozizles. Ez persze nem jelenti azt hogy csak az underground a fasza, a mainstream meg hulladek, de teny hogy aki az ujszerut es a szokatlant keresi az tobbnyire csalodni fog ha a mainstreambol keresgel.
Nagy bizniszt viszont leginkabb a mainstream kozonsegere lehet epiteni, a kiszamithatosaguk miatt.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
válasz brownus #130067 üzenetére
Na pont ez a durva, hogy Lady Gaga már egyedül csinálja azt, amihez anno Madonnának még producerekre volt szükség. Nem attól lesz jó valami, hogy ki csinálta, hanem attól hogy mi a végeredmény. Utóbbi pedig nem változott.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Uncharted film a 6. rendezőjét is elvesztette. Ebből nem lesz már idei premier.
Live-Die-Respawn
-
Eagle16
addikt
válasz Pro Koryak #130114 üzenetére
+ Gok-seong (2016) (The Wailing) és a Snowpiercer is jó, bár az csak félig meddig koreai.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Pro Koryak
addikt
válasz paatrick #130112 üzenetére
A The Chaser szerintem jó volt.
Én pont a Memo. of murder-rel vagyok így, nagyon irritál a rendőrség bénázása.+ jó még:
New World
The Yellow Sea
Confession of Murder
Welcome To Dongmakgol
Secret Sunshine
Front Line
My way
Thazza - The Hidden Card
The Thieves
+ még nagyon sok.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz bagyulajuve #130102 üzenetére
"de még koreai:
Chaser"
Fúj de rossz volt az nem ajánlom. Bár ha az egész rendőrségi szálat kivesszük akkor jó. Csak kár hogy a rendőrség kb a 2/3-a...6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
fant0mi
őstag
Foglyok [link]
Egy remek magyar film. Nem cselekmenyes, egyhelyszines mozi, a csengofraszos 50-es evek elejen jatszodik.
Deak Kristof rendezo a Mindenki cimu kivalo rovidfilmje utan egy nagyjatekfilmmel jelentkezett, es ebben a mufajban is sikerult egy remek munkat letenni az asztalra. -
emiki6
veterán
válasz Viszlát #130105 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem ráilleszthető, csak hogy nem egészen, azaz nehezebben.
A tudomány pl objektív, de az emberi tényezők miatt nem egységes, mert ott van az emberi hülyeség, a tekintélyelv, a korlátoltság, a hit, a bias stb, illetve a "szóvivők" (legtöbb orvos pl) nem tartanak lépést a tudománnyal. Minden tudományos tény objektív, általában ezek a törvények.
Vannak akik tagadják a törvényeket, van a mainstream, aminek a törvények részei, de ragaszkodik hamis dogmághoz és vannak az újítók, akik a hamis korlátokat képesek próbára tenni és lebontani vagy átalakítani, azaz felülbírálni amainstreamet.
A mainstream korlátolt, de időszakosan megújuló, mert ha kihalnak a korlátoltak, akik a korlátokat fenntartják, akkor az újítók elvei átalakítják a mainstreamet, ami megint korlátolt lesz, amíg nem jönnek megint nagy újítók, stb. Szent-Györgyi Albert (aki pl újító volt) mondta, hogy onnan tudta, hogy megöregedett, hogy a tudomány elé tárt elképzelései már nem váltottak ki általános felháborodást, nem voltak elég újítóak, felforgatóak ahhoz, hogy tiltakozást váltsanak ki.A mainstream nem alkalmas arra, hogy felülbírálja a tudást és javitson a tudományon, csak az újítók.
[ Szerkesztve ]
-
ColdMan
tag
válasz Miklós315 #130070 üzenetére
Sport témában nálam kihagyhatatlan az Afrika csúcsai
Semmi extra, könnyed szórakozás.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Nyitva (2018)
Magyar romantikus drámának írják. Szerintem ennél jóval vidámabb. Maga a film nem biztos,hogy mindenkinek tetszeni fog, de huszonéven túl, benne vagy túl egy hosszabb társas kapcsolaton, betalálhat. Mi a feleségemmel, tizenév kapcsolat után jól szórakoztunk rajta, sok elemét magunknak tudtuk érezni és talán ettől függ majd, hogy kinek tetszik és kinek nem.
6-7/10
Netflixen is megtaláljátok.-
-
Viszlát
addikt
válasz emiki6 #130097 üzenetére
Persze ez ugye a művészetekre nem egészen ráilleszthető...
Öhm, miközben zenéről és filmről van szó?
...de az objektív dolgokra igen.
Mondasz erre példát, kíváncsi vagyok szerinted mi objektív."How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
nagyúr
-
emiki6
veterán
-
paatrick
őstag
válasz fant0mi #130099 üzenetére
Ez elég mainstream koreai lista lett csak hogy kapcsolódjak a fentebb kialakult gondolatokhoz.
Írok én is párat:
Castaway on the Moon
Infernal Affairs - a dicaprios tégla eredetije, értelmezhetőbb műsoridővel, magyar szinkron is van
Silenced
Tavasz nyár ősz tél és tavasz - kicsit elvontabb, szinkron is van
Tunnel
Nincs bocsánat - magyar szinkron is vanIsmertebb darabok:
A szobalány
Train to Busan[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest