Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen, egyszerű automatizmussal lehetne ebből az adatsorból:
AAA-001 A
AAA-001 B
AAA-001 D
AAA-002 B
AAA-003 C
AAA-003 D
AAA-003 E
AAA-004 B
AAA-005 A
AAA-005 Bilyen adatsort készíteni:
AAA-001 A B D
AAA-002 B
AAA-003 C D E
AAA-004 B
AAA-005 A Bvagy esetleg ilyent:
AAA-001 A B D
AAA-002 B
AAA-003 C D E
AAA-004 B
AAA-005 A BKöszönöm!
(az eredeti táblában 2 oszlop van)[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
válasz Delila_1 #21239 üzenetére
Kedves Delila_1!
Neked is nagyon köszönöm, tökéletesen működik ez is. Most már két módszerem is van.
Szükséges hozzá az eredeti táblát rendezni? Ahogy próbáltam, rendezés nélkül is megy. Még azon agyalok, hogy több oszlopos táblázattal is menne e, hogy ne kelljen utána már semmit sem csinálni. De majd próbálkozom vele, hátha sikerül nekem is rájönnöm.
-
user112
senior tag
válasz Delila_1 #21246 üzenetére
Az adatok különböző, de ugyanolyan szerkezetű forrásból jönnek, melyeket egy táblázatba másolok: öt oszlopban ugyanazon adatok vannak (pl. megrendelő adatai) és csak a 6. különbözik (pl. rendelésszám). Ebből szeretnék olyant, hogy mindenki csak egyszer lenne benne és a sor végén legyenek a rendelésszámai, akárhány is volt.
Az is nagyon jó lenne, ha kapásból valami TOTAL szerű dolgot tudnék csinálni a másik munkalapra. Pl. a rendelés adatok ugyanazok csak pl. a rendelés értéke változik és erre a mező kellene egy összesen. Tudom, hogy van kimutatás meg részösszeg, de nekem így kényelmesebb lenne. Lenne erre is valami megoldásod? -
user112
senior tag
válasz Delila_1 #21239 üzenetére
Kedves Delila_1!
Már régebben volt egy kicsit, mikor küldted segítségül a makrót!. Most az a bajom vele, hogy ha szöveges adatok helyére törzsszámok kerülnek, akkor ezt a hibát kapom:
Run-time error '1004':
WorksheetFunction osztály Match tulajdonsága nem érhető el:
és a követkeő sorra áll: sor1 = Application.WorksheetFunction.Match(ertek, Columns(6), 0)
A cellaformátum általános.
Mi a baja?
Köszönöm! -
user112
senior tag
Sziasztok!
Kimutatásnál szeretnék több azonos szintű mezőt egy sorba tenni; pl. havonta leszedem az Adószám, Név, Kereset mezőket; ezeket egy táblába teszem és a kimutatásban az adószám és a név is legyen egymás mellett egy sorban (ne kettőben egymás alatt), majd összegezve a kereset az érték oszlopban. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Egy excel táblában nem látszanak a munkalapok. Egy sem, csak a gördítősáv. Valószínűleg makróban van elrejtve, mivel a markó szerkesztőben több munkalap is látszik. Hogyan lehetne láthatóvá tenni?
-
-
user112
senior tag
Sziasztok.
Lehet valami egyerű módon megoldani, hogy adatbevitel közben az aktuális betű szín egy darabig mondjuk piros legyen, majd egy idő után kék aztán meg fekete stb. Vagyis hogy én tudjam egyszerűen állítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni két munkalap azonos celláinak pl (C6;S50) összehasonlításában. Ha az adott cella értéke vagy betűszíne eltér, akkor a 2. munkafüzet érintett cellájának háttere legyen pl. sárga, ha egyezik akkor fehér.
Nagyon köszönöm! -
user112
senior tag
Sziasztok!
Lenne valami automatizmus a szövegek ábra szerinti átmozgatására?
Köszönöm
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Gyakran használom (kijelölt területre is) az eztes tagolást, 0 tizedesre.
Sajnos nem látok ilyen parancsot, amit kitehetnék a menübe (csak könyvelési van).
A ctrl-shift-1 is 2 tizedest csinál.
Meg lehetne ezt csinálni 1 gombbal?
Vagy csak makróval? -
user112
senior tag
Sziasztok.
Ha sorokat törlök egy táblából, akkor a végén mindig maradnak üres sorok ha a ctrl-end-el a végére akarok menni.
Sortörlés, formátum törlés nem segit.
Hogyan lehet ezeket egyerüen törölni.
Úgy emlékeztem van olyan makro is, amely az utolsó kitöltött sorra áll. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Valahogy megváltozott a színösszeállitás a kitöltő és betűszínnél (a 10 oszlop szinei).
Pl. korábban volt benne lila, most meg arany van helyette (Excel 2013).
Lehel ezt szerkeszteni?[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Közös használat esetén gyakran nem működik a görgetés. Se Pg.. billentyűvel, se egérrel, se csúszkával. Csak a panel rögzités feloldásával tudom visszaállitani. De ezzel sem oldódik meg véglegesen a probléma. Mitől van ez? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Pontdiagramoknál hogyan lehet megjeleníteni az x tengely feliratait? Csak sorszámok jelennek meg. Adatok kijelölésénél látszik a vizszintes tengely felirat, de nem szerkeszthető.[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Van egy felvett makróm. Lényeg hogy különböző sorú táblák vannak és az egyik feladat az hogy az A2-ben lévő képletet le kellene "húzni" az utolsó sorig. Hogyan tudom ezt a sort univerzálissá tenni a tábla utolsó soráig:
Selection.Autofill Destination:=Range("A2:A10")
Köszönöm.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Fkereshez kapcsolódóan kérdeznék.
Van valami gyors módszer arra, hogy megtudjam lenne e esetleg a másik táblában több találat -
user112
senior tag
Sziasztok!
A Sor beszúrás időnként eltűnik a sor jobb gombos menüjéből. Nem tudom mitől, de egy cellán ctrl c crtl v hatására visszajön.
Ennek mi lehet az oka és hogyan lehet az eltűnést megelőzni?
Más: ctrl v-re megjelenő kis ablakot (ctrl beillesztés beállításai) hogyan lehet eltüntetni, hogy sose jelenjen meg?
Köszönöm -
user112
senior tag
Sziasztok!
Hosszú szöveg "belelóg" a jobbra lévő, üres cellába.
Van rá valami formázási beállítás?
Végigpróbáltam az igaziításokat, de egyik sem jó.
Nem akarnám még szóközzel sem feltölteni a szomszéd cellát. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Excel 2013 jelzi, hogy a biztonsági beállításokban le van tiltva a makró. A Markóbeállításokban az összes makró engedélyezésén van a pötty.
Hol kell még beállítani valamit? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Időnként előfordul, hogy Ctrl-C-re nem az aktuális cella másolódik a vágólapra, hanem az aktuális sor törlődik. Mi lehet ennek az oka? Excel 2007; win 7.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.