Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
-
azopi74
addikt
válasz bsasa1 #26311 üzenetére
Az egy megoldás lehet, ha a forrás munkalaphoz hozzárendeled ezt:
Private Sub Worksheet_Calculate()
Sheets("Munka1").PivotTables("PivotTable1").RefreshTable
Sheets("Munka1").PivotTables("PivotTable2").RefreshTable
End SubAhol PivotTable1 és PivoTable2 a frissítendő pivotok.
Ennek persze feltétele, hogy olyan adat változzon, amivel van valami (akármilyen) kalkuláció az adott lapon, mert ekkor fut le a Worksheet_Calculate() (Pl beraksz valahova egy SZUM-ot az egész forrás range -re (ne aggódj, nem baj, ha nem csak számmezők vannak, attól még lefut a Calculate, ha a SUM függvény paraméterében szereplő range-ben akármi is változik)
Persze lehet általánosabb megoldás is, vigyelheted az egész munkalapot, csak az szerintem felesleges erőforrás pazarlás lenne.
Vagy ha rengeteg pivotod van, akkor csinálhatod úgy, hogy az összes Pivotok forrását figyeled ( .SourceData) property, de akkor a Workbook-hez kell hozzárendelned eseménykiszolgáló metódust. De ez eléggé overkill lenne szerintem.
De miért nem használsz inkább függvényeket Pivot helyett ?
Tudom, kicsit talán melósabb megcsinálni, mint összedobni pikk-pakk egy pivotot, de az viszont VBA kód nélkül is folyamatosan frissül, ha változik a forrás -
Fferi50
Topikgazda
válasz bsasa1 #31506 üzenetére
Szia!
Ilyen lehetőség a VBA-ban szerintem nincs. (De igazából nem is látom a szükségességét, hiszen a "hagyományos" címzéssel is megtalálható a cella).
Ugyanakkor működik a Tartomány, vagy akár munkafüzet cells(x) = akármi értékadás, de a cells(x).address és minden tartományhoz kapcsolódó tulajdonság és metódus.Üdv.
-
rozsa89
újonc
válasz bsasa1 #31590 üzenetére
Szia!
Addig oké, hogy "K-000"-ból kell nekem "S1-", aztán marad három szám ugyan úgy, majd a per jel után a szám helyett növekvő sorrendbe kellenek 1-től.
Végig nézegettem a függvényeket, próbálkoztam hülyeségekkel, de nem értem. Sajnos a tudásom édes kevés.
A képen látszik, hogy mit mire.
Örülök, hogy már valaki felfigyelt rá. Tűkön ülve várom, hogy hogyan lehetséges. És remélem, hogy lehetséges. Amúgy a számsor sokkal hosszabb.Üdv: rozsa
u.i: szerkesztve...miért nem látszik a képem?
[ Szerkesztve ]
Egy tudásra szomjazó... :)
-
föccer
nagyúr
-
w.miki
veterán
válasz bsasa1 #32002 üzenetére
bocsi, ezt a feltételt nem nagyon értem.
Azt hogyan tudom beállítani, hogy ha A oszlopban Május van, és G oszlopban is Május, csak akkor számolja össze Béla napjait.
Vagyis HA A=G, AKKOR Béla napok = x = Értek, ezt hogyan adom meg?
Sajnos nem értem teljesen a példafüggvényt[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz bsasa1 #32002 üzenetére
közben kicsit utánaolvastam, de sehogy nem működik
Próbáltam így=DARABHATÖBB($A:$B;G5;$D:$E;$H$1)
(A oszlop a hónap neve, G5 a hónap, ami mellé összesítené, D,E a beosztás, H1 a név, ami alá összesítené)
Ilyenkor aki az E oszlopban (is) szerepel, annak a napjait nem számolja beleBár csak az A oszlopban vannak a hónapok, még rosszabb, ha így hivatkozom:
=DARABHATÖBB($A:$A;G5;$D:$E;$H$1)
ilyenkor ?ÉRTÉK hibaüzenetet dobnem értem...
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
dajkapeter
senior tag
válasz bsasa1 #32094 üzenetére
bsh, köszi! Az eltolást nem sikerült integrálnom. Ez nekem nem tiszta.
bsasa1:
Az fkeres simán lefut, nincs vele gond. Viszont hogy írjam be az, hogy a mellette lévő oszlopból írja az adatot be? Jelen esetben a neveket és a számokat megcseréltem.Nem csak rákeresni akarok, hanem az ügylet azonosító számok beírását követően a szomszédos cellába (amiben a függvény van) akarom iratni a másik táblázatban szereplő szám melletti cellában található neveket.
Az eltoláson gondolkoztam én is csak nem tudtam integrálni a függvénybe.
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
bteebi
veterán
válasz bsasa1 #32242 üzenetére
Szia! A kép egy minta a G oszlopban a helyes megoldással. Tehát azt szeretném kapni képlettel, amiket kézzel beírtam oda. Megcsináltam makróval, és működik is, de macerás és lassú (200 soron 5 tétellel tesztelve legalább 5 másodperc...). Egyébként tudom, hogy nem magyaráztam túl jól , ezért most egy kicsit tovább ragozom:
- labda: egy rendelés hiányzik csak (a többinél van rendelési időpont a B oszlopban)
- zokni: minden meg van rendelve, 0 db van hátra
- nadrág: 2 rendelés hiányzik (az A6 és az A7, az A5 rendben van)Remélem így már érthető(bb). Az bosszant, hogy majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy meg lehet(ne) oldani egy relatíve egyszerű képlettel (leginkább Fferi és Delila szokott olyanokat írni), csak nem tudom, hogy hogyan .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
válasz bsasa1 #32244 üzenetére
Működik is, köszönöm . Igazából nem tudom, hogy miért nem gondoltam rá, pláne úgy, hogy amúgy a DARABTELI megvolt ... Ez az oldal egyébként tele van hasznos DARABTELI példákkal (többek között wildcard-okkal), szerintem kifejezetten érdemes megnézni.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
EmberXY
veterán
válasz bsasa1 #32497 üzenetére
Köszi a tippet, de próbáltam, nem jutok eredményre ezzel, ugyanis a hivatkozások, vagyis azok tartalma nem jelenik meg konkrét szövegként, csak ha fölé viszem a kurzort, akkor mutatja, hogy melyik cellára hivatkozik, és itt szerepel a hivatkozott cella előtt a munkalap neve is " !"-lel a végén, nekem ezt kéne módosítanom valahogy, mert ez akkor nem változik, ha munkalapot átnevezem.
Ha az átnevezés után helyezek el hivatkozást, az már nyilván működik, de rengeteg olyan van, amit még előtte hoztam létre.
A csere menüben próbáltam úgy is, hogy a keresés helyének a "képletek"-et választottam, úgy sem talál semmit, "!"-lel vagy anélkül ugyanez a helyzet.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz bsasa1 #32499 üzenetére
Köszönöm, ez jónak tűnik, bár a makrókhoz nem értek, de első olvasatra pont a szóban forgó problémára ad megoldást, holnap mindenképp kipróbálom.
Fferi50: Az a menüpont inaktív nálam, fölévíve a kurzort azt írja, hogy azokra a fájlokra vonatkozik, amelyek az adott táblára hivatkoznak, nálam ugyebár külső forrás nincs, a hivatkozások a lapon belül vannak.
Köszi neked is a segítséget, de lehet, hogy a fenti makró lesz a megoldás, holnap kiderül.Up the Irons!
-
SL11
csendes tag
válasz bsasa1 #32742 üzenetére
Köszi a választ.
Bármelyik oszlopban lehet "x"
A lényeg az, hogy akkor adja össze, ha valamelyik oszlopban "x" szerepel.Az általad megadott "+SZUMHA(K;"X";E:E)+SZUMHA(L:L;"X";E:E)"
képletet én is próbáltam.
A gond vele az, hogy az e oszlopban szereplő értéket megduplázza, ha az L oszlopban és a K oszlopban is szerepel x. -De ezt nem szeretném.A feladat csak annyi lenne, hogy összegezze az E oszlop számait, függetlenül attól, hogy az L, vagy a K oszlopban szerepel az "x".
Erre van vmi javaslatod?
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz bsasa1 #32739 üzenetére
Szia!
Köszi! Ez eddig működik.
Most már csak egy dolgot szeretnék, az új cellában lévő tartalmat adott esetben szerkeszetni, másolni. Most ha rákattintok a cellára, akkor csak a képlet látható, a szöveg eltűnik!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Declare
őstag
válasz bsasa1 #32670 üzenetére
Szia!
Kiprobaltam, amit csinaltal es jonak tünik
Viszont egy baj van es ezt nem ertem, igazabol, miert
Range("F" & sor).FormulaR1C1 = "=Sumif(R2C[1]:R[-1]C[1],""S. Titel"",R2C:R[-1]C)"
ennek ugye a kepletet kellene a cellaba irnia, nem pedig az erteket...de ennek ellenere az ertek kerül csak be a cellaba es nem a Summif keplet ez miert van? Nekem mindenkepp a keplet kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs