Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52451) schawo válasza ZozzV6 (#52450) üzenetére


schawo
titán

sötétben kutya pórázon :K

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#52452) FBLLMAG válasza schawo (#52451) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

+1 ;)

(#52453) WestBam válasza schawo (#52451) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Kutya mindig pórázon, főleg sötétben lakott területen kívül, mert aztán ha kilövik meg megy a sírás.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52454) Gargouille válasza ZozzV6 (#52450) üzenetére


Gargouille
őstag

Kutyát amúgy pórázon sétáltatunk vagy ha van olyan hely ahol biztosan elengedhető vagy kutyafuttató akkor se engedném 30-40m-nél messzebb mert bármi megtörténhet. Mindig idegesített mikor más kutÁkat póráz nélkül sétáltattak panel környezetben és az ofahön a miénkhez aki nem nagyon tolerálja az idegen kutyákat. Aztán ha szólok meg vannak sértődve. De ha az enyém bekimenne az övének akkor is én lennék a hibás...

Nagyon szívemből szóltál! Nekünk is van kutya és én is pont így gondolom. Engem akkor bosszantott ez a primkó hozzáállás (póráz nélkül a vakvilágba), mikor pici totyogós volt még a gyerkőc, este nem tudott aludni így kimentünk a ház körül egy körre. Nagy testű "szabadon sétáltatott" kutya lelkesen nekiront kíváncsiságból, gyerek halálra rémül, elesik és akkor messziről ordibál a tulok, hogy "nem bánt!"... mellesleg én a Convoy M2-vel szoktam este sétálni, 0-100m-ig perfekt.

[ Szerkesztve ]

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#52455) Lacerta válasza gyapo11 (#52448) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Az optikailag helyes egyszerű lencse kétköpenyű forgási hiperboloid egyik fele.
Kis nyílásviszonynál szokták gömbsüveggel helyettesíteni.

(#52456) -szabi- válasza Gargouille (#52454) üzenetére


-szabi-
őstag

Amerre kocogni szoktam néha oda téved egy-egy kutya tulaj, persze itt egyből elengedi.
Nem elég kerülgetnem a kutyagumi-t, mert mindig az út közepére nyomják.
Rám is mordul, az meg ordít: "nem bánt".
Múltkor hamarabb hallottam a tulaj ordibálását, mint ahogy kiszúrtam a kutyát.
Ráadásul egy két tulajnak nagy testű kutyája van.
Engem is megrémít.

[ Szerkesztve ]

(#52457) gyapo11 válasza ZozzV6 (#52450) üzenetére


gyapo11
őstag

Valóban nem vagy ez vagy az, ha nagyon akarom laser pointerrel is tudok valamennyire világítani. :)
A fényerő segít messzebbre világítani, csak az a bajom ezzel, hogy ha van valami az előtérben is, ami sokkal fényesebb lesz, mint a távolban amit látni szeretnék, akkor elvakít, beszűkül a pupillám, és nem látom olyan jól a távoli célpontot. Ekkor jön jól a zoomoknak a nagyon kevés szórt fénye, hiába vannak pl. fák-bokrok-épület vagy bármi más tárgy, köztük úgy el lehet világítani, hogy szinte csak a cél kap fényt.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#52458) nagylaci32


nagylaci32
tag

Sziasztok!

Ti mit tennétek a helyemben? Gearbesten rendeltem dec. 18-án egy Skilhunt H03-at, amit a mai napig nem küldtek ki. Paypallal fizettem, azóta payment recieved az állapota.

Lehet, hogy most ezzel visszafizettetik velem, amiért egyszer újat küldtek az egyik hibás lámpa helyett?

(#52459) FBLLMAG válasza gyapo11 (#52457) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Már kezdem érteni mit szeretnél mondani. Csak épen a kutyasétáltatásnál ez nem annyira lényeges. Bokrok közé, fák közé, nem annyira kell a ZOOM -os.

De pl. mikor a várba, erődítménybe mentem fel este, sötétben, és a fal mellett, mentén, távolabb kellet világítanom, ott tényleg a ZOOM -os / fókuszálható lámpa az igazi. Vagy amelyik szűkebb szórt fénnyel világít. Ebben az esetben, tényleg a szórt fény vakít.

A ködben is a ZOOM -os a jobb választás. Nekem sárga filterem is van a LL M7 -esemre. ;)

Azért lámpa használatra, a legtöbb esetben, jobbak a rendes lámpák, esetleg a gyors fókusz állítású lámpák. A fókuszálhatók közül is jobban szeretem, ha a fénykör mellett, van legalább csekély szórt fény (fénygyűrű) is. ;)

(#52460) gyapo11 válasza FBLLMAG (#52459) üzenetére


gyapo11
őstag

A sima közepes lámpa még nem is szór annyit oldalra, ami nagyon zavaró lenne, de ha megküldöm többezer lumennel, mert hogy nincs zoom de van fényerő, akkor már gond lehet.
Persze, hogy zoomosból is a Fenix-féle veszteség nélküli a jó, meg a gyors fókuszos, csak ezek nem mindig férnek bele a lámpára szánt keretbe, mert drágábbak. Úgy néz ki, hogy nagy fényerőt olcsóbban lehet venni, mint jó zoomot.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#52461) FBLLMAG válasza gyapo11 (#52460) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

A Fenix FD sorozat tükrös fókuszálós rendszerét nem a legegyszerűbb másolni. :D

De valamiért a TIR lencséket sem másolják. ;) Vagy mégis. Klarus, Imalent. ;)

Fényerőt, fényáramot meg lehet akármennyit a papírra írni. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#52462) -szabi- válasza FBLLMAG (#52461) üzenetére


-szabi-
őstag

Dehogynem: KLIKK. :)

(#52463) schawo válasza nagylaci32 (#52458) üzenetére


schawo
titán

Gearbest topik. Egyébként nem, ez nem lehet ok.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#52464) WestBam válasza nagylaci32 (#52458) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Valami ott nagyon nem kerek, mindenképp nyiss ticketet és írd meg, hogy nem kaptál lámpát, küldjék el de gyorsan.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52465) ZozzV6 válasza gyapo11 (#52457) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Megint sarkítod a dolgot.
Ez tényleg annyira zavaróan vakít?

Vagy ez:

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52466) gyapo11 válasza ZozzV6 (#52465) üzenetére


gyapo11
őstag

Fényképről nehéz megítélni.
De nem is a hotspoton kívüli fényre gondoltam, az kevésbé zavar. Az zavar nagyon, ha a tárgy beleér a hotspotba. És persze minél flooderebb egy lámpa, annál nagyobb a hotspotja, annál nagyobb az esély, hogy lesz valami a fénykúpban.
Kb. úgy kell elképzelni a zoomot, mint az autóban a gázpedált. Ha a motor csak egy fordulaton tudna járni és sebessgéváltó se lenne, akkor vagy megyünk x km/h-val vagy nem. Ehelyett jobban bevált, hogy szabályozni tudjuk a fordulatszámot és még sebességváltónk is van, így bármilyen sebességgel mehetünk egy adott tartományon belül. Ez mindenkinek természetes.
Nekem ugyanilyen természetes, hogy a lámpának több paramétere van, és miért ne változtatnánk bármelyiket, amit csak lehet.
Pl. a fokozatmentes fényerőnek is megfeleltethetjük a gázpedált. Lehetne a gázpedál is 3-5 fokozatú, de az nem lenne olyan jó, mint a folyamatos. miért nem természetes mindenkinek, hogy a lámpa fényereje fokozatmentesen állítható? Nekem az.
Vagy pl. a hotspot nyílásszöge. Lámpahasználat közben két dolgot látunk, a fényerőt és hogy az milyen szélességben jut a tárgyra. Tehát mit kell állítgatni az adott helyzethez igazodva? A fényerőt és a szélességet. Ahelyett, hogy minden fokozatmentesen állítható lenne van egy csomó lámpa, ami pár fokozat fényt tud és fix szélességet. Csak azért mert olcsóbb és valamivel kisebb a zoom hiánya miatt.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#52467) ZozzV6 válasza gyapo11 (#52466) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Semmi nem ugrik hirtelen a hot spotba mert a szórt fényben már látod. Zoomosnál ha beszűkíted valami beugrik a nyalábodba a sötétből mert azon kívül semmit sem látsz na az vakít el.
A zoom hiánya nem csak az olcsóság miatt van hanem zoomos lámpáknál nem lehet a hűtést normálisan megoldani. Így ott a fényerő nem lehet olyan nagy. De ezért jó. Mindenki megtalálja magának ami tetszik.
Neked a zoom jön be nekem meg ha nincs éles határvonala a fénynek hanem szór kicsit és fokozatosan halványodik el kifelé.

Nem teljesen ide:
Tegnap próbáltam ki a Thorfire S70S-emet először dedómolt XHP70.2 leddel. Tapasztalatok:
Gyári XHP70 leddel 3816 lumen, 68900 cd ami 525m-re elég szabvány szerint.
Kis teljesítmény tuninggal a driveren szintén gyári leddel 5112 lument és 87800 cd-t 592m-t tudott.
A driver tuning maradt de a led lecserélődött egy dedómolt XHP70.2-re. A dedómolás miatt arra számítottam 4000 lumens környéke lesz de mivel az újabb generációs led jobb hatásfokú 4929 lument tud ami alig kevesebb a dómos XHP70-nél viszont az intenzitás 145700 cd lett ami 763m-re elég. Már megrendeltem hozzá előre az L6 sima reflektorát mivel passzol bele de lehet nem cserélem ki mivel ezzel a durván narancsos refivel nagyon szép átmenet van a hotspot közepétől a szórt fény széléig bármiféle zavaró gyűrű vagy éles határvonal nélkül. Látszik persze a kisebb hot spot de nincs éles körvonala. Sokkal kellemesebb a szemnek és lehet néhány ezer kandelát bukok a sima refihez képest de nagyon tetszik ahogy látni vele. Majd ha csapok egy nagyobb fotózást csinálok képet róla a táblázatba. Vagy ha valaki kíváncsi tudok összehasonlítót lőnni egy gyári S70S-el vagy akár L6-al vagy beledobok egy L6 sima refit és azzal is.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52468) kugyu21 válasza gyapo11 (#52466) üzenetére


kugyu21
senior tag

Amikor idekerültem a fórumra én is lefolytattam egy hasonló eszmecserét a zoomos lámpák védelmében (nem sok sikerrel, mert csak egy fórumtárs állt mellém :) ). Azóta van néhány olyan lámpám, ami kihegyezett teljesítménnyel, egy 18650-nel akár 1600 lument is produkál, és elfogadtam (aki már látott belülről is lámpát, nálamnál biztosan jobban ért hozzá), hogy ott fontos szempont a hő elvezetése, ami zoomosnál nem annyira megoldható. Ettől még boldogan és nagy megelégedéssel használom, az ennyire nem csúcsrajáratott két LL fejlámpámat ami zoomos, két fokozatos és fokozat mentes fényerővel is bír, és használom is a zoomjukat, mert nekem is szimpatikusabb, hogy közelre egyenletesebb fényt adnak.

[ Szerkesztve ]

(#52469) FBLLMAG válasza kugyu21 (#52468) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

De a LL H7R2, LL H14R2 fejlámpáidnak, fókuszra állítva, is van csekély szórt fényük. Míg azoknak az olcsóknak, szférikus, aszférikus, konvex, stb lencsével nincs semmilyen (0) szórt fényük, rendkívül szűken világítanak, viszonylag magas fényáram veszteséggel, fókuszra állítva. Valamint helyesen kirajzolják a led alakját. Szórt fényre állítva, azért a LL a legtöbb esetben szélesebb szórt fényt is biztosít. ;)

Nem vagyok a fókuszálható lámpák ellen, csak azok az olcsó ZOOM -os lámpák, nekem sem jönnek be. Látni sem látok tisztán velük 50 - 100 m távon. 50 m távról kb az ablakot, esetleg az ajtót látom, de az épület, ház alakját már nem. Bármit is mesélnek azokról a ZOOM -os csodalámpákról. ;)

(#52470) gyapo11 válasza kugyu21 (#52468) üzenetére


gyapo11
őstag

Az nem lényeges, hogy ki kivel ért vagy nem ért egyet. A lényeg, hogy aki olvassa a fórumot találkozzon mindenféle véleménnyel, hogy mi jó és mi nem. És a vélemények mellé lehetőleg érvekkel is, mert azok alapján tudja eldönteni, hogy melyik véleménnyel ért egyet, mit fog használni a jövőben.
A hűtés lehet probléma, nem jellemző a zoomos lámpákra a sokezer lumen. De addig ez nem baj, amíg látni viszont lehet velük, mert az a pár száz lumen szűk csóvába van fogva és 100000 candelát produkál. Közelre meg nem kell a sok lumen.
Az én zoomos fejlámpám fényerejét sajna nem lehet fokozatmentesen állítani, aminek meg igen, az nem zomos. :(

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#52471) FBLLMAG válasza gyapo11 (#52470) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

És megérkeztünk.

Ha 100000 cd fényerőt vársz el kb 300 lm kimeneti fényáramtól, az kb 3 m x 3 m led alakot jelent, 100 m távolságban.

Biztosan ilyen szűken világító lámpára gondoltál?

A Led Lenser MT18 540 m hatótávra, 73000 cd fényerőre, 3000 lm fényáramot használ (minimális fényáram veszteséggel). Persze így jóval szélesebb, többször szélesebb, fénykörrel világít. (kb 17 m átmérőjű fénykör, 100 m távolságból)

Azért, ne mond már, hogy 100 m távolságból, Neked, jobban tetszik, ha csak 3 m x 3 m kockát látsz, 17 m -es fénykör helyett. Még az 5° -ban világító Armytek Predator PRO, Acebeam L16 lámpáim is kb 9 m fénykörre képesek, 100 m távon, de a 200 - 300 m táv sem probléma nekik. ;)

A fa pár ágát vagy az egész fát szeretnéd látni 100 m -ről? A ház helyett csak az ablakát, esetleg az ajtaját szeretnéd látni 100 m távolságból? ZVN, UVN vezetéken is a szélesebb fénykör, hamarabb jelzi az eltört porcelán szigetelést. Ha a haver háztetejét ellenőrzitek, nagyobb vihar után, törött cserepeket keresve, szintén nem árt a szélesebb fénykör, hogy ne csak 1 db cserép legyen megvilágítva. ;)

Remélem így már érthető voltam. Persze, ha Neked a szűk, ZOOM -os lámpák jönnek be, ám legyen. ;)

(#52472) WestBam


WestBam
Topikgazda

Ehhez én csak ennyit tudok hozzá tenni:

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52473) ZozzV6 válasza FBLLMAG (#52471) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Azért vedd figyelembe hogy hiába szeretne valaki ilyen tökéletes fényáradatot ha nincs 80000 Ft-ja egy lámpára. De mondjuk pont előbb írtam az S70S-t ami kevesebb mint 20000 Ft-omban volt és épp 5000 lumen alatt van picivel és 145 kcd-t tud. De már a gyári alap is 3800 lumen 67 kcd.
Ez a full gyári:

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52474) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#52473) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Ez igaz, de csak a saját lámpáimból tudtam kiindulni. És igen, olcsóbban is lehet jól világító lámpákhoz jutni. :K

Nekem kicsit másabbak a feltételeim, ezért más lámpákat vásárolgatok. ;)

A lényegen, az ár mit sem változtat. ;)

(#52475) nemethbalazs válasza ZozzV6 (#52465) üzenetére


nemethbalazs
tag

Az én M1-em is pont így világít :)

(#52476) kugyu21 válasza FBLLMAG (#52471) üzenetére


kugyu21
senior tag

Sajnos melléfogtam a hozzászólásommal. Éppen hogy csendesíteni akartam a vitát és nem újabb hullámokat vetni, de már késő.
Én azért áltam gyapo11 mellé, mert én is hasznosnak találom, hogy ha pl megyek egy ösvényen, akkor egy zoomos lámpánál én tudom eldönteni, hogy a szegélyező bokrokat akarom látni, vagy csak az út közepét, de távolabb (és akkor akár a 3x3m is elég), sőt a fényerő állítással is tudok játszani. Ha egy flood lámpa van csak nálam, ami ugyan kajakból tudja ugyanazt a távolságot, amit a szükre állított zoomos, mégsem fogsz olyan messzire látni vele, mert a szegélyező bokrok is olyan fénymennyiséget kapnak ami a "szemed ISO-ját" visszaveszi. Viszont a lehetőség ott van arra is, hogy 7m-es körben lássál. Nyilt terepen igaza van ZOZZ-nak, hogy egy erős flood-dal is elláthatsz a 100m-re lévő kutyáig, de a példában szereplő terepre jobban haszálható a zoom. Azt hiszem ezt akarta gyapo11 elmondani nektek.

(#52477) ZozzV6 válasza kugyu21 (#52476) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Én csak Westbam képeire utalnék. Ami nekem nem tetszik hogy flood állásban abszolút nincs hatótáv és éles a határ a látok és a semmit nem látok között a széleken. Throw állásban pedig abban a kis foltban azt se tudom felismerni rendesen mi az. Tudom vannak köztes állapotok de nekem a C8 képe tetszik legjobban ezek közül.
A nagy kandela számokban jól néz ki de nem igazán látok vele jól. Megcsináltam a B158B-t hogy mit tud de nem igazán használom.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52478) kugyu21 válasza kugyu21 (#52476) üzenetére


kugyu21
senior tag

Hiba csúszott a szerkesztésbe:
a "Viszont a lehetőség ott van arra is, hogy 7m-es körben lássál" a zoom-os lámpára vonatkozik, és a
"Ha egy flood lámpa van csak nálam....." mondat előtt van a helye.
Bocsi

(#52479) kugyu21 válasza ZozzV6 (#52477) üzenetére


kugyu21
senior tag

Sajnos WestBam képein szereplő egyik lámpám sincsen, így én csak az én lámpáim fényeiről tudok nyilatkozni, de ezek a tesztképek kicsit olyanok, mint a példák, amelyek általában a túlzásokkal akarnak célt elérni, hiszen a két végpontot használják. Én pl. az LL-el, a teljesen nyitott zoomot csak szereléshez használom, amikor a kézhossz távolságra kell a fény, viszont teljesen leszűkítve sem ennyire éles, kocka a képe, mint amit a képeken látok (de van hulladék zoom-om is, ami a szűk végén a LED-et vetíti, így azt meg nem csukom annyira össze).
A zoom-ban éppen az lehet a nagyon jó, hogy nem csak a két végállását használhatja az ember, meg tudom választani, hogy 3, 5, vagy 7 és több méteres körben akarok világítani.
És tényleg arról szólt a hozzászólásom, hogy el kell engedni ezt a témát. Mi sem fogunk tudni meggyőzni Titeket,és Nektek is el kell fogadni, hogy mi pedig egy zoom-os lámpa tudását várjuk el egy szívünk szerint használható lámpától.

[ Szerkesztve ]

(#52480) FBLLMAG válasza kugyu21 (#52479) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Tessék visszaolvasni, mit írtunk. ;)

(#52481) WestBam válasza kugyu21 (#52479) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Az van, hogy a LL tök más optikai rendszert használ, mint a sima konvex lencsés lámpák.
Ha az "olcsó" konvex lencsés megoldást választod akkor le kell mondanod a szórt fényről teljesen. Hiába világítasz az ösvény végébe, csak azt fogod látni, hogy mi van az ösvény végén lévő fán, de azt, hogy oda vörös szőnyegen, lombszőnyegen, vagy aszfaltozott úton jutsz el azt sajnos nem. Erre van is angol kifejezés: Tunnel vision, magyarul fura, de helytálló a fordítása: csőlátás.
Ha végállásban van a lámpa akkor semmi mást nem fogsz látni vele, csak az út végét.
Ha a másik végállásban van a "zoom"-os lámpa akkor homogén hatalmas fénykört kapsz, de az csak nagyon közelre lesz használható.
A kettő végállás között pedig a lencse mindenféle furcsaságot tud vetíteni az optikai adottságai miatt.
Egyáltalán nem véletlen, hogy nem igazán szereti senki ezt a megoldást használó lámpát.
És még egyszer kiemelném, a hibrid TIR lencse teljesen más tészta, tehát a LL, fenix FD széria és a konvex lencsés lámpák közt nem lehet párhuzamot vonni!

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52482) FBLLMAG válasza WestBam (#52481) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

+1 ;)

(#52483) FBLLMAG


FBLLMAG
senior tag

És, ha olcsóbban kell az a hibrid TIR lencsés lámpa, már itt a Lumintop Zoom 1. A Lumintop gyártja a GT -t és a GT MINI -t is. ;)

És akinek a Klarus jön be, itt a Klarus FX10.

[ Szerkesztve ]

(#52484) WestBam válasza FBLLMAG (#52483) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Zoom1 - 11025cd
FX10 - 22500cd
FD41 - 29000cd

Csak nekem szúrt ez szemet?

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52485) ZolkoW


ZolkoW
őstag

Ha már zúm, a Convoy és a Jaxman zoomos lámpák milyenek? Zozz? Ezek gondolom az alap fapad megoldást alkalmazzák, igaz?

BD04

Z1

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#52486) kugyu21 válasza WestBam (#52481) üzenetére


kugyu21
senior tag

Elismerem, hogy töredékét sem tudom a ti ismereteteknek, nem igazán tudom mi az a hibrid TIR lencs és a többiek, én csak arról tudok mesélni amit látok.
Felejtsük el az LL-t, itt van egy EZER forintos, noname, zoom-os lámpa, a Négy Tigris piacról, még abból az időből amikor még nem ismertem a fórumot.
3db AAA táplálja tehát nincs nagy fényereje. Ha lakásban használom teljesen kinyitom, 4-5 méterig használható, homogén fényt ad.

OK, a másik végén megjelenik a LED képe

De ettől még tudom szélesebb fénykörrel is használni, és nekem ott sem furcsa a képe

(#52487) WestBam


WestBam
Topikgazda

Ezt nézem, olvasom, és azon töröm a fejem, hogy ez eddig másnak miért nem jutott az eszébe???
Én azonnal dobok is nekik egy innováció nagydíjat ezért, és remélem, hogy minden lámpájukba beteszik a jövőben. :C Mekkora ötlet, hogy nem kell nézned semmit, csak használod a lámpád és ha vibrál akkor tudod, hogy haladni kell a töltő felé?
Fogott már valaki ilyet pl. fehován? Mennyire erősen rezeghet mondjuk egy telefonhoz viszonyítva?

[ Szerkesztve ]

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52488) schawo válasza WestBam (#52487) üzenetére


schawo
titán

Látássérült vagyok, akkor a rezgés jó, viszont a lámpa nem. :D

Ha nem vagyok látássérült, és használom a lámpát, tehát nézek, akkor látok is, a led pont megteszi. Mikor jó a rezgés? :))

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#52489) WestBam válasza schawo (#52488) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Fejlámpán bármikor jó lenne. Azon nem látni a gombot, hogy villog pirosan és lemerül mindjárt. Lermerül, sötétben maradsz, így jártál. :DDD
Bevallom, ha nekem a kezemben van a lámpa akkor sem szoktam nézegetni, hogy mit villog épp. Ha bekapcsoláskor kijelzi (ez azért elterjedtebb) az nem rossz, mert akkor talán még úgy fogom, hogy lássam a gomb alatti fény színét, de általában előre nézek, nem a lámpára mikor használom (megyek, kezemben a lámpával). Ilyenkor ha már megvan a szükséges fénymennyiség az adott terepviszonyokhoz, akkor maximum fogást váltok, ha kényelmetlen lenne, de ügyes vagyok, nem szoktam lenézni eközben sem. Szóval az én felhasználási szokásaimhoz ez a vibrálásos jelzés jobban passzol, mint a gomb alatti fény, vagy a feszültség elvillogása.
Írtam régebben is, hogy nekem az is tökéletes lenne, ha használat közben, mondjuk 20% körül villanna egyet a fő LED 5 percenként, így tudnám, hogy lassan akkucsere, és mondjuk 5% körül már percenként csinálná meg ezt. Kivitelezhető lenne ez "elegánsan" is, hogy nem csak villan, hanem mondjuk szépen elhalványul, majd visszaerősödik a fénye. Sajnos ezzel sem igazán találkoztam még, pedig ez is sokkal könnyebben észrevehető, mint a gomb alatti jelzőfény. Az is jó, ha van, de hozzám a fenti kettő megoldás közelebb állna, és az egyiket most megvalósították úgy, hogy eddig senkinek eszébe nem jutott, pedig elég kézenfekvő. Telefonok már vagy 20 éve tudnak rezegni és mai napig használjuk is ezt a funkciót.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52490) FBLLMAG válasza kugyu21 (#52486) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szuper, hogy van ilyen lámpád is. Ha jól emlékszem, ennél a lámpánál a led mozog, és a konvex lencse a fix. Lényegtelen. De tudod ellenőrizni, hogy mekkora a fényvesztesége. Sötét szobában, plafonra irányítod, MAX fokozaton elindítva, szórt fényre állítva, fokozatosan fókuszálsz, majd vissza. Ugyanezt megcsinálod a LL -rel, és látni fogod a különbséget. Este várjuk a beszámolót. 😉

(#52491) FBLLMAG válasza WestBam (#52489) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Az Armytek villant mikor 20 % -ra csökkent az akku töltöttsége.

(#52492) WestBam válasza FBLLMAG (#52491) üzenetére


WestBam
Topikgazda

De ha jól rémlik csak bekapcsoláskor villant, nem "folyamatosan" jelzi a merülést. Tény, hogy nagyon ritkán engedem lemerülni a lámpáim, igyekszem amint van rá lehetőség feltölteni, hogy mindig tele legyen az akku, mindig működésre kész legyen. De ha használni kell és nincs mód arra, hogy mérlegelj akkor viszont elengedhetetlen, hogy tudd az akku merülését is érzékelni.
Teljesen átgondolt, hogy vibrál 30%-alatt 5 percenként egyszer, és 10% alatt pedig percenként egyszer, 5% alatt 10 másodpercenként. Ehhez a lámpához illik, mert a leggyengébb mód is 300 lumen, tehát nem fél napig fog vibrálni, mert lassan merül.
Egy EDC lámpánál már finomítani kellene a működésén, mert holdfény módban többet szívna az akkun a vibramotor, mint a LED. De ott is meg lehetne oldani, hogy jó legyen, pl. holdfényben nem működik a vibráló jelzés, vagy menüből ki lehessen kapcsolni. Azt nem tudom, hogy mennyire lehet ebben a lámpában ezt programozni, de utána olvasok, mert ez most nagyon tetszik :DD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52493) Clever0 válasza WestBam (#52492) üzenetére


Clever0
senior tag

Szerintem a főfény villogtatása jobb, mint a rezegtetés, mert utóbbi sokkal többet fogyaszt az amúgy is lemerülő akksiból. (Nekem volt olyan DECT telefonom, ami dudálgatott az akku merülésekor és ezt egészen a haláláig csinálta. Annál is nagyon rossz ötlet volt.)

(#52494) WestBam válasza Clever0 (#52493) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Sajna nincs erről infó, hogy mennyit fogyaszt, mennyire meríti az akkut, vagy nem találtam meg. Biztosan jobban, mint a LED villogtatása, de ha a teljes üzemidőből elvesz 1%-ot az még belefér. Inkább a nagyon alacsony, nagyon hosszú üzemidejű fokozatoknál nem látom értelmét, mert ott tényleg fél napig zizegne feleslegesen, mert a másik fél nap üzemidő még hátravan. De maga az ötlet nekem akkor is tetszik.
Beáldozom magam, szerintem bemegyek hozzájuk valamelyik nap, hátha tudok kuponról is beszélgetni velük :U

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52495) Donki Hóte válasza WestBam (#52487) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Egy ilyen drága lámpában elfogadható egy plusz vibramotor beépítése, de általában szerintem ez egy halott ötlet.

Ezt a funkciót egy 0,3 dolláros RGB LED tökéletesen lefedi.

Persze, ahogy Schawo kolléga is írja, ha vakok használják a zseblámpát, akkor nekik plusz információt ad a lámpa működéséről a vibrálás :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#52496) #07813632 válasza WestBam (#52487) üzenetére


#07813632
törölt tag

Jó elképzelés! De ameddig egy olight megoldja a megbízható működést, addig a legtöbb gyártó esetében csak a + hibalehetőséget látom. Ha a lámpám lemerül az úgy is észre fogom venni mert nem fog világítani. És hiába rezeg vagy villog, ha nincs nálam pót akku. Az ilyesmi funkcióknak akkor látom hasznát, ha pl. indulás előtt egyszer meg tudom nézni, hogy hogyan áll az aku mert, mondjuk nem emlékszem rá. Erre meg elég a villogó kapcsoló is vagy a menüből elérhető feszültség elvillogása.

Egyébként bazira tetszik ez a lámpa. :)

[ Szerkesztve ]

(#52497) HardSanyeee


HardSanyeee
őstag

Simon elhintett egy kis infot az egyik új lámpájáról.

(#52498) ZolkoW válasza HardSanyeee (#52497) üzenetére


ZolkoW
őstag

jó lesz ez! ;-)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#52499) Gargouille válasza HardSanyeee (#52497) üzenetére


Gargouille
őstag

Egész pofás. És Convoy! :DD

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#52500) Lacerta válasza WestBam (#52494) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Én azért nem látom értelmét, mert ha érdekel a töltöttség, akkor meg tudom nézni a visszajelző ledet, ha meg nem, akkor ne is zsizseregjen a kezemben a lámpa. Nyilván ez az én preferenciám.

Az ( nekem ) tökéletes megoldás, ha merülő akkunál elkezdi fokozatokat visszaléptetni. Rögtön észreveszem, nem maradok fény nélkül, és az akkunak sem esik baja.
Holdfény módban kimerült akkuval még nagyon sok órát elmegy még a lámpa anélkül, hogy mélykisütésbe vinné az akkumulátort. És hát elég feltűnő, hogy már csak az a mód működik.

Szvsz nekem egy kicsit parasztvakítás szagú a dolog, de biztosan van piaca.

Remélem, hamarosan beépített piezo hangszórós lámpa is lesz. :))

20% töltöttségi szint
10% töltöttségi szint
akku lemerült, vagy esetleg
holdfény mód aktiválva
turbo mód aktiválva
töltő csatlakoztatva

Lehet majd menőzni, hogy e! Milyen fajin 7 zenés throwerem van?! És 100kCd! :DDD

[ kopirájtos ötlet, csilliárd pénzt kérek ám, ha valaki megvalósítja IRL :DD ]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.