- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Hali,
Az új DOOM-ból várható szinkronos verzió? -
Tibiajax
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
a legelső trélert még megnéztem, tényleg csak az íze kedvéért, többit nem nézem már, Hoffcsi..
ja, meg egyébként nem nézem moziban sem, úgy döntöttem.
ne vicceljünk már, 3és fél óra?? lehet bármennyire is jó egy film, szétülöm a pcsám..meg a lábam
majd szépen, otthon, este/éjjel, magamban, kis söröcske, harapnivaló, nyugalomban
és ha úgy adódok, két részben, két este. a játékidő bőségesen kifussa -
törölt tag
válasz
paatrick
üzenetére
Tisztességes akciófilm számomra utoljára talán a Dragged Across Concrete volt, bár az inkább thriller-dráma, de a wikipédia szerint akció-thriller.
Nem hinném, hogy attól függne hogy milyen filmeket szeretek, tehát nem műfaji besorolástól függ, mert én minden műfajt szeretek!
Most megnéztem a 2019-es filmek listáját, hogy melyek azok a filmek, amikre azt tudom mondani, hogy nagyon tetszettek, és ezen a listán csak a Parasite van...
Amit mindenképpen megfogok nézni idén, mert jónak tűnik, az a The Peanut Butter Falcon, a The Irishman, a Ford v Ferrari, a The Lighthouse és az Uncut Gems talán.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeptemberben néztem utoljára filmet, mert nem értem rá!
Milyen új filmek jöttek ki azóta, amit mindenképpen érdemes megnézni? (és már kiadták Blu-ray formátumban)? Utoljára a Parasite dél-koreai filmet láttam!
Köszönöm.
-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Nincs, épp csak átfutottam a cikket, meg különösebben nem is érdekel (nem aggódom). Azért linkeltem nekik pár oldalt, hogy nem csak a dizni létezik a piacon mint nagy hal.
De ha csak ő lenne akkor se sokáig tartana a "királyság" mert itt pláne kell a sokszínűség.
De azt a térképet majd megkeresem, hogy melyik céget ki birtokolja.
mega múltkor láttam itt, hogy mennyi stream szolgáltató van az usaban, azon meglepődtem. De ma azon is, hogy az HBO a wb tulajdonában van -
PuMbA
titán
-
Viszlát
addikt
válasz
brownus
üzenetére
Az azért megvan ugye, hogy ehhez az egészhez speciel a Disney-nek semmi köze? Csak így többen olvassák, ezért velük példálózik a filmbuzis srác, aki mindig is borzalmasan írt, de ebben az esetben nem tudom eldönteni, hogy csak nem tudta rendesen megfogalmazni amit akart, vagy szándékosan beszél félre.
Szóval feketén-fehéren: az Igazságügyi Minisztérium tervez beterjeszteni egy kérelmet a Szövetségi Bíróság elé, hogy töröljék el azt a korábbi rendeletet, ami megakadályozta a nagy stúdiókat abban, hogy egyebek mellett saját moziláncaik legyenek, vagy, hogy csomagban árulják a filmjeiket, stb. Mivel ez az akkori nagyokra vonatkozik (konkrétan meg vannak nevezve, hogy melyik stúdiókra), a Disney nincs is benne ebben a rendeletben egyáltalán, tehát rájuk nézve az égadta világon semmi nem változik még akkor sem, ha jóváhagyja a bíróság a beadványt. De persze azért ez nem ilyen egyszerű, ezt szépen meg fogják vizsgálni, pro és kontra, tehát még egyáltalán nem biztos az egész, főleg úgy, hogy még meg sem történt a kérelem benyújtása. Úgyhogy ezzel a címmel ő is csak egy a milliónyi klikkvadász senkiházi "újságíróból".
-
brownus
veterán
válasz
shotika
üzenetére
https://www.titlemax.com/discovery-center/money-finance/companies-disney-owns-worldwide/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_assets_owned_by_WarnerMedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Pictures
stb, meguntam a keresgélést, de egysezr már találtam egy térkép szerű valamit ahol az összes nagy és kicsi filmes cég rajta van.
sztem nem para, meg vissza is üthet ez ... -
shotika
őstag
válasz
gyuromoj
üzenetére
Abból még semmi jó nem született, hogy egy cég ilyen monopol helyzetbe kerül. Ha jól tudom, a Star Warsnál már eddig is alkalmazott stratégia volt, hogy olyan szerződéseket iratnak alá a mozikkal, ami kb ellehetleníti más nagyobb volumenű film sikerét abban az időszakban, amíg az fut.
(mondjuk legutóbb a Jumanjinak ez sikerült, 1 milliárd feletti bevétel egy Star Wars mellett az elég szép teljesítmény) -
Ispy
nagyúr
válasz
üzenetére
Szét kell választani ezt is, nincsen olyan, hogy színész, rengeteg műfaj van, mindegyikben mások az igények, ennek megfelelően valaki erre jó, valaki arra, azért mert el tud játszani egy drámai darabot színházban még nem lesz belőle jó Rambó és persze fordítva. Egyébként ja, túl vannak fizetve, engem bezzeg nem akarnak túlfizetni.
-
törölt tag
válasz
mephi666
üzenetére
Egyébként nálam is így van. A kérdés ilyen téren pusztán elméleti jellegű. Amire ki akartam lyukadni, hogy az elért cél, és az ezzel járó juttatások, bizony jócskán túlmutatnak a belefektetett energián. És pénzen persze.
Bocsesz, indulok elfele, így a videót most nem tudom végigpörghetni, de meg fogom nézni
Azt tudom, hogy Arnienak voltak tervei, de szerintem az nem a filmes szakma volt, és a +1 kérdés, hogy vajon a politikához is annyira tehetséges volt, hogy kormányzói státusig fussa?
Vagy az is ilyen minden mindegy pozíció? Aki ott van, abból választanak? -
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
schwarzeneggerrel pont nem jó példát mondtál

ui: nekem az a meglátásom, hogy a film/színház/színészet a szórakoztatásért van... ha valaki teljesen iskolázatlan, viszont képernyőn bizonyos karakterekben megállja a helyét, az szerintem jó színész
nálam ilyen egyszerű a képlet -
törölt tag
Itt most akkor lehetne egy komplett threadot telioffolni olyasmikkel, hogy mennyire túl vannak fizetve a szinészek, meg úgy ánblokk a filmes témában tevékenykedők, és ha a szerencsét nem számolom, tulajdonképpen nem sok extra marad egy-egy jól fizetett szinészben.
Itt van pl Scwarzi. Járt valaha is sziniiskolába? Ha jól tudom, a Conan szerepére kérték fel, pont Vajnáék, mert jól nézett ki, de még a nyelvet is dadogva beszélte.
Na, ez kérlek kb egy a nyelvet nem beszélő, angliai segédmunkás szintje manapság, aki gyúr.
Slynek mondjuk volt filmes múltja
Ahogyan Banderasnak is, de mondhatnám Madonnát is. Ő ugyan nem lett szinész, de ennek ellenére szerepel pár filmben.
Vagy, ha a maiak közül veszem, akkor ugye mostanság a WWE körül sertepertélnek a filmesek, és ilyen nagyágyúk kerülnek ki, mint Rock, vagy Bautista .... komolyan nem értem
Vagy ennyire semmit nem jelent, hogy valaki szinész e, annak készült e, avagy sem, és pénzből bárki lehet szinész, vagy a sportolók között nagyon arányban találni tálentumokat .... ???![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atike
nagyúr
Erről ez jutott eszembe:
"- Egyetértek a két lábon járó szinonimaszótárral.
- Soha többé ne hívj szinonimaszótárnak!
- Ez csak egy metafora.
- Mindent szó szerint értelmez. A metaforák elrepülnek mellette.
- Semmi sem repül el mellettem. Kivételesen jók a reflexeim. Simán elkapnám. "
-
-
atike
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
Átnéztem én is - most volt egy kis időm... A díszpéldányos könyvek nagyon komolyak...

A plakátokból anno nekem is megvolt nem egy...
Sly és Arnie rajongók voltunk az öcsémékkel...
Szoba falára meg ajtóra kirakva a rengeteg anno... Mi kincs lenne az manapság...
Ellenben a VHS és DVD gyűjtemény az tényleg Jófogás (vagy épp HardverApró
) kategória...És amúgy nem tudom, de nekem ez az egész túlságosan is szomorú... Ennyi volt Andy...?

Jó, tudom, nézni sem bírja, meg az emlékek... Persze-persze...
-
ígyvanferi
addikt
válasz
gboszi
üzenetére
"A befolyt összeg egy részét jótékony célra fordítják, Vajna Tímea egy kardiológiai gyerekosztály támogatására szánja a pénzt."
Ezt az 'összeg egy részét' szerintem egészen szabadon fogják értelmezni a timiék. Belekötni meg nem lehet. Aztán hátha a gyerekklinika fog pozitívan csalódni. -
gboszi
senior tag
Azért a VHS gyüjtemény árulás az már inkább a megalázó kategória, mint a fasza aukció...szerintem. Jófogáson mennek ilyenek...

De a többit adom. Egy dedikált forgatókönyv, vagy ilyesmi ereklyét behúznék én is, ha pénzes lennék. Különben akkor ezek a pénzek Timikének mennek? -
Ispy
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Aranyt akart ásni, azt csak szart talált, van ez így.
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
van pár klasszikus mindkettőjüktől
...már pusztán a vhs-korszakban is jó dolog volt felnőni, nemhogy ezekkel a sztárokkal közeli barátságot ápolni... jók voltak azok a kötetlen délutánok, amikor suli után betelepedtünk 3-4en valamelyik osztálytárshoz, amikor szülők nem voltak otthon és nézhettük a kommandót (narrátoros szinkronnal), rambo-t, true lies-t, pusztítót meg a hasonló alapfilmeket...ui: az amerikai nindzsa is nagy sláger volt... pár éve letöltöttem mind (vagy 5-6 rész?), de az már inkább komikus/bóvli

-
mephi666
nagyúr
válasz
Tibiajax
üzenetére
...több évtized 2 legnagyobb akciósztárjával spanolt
(svarci+sly) ...olyan rambo kés akkor volt menő, amikor általános iskolásak voltunk: egyik srác kapott is karácsonyra... volt benne zsinór, horog, iránytű, gyufa meg pár igen hasznos túlélési kellék
(fb-n látom, hogy azóta is kitart a késmániája, de valószínű nem jelentkezik be emiatt az aukcióra
) -
brownus
veterán
-
TeeJay
félisten
Hang nélkül 2
mi a fenének kell abból még 1 rész? teljesen jó volt az ötlet el kell most rontani még 1-2 újabb résszel? -
Mik76
senior tag
Naqoyqatsi
Mindharom resze megvan ennek a sorozatnak otthon, de csak most vettem ra magam hogy az egyikbe belenezzek. Szamomra a Baraka egy alap mu. Annak a megtestesulese hogy szerintem hogyan kell megjelennie es lefolynia egy tortenetet nelkulozo nagymozis alkotasnak.
Ehhez merten szamomra oriasi csalodas volt a Naqoyqatsi.
Ugyan tortenete ennek sincs viszont minosegben durvan alul marad a Barakahoz kepest. A kezdeti kifejezetten remek kepsorokat teljesen atlagos vagy annal rosszabb felvetelek kvettek egymas utan. Nagy koncepciot nem tudtam kihamozni belole. Negyed ora frusztracio utan beletekertem par helyre, csak hogy lassam tovabbra is ezt a jelentektelen szinvonalat latom-e viszont. Igy tortent igy kikapcs lett a vege ugy husz perc leforgasa alatt.
Meg lehet belenezek a tobbibe de ha erre is tobb mint egy ev volt mire raszantam magam, igy ez sem lesz egyhamar.
Inkabb nem ertekelem.The Foreigner
Egyetertek azokkal akik szerint ez egy egesz szorakoztato darab volt. Nem egy vilagmegvalto, de egy vasarnap estere eppen jo volt. Persze magan hordozza az ilyen egyszemelyes kommando filmeknek a fo jellemzoit, de mivel ilyesmit ritkan nezek ezert nem zavart annyira. Jo volt JC-t latni valami komolyabb szerepben a tipikus kung fu bohoc helyett.
PB jopofa volt ezzel a sulyos ir akcentussal, foleg ha valamelyik Bond filmjevel hasonlitjuk ossze. Az "egynek jo volt" kategoria felso regiojaban helyezkedik el.
7/10#értékelés
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Scorsese megcsinálta a filmet, amire mindig vártunk, de más lett, mint ahogy elképzeltük
Persze, hogy kiváncsiak leszünk rá, ha Scorsese bácsi jön még majd pár filmmel, a közeli jövőben. Erre meg biztos beizzítom majd a projit, amint elérhető lesz. Kifejezetten jók az első kritikák, ám a cgi kissé fura.
Hát, szerintem DeNiro enyhén Odora hajaz a kilences számú mélyűrbázisról. De csak távoli, és rossz minőségű fotó alapján. Remélem látva azért ennél jobban jön majd ki.
-
törölt tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Most tolták ki, szerintem még nem frissült. Én az est.hu-n szoktam nézni amúgy, vagy ha ott még nincs fenn valami, akkor az IGN-t.
-
törölt tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Jah, azt tudom, hogy kitolták. Mondjuk ettől a többi még jó.
-
törölt tag
Corvin, Puskin, Művész, ezekben a mozikban már elkezdődött a foglalás az Írre! Egyetlen élhető időpont van, a Corvinban 15 órakor. Esetleg 19 órakor. Ha valaki korán kel, és nem zavarja ha pici a vászon, a Puskinban is lesz vetítés 10:30-kor. Ezek szombati időpontok.
-
gboszi
senior tag
Én multkor azt olvastam egy youtube kommentben, hogy:
A Terminator 2 forgatásán a T-1000-t alakító Robert Patrick imprózta azt a jelenetet, amikor a elmegyógyintézetben átment a rácsokon. Nagyon megtetszett a rendezőnek, s bennehagyták a filmben
-
-
törölt tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Na jó, de az előző forgatáson Godzi nem használt kaszkadőrt, és ez miatt többször, komolyan megsérült. Egyszer pl combnyakcsont törést szenvedett, mikor beszorult a lába két felhőkarcoló közé. Vazze, amilyen sűrűre építik ezeket manapság, nem csoda, ha a zember lába beszorul ide-oda

Amúgy tudtad, hogy a zúzás a végén az nem CGI volt?
-
válasz
üzenetére
"A Godzilla vs Kong meg elég hamar kész lett."
Jaja, szerencsére mostanában egyikük sem forgatott, könnyen össze tudták hozni az időpontot.

A láthatatlan ember is jó lehet - akár.
Top Gun 2 moziban tuti látványos lesz.
Új Guy Ritchie film meg alap
De első nekifutásra egy olyan címet sem láttam, ami miatt azonnal rohannék a moziba.
-
vond
MODERÁTOR
Na, tegnap este megfelelő hangulatúnak éreztem magam, így belöktem a Midsommar-t a lejáccóba.
Azon túl, hogy már az elején (sőt az előzetes megtekintése után) tudni lehet, hogy végül hova fut ki az egész, teljesen lekötött, néhol meg is hökkentett, vagy éppen nevetésre sarkallt. Elég lassú volt, én egy jó fél-háromnegyed órát simán kivágtam volna belőle, szerintem úgy is elérte volna a kellő hatást. Nem egyszerű cucc, az biztos, de összességében jó "szórakozás" volt.
Egyelőre adok neki egy 7-est a 10-ből, de ha ülepszik egy kicsit, akkor lehet, hogy megkockáztatok egy 8-ast is.Ezek után azért be kellett raknom valami finomat, valami pozitívat, ami helyre billenti a lelki egyensúlyomat, így esett a választásom a Ladies in Black-re. És igen, ennél jobban nem is dönthettem volna.
Megint gondban vagyok a gondolataim szavakba öntésével, de szerencsére Viszlát kiválóan jellemezte már a filmet. Azzal kb. teljes egészében egyetértek. Meglepő és örömteli volt a sok (pozitív!) magyar vonatkozás, a Szombathelyi István név meg külön extra nekem szombathelyiként.
Első ránézésre (meg a pontszámokat látva) nem gondolná az ember, de sok szempontból tökre érdekes, és ritka szívmelengető egy alkotás. Nézzétek!
Simán 8 a 10-ből, de lehet, hogy inkább 9.#értékelés
-
törölt tag
Az új Srác Ricsi filmet nem várja senki? Meg a Knives Outot.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax
üzenetére
Nem tudom, mert alapjában véve mindkettő pozitív karakter. Sem a táplálékuk nem azonos, sem az életterük, úgyhogy fogalmam sincs, min fognak hajbakapni, de tény, ha mindkettő hazamegy, akkor nincs semmi gond
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem amúgy Godzi szimpibb, bár nehéz lenne megmagyarázni a miérteket. Talán mert az a feladata, hogy megvédje az emberiséget (a Földet) míg Kongnak nincsenek ilyen ambíciói. Ő csak van, időnként széjjelcsap maga körül, azt jónapot. Meg vigyáz a szigetre, aminek a létezését még csak nem is sejtik, tehát tényleg nem sok vizet zavar.
Godzi meg jön-megy a világban, ahol épp szükség van rá. Szóval nem is értem, hogy ez a Kong közlegény hogyan kerül majd képbe.szerk:
Igen, mozi VIP nachos + kóla + telifingott ülőkék
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
üzenetére
jó de arról pl nem beszéltünk, hogy végül is majd kinek drukkolunk? most a godzilla....a király atomsugárnyalábjával, vagy az óriás gorilla hatalmas fizikai erejével, melyik lesz a szimpatikusabb
egyáltalában, vajon miféle mély drámai dramaturg fogja végül egymással szembesíteni a két királyt?
nagyon várós lesz. instant vip
: D -
törölt tag
válasz
Tibiajax
üzenetére
Húú, azért engem ennél több minden érdekel. De világos, hogy nem moziban, hanem inkább otthon.
A Grudge komolyan érdekel? Engem abból is inkább a Japán verzió érdekelne, mert az amcsik mindig elcseszik az átiratokat.
A Godzilla vs Kong meg elég hamar kész lett. Lassan kellene jönni a trailernek is. -
törölt tag
-
gyuromoj
veterán
5 új Marvel premier időpont:
2022 október 7.
2023 február 17.
2023 május 5.
2023 július 28.
2023 november 3. -
negyven2
nagyúr
válasz
Tibiajax
üzenetére
Ahogy gyuromoj is írta, készült hozzá az FX-re, egy amerikai sorozatverzió is belőle amit lényegében az eredeti film egyik írója és rendezője (és szereplője), Jemaine Clement (Vladislav) csinált. És szerintem simán hozza a film minőségét (egy-két picit amerikanizált dolgot leszámítva). Alapvetően ugyan abban az univerzumban játszódik, csak itt egy Staten Island-en "élő" vámpírcsapat életébe tekinthetünk betekintést. Amúgy ugyan-úgy áldoku mint a film.
A másik spin-off sorozat pedig szinén az eredeti csapat szülemény, a Wellington Paranormal, ahol a Wellingtoni rendőrségének a természetfeletti ügyekkel foglalkozó, nem túl éleseszű ügyosztálya van a középpontban. Ez is ugyan-úgy áldoku, mint a film vagy a sorozat, csak itt inkább az új-zélandi fővárosban lévő természetfeletti ügyeket próbálják meg kezelni (többnyire kevés sikerrel).
-
törölt tag
Senki nemlátta itt rajtamkivül a Bloodline-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Sony Ps5 konzol slim
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ja, meg egyébként nem nézem moziban sem, úgy döntöttem.

nálam ilyen egyszerű a képlet
nála már nem az izmok domináltak, hanem pl a die hard-okban ránézésre teljesen átlagos embert képviselt... (a lethal weapon sorozat is szimpatikus volt ezért)