Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Ugyanez volt pár hónapja is, dettó datánál ugrott meg a ping és úgy emléxem akkor is a hazai hopnál. A hiba nem hiszem hogy fibernél van, mert ahogy anno most is ugyanúgy érint más ISP-ket is akik datától veszik a nemzetközit, pl tvnet, de még a datanet előfizetőket is. Nagy valószínűséggel lejelentették már a hibát, de más hálózatát érintő hiba esetén max várni lehet a javulást, sok mást tenni aligha.
-
kisrapi
csendes tag
Hali!
Nálam ugyanez a probléma van mint nálad. Eddig semmi gondom nem volt a pingel, bár packet lossom az volt de attól még tudtam játszani.
Amúgy nyomtam egy trace routet és a datanetnél kell keresni a problémát mert ott ugrik meg nagyon a ping. Fiber hálózatán semmi gond nincs:C:\Documents and Settings\Rapisztuta>tracert 82.96.91.40
Útvonal követése a következőhöz: 82.96.91.40, legfeljebb 30 ugrással.
1 19 ms 10 ms 16 ms fibhost-69-1.fibernet.bacs-net.hu [85.66.69.1]
2 24 ms 27 ms 15 ms fibhost-110-217.fibernet.bacs-net.hu [85.66.110.
217]
3 14 ms 22 ms 16 ms 194.149.22.1
4 20 ms 19 ms 16 ms 194.149.20.62
5 130 ms 129 ms 125 ms OC48-0-0.defra.datanet.hu [194.149.19.2]
6 128 ms 130 ms 127 ms decix1.eurotransit.net [80.81.192.133]
7 133 ms 127 ms 154 ms so-3-0-0.pr1.k88.fra.de.eurotransit.net [82.96.8
9.253]
8 131 ms 129 ms 134 ms 82.96.91.40Az útvonalkövetés elkészült.
-
Scholes9
nagyúr
Pontosan ez az egyik baj, hihetetlenül sok csomag elvesik aminek a következménye lehet a nagy ping. Pl WoW-ban 200ms-ről felugrik hírtelen 1000-re, mégpedig azért, mert nem fogadta a csomagot amit kellene és ezért vannak nagyon nagy pingek, és ezért nem lehet játszani sem, mert rengeteg csomag elveszik. Szoktam pingelni magyar oldalakat kb 5 percig és elég vicces 5-20% elveszett csomag az eredmény, így nem is csoda h nem lehet játszani. Nem tudom más neten mennyi lehet az elveszett csomag de nem hiszem h megközelíti ezt az 5-20%-ot. Nevetséges h szinte ugyanannyi a küldött és a fogadott csomagok száma, mert én úgy tudom h sokkal többnek kell lennie a fogadott csomagnak, mint a küldöttnek.
-
Lukász
csendes tag
Kedves K9!
1. modemet cseréltek, szar maradt.
2. utp kábelt cseréltünk mi, szar maradt.
3. 3 gépen néztük, minden 3-an u.a csinálja...
4. a legjobb gépen újra lett téve a windwos xp, és teljesen tiszta, lett bele téve 250 giga, szal most nagyon fasza.. nem javult..
5. új hálózati kártya, nem javult...
Asszem leírtam mindent, többet nem tudunk tenni..
Pl. mikor a modemen nem villog az online és send led, lecsavarom a cábelt a modemről, és semmi változás, ugyanazok világítanak, tehát nem jön a jel, arról mi nem tehetünk h a modemen nem világítanak a ledek..
Tegnap egésznap full lassú volt, estefelé folyton elmentek a ledek, kb 20 secenként, majd vissza, és folyton kiírta h 1 hálózati kábel nincs bedugva, lent a tálcán az óra mellett, és 2 kis gépikon felvillant, és egy nagy piros X, kb. ezt csinálta 2 órán keresztül, majd teljesen használhatatlan lett, és most reggel láttam h bevillan mindegyik, aztán elmentek a ledek megint, most kb. 10 perce ég az összes rendesen..
Semmi net gyorsító progit nem használunk(tunk) semmi illegális cuccot.. -
Jégkokó
veterán
Csak az a gáz hogy a modem doboza ki lett dobva az idők folyamán, mivel már vagy 4 éves

Amúgy nálunk voltak kisebb kimaradások, fél napig nem volt net meg ilyenek, de sokáig hozta az elvárt értéket.A sávszél emelés után 5-6 hónapig full jó volt minden , azóta hadoklik az egész szar.
-
Scholes9
nagyúr
Az a gond hogy itt magával a rendszerrel van baj ez egyértelműen látszik, ha azt nem rakják rendbe/nem bővítik baszhatjuk addig mindig ilyen marad a net, de nekem már betellt a pohár nem fogok sokáig várrni max jaunár közepe de ezt már leírtam amúgy a feljelentésen is gondolkodok. off picit: Most meg nem elég hogy használhatatlan a net még a wow accomat is vmi rohadt kínai geci is eloopta és le van zárva.
-
Scholes9
nagyúr
Hidd el, hogy annyira szar. Nálam is olyan fos, h 1 forintot nem ér ez a net, de csak kijavítják, mert, ha ilyen marad a januári hónapot ki nem fizetem az is biztos. És pontosan, amit most művelnek az nem más mint rablás, de nem sokáig fogják ezt csinálni, a hűségnyilatkozat meg egyensesen nevetséges.
-
Scholes9
nagyúr
Pontosan ez az, nálam a WoW éjfél után úgy ahogy játszható, de mivel nekem suli van és pont este 8-tól 12-ig szoktam WoW-ozni szal ez qrvára nem hat meg h éjféltől jó a net ez a vicc kategória, az emberek hülyének nézése..és nem szeretem, ha hülyének néznek meg szerintem senki sem. Dec 17-én voltak kinnt nálam és mondták h t-com karácsonyra ígérte, h megcsinálja fibernek a netet..de a fiberes csóka néhány hete mondott, ami max január közepét jelenti...én max addig várok, mert már nem bírom ezt...
-
gozi
tag
-
akom
őstag
Kedves K9 fórumtárs.
Ehez kapcsolódóan szeretnék neked elmesélni egy kis történetet.
Hól vót hó nem vót, 1x csak én is vettem egy D-link 604 es típusszámú netelosztó központot.
Csillogó szemmel kicsomagoltam szépen ahogy kell bedugdostam a dolgokat, DE NINCS NET. Hoppá valami nem jó, routert kiiktatva van net. HMM.. Rossz a router. Visszavisz boltba kiprobál tökéletes (másik router kiprobal SMC ugyan az a jelenség). Majd itt a PH n keresgettem és azt mondták modem csere orvosolja ezt a gondot.
[Terayon modemről van szó]
Rendben bemegyek Fibernethez. Szeretném lecseréltetni a modemen. Kérdezik milyen alapon. Mondom nem működik megfelelően a routerrel. KB 30 PERCIG MONDTA A CSÁVÓ HOGY NEM A ROUTER A BAJ, és után jött a virusos szöveg. Ezek utan még mindig higgadtan megkértem szépen hogy mégis cseréljünk modemet. Aztmondta RENDBEN DE HA A RÉGIVEL NEM MENT EZZEL SE VÁRJAM EL HOGY MEGY. Ennyi. Hazacammogtam kicsit azzal a félelemmel hogy feketelyuk keletkezett a szobámba és életem végéig nem lesz jó 1 router sem.
Bedug rádug router beállítások megint megnéz beállít. LÁSS CSODÁT TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK.Természetesen sokan mondták hogy elméletileg routert nem is szabadna használni mivel csak 1 gépre vonatkozik a szerződés, na de hát manapság kinek nincs otthon egy routere amivel ha jön a bratyó és rádugja a notit akkor ő is tud netezni...
És ezennel szeretném megköszönni a kicsit cinikus fibernetes munkatársnak azt hogy kicserélte nekem a modemet.
Esetleg kedves K9, keress meg egy másik fiberes cimbit és az ő modemével is próbáljátok ki, egyből kiderül hol ereszt az energia KAPITÁNY.CSókól anyád MARIS.

-
Jégkokó
veterán
Esetleg megpróbáltad bejelenteni, hogy nézzenek utánna a dolognak?Mert egy időbe, amikor szar volt nálunk a tv képe, akkor kijöttek és megigazították a kábelt, ami bejött a házba és utánna tökéletes volt a kép, vagy tavaly nyár végén pedig a modemel volt egy kisebb probléma, mert nem jó frekvencián volt és kijöttek ,utánna megoldódott a probléma.
-
chuck
csendes tag
Startgomb--->Futtatás-->cmd
Beírja tracert origo.hu (de akármiylen oldal nevet vagy ipét beírhat)
A lényeg hogy megmutatja hogy milyen útvonalon jutsz el te az origo főszerveréig.
Téged persze csak azok a serverek érdekelnek amik fibernetesek.
Nekem erre 20 alatti pingek jöttek fel. Hunyadi város, Kecskemét -
BluEyes
őstag
Hát az kínos, mikor a reraise-t már nem tudod megadni, mert leszakadsz. Nekem is csinálta ezt a netem, én akkoriban rendszeresen teleüvöltöttem az üzenetrögzítőt heteken keresztül, feljelentéssel fenyegetőztem (amúgy komolyan is gondoltam, ügyvéd barátom rá volt készülve). Becsületükre legyen mondva, valamit mindig reagáltak, kijöttek a fiúk, visszaszóltak hogy keresik a hibát stb. Aztán egyszer soron kívül felhívtak, hogy szerintük meglelték a baj okát. Úgy 1,5 éve kopp-kopp-kopp nemigen szakadok le. Azt viszont sajnos csak ők tudják, mit variáltak amitől jó lett. Verd az asztalt keményen!!!
-
Zsadi
őstag
Sávszél amúgy rendben van? Ugyanezt produkálta nálam is régen, vacak pingek, játszhatatlan volt az egész.
Akkor látszódott is a sávszélen rendesen hogy valami nincs rendben, mert 2Mbit helyett 08-1,2Mbit közt ugrált. Ez ment 2-3 hónapig, majd szerintem rendberakták a környéken a hálózatot, és jó lett. Majdnem egy éve volt ez velem [link] , szintén Kecskemét. -
gozi
tag
Na akkor nézzük:
Az első két átjárónál az a helyzet, hogy a terheltségtől függően válaszolnak a ping utasításra. Valószínűleg a lehető legalacsonyabb prioritásra van téve a ping feldolgozása és arra való válaszadás. Hiszen nem ez a fő feladatuk. Sejtésem szerint erre a lépésre Cfos miatt volt szükség.
A másik dolog: Igen, valószínűleg rövidebb lesz az origo-ra az útvonal, hiszen a t-online tulajdonában van, így a t-online saját szerverparjában lévő gépet rövidebb úton érik el a t-online-sek.
Ezekből szerintem semmilyen következtetést nem lehet szerintem levonni a szolgáltatás minőségére vonatkozóan....
[Szerkesztve] -
skyone
csendes tag
Bepötyögtem Bp-en:
Microsoft Windows XP [verziószám: 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
Útvonal követése a következőhöz: origo.hu [195.228.240.145]
legfeljebb 30 ugrással:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 7 ms 10 ms 13 ms 85.66.........
3 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
4 13 ms 16 ms 11 ms fibhost-4-82.fibernet.bacs-net.hu [85.66.4.82]
5 9 ms 11 ms 10 ms fibhost-4-81.fibernet.bacs-net.hu [85.66.4.81]
6 11 ms 23 ms 11 ms vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu [193.188.137.12]
7 10 ms 17 ms 30 ms tge1-2-2197.osr0-ip4.net.telekom.hu [145.236.85.
74]
8 9 ms 10 ms 21 ms tenge1-1.core0.adatpark.hu [145.236.89.78]
9 9 ms 10 ms 10 ms 84.2.225.253
10 12 ms 11 ms 9 ms www.origo.hu [195.228.240.145]
Az útvonalkövetés elkészült.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Gitáros topic
- PlayStation 1 / 2
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Medence topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ebben az esetben az volt a "hiba", hogy a modem emlékszik az előző hálókártya MAC címére. A régi címet a modem áramtalanításával, majd visszadugásával a legyegyszerűbb felülírni.