- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Feltételes formázással szeretném megoldani, hogy a táblázatom első oszlopában szereplő nevek színesek legyenek, ha a nevekhez tartozó dátum egy értéktől kisebb. Ezt hogyan tudom kivitelezni? Bárhogy próbálom a neveket nem akarja a dátumokhoz tartozó feltétel alapján formázni.
Köszi!
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Egy gondolkodtató feladatom akadt. Vizsgálni akarok 3 cellát. De úgy, hogy azok egymást ellenőrzik. A képlet így néz ki.
=HA(VAGY(G5="B épület";G6="C épület");"";HAHIBA(INDEX(épületA;HOL.VAN(E5;Aépület;1));"Itt jelenik meg az épület."))
Vizsgálni akarom, hogy a G4, G5 és G6-os cellák közül melyikben szerepel érték. Mind a három sorban az E5-ös cella értékét keresem. De mivel az értékeket nem biztos, hogy jól írják be a kollégák, ezért közelítve keresem. De emiatt a többi cellában is megjelenik. Ezt egy HA függvénnyel akartam meggátolni és lecsekkoltatni, hogy megjelenik-e a szomszédos cellákba az adott épület neve. Azonban kereszthivatkozással meghal a rendszer. Kinek van egyéb ötlete?
A G4-ben vizsgálom a G5 és G6-ot.
A G5-ben vizsgálom a G4 és G6-ot.
A G6-ban vizsgálom a G4 és G5-öt.Köszönöm a segítségeket!
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Delila_1 #37129 üzenetére
Köszönöm a választ! Ilyesmit csináltam én is. Azt hittem van egyszerűbb művelet is rá. Mert pl, ha egy pénzügyi kimutatásom van, aminek van több 1 milliónál nagyobb értéke, de nekem szükségem van arra az értékre ami a második legnagyobb 1 millió alatt, akkor már nem ilyen egyszerű, igaz? Jól logikázok?
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Gondolom volt már.. Ha van egy adatsorom és abban vannak ismétlődő értékek (pl. 1, 2, 4, 2, 3, 1, 3, 1, 4) és ebből szeretném a második legrosszabbat, viszont nem kicsi függvénnyel, hisz nem a sorozat 2. elemét szeretném vissza kapni, hanem a halmaz elemeinek féleséghez viszonyított 2. legrosszabbat ami jelen esetben 2, akkor ezt milyen függvénnyel tudom megtenni makró nélkül? Netán halmazművelettel?
Választ előre is köszönöm!
-
dajkapeter
senior tag
válasz
bsasa1 #32094 üzenetére
bsh, köszi! Az eltolást nem sikerült integrálnom. Ez nekem nem tiszta.
bsasa1:
Az fkeres simán lefut, nincs vele gond. Viszont hogy írjam be az, hogy a mellette lévő oszlopból írja az adatot be? Jelen esetben a neveket és a számokat megcseréltem.Nem csak rákeresni akarok, hanem az ügylet azonosító számok beírását követően a szomszédos cellába (amiben a függvény van) akarom iratni a másik táblázatban szereplő szám melletti cellában található neveket.
Az eltoláson gondolkoztam én is csak nem tudtam integrálni a függvénybe.
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van 2 külön álló excelem. Az egyik az alap adatbázis, a másik egy mindig átírós adathalmaz. A lényeg, hogy egy "leltári" rendszert fejlesztenék tovább. Mind a két táblázatban van 2-2 szükséges oszlopom. Az alap adatbázisban előbb nevek vannak az oszlobba a másodikban pedig számok.
A mindig átírós táblázatba csak a számokat írom be és a mellette lévő cellába kellene behivatkoznom az alap excelből a szám melletti nevet, amit ugye a függvénynek előbb meg kellene keresnie.
Erre esetleg van lehetőség? Vagy csak virgonc a fantáziám? Értelmes amit leírtam? Milyen függvénnyel lehet esetleg ilyet megoldani?2010-es excel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest